top of page
Zoeken
  • dizzybellsnl

Tentoonstellings-dagboek

Bijgewerkt op: 3 dagen geledenHet is vandaag 12 december en vanaf vandaag willen wij in dit dagboek onze tentoonstelling resultaten en belevenissen met jullie delen.


14 juli 2024

Afgelopen week is Debruin door Liesbeth opgehaald om hem te wassen, scheren en knippen zodat hij samen met Romi op het Brabants Hondenfestival geshowd kon worden.

En wat hebben ze het goed gedaan, werkelijk heel bijzonder Romi is inmiddels op een leeftijd van 11 maanden en 10 dagen al Nederlands Jeugdkampioen en Debruin heeft zijn eerste puntje binnen gehaald voor dat kampioenschap. Wat een werk, tijd en energie heeft Liesbeth daar ingestoken gisterochtend zag Debruin er door het vieze weer er al niet meer uit en moest de wekker op 5.30 uur gezet worden zodat hij voordat Liesbeth en Martijn naar Brabant vertrokken er op en top uit zag. Die dag heeft ze hem gelukkig schoon kunnen houden en 's avonds heeft ze Romi nog in bad gedaan maar dat in vergelijking met Debruin een klein klusje, maar het heeft zijn vruchten afgeworpen en we zijn enorm blij met de mooie resultaten. Wat ik nog wel aan getekend wil hebben is dat er door het een of ander een geïrriteerd oogje bij Romi ontstond waardoor de KM haar niet als beste teef kon plaatsen, dat was jammer maar de volgende keer beter. Wel was het zo dat het beste teefje van de show een door Liesbeth gefokte zwarte dwerg en halfzusje van Romi was en de beste van het ras was de zoon van dit teefje en ook daarin heeft Liesbeth geadviseerd en beide honden zijn door haar geknipt, het was dus een dubbel en dwars geslaagd dag met dik verdiende resultaten. Hieronder een paar foto's en de keurrapporten van beide honden.
26 mei 2024

Afgelopen weekend heeft "onze Olle" Dizzybell's Diamant Drömprins samen met zijn eigenaresse Corrie Zuidhoek een bijzondere prestatie neergezet op de show in Dortmund.

U1 in zijn klasse beste reu, VDH Europasieger en zijn Crufts Kwalificatie Club CAC en CACIB. Met dank aan KM Mevr. Sabine Rauhut (DE). Corrie schrijft zelf in aar FB bericht super knap van dit bijzondere en vreselijk lieve poedeltje.

20 mei 2024

Vandaag is Liesbeth samen met haar moeder en met Romi naar de Pinkstershow getogen om haar te laten keuren door de heer Pieter Burema. Ze heeft haar 2e punt gehaald voor het "Nederlands Jeugdkampioenschap", nog 1 te gaan!!

10 mei 2024

Vanmorgen om 5.00 uur is Liesbeth samen met Romi, vanuit Rolde vertrokken voor de outdoorshow van Goes.

Zojuist bericht gekregen dat Romi (Dizzybell's Dorus Deugniet) samen met Liesbeth het daar ongelooflijk goed gedaan heeft, ze is Beste van het Ras (BOB) geworden en mag haar ras vertegenwoordigen bij rasgroep 9 in de erering. Dat wordt een latertje voor ze maar daar staat wel wat tegenover!!

Ook Corrie Zuidhoek was er met Olle (Dizzybell's Diamant Drömprins) hij werd beste reu en moest voor beste van het ras het onderspit delven tegenover Romi.

Beide van harte gefeliciteerd en zo leuk dat jullie de Dizzybell's dwergpoedels op de show op de kaart en in het zonnetje zetten.13 maart 2024

Het weekend van 2 en 3 maart zijn Liesbeth, Martijn en ondergetekende naar de show in Groningen getogen. Vrijdag 1 maart heeft Mirjam van de Bosch de twee mannen, Oscar en Debruin geknipt, Liesbeth knipt Romi zelf. In eerste instantie zou ik 's zaterdags bij Liesbeth gaan slapen maar uiteindelijk daarvan afgezien omdat Elsje i.v.m. haar loopsheid sinds donderdag bij Liesbeth logeerde. De bewuste zondagochtend gaat in huize Doornspijk om 5.30 uur de wekker, de avond daarvoor had ik alles al klaar gezet dus ik kon redelijk snel vertrekken. De reis verliep in alle rust in Groningen aangekomen werden we netjes door de parkeerwachten naar de juiste plek gewezen. Dan is altijd weer even een "gedoe" om al je spullen binnen te krijgen zeker als je alleen bent. Uiteindelijk mijn karretje met de spullen en de stoel naar binnen gebracht en daarna de honden opgehaald. Tot zover liep het gesmeerd, inmiddels waren Liesbeth en Martijn ook gearriveerd dus ons op een mooi plekje geïnstalleerd. Jammer genoeg verliep de kwalificatie op de show niet zoals wij gehoopt hadden, soms is dat zo en waardeert de keurmeester en eleganter type meer.

Oscar stond in de ring met 2 andere veteraan reuen en werd met een U als 3e geplaatst (wat een teleurstelling).

Debruin was de enige in zijn klasse en kreeg een veelbelovend met een mooi keurrapport, toen hij tegen het mooiste teefje uit zijn klasse moest lopen, werd het teefje tot beste puppy verkozen, een beslissing van de KM waar ik mij niet in kon vinden aangezien het betreffende meisje door haar bescheiden karakter zich niet toonde.

Romi was ook de enige in haar klasse en kreeg ook een veelbelovend met een mooi keurrapport zij verloor het van het reutje uit haar klasse.

Dat ventje was een nakomeling van een door Liesbeth gefokt teefje en zijn vader was ook door Liesbeth aanbevolen dus al met al best iets om trots op te zijn, helemaal toen het reutje in de "Best in show" verkiezing van de mooiste puppy's op de 2e plaats eindigde, Ina van harte gefeliciteerd met je mooie mannetje!! Voor ons geen geweldige successen maar wel een gezellige dag en een goede show-socialisatie voor de Romi en Debruin.

Corrie heeft Olle geshowd en die werd reserve beste reu hier ook zeker een felicitatie op zijn plaats.

Hieronder de keurrapporten en een paar foto's die we buiten na de show genomen hebben, daarna hebben Liesbeth en ik honden geruild, Elsje is mee naar huis en Oscar is gaan logeren bij Liesbeth.9 februari 2024

Afgelopen maand Debruin en Oscar bij Mirjam van de Bosch laten knippen, mijn vaste trimster vond het een te spannende klus om te doen, dus daarom besloten Mirjam te vragen om de beide heren voorlopig even onder haar hoede te nemen en dat is gelukt !

De 1e van maart gaan ze weer aangezien wij hebben ingeschreven voor de show in Groningen. Wordt vervolgd.......

Hieronder de foto's bij Mirjam.


Voor de Kerstshow van 10 december 2023 in de Evenementenhal in Gorinchem hadden wij 3 honden ingeschreven;

  • Grote Poedel Oscar (Dizzybell's Dost King of Darkness) veteranenklasse

  • Grote Poedel Debruin (Dizzybell's Drömprins Dominik) minorpuppy klasse

  • Dwergpoedel Romi (Dizzybell's Dorus Deugniet) minor puppyklasse

De weersvoorspellingen waren uitermate slecht te noemen als je met een poedel naar show gaat. Even heb ik nog gedacht zoek ik de hondenjassen op maar liet dat idee al snel varen, Oscar heeft een vacht die niet snel nat wordt en Debruin is nog maar een baby dus wat kon mij gebeuren (daar dacht ik vroeger trouwens anders over hoor).

's Morgens om 5.45 gaat de wekker, hemel en aarde zitten op dat moment aan elkaar van het water niet een kleine beetje maar echt heftig. Ik kijk op buienradar en zie dat het rond 6.45 uur wat minder heftig wordt. Dus nog maar even wachten met de honden wakker te maken. Mijn spullen zitten grotendeels al in de auto dus alleen de honden en mijn broodjes nog en dan kan ik vertrekken. Ik laat ze voor ik vertrek snel nog even plassen en dan naar de auto en gaan... Rond Utrecht wordt het droog en ik ben dan ook blij verrast als ik in Gorinchem aan kom dat het droog is. Eerst zelf voor een sanitaire stop naar binnnen meteen de honden aangemeld zodat ik straks zo door kan lopen. Eenmaal met de honden en mijn spullen binnen app ik Liesbeth die onderweg is met haar moeder of ze al in de buurt is, nog 10 minuutjes dan zijn zij er ook. Gezellig...

Om 9.30 uur is Debruin als eerste aan de beurt, ik had al even met hem in de ring gelopen voor de keuringen begonnen. Als hij met Liesbeth de ring in gaat doet hij echt zijn uiterste best, loopt netjes mee en is zijn rustige, blije opgewekte zelf. Hij krijgt een "Veel belovend" en een mooi verslag en omdat hij alleen in zijn klasse staat mag hij straks naar de erering.

Daarna mag Oscar de ring in, die is niet op zijn gemak en showt zich ook niet op zijn best Liesbeth krijgt hem niet uit zijn showdip, die hij lijkt te hebben, nou ja niets aan te doen hij krijgt een Uitmuntend 1 en ook hij mag naar de erering.

In de tussentijd zijn de andere grote poedels zwart/wit/bruin geshowd en wordt Marije met haar Vigo Beste van het Ras. Vigo is een nakomeling van een door ons gefokt teefje dus we zijn reuze trots op deze mooie jonge reu, ook Vigo mag zelfs 2 keer naar de erering, als beste jeugdhonden als beste van het ras.

Daarna mag Liesbeth met Romi de ring is, die doet het ook zo netjes loopt netjes mee en showt haar heerlijke temperamentvolle karakter, ook zij krijgt een Veelbelovend en mag naar de erering. Dat wordt een lange dag want de erekeuringen zijn pas aan het eind van de dag, maar we maken het gezellig en de dag vliegt om.

Corrie had Dwergpoedel Olle (Dizzybell's Diamant Drömprins) in de kampioensklasse ingeschreven en hij werd vandaag Beste van het ras, ook Olle mag naar de erering.

De gewonnen trofeeën!


De erering:

Eerst mogen Debruin en Romi zij staan met alle mooiste minorpuppy's in de ring wat echt een happening is voor die baby's maar ze doen hun uiterste best. Liesbeth kan maar 1 hondje showen dus ik moet er aan geloven en Debruin zelf showen wat dankzij een pijnstiller en ander schoeisel eigenlijk nog best aardig gaat. We worden alle 2 niet geselecteerd maar zijn wel trots dat onze kleine rakkers het zo goed hebben gedaan.

Daarna mag Oscar de erering in, hij heeft er zin in !!! hij is zijn showdip vergeten en loopt de sterren van de lucht. Hij wordt geselecteerd bij de laatste 6 en uiteindelijk als 2e beste Veteraan van de show geplaatst, wat zijn we trots !!

Vigo en Olle hebben zich van hun beste kant laten zien in de erering maar zijn verder niet geplaatst maar het is toch een eer als je daar mag lopen!

Dank aan de keurmeesters voor het waarderen van onze honden.

Moe maar voldaan keren we na een lange succesvolle dag huiswaarts met onderweg regen heel veel regen......

Liesbeth met Oscar in de erering.


Oscar mag naar de 2e plaats !!!Op 26 november 2023 heb ik Oscar (Dizzybell's Dost King of Darkness) op de Winnertentoonstelling in Leeuwarden geshowd. Showen doe ik al een hele tijd niet meer maar ik wil Oscar heel graag veteranenkampioen maken, dus zijn vacht laten groeien en Ester gevraagd of zij hem voor de show wilde knippen en ingeschreven. Zelf showen gaat niet meer met mijn versleten knie maar Liesbeth bereid gevonden om Oscar te showen.

Ik had hem graag Veteranenwinner gemaakt maar dat is helaas niet gelukt dat werd aan de andere hond in de veteranenklasse gegund. Jammer maar je vraagt het oordeel van de keurmeester en die krijg je, daar kan je het mee eens of oneens zijn maar dat gaat nou eenmaal bij een jurysport zo.

Hieronder een paar foto's en filmpjes van de keuring en het verslag van de keurmeester .
Let niet op mijn commentaar aan het eind van dit filmpje, iets te maken met verbazing/teleurstelling?


200 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page