top of page
Zoeken
  • dizzybellsnl

Isa x Dirk - 2009


De laatste dagen in Wapserveen

Wij, Wim, Annet, Marjon, Nicole, en Wil, wensen jullie allemaal heel veel plezier met jullie nieuwe gezinsleden. Ik weet de weg weer naar Wapserveen en heb weliswaar van een afstand maar heel erg genoten van dit nest. Het is wat mij betreft een drukke maar heel erg leuke tijd geweest en als ik voor de familie Hennink mag spreken dan weet ik dat ze heel erg genoten hebben van deze ervaring en van het grootbrengen van jullie pup. Laat nog eens wat van je horen hoe het jullie vergaat met de kleine Dizzybell’s pup.

Hopelijk tot ziens op de familiedag zondag 6 september te Almere. Noteer deze dag in je agenda !!!!

16 juni Het gaat er om spannen. De puppies zijn gechipt en ingeënt. Er was nog een misverstand over het adres waar de pups gechipt moesten worden, uiteindelijk heeft Wim maandagochtend alle puppies + moeder Isa op de Korhoenlaan in Almere afgeleverd en zijn de pups in huize Dizzybells gechipt en natuurlijk meteen in bad alle 10 !!! Dank aan Hennie Roeten voor de geweldige hulp !!!! Wat doen ze het goed die kleintjes op 1 dag 2 autoritten we hebben wel wat van ze gehoord maar het was geen onafgebroken gekreis het ging gewoon goed en niet gespuugd. Wat was Isa blij dat ze thuis was, zover van huis en dan zonder iemand van het vertrouwde gezin, ze begreep er niets van maar ja het was voor het goede doel en ze had natuurlijk wel haar 10tal bij zich. Youri het kleinkind van Hennie (3 jaar) heeft meerdere serenades aan de puppies gebracht op de guitar zowel als op de accordeon die bij ons in huis liggen voor onze kleinkinderen ook hier waren de pups totaal niet van onder de indruk. Natuurlijk was het nieuwe huis met alle nieuwe luchtjes wel even wennen voor ze maar moeder Isa maakt alles goed en pups passen zich zo snel aan dat is verbazend.


Afgelopen weekend (zaterdag) zijn Bart en ik nog met de kleinkinderen in Wapserveen geweest om de puppies een bezoek te bengen en om de jongens een ritje op de ponywagen met Marjon te gunnen. Wat groeien die kleine apen, Bart wist niet was hij zag en de jongens vonden ze nu toch wel erg groot geworden. Het hele spul loopt los door de huiskamer en de terrasdeuren staan open zodat ze op het afgezette terras veilig naar buiten kunnen. Zondag zijn er zoveel foto's gemaakt dat ik voor het laatste weekend in Wapserveen een aparte fotoreportage in het fotoalbum gezet heb. Maandag hebben we de pups toen ik ze thuis bracht allemaal voor de laatste keer gewogen, ze groeien nu ze zelfstandig eten ongelooflijk veel per keer. Ondanks hun lichte geboortegewichten doen ze nu niet meer onder voor andere pups op de "uitvlieg" leeftijd.

4e en 5e week

10 juni Jullie hebben een hele tijd niets van ons gehoord, alles gaat goed met de pups ze vergen momenteel heel veel tijd maar zorgen ook voor veel plezier in huize Hennink. De meiden Nicole en Marjon genieten van het kleine spul. De puppies ontwikkelen zich heel goed en groeien fantastisch zowel geestelijk als lichamelijk. Ze hebben hun eerste autorit allemaal achter de rug hebben kennis gemaakt met de paarden, de kippen, de poezen en niet te vergeten de "poezentunnel" dat is een tunneltje voor poezen om in te spelen maar voor puppies is hij zeker zo leuk !!!!! er is meer dan genoeg te ontdekken daar op het Oosteinde in Wapserveen !!!! Monty, onze Welsh Corgi is ook al meerdere keren op bezoek geweest, zo hebben ze tenminste ook een indruk van een andere hond als poedel en larbrador,k iets wat ook heel belangrijk is dat je als pup weet dat de wereld niet alleen bestaat uit zwarte poedels en labradors maar dat er ook andere kleuren en formaten zijn !!! Komende week zullen ze ingeënt worden, dus hun eerste bezoek aan de dierenarts. Gisteravond ben ik nog "even" heen en weer geweest om de puppies te bezoeken wat zijn ze groot geworden de zwaarste woog 2 dagen terug al meer dan 3 kg. !!!!! De karaktertjes gaan zich ook al onderscheiden de een is wat vlotter dan de ander, we hebben een "regelneef" een "vreetlap" een "slaapkop" een "juffrouw de mier" ga zo maar door het worden allemaal individuutjes met ieder hun eigen leuke en grappige streken !!!!


2 juni afgelopen zondag 31 mei heb ik 's middag op de puppies gepast, veel bezoek gehad er staan leuke foto's in het fotoalbum. Vader Dirk was er ook maar vond die kleine wuppen maar helemaal NIETS !!! Hij moest er niets van hebben en toen moest hj ook nog in de puppyren van Nina en kwamen ze nog op hem aflopen, nou dat is maar helemaal niks voor een grote poedelman. Het was een erg gezellige dag de puppies zijn voor het eerst geschoren, Catharina was zo lief om uit Marle te komen en heeft het scheren op zich genomen. Ze zagen er na die scheerpartij allemaal als "echte" poedeltjes uit. De meeste van de puppies hebben zich tijden het scheren voorbeeldig gedragen, verschil in het accepteren van zo'n eerste scheerbeurt is er wel, wit vond het helemaal niets en de grote reuen lieten het gebeuren, zoals ze volgens mij heel veel over zich heen laten gaan. De pups hebben ook voor het eerst brokjes gehad en dat ging ook helemaal goed, ze hebben het deze keer nog door het vlees gehad maar vanaf morgen, want dan ga ik weer even langs, krijgen ze 3 maaltijden, 1 Carnibest, 1 brokjes (Royal Canin) en 1 Energique, zo wennen ze aan verschillende smaken en raken de darmpjes ook aan diverse dingen gewend. De pups zijn inmiddels ook al 2 keer ontwormd en voor volgende week gaan we een afspraak maken voor de eerste inenting.


29 mei 's avonds komt er een mail binnen uit Wapserveen

Wil, Vandaag zijn de kleintjes bijna de hele dag buiten geweest. De ren hebben we een paar keer verplaatst, zodat ze zelf konden kiezen voor zon of schaduw. De pups zijn ook allemaal even in koppeltjes "los" in de tuin geweest. De meiden konden het niet laten om ook even de riempjes te proberen.

Gisteren is het gras in de wei gemaaid en vandaag kwamen ze twee keer langs met een grote tractor om het gras te schudden. Het deed ze allemaal niet veel toen dat grote ding op een paar meter aan ze voorbij kwam.

We beginnen de pups ook steeds beter te onderscheiden in karakter. Binnenkort hebben we de kleurtjes niet meer nodig(schrik niet, voor jouw zullen we ze gewoon bij de kleur blijven noemen!) Van de heren is rood echt "the leader of the pack". Nergens van onder de indruk, eigenwijs overal zijn eigen weg zoeken en als het even kan bovenop de andere pups. Geel en beige zijn veel rustiger, regelen minder opvallend gewoon hun zaakjes, zoals een goede plek voor het eten en lekker de ruimte om te slapen. Van de meiden zijn turkoois, groen en blauw kleine behendigheidshondjes in de dop. Als het even kan, klimmen ze overal op en in. Ga lekker op je buik in het gras liggen en gegarandeerd één van de drie zit in "no-time" op je rug. Roze is meer een "speel-babe". Ga lekker met een balletje of flosje bij de pups zitten en roze is er als de kippen bij om even lekker mee te doen. Lila, bruin en wit (ja, we hebben "niks" met de witte voetjes ook een bandje om gedaan) kijken liever even toe wat er allemaal gebeurd, maar storten zich dan ook vol overgave in het spel of op het eten. Wat dat laatste betreft: meestal ligt het spul vlak voor etenstijd lekker te dutten. Als je de bakken met vlees dan zachtjes in de ren zet, het spul heeft dat niet in de gaten, klappen we een keer in de handen. Hierop gaan alle koppies omhoog in de richting van het geluid. Roep daarna heel enthousiast "puppie, puppie...!" en het spul komt in gestrekte galop naar de bakken... Isa heeft trouwens vanmiddag ook ontdekt dat de kleintjes het melkgebit al aardig compleet hebben. Ze liet even duidelijk weten dat ze er niet van gediend was dat er in haar tepels gebeten werd. Hetgeen door de pups in één keer begrepen werd...

Tot zondag!

Wim


29 mei

Wil,

Ze hebben de smaak van het vlees te pakken. Ze eten bijkans de bodems uit de bakken, hetgeen zich vertaald naar de nodige kilogrammen aan gewicht. Zoals je in bijgaand schema kunt zien hebben we een recordgroei geboekt van 900 gram in de laatste 24 uur (en nog geen moment van verzadiging in zicht!).

Tot zondag,

Wim


27 mei Gisteren de foto's gehad waar alle puppies aan hun voerbakjes staan, wat zijn het er veel !!!!! Ze gaan goed die kleintjes van ons, 2 zijn er al mee geweest naar de buren, riempje om, op de arm en bij de buren even op de grond gezet !!!! er is er ook al 1 meegeweest met de auto en zo komen alle pupjes 1 voor 1 aan de beurt. De dames Hennink (jong en oud) genieten met volle teugen van die kleine donders en de puppies die worden optimaal gesocialiseerd !!!!! beter kan bijna niet. De gewichten staan weer in de tabel hieronder, het vlees doet hun goed. Het teefje met het gele bandje is degene met de witte voetjes, zij heeft dus nu geen bandje meer om, het gele bandje is naar de laatst geboren reu gegaan, dit ter verduidelijking voor de mensen die zijn wezen kijken en er anders niets meer van snappen. Dus het hondje met het gele bandje is de reu en het teefje die een geel bandje om had heeft nu niets meer om, omdat ze heel goed herkenbaar is aan de witte voetjes en de witte borstvlek.


24 mei

Een kort berichtje uit Wapserveen;

Wil, Vandaag was het geweldig mooi weer, dus de pups zijn een groot deel van de dag (middag) buiten geweest. We moesten zelfs een klein zonnescherm bouwen om ze niet te warm te laten worden. Vandaag ook voor het eerst de nieuwe voerbakken geprobeerd. Getuige de bijgaande foto's een groot succes.

Gr, Wim


23 mei Vandaag weer naar Wapserveen getogen er kwam bezoek uit Brabant en daar wilde ik graag mee kennis maken. Wat is het toch leuk als er mensen voor de pups komen kijken de verbazing, het enthousiasme, de vertedering zijn emoties waar ik een heel blij gevoel van krijg. De pups kregen vandaag extreem vaak van Isa de borst aangeboden want er zijn wel eens dagen geweest dat ik er was en dacht van; die Isa laat het er ook maar een beetje bij zitten, maar vandaag was ze extreem veel aan het voeden. Omdat wij voor het eerst vlees wilden gaan geven dacht ik dat, dat wel niets zou worden, maar wat schetst mijn verbazing de pups hadden nog honger genoeg en vonden het geweldig en vielen er als wolven op aan. Niets in de bek geven, ruiken en er op af, gewoon van het bordje eten, dus morgen mogen ze uit hun eigen bakjes gaan proberen, ik ben benieuwd hoe dat gaat worden. Het is Annet en de beide dames helemaal toevertrouwd om dat in goede banen te leiden. Ik hoop dat ook daar nog het e.e.a. foto's van gemaakt zal worden die zien we wel tegemoet. De puppies krijgen zo af en toe al hun nieuwe halsbandjes om, ik heb er 3 gekregen bij de nieuwe puppyren die ik besteld had en die zijn zo klein dat ze nu al passen ook daar worden de pups mee gesocialiseerd !!!


22 mei Hemelvaartdag ben ik weer eens afgereisd naar Wapserveen voor een ontmoeting met een gezin die bij de pups wilden komen kijken en geïnteresseerd waren in de aanschaf van 1 van de "mannetjes". De pups waren verhuisd naar de grote puppyren en de werpkist was af(op)gebroken, mede omdat de kleine dametjes en heertjes besloten hadden dat het leven buiten de werpkist veel interessanter was en is. Annet had haar broer op bezoek en hij heeft die dag een enorm aantal foto's gemaakt van de pups, morgen breng ik weer een bezoek aan de familie Hennink en dan verwacht ik dat ik een CD meekrijg met heeeeeeel veeeeeeeeel fofo's. Als ik dan morgenavond de tijd en energie heb ga ik ze in het fotoalbum zetten. Morgen gaan we ook beginnen met het spenen van de puppies, ze krijgen Carnibest vers vlees, we gaan het afwachten, morgen horen jullie meer.

2e en 3e week

18 mei Gisteren ben ik met Bart en de kleinkinderen weer even bij de pups wezen kijken. Ze doen het goed, de pups zowel als de familie Hennink. We hebbenh de nageltjes voor de eerste keer geknipt want Marjon had een hele kras in haar nek en dan kan je wel bedenken hoe de buik van Isa te leiden heeft onder 10 x 10 nageltjes !!!!! Er waren weer pupkijkers en die worden dan net als wij altijd weer even gastvrij ontvangen op koffie met..... De pups zijn heel veel in handen en als er mensen komen kijken dan krijgen zij ook meteen de pups op schoot. Om een indruk te geven hieronder een reactie van de Rob en Joyce, aankomend eigenaars van 1 van de teefjes.

Lieve Wil,

Omdat we onze nieuwsgierigheid niet langer konden bedwingen heb ik contact gezocht met Wim en Annet en mochten we gisteren op kraamvisite. Wat zijn Wim en Annet een lieve, gastvrije mensen. En wat zijn de puppen in een fantastisch gezin geboren. Marjon vonden we weer in de werpkist met een pup op schoot en Nicole hielp Michiel met het vangen van een kip om op schoot te kunnen houden.

De honden accepteerden ook Donovan meteen. Die had het wel moeilijk want wat lopen daar...??? kippen en poezen., daar kun je fijn achteraan rennen! Vonden wij geen goed idee, dus de poezen naar een andere kamer en Donovan binnenblijven. Isa von

d het geen probleem dat Donovan eens kennis ging maken met zijn neefjes en nichtjes. Met veel moeite hebben we ons uiteindelijk los weten te rukken en gingen we weer huiswaarts. Wat zijn de puppen schattig en geweldig mooi! Wij hadden de eer om foto's te kunnen maken van de eerste pasjes. Van de 200! foto's (niet allemaal gelukt hoor) hier een paar bijgevoegd. (staan om het fotoalbum)

We hebben van Annet begrepen dat jij 31 mei komt oppassen en dat we dan opnieuw mogen komen kijken. We hebben het al in onze agenda gezet, dus zonder tegenbericht van jou kun je ons dan 's middags verwachten in Wapserveen.

Lieve groeten,

Rob en Joyce


13 mei Gisteren heb ik de puppyren voor binnen en voor buiten in Wapserveen afgeleverd, de puppies ontwormd. Het gaat heel goed met de pups, ze groeien als kool, alleen meisje groen laat het een beetje af weten, ze groeit niet, was zelfs afgevallen en als je naar haar gedrag keek zag je een pup die levendig was, een huidje dat glansde en niet dof of uitgedroogd was, maar ze ging van tepel tot tepel en bleef overal maar 3 seconden aan hangen. We hebben toen in overleg met de dierenarts besloten haar bij te voeden met het flesje. De eerste keer was de eer aan mij, het duurde even voor ze "het" door had maar toen vond ze de fles toch wel erg lekker en dronk zonder problemen de hoeveelheid voeding op die wij haar aangeboden hadden. 's Avonds om 19.00 nog een keer geprobeert en dat ging ook goed en voor het slapen gaan nogmaals, ook dat verliep zonder problemen, ware het niet dat ze meteen een grote boodschap achterliet op Wim z'n schoot hij kon meteen helemaal in de was !!! Vanochtend Annet gesproken en groen was in ieder geval weer gegroeid en maakt het nog steeds uitstekend en zocht ook haar toevlucht weer tot de tepels van moeder Isa, alwaar ze wat langer de tijd nam om er iets uit te krijgen. We gaan afwachten hoe dit afloopt maar de ontwikkeling van alle 10 loopt helemaal volgens schema. De oogjes zijn open en ze gaan al wat op hun pootjes staan en beginnen ook al "blaf" geluidjes te maken. Het wordt nu steeds leuker.


10 mei

's ochtends om 9.30 uur vertrokken richting Wapserveen met Nina (eigenaresse van Dirk) en Catharina voor het kraambezoek. Daar troffen we Marjon in de werpkist met een pup op schoot en "puppykijkers" die terstond "pupkopers" werden. Het gaat goed met de kleintjes, moeder Isa is zeer relaxed, de apricot kinderen, Pavane en Leelah, van Catharina mochten onder toeziend oog van Isa zich aan de kleintjes vergapen. Na een uurtje hebben we "oom" Pelle ook naar binnen gehaald en die kon er geen genoeg van krijgen !!!! Hij likte en poetste en waste of het z'n eigen kroost betrof, hij had de moeder kunnen zijn. Isa liet alles rustig over zich heen komen en liet Pelle rustig begaan met haar kinderen. Het verbaasde ons dat zij dit zo makkelijk toeliet. Oma Muis had meer moeite zeker als Leelah in de buurt van de werpkist van vond Muis wel dat ze daar voor moest gaan staan maar daar was Leelah niet erg van onder de indruk, ze is zo wie zo van weinig dingen onder de indruk. We hebben nog nooit een apricot pup met zo'n vaart achter een kip en een haan aan zien rennen of het dagelijks werk was voor haar, de kippen bij elkaar drijven. Om 13.30 keerden we weer huiswaarts tevreden over het nest en de vorderingen en met bewondering voor de familie Hennink die de zorg voor het nest wel heel serieus nemen. 1 van de oogjes van het pupje met het roze bandje was al open het is altijd weer een bijzonder gezicht zo'n klein ding met een constante knipoog, ze proberen ook al op hun pootjes te gaan staan. Alles gaat boven verwachting goed !!!!


8 mei en Annet schrijft: Gisteren stond het rode pupje voor het eerst op alle vier zijn pootjes, was niet voor lang maar zo kan je al wel zien hoe het straks gaat worden, alle oortjes beginnen nu ook te hangen, maar we hebben nog geen spleetjes bij de ogen gezien. Ik weet niet wat we ze gisteren te eten hebben gegeven, maar het zal vast lekker geweest zijn. Volgens mij hebben we pokon gemorst of zo.


7 mei Net weer de gewichten binnen het gaat niet hard maar ze groeien en ontwikkelen zich allemaal goed. Zondag gaan we met een delegatie bij de pups kijken, Nina, eigenarsse van vader Dirk, Catharina en ik vertrekken 's morgens vroeg richting Wapserveen. Zaterdag hebben Catharina en ik een show in Alkmaar, Catharina blijft dan slapen en dan gaan we zondag gezellig bij de pups in Wapserveen kijken. Gisteren heb ik de namen van de pups aan de Raad van Beheer gestuurd dus ook dat is allemaal in gang gezet.de bevalling en de eerste week


6 mei De groei zit er gestaag in weer allemaal 20 tot 30 gram aangekomen, gisteren had de laatst geborene zich wel heel erg vol gevroten maar vandaag heeft hij het wat rustiger aan gedaan, zodat de anderen ook nog "iets" binnen kregen. Volgens Wim, een van de verzorgers bij de familie Hennink, beginnen de darmen ook steeds beter te werken gezien de hoeveelheid poep die er de laatste dagen bij de kleintjes uitkomt, Isa kan het ternauwernood nog bijhouden. Ze krijgen ook een steeds stabieler ritme van eten, slapen, plassen en poepen en Isa begint weer interesse te krijgen voor haar omgeving, ze heeft weer even achter de bal aangerend en met haar grote vriendin Yente, de labrador, gespeeld. Kortom het gaat goed daar in Wapserveen.


5 mei De pups doen het goed, de ene dag groeien ze wat meer dan de andere dag, gisteren was een hele goede dag voor de "kleintjes" en vandaag hebben die grote zich weer wat voller gevroten !!!! Maar ze steigen gemiddeld uitstekend in gewicht. We hebben een klein probleempje met het puntje van het staartje van het "roze bandje" deze is waarschijnlijk tijdens het afbijten van de navelstreng in het gedrang gekomen en we hebben nu te maken met een door de moeder gecoupeerde staart. In eerste instantie werd het staartje kaal en daarna zagen we dat er een "afstervings" proces gaande was en gisteren is het puntje er afgevallen. Het pupje zelf heeft er helemaal niets van gemerkt, de doorbloeding in het uiteinde van de staart is de eerste week nog niet helemaal volledig, dus de pup heeft er niets van meegekregen, dit is ook mijn ervaring uit het verleden toen de pups nog geoupeerd werden, maar wij zitten met een "onrechtmatig" en onbedoeld gecoupeerd pupje. De dierenarts geconsulteerd en de Raad van Beheer en nu moet een beëdigd dierenarts een verklaring afleggen dat dit door een trauma ontstaan is en dat wij niet stiekum 1 pup gecoupeerd hebben. Dit is inmiddels gebeurt en zo komt alles nog op z'n pootjes terecht en is de stamboom voor dit pupje gegarendeerd en nogmaals het pupje is er geen uur ziek van geweest en dat is het allerbelangrijkste. Ik wilde jullie dit verhaal niet onthouden omdat het is zoals het is en ik graag openheid van zaken geef. Voor de foto van het staartje click hier.


3 mei De pups groeien geweldig !!! De eerste onrust over of alles wel goed zal gaan ebt een beetje weg, ik krijg er meer vertrouwen in. Het hoe en waarom de pupjes zo klein zijn weet ik niet, wel weet ik dat mijn eerste nest er een was met 11 pups, waarvan er 9 zijn blijven leven (keizersnee, doodgeboren) en die hadden ook van die lage geboortegewichten en zijn later allemaal "echte" grote poedels geworden van normale grootte en gewicht, mijn eigen reu Oscar woog toen hij volwassen was 28kg en werd geboren met een gewicht van 186 gram !!!! Vandaag alle aandacht besteed aan de koopovereenkomsten en het mailen daarvan naar de toekomstige eigenaars van de pups hiermee zijn ook meteen de namen bekend, er mag/kan nog tot dinsdag gewisseld worden, maar dan moet het klaar zijn voor verzending naar de Raad van Beheer voor het aanmaken van de stambomen en registratiebewijzen.


De namen voor de reuen zijn:

Dizzybell's Dries ût Drenthe Dizzybell's Daan ût Drenthe Dizzybell's Driek ût Drenthe


De namen voor de teefjes zijn:

Dizzybell's Dirkje ût Drenthe Dizzybell's Daantje ût Drenthe Dizzybell's Dina ût Drenthe Dizzybell's Dreesje ût Drenthe Dizzybell's Dorien ût Drenthe Dizzybell's Driesje ût Drenthe Dizzybell's Dora ût Drenthe


De nestnaam ût Drenthe is een vanzelfsprekende, als je weet dat het nest in Wapserveen in de provincie Drenthe geboren is. De individuele namen zijn allemaal Oude Hollandse of Drentse namen het is weer eens wat anders dan al die moderne of buitenlandse namen dus een bewuste keuze van mij.


2 mei De gewichten zijn weer binnen (zie de tabel) en nieuwe foto's !!! Wat zien ze er goed uit je kan ze zien groeien, we krijgen er steeds meer vertrouwen in.

1 mei Om 8.15 uur gaat de telefoon, Annet; "alle pupjes leven nog en rond 12.00 uur krijg ik de gewichten door". Gisteren ben ik met Bart en onze kleinzoons (Glenn en Luca) bij Isa en de pups wezen kijken, voor de kleinzoons niet onbelangrijk het eieren rapen en de paardjes bezoeken, er was ook nog een babypaardje en die kon ook bewonderd worden, kortom voor grootouders en kleinkinderen een heerlijk "uitje". Met de puppies gaat het goed ze zagen er goed uit, waren warm en glanzend, kortom de familie Hennink doet hun uiterste best (24 uur per dag !!!!) om de kleintjes samen met moeder Isa een uitstekende verzorging te geven. Voor moeder Isa is het nog even moeilijk om met zo'n 10tal haar draai in de werpkist te vinden, ze zal er maar op 1 gaan liggen, dus het hele gezin Hennink kan heeeeel goed tot 10 tellen, volgens mij doen ze dat 10x10x10x10 enz. keer per dag. De groei zat er gisteren nog niet erg in maar vandaag gaat het een stuk beter zie onderstaande tabel. Met Isa gaat het ook goed haar temperatuur is goed, de temperatuur van een zogende moeder, zeker in het begin, is altijd wat hoger dan normaal dus dat moet je goed in de gaten houden, want te hoog kan op narigheid in de baarmoeder duiden. Ze is zorgzaam voor de puppies wast en poetst nog steeds dat het een lieve lust is.


29 april 19.40 uur Net nog even contact gehad met het puppyfront en alles is oké. Ik had toch moeite om het spul alleen te laten, de puppies zijn zo klein en van die lichtgewichtjes dat ik er een beetje onrustig van was/ben. Annet en de 2 meiden Nicole en Marjon hebben beloofd goed op ze te passen, ze warm te houden, de kleintjes geregeld aan te leggen (aan de tepels van Isa) enz. enz. Ik heb vertrokken met een waslijst aan goed bedoelde adviezen en wat al niet meer zei en de belofte om morgen als Bart wil nog even langs te komen voor het aanleveren van vlees en verse verschoninkjes (kleedjes kan je nooit genoeg hebben en ik heb er nog al wat) en de vorderingen van moeder en kinderen te aanschouwen !!!!


29 april 9.17 uur Er is nog een ventje geboren en wel om 9.05 uur, eerst kwam er een steenvruchtje en daarna 1 grote perswee en vanaf stahoogte viel het puppy zo op de bodem van de werpkist. De puppies maken het allemaal goed, Isa is zorgzaam en wast en poetst dat het een lieve lust is.


Om 7.05 uur is er nog een reutje geboren, alle andere puppies lagen te drinken en ineens lag daar een nieuw mannetje !!!!!

29 april 4.44 uur Er is tot nu toe geen reutje meer bijgekomen in plaats daarvan zijn er nog 2 teefjes geboren. Ik ging na het 7e pupje "even" met Isa naar buiten voor een plas, toen ze wel erg lang in de "poephouding" bleef zitten, ik voelen en en ja hoor daar kwam nog een pup, snel naar binnen en daar werd numero 8 geboren !!!!


29 april 3.00 uur Om 0.23 wordt het eerste pupje geboren. Een kleintje, teef maar heel levendig. Na een half uur komt de tweede zie voor het vervolg van de geboortetijden en gewichten onderstaande tabel. Isa heeft weinig moeite om de kleintjes op de wereld te zetten ze weet heel goed wat ze moet doen en ik hoef daarom ook niet veel te helpen. Het zou alleen fijn zijn als er nog een reutje of 2 geboren gaat worden maar dat moeten we afwachten !!!

28 april Vanochtend rond 10.00 uur gaat mijn mobiel het is Annet met de mededeling dat de bevalling aanstaande is. Ik ben onderweg naar Catharina voor HD-foto's van Phillip en Lies en zeg tegen Annet dat als er haast bij is ik direct richting Wapserveen kom, maar als het nog even kan ik eerst naar Catharina doorrij voor het maken van de HD-foto's. Om 15.00 uur vertrek ik naar Annet en Wim, daar aangekomen tref ik een hele relaxte Isa aan ze slaapt wat en ze hijgt wat maar erge haast maakt ze nog niet. Wim maakt eten klaar en we gaan eerst de inwendige mens versterken en daarna zien we wel wat er gaat gebeuren. Rond middernacht zie ik de eerste perswee !!!! De bevalling is nu echt op gang gekomen.

Loops !!!!

27 febr. De telefoon gaat om 12.30 in huize Dizzybells, het is Annet, Isa mag vandaag gedekt worden. Gauw Nina gebeld op haar werk en het een en ander geregeld. We spreken het volgende af. Nina komt van haar werk naar huis (Almere), Wim en Annet komen met Isa ook naar Almere en we bellen elkaar als we in de buurt zijn. Al met al wordt het een uurtje later dan gepland maar dan zijn we er toch met z'n allen en kan het feest beginnen voor Isa en Dirk dan, want voor ons als eigenaars/fokker is het toch altijd weer een spannend moment; vinden ze elkaar aardig, klikt het tussen die twee en heeft Dirk de moed om Isa het hof te maken en uiteindelijk te dekken. Alles verloopt naar wens Dirk is heel voorzichtig met Isa, hij maakt haar uitgebreid het hof en vraagt uiteindelijk met een pootje op haar rug of het wel is toegestaan om haar te bespringen. Nou dat is toegestaan en na een paar keer "oefenen" is de dekking daar. Voor beide honden is het de eerste keer maar alles verloopt volgens het boekje, behalve dat ik vind dat ze niet lang genoeg gekoppeld gestaan hebben en er ineens onrust bij mij ontstaat, waarop we besluiten het vanavond nog een keer over te doen. Nou toen ging alles volgens het boekje en hebben ze keurig ruim 10 minuten "vast gestaan" en waren we met z'n allen zeer tevreden en keerden we tevreden huiswaarts en nu maar afwachten tot de echo op maandag 30 maart !!!!!


24 febr. Gisteren was het progestron nog niet hoog genoeg wel al meer dan de helft gestegen maar het moet nog hoger. Morgen weer bloed prikken en dan wachten we die uitslag maar weer af.


23 februari 2009 Vandaag wordt er voor de 2e keer bloed geprikt voor het bepalen van de hoogte van het progestron. Afgelopen vrijdag was de waarde nog laag maar in zo'n weekend kan dat behoorlijk oplopen. We gaan het vandaag afwachten en zodra de dierenarts groen licht geeft voor de dekking komt ze naar Almere en dan maar hopen dat die 2 elkaar ook nog leuk (gaan) vinden.


16 februari 2009 Zondagavond 15 febr. gaat de telefoon in huize Dizzybell's; Isa is eindelijk loops !!!! De familie Hennink is helemaal enthousiast eindelijk is ze dan loops bijna 2 maanden later dan verwacht. Ze gingen zich al van alles inbeelden hebben we niets gemerkt ???, is ze ziek ???, enz. enz. Niets van dit alles de natuur trekt zo haar eigen plan en het is nu voorjaar dus word je nu loops !!!!

We spreken af dat Annette de dierenkliniek gaat bellen voor het bepalen van het progesteron zodat we weten dat we op de goede dag zitten om te gaan dekken.

Maandagmorgen belt Annette de dierenkliniek heeft het advies gegeven om a.s. vrijdag voor de eerste keer te komen, er zal de bloed afgenomen worden en de hoogte van het progestron zal gemeten worden aan de hand daarvan wordt er besloten wanneer we weer bloed af moeten laten nemen. Nina de eigenaresse van Dirk is ook op de hoogte gebracht en die is zich ook aan het voorbereiden. Normaal gesproken zal de dekking ergens volgende week gaan plaasts vinden. We houden jullie allemaal op de hoogte !!!!


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page