top of page
Zoeken
  • dizzybellsnl

Pippa x Capi - 2014

Bijgewerkt op: 7 mrt. 2022



Pippa is loops, wat ga ik doen !!

20 september 2014 Vorige week zaterdag verdenk ik Pippa ervan dat ze loops is, ik controleer haar maar vindt geen bloed. De volgende ochtend, het is de grote poedelfamiliedag, controleer ik haar nog een keer en ja hoor Pip moet thuis blijven ze is loops, dat kan ik de reuen die er die dag zullen zijn niet aan doen. Jammer voor Geerke en voor Pippa. Op de familiedag zijn Peter en Jeannette er ook en die constateren die dag dat hun hond Tinka loops is en ze komen naar mij toe of ik haar soms wil laten dekken, want dat ze eerder loops is geworden dan verwacht. Dilemma wie laat ik nu dekken Pippa of Tinka. De dag erna ben ik aan het wikken en wegen, ik bel Annet uit Wapserveen om haar te vragen uit welke teef zij het liefst een pup zou willen, ik bel Jeannette of zij al een beslissing hebben genomen. Alles geprobeerd om zelf deze beslissing niet te hoeven maken, maar beide dames laten de keus aan mij over. Ik kom tot de slotsom dat ik Pippa zal laten dekken, ik heb zo mijn zinnen gezet op de combinatie Capi X Pippa en ben zo benieuwd wat zij voor nakomelingen zullen krijgen dat ik voor dit nest ga. Pippa is op een leeftijd van ruim 3,5 jaar en Capi heeft bewezen dat hij nakomelingen kan krijgen dus ik ga er voor.

Vandaag is Pippa dus 1 week loops en er heerst nog steeds volkomen rust onder de honden. Pip is loops, Capi en TomTom zijn zich dat bewust en ook wel geïnteresseerd, maar Dimphy de moederoverste van mijn poedelgang vindt het NIET nodig al dat gedoe om Pippa heen. Ze begint direct te blaffen als er iets meer dan normale interesse is in haar loopse vriendin en splitst direct de partijen. Capi taait dan direct af en houdt gepaste afstand, TomTom probeert nog wat en Pippa begint nu interesse te krijgen in die kleine man, maar Dimphy vindt dat niet nodig, dus gaat het feest niet door. Dit "spel" tussen onderling die 2 teven en de reuen is wel heel bijzonder om mee te maken normaal zet ik ze altijd apart maar deze keer is daar geen aanleiding voor dus laat maar bij elkaar lopen, slapen en spelen.

We gaan het zonder fertiliteit begeleiding doen en afwachten wanneer Pippa op haar hoogtepunt komt en gedekt wil worden, dan zal ik waarschijnlijk moederoverste weg moeten zetten, want die vindt het tot nu toe niet nodig.

21 september 2014 Deze ochtend geeft Pippa aan dat ze er "aan toe" is. Ze gaat staan en daagt TomTom en Capi uit. Ik laat Capi en Pippa buiten in de tuin bij elkaar, ze spelen wat maar Capi verliest al snel z'n interesse in Pip. Ik snap er niets van hij gaat gewoon op z'n billen zitten en staart in de verte, rare poedel. Na 2 uurtjes probeer ik het nog een keer, samen in de tuin en dan draait Pippa de rollen om, als jij niet op mij springt, spring ik gewoon op jou, we leven tenslotte in 2014 !!! Ook dit resulteert niet in het gewenste gedrag van Capi, dus weer naar binnen en gescheiden. Als ik binnen bezig ben loopt hij ineens naar mij toe en wil mij dekken, ja hallo dat is niet de bedoeling we gaan niet aan kruisbestuiving doen, poedels X poedels !!! Dus naar buiten met Capi en Pippa, ik ga op een stoel zitten Pippa vindt nog steeds dat ZIJ het heft in handen moet nemen en Capi kijkt mij aan, loopt achter m'n stoel en probeert wederom mij te dekken. "Dat is niet de bedoeling ventje je moet dit met Pippa doen net niet met mij". Hij probeert het maar als Pippa omkijkt dan verliest hij meteen z'n interesse en stapt af. Dat krijg je met een jonge reu die met oudere teven is opgegroeid, hij heeft echt ontzag voor ze. Al zou je in sommige situatie het niet denken maar nu zie je het toch duidelijk. Uiteindelijk hou ik Pippa vast en bespringt hij haar toch en komt het in een sneltreinvaart tot een dekking. Pippa loeit erover de andere honden die binnen zitten slaan van schrik alarm, maar die 2 zitten vast en blijven dat de komende 10 minuten ook. Nu heerst er rust Pippa tevreden en Capi ??? die slaapt en slaapt en slaapt. Beert zegt; hij is er helemaal beduusd van. Ik ben mij bewust dat het erg vroeg in de loopsheid is, het is de 8ste dag maar als ik het dagboek van Emma, de moeder van Pippa, lees dan zie ik dat zij ook 2 x op de 8ste dag gedekt is en met als gevolg en nest. Morgen mogen de 2 tortelduifjes het nog en keer proberen en we gaan afwachten hoe dat dan weer gaat aflopen.

woensdag 24 september 2014 Afgelopen maandag is Geerke hier op bezoek en we besluiten Pippa en Capi nogmaals bij elkaar te doen om te kijken of het tot een dekking komt. Hij heeft geen interesse, hij kijkt van Pippa naar Geerke en dan weer naar mij maar interesse in Pippa heeft hij niet echt, zij des temeer ze bespringt hem draait met d'r kont voor hem langs maar hij reageert niet.W e snappen er niets van maar als hij niet wil dan mar niet. Dinsdagochtend laat ik ze achter het huis even alleen voor een privé momentje en dan pakken ze hun kans en is de dekking een feit. Die dag toont Capi ook veel meer interesse da de dagen ervoor, dus besluit ik vanochtend ze wederom bij elkaar te laten en ja hoor hij krijgt de smaak te pakken. Pippa is nu op de 8ste, 10e en 11e dag van de loopsheid gedekt, als dit niet tot puppy's leidt dan weet ik het niet meer. Morgen zien we wel wat de dag brengt, eerst moet Capi in bad en dat bad is waar de meisjes lopen dus we zien wel of van beide kanten de interesse nog hoog is.

30 september 2014 De afgelopen week is lucht nog de hele week bezwangerd geweest van "LOVE" tussen Pippa en Capi, zij konden er geen genoeg van krijgen. Sinds zaterdag is "het" nu echt over, het werd tijd want zo'n verliefde reu in huis is niet altijd even "rustig". Nu moeten we afwachten of deze liefdesaffaire resulteert in het gewenste resultaat; Puppy's !!!

10 oktober 2014 Of Pippa drachtig is kan ik nog niet met zekerheid zeggen, maar er zijn al wel tekenen dat ik voor mezelf een heel klein beetje durf toe te geven dat "het" misschien wel gelukt is. Ze heeft zo'n dromerige naar binnen gekeerde blik in haar ogen, is aanhankelijker dan normaal en heeft opgezette tepels. Dat ze nog steeds graag eet, verbaasd mij dan wel weer maar je niet iedere hond is misselijk als ze drachtig is. We gaan het afwachten over ongeveer 10 dagen hebben we meer zekerheid.

27 oktober 2014 Afgelopen vrijdag is er een echo gemaakt en Pippa is drachtig ik had al wel een vermoeden maar nu heb ik zekerheid. Gisteren heb ik haar taille gemeten en die is al 5 cm. in omvang toegenomen, de omvang is nu 57cm. Met een echo is nooit helemaal met zekerheid te zeggen hoeveel pups het gaan worden, maar dat haar buik lekker vol zit is voor mij wel duidelijk.

4 november 2014 Het gaat goed met de a.s. moeder, ze eet goed en groeit ook prima, haar taille is met 6 cm. gegroeid en is nu 63 cm. Ze neemt heel erg haar rust en ligt heerlijk op d´r rug in de mand of als wij voor de tv hangen, op de bank, mag niet maar ja op een zwarte bank zie je haar niet zo goed dus, wat niet weet wat niet deert. We hebben tot de bevalling nog 3 weken te gaan !! We gaan het wel weer beleven en houden jullie hier op de hoogte van de vorderingen.

26 november 2014 Door drukke bezigheden is het er niet van gekomen om vaker hier iets neer te pennen over het wel en wee in huize Dizzybell's. Inmiddels zijn de pups geboren, het was voor mij een klein beetje een teleurstelling dat het geen compleet zwart nest is maar grotendeels lichte puppy's. Het zijn 9 pups geworden waarvan 3 blonde teefjes en 3 zwarte teefjes, 1 zwarte reu en 2 blonde reutjes. Tussen de blonde hondjes zit ook weer onderling verschil er zijn er duidelijk 2 licht en 2 donker van kleur. We gaan het afwachten hoe de kleuren zich gaan ontwikkelen. Allemaal gelukkig in een prima gezondheid, er zitten 2 kleine teefjes bij 1 zwartje en een blonde, de blonde is al behoorlijk gegroeid maar het zwartje nog niet zo heel erg veel. Ze voelt goed, lekker warm, ze glimt en ik zie haar zeer regelmatig aan de melkbar dus ik denk dat zij er wel komt.

De geboorte en de eerste 2 weken

Het is zaterdagmiddag 22 november als ik Pippa haar temperatuur meet. De thermometer geeft 36,6 graden C aan, dat houdt in dat dat de bevalling binnen 24 uur een feit zou kunnen zijn. Geerke wilde die middag bij Pippa op bezoek komen, dus ik bel haar neem slaap spullen mee want de bevalling is aanstaande. Als we 's avonds naar bed gaan, is er nog niet veel verandering te bespeuren, Pippa mag met Geerke mee naar bed dan kan ze haar meteen in de gaten houden of er veranderingen gaande zijn. De volgende dag word ik wakker, ik heb niets meer vernomen van de bovenverdieping dus het zal daar nog wel rustig zijn. Anderhalf uur na mij komen Geerke en Pippa naar beneden, ze hebben heerlijk geslapen, Pippa is een beetje onrustig geweest maar nog lang niet onrustig genoeg. Het grote wachten gaat beginnen, Pippa neemt haar tijd, hijgt wat, haalt wat zwaarder adem, wil naar buiten maar verder niets bijzonders. Ik begin aan mezelf te twijfelen heb ik de temperatuur wel goed afgelezen ?? heb ik het wel goed gedaan ??? 's Middags om 16.30 uur gaat Beert naar een vriend voetbal kijken en Geerke en ik blijven samen thuis, lekker met een nog steeds geen actie ondernemende Pippa, op de bank. Geerke voelt de bui al hangen dat ze deze bevalling niet mee gaat maken, want morgen wachten haar co-schappen weer op haar en ze moet dus op tijd terug zijn in Almere. De ouders van Geerke komen haar halen, Beert is inmiddels thuis, we hangen een beetje voor de tv kijken Pippa eens hoopvol aan, maar Pip zou Pip niet zijn als ze het op haar eigen dooie akkertje gaat doen. Beert gaat naar bed en ik blijf op de bank bij Pippa, het zal er vannacht wel van komen roep ik hoopvol. En ja hoor rond kwart over 1 wil ze er uit, ze is behoorlijk onrustig, leegt buiten haar darmen en blaas, ze stapt als ze terugkomt meteen de werpkist in. Is dit dan een goed teken ??? Om half 3 wil ze er weer uit, in die tussentijd heeft ze eventjes rustig liggen slapen waardoor ik ook een tukkie heb kunnen doen van wel 20 minuutjes. We gaan naar buiten en ze plast en poept weer. Daarna blijft ze onrustig. Om 4.10 uur zie ik de eerste perswee, niet heftig, redelijk oppervlakkig maar toch echt wel een perswee. En dan ineens, voor mijn gevoel uit het niets, is de geboorte van de eerste pup een feit. Meteen is mij ook duidelijk dat ik mijn zwarte nest wel kan vergeten het is een blonde teef, prachtig levendig en Pippa........ die doet het alsof ze nooit anders gedaan heeft.



27 november 2014 Vannacht voor het eerst weer in mijn eigen bedje geslapen en alles is prima gegaan met de kleine monstertjes. Pippa moet ik nog steeds uit de werpkist sleuren om even naar buiten te gaan voor een p en een p. Ze doet snel alles en dan als een speer weer naar binnen richting haar kindjes. Ik heb ze nog niet gewogen behalve het kleine zwarte meisje die heb ik wel gewogen en zij was lekker gegroeid.

1 december 2014 Het gaat goed in huize Dizzybell's alles groeit op eigen kracht, het ene pupje wat meer dan het andere maar dat mag de pret niet drukken, ze zien er allemaal even mooi en gezond uit. Pippa maakt het ook uitstekend ze heeft haar oude figuur weer helemaal terug, ik hoef haar niet meer uit de werpkist te sleuren om uit te gaan. Ze is heel erg trouw maar neemt al wat meer afstand van de pups, doet soms een tukkie buiten de werpkist. Haar dieet bestaat inmiddels uit 3 x daags een portie vlees vermengd met mousse van Royal Canine en 1 tot 2 x per dag yoghurt met slagroom, 2 tot 3 keer per week een rauw eitje. Het eerste puppybezoek is al geweest.

3 december 2014 De puppy's zijn 10 dagen vandaag en dan moeten de namen voor het stamboom naar de Raad van Beheer, de namen zijn geworden: Eerst de kennelnaam: Dizzybell's daarna de individuele naam en daarna de nestnaam: Dutch(naar mama Pippa, Dutch Dandylion) Dude voor de mannetjes en Dutch Dudette voor de meisjes. De individuele namen zijn voor de teefjes: Durar (parels) Durya (stralend schitterend) Dunyana ( onze wereld) Dunya ( wereld, aarde, het leven op aarde) Durrah (parel) Duana (donkergekleurd) voor de reutjes: Dainty (sierlijk) Devout (toegewijd) Duran (verdragen, volharden)

De pups ook nog allemaal even gewogen ze groeien goed alleen het zwarte meisje met het blauwe bandje blijft een beetje achter in groei. Ik hou haar de komende dagen maar even goed in de gaten om te kijken of alles wel goed is met haar. Qua gedrag en aanvoelen is alles normaal maar ze moet wel een beetje meer gaan groeien. Pippa is een super lieve en trouwe moeder, die heel goed voor kroost zorgt. Het is een nest om trots op te zijn en dat ben ik dan ook en geniet er enorm van. De mousse van RC hoeft niet meer door haar vlees ze neemt nu genoegen met vlees alleen, de yoghurt met slagroom gaat er nog steeds is als koek.

4 december 2014 Vanmorgen even snel mijn kleinste zwarte meisje op de weegschaal gelegd en nou is ze in nog geen 24 uur 40 gram gegroeid dus het gaat goed met haar. Ik was gisteren toch een beetje geschrokken dat ze zoveel achter bleef in gewicht maar het gaat goed. De oogjes beginnen steeds een beetje meer "open" gaan, nog geen kiertjes maar ....... dat zit er snel aan te kopen. Je ziet ook dat ze steeds meer apart van elkaar gaan liggen soms met 2 soms alleen maar ook nog steeds met het hele stel op een hoop.

7 december 2014 Vandaag de puppy's weer gewogen, 2 zijn er bijna 1000 gram !!! de nageltjes voor de eerste keer geknipt en van een paar geprobeerd foto's te maken met een kerstsfeertje, maar wat is dat moeilijk met puppy's die altijd maar in beweging zijn. De oogjes zijn bij allemaal open, bij de een iets meer als bij de ander. Morgen gaan we voor t eerst ontwormen en zo gaat het steeds een stapje verder.

3 weken en ouder

19 december 2014 Het gaat het goed in huize Dizzybell's de kleintjes groeien als kool, moeder Pippa doet het fantastisch ze is trouw, verzorgend en lief voor die kleine bijdehante monstertjes, die een aanslag op haar plegen zodra ze de werpkist in komt, ze ondergaat dit geweld met, de ons zo bekende "Pippamanier," rustig en kalm. Morgen ga ik beginnen met het spenen, eerst krijgen ze dan mousse van Royal Canin en daarna ga ik maandag over op vlees van Carnibest. De puppyren staat, Beert heeft een "trapje" gemaakt zodat de puppy's de werpkist in en uit kunnen komen. Vorige week liep 1 van de zwartje meisjes ineens buiten de werpkist in de kamer, al piepen en zoekend naar haar broertjes, zusjes en mama. De nageltjes van de puppy's zijn ook al 2 keer geknipt, ontwormd zijn ze voor de eerste keer en zal volgende week voor de 2e keer gebeuren. De grote weegschaal staat paraat, want de kleine keukenweegschaal is nu toch echt te klein. Alles staat nu in het teken van de wereld ontdekken en hun pootjes uitslaan. Nu staat mij de drukste, maar ook de leukste tijd te wachten.

20 december 2014 Wat hebben we een drukke maar oergezellige dag vandaag, allemaal puppybezoek, de puppy's vandaag voor 't eerst zelfstandig gegeten en wat hebben die kleine rakkers veel meegemaakt !!! Pien is op bezoek geweest en ook Philippa mocht van moeder Pippa kennis maken met de pups en Dimphy heeft ook eindelijk haar moederlijke gevoelens voor de pups laten blijken en dat allemaal onder het toeziend oog van Pippa. Het was echt genieten en toen iedereen weer huiswaarts gekeerd was, waren de grote honden, de kleine puppy's en onze dondersteen Pien allemaal gevloerd. De foto's van vandaag staan in het fotoalbum.



4 januari 2015 Het was druk rond de feestdagen veel bezoek voor de puppy's en ook veel meer werk aan de puppy's. Inmiddels eten die kleine rakkers 4 x per dag zelfstandig en daarnaast krijgen ze zo af en toe van mama Pippa ook nog een slokje. Ze gaan al regelmatig naar buiten en vinden dat ook niet erg meer, in het begin is dat echt wennen maar nu zwermen ze al uit over de voor hun beschikbare tuin. Ze blaffen, vechten en spelen met elkaar, ze eten als wolven 3 keer per dag vlees en voor het slapen gaan een beetje volle yoghurt. Het zijn geen vroege vogels uitslapen tot 8.00 uur is eerder standaard dan uitzondering. Je kan ook al heel goed merken dat ze zindelijker worden het plassen en poepen doen ze steeds verder weg van hun slaapplaats en vanmorgen deed er 1tje meteen een poep toen hij/zij buiten kwam, alles verloopt dus volgens het boekje. 5 van de 9 heb ik vorige week zondag geschoren en alle 9 zijn ze weer ontwormd en van hun te lange nageltjes verlost. Het scheren gaf geen probleem, behalve dan het ritueel van het voor het eerst scheren van de staart rondom de anus dat vinden ze vreselijk ineens zo'n kaal poepertje maar ook dat is na een uurtje of 2 weer over. De foto's van vorige week zondag staan in het fotoalbum. Gisteren is dwerpoedelpup DollyDot van 3 maanden bij de Dudes en Dudettes aan tafel geschoven, ze eet met de puppy's mee en kan heerlijk na het eten een poosje met ze ravotten. Dat kan zij wel maar onze puber Pien is te wild voor zowel de puppy's als voor Dollyot dus dit is een mooie tussenoplossing voor de komende 2 weken want dan vliegt het spul al weer uit. Komende woensdag worden ze gechipt en wordt hun dna materiaal afgenomen en daarna gaan we naar de dierenarts voor de eerste enting.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page