top of page
Zoeken
  • dizzybellsnl

Demi x Melle - 2023

Bijgewerkt op: 5 mei


1 mei 2024

Van de Mieke en haar gezin krijg ik heel regelmatig up-dates over het wel en wee van Druif en hoe blij ze met haar zijn. Hieronder een paar filmpjes en foto's, later op de dag ook nog foto's van Manos.

Druif in actie Manos in ruste Manos op de uitkijk


24 november 2023

Vandaag zijn Dille en Druif getest voor autisme hulphond, ze waren beide geschikt maar Dille was voor de betreffende cliënt het meest geschikt. Druif is daarna verhuisd naar haar gouden mandje. We krijgen inmiddels van Druif en Manos positieve berichtjes en Amber en Sofie hebben inmiddels ook contact met de nieuwe eigenaren want ze willen heel graag op de hoogte blijven. Nou dit was het eerste avontuur met mijn nicht Frederiek en het smaakt van beide kanten naar meer dus wie weet............

23 november 2023 Gisteren is het eerste puppy van Demi en Melle naar zijn gouden "forever" gezin vertrokken, morgen worden de 2 teefjes getest welke het meest geschikt zal zijn als hulphond en die gaat met de testster mee. Daarna komen de mensen met het "goudenmandje" voor het laatste meisje. En dan is deze heftige maar ook zo mooie tijd weer achter de rug. Mijn vakantie heeft voor een "gaatje" gezorgd in het dagboek maar ik heb de eigenaren via de telefoon op de hoogte gehouden van de vorderingen van hun nieuwe huisgenoten.

De taak van Frederiek en haar dochters Amber en Sofie zit erop ze hebben er ondanks de beroerde start van genoten, Frederiek schreef zelfs op een goed moment ik ben met het "poedelvirus" besmet geraakt hoor tante Wil!!! Dus van deze 3 dames zullen we nog wel vaker horen hier of in een ander dagboek.

Ze hebben ook uitstekend werk afgeleverd, praktisch zindelijke puppy's die heel goed weten dat ze voor hun behoefte naar buiten moeten, ze zijn veel in handen geweest, geknuffeld en met ze gespeeld. Nu afscheid nemen dat valt niet mee zeker niet bij zo'n eerste nest. Zij wensen de nieuwe mensen heel veel plezier met hun puppy's en laat nog eens wat van je horen.


7 november 2023

Afgelopen zaterdag een familie op bezoek gehad om te proeven hoe het zou zijn voor hun zoon van 7 jaar die zo graag een hondje wil dat hij zelfs aan de Sinterklaas hondenbrokjes gevraagd heeft. Ik heb nog even getwijfeld of ik Debruin mee zou nemen maar uiteindelijk wel gedaan, om te kijken hoe deze jongeman zou reageren op een grotere pup van 3 maanden want uiteindelijk over 6 weken zijn deze ook zo groot, alhoewel zo groot verwacht ik niet maar toch geestelijk zeer zeker en de scherpe tandjes ook. Het was een enorm succes wat hebben de ouders en hun zoon genoten!! Eventjes was er een misverstand tussen de zoon en 1 van de puppy's die zogenaamd naar hem gegromd zou hebben maar dat hebben we kunnen uitleggen dat dit de normale "puppygeluidjes" zijn en hij daar niet van hoeft te schrikken. Er zijn nu dus geen puppy's meer uit dit nest beschikbaar!!

Gisteren twee filmpjes ontvangen van 3 hongerige puppy's die een aanval doen op moeder Demi en daarna "gezellig" met haar rollebollen. Kijk en geniet......


2 november 2023

Gisteren naar Huizen getogen, tondeuse en ontwormingtabletten mee om de puppy's van Demi voor de eerste keer voetjes, staartje, buikje en gezichtje te scheren. Als eerste was de reu, Manos aan de beurt die liet het zich in alle rust gebeuren, de dametjes daarentegen waren ietsje opstandiger maar het is allemaal gelukt.

Zie de foto's hieronder..

Het zelfstandig eten gaat ook erg goed, we hebben de porties opgehoogd naar 2 eetlepels en geen mouse meer maar gewoon hun vlees van Darf en Mulders. Gisteren waren ze ook n og even op de weegschaal geweest. De zwaarste woog meer dan 2000 gram en de kleinste 1750 gram. Dat gaat dus helemaal geweldig. Demi voedt ze ook nog altijd en die heeft zoveel voeding dat de melk af en toe in plasjes onder haar vandaan komt.

31 oktober 2023 Wat gaat het nu ontzettend snel met de kleintjes in Huizen, ze ontwikkelen zich in een razend tempo, afgelopen zondag een lepeltje mouse, maandag 2 eetlepels, vandaag 3 eetlepels, 2 met mouse en 1 met kip, en..... ze smullen ervan. Ook staat er sinds zondag een drinkensbak, waar ze met hun pootjes in gingen staan maar ook al snel in de gaten hadden dat het om uit te drinken was. Het is zo leuk om te zien als ze dan gegeten hebben kruipen ze met z'n 3en tegen de aap aan om een tukkie te doen.

De werpkist hebben we "open gemaakt" ze kunnen er nu uit en lopen dan in de ren en kunnen hun behoeftes daar doen en als er iemand in de buurt is als ze wakker worden en rond gaan lopen worden ze buiten gezet voor een plas. Vandaag heeft Dille haar eerste poepje buiten heeft gedaan.

Afgelopen zaterdag hebben we de eerste serieuze puppykopers gehad, dit gezin wilde naast hun hulphond (toevallig een zoon van Oscar) er een 2de hond bij. Wat er dan gebeurt in die week vooraf dat ze zouden komen kijken, is zo triest. Hun hond wordt zo ziek dat ze zaterdagmiddag hebben moeten besluiten na een aantal dagen in het dierenziekenhuis om hem te laten gaan. Zo verdrietig want dit was niet de bedoeling om bij een pup te gaan kijken omdat de oude hond er niet meer zou zijn maar veel eerder voor erbij. Wij wensen dit gezin ook heel veel sterkte bij dit grote verlies.

Aankomende zaterdag komen er geïnteresseerden kijken voor het laatste teefje. Wij kijken ernaar uit om dit gezin te verwelkomen en kennis te laten maken met "onze". honden.

Hieronder de filmpjes en foto's van hun 2e hapje en voor 't eerst uit de waterbak drinken.28 oktober 2023

Vandaag puppybezoek gehad van een familie die interesse heeft in het ventje uit het nest van Demi, zij kwamen uit Zuid-Holland gereden en ik uit Doornspijk het was een leuke kennismaking ook Demi vond het geen enkel probleem dat ze bezoek kreeg voor haar kleintjes en zelfs Debruin werd door haar geaccepteerd. De kleintjes worden groot, de tandjes komen door en ze beginnen steeds beter te lopen en mogen nu ook de werpkist uit om in de ren rond te struinen. Het naar buiten gaan is met dit regenachtige weer nog geen succes maar ze hebben al wel een start gemaakt met het zindelijk worden, als ze wakker worden gaan ze van hun slaapplekje af om verderop een plas te doen, dit is de eerste stap er zullen er zeker nog velen volgen helemaal nu ze ook uit der werpkist kunnen zullen ze steeds verder weg van hun slaapplek hun behoefte gaan doen. Demi ruimte nog wel veel op maar kan het niet meer bij benen, zelfs met deze 3 puppy's niet.

Hieronder 2 video's van Debruin op visite bij de 3 uit de Dramareeks, kijk en geniet hoe onze wildebras zich naar deze 3 kleintjes gedraagt, het is zo genieten om te zien hoe hij zijn gedrag aanpast aan de veel jongere puppy's.


24 oktober 2023

Het is even geleden dat ik iets in het dagboek heb geschreven er waren andere besognes die mijn tijd in beslag namen, maar nu zijn we er weer. Afgelopen vrijdag bij de puppy's van Demi geweest, weer nageltjes geknipt en ze eens goed bekeken, wat zijn ze leuk en wat zien ze er goed uit, ieder op zijn eigen manier ontwikkelen ze zich tot grote poedelpuppy's! Demi is echt een hele trouwe moeder die zich niet snel druk maakt en heel relaxt met ze omgaat. Gisteren telefonisch contact gehad met Frederiek omdat ze best al grote plassen doen als zij ze wakker maakt kwam de vraag; mag ik ze al buiten zetten om een plas te doen? Dat mag maar niet te lang en ze zullen in het begin best op een piepen zetten maar als het weer het een beetje toelaat mogen ze gerust al buiten een plasje doen! Tevens heb ik gisteren vlees voor Demi en de puppy's achter gelaten en blikjes mouse om mee te beginnen, het grote afspenen kan gaan beginnen. Groeien doen ze nog steeds als kool 100 gram per dag is geen uitzondering. Ik heb de jongedames ook gevraagd of ze de puppy's vaker in handen willen nemen dat kan nu en dan gaan ze goed aan hun geur, aanraking e.d. wennen.

Er zullen deze week ook tandjes doorkomen en dan zal het lastiger voor Demi worden om te voeden, ze heeft wel "geluk" dat het er maar 3 zijn die met een bekje met tandjes een aanval doen, dat scheelt, maar lastiger wordt het en zal ze waarschijnlijk gemotiveerd moeten worden om te gaan liggen en te voeden.

Hieronder een paar filmpjes van gisteren, kijk, luister en geniet er komen steeds meer echte hondengeluiden uit de werpkist !
En dan na al dat gespeel, geblaf, gegrom is het goed toeven aan de melkbar van Demi!

18 oktober 2023

De aap heeft ook z'n intrede gemaakt in de werpkist en.... daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. De gewichten staa in de tabel hieronder, Dadel is al over de 1000 gram !!! Zo blij met deze ontwikkelingen !

Vanmiddag van Sofie filmpjes gekregen, het is zo schattig en lief om te zien, er wordt zelfs geblaft en gemopperd. Kijk en geniet hieronder
17 oktober 2023

Hieronder een kort filmpje gemaakt door Sofie van de puppy's die liggen te drinken, verscholen onder de achterpoot van Demi.


Dit filmpje heb ik zojuist van Frederiek ontvangen, je kan zien dat Demi nog steeds haar stinkende best doet om alle afvalstoffen van de puppy's te verwijderen, daarom likt ze zo aan het kleed, de urine loopt er namelijk doorheen zodat de bovenkant droog blijft maar Demi vindt dat ze het toch moet opruimen. Prima moeder!! Reactie van Frederiek; ze zijn zoooooo leuk !!! Het is nu oprecht genieten daar.


16 oktober 2023

Ze zijn weer gewogen, alleen Dadel was niet genoeg naar de zin van Sofie gegroeid maar ja toen ze hem wilde wegen pieste hij haar helemaal onder dus dat zou de reden weleens kunnen zijn.


15 oktober 2023

Zojuist de gewichten doorgekregen van Sofie zij is na een weekje bij haar vader weer thuis en geniet van de puppy's. Ze gaan nu richting de kilo (1000 gram) en proberen zich steeds meer op hun pootjes te verplaatsen, lopen kan je het nog niet echt noemen maar ze verplaatsen zich door de werpkist. Gisteren ook nog 10 kilo vlees van Demi achtergelaten, Frederiek vindt de pens geven niet echt een feesst maar weet dat het goed is voor Demi en de melkgift dus kwijt zij zich heel trouw aan haar taak en krijgt Demi pens. De dame eet zo ongeveer 1000 gram vlees per dag om de kleintjes groot te brengen en zelf in een goede conditie te blijven.

Ik heb d.m.v. vragen aan Sofie hoe zij de belevenissen van de afgelopen 2 weken heeft ervaren:

Ik vond het erg leuk dat Demi puppy's zou krijgen en toen ze geboren werden vond ik het schattig en spannend tegelijk. Wel is het heel erg jammer en verdrietig dat er 3 zijn overleden. We hebben het reutje bij ons in de tuin begraven maar de twee zusje, de zogenaamde tweeling zijn bij oma in de tuin begraven omdat wij gaan verhuizen. Het is zo schattig dat de oogjes nu open zijn, eerst gingen ze een klein beetje open en toen ineens waren ze helemaal open en nu gaan ze ook steeds meer proberen te lopen.

Ik; "De oortjes gaan open heb je dat gezien moet je onder hun flappies kijken"

Sofie; "Oh ik zie een soort bultje (zie foto) bedoel je dat?"

Ik; "ja dat bedoel ik die opening gaat steeds verder open en dan gaan ze steeds meer horen"

Sofie: "zo schattig.


14 oktober 2023

Vanmiddag op bezoek geweest bij de puppy's van Demi en Melle, wat zien ze er geweldig uit, ze glimmen, voelen lekker warm en stevig aan. Voor 't eerst de nageltjes geknipt dit onder meer om de buik van Demi te beschermen tegen die vlijmscherpe nageltjes. Demi is naar mij toe heel relaxt vindt alles goed wat ik met haar kindjes doe.

Frederiek zei; Ze is rustiger als we er niet zijn, want als we dan binnen komen ligt ze er heel rustig bij en als we thuis zijn laat zij ze heel makkelijk aan hun lot over, haar houding is dan;

"piepen ze ?? huh kunnen jullie daar niet wat aan doen ?? oh echt waar moet IK dat doen ?? nou oké als jullie dat willen dan ga ik wel bij ze liggen hoor". Gekke poedel......

naam

geslacht

geb.gewicht

14-10

15-10

16-10

17-10

18-10

21-10

24-10

Druif

teef

275

675

704

775

792

860

1057

1280

Dille

teef

240

724

808

873

912

982

1193

1438

Dadel

reu

228

803

862

868

976

1025

1228

1423

13 oktober 2023

Vanmorgen een appje van Frederiek; paars, nu groenbandje heeft de oogjes ook open en bij onze man uit het gezelschap gaan ze ook open maar dat zijn nog kiertjes (zie de foto's hieronder). Vanavond de gewichten doorgekregen, groeien doen ze gestaag de ene dag wat meer dan de andere. De namen hebben ze ook al gekoppeld aan de hondjes.

Groen = Druif

Oranje = Dille

Geel = Dadel

Deze puppy's worden dus vanaf nu al bij hun naam genoemd en die zal er dan ook al goed inzitten als ze naar hun nieuwe gezinnen vertrekken.


12 oktober 2023

Zojuist de gewichten door gekregen van Frederiek, de dametjes groeien gestaag en het ventje zet de gang er in (zie de tabel hieronder). Afgelopen dinsdag is Demi uit de poort gelopen om een voorbijganger even te vertellen dat ze daar niet van gediend was zo dicht langs het huis waar haar puppy's liggen, gelukkig hoorde Frederiek haar blaffen en dacht; "huh waar is ze", tot ze haar zag op straat de voorbijganger weg te jagen.

Gisteren kwam er bezoek en ook dat werd niet door haar gewaardeerd, ze is extreem beschermend voor haar nest en dat is goed, ze heeft zoveel meegemaakt dat het niet verwonderlijk is dat ze zo reageert. We gaan daar gewoon rekening mee houden!


11 oktober 2023

De eerste oogjes zijn open ! Het is nog best moeilijk te zien maar als je goed kijkt zie je het glinsteren van de oogjes. Wie volgt...

10 oktober 20223

Het is rustig in huize Frederiek, de 3 overgebleven puppy's groeien goed en ontwikkelen zich heel normaal, deze week zullen de oogjes en de oortjes open gaan, je kan aan de oogjes al zien dat ze niet meer zo potdicht zitten als de eerste dagen dus die zullen binnenkort wel gaan "kieren". Amber en Sofie wilden de puppy's graag namen geven van eten, dat zijn geworden voor de reu Dadel, de teefjes Dille en Druif. Nu nog een nestnaam ik zelf had bedacht Dramanest maar Liesbeth vond dat weer te dramatisch dus heb ik gekozen voor:

Dizzybell's Druif uit de Dramareeks

Dizzybell's Dille uit de Dramareeks

Dizzybell's Dadel uit de Dramareeks

Hopelijk gaat de Raad van Beheer akkoord met deze namen.

Want dat het de eerste week een drama is geweest moge duidelijk zijn. Maar dat gaan we nu hopelijk achter ons laten en kan "het grote genieten" beginnen.


8 oktober 2023 20.00 uur De gewichten van vanavond staan in de onderstaande tabel, ze hebben in huize Frederiek een redelijk rustige dag achter de rug zonder veel bijzonderheden. Wordt vervolgd......

tijd

geslacht

bandje

gewicht

8-10

9-10

10-10

11-10

12-10

13-10

20.44

teef

groen

275

456

490

544

585

615

652

22.02

teef

oranje

240

464

496

556

590

620

675

00.43

reu

geel

228

499

553

571

628

720

744

8 oktober 2023 13.00 uur

Vanochtend krijg ik een appje van Frederiek, ze heeft vannacht weer in haar eigen bed geslapen en de puppy's gaan goed! Ze stuurt mij de gewichtjes van vanochtend door, die kun je vinden in de tabel hieronder. Ze groeien echt goed, was de oorzaak van de onrust van Demi dan alleen maar te wijten aan de te kleine puppy's? Ik heb er geen antwoord op ik probeer te genieten van het feit dat het nu goed gaat en gun de dames in huize Frederiek dit ook. We gaan afwachten wat de komende dagen gaan brengen. Het is voor ons allemaal te spannend geweest! Hier wen en wil je ook nooit aan wennen, dit is zo A-typisch voor de Dizzybells nestjes, want dan had ik het echt niet zo lang volgehouden.


7 oktober 2023

Vanmorgen kom ik beneden en zie op mijn telefoon dat Frederiek een uur daarvoor al een appje heeft gestuurd. Het kleine roze meisje is er ook niet meer, vannacht lag ze dood onder haar broertje en zusjes. Het is onbegrijpelijk waarom en onwerkelijk wat er gebeurt, het lijkt het verhaald van de 10 zwarte negertjes wel, ze liggen maar zo, zonder enig teken van zwakte, benauwdheid of iets dergelijks, behalve dat ze kleiner zijn dan de andere 3, dood in het nest. De meisjes slapen dan nog...

Vanmiddag krijg ik de 2 onderstaande foto's van Sofie met daaronder " het zit de puppy's niet mee" en als ik daar ben maak ik ook nog een foto.

Het paarse bandje is vervangen door een groen bandje aangezien er geen paars meer voorhanden was.

Vanavond ben ik langs geweest bij Frederiek om de andere 3 puppy's te bekijken en te voelen en Demi gecontroleerd of er met haar iets aan de hand is, behalve dat ze wat veel stuwing heeft, de puppy's moeten wakker worden en drinken kan ik niets bijzonders vinden, haar temperatuur is uitstekend 38,3. De 3 over gebleven puppy's voelen goed, stevig, warm eigenlijk niets bijzonders. Ik durf echt geen voorspellingen meer te doen want mijn vertrouwen is echt nog niet op peil we moeten afwachten wat er verder nog op ons pad komt bij dit bijzondere nest.


6 oktober 2023

Vanmorgen telefonisch contact met Frederiek, na de afschuwelijke gebeurtenis van gisteravond zijn de gemoederen iets bedaard, de meisjes slapen nog en gaan straks naar school. Mijn zus komt de boel bij Demi coördineren en samen met Amber en Sofie neemt ze de zorg voor Demi en de overgebleven puppy's op zich. Demi is nog wel wat onrustig en wil liever niet bij de puppy's liggen maar als Sofie thuis komt dan weet zij Demi te overtuigen om bij ze te gaan liggen en ze te verzorgen en te voeden. Zojuist de gewichten van vanavond van Sofie ontvangen, ze zijn goed gegroeid, de een wat meer dan de ander maar over het algemeen gaat dat goed. Maar wat is het lastig het vertrouwen is door de dood van het rode dametje zo onder nul gedaald, een op het oog gezond pupje wat maar zo dood in de werpkist ligt, dat iedere keer als ze bij Frederiek thuis in de werpkist kijken, ze zich afvragen, leven ze nog, ligt er niet een te stil, ook ik hier thuis in Doornspijk, heb een knoop in mijn maag iedere keer als de telefoon gaat denk ik; oh jee, nee toch !! Maar gelukkig is deze dag tot nu toe goed verlopen. Wat is dit lastig...


5 oktober 2023

Het is 22.33 uur en de telefoon gaat, Frederiek; tante Wil het meisje met het rode bandje is dood !!! ik schrik me kapot, dat kan toch niet !!

Gadverdamme hoe kan dat nou, hoe is dat nou mogelijk !!! Wat een verdriet, compleet oversture meisjes en Frederiek is helemaal overrompeld hoe kan dat nou, waarom gebeurt dit en wat is er gebeurt ? Heeft Demi er op gelegen, ze groeide zo goed was zo een pittig dametje. Ik ben met stomheid geslagen ik heb geen antwoord op al haar vragen en die van de meisjes, wel weet ik dat ik dit VERSCHRIKKELIJK vindt. Later belt mijn zus ze heeft het meisje opgehaald en die krijgt een mooi plekje in de tuin bij haar want Frederiek en haar gezin gaan eind dit jaar verhuizen. Zo ongelooflijk verdrietig dit, zo'n verschrikkelijk drama,

ik ben er kapot van.

Het gaat goed in Huize Frederiek, vanmorgen was Demi wat onrustig, waarschijnlijk van de naweeën (zie het filmpje), ze gaat ook graag op de koude grond liggen. We overleggen en Frederiek maakt een filmpje en foto's van wat er gebeurt als ze onrustig is. Ze controleert op mijn aanwijzingen het "melkpakket" of het extreem warm is of er stuwing is, alles voelt gelukkig normaal aan. Ze meet de temperatuur van Demi en die is uitstekend!!

De kleintjes hebben nergens last van die zijn voldaan en liggen heerlijk te slapen.

Na een calcium tablet wordt ze weer wat rustiger maar Frederiek heeft ook het idee dat het

na het eten komt, dus besluiten we vaker kleinere porties en op haar normale eetplek haar eten te geven zodat ze zich niet "overeet". Ze eet namelijk nog steeds in de werpkist omdat ze haar baby's niet in de steek wilde laten. Maar dat wordt zo langzamerhand wat meer, ze neemt wat afstand maar als er een piepje uit de werpkist klinkt is ze er als de kippen bij, haar trouw is nog steeds niet in het geding. De gewichtjes staan in de tabel hieronder. Teefje rood, een van de zogenaamde "tweeling", groeit werkelijk als een speer, haar (tweeling)zusje daarentegen gaat wat minder, die krijgt daarom zo af en toe nog een flesje. Waar de jongedames zichtbaar genieten om het haar te geven.

en een nieuwe baby geadopteerd !! op de koele vloer het "melkpakket"


4 oktober 2023

Vandaag de puppy's bezocht en wat gaat het ongelooflijk goed daar, er wordt gedronken, geslapen, gewassen en gepoetst, Demi is een uitstekende moeder die voor het vuur gaat voor haar baby's. Ze eet en drinkt goed haar temperatuur is voor een zogende teef ook goed.

Kortom van voorzichtig positief kan ik nu zeggen dat we met z'n 4tjes echt opgelucht en positief zijn. Zie de gewichtjes in de tabel hieronder.


3 oktober 2023 20.30uur

Het is 18.49 uur als ik van Sofie een filmpje krijgt waarop te zien is dat het kleine meisje met het roze bandje bij Demi drinkt!!! Vreugde en tranen alom, wat een opluchting!

Even later krijg ik ook een aantal foto's zodat we jullie een indruk en inkijkje kunnen geven in de bevalling en het hele gebeuren. Kijk, geniet en verbaas je want zo kan het dus ook gaan bij een bevalling en dan lijkt het erop dat het toch nog goed gaat komen. Ik ben voorzichtig positief.

3 oktober 2023

Zondagavond rond 20.30 uur aangekomen bij Frederiek daar werd al snel duidelijk dat het allemaal niet zo lang meer ging duren. Frederiek en ik zijn druk met de camera want die willen we graag installeren als er ineens een enorme GIL klinkt, Demi ligt op de bank tussen de meisjes in en is compleet in paniek, ze heeft overduidelijk pijn!

Ik kijk meteen tussen haar achterpoten of er al wat gaande is en wat zie ik ? Er komt al een puppy met z'n kopje vrij uit haar vulva! daarna nog een gil van een boos en in paniek reagerende Demi, ik moet de pup echt tegen haar beschermen het heeft haar echt zeer gedaan! Na een minuut of 5 is ze helemaal blij met hetzelfde puppy, die inmiddels al verwoede pogingen doet om een tepel te pakken te krijgen. ze is rustig en likt haar pasgeborene.

We verhuizen haar naar de werpkist waar ze rustig met de eerstgeborene gaat liggen en daar gedurende de gehele bevalling blijft liggen. De tweede komt na ongeveer anderhalf uur met gelukkig veel minder pijn dan de eerste. De meisjes zijn helemaal enthousiast en er moeten bandjes om zodat we ze uit elkaar kunnen houden. Bandjes omgedaan en ze gewogen, het zijn geen grote puppy's dat kan ik met het blote oog wel zien maar toch zo rond 250 gram.

Daarna een poosje gebeurt er niet veel Demi is trots op haar kroost en ligt er tevreden bij. Dan ineens eigenlijk zonder veel misbaar en uiterlijke kenmerken van persweeën, wordt het 3e puppy geboren. Dat is op zijn zachts gezegd een hele smerige aangelegenheid ze zit nog helemaal in het vlies en dat is overduidelijk vervuild en ook de nageboorte ziet er voor zover ik kan zien niet mooi uit. Ze heeft het zwaar niest en proest, ik wrijf en wrijf en wrijf, gelukkig trekt ze bij. In de paniek letten we niet wat er verder nog gebeurt in de werpkist en ineens zegt mijn zus; kijk uit Demi gaat op een pup liggen! wij; huh, hoe kan dat nou daar liggen er twee en de derde had ik nog steeds in mijn hand! We kijken goed en realiseren ons dat de pup die we zien liggen geen bandje om heeft dus die is of tegelijk met het andere puppy geboren of direct er achteraan. Twee hele kleine meisjes ik ben bezorgd want dit is niet leuk zo klein!

Na deze "tweeling" wordt er een reutje geboren, die gelukkig normaler van gewicht is.

Ze krijgen allemaal een bandje om en dan ineens is er weer verwarring want er was toch nog een reu geboren huh hoe kan dat nou??

tijd

geslacht

bandje

gewicht

3-10

4-10

5-10

6-10

7-10

8-10**

20.44

teef

paars

275*

264

298

328

383

438

454

22.02

teef

oranje

240

254

285

350

365

390

434

23.38

teef

roze

160

174

204

220

250

RIP

23.39

teef

rood

152

181

219

259

RIP

00.43

reu

geel

228

266

319

340

403

451

474

3.35

reu

zb

140

RIP

*waarschijnlijk is er met het wegen iets heel erg mis gegaan want later bleek dat het paarse meisje altijd maar lag te drinken en toch ineens 30 gram lichter was, terwijl ze levendig is en warm aanvoelt.

** dit zijn de gewichten in de ochtend de gewichten van 's avonds staan in de andere tabel.Op ons gemak de puppy's allemaal nog eens grondig aan een sexekeuring onderworpen en wat blijkt er is maar 1 reu en dat is de laatst geborene, de rest zijn meisjes. Om 2.30 uur besluiten we naar bed te gaan, ik slaap bij Demi op de bank om 3.40 uur word ik wakker van gesop, in mijn slaapdronken hoofd denk; toch nog een pup?? Ik ga kijken en inderdaad er is nog een pup geboren, Demi heeft hem op z'n kopje na uit het vlies gehaald/gelikt ik haal de rest weg en maak het bekje vrij. Hij ademt niet, ik leg hem weg en Demi wordt heel onrustig en likt dan komt er toch een reactie, ik pak hem op en ga toch aan de gang om hem goed op adem te krijgen. Dat lukt en ik leg hem bij Demi en zijn zusjes en broertje, als 's ochtend iedereen wakker is blijkt dat het een reutje is en hij maar 140 gram weeg dat is wel heeeeeel erg klein.

Om 9.00 uur bellen we de dierenarts en vertellen het verhaal dat we met 3 hele kleine puppy's zitten die nog niet zelfstandig drinken. We halen kunstmelk op en een sonde en ik ga daarmee aan de slag. Frederiek gaat naar haar werk en Sofie en ik blijven bij Demi en haar kroost. Gedurende de dag voed ik ze om de 2 uur bij dat gaat met wisselend succes, het laatstgeboren hondje is het grootste probleem ik probeer de kinderen er voorzichtig op voor te bereiden dat dit echt heel zorgelijk is en dat hij het waarschijnlijk niet gaat redden. Hoe verdomd lastig is dit, waarom nou juist hier met 2 van die heerlijke puber meiden, waar het een feest voor had moeten zijn en geen zorgelijke situatie zoals nu. Het meisje wat we niet geboren hebben zien worden, zij draagt een rood bandje gaat zelfstandig eten en is degene die zich verzet tegen het bijvoeden waardoor Demi "gevaarlijk" beschermend wordt. Als Frederiek thuis komt ga ik het bijvoeden met een fles proberen zodat zij het van mij kan overnemen. Het reutje geeft duidelijk aan dat hij dit niet gaat doen, het rode meisje ook niet maar die drinkt inmiddels ook bij Demi dus laten we met rust, het roze meisje wil de fles wel en drinkt ook. Wat een opluchting dat er inmiddels 1 is die zelf drinkt en 1 die een flesje wil.

Na het eten, wat mijn zus samen met Amber de andere dochter van Frederiek heeft klaargemaakt wordt met smaak door ons genuttigd en na het eten gaan we, mijn zus en later ik na nog een voedingssessie en de nodige instructies toch maar huiswaarts. Onderweg belt mijn zus zodat ik tijdens het autorijden niet inslaap zal vallen, ze vertelt dat de meisjes toen ik weg was in tranen waren; hadden ze dit toch maar nooit gewild en waar waren ze aan begonnen!! arme meiden ik had zo met ze te doen toen ik wegging en dat hebben ze gemerkt, mijn bezorgdheid en onrust over het wel en wee van de 2 kleinste. Lang verhaal maar uiteindelijk Frederiek gecontact en gezegd als het niet gaat lieverd laat ze dan gaan, want het gaat bij fokken ook om genieten en dat wil ik zo graag voor jullie.

Slaap een nacht goed en dan kijken we morgen wel wat en wie het gaat redden. Blijf nog wel een nachtje op de bank. Dat spreken we af, we zijn alle 2 doodmoe.

Vanmorgen contact, de puppy's hebben gewoon om de 2 uur door hun gepiep Frederiek wakker gemaakt en toen heeft ze het meisje nog wel wat gegeven maar het reutje was al dermate slapjes dat ze besloot hem te laten gaan. Het drinken uit de fles gaat steeds beter en het kleine meisje komt er hopelijk bovenop. De zorg is nog niet helemaal weg maar we hebben goede hoop. Door Demi haar fanatisme wat haar puppy's betreft besluit Frederiek het flessen en het wegen in de werpkist te doen omdat het rustiger voor Demi is en dat gaat gelukkig goed! Ze zijn allemaal gegroeid niet spectaculair maar er zit groei in! Frederiek is vandaag thuis en neemt de zorg op zich, als Sofie thuis komt wil zij het kleine meisje natuurlijk de fles geven en dat mag (zie de filmpjes).

Met Demi gaat het uitstekend, gisteren was haar temperatuur 38,8 en dat was vanmiddag nog steeds zo dus als met al gaat het haar heel goed. De tijdens de echo voorspelde 9 puppy's zijn het niet geworden. Wat er gebeurt is en waarom die 3 zo klein zijn, ik heb er na al mijn ervaring met zoveel geboortes, geen antwoord op.

Het kleine mannetje is vanmorgen door mijn zus naar de dierenarts gebracht om in te slapen. Dankjewel dat je dit hebt willen doen Frederiek en ik weten hoeveel hekel je aan dit soort dingen hebt en dat je tijdens de bevalling toch even langs geweest bent en gisteren zo heerlijk voor ons gekookt hebt en voor zover ik weet vandaag weer.

Morgen kom ik weer langs om te kijken wat de vorderingen van de kleintjes zijn.1 oktober 2023 Vanmorgen om 7.31 uur een appje van Frederiek dat de temperatuur gedaald is naar 36,5 dat is idd een hele graad gedaald en zal de bevalling aanstaande zijn. Het wordt een spannende dag vandaag. De afgelopen dagen hebben we zeer regelmatig, minstens 3 x per dag contact gehad omdat ze Demi haar temperatuur 3 x daags hebben gemeten en dat keurig aan mij door hebben gegeven. Even leek het er vrijdag avond op of het zou beginnen omdat ze wat ging krabben/graven in de werpkist. Dus Amber de oudste dochter is die nacht voor alle zekerheid bij haar gebleven maar dat was echt loos alarm. Gisteren heeft ze een hele rustige dag gehad, ze eet nog steeds uitstekend en gisteravond ben ik langs geweest en hebben we de puppyren om de werpkist gezet. Onderstaand filmpje is van vanmorgen ze staat nog lekker te eten wel een stuk rustiger dan anders maar het smaakt nog steeds.

Wordt vervolg...

26 september 2023

Vandaag is Frederiek met Demi langs geweest, eerst nog even naar het bos, om haar daarna voor de laatste keervoor de bevalling in bad te stoppen. Demi heeft een mooi buikje ze is niet abnormaal dik maar ze is ook een grote dame met voldoende ruimte voor de voorspelde 9 puppy's.

Vorige week donderdag is Demi op de weegschaal geweest en ze was ruim 3 kilo gegroeid en haar taille is 63 cm. Vandaag haar taille ook nog opgemeten en die is inmiddels 65 cm. Ze is erg rustig en bedaard, helemaal klaar voor de grote klus die ze aankomend weekend moet klaren. De werpkist is ook verhuisd naar Huizen en inmiddels is daar de huiskamer verbouwd en de werpkist staat ! Knap werk Frederiek mijn complimenten ! Demi bekijkt het allemaal vanaf de bank.

17 september 2023

Afgelopen donderdag na mijn bezoek aan de puppy's van Nina nog even bij Demi en Frederiek langs geweest om de puppyren, de bevallings spulletjes en 2 nieuwe vetbedden voor als de geboorte achter de rug is. Voor de geboorte gebruiken we "oude" schoongewassen vetbedden dan kunnen die eventueel na de geboorte gewoon weggegooid worden. Het gaat goed met Demi ze is niet enorm dik haar taille omvang was 60 cm. Dinsdag over een week komt ze voor de laatste was-en scheerbeurt en zal de werpkist ook naar Huizen gebracht moeten worden. Nu eerst een weekje met vakantie.

Wordt vervolgd........


Het is een feit !!

Het is vandaag 7 september en over 23 dagen wordt het nest van Demi en

Melle verwacht. Vorige week is Frederiek de eigenaresse van Demi hier nog geweest om Demi in bad te stoppen voordat ze naar de trimster ging. Het gaat goed met de aanstaande moeder en het hele gezin van Frederiek verheugd zich enorm op de komst van de kleintjes.

Het worden spannende dagen daar in Huizen (NH) en hier ook.
1.915 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page