top of page
Zoeken
  • dizzybellsnl

Isa x Pencer - 2011pup retour na 3 weken !!

29 februari Na diverse up-date telefoontjes van Ton en Anke nu een schriftelijke: Zitten jullie lekker te bakken in de zon cq te overleven in Almere? Hierbij een paar foto's van ons berekind de afgelopen week. Het gaat supergoed, zowel in Appelscha als hier in Hoofddorp. Bono is inmiddels haar grote vriend en Oma Muis zit echt in de rol van opvoeder (blaft haar regelmatig af, maar speelt stiekem ook met haar als ze in de tuin of in het bos zijn). Inmiddels heeft Beertje de straat/stad Steenwijk meegemaakt (waar ze een hele grote variant van haar naamgenoot heeft gezien (zie de foto's), maar ook is ze hier al in de bus geweest, ze is op het treinperron geweest en heeft treinen zien en horen passeren. Ze heeft de motor van Ton gehoord en Ton met helm op leren kennen. Ze weet nu wat brommers en scootmobiels zijn, wat fietsen zijn en ze kan al een minuut of 10 alleen in huis zijn, buiten de bench en zonder de andere hondjes. Vanmiddag gaat ze mee in de doggy ride en daarvoor gaan we nog met z'n allen plus buurhond Max, naar het bos. Vrijdag gaat ze naar de drukke markt hier in Hoofddorp en zaterdag staat het strand op het programma. Oh ja, zaterdagmiddag komt er ook visite....kortom....je wordt al moe als je het zo leest, laat staan hoe het voor haar is. Gelukkig knuffelen we ook lekker veel en oefenen zit, af en eten en kusjes geven...zelfs het happen in de lijn (haar eigen of die van Bono) wordt steeds minder interessant... Nou...dan zijn jullie weer even op de hoogte! Henninkjes (die zijn op vakantie): geniet van de rest van jullie week en Wil: tot ziens!! Liefs van Anke en Ton Zo zie je maar hoe het met zo'n pup kan lopen bij andere mensen !!!! Niets mis met deze pup.

19 februari 18.30 Na het berichtje hier over het "bruine beertje" wat overigens een zwart teefje is maar een bruin bandje omhad. Heb ik telefoon gehad van Anke en Ton Smakman zij zijn hele goede vrienden van Wim en Annet en hebben de grootmoeder (Muis) van dit hondje in huis en waren vanaf de geboorte al zeer geïnteresseerd in deze pup maar wilden liever een volwassen hond ivm werk enz. Nu hebben ze een "regeling" met de familie Hennink voor doordeweekse opvang bij hun en dan in het weekend bij Ton en Anke tot ze wat langer alleen nou ja alleen met 2 andere honden en 3 katten kan zijn. Anke gaat ermee op de hondenschool "de Roedel" waar Ton voorzitter is en Wim instructeur en moeder Isa de behendigheid volgt en vele malen de wedstrijden van deze hondenschool heeft gewonnen. Zo zie je maar weer het motto van mijn oma: "als er ergens een deur dicht slaat gaat er elders een venster open", wordt weer helemaal waarheid. Lieve Ton en Anke veel plezier met dit kleine "bruine beertje" van ons.

19 februari Zojuist is het bruine bandje bij de familie Hennink in Wapserveen terug gebracht. De nieuwe eigenaars hebben dit besluit genomen omdat het ze zwaarder viel om een pup in huis te hebben dan ze verwacht hadden. Mevrouw wilde eigenlijk graag een knuffelpupje en dat is gezien de leeftijd en de grootte van een grote poedelpup nu nog niet het geval (kan ze wel worden maar dan moet je door het eerste jaar heen), dus hebben ze met pijn in het hart moeten besluiten dat dit geen goede keus voor hun geweest is en hebben vandaag "bruintje beer" terug gebracht. Die voelt zich inmiddels na 3 weken weer helemaal thuis in Wapserveen, ze was eers even onder de indruk maar kroop toen alles rustig was lekker tgenmama Isa aan. Voor dit hondje zoeken wij een goed tehuis bij mensen die begrijpen dat een pup niet alleen voeding maar ook opvoeding nodig heeft en geleerd moet worden dat je als poedel geborsteld wordt, het enige wat dit hondje geleerd heeft is in de bench slapen omdat ze daar weinig kwaad kon. Jammer maar zoiets zie je niet bij een eerste kennismaking.

filmpjes11 januari Vandaag de hele dag zitten klooien met foto's en filmpjes samen met Yvonne hieronderstaand het resultaat als ik tijd heb ga ik nog meer van deze probeersels op jullie loslaten.

https://youtu.be/l1cSb9MwOu8


Reacties

7 februari Een reactie over het bruine bandje: Hallo wil Ik wil even iets laten weten,hoe het met bruintje gaat. Toen wij naar huis reden,is het echt goed gegaan,ze heeft in het begin een beetje gehuild,daarna heel de reis geslapen. Ze voelde haar eigen al meteen thuis bij ons. In alles moest ze bijten,dat mocht natuurlijk niet. Wij moeten haar heel de dag in de gaten houden. Ook mijn handen zijn al helemaal kapot gebeten. Nu wordt ze al een beetje rustiger,ze kent haar naam al, en ze eet ook goed. Ze groeit als kool. Als jij jou e-mail adres stuurt,zal ik een paar foto's sturen. Doe de groeten aan de fam.Hennink Groetjes : Wilma Schoofs

5 februari Een reactie over het oranje bandje: Hoi Wil, Ik wilde je even laten weten hoe het met Dieuwertje (Daphne oranje bandje) gaat. De eerste dag dat ze bij ons was af en toe een ongelukje in huis later op de dag ging ze al uit zichzelf naat achter toe om een plas of een poep te doen. Wat ons wel opviel was dat ze telkens maar heel kleine plasjes dee en de dag erna na een grote plas steeds kleine drupjes. op Dinsdag zijn we voor controle bij de dierenarts geweest en bleek onze kleine schat een blaasontsteking te hebben. Ze heeft er medicijnen voor gehad en vandaag voor controle terug geweest. De blaasonsteking is inmiddels over en ze doe het verder fantasties. Vanaf dag 1 ligt ze s'nachts in haar bench en hebben we haar niet gehoord, wel is de mens Dieuw 2 nachten op de bank blijven slapen om te kijken of het allemaal goed ging. Met de andere honden gaat het ook uitstekend met de jongste van 11 speelt ze geregeld, vandaag hebben ze in het park heerlijk lopen ravotten met elkaar. Wij zijn erg blij dat ze weer helemaal beter is. Nou tot de volgens de x maar weer Groetjes van Bianca en Dieuwie en een Grote Poot van Dieuwertje Daphne uit Waddinxveen.

31 januari Een reactie over het paarse bandje: Hallo Wil, Even laten weten hoe het met Syenna (paars) gesteld is... Ze doet het schitterend hoor, Eerste nacht beetje onwennig met wat gejammer, tweede nacht al veel beter en derde nacht schitterend. Ze plast en poept al goed buiten, af en toe nog ongelukje binnen maar dat hoort er nu eenmaal bij :-) Ze schiet al goed op met men boomerke en volgt hem constant :-) als hij er geen zin meer in heeft gaat hij in de hoogte zitten, daar kan zij toch (nog) niet bij :-) Het eten lukt ook heel aardig, al moeten we er blijven bij zitten want als ze ons niet meer ziet komt ze zoeken. Kortom ze is een schatje en hebben haar al helemaal in ons hartje toegelaten !! In bijlage leuk kaartje gemaakt van een foto die 2 weken geleden in Wapserveen getrokken geweest is. Groetjes, Sonja, Jordy, Kenzo(boomerke) en Syenna

30 januari Bijna alle hondjes zijn dit weekend afgehaald wat is het snel gegaan, gisteren was ik nog even in Wapserveen (het bruine beertje werd afgehaald) en dan is het toch wel heel erg rustig er zijn er nog maar 3 !!! Mijn eigen Puck wordt steeds brutaler en vindt dat het HAAR puppies zijn i.p.v. die van Isa en ze wil hierom best de confrontatie aangaan klein spook dat ze is. Hieronder een aantal reacties van eigenaren die al gemaild, gesmst gefacebookt hebben.

het rode bandje (Drop): na de 1e nacht Goede morgen, Even een berichtje vanuit Nijmegen J! Gister avond gingen we om 23.00 uur naar bed. Drop lag in de kleine bench te slapen. We hadden onze twijfels of die zo heerlijk braaf zou blijven. Om 00.15 uur hoorde ik hem zacht blaffen, ik heb hem toen even buiten in de tuin gezet en ja hoor, een grote plas! Wouw, wat goed. Toen even rustig met hem geknuffeld tot hij weer sliep en terug in de bench gedaan waar hij lekker verder ging slapen. Om 15.00 uur is hij nog een keertje wakker geworden, weer een plasje gedaan. Wat een kanjer!!! Daarna (even) lekker samen op de bank zitten kroelen en knuffelen, waar we uiteindelijk in slaap zijn gevallen. Drop heerlijk tussen mijn armen, samen onder een fleece dekentje. Nu zijn we allebei wakker, Drop heeft heerlijk gegeten en een keurige poep en plas gedaan netjes in de tuin. Wat een lieverd is het zeg, en al zo goed zindelijk!! Ik ben helemaal aan het genieten. Liefs Claudia. XXX

na de 2e nacht: Hoihoi, Afgelopen nacht heeft drop zich super keurig gedragen! En heel goed geslapen. J Ik had zijn bench op de inloopdouche bij mijn slaapkamer gezet, zodat hij lekker dicht bij mij stond en lekker bij de verwarming. Hij heeft de hele nacht netjes in de bench geslapen en dat ging prima! Lekker zacht mandje erin, knuffels en puppy-kruikje met een botje erbij. Je hoort het wel, nu al lekker verwend, die kleine vent van me! Hihi. Hij is maar 2x eventjes wakker geworden om een klein plasje te doen in de douche, kon ik het meteen wegspoelen en hoefde we niet naar de koude tuin ;). Het wandelen gaat ook al heel goed. Omdat hij nog niet zo lang mag, kan ik mooi zonder kruk oefenen, steeds met kleine stapjes een beetje verder. Kunnen we samen weer leren lopen! Ik ben echt dol blij met mijn nieuwe maatje. We passen echt bij elkaar! J Soms is hij lekker druk en baldadig maar hij kan ook heerlijk kroelen en lekker slapen. Het is echt een schatje!!! Hij poept en plast al keurig buiten, eet goed, komt netjes naar me toe als ik hem roep en laat zich ook al kammen op de tafel. Het is echt een TOPPERTJE!!! Mijn lieve Droppie J. In de bijlage heb ik een aantal leuke foto’s toegevoegd. Veel liefs, Claudia en Drop!

De belevenissen van het olijfgroene bandje (Morris)kun je op de facebook pagina van Terry vinden.

het grijze bandje (Puck) Hoi Wil, Puck (grijs) is vandaag bij ons komen wonen en heeft meteen de kamer verkend. Ze had geen last van verlegenheid of schuwheid. De kinderen hebben met haar gespeeld en als ze moe werd dan viel ze het liefs tegen iemand aan in slaap. Later heeft ze ook de tuin verkend. Ook dit vond ze erg leuk. Het gaat goed en we hebben de indruk dat ze snel gewend zal zijn. Groetjes Lon, Leo, Tim & Bram

7e en 8ste week

25 januari Vanmiddag zijn de puppies ingeënt, de dierenarts is naar het Oosteinde in Wapserveen gekomen want om met 12 puppies in de auto naar Dwingelo te rijden is geen optie gebleken. De dierenarts was erg tevreden over ze, allemaal gezond bij 1 reutje voelde ze maar 1 teeltballetje dus dat moeten we afwachten maar verder allemaal prima hartslag geen ruisjes of andere narigheden. De kleine rakkers hebben zich ook geweldig geweerd en bleven keurig staan tijden het onderzoek en de injectie gaf ook geen probleem. Dat was het dan weer er staan ons drukke afleverdagen te wachten want er gaan er al heel wat naar hun nieuwe gezinnen. Ze zijn er aan toe, hebben geen echte uitdaging meer in huize Hennink en gaan dan stoute dingen doen dus morgen gaat het hondje met Gaus mee en worden er 2 door hun baasjes opgehaald. Daarna gaan er 4 met mij mee die worden zaterdag afgehaald. Voor de Belgische kopers dat scheelt 200 km rijden en 1 voor een gezin in Almere, die blijft dus lekker dichtbij en 1 pup wordt er opgehaald door een gezin uit Vleuten. Zaterdag wordt er ook nog 1 opgehaald door 2 dames dat zijn er in 2 dagen 8 minder, wat zal het stil worden daar in Wapserveen, gelukkig voor Isa blijven er nog 4 over, waarvan er 1 a.s. donderdag gehaald wordt, 1 wordt het 2e weekend van februari opgehaald en voor 1 ga ik morgen de “gelukkige eigenaars” bellen en het gele bandje blijft in Wapserveen en zo hoop ik komen ze allemaal op hun pootjes terecht in hun nieuwe gezinnen en gaan ze het daar goed hebben met elkaar.

24 januari Afgelopen zondag weer een bezoekje gebracht aan de puppies wat wordt het een dozijn krijsende en aandacht eisende kleine duvels. Ze willen in de huiskamer rennen, ravotten en moeder Isa en tante Yente plagen en met ze spelen en die willen dat nou net niet, gevolg een hoop gebrom en gemopper, waar de puppies dan weer mee leren omgaan ook dat is socialisatie voor ze, ze moeten leren dat een volwassen hond de baas is en als die moppert dan moet je daar respect voor hebben nou dat gaat ze goed af hoor. Ik had Puck meegenomen en die geniet van die kleine lekker ruikende rakkers ze wast en poetst dat het een lieve lust is, probeert met ze te spelen en geniet !!!.De pups groeien, zoals je op de tabel hieronder kunt zien, nog steeds als kool en de sociale ontwikkeling gaat voor allemaal gelijk op, de tandjes en kiesjes staan er ook allemaal in dus al met al een gezond en qua uiterlijk en karakter een heel gelijkmatig nest, geen uitschieters naar de een of andere kant. Het is daarom voor de pupkopers een hele moeilijke beslissing welke te kiezen nemen we die of nou weer juist die of toch die andere ?? Daarom hebben we met de nieuwe baasjes van de pups afgesproken ze daarbij te helpen en ons uiterste best te doen dat de juiste pup bij het juiste gezin terecht gaat komen. A.s. woensdag komt de chipper van de Raad van Beheer dan worden de namen aan de hondjes geplakt en krijgen ze een stamboomnummer en een chipnummer (barcode). Donderdag worden ze voor de eerse keer ingeënt en dan zijn ze het weekend klaar voor vertrek naar hun nieuwe baasjes. Ze zijn inmiddels 2 keer ontwormd dus alles loopt op rolletjes daar in Wapserveen.

tijdstip

geslachtkleur bandjegeboortegewicht20-0123-0103.05reurood290 gram3150339021 januari Gisteren een berichtje van Nicole Hennink ontvangen over de vorderingen van de pupjes. Hallo Wil, Vandaag zijn de laatste 3 meegeweest naar buiten. Eerst in de auto naar een vriendin van mij. Bruintje beer vond dit toch wel erg spannend, maar na een paar km ging ze naast dr zusjes slapen. Aangekomen op de plaats van bestemming stond Maxim al te wachten op de kleine monstertjes. Snel mee naar de kantine om na een kleine verkenningstocht iedereen aan te vallen die in de weg stond. Totaal geen angst. Natuurlijk ook nog even door de stal gelopen aan het riempje. In het begin toch nog een beetje spannnend, maar al snel liepen ze mee alsof ze nog nooit anders gedaan hadden. Alle pupjes zijn nu meegeweest ergens anders heen. Ze vonden het allemaal heel interessant en hebben veel indrukken opgedaan. Gr Nicole

Afgelopen donderdag ben ik zelf ook nog bij de pups geweest, er kwam een nieuwe puppykoper en er moest weer vlees aangeleverd worden dus samen met Henny op naar Wapserveen. Wat doen die kleine rakkers het goed en wat steekt de familie Hennink er een tijd en energie in om deze heerlijke puppies van Isa een zo goed mogelijke start te geven, niet alleen aan voeding en socialisatie maar ook aan aandacht en knuffelbaarheid het is een lust om het te zien met hoeveel passie ze zich daaraan wijden. Mijncomplimenten en ook van een aantal puppykopers die dit niet als normaal ervaren, maar heel bijzonder vinden, TOP!!!. Bij het vlees dat ik meegebracht had zaten ook kippennekken die mogen de pups op deze leeftijd al rauw (ja rauw NOOIT gekookt) hebben en mijn ervaring is dat ze daar vreselijk van kunnen genieten !!! De familie Hennink heeft definitief voor het gele bandje gekozen dus die blijft in Wapserveen bij Isa en Yente wonen, ik wens ze heel veel plezier met dit kleine maar oh zo charmante dametje.

5e en 6e week

17 januari Gisteren nog geheel onverwachts bij de pups geweest, wat groeien die nu snel het lijkt wel of ze pokon te eten krijgen. Donderdag ga ik weer en dan gaan we definitief een beslissing nemen welke pup er bij de familie Hennink blijft en welk reutje er geschikt is om mee te showen want ook daar heb ik een liefhebber voor. De pups zijn het afgelopen weekend voor het eerst buiten geweest en gisteren zijn Rood en Zwart mee naar de Welkoop geweest hieronder een drietal verslagjes van Annet over de afgelopen dagen: zaterdag: De pupjes zijn vandaag voor het eerst naar buiten geweest, met een mooi zonnetje konden ze heerlijk even de tuin verkennen. Ze liepen moeder Isa zo achterna het gras op. De verjaardagsvisite heeft geholpen om op de kleine monstertjes te passen en mooie foto's te maken. maandag: Vandaag de zwarte en rode meegenomen naar de Welkoop. We laten de pupjes eerst even buiten lopen en de rode plast netjes buiten, ze vervolgens mee naar binnen genomen, na eeerst lief begroet te zijn door een medewerkster laat de rode als dank een poepje achter en de zwarte plast nog even lekker ernaast. Verder hebben ze zich voorbeeldig gedragen ze liepen netjes met de winkelwagen mee. Daarna zijn we met roze en oranje wat vieze vuilniszakken puppiepoep bij kennissen langs gaan brengen, uiteraard even naar binnen en geaaid worden vonden ze allebei heel normaal. Ook zijn de 3 zwaarste al mee geweest naar de paarden: 11 januari: We zijn vandaag met de twee dikkertjes even naar de paarden gelopen. Het zwarte bandje vond het paard erg interessant en begon al aan zijn neus te likken. De beloofde foto's kom na dondeerdag want de bestanden waar te groot om via de mail te versturen maar jullie houden ze te goed !!!

13 januari Vandaag oppassen in Wapserveen, er komt puppy bezoek, Catharina helpt met het scheren van de voetjes (12 x 4), de snuitjes, de staartjes en de geslachtsdeeltjes (voor de hygiene) en het knippen van de nageltjes (12 x 18). Het is een heel werk en onderwijl ontvang ik het puppybezoek voorzie iedereen van koffie/thee geef Isa en de pups eten, verschoon de puppyren er wordt wat af gepiest en gepoept. Als Terry (ook puppykoper) komt en we klaar zijn met scheren gaan we foto's maken, bij sommigen gaat dat boven verwachting goed en bij anderen moet het een paar keer over maar we hebben ze er allemaal in stand en en profiel op staan zie het fotoalbum. Het geeft meteen inzicht hoe de pups zich ontwikkelen hoe de bouw is, de hoofdjes enz. enz. kortom wer een leerzame middag/avond. De gewichtjes staan ook weer in de tabel, ze groeien goed en ontwikkelen zo mogelijk nog beter ze eten als wolven en het is opvallend dat ze zeker in het begin allemaal zo keurig bij hun eigen etensbakje blijven staan, als die leeg is gaan ze wel shoppen bij de buren. Het is nu half elf en ik heb een heerlijke dag gehad hier in Wapserveen lekker genoten van die kleine apies.

10 januari Vanavond naar Wapserveen met Geerke om de puppies te bezoeken, vlees te brengen voor Isa en een grote mand voor de pups. Morgen weer meer info over die kleine, nou ja kleine zo klein zijn ze niet meer, rakkers.9 januari 13.45 uur De gewichtjes zijn weer bekend, bruin is maar liefst 170 gram gegroeid, ze hebben haar wel 3 keer gewogen. Het vlees van carnibest slaat goed aan ze eten het graag !!!! of zouden het Marjon haar tenen zijn die ze ook erg lekker vinden ??? Zojuist Annet gesproken en die vertelt dat de pups al zo goed op hun stemmen reageren dat ze zelfs de tepels van Isa laten voor wat het is als ze het "prrrr" geluidje laten horen wat ze gebruiken als ze de pups eten geven.

9 januari De puppies zijn op 1 na allemaal boven de kilo alleen bruin moet nog wat meer gaan groeien, ik denk dat die gisteren wat last gehad heeft van het "staand" voeden wat z'n moeder met ingang van gisteren heeft ingevoerd (zie de foto in het fotoalbum), daar gaan ze in Wapserveen zeker iets op vinden. Verder gaat alles boven verwachting de 5e levensweek is alweer aangebroken en alles is GOED !!!! de tandjes zijn bij alle hondjes al door, bij sommige staan de kiezen er ook al in, arme Isa, de oogjes gaan steeds beter dingen onderscheiden en de oortjes werken ook uitstekend ze reageren al op geluidjes zoals je op de filmpjes van vorige week hebt kunnen zien.

week 3 en 4

7 januari 20.00 uur Vanmiddag contact gehad met Wapserveen over de pups (waar anders over ??) de brokjes gaan er nog niet in als koek dus de volgende strategie bedacht: weken in de puppymelk en 1 maaltijd mousse vervangen door de geweekte brokjes. Ze gaan het proberen daar in Wapserveen.

Er staan inmiddels 5 filmpjes op youtube waarvan er 2 afgelopen woensdag gemaakt zijn en 3 vandaag. Hieronder de links rechtstreeks naar de betreffende filmpjes. Veel kijk plezier !!!!

Zo dat had wat voeten in de aarde ik hoop dat alle filmpjes er zo op staan wilde niet echt snel en goed lukken.

7 januari Daar ben ik eindelijk weer met een berichtje over de puppies. Het is een drukke week geweest Puck en Pavlov moeten naar de show a.s. zondag in België en daar gaat altijd veel werk aan vooraf afgelopen woensdag ook nog een bezoek aan de puppies gebracht (ik heb de brokjes en het vlees gebracht) en de trainingen van de honden zijn weer begonnen dus al met al een drukte van belang. Maar de kleine rakkers gaan goed eten al zelfstandig, daar heb ik ook nog 2 filmpjes van gemaakt die ik straks op youtube zal zetten zodat iederen er van mee kan genieten ze gaan steeds beter lopen en beginnen al t spelen. Ze kruipen uit de werpkist en omdat ze er niet meer in terug kunnen gaan we die weghalen. Woensdag heb ik de nageltjes van de pups al voor de 2e keer geknipt want de buik van Isa heeft daar van te leiden en we hebben de pups, moeder Isa en Yente de labrador ontwormd.

3 januari Een berichtje van Annet: De pupjes slapen sinds gistermiddag niet meer in de werpkist. Algelopen nacht waren er al 7 ontsnapt en dat gaf een herrie. Isa vond het gisteren nodig om voor de werpkist te gaan liggen om te voeden dus hebben we degene die nog niet zelf uit de kist konden maar geholpen om ze maar meteen eruit te laten. Er zijn al 7 pupjes boven de kilo het gaat goed met ze de 2 kleintjes groeien goed maar minder snel dan de rest, ontwikkeling gaat nog steeds gelijk op !!!

2 januari Vandaag "even" contact gehad met het puppyfront in Wapserveen en het gaat daar goed, de pups krijgen vanaf vandaag 3 keer per dag de Mousse van Royal Canin en ze worden ook voorzien van water want de familie Hennink kreeg de indruk dat ze dorst hadden dus is er een waterbak in de werpkist gezet. Woensdag ga ik ze een bezoek brengen en dan neem ik de puppy brokjes van Royal Canin en het puppyvlees van Carnibest mee. We houden de fans van dit dagboek op de hoogte !!!!

1 januari Wat gaat het goed met de kleine rakkers van Isa, ze groeien als kool en beginnen al echte stapjes te maken. Vandaag is er veel bezoek voor de pups geweest, mens, kind en pup hebben er van genoten. Er zijn zelfs al pupjes die naar de ingang van de werpkist komen gelopen zodra ze iemand van de familie Hennink gewaar worden of geluidjes horen, dus ook de oortje en oogjes ontwikkelen helemaal volgens plan !!! Er staan ook weer nieuwe foto's in het fotoalbum.

30 december: Commentaar van Annet op de gewichtjes nadat we begonnen zijn met spenen: De gewichten vallen mij erg tegen !!!

Het commentaar van Annet op 29 decembeer bij de gewichtjes: Geel: dit monster kan al hard lopen !!! Zwart: deze heeft last van z'n dikke buik en loopt het slechtst


30 december 2011 Gisteren bij de pups geweest jammer genoeg werd het door omstandigheden aan de eind van de middag maar desalniettemin was het heel gezellig en hebben we de puppies voor het eerst mousse gegeven, nou dat ging er in als koek van de kleinste tot de grootste ze hebben allemaal gesmuld !!! We hebben de filmpjes van afgelopen woensdag op youtube gezet zodat iedereen ze kan bekijken. Hieronder de links: filmpje 1 / filmpje 2 / filmpje 3 / filmpje 4 Een van de filmpjes is een beetje donker maar ik wilde die jullie toch niet onthouden omdat je roze ziet scharrelen en je hoort haar ook een soort van blafje produceren. Ook is er een filmpje, maar die hebben we nog niet kunnen downloaden ik kan hem althans niet vinden op Youtube, die 's nachts gemaakt is toen de pupjes vonden dat Isa zich verslapen had en NU moest komen voeden het hele gezin Hennink werd er wakker van zo gingen die kleine rakkers te keer. We gaan zeker nog proberen dit filmpje openbaar te maken. Zojuist nog even contact gehad met het puppyfront, de kleintjes hebben vanmorgen met z'n allen 1 blikje Mousse verslonden en Annet vroeg zich af of ze al meer mogen, we hebben afgesproken dat ze vanavond nog 1 keer 1 blikje delen en dan gaan we morgen over tot anderhalf blikje. Ben heel benieuwd naar de gewichten maar die volgen rond 13.00 uur.

28 december Gisteren met m'n kleinkinderen en Geerke bij de puppies geweest er kwamen nieuwe mensen voor de pups kijken en dan wil ik er graag zelf bij zijn. De kennismaking was een hele gezellige leuke jongens en enthousiaste ouders dus dat was een prima match de puppies bij de jongens en de ouders op schoot, helemaal geweldig. De ontwikkeling van de pups gaat hard, heel hard ze lopen en scharrelen al door de werpkist en ik hoorde gisteren ook al een blafje. Ik heb 2 filmpjes gemaakt die op m'n telefoon staan maar daar heb ik hulp bij nodig om ze op You Tube te zetten maar dat gaat snel gebeuren. Zojuist de gewichten weer ontvangen ze gaan goed die rakkers morgen ga ik weer om de blikjes vast voer te brengen. Vanavond heb ik een gezellige avond met vriendinnen om bij te kletsen en ons te verdiepen in het toilet van de poedels om eens te kijken of we voor de Poedelclub trimschema's kunnen gaan maken. Er komt een mailtje binnen uit Wapserveen met nieuwe foto's die ga ik nu in het fotoalbum zetten. Vrijdag meer nieuws.

26 december Zojuist de gewichten van de pups uit Wapseerveen gekregen. Olijfgroen is 10 gram afgevallen, het hoe en waarom is niet echt duidelijk maar hij zal morgen wel weer gegroeid zijn, het bruine bandje is eindelijk boven de 500 gram en turquoois is verdubbeld in gewicht sinds de geboorte, zij was de laatste die dit nog niet gehaald had en dat is voornamelijk gekomen doordat ze de eerste dag zo was afgevallen. We gaan beleven wat de 3e week ons gaat brengen in ieder geval weer meer werk omdat ze vanaf deze week vast voedsel gaan leren eten (spenen) en dat geeft rommel, smurrie en een moeder die steeds meer op gaat zien tegen het opruimen van de poepjes iets wat dan door de mens gedaan moet worden !!! al met al komt er weer een drukke tijd aan maar anders dan de eerste 2 weken toen was het voornamelijk spannend.

week 1 en 2

25 december De gewichten staan weer in de tabel, allen turquoois moet nog een beetje groeien om haar geboortegewicht te verdubbelen, geel heeft het vandaag gered. Bruin is niet gegroeid dus die gaan ze in Wapserveen in de gaten houden vereder gaat alles naar wens Isa gat al weer lekker mee op de wandeling ze heeft nu ook steeds meer moeite met het opruimen van de uitwerpselen van die dozijn kinderen van haar, het "nest" vervuild dus al iets sneller dan verwacht maar ja dat is met zoveel kindjes en komt waarschijlijk ook wel door het bijvoeden met de kunstmelk.25 december Volgens mij had ik toch echt m'n website bijgewerkt op 23 december, zie ik vanochtend dat het op de een of andere manier niet goed gegaan is en het nieuws niet is opgeslagen, de foto's zijn wel goed gegaan. Daarom nu opnieuw: Op 23 december ben ik samen met Henny nog even langs gegaan in Wapserveen, alles gaat goed daar de kleintjes blijven klein maar ontwikkelen helemaal normaal, oogjes zijn open ze gaan ook al meer op hun pootjes staan en lopen net als de anderen nog een beetje onzeker door de werpkist. Op turquoois en geel na zijn alle pupjes sinds de geboorte in gewicht verdubbeld . Ik heb voor volgende week de Royal Canin start mousse besteld zodat we vanaf woensdag kunnen gaan spenen. Dinsdag ga ik met belangstellende die er over denken een puppy aan te schaffen de kleintjes bezoeken en de puppyren brengen zodat als ze de werpkist uitwillen dat ook gecontroleerd kan en ze niet door de hele woonkamer zwerven met alle gevaren vandien.

21 december Annet schrijft vandaag: Je kan meteen zien dat Isa weer wat slechter eet aan de gewichten, maar de pupjes schijnen er niet onder te lijden want ze glimmen enorm , de meeste verplaatsen zich al op hun pootjes ipv schuiven. Bij een paar komen er ook al spleetjes bij de ogen.

20 december 1.00 uur Net thuis uit Wapserveen met een heel tevreden gevoel ze maken het goed dat dozijn rakkers van ons, ze glimmen, ze groeien, ze zijn tevreden en ze worden verwend !!!!! Voor Isa had ik lekkere kluifjes meegenomen waarvan ze er zich anderhalf goed liet smaken. Ze ziet er ondanks haar beroerde eetlust niet slecht uit en maakt een vrolijke en blije indruk. Isa is trots op haar kleintjes en dat mag ook ze zien er geweldig uit. Ik heb ook nog even geholpen met de "sondevoeding" van de kleintjes en daarna werd Isa gevoerd maar na even te hebben geproefd heeft ze zomaar zelf de bak leegegeten ipv gevoerd te moeten worden. Zijn we nu dan door het ergste heen ??? In Wapserveen ligt vanavond iedereen voor 't eerst sinds de geboorte weer in z'n eigen bed, tot nu toe heeft er altijd iemand van het gezin bij de pups geslapen maar Isa mag het vannacht voor de eerste keer zelf doen en dat kan ze. Muis (Dizzybell's Miss Marple) de moeder van Isa is zondag ook op bezoek geweest om kennis te maken met haar dozijn kleinkinderen, ze toonde zich niet echt een geïnteresseerde oma, ze keek even maar trok zich weer snel terug, niets voor haar ze was zelf dan ook niet echt een voorbeeldige moeder.

19 december De namen zijn bekend !!! en worden vandaag naar de Raad van Beheer gestuurd. De teefjes zijn: Dizzybell’s Drents Deerntje Dizzybell’s Drents Ditske Dizzybell’s Drentse Dieke Dizzybell’s Drentse Dora Dizzybell’s Drents Diewertje Dizzybell’s Drents Doetje Dizzybell’s Drents Detje

De reutjes zijn:

Dizzybell’s Drentse Derk

Dizzybell’s Drentse Dibbus

Dizzybell’s Drentse Doeke

Dizzybell’s Drentse Dorus

Dizzybell’s Drentse Duvel

De gewichten zijn weer bijgewerkt in onderstaande tabel. Vanavond ga ik de Drentse pupjes bezoeken en volgen er foto's.


* deze pups zijn op 20 december vanaf de geboorte verdubbeld in gewicht !!!! * deze pups op 21 december * deze pups op 22 december

18 december De kleine rakkers gaan groeien, de eerste is 500 gram !!!! Dankzij de goede zorgen van de familie Hennink, de kunstmelk en natuurlijk moeder Isa, want zonder haar geen gepoets en schoongelik dus Isa draagt wel degelijk haar steentje bij. Haar eetlust komt beetje bij beejte terug maar is nog niet denderend. Vandaag hebben ze haar toen Ton en Anke kwamen ook weer helemaal blij zien zijn, dus we gaan vooruit. Morgen heb ik mijzelf voorgenomen ga ik op bezoek !!!!

16 december Er is vandaag veel heen en weer gemaild, gebeld over de "toestand" in Wapserveen, de pups hebben de afgelopen week hebben bewezen dat ze in staat zijn om in leven te blijven, we hebben daarom belsoten om door middel van een sonde en puppymelk ze te gaan bijvoeden zodat ze sneller gaan groeien als wat ze tot nu toe doen wat dat is toch wel an de magere kant. Isa wordt ook steeds meer zichzelf gaat zelfs weer mee de paarden op stal zetten en heeft zowaar vanavond een worteltje opgegeten iets wat ze normaal iedere avond doet, zal ze dan eindelijk weer een beetje zich zelf worden ??? Vanavond hebben alle pups, de kleintjes 2cc en de groten 3 cc puppymelk d.m.v. de sonde gehad in de hoop dat ze de nacht door tevreden zijn en ietsje rustiger zullen zijn als afgelopen nacht toen Annet door hun onrust geen oog dicht gedaan heeft. Gelukkig is Wim ook weer thuis en die heeft meteen aangeboden om vannacht bij Isa en de pups te slapen. We houden jullie allemaal op de hoogte !!!!

15 december Die Isa van ons houdt de gemoederen behoorlijk bezig, gisteren is Annet weer met haar naar de dierenarts geweest omdat ze niet wilde eten, maar nu wilde ze ook niet drinken. We staan met z'n allen voor een raadsel wat haar bezielt dat eten en drinken haar zo tegen staan. De dierenarts heeft haar diverse injecties gegeven om de eetlust op te weken en de vitamine huishouding op peil te houden, tevens heeft ze nu een antibioticakuurtje gekregen. Annet was gisteravond toch wel een beetje ten einde raad ze is wel wat gewend met 2 meiden die ook niet alles lusten maar een hond die weigert te eten en 12 puppies moet voeden is toch wel een beetje teveel van het goede. Ik heb haar geadviseerd Isa mee te nemen voor een wandeling en op advies van Catharina; neem Isa mee in de auto totdat je ongeveer 15 minuten wandelen van huis bent en loop dan terug, ze zal graag naar huis willen en ze moet ook in beweging blijven dat komt haar zelf ook ten goede. Zo gezegd zo gedaan, onderweg vroeg Isa zomaar om een beloningssnoepje die Annet in haar zak gestoken had en toen ze thuis kwamen nam ze een paar slokjes water. Ook keek ze weer wat meer allert de wereld in. Vanmorgen een sms ontvangen; ze heeft vannacht 3 keer gedronken en wat kattenbrokjes gegeten. Zouden we de goede kant opgaan we wachten het maar weer af. De pups hebben zo te zien van dit alles niet heel veel te lijden. Gisteren waren ze over het algemeen goed gegroeid en ze zijn levendig en voelen goed aan.

14 december Het gaat redelijk goed in Wapserveen de grootste zorg is nog steeds het slechte eten van moeder Isa, de dames daar doen er alles aan om haar te laten eten op dit moment zijn de kattenbrokjes favoriet maar dat kan vandaag weer over zijn. Ik kwam met kippennekken maar die vond ze niet de moeite waard om ook maar aan te raken de lucht was voldoende om haar te doen besluiten; BAH !!! De pups zien er goed uit, zijn voldaan, levendig en glimmen je tegemoet, zijn lekker warm en doen hun stinkende best om voldoende melk naar binnen te krijgen. De melkgift is mijn inziens ook aardig op gang gekomen. Ik ging gisteravond met een tevreden gevoel naar huis.

13 december De gewichten van de pups staan weer in de tabel hieronder alleen geel is terug gevallen in gewicht, maar is wel heel levendig, lekker warm en voelt goed aan. Er zijn een aantal gegroeid en een aantal gelijk gebleven. We hebben na overleg besloten dat we nog even afwachten wat vandaag gaat brengen of Isa weer een beetje beter gaat eten en daardoor kwalitatief betere melk krijgt of gaan we morgen bijvoeden. Vanavond ga ik langs in Wapserveen en dan heb ik morgen weer nieuws van het puppyfront.

12 december 2011 13.40 uur De gewichten van de pups staan in de tabel hieronder op 2 na zijn ze allemaal boven hun geboortegewicht 4 zijn er gelijk gebleven en de rest is gegroeid. De eetlust van Isa is nog niet op peil, zou ze soms nog misselijk zijn van al die nageboortes die ze opgegeten heeft ?? wij hebben er nl niet 1 van gezien en niet te vergeten de uitvloeiïng die ze oplikt. Ik ben blij dat ik geen hond ben want van het aan zien alleen zou je misselijk worden. De rest van de dag worden de pups die niet gegroeid zijn wat vaker aangelegd en dan hebben we morgen weer contact, als alles loopt zoals het moet dan ga ik morgenavond weer even kijken ook om wat kleedjes te brengen.

12 december 2011 13.00 uur De eerste week is altijd de meest spannende zeker als het 12 puppies zijn. Isa was gelukkig vanmorgen in een veel betere conditie dan gisteren, het opstaan en lopen was gezien de omstandigheden weer redelijk normaal, de temperatuur 39,4 ook als ze nu ook nog een betere eetlust krijgt dan hebben we met Isa de grootste problemen achter de rug. Nu de groei van de pups hierover hebben we vanmiddag contact.

De bevalling

12 december Sinds gisteravond 21.00 uur weer thuis, onderweg Pavlov en Pippa weer opgehaald. Henny en Jan, Geerke en familie heel erg bedankt voor de oppas. Vanmorgen heb ik mij gigantisch verslapen maar nu weer helemaal staande bij neem wel even een rustig dagje beetje administratie bijwerken enzo........

11 december 15.08 uur Net terug van de dierenarts daar hebben we een foto laten maken of er toch niet nog een vruchtje in haar buik zat, dat was niet het geval dus dat viel alles mee. Isa heeft nog een vitaminepreparaat gehad en blikjes met voer mee om haar te overtuigenn dat eten toch wel het beste is voor haar en de pups en ze heeft na enig aandringen een blikje leeggeten. De pups blijven qua gewicht stabiel nog geen groei maar toch het zijn er veel en als mams zich nog steeds niet lekker voelt, uitvloeiing stabiliseert ook enigszins en heeft niet meer zo'n penetrante geur als vannacht en vanmorgen. Al met al is het heftig maar kunnen we ook tevreden zijn de pups zijn levendig en hongerig en Isa is alert en haar trek zal zeker weer terug komen. We grijpen nog niet naar flesjes of sondevoeding eerst even aankijken of ze het zo gaan redden. De plek op haar tong is hoogstwaarschijnlijk een acuut gebrek aan vitamines en die heeft ze nu door middel van de injectie toegediend gekregen. We houden jullie op de hoogte ik ga zo naar huis en zal vanavond zeker nog even contact hebben met het puppyfront.

11 december 11.57 uur Zojuist de pups gewogen er zijn een aantal "probleempjes" die afgevallen zijn en een paar pupjes niet gegroeid zijn daar maak ik mij eerlijk gezegd niet zo'n zorg over, Isa is meer een bron van zorg ze weigert te eten en we hebben zojuist een plek op haar tong die er niet leuk uit ziet. Vanochtend de dierenarts laten komen want de afscheiding die ze nog kwijt raakt stinkt heftig, ze heeft wederom een injectie piton gekregen en de dierenarts heeft haar uitgebreid onderzocht. We nemen straks weer contact op te laten weten hoe het gaat. We houden jullie op de hoogte.

11 december 4.37 uur Wakker geworden van het gepiep van de pups, maak ik alle kruiken weer even warm, geef Isa een bakje slagroom, kijk of ze wat eten wil, iets wat tot nu toe niet is gelukt, ze eet nu een paar brokjes uit m'n hand !! Ik maak een nieuwe tabel om het laatst geboren teefje ook te vermelden. Deze pup had een wat klaaglijke start ze piept en Isa wordt erg onrustig van haar. Annet besluit de pup, die koud aanvoelt, onder haar trui tegen haar blote lijf aan te houden om het zo wat op te warmen en binnen de korste keren is het stil !!! Na ongeveer 15 minuten weer bij Isa gelegd en weldra hangt ze aan de tiet en is er geen verschil meer te bemerken met de andere pups die veel eerder geboren zijn. Ik slaap beneden bij de pups, om 1.05 uur word ik voor 't eerst wakker van ze, moet even wat rangschikken en daarna slaap ik door tot 4.05 uur het is dus een redelijk rustige nacht. Nu nog even naar buiten en dan snel weer onder de wol, zowel voor Isa als voor mij.10 december

Het is nu 19.00 uur m'n laptop was al afgesloten en wat gebeurt er Isa krijgt weer weeën, Annet zegt Wil het zijn echte persweeën hoor, ik denk ja hoor zal wel een nageboorte zijn maar niet bijna 5 uur na de laatste pup wordt er nog 1 geboren een teef van 290 gram ongelooflijk ik kan het niet bevatten zo'n groot nest is mij niet eerder overkomen. Morgen maak ik een nieuwe tabel nu ga ik lekker genieten van m'n pizza en m'n wijntje.

Het is 18.00 uur en we zijn compleet, 6 teefjes en 5 reutjes uit de werpkist klinken allemaal tevreden geluiden en Isa is moe maar voldaan en trots, verschrikkelijk trots op haar mooie kindjes en wij ook. Ik blijf nog een nachtje in Wapserveen, Wim maakt Pizza's en met lekker eten kan je mij altijd verleiden dus ik heb besloten ik neem een lekker glas wijn bij de Pizza en blijf nog een nachtje. Morgen weer naar huis, Pippa en Pavlov ophalen jammer van de show in Wychen waar ik niet zal zijn maar dat werd allemaal een beetje te veel van het goede. Hier wordt al druk overleg gepleegd over de namen die we de pups gaan geven want die moeten binnen 10 dagen gemeld worden aan de Raad van Beheer. Naast mijn kennelnaam gebruik ik altijd een nestnaam en daarnaast krijgen ze allemaal een individuele naam. Omdat de pups in Drente zijn geboren hebben we besloten dat de nestnaam zal worden "Drents(e)" en daarna zullen we zoveel mogelijk Nederlandse namen gebruiken, zodra de namen definitief bekend zijn zal ik ze op de site vermelden.

zouden we nu dan eindelijk compleet zijn ?? er is om 13.54 uur nog een teef geboren de score is nu 6 teven en 5 reuen !!!

om 12.54 is er weer een reu geboren, we hadden de dierenarts al gevraagd om langs te komen aangezien we nog "iets" in haar buik voelde en niet zeker wisten of het nog een pup was of 1 van de baarmoederhoorns die wat verdikt was. Toen de dierenarts kwam heeft zij ook nog eens de buik van Isa gevoeld en volgens haar en wij dednken het zelf ok zit er nog een pup in, dus we zijn weer in blijde, nou ja blijde ??? verwachting van pup nr, 11, maar hopen stiekum dat het hier bij blijft. Isa heeft een spierversterker ingespoten gekregen en een weeënopwekkend middel (piton), we wachten af !!!

om 11.28 uur is er nog een reutje geboren, we hopen dat het nu toch echt genoeg is, gelukkig zijn de geboortegewichten beduidend hoger dan bij het eerste nest van Isa.

11.18 uur er is zojuist nog een teefje geboren, even een klein start probleempje en toen ja hoor daar was ze. We wachten af of er nog verder iets gaat gebeuren maar wat mij betreft is het genoeg zo.

11.04 uur de dierenarts is net weg, we hebben toch maar gebeld omdat Isa wel weeën kreeg maar in mijn ogen niet zo krachtig en na drie perswee sessies en 3 uur na de laatste pup was er nog geen nieuwe pup. Uiteindelijk vlak voordat de dierenarts arriveerde werd er een teefje geboren. Volgens de dierenarts zit er nog 1 pup in en ze heeft piton gespoten om de geboorte te bevorderen. We gaan het afwachten.

Het is nu 7.45 uur en we hebben 3 teefjes en 3 reuen en het is volgens mij nog niet gedaan, de buik van Isa voelt alsof er nog minstens 2 inzitten. De laatste 2 teefjes werden met een tussentijd van 1 uur en 8 minuten. Ze neemt er de tijd voor die Isa van ons maar als ze er voor gaat dan gaat het heel soepeltjes. We wachten af wat er nu nog verder staat te gebeuren.

Het eerste teefje is ook geboren om 5.34 uur zag zij het daglicht ze viel met een grote plons uit een staande moederhond in de werpkist !!! Ze was dan ook meteen wakker en alert, ze is tot nu toe de grootste. Daarna met Isa naar buiten voor een plas en het verschonen van de werpkist want het is wat je noemt een "natte" bevalling.

Het is nu 4.50 uur en er zijn 3 reutjes geboren. Het was een hele lange aanloop voor de eerste perswee zich aandiende, heel af en toe kwam de gedachte aan de dierenarts inschakelen bij mij op, m'n geduld werd aardig op de proef gesteld. Om middernacht hebben we besloten naar bed te gaan, ik slaap beneden bij Isa en Annet gaat naar boven, we spreken af da ik haar wakker maak als Isa de eerste persweeën laat zien. Ik word om 2.00 uur wakker Isa wil naar buiten, ik doe haar aan de lijn, zaklamp mee en we gaan naar buiten, ze doet een grote plas en een verwoede poging haar darmen leeg te maken, maar daar zit niet veel meer in. Weer binnen wordt de onrust steeds heviger en verliest ze ook wat helder vocht, ik masseer haar buik en heb diep in m'n hart zo met haar te doen ze heeft het duidelijk niet makkelijk en dan in eens rond 2.40 uur voel ik een perswee of niet ?? toch maar even de tijd in de gaten houden en ja hoor na ongeveer 5 minuten weer een en als de derde perswee zich aankondigt ga ik Annet wakker maken. Om 3.05 uur komt het eerste pupje ter wereld en na 12 minuten volgde nr. 2 daarna is ze wel wat onrustig maar neemt de tijd en om 4.25 uur komt nr, 3 ter wereld. Ik neem nu even de tijd om in het dagboek te schrijven.

De dracht

9 December Gisteravond Pippa bij Geerke en Pavlov bij Jan en Henny gebracht, de 2 andere dametjes mogen met mij mee naar Wapserveen. We vertrekken rond 21.00 uur onderweg leveren we Pavlov af en dan door naar Wapserveen waar ik 's avonds om kwart voor elf aankom. De temperatuur was weer opgelopen en alles was rustig. Rond 0.00 uur gaan we slapen, de nacht verloopt rustig. Nu is het kwart over elf, de temperatuur vanochtend was rond de 37 graden dus beduidend lager dan voorgaande dagen, de onrust neemt toe, Isa hijgt en vraagt veel aandacht, voor het eten trekt ze haar neus op zelfs een kluifje kan haar niet bekoren. Nu ligt ze in haar mand ze neemt wat afstand en rust van de anderen, het zal de stilte voor de storm wel zijn want we zijn er van overtuigd dat het vandaag zal gaan gebeuren.

8 december Deze morgen eerst een sms de temperatuur zakt nog niet en dan om 12.00 uur een belletje de temperatuur zakt nu toch, afgesproken dat Annet om 17.00 uur nog een keer de temperatuur opmeet en dan hebben we weer contact.

dinsdag 6 december Het gaat er nu om spannen, we hebben regelmatig contact over Isa hoe goed of slecht ze eet, dat Marjon, de dochter van Annet en Wim, de bandjes voor de pups al klaar wilde leggen maar dat die nog in Almere zijn. De temperatuur opgenomen wordt en dat dit vandaag 37,7 graden was, dus nog normaal. Kortom het is spannend en we zijn in blijde verwachting !!!!

woensdag 30 november Afgelopen maandag naar Wapserveen om de werpkist en "de bevallingspullen" te brengen, Isa ziet er prima uit, beweegt noch makkelijk en is vrolijk en gezond, ze houdt wel de hele familie Hennink in de ban met haar eetgewoontes, ze wil ondanks de Carnibest nl. niet eten wat de "pot schaft" maar allerlei lekkers daar om heen. Ze wordt naar de ogen gekeken en verwend zodat de pups toch maar een "normaal" geboortegewicht zullen hebben, want de vorige keer waren ze wel heel erg licht van gewicht. Niet dat, dat Isa heeft tegenhouden om ze allemaal "normaal" groot te brengen maar de zorgen zijn dan altijd iets groter dan als ze iets zwaarder worden geboren. Ze hebben er een taak aan daar in Wapserveen met zo'n Isa die daar duidelijk anders over denkt. 23 november Gisteren belde Annet om te vragen of ik de foto's ontvangen had, nee wel het stukje (zie hieronder) maar niet de genoemde foto's. Gelukkig heb ik ze vandaag wel ontvangen en ze staan inmiddels op de site. De buik van Isa groeit gestaag nou ja gestaag eigenlijk wel spectaculair in 2 weken is haar taille met 9 cm !!! toegenomen dat beloofd wat.

21 november Onderstaand berichtje van Annet ontvangen op 20 november Hoi Wil, Hier is alles goed, Isa groeit al aardig, heb donderdag een foto gemaakt van haar buik. Ze is echt drachtig, haar eigen eten eet ze met lange tanden maar als er iets te snaaien is, is ze er als eerste bij. Ben afgelopen zondag wezen lopen met Anke en Muis, ze heeft driekwart van de weg strak naast mij gelopen in hoop op een brokje. Gr Annet

9 november Gisteren bij Annet en haar dochters geweest nou die Isa ziet er helemaal geweldig uit ze barst van de honger en als ze durfde zou ze van tafel stelen !!! Annet gaf alle honden een kluifje en die van Pavlov, die met mij mee was, pakte ze af !! Waarop Annet verontwaardigd riep: dit doet ze normaal noooooooit !!! Jammer voor Isa maar we hebben besloten dat ze geen behendigheid meer mag doen, wandelen wel dat is goed voor de conditie maar dat springen doe maar "even" niet meer. Het gaat goed daar in Wapserveen en nu is het aan Isa, broeden meid zet 'em op.

Dekking

8 november 2011 Isa is gisteren voor een echo naar de dierenarts geweest en ze is drachtig, de dierenarts constateerde dat er een heleboel vruchtjes te zien waren en schatte het aantal op minimaal 9 !!!! Vanmiddag reis ik af naar Wapserveen om Carnibest te brengen zodat we niet als de vorige keer met een slecht etende Isa te maken krijgen en daardoor de pupjes een laag geboortegewicht hebben dus ze gaat "verwend" worden !!

6 november 2011 Afgelopen vrijdag 2 foto's van Annet ontvangen met de vraag of ze nog wel voor een echo naar de dierenarts moet ?? morgen is het dus zover dan weten we met 100% zekerheid dat ze drachtig is maar op de foto's is er geen twijfel mogelijk !!!

24 oktober 2011 Gisteren met Annet, baasje van Isa, gebeld hoe het met de a.s. moeder gaat en of ze al tekenen van zwangerschap kan merken ?? Dat is natuurlijk nog niet het geval, ik weet zelf ook wel beter maar moest toch even bellen of alles goed gaat met Isa het is altijd spannend is ze wel zwanger of toch ???

Verslag van de Dekking 29 september belt Annet, Isa is loops we kijken na op welke dag van de loopsheid ze de vorige keer is gedekt en besluiten aan de hand van deze gegevens op donderdag 6 oktober richting Zweden te vertrekken. 's Morgens vertrek ik richting Wapserveen, Catharina zwaait mij uit zij zal Puck mee naar huis nemen. Lies is bij Corrina en Dimphy heb ik het afgelopen weekend op haar vaste logeeradres bij Teus en Trijntje, eigenaar van Dauphine, gebracht. Pavlov is bij z'n vaste logeeradres aan het Erkemederstrand. Pippa zou bij Geerke gaan logeren maar we moesten 1 nacht overbruggen en dat kon bij Corrina maar daar dacht onze Pippa anders over, ze blafte zo verschrikkelijk dat ik haar noodgedwongen op moest gaan halen en meteen besloten heb; dan neem ik haar mee, geen probleem. Onderweg naar Wapserveen wordt het weer gaandeweg beroerd en als ik bij Annet aankom, regent het zo afgrijselijk dat ik in de 4 meter die ik moet afleggen om bij de voordeur te komen, doorweekt ben. Dit weer houden we tot Denemarken niet leuk rijden maar niets aan te doen. In Denemarken knapt het op en we rijden dan ook in een rap tempo door Denemarken. Wim, de man van Annet heeft voor ons in Helsingborg een hotel besproken en daar komen we rond 19.00 uur aan. De volgende dag na het nuttigen van een heerlijk ontbijt vertrekken we richting Gerty Steffenburg Nordenström voor de ontmoeting met Penzer. Die middag komen we daar aan en na eerst kop thee besluiten we die 2 kennis te laten maken. Isa vindt Penzer leuk maar er mag nog niet gedekt worden en we laten haar in haar waarde en maken er geen verkrachting van, morgen beter. We spreken voor de avond af dat Gerty naar Boras komt en met ons gaat eten. Zo gezegd en gedaan het wordt een heel gezellige avond en Pippa die samen met Isa op de kamer moet blijven gedraagt zich voor de 2e avond voorbeeldig !!! De volgende dag bezoeken Annet en ik een paardenfair en maken een wandeling in Ulricehamn, daarna naar Gerty voor de dekking en het diner. Zowel de dekking als het diner vallen in de smaak, Isa maakt geen probleem gaat nog wel niet uit zichzelf "klaarstaan" maar ze laat zich toch probleemloos dekken. Na het invullen van de benodigde papieren en wat heen en weer gepraat besluiten we toch de volgende ochtend terug te komen om de dekking te herhalen. We spreken zondagmorgen tussen 9.00 en 9.30 uur af en beloven Gerty dat we nog een kop thee met cake zullen nemen en daarna richting huis zullen vertrekken. Zo gezegd zo gedaan de dekking verloopt prima en ik ben helemaal tevreden, als dit de goede dag niet is weet ik het niet, de thee met cake smaakt heerlijk en dan moeten we naar huis, we hebben nog een lange reis voor de boeg. De reis verloopt op een klein incidentje, ik rijd te strak langs een wegafzetting ja inderdaad tussen Hamburg en Bremen en m'n spiegeltje barst kapot, na voorspoedig. Jammer van het spiegeltje maar gelukkig verder niets gebeurt dus op naar Wapserveen waar ik een kop thee drink en waar Marjon, de dochter van Annet speciaal voor ons een taart gebakken heeft, dus taart erbij en dan op naar Almere. Daar aangekomen nog even snel op de website zetten dat we weer thuis zijn en dat Isa is gedekt en nu afwachten. De week van 7 november zal er een echo gemaakt worden en komt er aan alle onzekerheid een eind.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page