top of page
Tinka.jpg

Dizzybell's Dramatic Dreamer (Tinka)

geslacht: teef
geb.datum:  28-03-2010
vader: Auldavium Sparks Will Fly
moeder: Dizzybell's Design Dolores

HD-uitslag: A (vrij)
Von Willebrand Diseas: vrij (DNA vrij geteste ouders)
PRA: vrij (voorlopig) 
NE: vrij (DNA test)

schofthoogte: 58 cm

 

pedigree

donderdag 25 juni 2015
Vanaf vandaag wordt de bevalling van Tinka verwacht, het worden spannende dagen, Jeannette haar werk zit er voor een paar dagen op, Peter heeft z'n vakantie opgeofferd om bij Tinka te zijn als Jeannette weer aan 't werk moet. Ze doen er alles aan om het voor Tinka en de kleintjes zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het blijft nogg even spannend maar zodra er nieuws te melden is laten we dat via de site weten.

maandag 22 juni 2015
Veel te lang geleden dat ik wat van mij heb laten horen, de komst van Yure, opgehaald uit het verre Kroatie en een "foutje" van mijn kant bij het inloggen op de site ligt hier aan ten grondslag, ik moet nog steeds een beetje "wennen".
Het gaat goed met Tinka, ze groeit gestaag door en over een paar dagen zal de bevalling zich zeker aankondigen !!! Jeannette heeft vorige week alle spullen voor de aanstaande bevalling in Hierden opgehaald. De werpkist staat gereed en de huiskamer van de familie Veeke is helemaal puppyproof gemaakt. De bench staat klaar om TomTom eventueel in op te vangen tijden de bevalling, mocht hij opdringerig worden. Dus............ alles is in gereedheid gebracht voor de aanstaande moeder.

woensdag 27 mei 2015
Tinka is vanmiddag bij de dierenarts geweest voor een echo en................... ze is drachtig, de dierenarts vermoedt tussen de 5 en 7 puppy's. Ze eet nog steeds niet goed en samen met Jeannette hebben we besloten dat we haar gaan "verwennen", met o.a. gekookte kippenlevertje/hartjes, pens en ander versvlees. De ervaring leert dat drachtige teven meestal in de 6e week van de dracht ineens beter gaan eten, maar een beetje verwennen mag wel. De bevalling wordt in het laatste weekend van juni verwacht en tot zo lang blijft het altijd een spannende tijd.

maandag 25 mei 2015
Gisteren bericht gehad van Peter en Jeannette dat ze er helemaal in geloven dat Tinka drachtig is. Ze heeft licht opgezette tepels en wat lichte vaginale uitvloeiing, iets wat zeker duidt op een zwangerschap. Woensdag gaan ze voor een echo en weten we het zeker.

dinsdag 12 mei 2015
Het gaat goed met Tinka, ze is heerlijk mutserig wil nog meer kroelen dan anders en het lijkt erop of ze 's morgens wat last heeft van ochtend misselijkheid !! Zou ze drachtig zijn, Jeannette en ik hopen het van harte maar zekerheid hebben we pas als we een echo hebben laten maken, dus nog even afwachten. Na de pinksteren weten we meer !!!

vrijdag 1 mei 2015
Afgelopen zondag 26 april ben ik door Jeannette en Peter de mede-eigenaars van Tinka opgehaald om voor de dekking naar de familie Post, eigenaars van Yodah, in het oosten van het land af te reizen. Wij kregen daar de meest hartelijke ontvangst. De honden konden het prima met elkaar vinden, het was een dekking volgens het boekje, rustig en beheerst de koppeling duurde 15 minuten dus we zijn heel tevreden huiswaarts gekeerd. Nog ff lekker in Hierden gegeten en toen konden Peter en Jeannette weer richting Roosendaal vertrekken. Vandaag is het mij gelukt een link te maken naar de foto's, stamboom en gezondheid uitslagen van Yodah ze staan in het fotoalbum van het nest van Emma en Yodah. Door de omzetting van de websie kan ik nog niet over een nieuw fotoalbum beschikken, maar dat gaat binnenkort zeker lukken dus nu nog even naar het "oude" album.

dinsdag 14 april 2015
Vandaag met Jeannette, eigenaresse van Tinka, contact gehad over hoe nu verder, we hebben besloten dat ze volgende week met de progesteronbepaling start, zodat ze niet net als de vorige keer zo vaak naar de dierenarts moet dat het financieel niet leuk meer was. Dat is het voordeel van dicht bij Utrecht te wonen, want de Universiteitskliniek rekent 1 bedrage voor het hele pakket, inclusief drachtcontrole en pretecho. Ook houden we "onze" TomTom in de gaten, die sinds december vorig jaar bij Jeannette woont in de gaten, want in principe moet hij heel goed aan kunnen geven wanneer Tinka "zover"is. Het worden weer spannende weken.

zaterdag 11 april 2015
Afgelopen donderdag krijg ik bericht uit Roosendaal van de dochter van Peter en Jeannette dat "de tuttebel" eindelijk loops is. De vorige keer is ze heel laat in de loopsheid gedekt, pas de 18e dag dus we gaan dit heel rustig afwachten hoe het deze keer gaat verlopen. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen.

21 aug. 2013
Tinka is afgelopen zaterdag 17 augustus bevallen van 4 teefjes en 3 reutjes. moeder en kinderen maken het prima. De bevalling is onderleiding van moeder Doortje (Tinka's moeder) Jeannette en Kitty uitstekend verlopen. Moeder Doortje moest tijdens de bevalling jammer genoeg wegens te opdringerig gedrag, ze wilde de puppy's van haar dochter stelen, naar de gang verbannen worden. Verder is alles uitstekend verlopen.

29 juli 2013
De familie Veeke is vorige week met Tinka en haar moeder Doortje bij mij op bezoek geweest. Ze heeft slecht gegeten de eerste 3 weken van haar dracht dus er moest verwend gaan worden. Nou dat lukt de laatste 10 dagen heel aardig zo goed zelfs dat haar taille in 2 weken (vakantie)tijd 10 cm in omvang is toegenomen !!! Het gaat goed met Tinka nog 3 weken en dan gaat het er daar in Roosendaal ook om spannen.

11 juli 2013
Gisteren een foto van de familie Veeke gekregen waaronder ze geschreven hebben; zijn ze al groot genoeg om te zeggen dat ze zwanger is ??? Nou ik denk het wel maar zeker weten doe ik het niet maar voor veel twijfel heb ik niet !! Het is nu ruim 3 weken geleden dat ze gedekt is en dan al zulke grote en verkleurde tepels moet toch een goed teken zijn.

20 juni 2013
Op dinsdag 18 juni is Tinka eindelijk gedekt de juiste dag liet lang op zich wachten, het is de 18e dag van haar loopsheid maar het is hopelijk de moeite waard. Maandag spreken we af dat we de volgende dag op tijd vertrekken om niet te laat in Julianadorp te zijn mede vanwege de voorspelde hitte. We ontmoeten elkaar bij Van der Valk in Akersloot ik stap met Capi die ik meegenomen heb in de auto van Jeannette. Op naar Julianadorp !! Lisette staat ons al op te wachten ze heeft die trimklant die ze op dit tijdstip zou hebben afgebeld zodat ze haar handen vrij heeft. Disney is redelijk geïnteresseerd maar moet net als Tinka toch nog wel even aan de situatie wennen maar uiteindelijk breekt het ijs tussen die 2 en beginnen ze te spelen en na verloop van een aantal minuten is Tinka zelfs bereid tot paren. Disney heeft nog wat kleine probleempjes op te lossen met de staart van Tinka die iedere keer zn piemel van richting doet veranderen maar na een ingelaste "rustperiode" laten we ze samen in de tuin. Wij blijven binnen en in 3 minuten is de dekking daar. Wat doen ze het goed die 2 kan ook niet anders want ze zijn beide erg lief en vriendelijk van karakter. Ze staan ruim 10 minuten gekoppeld dus kunnen we tevreden zijn. We besluiten het hierbij te laten. Nu mag Tinka gaan broeden en gaan wij het rustig afwachten.

14 juni 2013
Tinka neemt haar tijd om gedekt te worden, morgen op de 14e dag van de loopsheid moet er nog een keer bloed geprikt worden en dan maar afwachten of haar waardes tot de juiste hoogte gestegen zijn.

10 juni 2013
Morgen moet Tinka terug komen voor bloedonderzoek om haar fetiliteit te bepalen we gaan het afwachten maar zal zeker geen 4 dagen meer duren eer we haar kunnen laten dekken. We wachten morge in spanning af.

5 juni 2013
Zatererdagavond 1 juni krijg ik van Juliette, dochter van Peter en Jeannette, een berichtje binnen via Fb, Tinka is eindelijk loops !!! Ik stuur terug willen jullie haar laten dekken ??? het antwoord is: JAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Ik spreek met haar af dat ik de volgende dag contact met haar moeder op zal nemen over de te nemen beslissing en stappen om dit gerealiseerd te krijgen. De vader van de puppy's is reeds bekend en zal zijn Dizzybell's Descent Dandylion, Disney een volle broer van Pippa, kinderen van Emma. Tinka is inmiddels 3 jaar oud en het is een gunstige tijd van het jaar om puppy's groot te brengen dus...........


Vandaag worden Tinka's ogen getest, de enige test die nog ontbrak, en we besluiten fertiliteit te bepalen aangezien dit pas de 2e, door de familie Veeke geconstateerde, loopsheid is. Vandaag wordt daarvoor bloed afgenomen het zal nog wel niet aan de orde zijn maar om het beeld helder te krijgen hoe de cyclus verloopt bij Tinka besluiten we dit te doen. We gaan de komende dagen afwachten wanneer we groen licht krijgen om naar Disney af te reizen.


20.45 uur zojuist bericht gehad dat de ogen van Tinka goedgekeurd zijn dus........... het mag !!!!

2 augustus 2012
Afgelopen maandag met Geerke en alle honden (6 stuks) bij de familie Veeke-de Bruijn op bezoek geweest. Zo heerlijk om hun beide honden weer eens te zien, moeder Doortje bijna 7 jaar oud en dochter Tinka die nu ruim 2 jaar is, is een mooie en vooral hele lieve hond geworden die zich in eerste instantie tussen die roedel van mij een beetje onwennnig voelde maar na een tijdje ging dat helemaal goed en marcheerde alles door en met elkaar klein en groot. Peter, de man des huizes, was heel erg gecharmeerd van "de kleintjes" en heeft ze dan ook meerdere keren op de foto gezet. De fotosessie van Tinka staat in haar fotoalbum. De foto's van het zooitje ongeregeld staan ook in een fotoalbum.

30 augustus 2011
Tinka heeft op de show in Goes wederom bewezen dat ze een mooie hond is ze heeft daar een U2 gescoord in ieder geval voldoende om haar in te zetten als fokteef. We hebben besloten haar niet meer te showen aangezien dat toch een hele belasting voor zowel Jeannette als mij is. Haar heupen ziijn inmiddels ger�ntgend en gaven een bijzonder goede uitslag. Als Tinka de juiste leetijd heeft bereikt en het past in het tijdschema van Jeannette en Peter dan zullen wij zeker een goed echtgenoot voor haar zoeken en een nestje met haar fokken !!!

8 februari 2011
Tinka woont bij Jeannette en Peter, zij woont daar met Dolores haar moeder. Tinka was een kind uit het 2e en laatste nest van Dolores en is samen met haar broertje Romeo en zusje Lilly binnen onze gelederen gebleven om eventueel in te zetten voor de fokkerij en indien mogelijk om mee te showen. Dat ze showen kan heeft ze inmiddels afgelopen zondag 6 februari laten zien ze eindigde met een Uitmuntend op de 2e plaats in de jeugdklasse !!! Complimenten voor Jeannette voor het onderhoud van de vacht en voor Richard voor het knippen en Geerke heeft haar als de beste geshowd. Zie de filmpjes op onderstaande links.

 Eindhoven zondag 6 februari 2011

bottom of page