top of page
silke_edited.jpg

Dizzybell’s Digitate Dot (Silke)

 

geb.datum:                         8 september 2020

geslacht:                            Teefje
vader:                                 Dizzybell’s Don’t Dothat

moeder:                             Dizzybell’s Dana the Dazzling Girl
kleur:                                  Wit


HD:                                    A

ECVO:                               voorlopig vrij (jaarlijkse test)

PRA:                                  Vrij (dna)

vWD:                                 Vrij.   "

NE:                                    Vrij.   "

DM:                                   Vrij.   "

RCD4:                               Vrij.   "

COI:                                  14% 

 

Wij zijn Lisette en Mario. Wij wonen boven in Noord-Holland, in Julianadorp, samen met mijn 3 jongens (Ryan, Quinn en Yoël).Ik ben met Wil in contact gekomen door mijn eerste grote Poedel, Pito (Auldaviam Sparks Will Fly). Ik had Pito en tijdens een vakdag van hondentrimmen kwam ik in contact met Wil.

 

Ik wou heel graag shows gaan lopen met hem en hoopte uiteraard stiekem ook dat hij een mooie dekreu zou zijn. Een grotere vraagbaak dan Wil was er niet en zodoende is hieruit het contact gegroeid. Aangezien Pito een zwarte hond was van een abrikoos vader, wou Wil hem heel graag gebruiken. Hij zou immers vers bloed kunnen inbrengen bij de abrikoos Poedels. Romeo is hier een nakomeling van.

 

De klik met Wil is gebleven en inmiddels wonen hier 4 Dizzybell's teefjes die allemaal afstammen van mijn eigen Pito.

  • Chanel (Dizzybell's Disneygirl Duchess)

  • Chiva (Dizzybell's Dana the Dazzling Girl) Chiva is inmiddels overleden n.a.v. haar herseninfarct.

  • Cherie (Dizzybell's Dejavu Dilemma)

  • Silke (Dizzybell's Digitate Dot)


Silke
Onze jongste witte dondersteen.... Silke is een dochter uit het tweede nest van Chiva. Silke is overduidelijk een eenheid met mijn middelste zoon, Quinn. Die twee zijn onafscheidelijk. Quinn in de keuken, Silke in de keuken... Als Quinn naar school is, ligt zij de hele tijd boven op de bank uit het raam te turen om te kijken of haar baasje al weer komt.

 

Silke heeft zich ook echt ontpopt tot een vreselijk lief en lekker beest. Ook Silke is heel actief en gaat veel mee met ons te Geocachen, samen met Cherie. In tegenstelling tot Cherie heeft Silke iets meer rust en ontspanning in haar lijfje. Zij kan echt compleet van de wereld zijn en keihard snurken!!

 

Mijn meiden zijn echt een eenheid en Silke past hier perfect bij. Het enige drama punt bij Silke is haar vacht. Ondanks dat zij heel braaf op tafel is en geen stap verkeerd zet, klit de vacht vreselijk dus staat zij wel vaak redelijk kort in vacht. Komt ook wel weer goed uit want als enige witte Poedel heeft zij af en toe last van een identiteitscrisis en is zij echt zo zwart als roet!!!!

 

Hopelijk kan ik over 1,5 jaar als alle onderzoeken goed zijn ook een keer een nestje met haar fokken.

5 juli 2023
Silke is op alle fronten onderzocht en gezond bevonden ! We hebben haar in het voorjaar laten dekken wat helaas niet tot het gewenste resultaat geleid heeft. Zodra de gelegenheid zich voordoet gaan we het nogmaals proberen om deze leuke jongedame te laten dekken.

8 april 2024

Op dinsdag 2 april is Silke op herhaling geweest bij Lev, haar progesteron was mooi gestegen dus het werd tijd voor de dekking. De vorige keer had Lev nog wat moeite met de kleine jongedame maar deze keer resulteerde het in een prachtige dekking die geheel volgens het boekje verliep. Wij verwachten uit deze combinatie alleen zwarte nakomelingen.

De drachtecho staat gepland op 5 mei a.s.

Wordt vervolg. 

5 mei 2024

Afgelopen vrijdag zijn beide dames voor de dracht-echo geweest en ze zijn beide drachtig, dubbel blij met de dracht van Silke aangezien zij de vorige keer leeg gebleven was, maar deze keer een mooi dekking en genoeg puppy's gezien. Wordt vervolgd.......

bottom of page