top of page
Zoeken
  • dizzybellsnl

Philippa x Moby 2015

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2022

Caro-Line’s Chickabi’s Callas x Marincole Magic Star


Het is vandaag 20 december 2015 en Moby en Flip (zoals ze tegenwoordig heet) zijn de trotste ouders van 2 mooie meisjes. De dametjes maken het met z'n 3en uitstekend, Flip zorg en verzorgt, poetst en geniet van alle aandacht, de 2 kleintjes groeien sinds gisteren zelfstandig (eentje had een zetje nodig) dus alles gaat naar wens. Zaterdagochtend 12 december om 9.41 uur een berichtje van Annet, de temperatuur van Philippa is van gisteravond 37,9 naar vanmorgen 36,4 graden gedaald !! Dat is te vroeg maar ja die temperatuur liegt niet, we spreken af dat we contact houden. De dagen daarna blijft Philippa ons bezig houden, ze speelt, ze eet, ze wil mee op de wandeling kortom geen enkel teken dat er een bevalling aanstaande is. Maandag de dierenarts gebeld voor overleg, er wordt een echo gemaakt ze zien zeker 2 levende pups dus eer wordt besloen om af te wachten, de daling van de temperatuur is wel een feit maar de pups doen het god en Philippa oo dus waarom ingrijpen.

Annet en ik houden 3 x daags contact, zij gaan met Philippa naar bed en ik met de telefoon. Dinsdagavond meld ik Annet dat ze Philippa moet influisteren dat ze het nog een dagje op moet houden want woensdag de 16e staat er voor mij een strak geplande dag in de agenda, eerst Corrina in Almere ophalen om met 3 puppy's naar Otterloo voor de laatste keer te titeren te gaan, daarna komen Ricardo en Patrick oo naar Otterloo om hun kleine mannetje (Darcy) op te halen, dus mocht het moeten gebeuren dan graag na 17.00 ur. Als ik om 11.00 uur op het punt sta om te vertrekken belt Annet dat het zaak is dat ik richting Wapserveen kom, want Philippa besloten heeft dat de bevalling vandaag gaat plaats vinden. Pats, boem weg planning, wat nu ???

We overleggen, de afspraak in Otteloo moet zo wie zo doorgaan, Nicole (dochter van Annet) biedt aan naar Otterloo te komen zodat Corrina ook weer naar huis gebracht kan worden. Al met al een geregel van jewelste maar opgelost. Als Nicole in Otterloo aankomt vertelt ze dat er net 1 puppy geboren is, ze weet nog niet wat het geslacht is maar Philippa heeft het netjes gedaan en het is voor Annet niet de eerste keer !

Ik ben in alle staten en vertrek spoorslags naar Wapserveen. Onderweg nog even kort contact alles gaat goed het is een meisje en ze ziet er prima uit en Philippa neemt de tijd en ligt er heerlijk rustig bij. Als ik na ongeveer een uur in Wapserveen aankom, is het nog steeds 1 pup en maakt Philippa ook nog geen aanstalten om nummer 2 en 3 te produceren. Om 16.00 uur worden we toch wat onrustig er zit nu al 3 uur tussen en er is nog geen enkele activiteit te bespeuren dat wijst op de geboorte van nummer 2. We nemen contacgt op met de dierenarts en zij vraagt ons langs te komen, dat vind ikk geen goed plan en bel een bevriende fokker op wat ik nog zelf kan ondernemen. Zij adviseert om met Philippa naar buiten te gan even plasje doen en en rondje te lopen zodat er een beetje beweging in komt. Eenmaal buiten merk ik als snel dat ze niet alleen een plas doet maar ook persweeën heeft. Als we binnen komen gaat ze direct door met persen en binnen een paar minuten wordt nummer 2 geboren ! Het is weer een meisje, ietsje kleiner dan de eerstgeborene maar levendig en ze voelt goed aan, ds blij en tevreden. Maar nu nummer 3 nog !

We wachten en wachten en wachten, we zien nog activiteit in de buik wat erop wijst dat er zeker nog en pup geboren gaat worden en bij de drachtcontrole waren er 3 gespot dus....................

Om een lang verhaal kort te maken, na 3 uur bellen we wederom de dierenarts en vetrekken met de 2 pups en Philippa richting dierenarts. Zij voelt en constateert inderdad dat er nog 1 pup in zit, dus krijgt Philipa een spuitje Oxytocine om de weeën op te wekken, er gebeurt daarna wel iets maar niet genoeg, nog eens wandelen, voelen, toucheren en met de echo kijken, nog geen pup in het geboortekanaal, dit gaat zo door tot 3 keer toe zelfs nog een keer calcium gespoten maar ook dat levert niet het gewenste resultaat. Er wordt steeds meer richting keizersne gedacht maar alvorens we dat gaan doen bedsluiten we erst een röntgenfoto te maken wat een schrik maar ook opluchting als blijkt dat er helemaal geen pup meer in de buik van Philippa zit ! Maar wat is het dan wat we voelden en zagen bewegen, het zal altijd een raadsel blijven maar 1 ding iszeker we gaan naar huis met 2 gezonde puppy's en een ervaring rijker. We hadden dit Philippa en de puppy's graag bespaard maar als er 4 volwassene inclusief de dierenarts ervan overtuigd zijn dat er nog een pup geboren moet worden dan maak je ook niet meteen een röntgenfoto, beter wel doen de volgende keer. De puppy's zijn inmiddels ruim 3 dagen oud, dit is niet zonder zorgen gegaan, de kleinste was afgevallen en de grootste niet gegroeid, dus besloten de gewichten goed in de gaten te houden en de kleinste bij te voeden. Sinds gisterenochtend is dat niet meer nodig en doen ze het beide op eigen kracht.Philippa eet als een dijker zorgt heel goed voor haar kroost dus de rust is inmiddels redelijk weer gekeerd.

Gisteravond samen met Nicole en Annet de namen bedacht, deze 2 dames worden de Dreamgirls met als eigennaam Dolce en Donata, dus..............


Dizzybell's Dreamgirl Dolce Dizzybell's Dreamgirl Donata

Dinsdag 22 december 2014 Vandaag met Geerke een bezoekje gebracht aan de "Dreamgirls" bij de fam. Hennink ze groeien werkelijk de laatste als kool er komt er per dag zo'n 20 gram bij. Het is aandoenlijk om te zien hoe Philippa haar kroost met hand en tand verdedigt tegen iedere dierlijke indringer, De dames Hennink noemen de puppy's Polly en Molly, als Geerke dit leest/hoort is ze helemaal enthousiast over die namen mede doordat de oudste dochter van Philippa Dolly heet, Wil je moet ze ook zo noemen op het stamboom helemaal super leuk, gaaf cool ik weet niet meer wat voor superlatieven er nog meer aan te pas kwamen. Ik denk er nog even over na de papieren zijn nog niet verstuurd naar de Raad van Beheer dus ik kan nog veranderen. Dan zou het dus zo worden:

Dizzybell's Dreamgirl MollyDot Dizzybell's Dreamgirl PollyDot

Wordt vervolgd ..................................


Zojuist ook het fotoalbum aangemaakt waar we de foto's in zetten van de Dreamgirls


1e Kerstdag 25-12-2015 Gisteren een besluit genomen over de namen het worden PollyDot en MollyDot, alles opgestuurd naar de Raad van Beheer, krijg ik evenlater bericht terug dat de nestnaam "Dreamgirls" niet achter de kennelnaam mag staan, dat is volgens de regels van Kynologisch Reglement verboden. Als er een nog reutje ingezeten had dan keuren ze het wel goed want dan maak je daar een Dreamboy van, maar dat is niet het geval dus afgekeurd ! Voorstel van de dame van de Raad van Beheer is om Dreamgirl erachter te zetten want dat mag dan weer wel. De regels hè ............................. De namen worden als volgt:

Dizzybell's PollyDot Dreamgirl Dizzybell's MollyDot Dreamgirl

Vanmorgen vroeg kreeg ik de gewichten door van Annet, Molly weegt 312 gram en Polly 299 gram het gaat goed met die kleine meisjes, de groei is heel normaal voor dwergpoedel puppy's. Flip doet het uitstekend is een prima moedertje, die ook weer graag mee gaat op de wandeling en haar lievelingen in de veilige handen van de dochters van Annet achterlaat, die daar dan weer van genieten.


Zondag 3 januari 2016 Het gaat uitstekend met de 2 Dreamgirls ze groeien als kool, hebben hun oogjes inmiddels ook al open en proberen de eerste stapjes te lopen. Polly is inmiddels al een paar dagen zwaarder dan Molly zo zie je maar weer dat de kleinste niet altijd de kleinste blijven. De familie Hennink en hun dochters Nicole en Marjon genieten volop van de kleine hummels, ze worden vertroeteld en geknuffeld dat het een lieve lust is, er is alleen 1 minpuntje nou ja zeg maar 3, we hebben in onze haast om bij de bevalling te zijn te hard gereden en zijn de afgelopen 2 dagen gertracteerd door het CJIB op 3 !!!! bekeuringen. Balen, balen balen. We hebben er even overgedacht om een naamsverandering aan te vragen bij de raad van Beheer in plaats van Dreamgirls, Diamantengirls of Nachtmerriegirls of zelfs Bonnengirls maar hier zien we toch maar vanaf. Het blijven "onze" Dreamgirls bekeuringen of niet. Vandaag zal ik ook de uitsdlagen van de gezondheid onderzoeken naar de poedelclub mailen zodat de dames vermeld kunnen worden op www.poedelpups.nl de site waar alle door de Nederlandse Poedelclub goedgekeurde nestjes op staan.


Het is inmiddels 7 april, de Dreamgirls zijn op hun plaats van bestemming aangekomen, Molly in een gezin met 2 kinderen en Polly bij een oudere dame. Alles gaat uitstekend met beide dametjes ze hebben hun draai gevonden in hun nieuwe omgeving. Ze wworden gemist in Wapserveen bij de familie Hennink die ze met het meest grote plezier hebben groot gecracht.

Philippa is ook weer helemaal de oude, in het begin miste ze haar kleintjes wel maar dat was van korte duur.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page