top of page
saartje 2.jpg

Dizzybell’s Davina Michelle (Saartje)

 

geb.datum:                        3 maart 2021

geslacht:                            Teefje
vader:                                Curlfinch Quichot

moeder:                             Dizzybell’s Dressed to Impress

 

PRA (dna) vrij

vWD vrij

NE vrij

DM vrij

Inteelt coefficient 15%

Onze Saartje is op 3 maart 2021 geboren uit een combinatie van twee zwarte ouders die alle twee het gen voor bruin dragen en tot mijn grote verassing en vreugde werden er 4 bruine en 5 zwarte puppy’s geboren.

 

Een van die bruine puppy’s is bij een nichtje van mij terecht gekomen en eentje (Bibi) is er in duo-eigenaarschap met Evenlyne en Ton, zie haar eigen pagina hier. Het leuke van de eigenaren van dit nest is dat ze in een app-groep nauw contact met elkaar houden en ervaringen, trainingsresultaten en van alles wat er nog meer voorbij komt met elkaar delen.

 

Het was niet de bedoeling dat ik zelf ook een puppy uit dit nest zou aanhouden maar de kwaliteit was dermate hoog dat we hebben besloten om toch voor weer een pup te gaan. Dat is onze Saartje geworden en ik moet zeggen daar hebben we tot nu toe geen spijt van. Saartje is een hele fijne hond in de omgang.

Van vreemden die hier zomaar op bezoek komen daar moet ze wat van vinden en uit ze door gemopper/blaf. De oorzaak hiervan kan liggen in haar karakter maar ook aan de coronacrisis waardoor puppycursussen heel beperkt waren, daarbij haar wagenziekte waardoor het echt geen feest voor haar was om mee te gaan in de auto.

Inmiddels is die wagenziekte redelijk onder controle, het lijkt of ze er overheen groeit en gaan we met ingang van 3 maart het weer proberen en aan haar issue werken van het blaffen naar vreemden.

 

Ze is inmiddels de eerste keer loops geweest

bottom of page