top of page
Zoeken
  • dizzybellsnl

Dragana x Cruz - 2017

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2022

Dizzybell’s Dramaqueen Dragana x Klokkendal’s Adam


woensdag 24 mei 2017 Oeps wat is het al weer een tijd geleden dat ik wat in het dagboek heb geschreven, het is hier ook zo'n drukte van belang met de puppy's van Pien en die van Dragana die deze week al uitvliegen. Vorige week is de Stichting Hulphond Nederland de puppy's wezen testen en hebben gekozen voor het meisje met het roze bandje, zij gaat volgende week woensdag naar de puppycoach die haar het eerste jaar zal begeleiden en opvoeden.

Gisteren zijn we met de Donderslagjes en de Diktrommeltjes naar Tannetje Koning geweest voor een titersessie, titeren is door middel van bloedonderzoek mdet de zogenaamde vacicheck de antistoffen meten die de puppy's meegekregen hebben van hun moeder. Als die nog genoeg aanwezig zijn hoeven ze namelijk niet ingeënt te worden, waardoor hun imuunsysteem niet onnodig belast wordt met entstof en het oplosmiddel daarvan, mocht je ze nu enten dan is gebleken dat die entstof voor de bescherming niets doet dus dat je voor niets geënt hebt. Over 4 weken kunnen ze weer getiterd worden om te kijken in hoeverre ze nog beschermd zijn. Mochten er mensen zijn die hier vragen over hebben stel ze aub zodat je je pup niet onnodig blootstelt aan entstof die niets toevoegt. Lees ook het artikel hier op de site over enten of titeren ?? of raadpleeg het artikel in het boekje wat je mee krijgt met de pup.

Vanmorgen zijn we met 5 puppy's van Dragana naar Serge Gaus geweest om te kijken of er een potentiele blindengeleidehond tussen zat en ja hoor ook dat is gelukt, Serge heeft gekozen voor het licht groene bandje.

Deze week de kleintjes van Pien ontwormd en vanmiddag zijn de reutjes getest door een stichting die honden opleidt tot therapiehond voor dementie patienten, hieruit is het grijze bandje gekozen, hij gaat dus na zijn opleiding als therapiehond aan het werk. Ik voel mij een gezegende fokker dat ik op deze manier via mijn honden wat bij kan dragen aan het levensgeluk van deze patienten.

Alle grote poedel puppy's hebben inmiddels super leuke gezinnen getroffen waar zij de rest van hun leven gaan doorbrengen.


zondag 14 mei 2017 De "donderslagjes" hebben ook hun eerste parkwandeling er al op zitten, Corrina neemt ze mee in de fietskar en op een rustig plekje in het park mogen ze er allemaal even uit zodat ze onder toezicht rond kunnen scharrelen. Moeder Dragana en pleegmoeder Lotus houden de wacht over de kleintjes, ze mogen wel kennis maken met "vreemde" honden maar er wordt wel gescreend of het allemaal wel vertrouwd is. Voor Corrina is het ook alweer het 5e nestjes wat zij voor de Dizzybell's kennel groot brengt en wat ben ik trots op haar en haar gezin en wat is ze gegroeid in haar rol van dochter van een moeder die hoge eisen stelt aan de nestjes van "haar" poedels. Gelukkig heeft ze daarbinnen wel haar eigen identiteit bewaart en zorgt ze als een tijgerin voor "haar" poedels en de puppy's. Lieverd ik vind je een kanjer hoe je binnen de beperkingen van een eensgezinswoning een druk gezinsleven zoveel tijd en energie steekt in het groot brengen van "jouw" puppy's.


donderdag 4 mei 2017 Corrina stuurt onderstaand berichtje: Woensdag 3 mei 2016 Hoera! De Donderslagjes vandaag 4 weken oud. En wat gaat het opeens hard! Het worden echt al kleine minihondjes met eigen karaktertjes. Vanaf vorige week kun je al een beetje zien wat voor karaktertjes de hondjes (op dit moment) hebben. 1 ding is wel duidelijk.. het is een pittig 8-tal! Onderling kunnen ze flink op elkaar mopperen en als er eentje een slecht humeur heeft zal hij of zij dat laten weten ook! En dan zijn het voornamelijk de meisjes die 'grommen en mopperen'. Echt hilarisch. Meisjes bruin en zwart zijn de grootste van het stel en hebben vaak het hoogste woord. Meisje zonder bandje kan er ook wat van, maar buiten de vertrouwde omgeving van de puppyren vind ze het af en toe nog wat spannend. Meisje roze, de kleinste van het stel, geeft nergens om.. vindt alles leuk en gaat ook op onderzoek uit en is een bijdehandte tante. Meisje Grijs is een rustig meisje, haar merk je bijna niet. Maarr... als ze iets echt niet leuk vind of iemand zit haar dwars dan kan ze verrassend uit de hoek komen dat je denkt: zo dan! De jongens maken zich over het algemeen niet zo druk. Jongetje Wit, is net als zusje Grijs en rustig hondje die je bijna niet opmerkt, maar ook hij is het weleens zat en dan is het klaar voor hem. Jongetje lichtgroen is net als zusje Roze een pittig ding. Heeft regelmatig een conflictje met zijn zussen. Ook hij is niet bang om (alleen) op onderzoek uit te gaan. En dan hebben we nog jongetje Donkergroen. Rustig hondje, maar houdt ook wel van een relletje op z'n tijd. Maar hij kan ook gewoon heerlijk ontspannen liggen slapen terwijl zijn zussen (en broertje lichtgroen) ruzie aan het maken zijn.

Wat ons ook heel erg opvalt is, dat ze vaak in 'groepjes' in het bad liggen slapen. Dus de hondjes die het meest naar elkaar toetrekken liggen vaak samen, maar ze gaan ook heel vaak gewoon heerlijk met z'n allen tegen elkaar of op elkaar liggen. Hoe pittig ze soms onderling kunnen zijn.. hoe relaxed ze reageren op de dingen die gebeuren in huis. Ze reageren vrijwel nergens op, schrikken nergens van. Stofzuigen? Je gaat je goddelijke gang maar.. wij slapen, Maar zoals van de week dat ik in de ren aan het stofzuigen was, werd jongetje donkergroen wakker en die vond het heel interessant wat ik aan het doen was dus kwam hij gewoon op de stofzuiger af. En ook gewoon de alledaagse dingen.. televisie, ruziemakende pubers, deurbel, blaffende volwassen honden.. het zal ze allemaal een biet zijn.

Gisteren hebben ze voor het eerst vlees (tartaar) gehad en wat hebben ze daarvan gesmuld!! En vorige week had ik ze al voorzichtig kennis laten maken met geitenyoghurt.. maar 2 van de 8 hadden maar daadwerkelijk interesse daarin. Vanmorgen opnieuw aangeboden en ze vielen alle 8 aan als hongerige wolfjes. De schaal waarop het zat kon ik zo weer opbergen, zo schoon was het. Gisteren is ook een mevrouw geweest van Stichting hulphond voor een eerste indruk van de puppy's. Zij had een youtubefilmpje met vuurwerkgeluiden op haar telefoon in de puppyren gelegd om te kijken hoe de pupjes daarop reageerden.. kwam van een enkeling een reactie.. maar dan meer van: dat geluid hindert me, ik ga wel ergens anders liggen. 1 pupje kwam daadwerkelijk kijken met zn neusje op de telefoon en toen hij het gezien had ging hij een stukje verderop weer liggen slapen. Zij vond het ook heerlijk relaxte puppen. Over 2 weken komt deze mevouw de puppen voor het eerst testen. Ik ben heel benieuwd.


donderdag 20 april 2017 Corrina heeft onderstaand bericht gepost op facebook maar ik wilde het hier ook graag kwijt dus vandaar...... Gisteren een onrustige dag gehad. Lotus haar moedergevoel is in alle hevigheid toegenomen.

Ze moest en ze zal met alle ´geweld´bij Dragana haar puppies liggen. ´s middags werd dit op een gegeven moment niet geaccepteerd door Dragana. Ze blokkeerde Lotus toen zij de ren in wilde en kreeg zelfs een zeer lichte correctie van Dragana dat ze dit toch echt niet wilde. Goed zo meisje! Maar ´s avonds was het hek van de dam.

Alle twee de dames zeer onrustig en Lotus bleef maar aand...ringen tot piepen aan toe waardoor Dragana het ook allemaal niet meer wist en ook niet meer bij haar puppen ging liggen, maar ik wilde ook niet dat Lotus erbij zou gaan. Uiteindelijk de dames ´streng´toegesproken dat dit echt klaar was. Dragana bij haar puppen gedirigeerd en ´stiekem´een pupje gepakt en die bij Lotus gelegt. Hehe.. de rust keert weder. Zo hebben ze de hele avond gelegen.

Maar dan is het bedtijd.. alle puppen weer bij Dragana in de ren, maar daar was onze Lotus het echt niet mee eens en piepte en zeurde..

Jammer Lotus, maar het gaat niet. Dus weer even streng toegesproken dat ze nu echt moest ophouden met piepen en jammeren... morgen weer een dag hoor. Toedeledoki. Het duurde toch wel even voordat Lotus zich hierbij had neergelegd. Komt Gertjan vanmorgen beneden ziet hij Lotus de puppyren uitlopen! Die stinkerd heeft gewoon een paneel opzij geschoven vannacht en is er blijkbaar toch bijgekropen!!! Nu zijn de grote dames uitgeweest alles heeft gegeten, puppen zijn gewogen en nu liggen Dragana en Lotus samen in de puppyren het kleine spul te voorzien van hun ontbijt.


woensdag 19 april 2017 Corrina stuurt onderstaand berichtje: 18 april 2017 Morgen zijn de pups alweer 2 weken oud. Wat gaat dat toch snel. Alle oogjes zijn open en nu beginnen het ´echte´ hondjes te worden. Van de week ook voor het eerst de nageltjes geknipt, want die waren wel wat lang. Die eer liet ik aan mijn moeder over, want het knippen van de nagels van de grote meiden vind ik al een uitdaging, laat staan van die kleine ieniemini nageltjes. Maar de kleintjes hebben dat prima doorstaan.

Even leek het er op dat Lotus het ´moederen´deze keer aan zich voorbij liet gaan... niets is minder waar!

Ik viel ons al wel op dat zij al een paar dagen bij vlagen erg ´stresserig´deed... hijgen en in de lucht likken. Ik herkende ze wel als stresssignalen, maar ik had werkelijk geen idee wat het was. Misschien toch te warm...?? (huiskamer is lekker warm ivm de pups). Gertjan zei al: ' Lotus is gewoon gestressed dat ze niet bij de puppen kan', maar ik twijfelde... Toch kreeg Gertjan gelijk!

Toen ik gisteravond naast Lotus ging zitten om haar te aaien omdat ze weer eens zo lag te hijgen, aaide ik over haar buik en deze was nat? Evenals het plaid wat op de bank lag.. Dus ik controleerde haar tepels en daar kwam melk uit! Dus toch!

Om haar emoties wat te sussen gaf ik haar een pupje en ze begon direct te moederen en te likken.

Het arme kleine ding werd helemaal natgesopt. Zelfs zodanig dat ik haar maar weer bij de anderen gelegd heb.

Dragana accepteerd het redelijk dat Lotus ook voor haar puppies wil zorgen, maar soms vind ze het wel mooi geweest en zie ik dat ze het toch niet heel prettig meer vind. Dan is het jammer voor Lotus maar dan moet ze plaats maken.

Dus de aankomende dagen even aankijken wat voor beide dames prettig is. Vanavond kwam ik thuis van het werk en zie ik ineens het lichtgroene bandje liggen in bad.. dus even checken.. Dat werd nog een leuke uitdaging, want meisje zonder bandje en meisje met lichtgroene bandje wegen nagenoeg even zwaar. Ik hoop maar dat ik het nu goed gedaan heb dan.

PS Duhhh Corrina volgens mij is lichtgroen een ventje dus probleem opgelost toch met die bandjes en zonder bandje, want dat is een teefje


maandag 17 april 2017

Gisteren zijn Beert en ik op bezoek geweest in Almere en de puppy's bekeken. Ze zien er echt geweldig uit, groeien als kool ze liggen te glimmen in hun zwembadje/werpkist bij hun moeder. Dibah de dochter van Dragana uit het eerste nest, neemt iedere gelegenheid te baat om met haar broertjes en zusjes te knuffelen, iets wat ze soms nog wat te lomp doet maar Corrina houdt dat heel goed in de gaten en moeder Dragana ook dus dat komt helemaal goed. Ik heb de nageltjes van de puppy's geknipt die waren te lang geworden en dat is niet prettig voort de buik van moeders, daarna hebben we van allemaal een foto gemaakt van hun koppies om een indruk te krijgen van de verschillende type hoofdjes die er altijd in een nest zitten zeker als je fokt met zo min mogelijk gerelateerde ouders. Over 2 weekjes maken we weer foto's zodat we de ontwikkeling kunnen volgen. De foto's staan in het fotoalbum


woensdag 12 april 2017 Afgelopen week hevig gebrainstormd over de namen van de puppy's en we zijn er uit ! Omdat de puppy's als een Donderslag bij heldere hemel geboren zijn hebben we als nestnaam Donderslag gekozen.

De individuele namen zijn voor de reuen: Donald, Diederik en Dagobert,


voor de teefjes Desi, Dieke, Dinte, Diede en Dientje.

Deze namen komen op het stamboom te staan dat wil niet zeggen dan men verplicht is de hondjes zo te noemen iedereen mag zijn eigen naam kiezen en de hond zo noemen, wij zijn alleen verplicht om binnen 10 dagen na de geboorte de namen voor op het stamboom door te geven en dat heb ik dus vandaag gedaan.

De puppy's groeien als kool zijn heel tevreden, moeder Dragana maakt het ook uitstekend, we zijn heel blij met dit nest uit deze combinatie. Wat opvallend is dat de vorige keer de oudere teef (Lotus) van Corrina na een paar dagen samen met Dragana de pups is gaan voeden en later opvoeden maar deze keer laat ze vooralsnog verstekgaan, ze vindt het wel prrima zo. Dragana is oud en wijs genoeg om het zelf te kunnen denkt ze.zondag 9 april 2017 Het gaat goed in Almere, de kleintjes groeien goed Dragana maakt het ook uitstekend zij is inmiddels weer met de andere honden in het bos geweest. Corrina moet haar tijdens het uitlat

en wel aan de lijn houden want ze is behoorlijk fel naar "vreemde" honden. Thuis is ze erg zorgzaam voor haar kindjes en zeer tolerant naar de andere honden van Corrina, waaronder haar dochter uit het eerste nest. Lotus laat het nest tot nu toe met rust dit in tegenstelling tot de vorige keer toen heeft ze samen met Dragana de puppy's verzorgd, maar dat gaat zoals het er nu uit ziet niet gebeuren.


Mochten jullie interesse hebben in een filmpje van de stuitgeboorte van het eerstgeboren meisje dan kun je hier klikken


Donderdag 6 april 2017 Gisteravond gaat om 22.08 uur de telefoon, Gertjan de man van Corrina, we zijn bezig hoor er is er al 1 geboren. Ik laat de honden plassen bezoek zelf nog even het toilet, verruil mijn laarzen voor makkelijke sloffen en vertrek richting Almere. Als ik de straat uitrij belt Corrina, ze kan nog net uitbrengen; ik hang je weer gauw op hoor want nummer 3 wordt geboren !! Dit alles in en tijdbestek van 12 minuten. Als ik even voor 23.00 uur de straat in rijd is zojuist nummer 5 geboren, die Dragana gaat werkelijk als een raket !! De bevalling verloopt nog beter dan "volgens het boekje" en onze blonde dame werpt in nog geen 2,5 uur tijd 9 puppy's. Om even voor 1.30 uur vertrek ik huiswaarts.

Vanmorgen om 7.30 uur contact met Corrina hoe de nacht is verlopen, het is allemaal goed verlopen meldt ze de pups maken het goed en dan ineens een berichtje; K.. !! ik; wat is er ?? Rode bandje ligt dood tussen de andere puppy's,. Wat een tegenvaller !! We kunnen ons hoofd gek prakkiseren maar we zullen het nooit weten wat daar de oorzaak van is geweest, dit zijn de minder leuke kanten aan het fokken !! Ik zeg Corrina toch vooral te gaan genieten van de puppy's en die Topper van een Dragana. Die het oeverigens heel goed maakt haar temperatuur is prima, haar buik voelt soepel en het plassen en poepen gaat ook weer normaal, de puppy's allemaal gegroeid en dat in 1 nachtje, kortom een kanjer van een moederhond !!

We houden jullie hier en op facebook op de hoogte van de perikelen van dit prachtige nest. Link naar de facebook pagine, dit is een besloten groep dus even een verzoek indienen om het te kunnen volgen.


Dinsdag 4 april 2017 Vanavond even contact met Corrina op Messenger, zij meldt het volgende; Dragana haar temp is al iets aan het zakken trouwens.. constante temp van 37.7.. vanavond 37. 5.. nog niet wereldschokkend, maar wel iets gezakt. We gaan het morgen wel zien.. maar ze is nog steeds erg plakkerig, wil nu wel erg graag dichtbij me zijn en is al een aantal keer in het badje gaan liggen uit zichzelf.. maar verder oogt ze nog rustig.


Vrijdag 31 maart 2017 Corrina heeft gisteren een stukje geschreven over het wel en wee van de aanstaande moeder: Nog (ongeveer) een week te gaan voordat de puppies van Dragana en Cruz worden geboren. Het gaat goed met onze 'Draak'. Ze is enorm aanhankelijk, bijna op het irritante af. En hoewel ze dat de vorige keer ook was mocht ik tijdens het kroelen echt niet aan haar buik zitten. Je zag haar dan denken; 'Als je aan mijn buik gaat zitten ben ik er klaar mee'en dan vertrok ze. Maar nu gaat Dragana er uitgebreid voor liggen en ze lijkt het zowaar nog lekker te vinden ook.

Dus nu kan ik de puppies heel erg goed voelen bewegen. Het is soms echt een drukte van belang in die buik.

Ik heb ook het idee dat het er best een mooi aantal in zit want ze lijkt het soms een beetje een soort van benauwd te hebben waardoor ze gaat kuchen en verliggen. Maar het kan ook zijn omdat het er misschien wel veel zijn en zoals ik al zei, zijn ze ook nog eens behoorlijk actief soms in haar buik.

Zojuist komt Gertjan naar boven en die zei het inderdaad ook (terwijl ik dit net typte).. de puppies zijn weer behoorlijk actief. Dus er staat ons nog wat te wachten.. Dragana haar taille meet nu 69 cm. Vorige keer meette we dat 2 dagen voor de bevalling en nu moet ze nog een week...


De vorige dracht was Dragana erg misselijk en haar eetlust was echt om te huilen. Nu eet ze redelijk tot goed, heeft 'honger', maar is nog wel kritisch. Dus ik moet soms nog wel truukjes toepassen om haar te laten eten.. Liever eten in de Kong, dan uit haar bak en als het dan toch uit de bak moet, dan graag wel een likje blikvoer (hoe 'slecht'als je vers vlees voert).. anders hoeft ze het niet.

Maar zijn (zelfgedroogde) snackjes vinden nog steeds gretig aftrek bij Dragana. Als ik niet uitkijk bijt ze zo in mn vingers, want stel je toch eens voor dat je tekort komt.

Alles staat al klaar voor de bevalling.. hulptroepen zijn gewaarschuwd, bad om in te bevallen, en al het andere spul wat ik nodig heb voor de bevalling. We gaan aftellen...

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page