top of page
Romeo (R)  - Grote Poedel Wit - 2015

Dizzybell's Diamond Dreamer (Romeo)


geb.datum:                         28 mrt 2010

datum van overlijden:         11 juli 2024
geslacht:                            Teef
vader:                                 Auldavium Sparks Will Fly (Pito)
moeder:                             Dizzybell's Design Dolores (Doortje)
kleur:                                  Wit

Hd-uitslag:                         A (vrij)
PRA:                                  (voorlopig) vrij
NE:                                     
von Willebrand Disease:    Vrij (DNA geteste ouders)

Nederlands Jeugdkampioen (2011)
Nederlands Kampioen (2012)

Donderdagmiddag 11 juli 2024 is er een eind gekomen aan het leven van Romeo, Dizzybell's Diamond Dreamer, mijn laatste woorden hieronder aan de pagina zijn; dat hij nog veel zal gaan betekenen voor de apricotfokkerij en dat heeft hij gedaan. Zijn kinderen en kleinkinderen zijn ver over Europa verspreid, maar................ wat het allerbelangrijkste is dat hij een Ge-Wel-Di-Ge hond was, in eerste instantie voor Liesbeth en toen hij vanwege een nekhernia haar hectische leven niet meer aankon is hij met pensioen gegaan bij haar ouders, Trijntje en Teus en daar heeft hij zijn laatste jaren gesleten. Eigenlijk is gesleten een niet leuk woord want het was veel meer dan dat hij heeft daar zijn leven geleefd in eerste instatie met Dauphine en later met Nina en haar dochter Yet. Hij was een heer maar wel een van stand tot op t laatst nog ondeugend op zijn manier. Hij is oud geworden, heel oud en dat is mede dankzij de meer dan goede zorgen van Trijntje en Teus. Het is mooi geweest jongen je hebt je rust gevonden en wij...... wij genieten nog van je kinderen en kleinkinderen. Dank voor wie je was en dat je de basis bent geweest voor een mooie vriendschap tussen Liesbeth en mij.  Hieronder het laatste filmpje gemaakt toen wij 22 juni op bezoek waren in Brabant. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 januari 2022
Romeo zijn eerste zwarte kleinkinderen zijn december 2021 geboren !
Bliksem een van Romeo's zonen heeft Nina de zwarte teef van Trijntje en Liesbeth gedekt en daaruit is een prachtig nestje van 7 zwarte kinderen geboren, waarvan Jet bij Trijntje blijft wonen.

11 januari 2018
Romeo is sinds een paar maanden gecastreerd, dus niet meer beschikbaar voor de fokkerij.

24 april 2014
Na de successen van de abrikooskleurige kinderen van Romeo, zowel qua karakter als qua schoonheid, heb ik samen met zowel Melanie Jansen en Liesbeth Verhoef besloten, dat de genen van Romeo voldoende zijn vastgelegd in de lijnen van de abrikooskleurige poedels en ik hem nu graag voor mijzelf wil gaan gebruiken. Zijn kleur werd naarmate hij ouder werd steeds lichter en derhalve hebben we gevraagd bij de Nederlandse Poedel Club hoe een en ander in z'n werk gaat. Romeo zou aangekeurd moeten worden en dat moest ik aanvragen bij de Raad van Beheer. Op de show in Groningen 2014 heeft keurmeester Wendy van Oosten Romeo bekeken en hem wit bevonden. formulieren ingevuld en opgestuurd naar de Raad van Beheer, betaald voor z'n nieuwe stamboom en toen was het mogelijk om hem in te zetten voor mijn eigen Dimphy, lees het dagboek van Dimphy over het hoe en waarom.

23 juli 2012
Romeo heeft inmiddels bewezen mooie pups, zowel van kleur als van karakter te kunnen voortbrengen en staat voor geschikte teven voor dekkingen beschikbaar.

27 februari
Afgelopen zaterdag met Geerke, Liesbeth en Yvonne bij Melanie op kraambezoek. Heel gezellig, lekkere appelflappen, prachtige pupjes, mooie apricot kleur en veel gepraat over honden, shows fokken, trainen, wat gaan we doen met de familiedag, kortom een bijzonder gezellige middag. Foto's van de puppies volgen snel (hoop ik). Vanavond de foto's in de vorm van een prachtig document van Yvonne Swart ontvangen. Click hier voor de foto's en dank je wel Yvonne voor je vriendschap en de mooie foto's begeleid van een prachtig muziekje !!!

19 februari 2011
Afgelopen maandag 13 februari is Romeo vader geworden van 8 prachtige gezonde kinders, 5 meisjes en 3 jongens. Op de site van Quindonmiertiek kan je de belevenissen van dit nest volgen.

15 december 2011
Onze Romeo heeft zojuist de teef Belle Paris van Quindonmiertiek gedekt. Hij had even een zetje van mij nodig en hier en daar een aansporing van Melanie en Liesbeth maar toen deed hij braaf waarvoor Paris en hij hier gekomen waren.
Ik ben heel trots op deze mooie jongen van ons maar ook heel blij dat Melanie de stap heeft durven nemen om als eerste deze mooie jongen te gebruiken, ik hoop dat hij een aanwinst zal blijken te zijn voor de apricots.

6 december 2011
Gisteren een smsje van Melanie Jansen ontvangen; Paris is loops !!! ze gaat er vanuit dat volgende week donderdag de dag zal zijn dat Romeo z'n kunsten als reu mag gaan vertonen. We zijn heel trots dat hij deze mooie teef mag dekken en zijn heel benieuwd wat het resultaat zal zijn van deze verparing.

22 november 2011
Aangezien Romeo niet meer in het voorgeschreven showtoilet staat hebben wij hem gisteren in de exterieurkeruing van de NPC geshowd en hij heeft daar de sterren van de hemel gelopen. Liesbeth heeft hem voor 't eerst zelf geshowd en wat hebben die 2 het goed gedaan Romeo kreeg een prachtig keurrapport en werd beste apricot !!!


Na een niet zo'n beste start met showen (zie verslag hieronder) is Romeo het afgelopen weekend in Soest op de KCM van de poedelclub Nederlands Jeugdkampioen geworden, voor deze titel heb je 3 keer een U1 in de jeugdklasse nodig. Wat zijn Liesbeth en ik trots op dit resultaat, tevens heeft hij nu 3 CAC's (kampioenschapstitels) op z'n naam. Hij heeft er nog 1 nodig maar die moet hij behalen op een leeftijd van minimaal 27 maanden dus we hebben nog even de tijd.
De heupen van Romeo zijn inmiddels ook geröntgend en die gaven een prima score.

10 februari 2011
Romeo is zondag op de show in Eindhoven geweest en heeft daar tot ieders stomme verbazing een "Matig" gescoord, weliswaar met een schitterend keurrapport maar de Belgische keurdame vond dat hij beige was en nooit wit zou worden, nou dat is ook de bedoeling niet hij stond bij apricot ingeschreven. Daar wilde ze niet van weten en kwam niet op haar beslissing terug, het zelfde gold even later voor z'n zusje Lilly. Wat een teleurstelling voor Liesbeth en Catharina en al het werk wat zij daar aan gehad hebben want deze Romeo van ons heeft nou niet de makkelijkste vacht om te onderhouden. Volgende keer beter want we geven niet zo maar op !!!!!

10 oktober 2010
Gisteren is Liesbeth met Romeo op de show in Zwolle wezen kijken en heeft een paar foto's van hem laten maken. 
Romeo is een kind van Pito en Dolores, we hebben bewust voor deze combinatie gekozen omdat beide drager zijn van het apricot gen en Catharina naar uitbreiding van de genenpool voor de apricots zocht. De kleur van Romeo is niet uitgesproken apricot maar dat is vaak het geval als deze kleur wordt geboren uit 2 zwarte ouders. Ik ben heel blij met deze reu hij ontwikkelt zich erg goed, heeft een fantastische vacht en een heerlijk karakter. Ik heb hem geplaatst bij Liesbeth, zij is een dochter van Trijntje en Teus waar Dauphine in huis is en waar ik heel goed contact mee heb. Liesbeth is afgelopen week geslaagd voor haar trimmers diploma en dat komt met een hond als Romeo goed van pas. Liesbeth heeft nog een hond, Tess, zij is een kruising poedel en ook deze vacht vereist de nodige verzorging.

Ik hoop dat we nog veel van Romeo gaan horen en dat hij voor de apricotpoedels van betekenis kan zijn.

bottom of page