top of page
thumbnail_Skye 2.jpg

Dizzybell’s D’Ivoire Dilah (Skye)

 

geb.datum:                        10 october 2018

geslacht:                            Teefje
vader:                                Tazziemin Thistle McMalik

moeder:                             Dizzybell’s Dramaqueen Dragana

 

HD:                                    A    
PRA:                                  Vrij

vWD:                                 Vrij

NE:                                    Vrij

DM:                                   Vrij
RCD4:                               Vrij

Inteelt coëfficiënt:              16%   

Mijn naam is Corrina en ik ben de oudste dochter van Wil. 

Op mijn 13e zei mijn moeder dat ze graag een Grote Poedel zou willen en als 13 jarige puber riep ik ook meteen: 'Als je maar niet denkt dat ik met zo'n 'ding' over straat ga! How little did I know.. 

 

Nu jaren later is het poedelras nog steeds mijn favoriete ras en heb ik in de afgelopen 18 jaar (ik ben zelf inmiddels 43) 9 nestjes mogen fokken. Waarvan er 3 teven zijn gebleven, waaronder mijn kleine topper Skye!

 

Skye is het enige witte teefje uit de 3 nesten die moeder Dragana heeft gekregen.

Al vanaf de eerste dag was zij daarom al een bijzonder hondje en naarmate zij ouder werd viel het hele gezin voor haar! Skye is een pittige kleine dame van 'slechts' 48 cm, dus best klein voor een Grote poedel. 

Skye stuitert vrolijk het leven door. Kan dus behoorlijk druk zijn, maar vind het ook heerlijk om gewoon bij je op schoot te liggen, of op zijn minst naast je, of aan je voeten. 

Ik heb ook nog nooit een poedel gehad die zo goed luistert als dat zij doet! 

Het is natuurlijk geen robot, dus ook zij heeft af en toe bananen in de oren of gewoon een gekke bui waarbij ze dan denkt: 'dikke doei. ik hoor je wel,maar ik ben nog even druk'. 

 

Haar karakter vind ik heel open. Ze vindt mensen (en vooral kinderen) heel leuk. Met honden gaat het over het algemeen prima, maar ze heeft wel de neiging om onzekere honden op stang te jagen.

 

Zeker met grote zus Dibah erbij voelt zij zich enorm gesterkt. Maar ik hoef maar te roepen dat ze moet stoppen en dan is het ook wel klaar.

 

Ik heb Skye zelf opgevoed, dus zonder puppycursus oid omdat daar gewoon de tijd voor ontbrak. Maar ik kom minstens 2x per dag in het park, doe zoekspelletjes. Of Skye gaat mee met onze dochter Mila om te hardlopen.

 

Inmiddels is Skye ruim 3 jaar en zodra zij loops wordt laten wij haar dekken.

Ik ben heel benieuwd..

Helaas heeft het voor Skye en Corrina haar gezin niet zo mogen zijn, na 2 x leeg gebleven zijn na goede dekkingen bleek bij onderzoek dat Skye cystes op haar baarmoeder heeft en daardoor dermate verminderd vruchtbaar is. Dat hoeft ons doen besluiten  niet verder te gaan "proberen" het is toch iedere keer weer een teleurstelling die je moet verwerken.

bottom of page