top of page
Yure  5.jpg

Urban Art Down by Law (Yure)


geb.datum:                         28 jan 2015
geslacht:                            Reu
vader:                                 Adon United Colours (zwart)
moeder:                             Dama Black and White Prince (zwart)
kleur:                                  Zwart

Hd-uitslag:                         A
PRA:                                  (voorlopig) vrij 2018
NE:                                    Vrij  
von Willebrand Disease:    Vrij 

DM:                                    Vrij

MH:                                    Vrij

uitslagen zijn te vinden in zijn fotoalbum

kleur: BbEe (dwz hij is zwart maar kan de kleuren wit en bruin vererven, mits zijn partner dit ook heeft)

Dinsdag 8 september 2020
Yure woont sinds mei 2018 bij Carolien en Alex en zijn dochter Danni hij heeft het daar erg naar zijn zin. Er is in die tussentijd ook een prachtig kleine meisje geboren waar hij stapel op is. Yure blijft een hond met een "gebruiksaanwijzing" en een grote jachtpassie maar heeft voor mij in de fokkerij in ieder geval veel gezonheid gebracht en daar ben ik ontzettend blij mee. Hij is inmiddels gecastreerd en er kan met hem dus niet meer gefokt worden.

Dinsdag 24 april 2017
Het is al weer even geleden dat ik in hier iets over Yure geschreven heb, het gaat goed mijn bijzondere vent, er zijn inmiddels nog 2 nestjes van hem geboren, 1 bij Jolanda Davidse van haar poedel Mayday en hier thuis van Pien, 7 prachtige zwarte puppy's, waar ik heel tevreden over ben. Noia heb ik 2 weken geleden ook door hem laten dekken en we zijn razend nieuwsgierig wat hij daar gaat brengen, uit dit nest heb ik totaal niet gepland een teefje aangehouden, zij viel mij op door hij degelijke bouw, misschien iets te lang in rug maar met een prachtige voorborst en ribbenronding. Wij hebben haar Zofie gedoopt en als alles gezond is dan gaan we met haar ook zeker een nestje fokken.


Yure is een zachtaardige, tikkeltje jalourse vent met een ontstuimig karakter, zoals eigenlijk de meeste grote poedel reuen. Hij is voor mij een aanwinst, zeker wat betreft de bloedlijnen achter hem, er zitten met mijn eigen honden bijna geen overlappingen in de stamboom en hij brengt derhalve de inteeltcoëfficient behoorlijk naar beneden en daar was het mij met name om te doen. Daarbij is het een hond die zolang hij bij ons woont nog nooit een dierenarts heeft bezocht, hij is kerngezond, geen last van ogen of oren, wat nogal eens voorkomt bij de poedels maar dat is bij hem niet aan de orde.


Het showen staat door omstandigheden momenteel op een laag pitje, dus deze mooi vent staat in een prachtig t-clip toilet, daar mag ik hem ook nog in showen en ik heb niet zoveel onderhoud als bij een regulier showpak. Een poedel is namelijk ook nog gewoon hond en dat moet hij ook blijven en niet een hond die vaker in bad staat dan dat hij naar trainingen gaat of in het bos komt.

Dinsdag 4 oktober 2016
Het 2e nestje van Yure is inmiddels al weer 2 weken oud, het zijn 5 puppy's geworden waarvan 1 wit ventje 3 zwarte ventjes en 1 zwart teefje.


Afgelopen weekend is Yure naar de show in Zwolle geweest hij kreeg een U1 met een schitterend keurrapport, ik ben heel tevreden met het resultaat en Yure vond het spannend maar uiteindelijk heeft hij in mijn ogen wel genoten. Toen ik zowel met Yure als met Oscar voor beste reu moest lopen heeft Iris Verweij van de Rottweilers, vriendin van Corrina mij geholpen. 

Donderdag 7 april 2016
Yure heeft inmiddes alle gezondheid onderzoeken gehad en is goedgekeurd om zich te mogen voortplanten, Pippa werd net op het juiste moment loops en deze combinatie stond voor mij al vanaf de komst van Yurre vast. Daarbij is een prettige bijkomstigheid dat ze zich makkelijk laat dekken en een ware leermeesteres voor Yure kon zijn, nou dat is gelukt, 2 super brave honden die elkaar lief en mooi vonden, de dekking is wat dat betreft geslaagd. Vrijdag 25 maart heb ik een echo laten maken en ook de vruchtbaarheid van Yure liet niets te wensen over. Wat misschien een minpuntje is, dat ze beide het gen voor wit dragen er kunnen dus witte en misschien zelfs bruine pups verwacht worden. In Pippa haar lijnen komt ook bruin voor en bij Yure is het via dna onderzoek bevestigd.. We gaan het afwachten eind deze maand wordt de bevalling verwacht. 
Ik ben heel erg blij maar ook super nieuwsgierig wat deze combinatie mij gaat brengen.
Yure is nog niet op een tentoonstelling geweest aangezien hij in mijn ogen meer tijd nodig heeft om tot volwassenheid te komen, wel is hij 2 keer op een clubmatch geweest en heeft op beide clubmatches een U (uitmuntend) gekregen en daar ben ik voorlopig heel tevreden mee.
 

Vrijdag 31 juli 2015
Hoe is het allemaal begonnen ?
Ik was op zoek naar een nieuwe reu, nieuwe bloedlijnen met tot in de 6e generatie weinig tot geen overlappingen met mijn eigen honden. 
Waar kom je dan terecht ?
Scandinavie was een optie maar daar heb ik al eens een hond vandaan gehaald en ben ik meerdere malen voor een dekking geweest en die lijnen liggen allemaal vast in mijn fokhonden, dus toch maar niet
Duitsland, was ik ook al voor een dekking geweest en ook de lijnen van deze hond heb ik tot mijn beschikking.
Amerika, dat type hond spreekt mij niet heel erg aan dus valt af.
en dan ineens.................. een foto van 2 puppy's op facebook in Kroatië !! Ik zoek contact met Svjetlana Moric, degene die de foto gepost had, blijkt ook nog dat ik al eerder contact met haar gehad had toen ze een eerder nest uit de ouders van deze pups had. Ik heb de afstamming bekeken en voor zover ik kon nagaan de achterliggende generaties, die niet op het stamboom vermeld staan, 3 weken gewikt en gewogen en besloten. Ik ga hem halen en zo kwam Urban Art Down by Law (Yure) in ons leven.
Inmiddels maakt hij al meer dan 6 weken deel uit van de roedel, zit hij midden in de loopsheid van de 2 jongste meiden en heeft z'n eerste stoute aktie achter de rug.

 

Volgende week ga ik met hem naar een socialisatiecursus m.b.t. ringtraining en in september begint de gehoorzame hond cursus waar ik hem voor opgegeven heb.

 

Yure is een bedachtzame puber, die de eerste weken heel erg de kat uit de boom gekeken heeft maar nu toch qua gedrag een "echte poedel" blijkt te zijn, met alle leuke en minder leuke kanten. We genieten van hem, hij is zacht van karakter, maar als hij iets niet wil, dan wil hij het ook echt niet en moet ik alles uit de kast halen om hem te overtuigen dat het toch echt wel moet.


Kortom een fijne hond, een lekkere slungel en een super vreetzak.

bottom of page