top of page
Zoeken
  • dizzybellsnl

Dragana x Harley - 2015

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2022

Dizzybell’s Dramaqueen Dragana x Huffish American History


Woensdag 9 december 2015 Vanaf morgen mag ik stoppen met de pijstillers voor Oscar, hij is de laatste dagen enorm opgeknapt en gedraagt zich als een echte pup, bijt in alles wil de oren van mijn hoofd (vr)eten en is heerlijk ondeugend. Als het een terugval krijgt moet ik de medicatie weer hervatten. We gaan het afwachten en ondertussen genieten van dit bijzondere ventje met zijn lange oren en lieve koppie.


Donderdag 3 december 2015 Innmiddels hebben de pups op 1 na het nest verlaten. De laatste zal 16 december naar zijn nieuwe eigenaars gaan. Aangezien de pups van Dragaa en Harley niet allemaal even snel een nieuw tehuis gevonden hadden, hebben Corina en ik dee pups opgesplitst. Oscar en Maxime zijn bij mij komen wonen, Dibah en Darcie (eerst Zorro) ziijn bij Corrina gebleven en Ravi is met ruim 7 weken naar zijn nieuwe gezin vertrokken. Mijn kleinzoons heb ik toen ik daat met beide pups was gevraagd of zij de mannetjes een naam wilden geven, daar zijn de namen Oscar en Maxime uitgekomen. Maxime is door Liesbeth Verhoef opgehaald om zonder zijn broertje te socialiseren, hij werd diezelfde week door een klant van Liesbeth gespot en dat weekend is ook hij vertrokken naar zijn nieuwe gezin.

Sinds afgelopen vrijdag is de kogel door de kerk en gaat op 16 december Darcy ook naar zijn definitieve gezin.

Dibah blijft bij Corrina en Oscar (voorlopig) bij mij.

Oscar heeft namelijk last van groepijnen die gepaard gaan met hoge koorts waardoor hij zich behoorlijk beroerd heeft gevoeld. Onderzoek heeft uitgewezen dat het bij hem gaat om HOD Hypertrofische Osteo Dystrofie een aandoeding die voornamelijk voorkomt bij de extreem grote rassen maar waar helaas onze kleine mannetje ook last van heeft. Het is begonnen nadat hij door de volwassen poedels ondersteboven is gelopen in eerste instantie werd gedacht dat het om een breukje in zijn ellebooggewricht ging maar al snel bleek dat er meer achter zat. Door middel van een rontrgenfoto en de beoordeling van een radioloog zijn we er achtergekomen dat het om HOD ging.

Inmiddels gaat het dankzij de pijnstilling weer goed met hem, hij gedraagt zich bijna hetzelfde als een "normale" pup is wat eerder moe maar gisteren toch voor t eerst meegeweest naar de puppycursu, waar hij heel veel plezier beleefde en ook dat heeft een pup van zijn leeftijd nodig. Over hoe het verder met hem gaat blijf ik jullie hier op de hoogte houden.

Zondag 10 oktober 2015 De tijd vliegt voorbij en zoals jullie gemerkt hebben, weinig tijd om eens uitgebreid in het dagboek te schrijven.

De kleintjes gaan fantastisch goed. Het zijn lieve en speelse pupjes die maar wat graag in je broek hangen tegenwoordig of in je schoenen bijten en aan veters trekken. Dat is namelijk een hartstikke leuk spelletje. Vrouwtje vind dat alleen wat minder geslaagd, maar dat mag de pret niet drukken.

Ik heb van een oud collega een kinderspeeltentje overgenomen waar de puppen al vanaf dat ze 3 weken zijn heerlijk in liggen slapen en tegenwoordig is het een sport om er zo hard mogelijk aan te trekken en het ding door de hele puppyren te slepen.

Er zit ook een slurf bij waar alle kleintjes ook dankbaar gebruik van maken en er met een vaartje doorheen rennen. Alleen, of achter elkaar aan.

Dus, wie behendigheid met deze hondjes willen gaan doen: de slurf kennen ze al en vinden ze heel leuk.

Eten doen ze nog steeds prima, maar alleen de yoghurt word niet gewaardeerd door de puppen. dat vinden ze echt niet lekker. Dus dat laten we dan maar achterwege. Lotus en Dragana voeden nog steeds, hetzij nog maar mondjesmaat.

Als de puppen dan willen drinken gebeurd dat meestal staand en zodra een van beide 'moeders'er genoeg van heeft word er wat gebromt en die hint wordt over het algemeen goed begrepen.

Gecorrigeert word er maar weinig. De keren dat een pup op strenge wijze is gecorrigeert door een van beide dames is op 1 hand te tellen.


De puppen zijn al een paar keer meegeweest naar het park en dat gaat heel prima. Ze rennen dan achter elkaar, of achter de grote dames aan op ontdekkingstocht. Ook al meerdere honden ontmoet, waaronder (uiteraard) een paar Rottweilers, een grote Duitse Dog van 8 jaar en dat ging helemaal uitstekend.

Alle puppen vonden dat heel leuk en bij geen van allen kon je iets van spanning of angst merken.

Ze vonden het juist reuze interessant allemaal. Mama Dragana is er nog steeds niet van gedient dat er onbekenden of niet zo bekende honden bij haar kroost komen kijken, maar dat komt gelukkig maar erg weinig voor dat we die tegenkomen.

Vanmiddag waren we ook weer in het park en toen ging 1 van de pupjes er als een speer vandoor, maar wel de verkeerde kant op.. Ik riep naar Dragana dat ze haar pup moest gaan halen en ze rent op de pup af, stopte hem en dirigeerde hem met haar neus zo de andere kant op richting mij. dat vond ik zo bijzonder om te zien dat ze dat deed.

Ik ren er ook niet achteraan, want dan jaag je ze alleen nog maar verder weg, maar ik heb een 'eigen geluidje' waar de puppen heel erg goed op reageren en klap dan in mijn handen. Binnen no-time heb ik ze dan precies waar ik ze hebben wil. Bijzonder prettig.

Ondertussen ook al wat begonnen met de zindelijkheidstraining en ik moet zeggen dat alle pupjes het heel erg goed doen. Ik vind bijna geen poepje of plasje meer op de witte onderleggers. Ze gaan ook op gezette tijden naar buiten en worden alom geprezen bij een poep of plasje.

Vanmorgen toen ik opstond om 8:15, omdat ik werd wakker gepiept door de puppen, vond ik welgeteld misschien 3 plasjes op de onderleggers.En dat vanaf 23:00 gisteravond. Ik ben trots!


Vrijdag 25 september 2015 Het is alweer een poosje geleden dat ik wat geschreven heb over de puppies van Harley en Dragana. Of moet ik eigenlijk zeggen Lotus en Dragana??!

Want hoewel Dragana de eerste 2 weken Lotus erg op afstand van haar puppen hield is daar na 2 weken verandering in gekomen. Na ongeveer een dag of 12 bleek Lotus schijnzwanger en wilde heel graag bij de puppies liggen. Als dat niet kon of mocht ging ze voor de werpkist, die ik had afgesloten door middel van een paar delen van de puppyren, piepen dat ze er toch echt bij wilde.

In eerste instantie werd dat door zowel mij als Dragana afgehouden, maar na een dag of 14 vonden wij Lotus ineens 's morgens bij de puppies in de werpkist en er lag gewoon een pup bij haar te zogen!!!

Vanaf dat moment voeden Dragana en Lotus het eigenlijk praktisch samen de puppen. Heel bijzonder. Maar zolang het goed gaat, gaat het goed.En dat gaat het, dus laten we het zo. Geen onderlinge 'strijd' of nijd.

Ik merk soms wel dat Dragana wat onzeker word als Lotus in de buurt komt als ze dat toch liever niet heeft. Zodra ik dat merk moet Lotus dan toch even plaatsmaken voor Dragana om te voeden of te verzorgen. wat verzorgen doet Dragana gewoon als een goede moeder. Wast ze uitvoerig en ik heb zeker de eerste 3 weken geen poepje of plasje op hoeven te ruimen. Dat wordt nu nog steeds wel gedaan, maar af en toe ruim ik nu toch weleens een plasje, maar dat is niet erg. Voeden doet Dragana ook gewoon,maar wel wanneer zij daar zin in heeft en het is meestal van korte duur. Dat deed ze eigenlijk al zo vanaf het begin, maar nu neemt Lotus het stokje over als Dragana er even geen zin meer in heeft. Hoewel ik in eerste instantie nog wilde wachten met afspenen, wat wij doen met 4 weken, ben ik hier toch al wel mee begonnen omdat de puppen de laatste dagen niet zo snel meer groeiden als voorheen. Ik probeer het wel zo lang mogelijk op te bouwen, maar van de week voor het eerst vleesmousse gegeven en dat vonden de dame en heren heel lekker en ook van de yoghurt, die ik ze vanavond heb aangeboden hebben ze wat van gegeten. Met de puppen gaat het verder heel goed. De mannen hebben onderling vaak wel wat 'uit te vechten'. Olijf en Wit zijn de stoere mannen van het stel, maar het ventje met het rode bandje begint ook uit zijn schulpje te komen en kan er ook wat van. Het kleine jongetje (groen) is een vrij rustig hondje. Kan ook vaak gewoon ergens liggen slapen, net als zijn zusje, terwijl de groteren wat aan het donderjagen zijn. Meisje Dibah sneeuwt af en toe wat onder heb ik het idee. want als ze dan belaagd word door een van haar broers heeft ze zoiets van: laat mij even lekker met rust zeg! Maar verder is het best een pittig ding.


Woensdag 16 september 2015 Gisteren weer even een flitsbezoek gebracht aan de puppy's en ze allemaal eventjes individueel bekeken. De puppy's waren er niet erg van gecharmeerd dat is zel "in stand" wilde zetten om ze te bekijken ik daarentegen was ik blij met wat ik zag. Mooie zwarte puppy's met prachtig amandelvormige ogen, mooie hoekingen en korte dikke staartjes.


Woensdag 9 september 2015 De namen van de puppy's zijn op 2 na goedgekeurd, we moeten helaas Dashano en Djengis vervangen, het waren teveel letters, hier is namelijk een maximum aangesteld. Maar de nieuwe 2 zijn goedgekeurd en Corrina heeft ze in het onderstaande lijstje van de namen reeds veranderd.
Dinsdag 8 september 201 Vandaag zijn de oogjes open gegaan van de pupjes. Er is er 1 bij die nog wat 'kiert' maar van de meeste pupjes zijn de oogjes volledig open. En dat terwijl ze gisteren nog echt wel dicht zaten. Het gaat goed met de kleine bolletjes van Dragana. Ze groeien nog steeds heel goed. Ik moest gisteren wel een beetje grinniken want het reutje met het witte bandje heeft door dat hij geluid kan produceren en dat deed hij best wel goed eigenlijk. Oogjes nog niet open, maar 'blaffen' kan ik wel! Heel grappig. De pupjes bewegen zich ook steeds meer door de werpkist. Ook weer heel leuk om te zien. Vandaag heeft mijn moeder de nageltjes geknipt van de pupjes, want die waren wel aan een knipbeurt toe. Dat ging helemaal prima. Ook het kleine spul nog eens goed bekeken en mijn moeder was tevreden met wat ze zag. Moeder Dragana moest het natuurlijk allemaal nauwlettend in de gaten houden wat wij met haar babies deden. Ze vind dat eigenlijk maar 'zo zo'. Mijn moeder had Dolly ook mee en dat ging helemaal prima. Dolly heeft zelfs kennis gemaakt met een van de pupjes en dat vond mama Dragana helemaal prima. Geen enkel spoor van onrust of stress bij haar te bekennen. Maar ook hier gold.. liever niet in de buurt van de werpkist,maar midden in de kamer, prima. Heb de gewichtjes ook weer even in de tabel gezet. Jammer genoeg zijn de lijnen in de tabel niet meer zichtbaar, maar het is nog wel overzichtelijk.


Zaterdag 5 september 2015 Het gaat goed met de pupjes en met Dragana. Dragana krijgt steeds meer de rust om langere tijd bij haar puppen te liggen. Is wel erg op haar hoede als het op de puppen aankomt. Alles wordt in de gaten gehouden als Lotus of wij in de buurt van de puppen komen. De werpkist is voor Lotus nog steeds een absolute no-go, maar van de week had ik de puppen even op het kleed gelegd in het midden van de kamer om de werpkist te soppen. Toen mocht Lotus er wel even bij komen liggen. Dragana ging toen wel op haar gemak de puppen liggen voeden onder het toeziend oog van Lotus. Eenmaal weer terug in de werpkist werd de doorgang resoluut geblokkeert door Dragana als Lotus een blik in de werpkist wilde werpen. Het meisje doet het ook meer dan geweldig, zoals je kunt zien in de groeitabel. Ik zie haar regelmatig in haar uppie aan de melkbar hangen terwijl de jongens een tukkie doen. Maar ook als de jongens wakker zijn en ook willen drinken dan wurmt ze zich er gewoon tussen. Machtig mooi om naar te kijken. Oogjes zijn nog dicht op het moment, maar ik verwacht dat deze een dezer dagen ook wel zullen gaan 'kieren'.


dinsdag 1 september 2015 Vanavond even bij de puppy;s wezen kijken, nou die zien er fantastisch uit er zijn 2 kleintjes bij maar die doen alleen onder in gewicht en voor de rest in niets, ze glimmen hebben dikke buikjes voelen lekker warm en groeien als kool, ze hebben in 5 dagen hun gewicht verdubbeld. Vanavond ook nog even met Gertjan naar de site gekeken en een paar aanpassingen gedaan zodat de tabellen weer netjes worden weergegeven.


maandag 31 augustus 2015 Zo voor Corrina even een nieuwe tabel gemaakt, ik hoop dat deze goed weergegeven wordt op de site. Het gaat na alle pech die Corrina heeft gehad uitstekend met de kleintjes van Dragana en Harley. Ze glimmen, hebben gevulde buikjes, voelen lekker warm aan enz enz.


De namen van de puppy's zijn:

Dizzybell's Dibah Queen of Darkness Dizzybell's Dost King of Darkness Dizzybell's Dowan King of Darkness Dizzybell's Dilas King of Darkness Dizzybell's Dragos King of Darkness


Dibah is het meisje, Queen verwijst naar de stamboomnaam van Dragana, Darkness naar het compleet zwarte nest. Tevens is de stamboomnaam van Eloïse, de betovergrootmoeder van de pups Queen of Darkness, zij heeft mij vele mooie en lieve nakomelingen geschonken dus een eerbetoon aan haar.


Zaterdag 29 Augustus 2015 De nacht van donderdag op vrijdag verliep vrij onrustig. Ik moest er een paar keer uit omdat er een pupje erg onrustig was. Hij lag vaak alleen en zocht naar mijn idee zijn mama of broers en zus,dus legde ik hem een paar keer daarbij en dan werd hij weer rustig. 's morgens vroeg naar boven gegaan om de kleren van mijn kinderen bij elkaar te zoeken. Terwijl ik daarmee bezig was kwam Mila, mijn dochter, naar boven. 'Eh mama, zei ze zachtjes.. we hebben een klein probleempje'. En terwijl ze dat zei liet ze me het pupje zien met het gele bandje. Hij was overleden.. Mijn eerste reactie was natuurlijk een heel lelijk woord. Hoe kon dat nou??!! Heel spijtig... een van de kleine mannetjes. Was hij dan degene geweest die zo onrustig was? (had ik natuurlijk niet goed naar gekeken). Linksom of rechtsom.. het was zoals het was. Maar erg blij werd ik er niet van. Toen de kinderen eenmaal naar school waren de andere pupjes gewogen en bekeken. Eentje had een beetje een hard stukje aan de billetjes en dat voorzichtig weggehaald en met een zachts toiletpapiertje gemasseerd waarna er gelijk zachte ontlasting kwam. De anderen ook meteen maar nagekeken en gewogen. Allemaal (ook het overleden jongetje) waren wel prima gegroeid en de rest deed het ook meer dan prima.Toch zat de schrik er goed in en ondanks dat ik best nog even een klein tukkie kon gebruiken ging dat hem echt niet worden. Bij elk geluidje stond ik naast de bank. Na overleg met de dierenarts besloten om hem niet na te laten kijken. Dus de precieze oorzaak zullen we nooit weten. Maar dat het meer dan jammer is, is een ding dat zeker is.

Mama Dragana kon ook wel wat hulp gebruiken want hoewel ze erg zorgzaam is, vond ik haar toch wat 'onrustig'. Eet nog steeds slecht, en lag al vaak naast de werpkist in plaats van erin. Maar als ik een pupje oppak vind ze dat niet leuk en ook Lotus moet niet het lef hebben om zich in de buurt van de werpkist te begeven.Dragana blokkeert haar dan de weg aan alle kanten. En onze lieve Lotus accepteert dat dan maar. Ik besloot Dragana wat Bach Rescue druppels te geven en dat werkt! Gisteren ruim 3 uur aan 1 stuk door bij haar prachtige 5-tal in de werpkist gelegen om ze uitgebreid te voeden en te verzorgen.Want dat doet ze verder heel goed. Dat eten blijft nog steeds een 'dingetje'. At ze de eerste avond na de bevalling moeiteloos haar bak leeg (oh wat was ik blij), daarna was het weer huilen met de pet op. Ik heb nu Runner gehaald om uit te proberen en dat ging er net met smaak in, en het vlees wat ik nog had van mijn moeder heb ik in mijn voedseldroger gedaan om te drogen. Hopelijk neemt ze het dan wel. Lotus doet ook gezellig mee met het moeilijk doen met eten dus ik val weer in de prijzen.. Maarrr.. de puppies gaan goed en daar ben ik meer dan gelukkig mee. Het kleine meisje gaat ook echt als een speer. Een klein pittig eigenwijs ding! Ik hou ervan. Olijfgroen is ook wel een bijdehand ventje. Je vindt ze dan ook vaak samen. Rood en Wit zijn de grotere jongens van het stel en het groene bandje is er een om de gaten te houden, anders vergeet je gewoon dat hij er ook nog is. Hij is nog niet zo heel nadrukkelijk aanwezig en ook maar een ukkepuk. Maar hij is verder prima levendig en komt ook goed aan.

Donderdag 27 Augustus.

Dinsdag is de daling in temperatuur waargenomen bij Dragana. Maar alles blijft de hele dag nog rustig. Is wel gestopt met eten, wil regelmatig naar buiten om te plassen en te poepen, hijgt af en toe wat. Maar verder heb ik nog niet het idee dat het echt doorzet. Tegen de avond heb ik het idee dat Dragana iets onrustiger word, graaft af en toe in de werpkist, wil nog vaker naar buiten. Maar gaat daarna gewoon weer liggen slapen. Ik reken voorlopig nergens op en ga na de laatste plasronde rond 00:30 naar bed. Ik slaap uiteraard op de bank vannacht, want je weet maar nooit. Dragana word nu wel steeds onrustiger,dus slapen lukt niet erg, maar echt het idee dat het nu gaat doorzetten heb ik nog steeds niet. Totdat ze op het gegeven moment echt heel onrustig word. Ik besluit te kijken en ik zie dat ze hevig ligt te likken.. en jawel om 4.20 word het eerste reutje geboren. Om 4.25 word er nog een pupje geboren. Ik zie dat het er wat 'vreemd' uitziet. Ik haal het uit de vliezen en dan heb ik tot mijn spijt een doodgeboren teefje in mijn handen. Het pupje is zo te zien erg ondervoed geweest en al een poosje overleden. Terwijl ik nog met dat pupje bezig ben, al weet ik niet waarom.. wordt er in een rap tempo nog een pupje geboren en daarna nog 1. Ik Geef een brul naar boven dat mijn man, Gertjan, me moet komen helpen. Helaas moet ik constateren dat het derde geboren hondje, een flinke reu, ook overleden is. Heel erg jammer. Intussen zet mijn man koffie voor mij want ik kan nu echt niet weglopen. Dragana poept ze zo uit zonder dat ik er erg in heb als ik het niet goed in de gaten hou.Dus wat dat betreft doet zij het echt geweldig. Ze wast de kleintjes ook gelijk en bijt, onder begeleiding van mij, de navelstreng door en eet de nageboorten op. Zo kritisch dat ze de hele dracht was met eten.. de nageboorten at ze zonder nadenken gewoon op! Om 4.35 word er weer een reutje geboren en om 4:50 nog een. Deze zijn beide niet heel groot, maar doen het verder prima. En dan is het gelukkig even tijd om adem te halen.. Om 5:50 zie ik weer wat gebeuren en jawel. Er wordt een teefje geboren. Deze is ook niet heel groot. Zeg maar gerust een ienimini (166 gram), maar doet het uitstekend. Dan komt Dragana de werpkist uit en begint staand te persen. Geen tijd meer om haar de werpkist in te dirigeren, dus vang ik het pupje op. 5:55 sta ik met reutje nummer 5 in mijn handen. En om 6.18 wordt dan ook reutje nummer 6 geboren. Ik vind het heel jammer dat we 2 pupjes verloren hebben, maar wat doen de overige pupjes het goed! En mama Dragana doet het ook geweldig.

We hebben inmiddels de eerste 24 uur erop zitten en omdat er nogal wat kleintjes bijzaten heb ik de boel natuurlijk goed in de gaten gehouden, maar wat ben ik trots!!! Trots op mijn Dragana dat ze alles zo snel en soepel volbracht heeft en haar moedertaak meer dan serieus neemt. De pupjes zijn ook goed gegroeid in de eerste 24 uur. Allen meer dan 20 gram aangekomen. Het kleine meisje doet het ook meer dan prima. Ik was even bang dat zij misschien wel weggeduwt zou worden door haar grotere broers en niet aan drinken toe zou komen daardoor,maar niets is minder waar. Ik zie haar met regelmaat aan de melkbar hangen. Zij is dan ook 29 gram aangekomen, dus daar ben ik heel blij mee.
Woensdag 26 augustus 2015 Vannacht is Dragana bevallen van 8 pupjes, helaas werden er 2 doodgeboren, het waren 6 reutjes en 2 teefje, we hebben nog 5 reutjes en 1 teefje over, allemaal levendig, hongerig en ..................zwart !!!.

De geboortegewichten liggen nogal uiteen, Corrina zal dit de komende tijd goed in de gaten gaan houden zodat de 2 kleinste genoeg te eten krijgen. Dragana is een prima moedertje, ze wast en poetst en vindt het niet leuk als Corrina zich met haar baby's bemoeit ! Tot zover alles goed.


De tijden, gewichten e.d. volgen zo spoedig mogelijk

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page