top of page
Zoeken
  • dizzybellsnl

Elke x Dani - 2023

Bijgewerkt op: 17 okt. 2023

Merino'sFavorite Amalia x Minmios Mastermind

17 oktober 2023

Sinds zondag is Bobby weer thuis bij Liesbeth en is er al een gezin op bezoek geweest die interesse hebben om Bobby een 5***** huisje te geven. Ze hebben inmiddels besloten om hem Miki te noemen en hem in huis te nemen. Aanstaande vrijdag wordt hij voor zijn verhuizing opgehaald. Wij gunnen Miki en het nieuwe gezin het aller aller beste en heel veel jaren plezier en liefde met en van elkaar.

Morgen gaat Dirkje, het zusje van Debruin naar haar nieuwe gezin, deze foto's zijn van de laatste avond met z'n 3en. Het past niet echt meer met z'n 3en in het mandje maar met een paar aanpassingen lukt redelijk.


13 oktober 2023

Afgelopen dagen is het thuis met het vrouwtje van het witte reutje niet goed gegaan, zij heeft zo'n heftige aanval van allergie gehad dat ze met ontzettend veel verdriet in hun hart moeten besluiten om Bobby, zoals hij nu heeft moeten herplaatsen. Hij deed het juist zo goed daar en iedereen was zo dol op hem, kortom Bobby zat in een warm bad en moet omzien naar een nieuw gezin die hem op zijn minst dit warme bad ook kunnen geven. Aankomende zondag komt hij bij Liesbeth terug dus....... wie er interesse heeft in dit mooie mannetje, neem contact op met Liesbeth.

3 oktober 2023

Vanavond een filmpje van de wandeling in het Grollose Bos van Liesbeth met de 2 overgebleven Deugnietjes en 1 Drömprinsessa, die wat misselijk in de auto is maar na deze wandeling is het alweer een stuk beter gegaan !

1 oktober 2023

Vanmorgen onderstaand bericht ontvangen (zie de laatste foto in de galerij) van het zwarte mannetje wat gisteren is vertrokken en een filmpje van het uitlaten van de honden en de puppy's.

Ik ben ZOOOO trots als ik dit zie en gezegend met zulke fantastische mensen om mij heen.


Gisteren is ook in Rolde de eerste pup vertrokken, het zwarte mannetje is verhuisd naar zijn nieuwe gezin. Bij Liesbeth werden ze de laatste dagen ook steeds stouter en bijdehanter een van de Deugnietjes had een wc-rol te pakken gehad, terwijl ik met Liesbeth aan de telefoon zat later stuurde ze de foto met het commentaar; "ik had het toch af moeten pakken".

Het zwarte mannetje heeft voor het eerst zijn tuigje om en wil daarna zijn pootjes niet meer gebruiken!! dat wordt wennen voor hem! Voor de rest gaat het uitstekend en gisteren hebben ze kennis gemaakt met de grote zwarte pup (zie onderstaand filmpje), het zwarte meisje was meer onder de indruk dan de Deugnietjes.


25 september 2023

Bij Liesbeth is het de afgelopen week zo z'n gangetje gegaan, het weekend was ze in Aarle-Rixtel en maandag zijn Trijntje en zij met alle puppy's voor het titeren naar de dierenarts geweest waar alle puppy's zorgvuldig nagekeken zijn en gezond verklaard. Geen van de puppy's had een enting nodig zij hadden allemaal nog voldoende maternale bescherming, over 3 weken moeten ze opnieuw getiterd worden.17 september 2023

De Deugnietjes gaan al met de andere honden mee op de wandeling en vanmorgen belde ik Liesbeth ze was toen ook onderweg met de auto ze zei; die kleintjes zijn al helemaal "autoproof" voor ik Rolde uit ben slapen ze al, dat is zo fijn want ze moet nog een stukje eerst naar Apeldoorn voor een ontmoeting met een van de puppy's hun nieuwe familie en daarna door naar Brabant voor een kinderpartijtje. Al met al weer een super socialiseringssessie. Hieronder een impressie van een van de wandelingen met de kleintjes en Jans de grote poedel van Liesbeth die eindelijk het de moeite waard vindt om met de kleintjes te spelen. Vanzelfsprekend gaat de wandelkar mee zodat het de kleintjes niet te veel vermoeid en ze daar onderweg in kunnen rusten.
10 september 2023

De deugnietjes hebben er weer een logeerpartij opzitten ditmaal waren ze in Coevorden.


voeden vindt Elke niet meer zo'n succes maar spelen met haar kids des temeer, kijk eens wat een super spelboog ze maakt om haar kleintjes uit te nodigen !!


9 september 2023

Het schapenvachtje is favoriet.

N.a.v. het bericht in het dagboek van Nina en Putte, onderstaand berichtje van Liesbeth.

De ochtenden zien er hier iets anders uit dan in Brabant denk ik. Ik kom om 8.00 uur naar beneden, Elke wil dan wel uit de puppyren dan kijken 3 puppy's vanuit hun mandje mij aan te kijken (de zwarte met 4 pootjes in de lucht) met zo'n blik van; laat ons nog maar even liggen.

Prima dan ga ik eerst met de volwassen honden wandelen.

8 sepember 2023

Vanmorgen heeft Liesbeth de ballenbak neergezet en dat wordt gewaardeerd, ze hadden er het afgelopen weekend al kennis meegemaakt toen ze op bezoek waren in Brabant.!

4 september 2023

Gisteren ook foto's gemaakt van Liesbeth haar trio.

3 september 2023

Gisteravond is Liesbeth met de Deugnietjes gearriveerd bij haar ouders in Aarle-Rixtel en hebben ze onder het toeziend oog van Liesbeth kennis gemaakt met de "Bulldozers" zoals Trijntje onze Drömprinsen en Drömprinsessas noemt en dat ging eigenlijk bovenverwachting goed. Geniet van de beelden !!1 september 2023 Vanmorgen hebben de puppy's in Rolde weer meer ruimte in de puppyren gekregen en..... ze hebben voor t eerste vlees geproefd en ons witte mannetje wist wel hoe je dat doet hoor, eten uit een bakje. De andere 2 moesten eerst nog aan het vlees wennen, dus die hebben het "uit de hand" gekregen. De ontwikkeling gaat nu zo snel, iedere dag zie je weer verandering bij ze. Aanstaande zondag komen ze met Liesbeth mee naar Brabant want daar wordt het eerste puppybezoek voor zowel de Deugnietjes als voor de Drömprinsen en prinsessas verwacht.31 augustus 2023

Vandaag heeft Liesbeth de neusjes van de Deugnietjes geschoren, zie de foto's hieronder in de galerij, de eerste is de witte reu, daarna de zwarte reu en daar onder Romi, het witte teefje wat bij Liesbeth blijft ! De zwarte man is duidelijk iets grover niet alleen in hoofd maar ook in bone dat wordt dus een flinke dwergpoedel reu.

30 augustus 2023

Afgelopen zondag zijn de Deugnietjes met Liesbeth mee gekomen naar de poedelfamiliedag, ze hebben hun eerste autoreis er dus al op zitten en ook met de fietskar, waar ze de hele dag samen met Elke lekker warm op de kruikjes hebben liggen slapen, hebben ze kennis gemaakt. Liesbeth heeft daar foto's laten maken van de puppy's. Het laatste fotootje is van vanavond. Ook het filmpje stuurde Liesbeth vanavond. Hier zie je het reutje druk met de staart van z'n moeder en hij probeert uit alle macht op z'n pootjes te blijven staan om te spelen, ook verbaal laat hij zich niet onbetuigd.


De foto's van fotograaf Anouk


26 augustus 2023 Liesbeth stuurt gisteravond een berichtje; zouden ze een borrel teveel op hebben ?? Beoordeel zelf op onderstaand "bewijsmateriaal"


Ook in Drenthe hebben ze meer ruimte gekregen ze waren er niet erg van onder de indruk, want ze slapen gewoon verder.25 augustus 2023

Gisteravond 2 filmpjes van de Deugnietjes ontvangen met de mededeling dat Liesbeth 48!!! nageltjes geknipt heeft want die richtten schade aan, aan de buik van moeder Elke en dan wil ze ook niet zo graag meer bij haar kleintjes want dat doet AU !!


De kleine witte man kan al aardig mopperen als hij het ergens niet mee eens is.


Er moet en zal gepoetst worden en de kleine witte man wil daarbij graag helpen.


24 augustus 2023 De groei bij de Deugnietjes zit er momenteel is minder in maar dat halen ze zeker weer in het kan komen door de ontworming maar ook of ze net geplast of gepoept hebben, iets wat de moeder de eerste weken moet stimuleren en keurig opruimt. Die opruimwoede van moeders zal binnenkort wel minder worden maar dat verschilt per moederhond, soms maar dat is ook maar heel soms heb je de mazzel dat ze dat de eerste 6 weken blijven doen maar soms heb je van die moeders die op 4 weken denken nu is het aan jou hoor ik ben er klaar mee!!


21 augustus 2023

De gewichtjes staan weer in de tabel hieronder, ook bij Liesbeth zijn de puppy's ontwormd en ook daar was er een besmetting, maar gelukkig zijn er middelen die dit fenomeen wat bij bijna alle puppy's voorkomt te bestrijden.

Het zwarte mannetje had nog geen honger maar die 2 witjes weten er wel raad mee, kleine hongerlapjes.

18 augustus 2023

De oogjes bij de de Deugnietjes in Rolde gaan ook open, het is trouwens vrij normaal dat dit wat later gebeurt als bij de puppy's van de grote poedel. Ze groeien met zijn 3tjes mooi gelijkmatig op (zie de gewichten in de tabel), kortom ook bij Liesbeth in Rolde gaat alles voorspoedig.

Kijk nou dat ontzettend blije en trotse bekkie van Elke, ze is zo blij met haar kleintjes. De kiertjes bij het kleine witte meisje en de broers liggen nu al te rollebollen.


13 augustus 2023

De stamboomnamen zijn geworden:

Kennelnaam

eigen naam

nestnaam

Dizzybell's

Dirk

Deugniet

Dizzybell's

Dick

Deugniet

Dizzybell's

Doris

Deugniet

Op de eerste foto het trio de middelst zijn de 2 reutjes en rechts zijn de witjes, broer en zus.

Zoals je kunt zien is het trio van Elke en Dani in een week tijd verdubbeld. De kleintjes doen het uitstekend, Elke is een geweldige moeder, heb ik gisteren met eigen ogen kunnen aanschouwen ! De witjes krijgen al mooi zwart pigment zoals je op de foto's kan zien is het reutje iets donkerder wit/creme dan het teefje daaruit kan Liesbeth ze dan ook meteen herkennen en de zwarte dat spreekt voor zich!!

tijd

geslacht

kleur

gewicht

13-8

15-8

17-8

19-8

21-8

24-8

21.10

reu

wit

204

462

521

583

675

772

844

21.30

teef

wit

203

451

513

573

670

766

847

22.40

reu

zwart

206

432

496

568

655

732

849

8 augustus 2023 We starten het dagboek voor de puppy's van Elke en Dani vandaag, ze zijn vrijdag 4 augustus geboren en tot grote vreugde van Liesbeth zat er voor haar een wit teefje en toen ze ook nog als bonus een zwart reutje kreeg was het feest helemaal compleet. Vorig jaar was Liesbeth namelijk al naar Zweden afgereisd om Bess, de dochter van Elke door dit reutje te laten dekken en toen zijn er geen puppy's van gekomen dus dit jaar besloten het met Elke te proberen. Die tegelijkertijd met Nina loops werd en er dus in 1 reis naar Zweden twee dames gedekt konden worden en dat lukte en resulteerde in 3 dwerg puppy's en 7 grote poedel puppy's !! U kunt hier het verslag lezen. De reis is dus zeker de moeite waard geweest.

tijd

geslacht

kleur

gewicht

5-08

6-08

7-08

8-08

9-08

11-08

21.10

reu

wit

204

204

222

249

275

312

369

21.30

teef

wit

203

195

211

234

266

309

383

22.40

reu

zwart

206

203

219

244

274

309

369

Gisteren deze up-date van Liesbeth gekregen:

Vorige week dinsdag avond richting Brabant naar mijn ouders gegaan om eventueel de bevalling van Nina te begeleiden. Donderdag avond moest ik het stokje overdragen aan Wil want Nina was nog niet zover en ik moest weer richting huis want ook Elke kon vanaf vrijdag gaan bevallen. Vrijdag ochtend haar getemperatuurd 36,6, laag maar Elke wisselt altijd erg in temperatuur dus zocht er weinig achter. 'S middags toch nog een keer gemeten 36,2 . Dat leek toch wel echt op een daling. Er was weinig aan haar te merken dus dacht dat wordt vast een bevalling in de nacht zoals bij haar 2 vorige nesten. Nadat ik mijn laatste trimklantje had uitgezwaaid ben ik met een vriendin en de honden naar het bos gegaan. Elke liep nog met plezier mee. Het rondje maakte we niet langer dan nodig was want tja ze was natuurlijk wel hoog zwanger. Nog geen halfuurtje thuis zie ik ineens dat ze lichte persweeen heeft. Totaal verrast heb ik alles uit mijn handen laten vallen en ben ik met haar in de huiskamer gaan zitten weg van de andere honden. Snel werden de weeen heftiger, na een uurtje persen kwam de waterblaas naar buiten. Toen deze gebroken was was het wachten op de persweeën voor de eerste pup . Om 21:10 uur werd er een wit reutje geboren. Veel tijd had ze niet voor hem want direct kwamen de weeën voor de nageboorte en de volgende pup . 21:30 Een wit teefje! Wat een opluchting. Een grote wens van mij was een wit meisje want voor Elke wordt dit haar laatste nestje en hoop mijn lijnen door te kunnen zetten met dit nieuwe meisje. Elke had eindelijk tijd om haar nieuwe kroost te verzorgen. Het witte duo lag lekker te drinken. Een vriendin kwam me heel lief avondeten brengen. Na het tafereeltje een poosje aanschouwd te hebben was ik ervan overtuigd dat Elke klaar was. Met de 4 weken echo waren er ook maar 2 geteld dus ik kon even rustig gaan eten dacht ik. Vanuit de kist hoorde ik tevreden geluidjes. Om 22:40 uur kijk in de werpkist. Tot mijn grote verbazing zie ik dat er precies net een zwarte pup geboren is. Samen met Elke verwijder ik het vlies en zie een prachtig reutje. Wat leuke verassing! De rust bij Elke keert weer terug en ze is heerlijk vertrouwd in haar moederrol.

1.147 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page