top of page
Zoeken
  • dizzybellsnl

Ynske X Fedja 2024

Bijgewerkt op: 1 dag geleden
          Klokkendal's Ynske Swan Sensation And Just Like That


18 mei 2024

Wat gaat het voorspoedig hier wat een super moeder is die toch wat nerveuze Ynske van ons, de zorg voor haar drietal gaat haar echt geweldig af. Bij een van de meisjes zag ik al een kiertje tussen de oogleden, de andere 2 wachten nog even maar ook dat gaat zeker goed komen. Scharrelen doen ze ook al door de werpkist zeker als ze Ynske ruiken en ze willen drinken dat gaat dan al met geweld om bij haar te komen. Hopelijk lukt straks een filmpje maken nog even geduld.......


14 mei 2024

geslacht

13-5

14-5

16-5

18-5


reu

532

566

644

742


teef

492

520

596

674


teef

462

492

552

62513 mei 2024

Vandaag alweer 1 week oud !

Bij het reutje is de enorme groei er een beetje uit, mocht van mij want om nou een grote poedel uit een dwergje te fokken gaat wel erg ver, de dametjes groeien nog steeds behoorlijk(zie de gewichten in de tabel hieronder) Vanaf vandaag zal ik ze om de paar dagen wegen, gewoon ter controle want echt nodig is het niet. Ynske wordt steeds meer zichzelf, een kleine druktemaker die graag bij de baas in de buurt is er heerst dus ook een tweestrijd tussen bij ons willen zijn en de zorg voor haar mini's. Gelukkig is ze 's nachts nog steeds voorbeeldig rustig behalve haar biologische klok die op 6 uur staat dat is wat minder maar voor de rest gaat het fantastisch.


11 mei 2024

Ik verwacht dat de komende weken 6.00 uur de tijd wordt dat we op gaan staan, nou ja ik moet maar denken; "de ochtenstond heeft goud in de mond" en met die weer is het niet echt een straf om zo (lekker) vroeg te zijn.

Gisteravond nog een paar fotootjes geschoten van het trio.10 mei 2024

Vanmorgen was Ynske gelukkig een half uurtje later wakker dan gisteren en de hele nacht heb ik haar niet gehoord, wat dat betreft is ze niet lastig maar overdag blijft een dingetje dan is ze onrustig, gelukkig niet meer zo erg als de eerste dag maar toch nog wel onrustig. De puppy's groeien alsof ze van plan zijn grote poedels te worden. Zou Ynske slagroom geven??

Wordt vervolgd......


9 mei 2024

Volkomen rustig is het nog steeds niet, vanmorgen om 5.30 uur maakt Ynske mij wakker ze wil naar buiten. Ik blijf bij haar en ze gaat rustig bij de puppy's liggen. Maar....... als ik even later thee wil gaan maken wordt ze onrustig, zeker niet zo erg als gisteren, dan toch maar Calcium gegeven, in de leverworst gaat die met smaak naar binnen. Zolang ik bij haar blijf zitten is ze rustig maar dat gaat helaas niet. Eten smaakt haar ook niet echt dus wat er is ik weet het niet!! Als ze weer eens naar buiten wil zie ik dat er helder rood bloed bij de ontlasting zit, gelukkig helder rood dus daar maak mij er niet hele grote zorgen om maar toch mijn steun en toeverlaat, Liesbeth geappt en die kan mij geruststellen dat 1 van haar meisjes dat ook gehad heeft en de dierenarts gezegd had dat dat wel vaker voorkomt. Kalmte kan mij redden....

Zo zie je maar weer dat niet 1 bevalling hetzelfde is want dit is echt nieuw voor mij en dat geeft ook onrust voor mij en heeft dat dan zijn weerslag op Ynske ? Wie zal het zeggen....

Al was het kort, wel lekker in mijn eigen bed geslapen.


8 mei 2024

Na een relatief rustige nacht is het vanmorgen helemaal mis, Ynske is nu al een paar uur onrustig, werpkist in, werpkist uit, van binnen naar buiten, graven in de stoel, in de wasmand (met schone was). Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door naweeën maar is wel zo sneu om te zien, ik heb haar inmiddels een calcium tablet en Puur Utero gegeven, hopelijk wordt ze snel rustiger. Puppy's merken er weinig van die zijn voldaan en liggen in alle rust te slapen, ze zijn ook weer super gegroeid (zie tabel hieronder), wordt vervolgd...

Net terug van de dierenarts, geen koorts, geen stinkende uitvloeiïng, geen calcium te kort, de hierboven beschreven calcium en Puur Utero was prima, bloedonderzoek, alles goed dus een injectie Metacam voor de pijn. En nu?? nu heerst er al een klein uurtje rust, ze ligt bij de puppy's en die heeft ze gevoed. Zo blij voor mijn kleine druktemaker, ik had zo met haar te doen. Dan is fokken niet altijd leuk en zoals mijn moeder altijd zei; JIJ doet het ze aan!!, maar hopelijk kunnen zij en wij nu echt gaan genieten.

Inmiddels is 21.00 uur en is het de hele middag rustig en is ze niet meer bij de puppy's vandaan geweest behalve voor een plas en haar eten breng ik in de werpkist. Ze kijkt weer blij en tevreden, jakkes dit had ik nog nooit zo heftig meegemaakt maar hopelijk is het ergste achter de rug en... ik mag haar nog 3 dagen pijnstilling geven. Eerst morgenvroeg maar weer afwachten en vannacht voor 't eerst weer in mijn eigen bed, daar verlang ik ook wel naar, vroeger was op de bank bij de puppy's slapen totaal geen probleem maar deze bank ligt niet lekker en ik ben 70+ dus minder soepeltjes.

Hieronder een filmpje van vanavond, omdat ik ze niet tegelijk op de foto kreeg dan maar op deze manier.


De laatste 2 fotootjes gauw gemaakt toen Ynske plassen was.


7 mei 2024

De kleintjes zijn voor een eerste dag uitstekend gegroeid!! (zie de gewichten in de tabel hieronder). Het gaat goed met Ynske ik heb een beetje rommelig filmpje gemaakt van een hele kort wandelingetje zodat ze een plas kon doen, daarna wilde ze weer snel naar de puppy's.

Ook heb ik een filmpje van een vies klusje, dat Ynske 1 van de puppy's door te likken ontlast, de pup heeft er duidelijk moeite mee maar jammer genoeg heb ik het filmpje te vroeg gestopt, het leek er namelijk op dat de pup er ontzettend slecht aan toe was maar niets was minder waar nadat ik stopte met filmen duurde het 3 seconden en was Ynske klaar met de poetsbeurt en snelde de pup terug naar de melkbar!!

De stamboomnamen zijn ook bekend, aangezien de dekking op de achterbank van de auto heeft plaats gevonden, de weeën pas goed op gang kwamen na een ritje met de auto, de eerste pup na een autoritje richting dierenarts net niet in een rijdende auto geboren werd. En de eerste geborene zijn eerste autoritje al achter de rug heeft, hebben we als thema "rijden/driven" gekozen. Voor de meisjes titels van films en voor het ventje de naam van een chique verhuurbedrijf van zo mogelijk nog chiquere auto's :

Dizzybell's Dutch Driver (reu)

Dizzybell's Driving Mis Daisy (teef)

Dizzybell's Drive Me Crazy (teef)


Ynske zorgt hartstikke lief

Ze ziet er goed uit is weer vrolijk, kortom een blij moedertje

6 mei 2024

Na een lange onrustige nacht voor zowel Ynske als voor mij zonder slaap, zijn vandaag de puppy's van Ynske en Fedja geboren. Het was een zware bevalling, arme Yns, haar 1e was een flinke reu die wij er samen niet uit kregen na ruim 3 kwartier persen zagen we hem praktisch niet opschuiven en hij lag in stuit dus dan is het bijna onmogelijk om een ledemaat(je) te pakken te krijgen en toen maar de dierenarts gebeld en daar aangekomen rolde hij er eigenlijk met het grootste gemak uit maar ja toen hadden we ook een autoritje van 10 minuten achter de rug met de nodige hobbelige wegen en heftige persweeën en hij leefde!! De dierenarts stelde voor om een röntgenfoto te maken om te kijken hoeveel er nog inzaten en tot mijn verbazing kwam de dierenarts terug met de mededeling nog 2 te gaan. Dat was een complete verrassing. Een uur na de eerste kwam de 2e een teefje en na 1,5 uur kwam het tweede teefje. Ynske is gelukkig met haar kroost en ik, ik ben afgrijselijk trots op haar want wat had ze het zwaar en wat had ik met haar te doen.

geslacht

tijdstip

gewicht

7-5

8-5

9-5

10-5

11-5

12-5

13-5

reu

10.10 uur

276

294

340

388

436

474

508

532

teef

11.15 uur

240

260

290

334

372

426

464

492

teef

12.35 uur

225

238

270

314

340

388

422

462


Aan haar gebogen staart kan je zien dat de volgende perswee zich aankondigt. De laatste foto is het 2e hondje een teefje geboren. De rechtse is de grote reu, het teefje ligt er een beetje half onder.

5-6 mei 2024

Vanavond geeft Ynske weer aan dat er onrust in haar lijfje is en dat de bevalling weleens op gang zou kunnen komen. Het is nu 00.45 uur en ik ben samen met haar beneden en hou haar nauwlettend in de gaten. Ze wil naar buiten maar ook weer niet, ze zucht en steunt wat en af toe piept ze licht en slaapt ze weer, het wordt een lange nacht.........

5 mei 2024

Gisteravond heeft Ynske mij flink op m'n verkeerde been gezet, we hadden bezoek gehad en daarna werd ze onrustig, hijgen, krabben (graven) op de stoel en dan weer hijgen. We keken elkaar aan; ze gaat nu toch niet al beginnen nog maar even een uurtje samen opgebleven maar uiteindelijk Beert naar boven naar bed en ik in de kamer op de bank. Om 3.00 uur werd ik wakker van de pijn in mijn knie en rug van die bank, bij Ynske gekeken, die lag rustig te slapen samen met Elsje. Ik naar boven in het logeerbed dan lig ik net iets dichter bij de trap zodat ik hopelijk wat beter kan horen wat er beneden gaande is, want ons eigenwijze dametje wilde niet mee naar boven. Vanmorgen 6.30 uur wakker van geluid beneden maar gelukkig niets aan de hand. Nu is het 9.30 uur en ga ik nog een uurtje slapen, Ynske is rustig heeft wat gegeten en beert is bij haar en die maakt mij wel wakker als er iets gaande zou zijn. Wordt vervolgd........

1 mei 2024

Nog 1 weekje en dan zullen de puppy's van Ynske en Fedja er wel zijn. Vandaag zag ik dat ze wat slijm uit haar vulva verloor, dat is vrij normaal als ze gedekt en soms zie je dat al met 3 of 4 weken maar bij Ynske vandaag opas voor 't eerst.

Ik heb een filmpje gemaakt dat ze naast mij op de stoel lag.

In de eerste paar seconde zie je een pup in haar buik goed bewegen en op het eind van het filmpje ook nog een paar keer.Hier ligt ze met haar warme dikke buik op de koude vloer.


27 april 2024 De kleine dikke pattepoef is goed te spreken, super alert op eten en vreselijk aanhankelijk aan de baas, ze kijkt met die pientere oogjes van haar naar hem op als een groupie naar zijn/haar idool. Ze moet nog een dag of 10 en dan gaat het gebeuren, we zijn super gespannen wat er deze keer uit zal komen rollen.


21 april 2024

Het gaat goed met onze Ynske, haar buikje groeit gestaag en ze heeft nog steeds een hele goede eetlust (ze eet de oren van mijn hoofd) en is in haar goede doen. Afgelopen week was ze een paar dagen niet echt lekker geweest, gespuugd aan aan de diarree maar nu gelukkig weer alles goed! Het zal waarschijnlijk de stress geweest zijn van de trimbeurt die ze gehad heeft. Nog ruim 2 weken te gaan.

Wordt vervolgd......Het is vandaag 8 april 2024 en ik kan om de een of andere reden niet slapen, dus het dagboek van de puppy's van Ynske en Fedja opgestart.

Het lijkt erop dat sinds wij officieel weten dat ze drachtig is of ze veel dikker is dan anders, veel meer honger heeft dan anders en ook liever in huis plast dan buiten, kortom er zijn nu ook aan de buitenkant aanwijzingen dat onze jongedame drachtig is.


Afgelopen vrijdag 5 april 2024 zijn we voor de drachtecho naar de dierenarts geweest en die bevestigde wat wij hoopten en al dachten dat onze Ynske drachtig is van 2!! puppy's. Nu in blijde verwachting!


Op 7 maart 2024 is Ynske op de achterbank van de auto gedekt door Fedja, het mooie maar vooral lieve dwerg reutje van Marieke die het zelfstandig dekken van een teefje best lastig vond was er ineens van overtuigd dat hij het kon!!! Wat en hilariteit wij onderweg naar de dekmeester voor hulp en Ynske en Fedja die het gewoon in een rijdende auto op de achterbank klaar speelden. De volgende dag hebben ze het kunstje nog een keer herhaald maar dan gewoon bij Liesbeth in de trimsalon, maar ook daar was het geen enkel probleem.

Nu in blijde afwachting van de drachtecho.

 

537 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page