top of page
Zoeken
  • dizzybellsnl

Tentoonstellings-dagboek

Bijgewerkt op: 9 feb.Het is vandaag 12 december en vanaf vandaag willen wij in dit dagboek onze tentoonstellings resultaten en belevenissen met jullie delen.


9 februari 2024

Afgelopen maand Debruin en Oscar bij Mirjam van de Bosch laten knippen, mijn vaste trimster vond het een te spannende klus om te doen, dus daarom besloten Mirjam te vragen om de beide heren voorlopig even onder haar hoede te nemen en dat is gelukt !

De 1e van maart gaan ze weer aangezien wij hebben ingeschreven voor de show in Groningen. Wordt vervolgd.......

Hieronder de foto's bij Mirjam.


Voor de Kerstshow van 10 december 2023 in de Evenementenhal in Gorinchem hadden wij 3 honden ingeschreven;

  • Grote Poedel Oscar (Dizzybell's Dost King of Darkness) veteranenklasse

  • Grote Poedel Debruin (Dizzybell's Drömprins Dominik) minorpuppy klasse

  • Dwergpoedel Romi (Dizzybell's Dorus Deugniet) minor puppyklasse

De weersvoorspellingen waren uitermate slecht te noemen als je met een poedel naar show gaat. Even heb ik nog gedacht zoek ik de hondenjassen op maar liet dat idee al snel varen, Oscar heeft een vacht die niet snel nat wordt en Debruin is nog maar een baby dus wat kon mij gebeuren (daar dacht ik vroeger trouwens anders over hoor).

's Morgens om 5.45 gaat de wekker, hemel en aarde zitten op dat moment aan elkaar van het water niet een kleine beetje maar echt heftig. Ik kijk op buienradar en zie dat het rond 6.45 uur wat minder heftig wordt. Dus nog maar even wachten met de honden wakker te maken. Mijn spullen zitten grotendeels al in de auto dus alleen de honden en mijn broodjes nog en dan kan ik vertrekken. Ik laat ze voor ik vertrek snel nog even plassen en dan naar de auto en gaan... Rond Utrecht wordt het droog en ik ben dan ook blij verrast als ik in Gorinchem aan kom dat het droog is. Eerst zelf voor een sanitaire stop naar binnnen meteen de honden aangemeld zodat ik straks zo door kan lopen. Eenmaal met de honden en mijn spullen binnen app ik Liesbeth die onderweg is met haar moeder of ze al in de buurt is, nog 10 minuutjes dan zijn zij er ook. Gezellig...

Om 9.30 uur is Debruin als eerste aan de beurt, ik had al even met hem in de ring gelopen voor de keuringen begonnen. Als hij met Liesbeth de ring in gaat doet hij echt zijn uiterste best, loopt netjes mee en is zijn rustige, blije opgewekte zelf. Hij krijgt een "Veel belovend" en een mooi verslag en omdat hij alleen in zijn klasse staat mag hij straks naar de erering.

Daarna mag Oscar de ring in, die is niet op zijn gemak en showt zich ook niet op zijn best Liesbeth krijgt hem niet uit zijn showdip, die hij lijkt te hebben, nou ja niets aan te doen hij krijgt een Uitmuntend 1 en ook hij mag naar de erering.

In de tussentijd zijn de andere grote poedels zwart/wit/bruin geshowd en wordt Marije met haar Vigo Beste van het Ras. Vigo is een nakomeling van een door ons gefokt teefje dus we zijn reuze trots op deze mooie jonge reu, ook Vigo mag zelfs 2 keer naar de erering, als beste jeugdhonden als beste van het ras.

Daarna mag Liesbeth met Romi de ring is, die doet het ook zo netjes loopt netjes mee en showt haar heerlijke temperamentvolle karakter, ook zij krijgt een Veelbelovend en mag naar de erering. Dat wordt een lange dag want de erekeuringen zijn pas aan het eind van de dag, maar we maken het gezellig en de dag vliegt om.

Corrie had Dwergpoedel Olle (Dizzybell's Diamant Drömprins) in de kampioensklasse ingeschreven en hij werd vandaag Beste van het ras, ook Olle mag naar de erering.

De gewonnen trofeeën!


De erering:

Eerst mogen Debruin en Romi zij staan met alle mooiste minorpuppy's in de ring wat echt een happening is voor die baby's maar ze doen hun uiterste best. Liesbeth kan maar 1 hondje showen dus ik moet er aan geloven en Debruin zelf showen wat dankzij een pijnstiller en ander schoeisel eigenlijk nog best aardig gaat. We worden alle 2 niet geselecteerd maar zijn wel trots dat onze kleine rakkers het zo goed hebben gedaan.

Daarna mag Oscar de erering in, hij heeft er zin in !!! hij is zijn showdip vergeten en loopt de sterren van de lucht. Hij wordt geselecteerd bij de laatste 6 en uiteindelijk als 2e beste Veteraan van de show geplaatst, wat zijn we trots !!

Vigo en Olle hebben zich van hun beste kant laten zien in de erering maar zijn verder niet geplaatst maar het is toch een eer als je daar mag lopen!

Dank aan de keurmeesters voor het waarderen van onze honden.

Moe maar voldaan keren we na een lange succesvolle dag huiswaarts met onderweg regen heel veel regen......

Liesbeth met Oscar in de erering.


Oscar mag naar de 2e plaats !!!Op 26 november 2023 heb ik Oscar (Dizzybell's Dost King of Darkness) op de Winnertentoonstelling in Leeuwarden geshowd. Showen doe ik al een hele tijd niet meer maar ik wil Oscar heel graag veteranenkampioen maken, dus zijn vacht laten groeien en Ester gevraagd of zij hem voor de show wilde knippen en ingeschreven. Zelf showen gaat niet meer met mijn versleten knie maar Liesbeth bereid gevonden om Oscar te showen.

Ik had hem graag Veteranenwinner gemaakt maar dat is helaas niet gelukt dat werd aan de andere hond in de veteranenklasse gegund. Jammer maar je vraagt het oordeel van de keurmeester en die krijg je, daar kan je het mee eens of oneens zijn maar dat gaat nou eenmaal bij een jurysport zo.

Hieronder een paar foto's en filmpjes van de keuring en het verslag van de keurmeester .
Let niet op mijn commentaar aan het eind van dit filmpje, iets te maken met verbazing/teleurstelling?


73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page