top of page
Zoeken
  • dizzybellsnl

Dizzybell's Drömprins Dominik

Bijgewerkt op: 7 dagen geleden


Roepnaam: Debruin

Geboren in Aarle-Rixtel op 4 augustus 2023 als eerstgeborene van het Drömprinsen en -prinsessa's nest.

Op maandag 25 augustus heeft hij zijn broertjes en zusjes verlaten en is in Doornspijk komen wonen.

Ik wil jullie in dit dagboek op de hoogte houden dmv tekst, foto's en filmpjes van het wel en wee in zo'n eerste jaar.

30 november 2023

Afgelopen zaterdag is Debruin naar zijn eerste Balans en Coördinatieles geweest en hij heeft daar flink zijn best gedaan, hij moest eerst de handtouch leren, daarna moest hij overeen "baantje". lopen met allemaal verschillende ondergronden wat best veel inspanning van hem vergde hij vond het erg spannend daarna in de zit en dicht bij mij en dan zien dat ik hem in een "actieve" zit kon krijgen. Het commando zit kent hij nog niet erg goed dus dat was een uitdaging maar uiteindelijk kreeg ik een zit en was hij ook genegen om daar onder mijn aanmoedigingen een actieve zit van te maken. De rest van de dag heb ik hem niet meer gehoord of gezien zo moe was hij. Hieronder een paar filmpjes van mijn bedachtzame pup van nog geen 4 maanden. I love him.

Afgelopen dinsdag naar Tannetje, met Debruin, Oscar, Ynske en Elsje voor het titeren dus door middel van een drupel bloed controleren of ze nbog voldoende antistoffen hadden of dat deze te laag wasren want dan moesten ze ingeënt worden. Voor Debruin was het de cobntroletiter of zijn enige enting van 4 weken geleden aangeslagen was. Alle 4 hadden ze nog meer dan voldoende bescherming en de volwassen honden zijn afgetekend voor 3 jaar en Debruin of 1 jaar dat is de procedure die ze handhaven bij puppy's.23 november 2023 Vanwege de vakantie is het hier stil geweest maar we zijn weer in het land en genieten weer van het thuis zijn, jammer van het weer maar daarvoor wonen we nu eenmaal in Nederland. Met Debruin gaat het goed, hij is heel redelijk zindelijk, heeft 1 plekje in de Serre waar hij graag plast, maar ook dat gaat steeds beter. Henny mijn vast oppas was ook erg over hem te spreken. Zij heeft hem meegenomen naar haar bejaarde vader, die zelfs nog een rondje met hem heeft gelopen, iets waar hij altijd ontzettend van geniet.

Van Lou kreeg ik een berichtje dat hij ook een voorkeurs plekje heeft om te plassen en dat is vervelend genoeg het tapijt !! Dat is dus ietsje minder maar daar wordt aangewerkt. Hij is een vrije blije hond die iets TE vrij is naar de oude Ridgeback die dan ook in bescherming genomen moet worden (iets wat hier ook aan de orde is trouwens) omdat ze niet die oude dames niet duidelijk genoeg corrigeren gaan die jonge rekels gewoon door. Loulou is heel leerhierig, reis graag mee in de auto en gedraagt zich super in restaurants, het geroezemoes werkt slaapverwekkend op hem en hij ligt dan ook heerlijk onder de tafel te slapen.

Ziggy is vandaag onder het knipmes bij Liesbeth dus ik ben heel benieuwd hoe hij daaronder vandaan komt, zal best mooi zijn, Liesbeth kennende. We zien de foto's tegemoet...

De bruin thuis Ziggy wordt droog geblazen!!

Debruin aan 't spelen met Lisa onze jongste teef.

Debruin aan de wandel met vader van onze oppas,


7 november 2023 Debruin wordt groot, gisteren de laatste puppyles gehad bij de hondenschool van Gaus in Lelystad samen met broer Ziggy en het was weer een feestje voor de heren.

's Middags naar de dierenarts geweest met vier !!!! honden want de grote poedels hebben af en aan last van hun ogen, Oscar bruine uitvloeiing, Lisa en Saar licht gele klodders en Debruin nu ook, dus nu moest er na diverse CAF zalf kuurtjes echt iets gebeuren. Wat gedraagt die kleine man zich stoer zeg hij laat zich keurig behandelen en in de ogen kijken. We krijgen druppels mee tegen een eventuele allergie, hopelijk is dit de oplossing.

Als we 's avonds naar bed gaan, de grote poedels slapen niet in huis maar in de trimsalon en daar breng ik ze 's avonds altijd heen, ze krijgen dan een kluif en welterusten en tot morgen. Tot mijn verbazing vindt Debruin dat hij ook bij de "grote" honden hoort en pikt een kluifje uit mijn handen en gaat in de mand in de puppyren liggen. Hmmmm wat moet ik doen, hem eruit halen? op slot doen? Ik roep hem of hij mee gaat naar huis maar nee hoor hij is standvastig hij blijft bij Oscar, Saartje en Lisa. Ik besluit de puppyren, waar hij binnen ook in slaapt op slot te doen want hij is daar zolang als hij bij ons is al zindelijk in. Welterusten, lekker slapen, tot morgen. Boven gekomen zet ik het raam open om te luisteren of ik hem hoor, alles is stil en 's nachts luister ik nog een paar keer nog steeds alles stil. De volgende ochtend ga ik met de dwergjes naar buiten, dan begint Saar te blaffen en hoor ik Debruin ook. Binnen gekomen zit hij rustig, nou ja niet helemaal, hij wil er graag uit dus naar buiten een grote plas en zijn eerste nacht met de grote poedels zit er op. Ik ben benieuwd wat hij vanavond wil, hij mag van mij voorlopig nog even zelf uitmaken waar hij slapen wil. Wordt vervolgd.......

2 november 2023

Gisteren met Debruin naar Tannetje geweest voor de hopelijk definitieve enting, over 4 weken controle of alles aangeslagen is want dat zou het allermooiste zijn.

Wordt vervolgd.....

31 oktober 2023

Gisteren op puppycursus geweest en Ziggy en zijn eigenaren weer gezien, het gaat Ziggy heel goed hij is dol op de vrouw des huizes zo erg dat hij het zelfs op een "zingen" zet als zij de kamer verlaat terwijl de heer des huizes in de kamer is. Met het autorijden gaat het steeds een beetje beter, kleine stukjes geen gekwijl en gespuug meer. Winnie is zelfs een aantal keren met hem in de stilstaande auto gaan zitten en heeft hem daar met lekkertjes verwend. Vandaag het laatste nieuws;

Vanmorgen naar het centrum gereden (hij wilde zelfs in de auto springen) en daar gewandeld, er was veel auto en fietsverkeer hij deed het geweldig, wij hebben ook nog even stil gestaan bij een crèche waar kinderen net buiten aan het spelen waren. Dat vond hij wel erg spannend, we hebben hem op een afstandje rustig laten kijken. Het was weer een leerzame dag.

Ziggy "komen op bevel"


28 oktober 2023

Vandaag met Debruin op visite geweest in Huizen bij de puppy's van Demi (zie het filmpje in het dagboek van Demi) en een berichtje over Laurence die mijn adviezen heeft opgevolgd met het gevolg dat Lou vandaag mee was om een kopje koffie te drinken en dat hij zelfs samen met de poes uit 1 bak eet en de poezen nu op een rustige manier benaderd, wat ontzettend fijn hij maakt goede vorderingen!!


26 oktober 2023

Afgelopen week is Romi van Liesbeth hier te logeren, dat is erg gezellig voor beide kleuters, even oud alleen een verschil van 7 kilo dat was even wennen aan elkaar en de oudere dames wilden zich overal mee bemoeien dus van een leien dakje ging het niet echt. Gelukkig krijgen ze het de laatste dagen "door" hoe met dit verschil in grootte om te gaan.

Deze video vanmiddag opgenomen, terwijl ik Oscar aan in bad deed had ik zowel Romi als Debruin een kippenpootje gegeven, Debruin had deze dus als eerste op en probeerde die van Romi te pakken, zie hier onder wat er gebeurde, hoe mooi het gedrag onderling.

Dit ging er aan vooraf.


Verder kunnen ze het prima met elkaar vinden, zie de foto's


24 oktober 2023

Gisteren is Debruin voor de 2e keer naar Ester geweest, mijn steun en toeverlaat bij het knippen van de honden en ook Debruin moest aan een klein knipbeurtje geloven. Hij heeft zich voor zo'n jonge pup keurig gedragen op de tafel. En wat ziet hij er al stoer uit !! We hebben gisteren op de puppycursus Debruin en Ziggy gewogen, Debruin was 9,1 kilo en Ziggy die toch echt altijd de zwaarste was woog 8,7 kilo. Wat worden ze al groot !!!

Winiie vertelde; Ziggy gaat steeds ietsje beter in de auto de arme lieverd was zo verschrikkelijk wagenziek echt heel naar, maar Winnie was gisteren gematigd positief hij had onderweg naar cursus niet gespuugd en vorige week bij mij vandaan ook niet, wel kwijlt hij nog erg, maar er zit progressie in! We verwachten wel dat hij er overheen groeit maar tot dan is het best heel vervelend voor hem.

Gisteravond een berichtje van Lou hij is momenteel wat "overdetop" dus eigenlijk een beetje ADHD, ik heb Laurence wat tips gegeven om hem te leren "af te schakelen" zodat hij zijn rust pakt en niet als een malle door gaat tot het gaatje en dan helemaal over de top is en gaat blaffen, in handen gaat bijten, de poezen loopt te belagen en ook de oude hond moet het dan ontgelden. Mijn advies o.a.;

  • laat hem aan een lange lijn op een veldje snuffelen zonder je te verplaatsen, iets tegen hem te zeggen ! Laat hem gewoon zijn gang gaan, tijdens het snuffelen moet hij zoveel informatie verwerken dat hij daar doodmoe van wordt maar niet overprikkelt.

  • In de bench met een snuffelkleed, een kong met lekkers of een grote kluif waar hij even mee bezig is

  • voorkomen dat hij overprikkeld raakt, zodra je merkt dat dat gebeurt hem meteen een "time-out" in de bench geven

  • let er op ! dat negatieve aandacht ook aandacht is en voorkom dat door op tijd je maatregelen te nemen zoals hierboven beschreven.

Vanmorgen een berichtje terug; veel beter vandaag, hij was idd overprikkeld, nu minder wandelen, minder contact met de poezen en meer benchrust.

Hieronder de foto's van Debruin vanmorgen.


18 oktober 2023

Vandaag is Ziggy hier geweest voor een scheerbeurtje en een speelsessie met Debruin, nou dat is gelukt het scheren werd door beide heren wat minder gewaardeerd maar het spel vonden ze GEWELDIG! Nu doodmoe in de slaapstand met hun geschoren snuitjes, voetjes, buikjes en staartjes. Nu nog een bad en dan zijn ze weer helemaal spic en span.

17 oktober 2023

Gisteravond voor 't eerst naar de puppycursus bij Gaus in Lelystad, waar Debruin z'n broer, Ziggy ook op les zit en ook nog eens in dezelfde groep. Debruin heeft dat hard nodig want zo rustig als hij de eerste weken was zo ondeugend en ondernemend is hij nu. Hij is ook een grote (vr)eetzak die de beloningssnoepjes bijna uit mijn vingers grist dus dat eerst maar eens aangepakt. Verder moesten ze leren lopen niet geleid door de riem maar door de "helpende hand". Dat ging heel redelijk ik roep hem namelijk ook met mijn hand voor zijn neus om hem bijvoorbeeld door een deur te laten gaan. Ze moesten ook met de "helpende hand" op een kussen klimmen en over een soort kippenloopje lopen, hierop gingen veel puppy's over op hun speurneus van de snoepjes die er op andere lessen op gelegen hadden in plaats van op de "helpende hand". Verder moesten ze zich leren beheersen en zich niet meteen op een bak met brokjes storten. Al met al een leerzame les.

Hieronder een reactie van Winnie de eigenaresse van Ziggy

Gisteren weer de 2e puppyles gehad en heel leuk Debruin was er ook. Na de les nog even buiten gespeeld, morgen naar Wil voor voetjes en snuitje te scheren en dan kunnen ze weer even spelen.

We hebben ook een filmpje van Laurence ontvangen over Lou, als je goed luistert naar Laurence haar stem zie je bij het woord "flink" dat Lou zijn staartje meteen in de kwispelstand gaan, zo leuk om te zien.

Morgen gaat Dirkje, het zwarte zusje van Debruin naar haar forever home, wij wensen haar en het nieuwe gezin heel veel plezier en liefde van en met elkaar en wij vertrouwen erop dat zij haar taak als hulphond met verve zal vervullen.

15 oktober 2023

Gisteren is Debruin weer mee geweest, eerst op visite bij mijn zus en later mee naar een "Sweet Sixteen" feest, daar tussendoor een rondje in het bos gelopen zonder de andere honden en nog later met de kleindochters van mijn zus en de Heidewachtel van de gastheer dat was ook een ervaring!

Vandaag zijn we op de KCM (KampioensClubMatch) van de NPC (Nederlandse Poedel Club) daar hebben we Lisa weer van Ester overgenomen, haar loopsheid is over dus ze kan weer mee naar huis. Dankjewel daarvoor Ester. Daar ben ik en ook Debruin blij mee hoewel Lisa zich naar Debruin als een echte volwassen dame gedraagt en dat is ff wennen voor hem!

Vandaag ook 2 updates van zijn bruine zusjes, Bella en Senna ontvangen.

Even een korte update over Bella. Alles gaat helemaal goed hier.

Bella is een heerlijke hond. Ze voelt zich duidelijk helemaal thuis. Ze groeit goed. Toen ze kwam was ze beduidend kleiner dan de hond van mijn moeder (een kleine middenslag poedel), en inmiddels is ze ongeveer even groot. Ze is ondernemend en niet snel onder de indruk. Ze gaat heel gemakkelijk mee een winkel in, of wandelen in het bos. Voelt zich lekker vrij met andere honden en krijgt uiteraard af en toe even een correctie (ook van de katten). Maar dat weerhoudt haar er niet van om vervolgens toch weer lekker te gaan spelen.

We kunnen haar al goed alleen laten in de auto, dan gaat ze lekker liggen slapen. Ze is ook thuis al een kwartiertje alleen geweest. Toen ik terugkwam lag ze rustig op de bank (wat niet mag) naar buiten te kijken. Ze is grotendeels zindelijk, al heeft ze nog niet zo erg door dat ze erom moet vragen als ze moet plassen. En als wij het dan niet doorhebben dan gaat het alsnog wel regelmatig mis….. Volgende week beginnen we met de puppy cursus dus dan wordt de opvoeding nog wat geïntensiveerd.

Kortom, wij zijn helemaal tevreden met haar!

Groet, Martijn

Senna is getiterd en ze heeft nog genoeg antistoffen, wel iets gedaald maar toch nog voldoende over 2 weken terug en dan wordt ze gevaccineerd. Ze weegt nu 7 kilo, ze groeit als kool.

Update Loulou

Lou is het andere bruine reutje die woont in België, hij is flink gegroeid, is mega sociaal, voor niets bang. Deze week voor 't eerst aan zee, daar heeft hij lekker gestoeid met honden aan het strand. Hij houdt van autorijden en is super flink op restaurant. Kortom alles gaat prima en wij zijn dolgelukkig met hem. Aan de oude Ridgeback heeft hij geen speelkameraadje en ook de poezen willen niet spelen! Wel typeren voor een oude hond die liever totaal met rust gelaten wordt.

Hij kijkt of hij zeggen wil; haal WEG dat bruine beest !


11 oktober 2023

Het zwarte zusje van Debruin die maandag hier te logeren was, krijgt vanaf volgende week woensdag haar definitieve "foreverhome", nadat het gezin maar bleef twijfelen waar wij haar aan toegezegd hadden hebben wij na overleg de knoop doorgehakt en haar aan een ander gezin beloofd. Wij wensen haar een hele mooie toekomst in het gezin waar ze meer dan welkom is!

10 oktober 2023

Vanmiddag met Debruin naar Tannetje Koning geweest om te titeren, hij had nog voldoende maternale bescherming dus over 3 weken terug en dan wordt hij geënt en dan hopelijk in 1 keer klaar. Liesbeth heeft zijn zusje en haar eigen Romi ook vandaag laten titeren en ook zij waren nog voldoende beschermd dus ook over 3 weken terug.

Onderweg nog een terrasje gedaan zodat de terrastraining ook opgepakt wordt.

Inmiddels mijzelf opgegeven voor de puppycursus in de groep waar Ziggy ook traint dus dat wordt gezellig!!!!

Zojuist een berichtje van Winnie, de eigenaresse van Debruin zijn zwarte broer, Ziggy.

Ziggy is gisteravond voor 't eerst naar de puppycursus bij Gaus geweest, we konden instromen dus dat is fijn. Ziggy vond het helemaal geweldig, wel een stuiterballetje, maar super enthousiast, de tunnel ging hij als een speer doorheen! De trainster heeft zelf ook een grote poedel dus dat is altijd een feest van herkenning. Wordt vervolgd...

Gisteren hebben we het zwarte zusje, Dirkje een dagje te logeren gehad. Ze hebben gespeeld, gedold, ruzie gemaakt en gevochten! Het ging er soms hard, te hard aan toe zodat ik in moest grijpen, maar ze konden elkaar goed aan. Maar wat is ook dit kleine meisje een leuk pup, met een prachtige houding mooi zwart van kleur en wat een leuk karakter, beetje ondeugend, iets afwachtend maar ook een dikke vinger omhoog stekend, kortom een echte grote poedel pup.8 oktober 2023

Gisteren is Debruin op verjaarsvisite geweest, wij hadden een feestje van 2 nichtjes die 12 en 13 jaar geworden waren, een mooi gelegenheid om hem mee te nemen. Het ging hem heel goed af, kleine meisjes, puber meisjes en volwassen meisjes ze vonden hem allemaal geweldig en hij vond de aandacht heerlijk.

6 oktober 2023

Het is een afschuwelijk hectische week met het bij mijn nichtje geboren nestje loopt het niet naar wens en daardoor raakt arme Debruin een beetje in het verdomhoekje qua socialisatie hij is en blijft wel een vrolijk, grappig, ondeugend ventje, hopelijk gaat het volgende week beter. Van Frans en Winnie een. berichtje gehad dat Ziggy, de grote zwarte reu bij de dierenarts ingeënt is omdat de Parvo op 0 zou staan. Hopelijk heeft hij op deze manier maar 1 enting nodig en kan hij over 3 weken weer getiterd worden om te kijken of alles is aangeslagen. Wordt vervolg...

4 oktober 2023

Debruin is de laatste dagen thuis gebleven in plaats van mee naar de bevalling, achteraf een heel goed besluit omdat de geboorte van de kleine puppy's van Frederiek best een minder leuke ervaring was. Vandaag is het er ook weer niet van gekomen omdat Oscar zijn sperma getest moest worden in verband met een aanstaande dekking en ik dat in de Universiteitskliniek van Utrecht heb gedaan en daar heen moest met Oscar en onze loopse

Lisa, daar Debruin ook nog eens bij leek mij geen goed idee, op de terugweg nog naar de puppy's geweest dus al met al heeft Debruin hier een paar rustige dagen gehad. Morgen krijgen we Roxy een nakomeling van onze dwergpoedel Elsje dus voor Debruin weer wat meer leven in de brouwerij. Volgende week dinsdag gaan we naar Otterlo om hem en Saartje te laten titeren.

1 oktober 2023

Vandaag heb ik het dagboek van de geboorte van het nest van Nina afgesloten en start ik dit dagboek op. Hierin komen mijn ervaringen maar kunnen ook de ervaringen van de nieuwe eigenaren van de broers en zussen van Debruin opgetekend worden.

Thuis aangekomen verliep de kennismaking met de andere honden, eerst Elsje, Ynske en Tigra en daarna op mijn arm met de wildebrassen van de roedel hier, Oscar, Saartje en Lisa.

Debruin ondergaat dit met een gelatenheid en rust waaruit je kan opmaken dat hij in zijn tijd in het nest heeft leren omgaan met volwassen honden en niet alleen zijn moeder maar ook een oudere (half)zus, een bejaarde oude reu, de poezen en eens in de zoveel tijd met de dwergjes van Liesbeth, al met al een super socialisatie voor zo'n pup. Het is namelijk niet standaard dat puppy's kennis kunnen maken met andere in huis levende honden, dit om confrontaties te voorkomen, maar het is zo belangrijk dat ze leren omgaan met mopperen, grommen en een snauw en hoe daar op te reageren. Dit is trouwens bij alle Dizzybell's nesten het geval, wij zien daar zeker het nut, voor in hun verdere leven van in.

Wat betreft het zindelijk zijn kan ik zeggen dat ik gisteren voor 't eerst een plasje in huis heb gevonden, hij is echt ongelooflijk zindelijk loopt naar buiten en gaat voor het hek staan, zodat ik hem in de tuin kan laten om in het gras te plassen. Ik heb dit nog nooit meegemaakt bij zo'n jonge pup.

Afgelopen woensdag moest mijn man naar het ziekenhuis, Debruin mee, want naast het parkeerterrein is een school, dus veel vliegen in 1 klap. Kinderen, rollator, auto's mensen die voorbij lopen en mensen die willen aaien, zelfs een peuter die wil aaien en dat heel voorzichtig deed. De auto was nog niet echt een feest hij vindt zichzelf dan heel zielig en alleen (hij mist de andere honden) maar gelukkig niet ziek.

Vrijdag mee naar Ester mijn steun en toeverlaat in het onderhoud van de vachten van de honden, zij heeft Debruin zijn gezichtje geschoren. Bij mijn zus geweest en kennis gemaakt met Dizzybell's Dollydot Donica roepnaam Dolly.

Gisteren mee om Dizzybell's Dyrbar Ducata, roepnaam Lisa weg te brengen, zij gaat bij Ester logeren omdat ze loops is en Dizzybell's Dost King of Darkness roepnaam Oscar het sinds hij wat ouder is het niet meer zo makkelijk aan kan, zijn prostaat protesteert en dat geeft ongemak voor hem en dat willen wij voorkomen. Het was trouwens een hele reis, eerst naar Apeldoorn om de puppyren van Trijntje over te nemen, daarna naar Ester en dan door naar mijnzus daar gegeten en daarna naar Frederiek om de puppyren om de werpkist te zetten en al die tijd heeft hij zich op zijn onvolprezen manier gedragen.

Debruin is namelijk een rustige pup die heel beschouwend is en op zijn dikke billen kan zitten om de situatie in zich op te nemen en te overwegen wat hij daarmee moet doen.

Vandaag proberen we een rustige dag in te lassen wat niet helemaal zal lukken omdat de bevalling van Demi aanstaande is en ik daar aanwezig moet zijn en dan Debruin meeneem.


Eerst bekijken wat er allemaal daar te doen is, de kinderstemmen, de auto's enz.

Daarna feestje met de kinderen, totaal geen terughoudende houding.


3 oktober 2023 Als ik weg wil gaan voor de bevalling vindt Beert dat Debruin makkelijk thuis kon blijven zodat hij niet verplicht met mij mee moet naar de bevalling dat was echt Super!!

Toen ik gisteren na de dramatisch verlopen bevalling en de dag erna, thuis kwam was alles thuis prima verlopen. Debruin is nog steeds een voorbeeldige pup die netjes in zijn bench slaapt en inmiddels geen drama, hoe kort dan ook meer maakt. Zondagmiddag is hij ook een poosje in zijn bench thuis gebleven met Tigra,Ynske en Elsje in de buurt dat wel, eigenlijk precies als 's nachts en ook dat is uitstekend verlopen.

Zo trots op het kleine mannetje, vandaag voor mij een soort van "rustdag" maar morgen gaan we weer met hem op pad om hem met diverse dingen te laten kennis maken.

984 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page