top of page
saartje 2.jpg

Dizzybell’s Davina Michelle (Saartje)

 

geb.datum:                        3 maart 2021

geslacht:                            Teefje
vader:                                Curlfinch Quichot

moeder:                             Dizzybell’s Dressed to Impress

 

HD: A

PRA: (dna) vrij

vWD: vrij

NE: vrij

DM: vrij

Inteelt coëfficient 15%

23 maart 2023

Vandaag heb ik Saar haar pagina verhuisd naar de Ere-galerij ze heeft dan niet haar sporen verdiend als moeder van mooie en gezonde puppy's maar ze verdiend hier zeker haar plek, ze is qua uiterlijk en haar fijne karakter, lief en aanhankelijk naar haar huisgenoten toe een grote poedel teef om trots op te zijn.

 

17 maart 2023

Na bijna 4 maanden kan ik met een gerust hart zeggen dat het de beste beslissing ever is geweest om Saar te laten steriliseren, ik heb er nog geen moment spijt van gehad en haar gedrag is duidelijk sterk verbeterd, zelfs haar "angst" en wantrouwen naar vreemde mensen is verbeterd. Gisteren is ze voor een keertje mee geweest naar de hondenschool van Gaus en daar heeft ze het erg goed gedaan, ze was wel wat timide in het begin maar na een minuut of 5 vertrouwde ze de omgeving en de andere drukke jonge honden en kon zich goed op mij concentreren en was ook in staat iets te leren. Het is zo fijn om haar vorderingen te zien en ik ben zo trots op haar. Haar reisziekte is ook verleden tijd ze ging zelfs met plezier de auto in!

Het is vandaag donderdag 23 november 2023
Vanmorgen om 6.30 uur gaat de wekker, het is zover Saar gaat onder het mes, ze wordt gesteriliseerd, ik heb besloten dat ik het niet langer ga uitstellen, het moet. Het is voor mij een hele ingewikkelde beslissing geweest, want ik ben zo dol op haar en zij hangt aan mij maar ze heeft helaas niet het juiste poedelkarakter, ze heeft voor, tijdens en na de loopsheid last van geprikkeld gedrag naar de andere honden toe, gedrag wat duidelijk hormonaal gestuurd is en wat haar niet prettig maakt in de omgang met haar andere roedelgenoten. De doorslag gaf het nest van haar zusje Demi, die een super sociale hond is maar tijdens haar nest ook moeite had met vreemde mensen en kinderen, terwijl zij daar in het dagelijks leven totaal geen moeite mee heeft. Dat mag voor een hond als Demi maar niet voor een hond met het hieronder beschreven karakter als Saar, dat is niet wat ik wil zien in de nakomelingen van mijn honden.

Ik heb in overleg met de praktijk besloten dat ze laparoscopisch geholpen werd en dat ik bij haar mocht blijven tot de volledige narcose en toen ze van de tafel af kwam dat ik er meteen weer bij mocht zijn, dit om te voorkomen dat ze teveel gestrest zou raken, ze houdt nog steeds niet van vreemde mensen zeker niet als ze ook nog eens aan haar willen komen. 

Het is de enig juiste beslissing maar oh wat was dat een moeilijke. Nu ligt ze naast mij in de puppyren iets wat ze niet leuk vindt en zodra ik wegloop gaat ze rechtop zitten en piept, dus voorlopig maar even aan de website werken is zij tevreden en de website kan wel weer een update gebruiken. Ik haal Saar niet van de website af want ze is een door mij gefokte hond ook al fok ik niet met haar verder ze verdient haar plek hier zeker. En.... ze is mijn maatje.

Onze Saartje is op 3 maart 2021 geboren uit een combinatie van twee zwarte ouders die alle twee het gen voor bruin dragen en tot mijn grote verassing en vreugde werden er 4 bruine en 5 zwarte puppy’s geboren.

 

Een van die bruine puppy’s is bij een nichtje van mij terecht gekomen en eentje (Bibi) is er in duo-eigenaarschap met Evenlyne en Ton, zie haar eigen pagina hier. Het leuke van de eigenaren van dit nest is dat ze in een app-groep nauw contact met elkaar houden en ervaringen, trainingsresultaten en van alles wat er nog meer voorbij komt met elkaar delen.

 

Het was niet de bedoeling dat ik zelf ook een puppy uit dit nest zou aanhouden maar de kwaliteit was dermate hoog dat we hebben besloten om toch voor weer een pup te gaan. Dat is onze Saartje geworden en ik moet zeggen daar hebben we tot nu toe geen spijt van. Saartje is een hele fijne hond in de omgang.

Van vreemden die hier zomaar op bezoek komen daar moet ze wat van vinden en uit ze door gemopper/blaf. De oorzaak hiervan kan liggen in haar karakter maar ook aan de coronacrisis waardoor puppycursussen heel beperkt waren, daarbij haar wagenziekte waardoor het echt geen feest voor haar was om mee te gaan in de auto.

Inmiddels is die wagenziekte redelijk onder controle, het lijkt of ze er overheen groeit en gaan we met ingang van 3 maart het weer proberen en aan haar issue werken van het blaffen naar vreemden.

 

Ze is inmiddels de eerste keer loops geweest.

1 oktober 2023

Heel maar dan ook heel langzaam gaat het vooruit met Saar, afgelopen week puppybezoek gehad waar ze zoals gewoonlijk wat van moest vinden maar dat was toen het bezoek eenmaal zat snel afgelopen. Na ongeveer 1,5 uur lag ze zelfs naast de stoel van de mannelijke bezoeker te slapen met haar hele lijf in contact met de grond, dat is echt de opperste vorm van ontspanning. Daarna presteerde ze het zelfs om een knuffel te gaan vragen, en toen er niet meer geknuffeld werd was ze in staat om weer om een knuffel te gaan vragen. De betreffende bezoeker wel gevraagd haar niet aan te kijken want oogcontact is dan nog moeilijk voor haar, maar ik ben zo blij met deze ontwikkeling want ik hou zo ontzettend veel van deze bijzondere dame die voor ons echt een vreselijk lieve en aanhankelijke hond is.

IMG_6819.jpeg
IMG_6820.jpeg
bottom of page