top of page
Zoeken
  • dizzybellsnl

Pippa x Yure - 2016

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2022

Dizzybell’s Dutch Dandylion x Urban Art Down by Law


Donderdag 7 april 2016 Tijd om het dagboek voor het te verwachten nest van Pippa en Yure op te starten..


Pippa is de achterkleindochter van Tiffany mijn kleine grote poedel waar alles mee begonnen is, zij is dus de 3e generatie in de vrouwelijke lijn Dizzybells. Pippa is een stabiele lieve teef die verbaal je alles aan je verstand kan brengen en daar maakt zij dan ook dankbaar gebruik van. Yure is mijn nieuwste aanwinst hij komt uit Kroatië is nog erg jong maar ik wilde deze loopsheid niet voorbij laten gaan omdat Pippa de leeftijd van 5 jaar heeft bereikt en het fijn is om in het voorjaar een nest groot te brengen. De gezondheid uitslagen waren op de dag af op tijd af zodat alles doorgang kon vinden.

Op 25 maart heb ik, omdat ik zelf zooooo nieuwsgierig was een echo laten maken, bij de eerste beelden waren er al meteen 3 vruchtjes te zien en daarna nog eens 3, er worden dus minimaal 6 puppy's verwacht. De voorgeschieddenis van Pippa leert mij dat haar overgrootmoeder 1 x 9, 1 x 7 en 1 x 8 puppy's gehad heeft, haar grootmoeder 1 x 11 puppy's, haar moeder heeft er 1 x 9 en 1 x 8 gekregen. Pippa's eerste nest waren er ook 9 en aangezien de teef het aantal vruchtjes bepaald is de verwachting dan ook dat het wel tussen de 6 en 9 zullen zijn. Ze groeit goed, krijgt sinds een paar dagen iets meer te eten, want ze heeft honger als een paard.

Ik heb op zondag 27 maart haar taille gemeten, 57 cm. zondag 3 april 60 cm. en vandaag 7 april 64 cm. de groei zit er goed in.

De geboorte wordt eind april verwacht, we moeten nog even afwachten.


Donderdag 14 april 2016 Het gaat goed met Pippa, ze is sinds de laatste keer weer in omvang toegenomen haar omvang is vandaag 72 cm. en ze was in 5 dagen tijd 2,3 kilo aangekomen. Zo heel af en toe heeft ze ook wat last van die dikke buik en weet ze nu al niet zo goed hoe ze moet liggen. Ze moppert op de andere honden als die te druk zijn, kortom ze is een echt zwangere dame !! en wil ook als zodanig behandeld worden.

Aankomende week gaat ze nog voor de laatste keer in bad en daarna gaan we alles klaar maken voor de aanstaande bevalling. Gisteren ben ik nog met Pippa naar de oogarts geweest voor de ECVO ogentest, ik kwam bij het invullen van de dekaangifte op de site van de Raad van Beheer er achter dat deze test voor Pippa verlopen was, gisteren konden we terecht en alles was prima in orde.


Woensdag 20 april 2016 Afgelopen maandag is Pippa voor 't laatst voor de bevalling in bad geweest en geschoren, ze onderging alles zeer gelaten. Ze groeit nog steeds gestaag door, haar omvang heb ik vanmorgen weer opgemeten en was 77 cm. Gisteren heb ik de onderplaat van de werpkist en de kleedjes opgehaad bij mijn dochter (waren daar gebleven na het nest van Dragana). Morgen ga ik de werpkist en het onderzeil schoonmaken, daarna de huiskamer als bevallingskamer inrichten en alles klaar zetten voor de aanstaande geboorte. Pippa eet nog steeds uitstekend en met smaak, ze krijgt momenteel 3 keer per dag eten.


Dinsdag 26 april 2016 Het gaat er om spannen, Pippa rust veel, eet niet zo veel meer, ik meet sinds afgelopen zaterdag 3 x daags haar temperatuur die is redelijk stabiel, vanmiddag ietsje lager dan de afgelopen dagen dus we gaan afwachten of dit doorzet (24 uur voor de bevaling daalt de temperatuur 1 graad).

Als ze 's avonds ligt te slapen dan snurkt ze licht en vanmorgen leek het net of de puppy's tegen haar middenrif aan trapten want ze hoestte en had het een beetje benauwd, het is een volle bedoeling in haar buik, verder is Pippa rustig echt de stilte voor de storm.


Woensdag 27 april 2016 Het is wat onrustig in huize Dizzybells, Pippa's temperatuur was gisteren 37,2 C en vandaag, 24 uur later 38,2 C, dat is dus de wereld opzijn kop de temperatuur moet 1 graad dalen en niet stijgen . Geerke is sinds vanmiddag bij ons op bezoek wederom in de hoop dat ze bij de bevalling kan zijn, maar dat gaat hem vandaag niet meer worden. Pippa neemt net als de vorige keer haar tijd en de puppy's die worden toch geboren wanneer ze er helemaal klaar voor zijn. Vanmorgen wilde Pippa haar Carnibest niet maar toen ik vervolgens de kippensoep aan het voorbereiden was wilde ze wel graag de "leftovers", die ze natuurijk gekregen heeft en ze gingen met smaak naar binnen. Vandaag ook het nest fotoalbum aangemaakt hierin zal ik t.z.t. de foto's van de pups plaatsen, ook de foto's en de stambomen van Yure en Pippa en de uitslagen van de gezondheidonderzoeken kan je hier vinden.


Zaterdag 30 april 2016 Dondermiddag is de temperatuur gedaald naar 38,2 C de bevalling is dus aanstaande, maar Pippa kennende van de vorige keer kan het nog wel een dag aanduren. Niets is minder waar, in de loop van de middag mer ik al aan haar dat "het" is begonnen, ze slaapt veel, als ze wakker is is ze onrustig en ze heeft "de blik" in haar ogen hieruit maak ik op dat het begonnen is. 's Avonds bel ik mijn vriendin Henny Roeten of zij wil komen om mij ter zijde te staan, mocht het ineens snel gaan dan heb ik in ieder geval een paar extra handen. Als Henny 's avonds rond 22.30 uur arriveert verwacht ik eigenlijk dat het eerste pupje er al wel zal zijn voor middernacht. Maar jammer maar helaas, Pippa gaat nog eens lekker rustig liggen slapen, om 1.00 uur besluiten Henny en ik ook maar onze ogen te sluiten, Henny op de stoel en ik op de bank. Na ongeveer 45 minuten wil Pippa naar buiten, Henny neemt haar mee en Pip doet een plas en probeert nog wat uit haar darmen te persen. Na ongeveer 30 minuten wil ze er weer uit, ik ga met haar en als ze buiten een plas doet komt er ook wat vruchtwater mee, ze ruikt en likt en ruikt en likt ik krijg haar met moeite mee naar binnen. Daarna kruipt ze in de werpkist en concentreert zich erg op het schoonlikken van zichzelf, na een poosje er weer uit, ze is onrustig en hijgt wat, ze gaat op de stoel liggen. We hebben nog steeds geen perswee gezien, als ik roep dat ze niet op de stoel mag bevallen zien we een wee, we kijken nog eens goed en ja hoor wel op de stoel bevallen. Ik pak snel een onderlegger, we kunnen de stoel nog net redden van de kliko. Het eerste pupje is een feit het is een prachtig krachtige reu die binnen een mum van tijd de tiet heeft gevonden en zich meteen te goed wil doen aan al het lekkers wat Pippa te bieden heeft,terwijl zij zich te goed eot aan de nageboorte. We leggen Pip samen met haar zoon in de werpkist, ze likt, wast en rolt haar zoon van hot naar her ze is zo druk met die kleine dat we af en toe ingrijpen om schade te voorkomen. Na een uur wordt numero 2 geboren een teefje met een prachtig gewicht, 20 minuten later weer een teefje maar dat is een kleiner exemplaar,5 kwartier later een "bruin teefje". Henny ziet dat het geboren wordt en vraagt aan mij; hoeziet een witte eruit als ze geboren worden ?? Nou gewoon, wit/creme-achtig geef ik als antwoord, wat dan ?? Nou zegt ze dit lijkt wel een wildkleur, huh een wildkleur ik kijk en ja hoor wat ik gedacht had dat kon gebeuren, maar niet verwacht had, is toch gebeurd het is een Bruine !!!! Wauw wat leuk mijn eerste Bruine Dizzybells en ook nog een teefje, super leuk !!! Na ruim een kwartier volgt numero 5 de 2e zwarte reu. Daarna is het weer een hele poos rustig. Vlak voor 8.00 in de morgen wordt het witte teefje geboren, toch nog een witte. Zouden er meer volgen ???\ We wachten het af. Een uur na nummer 7 wordt nemero 8 geboren wederom een teefje en weer een bruine, wat leuk en wat ben ik trots en blij met dit nest.

Mooie gewichten, krachtige puppy's en een super moeder.

Het is nu zaterdagmiddag Geerke is er en we hebben de namen voor de puppy's uitgezocht en ze bandjes omgedaan nu nog even wegen en dan zal ik de gegevens hier verder vermelden.

Aangezien Yure ( Urban Art Down By Law) de vader van dit nest uit Kroatie komt hebben we deze keer gekozen voor Kroatische namen. Bij hoge uitzondering heb ik deze keer ook de namen al aan de hondjes geplakt, niet omdat het moet maar omdat het kan.


De reuen Dječak = jongen Dizzybell's Dječak Drazan = Gekoesterde (blauwe bandje) Dizzybell's Dječak Dinko = Sterke Beer (gele bandje) Dizzybell's Dječak Dominic = toebehorend aan de heer (oranje bandje)


De teven Djevojka = meisje Dizzybell's Djevojka Drisana = Dochter van de Zon (witte teefje) Dizzybell's Djevojka Dubravka = Eiken bos (een van de bruine teefjes) Dizzybell's Djevojka Duga = Regenboog (een van de bruine teefjes) Dizzybell's Djevojka Danica = Morgen Ster ( zwart teefje met wit bandje) Dizzybell's Djevojka Dijana = Hemels ( zwart teefje zonder bandje)


Zondag 1 mei 2016 Vannacht weer in mijn eigen bed geslapen, na een doorwaakte nacht, tijdens de bevaling en een nacht op de bank was ik wel weer toe aan mijn eigen bed. De slaapkamer grenst gelukkig direct aan de huiskamer dus de tussendeur open en ik hoor alles wat er in de kamer naast mij gebeurd. Ik moest er 1 keer uit, 1 van de pups was "de weg kwijt" en schreeuwde dat hij zijn mama niet kon vinden. Ik kan je vertellen dan ben je zo wakker, even snel gekeken en hem bij Pippa gelegd en het was weer stil en kon ik weer mijn bed in. Het gaat goed met moeder en de babies ze zijn allemaal tevreden, Pippa eet meer dan goed ze geniet nog van de geitenyoguhrt-melk met slagroom en een eitje. Haar normale vleesmaaltijd gaat er ook weer in als koek. Ze plast en poept weer als normaal. Ik ben een tevreden en gelukkig mens met zulke fantastische honden die zo goed zorgdragen voor hun nageslacht.


maandag 2 mei 2016 Voor ik gisteravond naar bed ging, de kruiken allemaal nog warm gemaakt en heerlijk geslapen, de puppy's en Pippa niet gehoord. Toen ik vanmorgen bij de werpkist kwam trof ik een heerlijk relaxte Pippa aan, op haar rug, tegen haar zijkant lagen alle puppy's net zo ontspannen als hun moeder. Wat een fijne manier om je nest 's mo0rgens aan te treffen. Zou Pippa pure slagroom geven de puppy's groeien zo ongelooflijk hard ze zijn tussen de 60 en de 90 gram aangekomen en dat in één dag ongeooflijk !


donderdag 5 mei 2016 Wat is het genieten in huize Dizzybells met zo'n prachtig en rustg nest, Pippa is weer helemaal de oude geniet van het moederschap en eet als een bouwvakker en dat mag als je 8 hongerige buiikjes moet voeden. Zoals je kan zien groeien de kleine Kroaatjes uitstekend het kleine teefje is sinds haar geboorte al 200 gram aangekomen en de eerst geboren reu, de sterke beer al 250 gram. In verhouding groeit het kleine meisje eigenijk meer dan haar grote broer, girl power !!! Vanmorgen de werpkist verschoont iets wat onrust veroorzaakt want er zijn nieuwe luchtjes en mama is er even niet dus gepiep van jewelste, en dan ook nog 2 speelbeesten erbij gelegd en ook die roken niet naar moeders wat nog meer reden geeft tot piepen, mama Pippa is dan de reddende engel die de boel sust en inmiddels ligt het hele spul lekkker met Pippa te slapen.

's Avonds maak ik inmiddels 2 kruiken minder warm en overdag doen ze het helemaal zonder, de werpkist staat in de woonkamer waar vanaf 11.00 uur de zon op staat dus een prima temperatuur voor ze en moeders wijkt niet van hun zij dus warmte genoeg, dit kan je ook merken nu liggen ze allemaal bij elkaar maar vanmiddag liggen ze in groepjes van 2 of 3 dus minder dicht tegen elkaar aan. Pippa gaat steeds kleine pauzes nemen en naast de werpkist liggen. Zo is iedere dag een stapje veder in hun ontwikkeling naar "echte" hondjes.

zaterdag 7 mei 2016 De puppy's alweer 1 week oud en wat doen moeder en kids het goed, ze groeien als kool, sommige hebben hun geboortegewicht verdubbeld in de afgelopen week andere gaan iets minder snel. Pippa ligt zo heel af en toe buiten de werpkist de Kroaatjes van een afstandje in de gaten te houden, ze eet uitstekend en wordt lekker verwend met verantwoorde tussendoortjes en haar vleesportie heb ik verhoogd. Aankomende week zullen de oogjes en de oortjes van de puppy's opengaan, het duurt dan nog wel "eventjes" voor ze daadwerkelijk iets gaan zien en horen maar je merkt wel dat hun wereldje zich vergroot.


maandag 9 mei 2016 De puppy's groeien zo goed dat ik ze niet meer alle dagen weeg vandaag wel weer een weegsessie en dan zien we dat het kleine zwarte meisje het bruine meisje met het zwarte bandje voorbij is gestreefd. Toch weer iets om in de gaten te houden, misschien is het een dipje die te maken heeft met de ontwikkeling van de oogjes die staan echt op het punt om open te gaan. Dus morgen zeker het paarse bandje wegen en gedurende de dag in de gaten houden. Verder gaat het uitstekend, het blauwe bandje heeft de 800 gram gewoon "overgeslagen" een sprong van 770 naar 900 gram, het witte bandje ook een "sprong" van 590 naar 720 gram. Vandaag de foto's van Geerke die ze op 30 april gemaakt had ontvangen en in het fotoalbum gezet. Tevens zelf ook nog een paar foto's gemaakt.


woensdag 11 mei 2016 Bij alle puppy's zijn de oogjes open, bij de een, een kiertje en bij de ander helemaal maar ze zijn open ! Gisteren is Geerke geweest en heeft weer een paar foto's genomen van de kleine Kroaatjes maar die heeft ze op Facebook gezet. Vandaag heb ik voor t eerst de nageltjes geknipt, dat was hard nodig ze bleven overal aan hangen, het kleed in de werpkist, het doekje op de weegschaal en als je ze op schoot had, dus ter bescherming van de buik van Pippa de schaar erin gezet.

Het bruine teefje met het paarse bandje is 40 gram gegroeid voelt uitstekend aan, ze is niet zo'n snelle groeier maar ze groeit en ik ben tevreden. Pippa neemt steeds wat meer afstand van de kleintjes en begint nu ook tegen ze te praten (echt iets voor haar) en tegen mij ook trouwens, ik wil er in, ik wil er uit, ik wil NU eten !!!! Heerlijk zo'n hond en dan ook nog zo'n prachtig nest.


Vrijdag 13 mei 2016 Het wordt al een drukte van belang in de werpkist, de kleintjes maken de eerste stapjes nou ja stapjes het is meer waggelen in het rond. Vanmorgen bij het verschonen heb ik ze even in de ren los gehad, dat veroorzaakte een hoop protest en op het zeil ging het lopen helemaal niet lekker, ze kregen de pootjes er niet onder. Nog 1 weekje denk ik en dan kan ik ze niet meer in de werpkist houden dan willen ze de wereld gaan verkennen. De eerste 3 wegen al meer dan 1000 gram, ook het kijken wordt gerichter ze kijken al iets meer geinteresseerd in het rond. Het grote ontdekken is begonnen !!


Maandag 16 mei 2016 (2e Pinksterdag) Het is een druk weekend voor de puppy's veel bezoek, zaterdag Carolien en Alex, gisteren Geerke en haar tante Marijke en vandaag komen Dione, Erik en de 3 kinderen. Vanmorgen werd ik vroeg wakker gemaakt door Pippa zij wilde naar buiten, toen maar besloten de uit bed te blijven om de foto's van gisteren in het fotoalbum te zetten, de puppy's te wegen, ze zijn weer gewedig gegroeid en een stukje in het dagboek te schrijven. Gisteren is er veel activiteit op facebook geweest over de puppy's dus ik kon niet achter blijven en vandaag het dagboek bijwerken.

Het gaat heel goed met Pippa ik heb haar zaterdag gewassen en gefohnd dus zij is weer lekker schoon en fris, daarna puppybezoek met veel gezelligheid, 's avonds Yure weggebracht naar Yvette hij gaat zondag mee naar knipwedstrijd, samen met Yvette heb ik Yurre en Oscar in bad gedaan, zondagmorgen maakt Pien eindelijk "echt" kennis met de puppy's, Pippa was even buitenshuis en Pien zag haar kans schoon om te knuffflelen, te snuffelen en te poetsen, zondagmiddag komt Geerke met haar tante Marijke die konden geen genoeg krijgen van het puppyknuffelen, de kleintjes zijn veel in handen geweest en geknuffeld. Vandaag komt er weer puppybezoek het is dus een drukte van belang in huize Dizzybells. Inmiddels zijn alle puppy's besproken dat is heel snel gegaan, het zal dus de komende weken wel een drukte van belang worden met puppybezoekers. Wij genieten ervan en de puppy's ook en mama Pippa die vindt het allemaal prima als zij ook maar knuffels en aandacht krijgt. Papa Yure is zich niet echt bewust van zijn vaderschap maar vindt de kleintjes wel interessant.


zaterdag 21 mei 2016 Gisteren de puppy's weer een keertje gewogen, wat groeien die kleintjes super goed, ze hebben hun geboortegewicht al meer dan verdriedubbeld ! Ze zijn ook verhuisd, ik heb de werpkist afgebroken, de puppy's liggen nu op 2 vetbedden opelkaar om te voorkomen dat de kou van de grond optrekt en voor de rest heb ik een boxkleed en absorberend materiaal neergelegd wat er wordt al naar hartelust gepiest, ik had al 2 keer een drijfnat vetbed uit de werpkist gehaald, daar hebben ze geen last van want de bovenkant blijft droog, maar toch niet pretiig en niet fris. Nu zie je ook als ze wakker worden dat ze zich meteen verplaatsen van hun slaapplek en op het absorberende materiaal gaan staan plassen, de poepies ruimt Pippa nog heel braaf op. Ze hebben wel enorm geprotesteerd tegen de verhuizing maar je kan nu merken dat ze het heel prettig vinden dat ze verder van zich af kunnen kijken en ze hebben kennis gemaakt met de rest van de poedelfamilie. Vader Yure is helemaal verliefd op zijn nageslacht, Pien en Oscar zijn prettig nieuwsgierig en Dolly vindt ze super interessant ! Pippa beschermt haar kindjes op gepast wijze tegen al te nieuwsgierige (honden)huisgenoten.

Vandaag hebben we weer puppybezoek gehad en daar reageren moeder en kinderen heel goed op, puppy's zijn nieuwsgierig en Pippi vindt het uitstekend dat er vreemde mensen naar haar kleintjes komen kijken. Ik zal ook weer een aantal nieuwe foto's in het fotoalbum zetten.


woensdag 25 mei 2016 Maandag de puppyren weer een beetje groter gemaakt ze kunnen het aan de kleintjes van Pippa en Yurre. De nacht van zonddag op maandag om 4.00 uur vonden ze het nodig om miij wakker te maken, het was me een kabaal, wat bleek............... Pippa zag er tegen op om te gaan voeden maar liep wel heen en weer en maakt ze dus wakker maar dan bedacht ze zich op 't laatste moment om bij ze tegaan liggen om ze te voeden, ik heb haar met zachte hand moeten dwingen om de pupyren in te gaan en haar kroost te voeden. Ik ben bij haar gebleven tot de ergste honger van de kleintjes gestild was en de spanning van haar uiers af was, oorzaak van dit alles is het doorkomen van de tandjes dat is de eerste dagen voor de moederhond wennen, het zijn namelijk vlijmscherpe naaldjes en dat zal zeker geen prettig gevoel zijn bij het voeden, gelukkig is het nu redelijk gewend en gaat ze weer graag bij haar kroost liggen om te voeden maar ook om met ze te spelen. Het spel wordt ook steeds leuker om naar te kijken, ze vinden de pluche speelbeesten die in de puppyren liggen steeds leuker om aan te trekken en op hun manier mee te spelen, maar ze zijn ook nog steeds heerlijk om op of tegen aan te slapen.Groeien doen ze nog steeds alls kool en vanaf morgen ga ik ze afspenen zodat ze Pippa niet zo vaak meer "lastig" hoeven te vallen om hun honger te stillen. Ik kan ook goed merken dat ze onderscheid maken tussen mensen ze herkennen mij en Beert direct, maar gisteren kreeg ik bezoek van Henny met haar 2 kleinkinderen en dat vonden ze best spannend, die "vreemde" mensen ruiken anders en dat moet even wennen. Aan de andere honden zijn zehelemaa gewend die worden met gepiep begroet, want je weet maar nooit of je moeder erbij zit en die heeft eten !!!! Yure begint zijn kroost nu te bewaken, hij vindt dat Pien en zeker Oscar niet te dicht biji de puppy's mogen komen en laat dat merken door heeeeeelll diep te grommen, iets waar Pien zich weinig van aantrekt maar Oscar is (noch) onder de indruk. Gisteren hebben de eerste 2 puppy's kennis gemaakt met de keuken, we hebben ze een paar minuutjes in de keuken rond laten lopen, dat was een hele spannende ervaring voor ze.Vandaag gaan we weer verder met de socialisatie voor zover ik wet geen bezoek, morgen daarentegen 2 x bezoek dus dat wordt weer een dag vol nieuwe indrukken en andere mensengeurtjes.Vrijdag 27 mei 2016 Gisteren hebben de kleintjes voor 't eerst zelfstandig gegeten en dat gaan we vanmiddag ook weer proberen, gisteren was het mousse met geitenmelk vandaag wordt het mousse met vlees van Carnibest, ik ben benieuwd hoe ze dat gaat smaken, ik denk heel goed. Gewogen heb ik ze nog niet maar zal dat morgenochtend nog eens doen ze zien er zo fantastisch uit dat ik aanneem dat ze groeien. Gisterenavond puppybezoek gehad van Geerke en een vriendin, was heel gezellig en leverde weer prachtige foto's op. zie het fotoalbum. Als de temperatuur het toelaat dan gaan ze vanmiddag even naar buiten in het zonnetje, maar dat moeten we nog even afwachten.


Woensdag 1 juni 2016 Wat een drukte, zaterdag puppybezoek, zondag een lezing over de kleurvererving van de poedels, maandag de puppy's verhuist naar de hal, zodat ze zo naar buiten kunnen, buitenren neergezet, huiskamer weer opgeruimd en schoongemaakt. Gisteren zijn de puppy's gechipt dat is prima gegaan, het was mooi weer dus we konden de administratie zowel als het chippen en swappen buiten doen. Ze hebben dus nu allemaal een barcode en ook hun dna is afgenomen (swappen) voor hun dna profiel. Ze eten inmiddels al 2 keer per dag zelfstandig ik maak het vlees nog wel steeds aan met een beker geitenmelk en dat laten ze zich goed smaken, ze drinken inmiddels ook uit de waterbak. Ze worden steeds vrijer en bijdehanter, kortom ze maken het uitstekend. Yure is bijzonder ingenomen met zijn kroost, hij gaat op zijn rug tussen ze in liggen, gisteren zaten er 3 kleintjes bovenop hem, hij vindt het helemaal geweldig.

Pippa was de afgelopen nacht niet erg lekker ze wilde er ieder uur van de nacht uit, ik denk dat ze gisteren iets verkeerd gegeten heeft onder het mom honger is honger en eten is eten. HIerdoor is de ontlasting van de puppy's ook niet wat ik zou wensen dus al met al een grote puinhoop in de puppyren en hongerige puppy's want Pippa wilde er niet erg graag bij. Nu gaat het weer wat beter maar was wel een dramanacht. Zodra ik weer foto's en dergelijke heb zet ik die in het fotoalbum maar voorlopig erg drukke dagen.


Maandag 6 juni 2016 Er wordt in huize Dizzybells volop genoten, de puppy's zijn met die mooie weer heel veel buiten. Het "gedoe" met Pippa haar ontlasting is inmiddels door een antibioticakuurtje van de dierenarts opgelost, het kon niet langer zo want het had ook zijn weerslag op de kleintjes, maar gelukkig is dat allemaal verleden tijid. Vandaag heb ik de kleine Kroaatjes weer eens gewogen, ze hebben prachtige gewichten. Blauw is met 3160 gram de zwaarste, het witte meisje is met 2320 gram de kleinste en daar ziet ze nou helemaal niet naar uit zij ziet er echt uit als een stevige deerne maar de weegschaal wijst iets anders uit. De 2 bruine meisjes verschillen nog maar 100 gram in gewicht de kleinste 2570 en de zwaarste 2670 gram. De 2 andere mannetjes verschillen elkaar ook 100 gram, oranje 2880 en geel 2980 gram. Teefje zonder bandje weeg maar liefst 2930 gram en het witte bandje 2420 gram. Al met al prachtige gewichten ik ben heel tevreden en ze doen het uitstekend ! Vandaag heb ik de hele Dizzybells bende ontwormd allemaal tegelijk zodat een eventuele besmetting in 1 keer onder controle is. Dit weekend weer puppybezoek gehad, zaterdag Geerke met haar moeder, we hebben toen samen de snuitjes, voetjes, staartjes geschoren en de nagels maar weer eens geknipt. Daarna heeft Geerke ze op de foto gezet, ik hoop dat ik vanavond de foto's krijg dan zal ik ze zo snel mogelijk in het album zetten. Zondag 2 x puppybezoek gehad en dat was voor de puppy's weer een heerijke ervaring, op schoot kroelen en ze mochten ook allemaal even buiten de ren lopen. Gisteravond waren ze allemaal moe van de vele indrukken. Volgende week maandag heb ik een afspraak met de dierenarts voor de eerste titersessie alle puppy's worden dan individueel onderzocht en gecontroleerd en dat wordt aangetekend in hun paspoortjes, tevens wordt er bloed afgenomen en onderzocht op de aanwezigheid van de antistoffen die ze meegekregen hebben van hun moeder. Als ze genoeg antistoffen in hun bloed hebben worden ze nog niet ingeent, zou je ze wel inenten dan doet zo'n inenting helemaal niets ! Daarna is de keus aan de nieuwe eigenaren en hun dierenartsen om ze na 3 weken nogmaals te titeren en indien noodzakelijk te enten. Mocht je meer willen weten over deze vrije nieuwe manier van "op maat inenten" lees dan het artikel inenten of titeren op deze website. De puppy's eten inmiddels 4 keer per dag zelfstandig en Pippa heeft er de afgelopen nacht niet meer bijgeslapen en dat beviel van alle partijen prima. Ze krijgen nu 3 vleesmaaltijden en voor t slapen gaan een lepel geitenyoghurt waar ze heel erg dol op zijn ! De ballentent en het balansbord hebben inmiddels ook hun intrede gedaan en daar hebben ze totaal geen moeite mee, morgen gaan we de wip in de ren zetten en zo is er iedere dag wel weer wat anders voor ze te beleven in de buitenren.


Woensdag 15 juni 2016 Er is veel gebeurd de afgelopen tijd, afgelopen maandag naar de dierenarts, zondag naar het Erkemederstrand, gisteren naar mijn dochter Corrina en haar gezin, vorige week woensdag met Geerke en haar schoonzus Rebecca in de hondenkar naar de Welkoop, de wip heeft zijn intrede in de puppyren gedaan, dat was een overweldigend succes en de keuzes voor welke pup er naar welk gezin gaat wordt steeds duidelijker. Voor 't eerst bij mijn eigen dierenarts titeren was wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar, de uitslag was voor mij en later in overleg met Tannetje Koning geen reden tot inenten, maar daar dacht de dierenarts anders over, zij vond het en te groot risico om puppy's met zo'n lage uitslag niet te enten maar ik heb begrepen dat als er nog antistoffen aanwezig zijn de enting niet aan zal slaan, we waren het dus niet met elkaar eens. Het was voor hun ook de eerste keer, maar op mijn argumenten gaf zij aan dat zij zo wie zo vond dat puppy's van deze leeftijd eerst geënt moeten worden en daarna pas titeren, gevolg de puppy's zijn wel ingeënt. Ik weet niet zo goed wat ik er van vinden moet maar gebeurd is gebeurd. Ik ben benieuwd als ik 1 van de hondjes die langer blijft ov er 3 weken laat titeren of deze enting daadwerkelijk iets gedaan heeft voor ze, want als de antistoffen hoog genoeg waren heeft deze enting dus geen zin gehad en mijn vermoeden is dat het laatste helaas waarheid zal blijken, we wachten af. De puppy's hebben geen last gehad van de enting en werden door de dierenarts allemaal als bijzonder gezond verklaard, ook zijn ze daar gewogen en de gewichten zijn opgetekend in de dierenpaspoortjes.

De honden(fiets)kar heeft zijn diensten weer bewezen, hij past precies in de auto en bij de dierenarts aangekomen heeft de assistente mij geholpen de kar met puppy's en al uit de auto te tillen, ook gisteren voor Corrina was het handig zij is ook nog eens met de puppy's in het park wezen wandelen en ze heeft ze onderweg samen met haar volwassen honden lekker laten lopen en ook dat was een succes. De puppy's moesten wel even aan de andere honden van Corrina wennen maar eenmaal gewend was de logeerpartij een feest, toen ik met ze thuis kwam heb ik ze in plaats van in de puppyren ze in de voortuin, nou ja tuin het is meer de speelplaats van de volwassenhonden, laten lopen en dat was ook weer een ontdekkingstocht. Vanmorgen daar een paar leuke filmpjes geschoten met Pien en Yure als opvoeddeskundigen voor de kleintjes.

Pippa heeft nog steeds honger als een paard, afgelopen zaterdag heeft dat haar ertoe gebracht om een doosje met 10 eieren van de tafel te stelen en te verorberen met alle narigheid van diarree als gevolg. Ik probeer haar inmiddels zoveel mogelijk bij de puppy's weg te houden om het voeden af te bouwen. Zondag was ze nog wel mee met de logeerpartij op het Erkemederstrand maar gisteren heb ik haar thuis gehouden, ze voedt nu dus nog 2 x per dag 's morgens als ontbijt en 's avonds voor het slapen gaan en dat gaat prima. Zaterdag gaat het meisje met het witte bandje, genaamd Danni naar haar nieuwe thuis, de eerste verlaat dan het nest. Maandag gevolgd door de kleine witte dondersteen, Sana en door Suze het elegante bruine meisje. Daarna zal de rest volgen maar dat duurt nog meer dan 1 week. Er zullen nog deze week nog wel belevenissen volgen, ze moeten nog weer een keertje geschoren worden en voor ze het nest verlaten staat er ook nog een badsessie op de planning.


Zondag 3 juli 2016 De laatste weken voordat de kleintjes nar hun nieuwe gezinnen gaan is altijd een hectishe tijd, ze zijn meegeweest op een wandeling op het Erkemedestrand en op "ons" weggetje langs de pinken (jonge koeien) en hebben de smaak van een koeienvlaai ontdekt. Danni is als erste vertrokken, daar Sana, toen waren er nog 6. Het weekend daarop vertrokken Suze, Dobra en Dinko, toen waren er nog 3, met deze 3 zijn we nog ee keer nar het Erkemerstrand geweest en lekker egeten bij Jan en Henny die daar gedurende de hele zomer resideren. Gisteren is Zigan, zoals het andere bruine meisje gaat hete vertrokken. Aangezien er gisteren ee hondendag was op het Erkemederstraans heb ik Pippa ende 2 overgebleven jongetjes daar mee naar togenomen, samen met papa Yure en Oscar. Wat een verscheidenheid aan hondenrassen hebben ze daar weer ontmoet, enorme grote zwarte New Foundlanders, kleine Jack Russels en wat er alemaal nog meer rond liep, hoe spannend was dat, ook de andere bezoekers waren zeer interessant. Kortom het was weer een goede socialisatie sessie. De kleintjes die weg zijn maken het allemaal geweldig hebben al vriendschap gesloten met hun nieuwe hondenhuisgenoten ze ontwikkelen zich uitstekend. De reacties via de Whats App en Facebook zijn gelukkig allemaal even positief. Storm wordt aankomend donderdag opgehaald en de laatste gaat morgen over 1 week naar zijn nieuwe gezin. De zindelijkheid gaat hier ook steeds beter gelukkig 's morgens steeds minder op te ruimen. Ik zelf begin ook weer een beetje op te knappen het is altijd weer een heftige tijd, veel poep en pies ruimen, 4 x per dag voeren het nodige puppy bezoek en dan moeten de kleintjes ook nog gesocialiseerd worden, geschoren in bad overal moeten ze kennis mee maken waar ze in hun latere leven mee te maken krijgen. Het is een super leuke maar drukke tijd.


dinsdag 4 juli 2016 Gisteren met de 2 overgebleven mannetjes naar de dierenarts geweest om te kijken via de titerbepaling wat de injectie van de vorige keer gedaan had voor hun bescherming. Zoals ik al verwacht had heeft de enting tegen Parvo helemaal niets gedaan ze waren zelfs nog minder beschermd dan de vorige keer, de hondenziekte daarentegen had wel zijn werk gedaan maar daarvan waren de maternale antistoffen voor 3 weken terug ook practisch 0. Gevolg: de beide mannetjes moeste tegen Parvo ingeënt worden en daarvoor was geen aparte enting voor handen alleen gecombineerd met hondenziekte maar daarvoor zijn ze optimaal beschermd of leptospirose (ziekte van Weil) goede raad was duur maar om ze optimaal te beschermen tegen de Parvo die nog regelmatig voorkomt heb ik de injectie laten geven gecombineerd met leptospirose. Helemaal tevreden ben ik er niet over want hieruit blijkt dat het hele nest de eerste keer in principe voor niets ingeënt is aangezien hondenziekte niet meer voorkomt in Nederland dus als ze daar op een leeftijd van 12/13 weken voor ingeënt worden is dat vroeg genoeg. De Parvo die juist wel zo belangrijk is heeft niets gedaan omdat ze daar nog voeldoende antistoffen voor hadden. Een van de puppy/eigenaren is gisteren ook voor de titerbepaling naar de dierenarts geweest en daar kwamen ze op het zelfde uit; alleen Parvo enten. Deze dierenarts had de enting voor alleen Parvo wel voor handen. Ik raad daarom de andere puppy-eigenaren aan bij hun dierenarts te vragen naar de injectie tegen Parvo mochten ze die niet hebben doe hem dan gecombineerd met leptospirose en op of na 13 weken de cocktail. De mannetjes hier thuis hebben geen last ondervonden van de injectie het enige wat ik merkte dat gisteravond en vanmorgen hun eetlust iets minder was dan anders. Het blijft moeilijk om dierenartsen ervan te overtuigen dat "enten op maat" voor de puppy's en later ook voor de volwassen honden voor een heleboel hondeneigenaren belangrijk is. Het tijdperk van enten om het enten is echt op zijn retour.

Ik hoop dat jullie dierenartsen hier zorgvuldig mee omgaan want het is belangrijk dat ze beschermd zijn maar als ze goed beschermd zijn is het niet nodig om te enten, blijf daar aub kritisch naar kijken en vragen over stellen.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page