top of page
Zoeken
 • dizzybellsnl

Dascha x Jonne - 2007

Bijgewerkt op: 13 mrt. 20222 juni Vandaag schrijf ik een laatste woordje in het dagboek van Dascha. Ik heb genoten van beide nesten, ben heel erg blij met de nieuwe mensen die zich aangemeld hebben voor de pups en deze zijn dan ook allemaal onder bijzonder aardige "daken" terecht gekomen. Het is relatief rustig nu in huize Dizzybell's maar maandag komt Dirk weer voor z'n doordeweekse logeerpartij en dan wordt het weer een klein beetje drukker. De eerste puppyles is door mijn beide dametjes goed doorstaan. Ik ben tevreden en kan terug kijken op een verschrikkelijk drukke, hectische maar bovenal fantastisch tijd !!!!

9 mei De chipper komt vandaag !!! Het heeft wel wat voeten in de aarde gehad maar deze ontzettend aardige mensen hebben erg hun best gedaan en komen vandaag chippen !!! De pups worden op dit moment ook allemaal in bad gedaan en indien mogelijk ook nog geschoren, ze moesten vandaag wel in bad want na het chippen mag dat 2 dagen niet gebeuren i.v.m. het ontstaan van een wondje waar de chip geplaatst is. De pups gedragen zich allemaal heel behoorlijk in bad en straks gaan we nog foto's maken van alle pups individueel.

7 mei De pups zijn vanochtend allemaal ingeënt en nagekeken door de dierenarts. Ze was zeer tevreden de balletjes van de reutjes waren allemaal voelbaar en ze hebben er allemaal 2 !!! De gewichten zijn uitstekend er zitten wel enorme verschillen tussen de reutjes. Er is 1 heeeeeeeeeeeeeele grote en 1 heeeeeeeeeeel kleintje en de rest zit er tussen in. De teefjes verschillen bijna niets !!! De gewichten staan in de tabel hieronder.

5 mei 's avonds Het is niet het tuincentrum geworden maar de kinderboerderij en daar hebben de pups kennis gemaakt met:

 • het varken

 • de geitjes

 • de schapen

 • de lammetjes

 • kinderen

 • fietsen

 • andere hondjes

Genoten dat we hebben, Nina was mee en heeft meteen besloten Dirk(ie) te kiezen als toekomstige hond voor haar en Jorrit !!! We zijn hier heeeeeeeeeeel erg blij mee en zo blijft Dirk toch een beetje in de buurt, we wonen niet ver van elkaar en we zitten bij dezelfde hondenclub. Weer een hondje onder een heel goed dak !!!! Kijk voor de foto's van het bezoek aan de kinderboerderij in het fotoalbum.

5 mei Vandaag gaan we met het hele nest en Emma op bezoek in het tuincentrum !!! De pups maken het uitstekend ze zijn met dit mooie weer de hele dag buiten in de speciaal voor de honden afgezette tuin. Ze spelen met elkaar rollen bollen door het gras en hebben verschrikkelijk veel lol. Ze eten inmiddels de oren van ons hoofd en worden groot, groter, grootst. We zullen ze vandaag ook weer even op de weegschaal zetten zodat we ons kunnen gaan verbazen over de gewichten volgens ons leggen ze inmiddels veel gewicht in de schaal, maar we zullen zien. Maandag komt de dierenarts om ze in te enten van de chipper heb ik nog niets gehoord, we wachten af wanneer die komt !!!!

1 mei Er is weinig nieuws te melden. De puppies doen het allemaal geweldig !!! Ze zijn momenteel de hele dag buiten achter het huis in de ren van de grote honden en 's avonds mogen ze dan ook nog even samen mer mama Dascha in de grote tuin spelen en dat is een lieve lust om te zien. Dascha voedt de pups nog zeker 3 keer per dag maar de nachten slaapt ze nu zonder zeuren of ze bij de pups mag door, dat geeft in ieder geval voor ons wat meer rust. We hebben nog vergeten te melden dat de pups vorige week woensdag voor de 2e keer ontwormd zijn dus dat is ook weeer gebeurd nu nog 1 keer voor ze naar hun nieuwe gezinnen vertrekken.

29 april De laatste pup van het nest van Charlotte is gisteren opgehaald en Emma is direct door Dascha en haar gezin geadopteerd !!! We hebben nog wel even getwijfeld of dat wel kon aangezien de geestelijke ontwikkeling van Emma toch 3 weken ouder is maar het is een ontzettend zachtaardig hondje dus dat loopt goed. Gisteren zijn we om 12.00 uur in de auto met alle pups naar Pampus getogen en hebben daar 3 uurtje in het zonnetje al spelend, luierend, gravend en ontdekkend doorgebracht. Ze hebben wederom kennis gemaakt met diverse mensen en verschilldende hondenrassen, kortom weer een dag met veel indrukken !!! Ze worden ook steeds wijzer en vinden in de puppyren blijven terwijl er mensen in de buurt zijn niet altijd meer even leuk en protesteren dan ook zeer luid. We moeten uitkijken dat ze niet te veel verwend worden. De foto's zetten we nu in het fotoalbum. De foto's van de scheersessie staan ook in het fotoalbum. Vrijdagmiddag hebben Yvonne en Catharina de pups allemaal geschoren, kopjes, voetjes en de "edele" deeltjes, alles lekker schoon !!! geen onnodig haar. De pupjes hebben zich tijdens de scheersessie op een enkele na, die heb je er altijd bij, keurig gedragen !!! We hebben ook meteen een beslissing genomen over een ons "eigen" teefje en het reutje dat bij Hennie Roeten gaat wonen en van ons samen blijft. Het hondje wat wij "Dirkie" noemen (zie foto hiernaast) is het kleinste hondje en Wil is helemaal "weg" van hem, maar hij kan niet in huize Dizzybell's blijven anders worden het er veel te veel. Ceasar gaat naar een familie in Friesland en de andere hondjes worden na de keuze van de blindengeleidehondenschool verdeeld. De namen van de hondjes opgegeven voor de stambomen zijn als volgt:

 • Dauphine

 • Dolores*

 • Deejay

 • Doetse

 • Dirk

 • Djonne

 • Donovan

 • Diesel*

Achter al deze namen komt nog de "nestnaam" Daylight te staan. * We weten niet zeker of deze namen worden toegekend omdat beide namen al eens gebruikt zijn, maar we wachten het af !!!

26 april Vandaag zijn de daylights verhuisd naar de puppyren in de huiskamer, dat was even wennen !!! maar nu liggen ze met z'n allen heerlijk te slapen na een lange dag buiten. Gisterenavond zijn we met alle pups naar KC Pampus geweest, dat is de hondenvereniging waar we lid van zijn en dat was genieten !!!! Zonde maar we waren de camera vergeten, de pups hebben kennis gemaakt met een:

 • Australian Shepherd

 • Spaanse waterhonden

 • Bruine Labrador

 • Bull Terrier

 • Sheltie

 • Eurasiers

 • enz, enz.

Allemaal bijzonder aardige honden de veel plezier hadden om "onze" pups eens nader van dichtbij te bekijken en ze te laten wennen aan heeeeeeele grote honden. Nou dat was weer helemaal genieten alles is zonder problemen verlopen, de een is wat brutaler als de anders maar ze doen weinig voor elkaar onder. Als je de tabel hieronder bekijkt zijn het ook "gewichte" pups.

24 april Wat een ellende, Wil is het weekend ziek geweest !!! Wat een rust van het andere nestje zijn van de 8 pups er 6, naar hun gezinnen Wat een feestje heeft Wil vanavond samen de de honden(tjes) gehad. De pups met z'n allen in de fietskar, 5 grote honden mee, op naar het favoriete plekje in Almerehout. Voor het eindstation (favouriete plekje) de grote pups al uit de fietskar en aangekomen op het favouriete plekje de pups er allemaal uit, de grote honden liepen al los en het feestje kon beginnen !!! Dat was genieten !!!! De kleintjes wat onwennig, ze liepen voor het eerst op gras, de grootte pups al veel vrijer en de volwassen honden vonden het allemaal prima !!! Ze hebben genoten !!! Met tante Charlotte in de zandbak (een molshoop), achter oom Monty aan richting het water, maar niet te ver van de oh zo bekende benen (van Wil), de grootsdte durfals samen met de grote pups al iets verder weg gaan en soms ook wel geplaagd worden, maar dan waren daar toch altijd weer de beschermende handen van Wil. Na ongeveer een 20 tot 25 minuten weer in de fietskar naar huis. Thuis een slok "gespierde" melk van moeder Dascha en nu liggen ze hier allemaal flat out te slapen !!! De foto's gaan we nu in het fotoalbum zetten. De term "gespierde" melk is ontstaan doordat Dascha zo verschrikkelijk hard rent als ze los mag lopen dan houdt geen hond haar bij, we dachten dan als ze thuis komt krijgen de puppies weer "gespierde" melk. Nou moeten we zeggen daar zien ze ook wel naar uit.

18 april Helemaal vergeten te melden maar de pups hebben het hele "appartement" al in beslag genomen, ze zwermen door m'n hele kantoor(tje) heen. Ze zijn dus niet naar de serre verhuisd, dit om te voorkomen dat er 2 teven met pups gebruik moeten maken van de huiskamer en dit tot onderlinge irritatie kan leiden. Ze eten 2 tot 3 keer per dag zelfstandig en dat gaat bijzonder goed. Vandaag is Catharina geweest en zij is zeer tevreden over de pups van Dascha. Ze zijn:

 • diep zwart van kleur

 • compact van bouw

 • vierkant

 • hebben veel vacht

 • hebben een fiere houding

Het is een goede match geweest met Jonne en we houden dan ook zelf 1 teef en 1 reu wordt geplaatst. We zouden nog graag 1 reu willen plaatsen bij iemand de eens een keer wil showen en deze reu voor ons ter beschikking houdt.

16 april De puppies zijn al 2 dagen met dit mooie weer buiten geweest en vinden het bijzonder interessant !!! Vandaag een politie-actie in Almere-hout en daarbij cirkelde er een politiehelicopter boven ons huis maar er was ook van dit nest geen pup die er zich iets van aantrok !!!! Na de wandeling met de "dilemma's" hebben we de pupjes van Dascha in de fietskar gedaan en zijn met hun in de kar gaan wandelen, mama Dascha en papa Jonne ook mee. Ze vonden het maar heel gewoon en hebben heerlijk liggen slapen. Het gaat ze allemaal uitstekend !!! Foto's volgen zo spoedig mogelijk !!!!

14 april 's avonds Zojuist de puppies voor het eerst brokjes aangeboden !!! Ze begeven zich steeds vaker en verder uit de werpkist en maken daarbij soms een oorverdovend lawaai !!!! en een heerlijke bende. Even een blik in de werpkist geworpen, ze genieten met z'n allen van de brokjes, dus vanaf vandaag hebben we niet 8 puppies in de kost maar 16 !!! en daarbij ook nog eens 6 volwassen honden waarvan de 2 moeders wel 4 keer per dag een volle bak met brokjes willen en minimaal 2 keer per dag vers water, het is net een continue voederbedrijf. Nog even bij de pups gekeken maar alles loopt met het eten van de brokjes naar wens, er wordt volop gesmakt en geknort, dus vanaf vandaag moet er ook een bak met water neergezet worden. Het gaat dus heeeeeeeel erg goed met de jongste telgen in huize Dizzybells.

12 april Zo de gewichten staan weer op de site vanaf vandaag gaan we ze nog maar per week vermelden. De pups groeien goed dus er is geen reden om ze dagelijks nog te moeten wegen. Afgelopen maandag (2e paasdag) heeft Hennie Roeten (neemt een reu van ons) ons geholpen met het ontwormen (1e keer) en het knippen van de nageltjes (2e keer). Het haar van de pupjes groeit zo snel dat het al helemaal over de teennageltjes heengroeit !!!! moeilijk knippen dus. Vandaag nieuw puppiebezoek gehad en deze familie heeft besloten om een reu van Dascha aan te schaffen. Nu nog 2 reutjes die een goed tehuis zoeken !!! Het gaat snel de pups gaan al op hun pootjes staan en zoeken al plekjes om te plassen, we gaan ze aankomend weekend naar de serre verhuizen. Van de serre kan het dak open en dat is voor de pups heerlijk. Ze zijn dan lekker binnen maar toch ook weer buiten en niet te warm !!!!

8 april Wij hebben hele drukke dagen achter de rug !!! Een zieke dochter bij Wil met 2 kleinzoons, wederom veel puppiebezoek, vandaag een paasbrunch voor 8 volwassenen en 4 kleinkinderen kortom een hectische dag. De pups van Dascha en Dascha maken het uitstekend. Ze groeien goed en worden wijs, proberen al op hun pootjes te staan en alle oogjes zijn open !!!

6 april Het is een hectische dag in huize Dizzybell's veel bezoek voor de "dilemma's" en gelukkig heel veel hulp van Yvonne en Catharina bij de verzorging van de volwassen honden !!! 5 april Er zijn al heel wat kijkertjes opengegaan de afgelopen dag. Nog niet bij allemaal en bij sommigen 1 oogje en bij andere 2 kiertjes, maar het gaat naar wens. Dascha wordt in de omgeving van ons huis steeds vrijer. Gisteren en vanmorgen heeft ze op haar jacht achter de eenden aan een bad in de vaart genomen. Ze komt dus weer helemaal in haar "oude" doen terug.

4 april De pups maken het goed hier en daar zien we bij de oogjes al een heel klein kiertje, dus het openen van de oogjes is in gang gezet. Lichtgeel en rood zijn niet zo veel gegroeid maar dat kan een keertje gebeuren, verder alles prima !!!

* Het gewicht van deze pup was op 2 april verdubbeld ten opzichte van het geboortegewicht * de gewichten van deze pups zijn verdubbeld op 3 april * de gewichten van deze pups zijn op 4 april verdubbeld

5 april ook lichtgeel is nu verdubbeld in gewicht.

3 april Eindelijk weer even tijd om aandacht te besteden aan de website. Het is een drukte van belang op de Korhoenlaan. We kunnen de pups niet meer op de digitale brievenweger wegen, daar zijn ze te onrustig/groot voor, dus vanaf vandaag op de grote weegschaal. Ze groeien fantastisch !!! en maken het uitstekend, maar moeder Dascha is haar stem kwijt !!! Dat komt ervan als je aan iedereen die:

 • langskomt

 • je tegenkomt

 • aan de deur belt

 • op visite komt

Luid blaffend wil vertellen dat je kindjes hebt en je heel erg trots bent op ze. Dan zeggen je stembanden op een gegeven moment nu even niet meer !!! Wel lekker rustig voor ons maar dat is mama Dascha ten voeten uit, iedereen die moet het horen. Ze krijgt een schepje hoestdrank en dan zal het wel weer snel opknappen. Ik zie nog geen spleetjes komen bij de oogjes van de pups maar dat zal ook niet lang meer duren.

1 april Gisteren een drukke dag gehad !!! Dascha gaat al weer helemaal mee op de wandeling, ze maakt het uitstekend en de pups doen het geweldig !!! Er is enorm veel belangstelling voor de pups en we krijgen dan ook veel bezoek. Verder weinig nieuws te melden.

30 maart We zijn er uit. Het "thema" van dit nest zal worden Daylight, omdat ze allemaal bij daglicht geboren zijn !!! Het gaat allemaal heel goed met de pups. We hebben Dascha vandaag gewassen en haar oren, staart en voorsnuit lekker kort geschoren. Ze is weer helemaal als nieuw en heeft vandaag ook weer heerlijk los gelopen tijdens de wandeling en genoten dat ze heeft !!! Als we richting huis gaan krijgt ze wel steeds meer haast om thuis te komen maar dat is logisch als er 8 van de kleine "apen" op je liggen te wachten.

29 maart de 2 dametjes De pups van Dascha zijn met erg lange nageltjes geboren dus nagels knippen is nodig en dat gaat vandaag gebeuren !!! In verband met de sterke groei van de nagels van poedels knippen wij vanaf de geboorte de nageltjes wekelijks kort, we hebben ondervonden dat dit aanmerkelijk scheelt als ze volwassen zijn de nagels groeien dan minder snel en worden niet zo lang. Het kan trouwens ook geen kwaad voor de buik van mama Dascha !!!! Vanmiddag puppiebezoek gehad van Geerke en 2 vriendinnen van school. Erg gezellig en het resultaat heel veel leuke foto's. Zie het fotoalbum.

28 maart De pups groeien geweldig !!!! Dascha komt nu ook weer helemaal tot zich zelf, ze is weer mee geweest op een gemiddeld grote wandeling. Ze had gisteren een kluif gevonden van de andere honden en heeft die op het kleed voor de werpkiste heerlijk op liggen kluiven het is een goed teken dat ze even wat afstand kan nemen. De nachten zijn nog onrustig want ze moet er regelmatig uit om haar behoefte te doen. We hopen dat dat ook gauw normaliseerd.

27 maart Allemaal gegroeid !!! De pups zowel als Dascha zijn erg rustig en alles gaat voorspoedig. De pups voelen goed aan, stevig, lekker warm en ze glimmen. Kortom GENIETEN !!!

26 maart Het gaat goed met de pups. Ze zijn op 1 na allemaal gegroeid, de een iets meer of minder dan de ander maar toch. Lichtgeel zullen we gedurende de dag in de gaten houden en nog eens extra wegen om te kijken of er misschien na de geboorte niet correct is gewogen, dat kan natuurlijk . We waren moe de pup was nog nat en misschien niet helemaal rustig op de weegschaal, we wachten het even af. Ook zullen we lichtgeel af en toe extra aan de tepel leggen. Dascha maakt het goed ze gaat iedere keer heel kort naar buiten en dan in rengalop weer naar huis. De 2 teven hebben het op dit moment iets moeilijker met elkaar, we houden ze binnen dan ook strikt gescheiden. Buiten gaat het goed, alhoewel ik Charlotte regelmatig moet waasrschuwen dat ze niet de "regelteef" hoeft uit te hangen en Dascha heeft het weer moeilijk als we richting huis lopen dat Charlotte, omdat deze los loopt, eerder thuis dreigt te zijn dan zij, ze trekt dan heel erg aan de lijn om toch maar eerder bij de voordeur aan te komen. Kortom we moeten met de beide teven alert blijven !!!!

25 maart 10.21 Alles is uitstekend gegaan vannacht. De pups zijn rustig en Dascha is een bijzonder zorgzame moeder. Ze heeft al wat meer ervaring (het is haar 2e nest). Vanmorgen om 07.00 uur wilde ze er weer uit voor het hoognodige maar daarna trok ze als een dwaas naar de puppies. Vandaag worden de pups niet gewogen, dat doen we morgen weer we laten ze nog even met rust.

25 maart 03.45 Met Dascha naar buiten geweest voor een snelle sanitaire booschap, daarna weer als en speer naar haar puppies. Alles is rustig dus we gaan snel weer slapen.

24 maart Het is eindelijk zover gisteren de hele dag lopen hijgen en puffen, vannacht in een hogere versnelling hijgen en puffen en toen hield Wil het om 6.30 uur niet meer uit en heeft verontrust de dierenarts gebeld. Met Dascha daar heen getogen en wat blijkt er is niets aan de hand alles oké !!! Thuis gekomen lijkt het wel of ze persweeërn krijgt en ja hoor we zien de 1e perswee om 8.30 uur. Na 1 1/2 uur persen (dat is te lang) bellen we weer de dierenarts en vertrekken hoogstwaarschijnlijk voor een keizersnee. Bij de dierenarts aangekomen is het eerste reutje in de auto geboren, we wachten bij de dierenarts tot er nog een pupje komt en daarna gaan we huiswaarts, alwaar om 11.45 numero 3 geboren wordt. Corrina (dochter van Wil) is gelukig komen helpen en het is nu bijna kwart voor 4 en er zijn 6 pups geboren waarvan 5 reuen !!!!!!!!! HELP !!!! Na het lichtgele reutje vermoeden wij dat Dascha nu klaar is !!! Als afsluiting van een hectische dag met elkaar, Corrina, Inge, Catharina, Bart en Wil piza gegeten, een wijntje gedronken en met een zeer tevreden gevoel naar huis/bed.

23 maart Het gaat er nu toch wel op lijken dat Dascha vandaag/vannacht gaat bevallen, ze is onrustig wilde afgelopen nacht om 03.30 naar buiten, vanmorgen om 8.00 uur weer en om 12.00 weer. Op dit moment ligt ze met een half oog open te slapen. Haar temperatuur nemen we nog steeds op maar daar is niet echt een peil op te trekken, is altijd leuk voor de statistieken maar voor de rest nergens goed voor althans bij Dascha. Gisteren, de fokker van Dascha, Carla Platerink, aan de telefoon gehad en bij haar honden is het vrij normaal dat ze na de 60ste dag bevallen, dus wij weer een beetje gerustgesteld. Het is vandaag de 61ste dag en de vorige keer heeft ze haar pups op de 62ste dag gekregen al met al blijft het spannend. Wil is blij als de bevalling achter de rug is.

21 maart Dascha houdt ons lekker bezig, door de temperatuurdaling zijn we op het verkeerde been gezet en dachten we de pups worden binne 24 uur geboren. Maar nee hoor niets daarvan. Vanochtend was haar temperatuur 37,9, we moeten het gewoon rustig afwachten. Het is nog steeds een drukte van belang in haar buik, je ziet de pups constant bewegen dat is altijd weer een heel bijzonder schouwspel.

20 maart Het is de 58ste dag van de dracht van Dascha. Haar temperatuur ging gisteren ineens omlaag van 38,3 's morgens naar 37,5 's avonds. zou de bevalling dan toch aanstaande zijn ??? Wil heeft in ieder geval de afgelopen nacht bij haar geslapen. Vanochtend is het rustig en haar temperatuur is nu 37,7. We kunnen er niet echt hoogte meer van halen. Catharina komt vanavond en blijft slapen zodat Wil niet alleen is met de bevalling, mocht er in de tussen tijd iets gebeuren dan kunnen we bellen. Afwachten maar !!!

19 maart 2007 Sinds gisteren is Dascha in huize Dizzybells op de haar bekende manier gearriveerd, stormachtig en blaffend zo van zien jullie mij ik ben er !!!! Vandaag is alles rustig ze ligt heerlijk in de werpkist te slapen en als ik naar haar kijk, kwispelt ze met haar staart zo van ik ben er nog hoor !!! Sinds gisteravond nemen we haar temperatuur op zodat we enigszins in kunnen schatten wanneer de bevalling zich aankondigt. Het is nl. zo dat 24 uur voor de bevalling de temperatuur 1 graad daalt, zo hebben we een houvast en weten we of we nog even boodschappen kunnen doen of toch maar beter thuis kunnen blijven of 's nachts bij haar blijven slapen. Op de foto Dascha met haar dikke buik.


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page