top of page
Zoeken
  • dizzybellsnl

Dizzybell's Drömprins Dominik

Bijgewerkt op: 6 dagen geleden


Roepnaam: Debruin

Geboren in Aarle-Rixtel op 4 augustus 2023 als eerstgeborene van het Drömprinsen en -prinsessa's nest.

Op maandag 25 september heeft hij zijn broertjes en zusjes verlaten en is in Doornspijk komen wonen.

Ik wil jullie in dit dagboek op de hoogte houden dmv tekst, foto's en filmpjes van het wel en wee in zo'n eerste jaar.


13 mei 2024

Onderstaand een paar foto's van Debruin, hij staat hier voor de deur naar de huiskamer en is geobsedeerd door wat daar in die werpkist ligt. Ynske is een te beschermend moedertje om hem kennis te laten maken dus daar wachten we voorlopig nog maar even mee.


29 april 2024 Vandaag is Debruin met Liesbeth mee geweest naar Ilse voor een knipdag, waar hij werkelijk een metamorfose heeft ondergaan die knappe jongen van ons (waar is mijn kleine vent gebleven??). Ze hebben ook zijn schofthoogte gemeten en die bedraagt nu 60 cm. a.s. zaterdag is hij 9 maanden.

De bovenste foto's zijn van zondag 28 april toen ik hem gewassen heb en de onderste 2 zijn van vandaag, de lichte uiteinden van zijn bruine vacht zijn helemaal verdwenen.


27 april 2024

Samen volg ik met Debruin naast de gehoorzaamheidscursus bij Gaus ook de balans en coördinatiecursus in Ermelo. Hieronder 2 filmpjes van een van de vele onderdelen die aan de orde komen in deze cursus.

In dit filmpje zie je dat Debruin schrikt dat hij mis stapt.

Op het filmpje hieronder kan je zien dat de schrik hem niet te pakken heeft gekregen en voert hij de oefening prima uit.


Op bovenstaande foto moet hij tussen verschillende soorten materiaal doorlopen iets wat geen enkel probleem is voor onze jongeman.


25 maart 2024

Het is misschien al eerder verteld maar Debruin heeft van Saar geleerd hoe door middel van de sensor de prullenbak open te maken. Vandaag is het eindelijk gelukt er een filmpje van te maken, op dit filmpje gedraagt hij zich keurig maakt de bak open en bedenkt zich, of hij ziet dat ik film of iets dergelijks maar hij neemt er niets uit en gaat zitten en uiteindelijk liggen zo van; 'kijk mij eens braaf zijn" en ik trots natuurlijk; "zie je wel het trainen werpt zijn vruchten af". Vijf minuten later had hij toen ik even niet keek, er wel weer een keukenpapiertje uit gehaald. Het is een kleine slimmerik, maar wat hou ik van deze bijzonder bruine beer met zijn uitzonderlijke karakter.
14 maart 2024

Gisteravond via de mail de uitslagen van de Swab die ik opgestuurd had naar het laboratorium Embark in de Verenigde Staten. Onze mooie bruine man is "Clear" van alle gezondheid issues bij de grote poedel. Met een inteeltcoëfficient van 16% zijn we ook heel tevreden. Hij draagt het gen voor wit niet en daar zijn we ook blij mee. Nu zijn heupen nog en het jaarlijkse ECVO onderzoek als hij 1 jaar oud is. De RCD4 laten we nog bij Laboklin onderzoeken aangezien Embark daar nog niet voor gecertificeerd is.


13 maart 2024 Wat gaat de tijd toch ontzettend snel, Debruin heeft inmiddels weer een cursus afgesloten bij Gaus en gaat zaterdag a.s. aan het vervolg beginnen. Ook heeft hij weer "acte de presence" gegeven op een hondenshow. Op 1 maart heeft Mirjam, Debruin zijn schofthoogte weer opgemeten en die bedraagt 58cm. op een leeftijd van 7 maanden, hij is dus niet echt klein maar als hij nu stopt met groeien dan ben ik meer dan tevreden wat zwaarder mag hij wel worden. Eten doet hij vreselijk graag het is niet aan te dragen!!

Inmiddels is zijn gebit gewisseld, alles is aanwezig en zit op zijn plaats.

Ik heb bericht ontvangen van onze druktemaker Ziggy uit Lelystad die gaat na de adviezen van Sabrina beter. Hieronder een filmpje tijdens de wandeling met Ziggy.


Debruin heeft ook zijn vuurdoop gehad met de loopse dames, gelukkig mocht hij na de show een week bij Henny komen logeren en toen hij zondag weer thuis kwam heb ik voor die tijd Lisa bij Ester gebracht waar zij de komende 3 weken mag logeren. Wat moet ik zonder zulke behulpzame vrienden. Want ook Oscar is uit logeren die heeft soms zo'n last van zijn prostaat als de dames loops zijn zo niet leuk voor hem.

Hieronder een filmpje met Debruin en Ynske die weliswaar nog niet "hoogloops" is maar ze loopt Debruin wel enorm te versieren. Ze laten beide heel mooi gedrag zien!Hieronder zomaar een paar thuisfoto's

Van links naar rechts

Saartje, Oscar en Debruin, Oscar vraagt zich af waar die "loopse" teef is


Oscar, Lisa Debruin / Lisa, Debruin / Lisa en Saar


9 februari 2024

Het is al weer even geleden dat ik in het dagboek heb geschreven. Inmiddels goede berichten ontvangen uit België over Lou, hij doet het super goed, hij is ook al voor een volledige knipbeurt bij de trimster (voor de foto's iets naar onder scrollen), hij is op verzoek van eigenaresse iets langer gelaten. Hij is een vrolijke, blije, vriendelijke hond, hij heeft 1 minpuntje hij wordt ziek in de auto. Daarvoor hebben wij zijn eigenaresse wat tips gegeven en hopen dat het snel beter wordt, want het is een hond die overal mee naar toe mag dus autorijden is daar wel een belangrijk onderdeel van.

Van de zwarte broer van Debruin, Ziggy kregen we mindere berichten hij is "overdetop" druk en wil het vrouwtje bespringen en doet dat ook. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en wij hebben de eigenaresse enige tips hiervoor gegeven, het bijzondere is dat hij zijn oefeningen op de hondenschool en thuis perfect uitvoert maar daar tussen door druk, druk, druk is.

Na 1 week nog eens contact opgenomen en toen werd wel duidelijk dat er jammer genoeg zwaarder geschut aan te pas moest komen. Ik heb een goede vriendin gebeld en die gevraagd of zij uitkomst kon bieden. Inmiddels is zij daar langs geweest en goede instructies achter gelaten. Gisteren is hij bij de dierenarts geweest voor gebitscontrole en hij is gewogen, 20 kilo schoon aan de haak!!

Alles was goed met zijn gebit hij was daar allen weer erg druk en vindt iedereen GE-WEL-DIG !! Maar dat gaat als ze zich aan de gedragsregels voor Ziggy houden, zeker goed komen het valt ook niet mee als jonge hond waar iedereen bij roept; oh wat leuk, een POEDEL en dan moet jij als rechtgeaarde poedel rustig blijven, dat valt niet mee.

De basiscursus heeft Debruin goed afgesloten en we beginnen 16 maart met een vervolg daarop, nu even paar weken rust!

18 januari 2024

Vandaag zijn Debruin en Oscar naar Mirjam van de Bosch geweest voor een serieus showmodel (we hebben ze voor de show in Groningen op 3 maart ingeschreven).

We hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt en Debruin opgemeten en hij heeft op een leeftijd van 5,5 maand een schofthoogte van 55cm, ik zal hem a.s. zaterdag op de hondenschool ook weer eens wegen.

De heren hebben zich keurig gedragen het was toch voor beide de eerste keer in een vreemde trimsalon en een andere mevrouw aan hun lijf maar ze hebben het beide super goed gedaan. Debruin gedroeg zich daar beter dan gisteren bij mij toen ik hem wilde wassen, droogföhnen en scheren hij was toen zo onrustig maar kan ook door mij gekomen zijn ik was wat ongeduldig en dan gaat het altijd minder soepeltjes. Zijn melkgebit is hij inmiddels helemaal kwijt en voor zover ik het nu kan zien komt alles netjes door. De onderhoektanden duw ik een paar keer per dag de goede kant op zodat die ook op de goede plek langs de bovenkaak schuiven, dat gaf ook al wat probleempjes bij het melkgebit dus dat moet ik goed in de gaten houden.


7 januari 2024 Vandaag bericht uit België over LouLou.

Twee foto's van Lou met kinderen waarmee hij beste vrienden is.

Ze schrijft dat de trimster besproken is in januari maar ze zou hem graag langer houden of dat een optie is of is het om een of andere reden niet verstandig? MIjn antwoord: Als jij en de hond van borstelen en kammen houdt kan dat een optie zijn. Trijntje voegt er nog aan toe dat het bij de vachtwisseling waarschijnlijk een probleem gaat opleveren want dan klit de vacht zo machtig snel, maar daar komt ze dan wel achter. Reactie is dat hij verschillende keren per week geborsteld wordt en nu ik dit zo lees realiseer ik mij dat er geborsteld wordt maar over kammen wordt niet gesproken en dat is zeker na het borstelen hard nodig. Lou gaat steeds beter met de oude hond hij krijgt daar wat meer respect voor en ze kunnen inmiddels samen in een verblijf zijn.

6 januari 2024 Het wisselen in Debruin zijn bekkie is volop aan de gang , gisteren een kies gevonden en vandaag een hoektand. Let erop dat het wisselen net als bij kinderen bij onze puppy's ook de oorzaak kunnen zijn van;

  • Zere mond, let op bij het scheren van de snuit en het oefenen van het gebit tonen

  • Diarree of minder vaste ontlasting

Hieronder een paar foto's van zus Bella en de hoektand en de kies van Debruin.2 januari 2024 Het nieuwe jaar is begonnen de broertjes en zusje van Debruin hebben hun eerste oud en nieuw achter de rug, ik wens dat het bij iedereen zo gelopen is als hier, allemaal relaxte honden en daardoor ook een relaxte Debruin. Op de achtergrond was er rond de jaarwisseling behoorlijk veel lawaai maar het was niet dicht in de buurt dat is het voordeel van in het buiten gebied wonen, de dagen voor oud en nieuw waren best wel luidruchtig met dat carbid schieten, maar ook tijdens dat geknal was er geen onrust.

Op 31 december hebben we een berichtje ontvangen over Bella een van de bruine zusjes van Debruin.

Dag Trijntje, Wil en Liesbeth,

Op de valreep van het nieuwe jaar even een update van Bella. Het gaat haar heel goed. Ze is heel vrolijk en brengt ons veel vreugde. 

Ze groeit als kool, is inmiddels 14,5 kilo zwaar en heeft een schofthoogte van 52 cm. Ze is een heerlijk zelfstandige hond met een duidelijk eigen wil. Ze heeft dus wel een duidelijke opvoeding nodig, maar dat lukt tot nu toe heel aardig. Uiteraard is ze nog flink ondeugend maar dat hoort erbij. Ze heeft veel energie, rent frank en vrij door het bos en speelt lekker met andere jonge honden. 

Deze vrijdag heeft ze voor het eerst een volledige trimbeurt gehad, half november waren haar snoet en pootjes al eens gedaan. Ik voeg een foto toe die ik gisteren maakte.

Fijne jaarwisseling!

Groet, Martijn

Zo als jullie kunnen lezen gaat het haar dus ook uitstekend, Martijn dank je wel voor je bijdrage.

Inmiddels zijn denk ik alle broers en zusje al wel aan het wisselen, Debruin heeft al zijn snijtandjes al gewisseld, binnenkort zullen de kiezen en hoektanden volgen verwacht ik. Het kleine kiesje achter de hoektand komt alleen door in het blijvende gebit dus is geen melkkiesje en die verwacht ik eigenlijk ook al door te zijn/komen bij alle puppy's.


27 december 2023

De afgelopen lessen waren een genot om met Debruin te volgen bij Gaus gaat het lopen aan de lijn, al een paar stapjes prima. Het naar zijn plaats sturen heeft hij snel in de gaten hoe dat werkt. Bij de balans en coördinatie moest hij down/af dat ging hem echt super af hij ligt dan ook mooi in de sfinx houding, waardoor hij ook makkelijk weer naar de zit kan, lopen over verschillende ondergronden wat de vorige keer nog niet zo makkelijk ging, was nu al een goed te nemen hindernis. Tussen verschillende voorwerpen doorlopen vond hij prima. Kortom het gaat hem goed, thuis wordt hij een echte deugniet die graag kijkt wat er op de tafel en het aanrecht te doen is, als de kans zich voordoet steelt hij dan ook. Het openen van de afvalbak kijkt hij af van Saartje en ook de deur open maken vindt hij interessant en let goed op hoe ze dat doet. Niet echt een goed voorbeeld maar wel grappig om te zien dat ze dat toch van elkaar afkijken.

Op de tafel om te trimmen is hij en dat kan ik met trots zeggen een heel makkelijke hond, echt nog nooit een pup gehad die zo makkelijk in bad en op de tafel is. Wassen, föhnen,. scheren, borstellen en kammen hij vindt het allemaal prima !

Groeien doet hij naar mijn zin te snel maar we gaan het afwachten hoe groot hij gaat worden, over 1 week alweer 5 maanden en hij weegt 15,5 kilo en is daarbij echt niet te dik !

Van broertje Ziggy kreeg ik positieve berichten over zijn vorderingen op de training.

11 december 2023

Debruin heeft de afgelopen week weer het nodige meegemaakt, bij Ester geweest voor een heuse trimbeurt, naar de basiscursus, naar een echte hondenshow.

  • Bij Ester ging het nog niet perfect maar daar gaan we aan werken

  • De basiscursus was een feestje het aanleren van de clicker, het aan een slappe lijn leren lopen en het zit commando, volgende week meer...

  • De hondenshow was een ervaring voor hem grote evenementenhal, in draf aan het lijntje lopen, stil staan voor de keurmeester, zich laten aanraken door de keurmeester, zijn gebit laten bekijken, Liesbeth die met hem liep en daarna ook nog in de grote erering hij vond die aandacht allemaal geweldig.

Al met al heel veel indrukken hij was gisterenavond helemaal "stuk", deze week een rustige week.

Afgelopen week een berichtje van zijn broer Ziggy:

Vanmorgen eerste les van de basiscursus gehad, leuk klein groepje met 3 honden. Start gemaakt met het werken met de clicker en een begin gemaakt met het aan de riem lopen zonder te trekken, dat is een uitdaging maar Ziggy vond het allemaal weer helemaal geweldig!!! Volgende week hopelijk een paar foto's.Zo trots op Liesbeth en op Debruin ze hebben het beide fantastisch gedaan.

30 november 2023

Afgelopen zaterdag is Debruin naar zijn eerste Balans en Coördinatieles geweest en hij heeft daar flink zijn best gedaan, hij moest eerst de handtouch leren, daarna moest hij overeen "baantje". lopen met allemaal verschillende ondergronden wat best veel inspanning van hem vergde hij vond het erg spannend daarna in de zit en dicht bij mij en dan zien dat ik hem in een "actieve" zit kon krijgen. Het commando zit kent hij nog niet erg goed dus dat was een uitdaging maar uiteindelijk kreeg ik een zit en was hij ook genegen om daar onder mijn aanmoedigingen een actieve zit van te maken. De rest van de dag heb ik hem niet meer gehoord of gezien zo moe was hij. Hieronder een paar filmpjes van mijn bedachtzame pup van nog geen 4 maanden. I love him.

Afgelopen dinsdag naar Tannetje, met Debruin, Oscar, Ynske en Elsje voor het titeren dus door middel van een drupel bloed controleren of ze nbog voldoende antistoffen hadden of dat deze te laag wasren want dan moesten ze ingeënt worden. Voor Debruin was het de cobntroletiter of zijn enige enting van 4 weken geleden aangeslagen was. Alle 4 hadden ze nog meer dan voldoende bescherming en de volwassen honden zijn afgetekend voor 3 jaar en Debruin of 1 jaar dat is de procedure die ze handhaven bij puppy's.23 november 2023 Vanwege de vakantie is het hier stil geweest maar we zijn weer in het land en genieten weer van het thuis zijn, jammer van het weer maar daarvoor wonen we nu eenmaal in Nederland. Met Debruin gaat het goed, hij is heel redelijk zindelijk, heeft 1 plekje in de Serre waar hij graag plast, maar ook dat gaat steeds beter. Henny mijn vast oppas was ook erg over hem te spreken. Zij heeft hem meegenomen naar haar bejaarde vader, die zelfs nog een rondje met hem heeft gelopen, iets waar hij altijd ontzettend van geniet.

Van Lou kreeg ik een berichtje dat hij ook een voorkeurs plekje heeft om te plassen en dat is vervelend genoeg het tapijt !! Dat is dus ietsje minder maar daar wordt aangewerkt. Hij is een vrije blije hond die iets TE vrij is naar de oude Ridgeback die dan ook in bescherming genomen moet worden (iets wat hier ook aan de orde is trouwens) omdat ze niet die oude dames niet duidelijk genoeg corrigeren gaan die jonge rekels gewoon door. Loulou is heel leerhierig, reis graag mee in de auto en gedraagt zich super in restaurants, het geroezemoes werkt slaapverwekkend op hem en hij ligt dan ook heerlijk onder de tafel te slapen.

Ziggy is vandaag onder het knipmes bij Liesbeth dus ik ben heel benieuwd hoe hij daaronder vandaan komt, zal best mooi zijn, Liesbeth kennende. We zien de foto's tegemoet...

De bruin thuis Ziggy wordt droog geblazen!!

Debruin aan 't spelen met Lisa onze jongste teef.

Debruin aan de wandel met vader van onze oppas,


7 november 2023 Debruin wordt groot, gisteren de laatste puppyles gehad bij de hondenschool van Gaus in Lelystad samen met broer Ziggy en het was weer een feestje voor de heren.

's Middags naar de dierenarts geweest met vier !!!! honden want de grote poedels hebben af en aan last van hun ogen, Oscar bruine uitvloeiing, Lisa en Saar licht gele klodders en Debruin nu ook, dus nu moest er na diverse CAF zalf kuurtjes echt iets gebeuren. Wat gedraagt die kleine man zich stoer zeg hij laat zich keurig behandelen en in de ogen kijken. We krijgen druppels mee tegen een eventuele allergie, hopelijk is dit de oplossing.

Als we 's avonds naar bed gaan, de grote poedels slapen niet in huis maar in de trimsalon en daar breng ik ze 's avonds altijd heen, ze krijgen dan een kluif en welterusten en tot morgen. Tot mijn verbazing vindt Debruin dat hij ook bij de "grote" honden hoort en pikt een kluifje uit mijn handen en gaat in de mand in de puppyren liggen. Hmmmm wat moet ik doen, hem eruit halen? op slot doen? Ik roep hem of hij mee gaat naar huis maar nee hoor hij is standvastig hij blijft bij Oscar, Saartje en Lisa. Ik besluit de puppyren, waar hij binnen ook in slaapt op slot te doen want hij is daar zolang als hij bij ons is al zindelijk in. Welterusten, lekker slapen, tot morgen. Boven gekomen zet ik het raam open om te luisteren of ik hem hoor, alles is stil en 's nachts luister ik nog een paar keer nog steeds alles stil. De volgende ochtend ga ik met de dwergjes naar buiten, dan begint Saar te blaffen en hoor ik Debruin ook. Binnen gekomen zit hij rustig, nou ja niet helemaal, hij wil er graag uit dus naar buiten een grote plas en zijn eerste nacht met de grote poedels zit er op. Ik ben benieuwd wat hij vanavond wil, hij mag van mij voorlopig nog even zelf uitmaken waar hij slapen wil. Wordt vervolgd.......

2 november 2023

Gisteren met Debruin naar Tannetje geweest voor de hopelijk definitieve enting, over 4 weken controle of alles aangeslagen is want dat zou het allermooiste zijn.

Wordt vervolgd.....

31 oktober 2023

Gisteren op puppycursus geweest en Ziggy en zijn eigenaren weer gezien, het gaat Ziggy heel goed hij is dol op de vrouw des huizes zo erg dat hij het zelfs op een "zingen" zet als zij de kamer verlaat terwijl de heer des huizes in de kamer is. Met het autorijden gaat het steeds een beetje beter, kleine stukjes geen gekwijl en gespuug meer. Winnie is zelfs een aantal keren met hem in de stilstaande auto gaan zitten en heeft hem daar met lekkertjes verwend. Vandaag het laatste nieuws;

Vanmorgen naar het centrum gereden (hij wilde zelfs in de auto springen) en daar gewandeld, er was veel auto en fietsverkeer hij deed het geweldig, wij hebben ook nog even stil gestaan bij een crèche waar kinderen net buiten aan het spelen waren. Dat vond hij wel erg spannend, we hebben hem op een afstandje rustig laten kijken. Het was weer een leerzame dag.

Ziggy "komen op bevel"


28 oktober 2023

Vandaag met Debruin op visite geweest in Huizen bij de puppy's van Demi (zie het filmpje in het dagboek van Demi) en een berichtje over Laurence die mijn adviezen heeft opgevolgd met het gevolg dat Lou vandaag mee was om een kopje koffie te drinken en dat hij zelfs samen met de poes uit 1 bak eet en de poezen nu op een rustige manier benaderd, wat ontzettend fijn hij maakt goede vorderingen!!


26 oktober 2023

Afgelopen week is Romi van Liesbeth hier te logeren, dat is erg gezellig voor beide kleuters, even oud alleen een verschil van 7 kilo dat was even wennen aan elkaar en de oudere dames wilden zich overal mee bemoeien dus van een leien dakje ging het niet echt. Gelukkig krijgen ze het de laatste dagen "door" hoe met dit verschil in grootte om te gaan.

Deze video vanmiddag opgenomen, terwijl ik Oscar aan in bad deed had ik zowel Romi als Debruin een kippenpootje gegeven, Debruin had deze dus als eerste op en probeerde die van Romi te pakken, zie hier onder wat er gebeurde, hoe mooi het gedrag onderling.

Dit ging er aan vooraf.


Verder kunnen ze het prima met elkaar vinden, zie de foto's


24 oktober 2023

Gisteren is Debruin voor de 2e keer naar Ester geweest, mijn steun en toeverlaat bij het knippen van de honden en ook Debruin moest aan een klein knipbeurtje geloven. Hij heeft zich voor zo'n jonge pup keurig gedragen op de tafel. En wat ziet hij er al stoer uit !! We hebben gisteren op de puppycursus Debruin en Ziggy gewogen, Debruin was 9,1 kilo en Ziggy die toch echt altijd de zwaarste was woog 8,7 kilo. Wat worden ze al groot !!!

Winiie vertelde; Ziggy gaat steeds ietsje beter in de auto de arme lieverd was zo verschrikkelijk wagenziek echt heel naar, maar Winnie was gisteren gematigd positief hij had onderweg naar cursus niet gespuugd en vorige week bij mij vandaan ook niet, wel kwijlt hij nog erg, maar er zit progressie in! We verwachten wel dat hij er overheen groeit maar tot dan is het best heel vervelend voor hem.

Gisteravond een berichtje van Lou hij is momenteel wat "overdetop" dus eigenlijk een beetje ADHD, ik heb Laurence wat tips gegeven om hem te leren "af te schakelen" zodat hij zijn rust pakt en niet als een malle door gaat tot het gaatje en dan helemaal over de top is en gaat blaffen, in handen gaat bijten, de poezen loopt te belagen en ook de oude hond moet het dan ontgelden. Mijn advies o.a.;

  • laat hem aan een lange lijn op een veldje snuffelen zonder je te verplaatsen, iets tegen hem te zeggen ! Laat hem gewoon zijn gang gaan, tijdens het snuffelen moet hij zoveel informatie verwerken dat hij daar doodmoe van wordt maar niet overprikkelt.

  • In de bench met een snuffelkleed, een kong met lekkers of een grote kluif waar hij even mee bezig is

  • voorkomen dat hij overprikkeld raakt, zodra je merkt dat dat gebeurt hem meteen een "time-out" in de bench geven

  • let er op ! dat negatieve aandacht ook aandacht is en voorkom dat door op tijd je maatregelen te nemen zoals hierboven beschreven.

Vanmorgen een berichtje terug; veel beter vandaag, hij was idd overprikkeld, nu minder wandelen, minder contact met de poezen en meer benchrust.

Hieronder de foto's van Debruin vanmorgen.


18 oktober 2023

Vandaag is Ziggy hier geweest voor een scheerbeurtje en een speelsessie met Debruin, nou dat is gelukt het scheren werd door beide heren wat minder gewaardeerd maar het spel vonden ze GEWELDIG! Nu doodmoe in de slaapstand met hun geschoren snuitjes, voetjes, buikjes en staartjes. Nu nog een bad en dan zijn ze weer helemaal spic en span.

17 oktober 2023

Gisteravond voor 't eerst naar de puppycursus bij Gaus in Lelystad, waar Debruin z'n broer, Ziggy ook op les zit en ook nog eens in dezelfde groep. Debruin heeft dat hard nodig want zo rustig als hij de eerste weken was zo ondeugend en ondernemend is hij nu. Hij is ook een grote (vr)eetzak die de beloningssnoepjes bijna uit mijn vingers grist dus dat eerst maar eens aangepakt. Verder moesten ze leren lopen niet geleid door de riem maar door de "helpende hand". Dat ging heel redelijk ik roep hem namelijk ook met mijn hand voor zijn neus om hem bijvoorbeeld door een deur te laten gaan. Ze moesten ook met de "helpende hand" op een kussen klimmen en over een soort kippenloopje lopen, hierop gingen veel puppy's over op hun speurneus van de snoepjes die er op andere lessen op gelegen hadden in plaats van op de "helpende hand". Verder moesten ze zich leren beheersen en zich niet meteen op een bak met brokjes storten. Al met al een leerzame les.

Hieronder een reactie van Winnie de eigenaresse van Ziggy

Gisteren weer de 2e puppyles gehad en heel leuk Debruin was er ook. Na de les nog even buiten gespeeld, morgen naar Wil voor voetjes en snuitje te scheren en dan kunnen ze weer even spelen.

We hebben ook een filmpje van Laurence ontvangen over Lou, als je goed luistert naar Laurence haar stem zie je bij het woord "flink" dat Lou zijn staartje meteen in de kwispelstand gaan, zo leuk om te zien.

Morgen gaat Dirkje, het zwarte zusje van Debruin naar haar forever home, wij wensen haar en het nieuwe gezin heel veel plezier en liefde van en met elkaar en wij vertrouwen erop dat zij haar taak als hulphond met verve zal vervullen.

15 oktober 2023

Gisteren is Debruin weer mee geweest, eerst op visite bij mijn zus en later mee naar een "Sweet Sixteen" feest, daar tussendoor een rondje in het bos gelopen zonder de andere honden en nog later met de kleindochters van mijn zus en de Heidewachtel van de gastheer dat was ook een ervaring!

Vandaag zijn we op de KCM (KampioensClubMatch) van de NPC (Nederlandse Poedel Club) daar hebben we Lisa weer van Ester overgenomen, haar loopsheid is over dus ze kan weer mee naar huis. Dankjewel daarvoor Ester. Daar ben ik en ook Debruin blij mee hoewel Lisa zich naar Debruin als een echte volwassen dame gedraagt en dat is ff wennen voor hem!

Vandaag ook 2 updates van zijn bruine zusjes, Bella en Senna ontvangen.

Even een korte update over Bella. Alles gaat helemaal goed hier.

Bella is een heerlijke hond. Ze voelt zich duidelijk helemaal thuis. Ze groeit goed. Toen ze kwam was ze beduidend kleiner dan de hond van mijn moeder (een kleine middenslag poedel), en inmiddels is ze ongeveer even groot. Ze is ondernemend en niet snel onder de indruk. Ze gaat heel gemakkelijk mee een winkel in, of wandelen in het bos. Voelt zich lekker vrij met andere honden en krijgt uiteraard af en toe even een correctie (ook van de katten). Maar dat weerhoudt haar er niet van om vervolgens toch weer lekker te gaan spelen.

We kunnen haar al goed alleen laten in de auto, dan gaat ze lekker liggen slapen. Ze is ook thuis al een kwartiertje alleen geweest. Toen ik terugkwam lag ze rustig op de bank (wat niet mag) naar buiten te kijken. Ze is grotendeels zindelijk, al heeft ze nog niet zo erg door dat ze erom moet vragen als ze moet plassen. En als wij het dan niet doorhebben dan gaat het alsnog wel regelmatig mis….. Volgende week beginnen we met de puppy cursus dus dan wordt de opvoeding nog wat geïntensiveerd.

Kortom, wij zijn helemaal tevreden met haar!

Groet, Martijn

Senna is getiterd en ze heeft nog genoeg antistoffen, wel iets gedaald maar toch nog voldoende over 2 weken terug en dan wordt ze gevaccineerd. Ze weegt nu 7 kilo, ze groeit als kool.

Update Loulou

Lou is het andere bruine reutje die woont in België, hij is flink gegroeid, is mega sociaal, voor niets bang. Deze week voor 't eerst aan zee, daar heeft hij lekker gestoeid met honden aan het strand. Hij houdt van autorijden en is super flink op restaurant. Kortom alles gaat prima en wij zijn dolgelukkig met hem. Aan de oude Ridgeback heeft hij geen speelkameraadje en ook de poezen willen niet spelen! Wel typeren voor een oude hond die liever totaal met rust gelaten wordt.

Hij kijkt of hij zeggen wil; haal WEG dat bruine beest !


11 oktober 2023

Het zwarte zusje van Debruin die maandag hier te logeren was, krijgt vanaf volgende week woensdag haar definitieve "foreverhome", nadat het gezin maar bleef twijfelen waar wij haar aan toegezegd hadden hebben wij na overleg de knoop doorgehakt en haar aan een ander gezin beloofd. Wij wensen haar een hele mooie toekomst in het gezin waar ze meer dan welkom is!

10 oktober 2023

Vanmiddag met Debruin naar Tannetje Koning geweest om te titeren, hij had nog voldoende maternale bescherming dus over 3 weken terug en dan wordt hij geënt en dan hopelijk in 1 keer klaar. Liesbeth heeft zijn zusje en haar eigen Romi ook vandaag laten titeren en ook zij waren nog voldoende beschermd dus ook over 3 weken terug.

Onderweg nog een terrasje gedaan zodat de terrastraining ook opgepakt wordt.

Inmiddels mijzelf opgegeven voor de puppycursus in de groep waar Ziggy ook traint dus dat wordt gezellig!!!!

Zojuist een berichtje van Winnie, de eigenaresse van Debruin zijn zwarte broer, Ziggy.

Ziggy is gisteravond voor 't eerst naar de puppycursus bij Gaus geweest, we konden instromen dus dat is fijn. Ziggy vond het helemaal geweldig, wel een stuiterballetje, maar super enthousiast, de tunnel ging hij als een speer doorheen! De trainster heeft zelf ook een grote poedel dus dat is altijd een feest van herkenning. Wordt vervolgd...

Gisteren hebben we het zwarte zusje, Dirkje een dagje te logeren gehad. Ze hebben gespeeld, gedold, ruzie gemaakt en gevochten! Het ging er soms hard, te hard aan toe zodat ik in moest grijpen, maar ze konden elkaar goed aan. Maar wat is ook dit kleine meisje een leuk pup, met een prachtige houding mooi zwart van kleur en wat een leuk karakter, beetje ondeugend, iets afwachtend maar ook een dikke vinger omhoog stekend, kortom een echte grote poedel pup.8 oktober 2023

Gisteren is Debruin op verjaarsvisite geweest, wij hadden een feestje van 2 nichtjes die 12 en 13 jaar geworden waren, een mooi gelegenheid om hem mee te nemen. Het ging hem heel goed af, kleine meisjes, puber meisjes en volwassen meisjes ze vonden hem allemaal geweldig en hij vond de aandacht heerlijk.

6 oktober 2023

Het is een afschuwelijk hectische week met het bij mijn nichtje geboren nestje loopt het niet naar wens en daardoor raakt arme Debruin een beetje in het verdomhoekje qua socialisatie hij is en blijft wel een vrolijk, grappig, ondeugend ventje, hopelijk gaat het volgende week beter. Van Frans en Winnie een. berichtje gehad dat Ziggy, de grote zwarte reu bij de dierenarts ingeënt is omdat de Parvo op 0 zou staan. Hopelijk heeft hij op deze manier maar 1 enting nodig en kan hij over 3 weken weer getiterd worden om te kijken of alles is aangeslagen. Wordt vervolg...

4 oktober 2023

Debruin is de laatste dagen thuis gebleven in plaats van mee naar de bevalling, achteraf een heel goed besluit omdat de geboorte van de kleine puppy's van Frederiek best een minder leuke ervaring was. Vandaag is het er ook weer niet van gekomen omdat Oscar zijn sperma getest moest worden in verband met een aanstaande dekking en ik dat in de Universiteitskliniek van Utrecht heb gedaan en daar heen moest met Oscar en onze loopse

Lisa, daar Debruin ook nog eens bij leek mij geen goed idee, op de terugweg nog naar de puppy's geweest dus al met al heeft Debruin hier een paar rustige dagen gehad. Morgen krijgen we Roxy een nakomeling van onze dwergpoedel Elsje dus voor Debruin weer wat meer leven in de brouwerij. Volgende week dinsdag gaan we naar Otterlo om hem en Saartje te laten titeren.

1 oktober 2023

Vandaag heb ik het dagboek van de geboorte van het nest van Nina afgesloten en start ik dit dagboek op. Hierin komen mijn ervaringen maar kunnen ook de ervaringen van de nieuwe eigenaren van de broers en zussen van Debruin opgetekend worden.

Thuis aangekomen verliep de kennismaking met de andere honden, eerst Elsje, Ynske en Tigra en daarna op mijn arm met de wildebrassen van de roedel hier, Oscar, Saartje en Lisa.

Debruin ondergaat dit met een gelatenheid en rust waaruit je kan opmaken dat hij in zijn tijd in het nest heeft leren omgaan met volwassen honden en niet alleen zijn moeder maar ook een oudere (half)zus, een bejaarde oude reu, de poezen en eens in de zoveel tijd met de dwergjes van Liesbeth, al met al een super socialisatie voor zo'n pup. Het is namelijk niet standaard dat puppy's kennis kunnen maken met andere in huis levende honden, dit om confrontaties te voorkomen, maar het is zo belangrijk dat ze leren omgaan met mopperen, grommen en een snauw en hoe daar op te reageren. Dit is trouwens bij alle Dizzybell's nesten het geval, wij zien daar zeker het nut, voor in hun verdere leven van in.

Wat betreft het zindelijk zijn kan ik zeggen dat ik gisteren voor 't eerst een plasje in huis heb gevonden, hij is echt ongelooflijk zindelijk loopt naar buiten en gaat voor het hek staan, zodat ik hem in de tuin kan laten om in het gras te plassen. Ik heb dit nog nooit meegemaakt bij zo'n jonge pup.

Afgelopen woensdag moest mijn man naar het ziekenhuis, Debruin mee, want naast het parkeerterrein is een school, dus veel vliegen in 1 klap. Kinderen, rollator, auto's mensen die voorbij lopen en mensen die willen aaien, zelfs een peuter die wil aaien en dat heel voorzichtig deed. De auto was nog niet echt een feest hij vindt zichzelf dan heel zielig en alleen (hij mist de andere honden) maar gelukkig niet ziek.

Vrijdag mee naar Ester mijn steun en toeverlaat in het onderhoud van de vachten van de honden, zij heeft Debruin zijn gezichtje geschoren. Bij mijn zus geweest en kennis gemaakt met Dizzybell's Dollydot Donica roepnaam Dolly.

Gisteren mee om Dizzybell's Dyrbar Ducata, roepnaam Lisa weg te brengen, zij gaat bij Ester logeren omdat ze loops is en Dizzybell's Dost King of Darkness roepnaam Oscar het sinds hij wat ouder is het niet meer zo makkelijk aan kan, zijn prostaat protesteert en dat geeft ongemak voor hem en dat willen wij voorkomen. Het was trouwens een hele reis, eerst naar Apeldoorn om de puppyren van Trijntje over te nemen, daarna naar Ester en dan door naar mijnzus daar gegeten en daarna naar Frederiek om de puppyren om de werpkist te zetten en al die tijd heeft hij zich op zijn onvolprezen manier gedragen.

Debruin is namelijk een rustige pup die heel beschouwend is en op zijn dikke billen kan zitten om de situatie in zich op te nemen en te overwegen wat hij daarmee moet doen.

Vandaag proberen we een rustige dag in te lassen wat niet helemaal zal lukken omdat de bevalling van Demi aanstaande is en ik daar aanwezig moet zijn en dan Debruin meeneem.


Eerst bekijken wat er allemaal daar te doen is, de kinderstemmen, de auto's enz.

Daarna feestje met de kinderen, totaal geen terughoudende houding.


3 oktober 2023 Als ik weg wil gaan voor de bevalling vindt Beert dat Debruin makkelijk thuis kon blijven zodat hij niet verplicht met mij mee moet naar de bevalling dat was echt Super!!

Toen ik gisteren na de dramatisch verlopen bevalling en de dag erna, thuis kwam was alles thuis prima verlopen. Debruin is nog steeds een voorbeeldige pup die netjes in zijn bench slaapt en inmiddels geen drama, hoe kort dan ook meer maakt. Zondagmiddag is hij ook een poosje in zijn bench thuis gebleven met Tigra,Ynske en Elsje in de buurt dat wel, eigenlijk precies als 's nachts en ook dat is uitstekend verlopen.

Zo trots op het kleine mannetje, vandaag voor mij een soort van "rustdag" maar morgen gaan we weer met hem op pad om hem met diverse dingen te laten kennis maken.

1.866 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page