top of page
Zoeken
  • dizzybellsnl

Emma - het eerste jaar - 2007


3 maart Dit is de laatste keer dat ik in het dagboek van Emma schrijf. Vandaag zijn de Dilemma's 1 jaar oud. Emma is een fantastische hond geworden ze is gezond, lief, redelijk gehoorzaam en mooi. Afgelopen zaterdag met haar naar een show geweest in Groningen en ze heeft het daar goed gedaan, de keurmeester heeft het volgende over haar gezegd: heel mooi van type en toplijn, heel mooi hoofd, oog en uitdrukking. goed ontwikkeld lichaam, goede hoekingen voor en achter, zou in gangwerk voor iets meer uit de schouder kunnen komen. mooie vacht en kleur.

Emma is nog niet loops geweest maar dat zal nog wel komen. Ik wens jullie allemaal nog heel veel plezier met de broertjes en zusjes van Emma, ik ben zeer tevreden over Emma en ik hoop dat jullie dat ook zijn met jullie honden. Laat nog eens iets van je horen het is altijd leuk om te horen hoe het jullie vergaat.


6 november Het duurt steeds langer voor ik weer iets te vertellen heb over Emma, maar nu is het zover !!! Emma heeft haar eerste officiële show gelopen in Bleiswijk en heeft een fantastisch keurrapport gekregen. De keurmeester heeft het volgende over haar gezegd; Jonge dame van ca. 8 maanden, van prima type, vrouwelijk goed gevormd hoofd, expressief donker oog, correct gebit, goed oor, prima toplijn, al prima ontwikkeld lichaam, rondom goed gehoekt, vlot en vrolijk gangwerk. Veelbelovend. Het ziet er voor de toekomst volgens deze keurmeester voor Emma goed uit !!!! Thuis is ze lief en stout tegelijk, ze is een rustige dame die niet opvalt in de groep maar die alles maar dan ook alles van het aanrecht, mijn bureau, het kastje in de hal enz enz. steelt. Het maakt niet uit wat alles is interessant !!! Mijn brillen, laarzen, tas, portemonnaie, voer, voerbakken enz. enz. Tot aan vorige week maakte ze het niet kapot maar dat is nu veranderd in sloopwerk !!!! Meestal maak ik dit gedraag mee bij mijn teven als ze loops gaan worden, dat zal bij Emma ook wel het geval zijn, maar kan nog wel een aantal weken tot maanden gaan duren, het is gewoon een vervelende periode en ik zal dan ook rekening moeten houden met haar neiging tot stelen en slopen !!!! alles wegzetten en opruimen, is niet zo verkeerd "opgeruimd staat netjes !!!", maar wel lastig je moet overal bij nadenken !!! Verder maakt Emma het uitstekend is gezond gaat graag mee met wandelen en is dikke maatjes met alle andere honden !!! ook tijdens de wandeling vindt ze andere honden nog steeds heel erg leuk, soms weleens te leuk !!! Op training doet ze het ook goed, samen met Dauphine hoort ze bij de beste van de groep.


24 september Daar zijn we dan eindelijk weer even met een verslagje over het leven hier in Almere. Met Emma gaat het goed, te goed, ze is te dik. Dat is een probleem wat ik nog nooit eerder bij mijn honden heb gehad. Al mijn honden zijn matige eters maar Emma is een veelvraat en staat dan ook sinds 1 week op rantsoen !!! Dat valt voor haar en voor mij niet mee, ze moet apart eten in haar bench want anders wisselt ze constant met de andere honden van etensbak en heb ik totaal geen controle meer over de hoeveelheid die ze naar binnen werkt, vandaar dat ze ook zo "vet" geworden is. Ze probeert nu ook steeds vaker zichzelf van eten te bedienen, dus te stelen !!! Alles staat nu dan ook hoog opgesteld zodat ze er niet bij kan !!!! De reuen krijgen steeds meer intresse in Emma en dat is bij tijd en wijle heel vervelend voor haar, ze zijn opdringerig en snuffelen dat het een lieve, nou ja lieve, lust is. Ik vermoed dat haar hormonen opspelen want ze had ook allemaal puistjes (jeugd??) op haar buik, loops zal ze nog niet worden dat verwacht ik eerlijk gezegd niet voor de 9 maanden!!! maar je weet maar nooit.

Emma, Dauphine, Djonne en Dirk zijn op hun eerste "show" (puppydag) geweest. Ze hebben het goed gedaan van de 8 rondes gingen Emma en Djonne er in de 6e ronde uit en Dauphine en Dirk in de 7e !!! Een prestatie van jewelste !!! Geerke en ik hebben ons uit de naad geshowd en Catharina heeft de honden verzorgd en gezorgd dat wij op tijd, met de goede hond in de juiste ring verschenen !!!!

Het gaat als volgt in z'n werk: In de eerste ronde komen alle ingeschreven (180) pups (alle rassen) met 6 tegelijk tegen elkaar in 5 ringen onder 10 keurmeesters (2 per ring). De 1e 5 gaan door naar de volgende ronde en de 6e gaat naar de herkansings ronde. Emma werd in de 1e ronde 1e, Dauphine 4e, Djonne 5e en Dirk 6e (herkansing). Daarna worden alle pups weer opnieuw ingedeeld en komen in een andere ring onder 2 andere keurmeesters tegen vaak weer heel andere pupjes terug, waarbij de 2 laatst geplaatste afvallen, dit gaat zo 8 rondes door waarbij het aantal afvallers steeds groter wordt (van 2 tot 3, 4 per ring) en daarna de halve finale en de finale. Een heel mooie Whippet heeft de hele dag gewonnen. Dirk kwam met glans door de herkansing heen en was weer volop in de race. De eerste ronde hebben Hennie (Djonne) en Nina (Dirk) hun honden zelf geshowd en daarna hebben Wil en Geerke het overgenomen. Ik heb Emma en Djonne en Geerke heeft Dauphine en Dirk geshowd. De honden hebben zich het gekam, geborstel, geshow en de stress (met name mijn stress)zeer gewillig laten welgevallen !!! Op de tafel staan was voor alle 4 geen enkel probleem en in de ring lopen ging voor zulke jonge honden en dan ook nog eens met min of meer "vreemde" begeleiders fantastisch. Emma werd wel steeds luier. Zou ze een aardje naar haar vaartje hebben !!!!! Ik hoop het niet maar we zullen het afwachten. Het was een hele leuke en leerzame dag voor hond en baas, we hebben van een uitstekende "Brabantse koffietafel" en van de hele entourage genoten !!!!


3 september Vandaag zijn de "Dilemma's" 6 maanden. Het hele nest was gisteren op de familiedag aanwezig. Wat een forse knapen !!! Ze zagen er allemaal geweldig uit !! Hier en daar hoorden we dat ze graag van het aanrecht stelen (net als Emma) en aan de lijn lopen gaat ook nog niet helemaal zonder trekken. Er hebben een aantal al een "Gentle Leader" aangeschaft en dat is een prima hulpmiddel, bij juist gebruik zal de hond hieraan zeker niet trekken. Ik heb genoten dat jullie er allemaal waren. Wat betreft het aantal maaltijden dat kan volgens mij wel naar 2 per dag (voor zover dat al niet is gebeurd) ik merkte de laatste week aan Emma dat ze steeds vaker niet geïnteresseerd was in de " tussen de middag maaltijd" dus hier ook nog maar 2 maaltijden per dag. Emma haar vacht begint ook al aardig te groeien en op 16 september heb ik haar voor het eerst ingeschreven op een puppydag van de K.V. Waalwijk.


14 augustus Voor het dierentuin avontuur zie dagboek Dauphine.


11 augustus Gisteren zijn de dametjes mee geweest naar Catharina in Marle. Jonne moest geknipt worden voor de show van morgen in Berghem en aangezien ik ze morgen ook graag mee wil nemen heb ik ze bij Catharina in bad gedaan. Afgelopen week had ik ze alle 2 geschoren dus de dametjes zien er weer top uit !!! We hebben ze nog eens kritisch bekeken en Emma gaat steeds meer op Jonne lijken. Ze heeft een mooi gestrekt hoofd (gelukkig niet zo zwaar als Jonne) en een echt teven hoofd. Haar gebit gaat helemaal goed. De hoekingen voor zowel als achter zijn goed en haar gangwerk ziet er goed uit. De staartdracht is uitstekend !!! We zijn tevreden !! We hebben haar ook nog even gemeten en ze meet nu 54 cm. schofthoogte dat is prima voor haar leeftijd. Haar karakter is uitstekend lief en gelukkig wel ondeugend anders zou ze te perfekt zijn ze haalt op moment best heel erg stoute dingen uit. Ze haalt de vuilnisbak overhoop en gooit de tonnen van het eten en de kluifjes om en ze kan ze ook al openmaken dit alles natuurlijk in samenwerking met Dauphine !!! Afgelopen week stond 1 ton, weliswaar ongeopend, buiten ze waren er gewoon mee aan het slepen gegaan en kregen de ton waarschijnlijk op dat moment niet open !!!

2 augustus Morgen zijn de "Dilemma's" 5 maanden wat gaat de tijd snel. Emma heeft inmiddels haar hele gebit gewisseld en het gebit is voor zover ik het tot nu toe heb kunnen bekijken helemaal compleet. Het scharen wil nog niet zo erg lukken maar dat duurt altijd even, boven- en onderkaak willen nog wel eens verschillend ten opzichte van elkaar groeien. Alle hoektanden van het melkgebit zijn er uit, daarop moet je letten want die willen nog wel eens hardnekkig blijven zitten terwijl de "grote honden" hoektanden al wel door zijn. Heel soms moet de dierenarts er dan aan te pas komen !!! Let daar a.u.b. op. Emma is lief, heel erg lief ze blijft heel stabiel van karakter en de snelle groei is er uit. Nog even en de dametjes zijn even groot !!! Ik geniet heel erg dan alle 2 !!!


24 juli We zijn geslaagd Emma en ik. We hebben de basiscursus van de Martin Gaushondenschool in Lelystad met allemaal G's afgesloten !!! Ik ben trots op Emma. Emma wisselt nu in een rap tempo door, al haar hoektanden zijn er inmiddels uit en de punten van de nieuwe tanden worden ook al groot nu maar afwachten of alles op z'n plaats terecht gaat komen !!!


19 juli Donovan is sinds gisteravond weer thuis, Joyce en haar dochter Marjolein hebben hem gisteravond bij de hondenschool opgehaald !!! Hij was heel erg blij om ze te zien, zo blij dat hij een erectie(tje) van opwinding kreeg, dit is een heel normale reactie voor een reu. Je ziet dan niet alleen de penis vergrootten maar (soms) ook de beide zwellichamen die aan weerszijdeaan het eind van de penis zitten. Deze zwellichamen zorgen ervoor dat als een reu dekt hij in de teef blijft zitten, ze houden elkaar "vast" met deze zwellichamen. Niets engs of akeligs aan dus en niet denken daar zitten bulten/tumoren ze verdwijnen vanzelf weer !!!! Het is misschien wel een raar "praatje" maar je zal de reuen eigenaren de kost moeten geven die van dit fenomeen niets weten (ik was er zelf ook zo een in een ver verleden), vandaar dat ik jullie hiervan op de hoogte breng de reutjes zijn namenlijk nu in een periode gekomen waarin deze blijdschap omslaat in opwinding !!!! Niets aan doen, gaat vanzelf over laat ze NIET tegen je aan springen want dan is de neiging tot "rijden" wel erg verleidelijk en dat moet je NIET toestaan !!!! Met Emma gaat het uitstekend, ze stinkt een beetje uit haar bek door het wisselen van de tanden en kiezen en ze heeft af en toe moeite met haar beloningsbrokje op te eten maar verder doet ze het goed !!! De groei (in de hoogte) is er nog steeds een beetje uit en daar ben ik niet rouwig om.


15 juli Emma is naar een puppypicknick geweest met Dirk en Nina ze was helemaal total loss toen ze thuis was. De foto's staan in het foto album hier kan je veel gedrag in herkennen !!!


14 juli Emma is vandaag met Dirk en z'n baasje Nina naar een "honden picknick" en nu maar hopen dat er geen honden op het menu staan en ze er allerlei leuke spelletjes met de honden doen !!!

Emma is aan het puberen gisteren op les was ze heel baldadig ze blafte naar Dauphin en naar mij en tijdens de oefening aandacht beet ze in mijn broek en als ik haar negeerde ging ze in de riem bijten, waardoor ik uiteindelijk toch reageerde (opvoeden is moeilijk). Als ze dan eenmaal weer geconcentreerd is, dan doet ze de oefeningen heel goed. A.s. vrijdag hebben we examen en daar gaan we aan meedoen !!!! We hebben beide dametjes ook al opgegeven voor de vervolgcursus. Het wisselen verloopt goed ze heeft af en toe wel last van haar bek, ze kan haar beloningssnoepje dan bijna niet wegkrijgen zeker als die iets te groot is uitgevallen !!! Maar lol hebben we er allebei in en dat is het belangrijkste.


11 juli Emma heeft een lelijk ontstoken oog die we regelmatig moeten zalven. Vanmorgen haalde ik haar uit de bench en toen zat haar linker oogje helemaal dicht geplakt. Na het met koud gekookt water te hebben schoongemaakt en uitgespoeld, zalf ik het nu 2 dagen en dan even aankijken of het opknapt. Er heerst denk ik "iets" in huis want Pelle loopt te hoesten dus er is een beetje onrust in de tent. De zalf die ik gebruik is een antibiotica zalf die ik van de dierenarts gekregen heb !!!! Emma heeft keurig boven en onder 6 prachtige voortandjes gekregen en aan de rechter kant is haar hoektand er al uit, het wisselen verloopt dus voorspoedig. Geerke is gisterenmiddag geweest en we hebben met de beide dametjes getraind en Geerke heeft mooie foto's gemaakt. (zie fotoalbum)


5 juli Er zijn al 4 ondertandjes en 4 boventandjes helemaal gewisseld !!! en mooi dat ze zijn, van kleur en mooi van grootte !!! Poedels willen nog wel eens een verkleuring in hun tanden hebben maar bij Emma is dat vooralsnog niet het geval het ziet er mooi uit. Op cursus gaat het ook goed met haar, ze is wel niet zo enthousiast als Dauphine maar ze komt iedere les een beetje meer los en loopt af en toe naast me in een drafje en maakt dan van enthousiasme een sprongetje, ik helemaal blij, want dat is wat ik eigenlijk gewend ben van mijn honden !!!! De zit en wacht is geen enkel probleem dat doet ze op het afliggen na, maar dat hebben we (officieel) nog niet gehad, het liefst lekker op haar billen en maar rond kijken wat er zoal te doen is in de wereld. Ze is heel beschouwend. Ze wordt groot hopelijk niet te groot maar ik heb het vermoeden dat de snelste groei er een beetje uit is. We wachten het maar af ze heeft nu haar energie nodig voor het wisselen, dat is altijd een beetje vervelende periode, puppies kunnen aan de diaree raken, uit hun bek stinken en het tandvlees is gevoeliger dan anders, wees dus a.u.b. voorzichtig met dingen uit hun bek halen en naar de tandjes te kijken doe het rustig aan !!!!


1 juli We, Wil en Bart, zijn met Catharina, Geerke en Inge een weekend naar België geweest in 1 van de huisjes op het park "Mooi Zutendaal". Vrijdagmiddag is Catharina vertrokken, Geerke en Wil zijn na de basiscursus van Emma in Lelystad vertrokken, wij zijn dan ook pas 's nacht om 23.30 daar aangekomen. Inge en Bart kwamen zaterdag vlak na elkaar aan. We hebben een heerlijk weekend gehad zaterdag lekker relaxed en zondag na de show in Echt. Zaterdagmiddag een heerlijke wandeling met de honden gemaakt in de bijzonder bosrijke omgeving en de dametjes hebben weer een heleboel ervaringen opgedaan !!!


29 juni Met de dametjes en Dirk naar de dierenarts geweest voor de laatste prikjes !!! Emma voor Rabies (in het geval dat ze mee gaat naar het buitenland) en de andere 2 voor hun 3e prik. De dierenarts was zeer tevreden over Emma ze zag er goed uit, van gewicht goed (12,6 kg.) het wisselen verloopt goed, er zat 1 tandje heel erg los dus dat zouden er al 4 zijn !!! Al met al met een zeer tevreden gevoel naar huis. Op de puppycursus gaat het ook goed, Geerke traint met Emma en ik met Dauphine. Emma is eigenlijk voorbeeldig we hebben de oefening aandacht geleerd, de clicker aangeleerd en een mooie zit, nou die zit is bij Emma geweldig ze zit kaarsrecht en kijkt je aan met een blik van; is dat nou alles ??? Dit weekend gaan we naar Zutendaal, België we moeten in Echt showen met Catootje en de beide dametjes gaan mee, we vertrekken vanavond na de puppycursus. Het is wel een hele opgaat 3 keer per week maar het loont de moeite.


25 juni Emma is aan het wisselen, ze mist 2 voortandjes in de bovenkaak en 1 tandje in de onderkaak !!!! De andere tandjes zullen wel snel volgen dat gaat vaak zo, eerst de voortandjes en daarna de kiezen en de hoektanden. Op de hoektanden moet je goed letten want de hoektanden van het melkgebit willen nog wel eens blijven staan, zodat je deze dubbel krijgt, met alle vervelende gevolgen vandien. A.s. woensdag moeten we voor de Rabies enting (er is de afgelopen week niets van gekomen) en we zijn vanavond naar de intro-avond van de basiscursus op de Martin Gaushondenschool geweest. Het is voor ons weer eens heel wat anders en we hoorden van de andere broertjes en zusjes zulke goede berichten dat we het zelf ook eens willen ondervinden.


20 juni Het is al weer 10 dagen geleden dat ik in het dagboek van Emma heb geschreven. Hier is het inmiddels iets rustiger. Afgelopen weekend hebben we de Flevodogshow gehad, ik zit in de organisatie dus jullie zullen wel begrijpen dat het een drukke tijd geweest is. De dametjes zijn zaterdag mee geweest naar de show en hebben in hun "blootje" veel bekijks gehad. Het baasje van Dior is zaterdag komen kijken !!! De Dizzybell's honden die ingeschreven stonden hebben goede resultaten gehaald. Pelle had een U2, Loesje een U2 en reserve CAC. Catootje (uit Zweden) een U1, beste teef, en haar eerste CAC. Een CAC is een kampuioenstitel, waar een hond er 4 van moet hebben om Nederlands kampioen te worden. De laatste moet zijn behaald na de 27 maanden.

Met Emma gaat het goed, ze is een rustige stabiele hond, die zich niet zo gauw gek laat maken, gelukkig maar want aan 1 druktemaakster heb ik wel genoeg !!! Afgelopen donderdag zijn we bij Catharina geweest, daar hebben ze, terwijl Catharina Pelle heeft geknipt, ik Jonne in bad heb gedaan en Yvonne Eloïse heeft gewassen, geknipt en geschoren, gespeeld en gegraven dat het een lieve lust was. Na dit alles hebben we ook nog alle 4 de pups, Dior en Dirk waren ook mee, in bad gedaan. Emma en Dauphine hebben we geschoren, nou dat was geen pretje ze protesteerden en waren heel onrustig, kortom ze vonden het niet leuk !!!! Daar moet ik meer aandacht aan besteden. Gisteren heb ik Emma daarom maar weer even op de tafel gezet en geborsteld, voor de vacht hoef ik het niet te doen want die is KORT, maar voor de gewenning is het wel belangrijk !!! De oren weer even geplukt nou dat ging wel goed.

Deze week krijgt Emma haar prik tegen hondsdolheid, dit is niet noodzakelijk, maar misschien wil ik haar binnen kort meenemen naar het buitenland en dan moet ze ingeënt zijn, dus vandaar.


10 juni Dit weekend is Emma de enige pup in huize Dizzybells. Ze is dus voor het eerst alleen en dat heeft ze heel goed gedaan, zij loopt in haar eentje tussen alle grote honden en dat gaat geweldig. Gisteren zijn we naar Duitsland geweest en aansluitend bij Inge langs, die weer uit het ziekenhuis is. We moesten voor een keuken op pad en ze moest dus mee de showroom in, tijdens het overleg met de verkoper viel ze in slaap en naderhand toen wij nog even met de verkoper door de showroom moesten om e.e.a. uit te zoeken, sliep ze rustig door op haar plekje naast mijn stoel. Wat een relaxte dame is die Emma van ons !!!!


8 juni Gisteren zijn we (Geerke en Wil) in het kader van een vroege kennismaking tussen Pelle, Jonne en een te dekken dame naar het Kootwijkerzand getogen. Emma, Dirk en Dauphine mee. Wat een lol hebben ze met z'n allen gehad in het zand, onder een denneboom in de schaduw (het was heel warm) en maar graven !!! Wij hebben lekker in het zonnetje gezeten en een kleine wandelingetje gemaakt, anders werd het te ver voor de pups.


5 juni Zo daar zijn we weer met nieuws vers van de pers. Zondag 3 juni zijn we, Bart, Wil en onze kleindochter Mila, met Emma en Dauphine naar de dierentuin geweest. Stom, som, stom geen fototoestel mee. Daar de dametjes 's morgens een iets te lange wandeling gemaakt hadden, besloten we om de fietskar mee te nemen de dierentuin in en daar hebben ze dankbaar gebruikt van gemaakt. Na een kwartier hielden ze het voor gezien en hebben heerlijk in de fietskar en na het eten op een terras liggen slapen. Nergens maar dan ook nergens van onder de indruk !!! Het was allemaal erg interessant !!! 's Middags kwam de hele familie, 11 volwassenen, 5 kinderen en 1 Viszla BBQen en toen hebben wij ze ook een heel poosje bij de visite laten lopen. Nou dat ging prima met de kleintjes en met de vreemde hond en ook nu weer nergens van onder de indruk, moe ja heeeeeeeel moe dus vroeg naar bed !!!

Maandag 4 juni Naar de trimster de moeders Dascha en Charlotte waren aan een trimbeurt toe en daarvoor hadden we buitenshuis een afspraak gemaakt bij Yvonne, dezelfde Yvonne die de hulphond voor het eerste jaar in huis heeft uit het nestje van Charlotte, Dior genaamd (rode bandje). De dametjes en Dirk mee naar hun broertje en halfbroertje, nou dat is een duvel hoor, hij had echt iets over zich gezellig kunnen we; spelen, ruzie maken, de baas spelen enz. enz. 's Avonds om 19.00 uur weer thuis met VIER schone geschoren en geknipte honden en TWEE9 mm geschoren dametjes, oh wat was dat schrikken Emma is 1 en al benen en Dauphine 1 en al oor. Foto's volgen snel. Dirk was voor de fun mee en zou anders ook veel te lang alleen thuis geweest zijn.


2 juni Vandaag met Emma naar de eerste puppyles geweest. Het ging geweldig, ik was wel een beetje bang hoe ze zou reageren op alles, maar geen punt hoor ze deed het geweldig en mocht ook nog het aanleren van het volgen samen met mij voordoen. Zo tijdens de les en als je alleen met haar bezig bent is toch wel heel erg attent en alert, ze let goed op me kortom het was weer geweldig !!!!! Afgelopen week heb ik ook nog de haren uit de oren geplukt, dat is altijd een vervelende klus maar het moet gebeuren.

Plukmethode: Het beste kun je oorpoeder kopen en daarvan iets aan je vingers of aan je pincet doen en op het haar strooien (beslist niet te veel want dan kan je problemen in de gehoorgang krijgen). Door het oorpoeder wordt het haar stroef en pluk je het redelijk makkelijk uit het oor. als het oor verder schoon is niets meer aan doen !!!!


1 juni Onderstaand de reactie m.b.t. Diesel:

Beste Wil,

Allereerst nog bedankt dat je gisteren kwam en ons advies gaf. Ik volg het goed op, vooral het aaien. Nu aai ik hem zachtjes achter zijn oor, hals of op zijn buik. Verder rmerk je dat hij geschrokken is van gisteren, alleen probeert hij nog steeds te bijten. Wel minder maar toch. Ik pak dan inderdaad zijn bek vast, Je merkt dat hij denkt oppassen, want hij rent nu vaak snel weg, inplaats dat hij doorgaat. Kortom ik hoop dat het nu een kwestie is van dat hij het echt goed doorheeft dat hij dat niet moet doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij het snel afleert.

Hij moet snappen dat hij zijn energie in andere dingen moet steken dan mensenvlees.

Verder is het een tophondje,

nogmaals bedankt en als er wat is laat ik het weten,

groetjes corinne en familie en natuurlijk diesel

Laten we hopen dat deze bijterige pup het snel afleert. Consequent blijven en niet pikken dat hij je hand gebruikt om z'n tanden aan te scherpen !!!!

31 mei Vandaag met Emma naar de dierenarts voor de laatste inenting. Alles is uitstekend met Emma ze woog 9,4 kg. en is dus goed gegroeid. Emma is een naar mijn mening te zelfstandig meisje en tamelijk introvert, ik had haar graag wat meer "outspoken" gehad maar ja je kan niet alles hebben. Ze is heel erg lief, maar ook weer niet heel aanhankelijk, niet echt wat ik van een Dizzybells pup gewend ben, die zijn altijd aanhankelijk zo van "wat gaan we doen baas !!!", ze zijn extrovert en bijdehand.


Emma krijgt inmiddels nog 3 keer per dag eten, ze liet iedere keer iets van haar eten staan en nu ze 3 keer krijgt gaat alles in 1 keer op.Vandaag ben ik bij het broertje van Emma, Diesel geweest. Ik had eerst voor een paar weken terug een mailje gekregen dat hij zo "bijterig" was en niet in z'n bench wilde, hij gromde dan. Ik heb toen wat tips gegeven, maar gisteren kreeg ik een verontrustend telefoontje zodat ik beslooot vandaag te gaan kijken, en wat zag ik een letterlijk en figuurlijk "geweldige" hond. Helemaal thuis in het gezin waar hij woont maar een ontzettende bijter !!!! Heel vervelend want als hij gecorrigeerd werd dan had hij daar weinig boodschap aan en beet vervolgens weer, hij viel gewoon aan !!!! Ik vertel dit verhaal om duidelijk te maken dat voor dat je het weet er gewoonten insluipen die dit gedrag bevorderen in plaats van verminderen !!!!

Diesel is een hond die al heel veel kan; zit, af, poot geven enz. enz. alleen als het gezin zich voor de televisie nestelt dan is het voor hem partytime, dan gaat hij lopen klieren bijten en las je hem dan corrigeert dan valt hij meteen weer aan met alle gevolgen van dien. Een heerlijke hond die al heel veel commado's kent en ze ook opvolgt maar niet te remmen is in z'n "bijtdrift". Hij heeft niet veel nodig om ook aan mij te kluiven, ik probeer hem in eerste instantie duidelijk te maken dat ik dat niet leuk vind (niet duidelijk genoeg). Daar heeft hij niet zo veel boodschap aan. Vervolgens pak hem in z'n halsband en leg m'n andere hand dwingend over z'n snuit, dit vindt hij dermate erg, dat hij panikeert, (te zware correctie) daarop til ik hem meteen opschoot op z'n rug en aai hem over z'n buik, en spreek hem kalmerend toe, hij kalmeert en ontspant meteen. Ik beloon hem met mijn stem voor het rustig worden.

Zet hem vervolgens op de grond en ja hoor daar komt hij weer bek open en bijten maar. Op hetzelfde moment duw ik m'n vuist vol in z'n bek, hij piept laat mij los en ik beloon hem hier direct voor, hij heeft mij uiteindelijk meteen los gelaten !!!!!! (duidelijk genoeg voor hem) Hij heeft mij de rest van de tijd mij niet meer gebeten.

Ik leg uit niet bijten is niet bijten, ook niet een klein beetje !!!!

Ook wil hij niet in de bench hij gromt en is onwillig.

Ik vraag om worst en lok hem naar de hoek waar z'n bench staat, dat gaat prima want hij loopt achter de worst aan. Ik deel de worst in tien stukjes en strooi die al belonend in de bench, waarop hij kwispelstaartend in de bench op zoek is naar al dat lekkers dat daar zo maar gratis ligt. Ik doe de bench niet dicht en adviseer dit voorlopig niet te doen. Sluit de bench 1 op de 5 keer dat je de hond op deze manier naar de bench lokt. Zo wordt die bench een feestje en niet "het ding" waar hij in moet als de familie weggaat, of hij te druk is. Later gaat hij vrijwillig kijken of er nog meer van dat heerlijks inligt. Na verloop bvan tijd zal de bench niet een "straf" zijn maar een feestje, waar lekkere dingen te halen zijn !!!! Wat mij ook opvalt is de manier van aaien van de hond. Een hond is helemaal niet zo gesteld op aaien, zeker niet over z'n kop, kriebel hem onder z'n kin, tussen z'n poten, op z'n buik, maar NIET over z'n kop.

Stel je komt als kind op visite en de volwassenen begroeten je altijd met een hand door je haar of over je hoofd, dat vind je ook niet leuk, dus ook bij de hond NIET DOEN !!!!! Z'n enige verweer hierop is z'n bek open en bijten maar naar die handen. Daarbij moet je je handen altijd rustig bewegen en niet kriebel hier, kriebel daar, dat veroorzaakt alleen maar onrust. RUSTIGE HANDEN ZIJN HEEEEEEEEL BELANGRIJK !!!!!

Ik wens de eigenaars van Diesel heel veel plezier met deze geweldige hond, want dat is hij en ik denk met de juiste houding gaat het helemaal goed komen !!!!!!

Dit verhaal heb ik opgetekend zodat andere eigenaars van Dizzybells pups er wat aan zullen hebben en zeker niet om de eigenaars van Diesel in "het zonnetje" te zetten, want ze doen het uitstekend met hem maar soms heb je net even dat ruggesteuntje nodig.


30 mei Eindelijk weer even de tijd om te schrijven, wat gaat de tijd toch snel, veel te snel en de puppies die groeien en ontwikkelen op deze leeftijd helemaal als een raket !!!! Emma is in onze vakantie bij Catharina geweest en heeft het daar goed gedaan. Ze is in bad geweest, geschoren en haar "kontje" is genipt. Catharina heeft haar vrijdag weer thuis gebracht. Hieronder even een kort overzicht wat Emma de afgelopen dagen allemaal heeft meegemaakt.

26 mei Jonne is op de show in Arnhem ingeschreven, dus op naar Arnhem, Emma en Dauphine mee. Ze hebben hun ogen uitgekeken naar alle hondjes van verschillend formaat en kleur en het lawaai op zo'n show, kortom een veel bewogen dag. Ze hebben ook heerlijk relaxed liggen slapen in de fietskar die is inmiddels heel vertrouwd geworden.

27 mei Dagje België, Bart is eigenaar van een recreatiepark in Zutendaal, België(www.mooi-zutendaal.be) en daar wordt een nieuw overdekt zwembad gebouwd en de vorderingen moesten bekeken worden, dus met dochter, schoonzoon en de kleinkinderen op naar België, Emma en Dauphine mee !!! Onderweg ergens heerlijk koffie gedronken en een broodje kroket gegeten. De dametjes hebben dan even moeite om zo'n restaurant binnen te gaan maar als ze eenmaal binnen zijn gaat de rest vanzelf, na gegeten en gedronken te hebben, gingen ze heerlijk liggen slapen. 's Avonds komen Nina en Jorrit met Dirk langs en hebben ze met z'n 3en in de puppyren(ja die stond er nog) gespeeld. Dirk laat het kaas niet van z'n brood eten door de dametjes en staat z'n mannetje.

28 mei 's Morgens neem ik ze mee naar m'n moeder en later op de dag gaan we Inge sterkte wensen voor haar ziekenhuis opname. Als we aankomen zijn we Emma kwijt !!! Ik heb haar toch uit de auto gehaald ???? Waar is ze ??? Is ze binnen ??? Nee !!! Maar waar dan ?? in de auto ??? nee. Ze zit op haar gat tussen de hosta's in de tuin of ze zeggen wil; "jullie doen maar, maar ik heb het even gehad". Binnen speelt ze even met Dauphine en gaat liggen slapen. 's Avonds halen we Donovan op en Dirk wordt voor de doordeweekse dagen afgeleverd, het is een hele organisatie maar om 23.30 uur lig ik in bed met 4 puppies in de garage in hun benches, sommige protesteren wat maar dat duurt niet lang.

29 mei Wat hebben die kleine rakkers zich uitstekend gedragen !!!! De hele nacht stil en zindelijk, wel vroeg ( 6 uur) opgestaan maar ik ben trots op allemaal, het was voor de dametjes voor het eerst in de bench en het is uitstekend verlopen. Het domein wordt voorlopig de garage, ze kunnen dan zo naar buiten en hoeven niet iedere keer langs die vervelende volwassen reuen die maar mopperen en grommen. We gaan proberen om 4 pups zindelijk te krijgen. De puppyren wordt afgebroken en het normale leven gaat een aanvang krijgen.

30 mei Vandaag de dierenarts bellen, want Emma moet voor haar 3e prik en de anderen voor hun 2e prik. ze mogen met z'n 4en tegelijk mee !!!!


15 mei Agelopen weekend groot "uitvlieg" weekend gehad. De halfzusjes en broertjes van Emma zijn uitgevlogen. Het is een stuk rustiger in de puppyren geworden. Zondag was het ook nog moederdag en zijn de kinderen en de kleinkinderen van Wil en Bart allemaal op visite geweest. Puppies tussen alle kleintjes in het was een waar feest. Toen het feest te gezellig dreigde te worden, hebben we de pups in de ren in veiligheid gebracht, zodat ze even rustig konden slapen, eten en drinken. Weer voor kinderen en pups een leermoment geweest, zo leer je als "kleintjes" alle dagen en ieder uur van de dag.


12 mei Het wordt steeds stiller in huize "Dizzybells" er zijn op dit moment nog 2 daylight teefjes en nog 2 reutjes. Rond 19.00 uur gaat 1 reutje met z'n nieuwe baasjes mee. Morgen gaat er 1 teefje met z'n nieuwe bazinnetje mee en dinsdag komt er nog iemand kijken voor het laatste reutje !!! Het wordt dan stil voor Emma ze blijft dan samen met Dauphine over. Het echte leven gaat dan voor beide dametjes "echt" beginnen, zonder moeder en stiefmoeder. Vanaf een woensdag gaan ze samen logeren in Marle bij Catharina en gaan Wil en Bart een weekje Rhodos doen. Daarna komen ze thuis en blijven voorgoed thuis.


7 mei De dierenarts is geweest en heeft alle halfbroertjes en zusjes van Emma ingeënt en van top tot teen bekeken, ze zijn ook weer even gewogen Emma woog 6,3 kg. ze groeit dus prima. De dierenarts was heel tevreden over Emma over 3 weken de laatste prik en dan tot volgend jaar !!!!


6 mei Emma is gisteren meegeweest op verjaarsvisite en daatr waren veel kleine kindjes en ze heeft zich zo keurig gedragen !!! Er was ook een andere hond (kruising) en ook die kon ze erg waarderen en ze hebben heel leuk gespeeld samen.


5 mei 's avonds Emma ligt heerlijk rustig te slapen bij de "Daylightjes" ze hebben vanmiddag een bezoek gebracht aan de kinderboerderij en niet aan het tuincentrum ze hebben met diverse beesten kennis gemaakt. De foto's van het bezoek staan in het fotoalbum onder pups Dizybells/nest Dascha.


5 mei Emma leert al aardig aan het lijntje lopen en luistert ook al erg goed naar haar naam. Ze mag vandaag met het nestje van Dascha mee naar het tuincentrum, maar niet in de fietskar ze kan er goed naast lopen dus dat zal dan ook moeten. We nemen het fototoestel mee en zullen proberen wat foto's te maken van dit spektakel.


3 mei Er is voor Emma vandaag een afspraak gemaakt dat ze a.s. maandag haar 2e inenting krijgt. De dierenarts komt toch in huize Dizzybells om het nestje van Dascha in te enten dus dat gaat in 1 moeite door. Emma maakt het goed ze is helemaal geïntergreerd in het nestje van Dascha, ze vindt zichzelf best wel een de "grote meid" tussen die "kleintjes". Ze mag van Dascha ook niet meer mee doen aan de melkbar maar voor de rest loopt het toch wel erg goed zo met z'n allen.

Emma mag af en toe met de wandeling van de grote honden mee en laat het dan ook luidkeels horen als we haar "vergeten" want ze vindt het prachtig om mee te gaan. Met de grote reuen kan ze het goed vinden alleen de grote reuen niet met haar ze vinden haar te druk en te aanwezig en grommen dat het een lieve lust is, iets waar ze niet heel erg van onder de indruk is maar als het menens wordt gaat ze op haar rug en gedraagt ze zich heel onderdanig; zo van "ik ben heeeeeeeeeel aardig hoor !!!!"

Emma hoopt dat het al haar broertjes en zusjes ook goed gaat en dat ze af en toe iets van ze hoort, bijvoorbeeld;

  • wat vond de dierenarts van jullie toen je voor de 2e inenting kwam

  • ben je al een keer bij de trimster geweest

  • hoe bevalt je nieuwe gezin ???

Horen we snel iets van jullie ???


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page