top of page
Zoeken
 • dizzybellsnl

Charlotte x Jonne 2007


18 april Dit is de laatste keer dat wij in het dagboek schrijven. De pups zijn voor de laatste keer gewogen en ontwormd, ze zijn "klaar" om uit te vliegen.


17 april Vandaag zijn de pups die het weekend weggaan:

 • in bad geweest

 • kopjes geschoren

 • voetjes geschoren

 • nageltjes geknipt

Ze hebben zich uitstekend gedragen de een was iets minder onder de indruk dan de ander maar over het algemeen moeten we zeggen dat ze het geweldig gedaan hebben.


16 april De puppies zijn vanochtend ingeënt. De dierenarts is met haar assistente in huize Dizzybells geweest en heeft de pups allemaal bekeken, onderzocht en ingeënt. Vanmiddag hebben we de pups in de fietskar gezet en zijn gelopen naar het fietspad naast ons huis, daar de pups eruit en wandelen met mama Charlotte en Pelle. Wat een optocht en een plezier dat ze hadden !!!! Vandaag is er in Almere-Hout ook een politie-actie geweest waarbij een politiehelicopter boven ons huis cirkelde, maar de pups raakte ook hier weer niet van onder de indruk !!!


14 april Ze maken het heel goed de "dilemma's" ze zijn vandaag gedurende de dag en avond een groot aantal uren buiten geweest. Tijdens de ergste warmte hebben we ze naar binnen gedaan, waar ze heerlijk hebben liggen slapen !!! We merken ook al dat ze steeds meer buiten de puppieren hun behoefte willen doen, dus liever in de huiskamer als in de ren en liever op de buurt dan in de buitenren. Deden er in het begin wel 6 tot 8 gauw een plas tijdens het naar buiten gaan, was dat er vanmiddag nog maar eentje de rest wachtte netjes tot ze buiten waren. We roepen ze namelijk vanuit de huiskamer door de gang naar de buitendeur en dat gaat uitstekend !!! soms geholpen door moeder Charlotte, maar soms ook gewoon op het "dizzybells fluitje" !!!! Het gaat dus helemaal goed met de pups en we kunnen met een gerust hart zeggen dat ze allemaal even leuk zijn !!!!


12 april 's avonds Aangezien we een probleem hebben met de "thema"naam van het nest, de Raad van Beheer die de stambomen uitgeeft, heeft de plaats van de themanaam afgekeurd. We mogen het thema wel achter de eigennaam van de pup zetten maar niet tussen de kennelnaam en de eigennaam in. Aangezien wij hierover graag een uitspraak willen van de geschillencommissie kunnen we de reuen allemaal nadat ze hun definitieve bestemming (familie) gekregen hebben nog hun namen geven !!!!

12 april De gewichten van 10 april staan ook weer in de tabel hieronder !!! Wat een drukte met zulke grote puppen !!! Ze zijn met het mooie weer heel veel buiten en doordat ze aan de voorkant van ons huis staan maken ze van alles mee:

 • de tuinman (die blaast, veegt en sproeit)

 • de postbode

 • de bezorgservice (van de pakjes)

 • de vuilniswagen

 • de vrachtwagen (die het voer komt brengen)

 • de kantenjongen

 • buren die zien dat ze buiten zijn en even aan lopen

 • auto's die de buurt oprijden

 • de kleinkinderen die buiten spelen

Kortom het is een drukte van belang en ze vinden het allemaal prima. Ze schrikken nergens van en van sommige geluiden worden ze niet eens wakker, want slapen kunnen ze nog steeds heel veel en heel lang met elkaar op een kluitje van 3 of 2 puppies. Als ze na een lange dag weer naar binnen gaan, schromen ze in het geheel niet om achter mensenbenen aan te lopen de weg op in plaats van het huis in. Morgen worden ze gechipt en dinsdag a.s. gaan ze voor het eerst in bad. De teven hebben allemaal al hun definitieve familie toegewezen gekregen, de reuen moeten nog even wachten. Het eten gaat ook uitstekend !!! Aankomend weekend nog 1 keer ontwormen en dan wordt het aftellen tot de eerste weggaan. Op de foto Jonne en Charlotte vader en moeder van de "Dilemma's".

Dara (lila) op schoot


8 april We (Wil en Nina) zijn zaterdag met de pups naar het tuincentrum, foto's in het fotoalbum, geweest en de pups vertoeven met dit mooie weer al 3 dagen een groot aantal uren per dag buiten. Waren ze woensdag nog bang voor het geluid van de vuilniswagen, gisteren vertrok Bart, de man van Wil met zijn vrachtwagen, terwijl de pups buiten waren en ze reageerden niet eens !!! Later kwam Inge de buurt oprijden met haar auto en ze werden niet eens wakker !!! Zo snel gaat de ontwikkeling op dit moment !!!!


6 april Veel bezoek voor de pups en veel hulp van Yvonne en Catharina voor de volwassen honden !!! Straks gaan we de pups scheren en dan zullen we de foto's van de geschoren kopjes zo snel mogelijk op de site zetten. Morgen een afspraak met Nina dan gaan we om 11.00 uur met de pups in de fietskar naar het tuincentrum !!!


5 april Vanmorgen de pups allemaal los laten lopen in de huiskamer. Daarbij gaat de een ver de huiskamer in een ander twijfelt nog, er zijn er die er rustig op los spelen alsof ze gewoon in de puppyren zitten en er zijn er die donders goed in de gaten hebben dat ze op een andere ondergrond lopen en de ruimte wijdser is als in de puppyren. De boxen van de radio/televisie worden aangeblaft of volkomen genegeerd, er wordt met mama Charlotte gespeeld aan Wil haar laarzen geknaagd. Kortom een feest om naar te kijken.


3 april Zo de gewichten staan weer in het lijstje ze groeien schrikbarend goed !!! Ze worden:


 • groot

 • wijs

 • eigenwijs

 • zeer ondernemend

 • zelfstandiger

 • luidruchtiger

 • echte poedels !!!

Het gaat ze allemaal goed, niet 1 uitgezonderd. Charlotte heb ik vandaag betrapt op het overgeven van haar eigen voer voor de pups. De ene teef doet dat wel voor haar puppen en de andere weer helemaal niet. Zo voorkomen de moeders wel dat er strijd geleverd wordt om de spenen van mama want dat is pijnlijk. Een aantal van de pups duikt meteen op het uigebraakte voer en de andere nemen dan nog een slokje van mama.


1 april Gisteren een drukke dag met veel bezoek, boodschappen doen, een echtgenoot die na een week afwezigheid ook weer thuis kwam en aandacht nodig heeft, uit de puppieren ontsnappende puppen dus door de huiskamer pies en poep !!! (nog even en dan zijn ze te groot dan kunnen ze er niet meer doorheen, er zij er al een paar die het niet meer lukt en 1 keer vastzitten is nooit meer doen !!!). Kortom geen tijd gehad voor een stukje op de site. Vandaag weer mooi weer en we gaan met de pups in de fietskar wandelen. Geerke komt helpen dus dat gaat helemaal lukken en er zullen vast leuke foto's van gemaakt worden. Maar nu eerst bezoek voor de kleine puppies.


30 maart De puppies zijn vandaag voor de 2e keer ontwormd en de nageltjes zijn voor 3e keer geknipt. Alles gaat uitstekend we krijgen wel steeds meer werk aan ze maar het wordt ook steeds leuker.


29 maart De pups van Charlotte groeien en worden wijzer met de dag. De tandjes komen door, ze drinken al water uit de grote drinkbak, een aantal stonden gisteren al uit de bak van hun moeder te eten !!! Charlotte krijgt steeds meer moeite om ze te voeden, dat is niet zo verwonderlijk als je die tandjes voelt !!! Vandaag is Geerke met 2 vriendinnen geweest en toen zijn de pups allemaal even in handen geweest en we hebben foto's gemaakt, een aantal hebben weer een nieuw bandje om en niet onbelangrijk ze hebben de woonkamer verkend !!! De een had geen enkele moeite de ander was wat wijfelachtig en dan heb je ook nog de piepers, zo van HELP !!!!


28 maart. Het is geweldig weer en we zitten er dan ook aan te denken om de pups even in de ren naar buiten te doen. Goed voor de socialisatie krijgen ze weer allemaal nieuwe indrukken en geluiden te verwerken. We gaan het gewoon doen !!!


27 maart Sinds vorige week heerst er een "hokjesgeest" op de Korhoenlaan. Charlotte in haar hokje, genaamd het "penthouse" en Dascha in haar hokje, genaamd het "appartement". Charlotte ligt met haar pups nl. in de huiskamer en Dascha met pups in kantoor, zo hebben beide dames hun eigen verblijf en om het nou "hokjes" te noemen vonden we vanwege de ruime behuizing wat onder gewaardeerd, vandaar deze chique benaming.


De gewichten van de pups komen vandaag op de site want het weegschaaltje welke ik gebruik voor de puppies is te licht (weegt niet meer dan 1000 gr.) dus de zwaardere weegschaal wordt vandaag gebracht. De pups eten sinds afgelopen weekend al 2 keer per dag hun eigen brokjes, mama Charlotte sluiten we dan even buiten de puppieren zodat ze niet alles van de pups op eet. Nadat de pups gegeten hebben mag zij het restant van de vloer opruimen. De kranten worden al veel gebruikt om plasjes en poepjes op te doen, dus dat gaat allemaal voorspoedig. Ze beginnen nu ook al aardig te lopen, te blaffen en geluidjes te herkennen.


25 maart Gisteren een hectische dag met puppiebezoek voor de "Dilemma's" en de geboorte van de puppies van Dascha. Gelukkig kwam Corrina (dochter van Wil) helpen zodat alles nog op z'n pootjes terecht kwam, want het was allemaal een beetje teveel van het goede, slecht geslapen, een bevalling die in eerste instantie niet wilde vlotten, vriendinnen die op de show in Leiden zaten en een echtgenoot die ook afspraken buiten de deur had. 's Avonds erg gezellig met iedereen piza gegeten een wijntje gedronken op de goede afloop van de bevalling van Dascha en daarna gauw naar bed.


23 maart Het gaat goed in huize Dizzybells. De pups groeien goed l.groen, blauw zijn boven 1000gr. In de werpkist slapen is er niet meer bij, vannacht zijn ze buiten de werpkist gebleven en dat is helemaal goed gegaan. Tijdens het schoonmaken van de puppyren hebben we ze nog even in de werpkist gedaan en dan blijven er daarna nog wel 1 of 2 inligggen maar zodra het schuifje voor de werpkist vandaan is gaan ze weer op onderzoek uit. De puppyren ligt dan nu ook vol met kranten op de plasjes op te vangen. De pups beginnen ook al interesse te krijgen in de brokjes van mama Charlotte maar als we de speciale brokjes voor de pups neer zetten eet Charlotte ze op en raakt vervolgens ontzettend aan de diarree. Goede raad is nog even duur hoe we dat gaan oplossen.


21 maart Er heerst rust en onrust in huize Dizzybells.

 • Rust bij Charlotte en haar puppies, die doen het goed ze willen al graag uit de werpkist in de puppyren rondlopen en dan gaan ze op een van de boxkleden liggen en daar gaat Charlotte graag bij ze liggen. Zo heeft ze wat meer ruimte als in de werpkist die in de ren staat. Aangezien wij het nog een beetje koud vinden voor de pups zo op de stenen vloer, hebben we een dik vetbed onder het boxkleed gelegd, dat geeft net iets meer bescherming tegen de koude vloer en 's nachts moeten ze in de werpkist blijven.

 • Onrust om Dascha dat die nog niet bevallen is, we hebben nog wel een paar dagen, maar door de daling van de temperatuur denk je dat de bevalling op gang is gekomen en dan gebeurt er niets, kortom onrust.

19 maart Vanaf vandaag gaan we de gewichten van de pups nog maar om de week op de site vermelden, ze groeien zo goed dat de noodzaak om ze dagelijks te wegen niet meer aanwezig is. De mijlpalen als 1 kg. enz. zullen we zeker in de dagelijkse verhaaltjes vermelden.


Puppies Charlotte

Op 2 maart om 3 minuten voor middernacht is de eerste geboren, de andere zijn op 3 maart geboren. Omdat alle pups zwart zijn krijgen ze direct na de geboorte een gekleurd bandje om zodat wij weten wie wie is.


19 maart Alle oogjes van de pups zijn helemaal open !! Ze groeien uitstekend het gaat helemaal geweldig. Als het schuifje niet voor de uitgang van de werpkist zit dan lopen de puppen al door de ren heen, het is een kostelijk gezicht om die kleine wankele pasjes van ze te zien. Het is frapant dat als ze de werpkist uit lopen ze ook direct in de ren plassen. Wil vindt ze alleen nog te klein om door zo'n grote ren te scharrelen dus we houden ze nog even in de werpkist, een paar keer per dag mogen ze er onder toeziend oog uit. Dascha is sinds gisteren ook in huize Dizzybell's gearriveerd en de intergratie verloopt uitstekend.


18 maart Charlotte is met de pups sinds gisteren verhuisd naar de puppyren in de huiskamer. De nieuwe situatie is volkomen geaceepteerd door Charlotte. De pups zijn goed gegroeid, ondanks de verhuizing. De oogjes van alle pups zijn nu helemaal open en ze gaan ook al wat meer op hun pootjes staan en waggelen wat rond in de werpkist. Nog een paar dagen en ze gaan proberen uit de werpkist te lopen en daarmee begint ook al de eerste vorm van zindelijkheid. Het wordt nu met de dag leuker en drukker.


16 maart Vandaag is Wil met 1 van de pups naar de dierenarts geweest, de pup heeft een ontstoken duimpje (dat is het 5e teentje dat wat hoger aan de voorpoot zit) gisteren bij het nageltjes knippen is het ontdekt. De dierenarts vond het niet verontrustend maar mocht het in het weekend erger worden dan is er in ieder geval antibiotica voorhanden. Vandaag is er al een begin gemaakt om bij Wil de kamer te "verbouwen" zodat de puppyren voor Charlotte en haar kroost en goed plekje krijgt, aan de ene voor het raam en aan de andere kant tegen de verwarming. Een foto volgt als ze geïnstalleerd zijn. De oogjes gaan ook steeds verder open en de oortjes ook. Volgende week kunnen ze al wat onderscheiden en wordt het gehoor ook geactiveerd. Tot nu toe hebben de pups het op hun reuk moeten doen. Ze laten goed merken of iemand met een bekende geur ze oppakt of iemand waarvan de geur nog niet is geregistreerd. Vandaag hebben ook de andere honden kennis gemaakt met de pups dat gaat altijd met veel interesse gepaard, zeker bij de jongere honden maar altijd met een positieve belangstelling.


15 maart Bij Lila, Blauw, Roze komen er al spleetjes in de oogleden dus de oogjes zullen een dezer dagen wel open gaan. Vandaag zijn er wederom nageltjes geknipt. In de loop van de dag zijn bij de meeste pups de oogjes opengegaan. Ineens gaat dat dan heel snel. Morgen grote ontwormdag (de eerste) nooit leuk maar moet gebeuren !!!!

* deze pups zijn verdubbeld in gewicht in 8 dagen !!!

9 maart Het lijkt wel of de kleintjes aan een inhaalslag begonnen zijn ze zijn spectaculair gegroeid. Alles gaat naar wens bij Wil, Charlotte neemt al wat meer afstand, lag ze eerst buiten de wandelingen om constant bij de pups, merk je nu dat ze eventjes op haar kleed of bed gaat liggen. Dat is ook goed, de pups zijn gezond kunnen zichzelf en elkaar warm houden en in "ons" kamertje is het ook warm. Gisteren en vandaag al een wat langere wandeling gemaakt en dat houdt ze prima vol . Ze vindt het ook fijn, is uitgelaten als Wil en de andere honden op het punt staan weg te gaan dan kunnen ze niet zonder haar gaan.

7 maart 's avonds Wil heeft vandaag een drukke dag gehad met kleinkinderen, bezoek en vriendinnen die kwamen slapen om morgen vroeg naar de Crufts in Birmingham te vertrekken, wegens het nest gaat Wil deze keer niet mee !!!! Dat was voor Wil weer een dilemma. De nageltjes van de pups zijn vandaag voor het eerste geknipt en Catharina heeft ze allemaal bekeken en zij was zeer tevreden over de pups ze voelen allemaal gezond en goed aan. Er is wat verschil in grootte maar niet overdreven en de kleinsten kunnen later uitgroeien tot de grootsten en andersom je weet het maar nooit. Wil slaapt nog steeds bij Charlotte en de pups dit om te voorkomen dat er 's nachts "dingen" gebeuren waar zij geen weet van heeft omdat ze boven slaapt en het nest beneden ligt. Charlotte is bij tijd en wijle nog weleens onrustig en dan kun je beter in de buurt zijn.

7 maart Wat groeien de pups geweldig !!! De een wat meer dan de ander maar we zijn heel tevreden over het geheel. Charlotte wordt ook meer ervaren met de pups, wilde ze er in het begin in haar enthousiasme boven op gaan liggen daar gaat ze nu toch veel rustiger mee om. Wel is ze nog steeds heel erg in de weer met haar "nest" op te schudden de kleedjes op te rollen en kapot te bijten en als er niet 1 maar 2 hoopjes puppen liggen dan weet ze niet bij wie ze moet gaan liggen dus nu ook wederom een dilemma maar dan voor Charlotte. Vandaag komt Catharina bij de pups kijken. Er komen al vragen binnen wanneer we een keus uit het nest gaan maken, nou dat zal zijn in de dagen voordat de chipper komt, dus nog even afwachten want de chipper komt als de pups tussen de 5 en 7 weken oud zijn. We zullen vandaag ook proberen wat foto's te maken van de pups.

6 maart De naam van het nest is nu ook bepaald het zal Dizzybell's Dilemma worden dit mede door de verschillende dilemma's die we hadden. Het begon al met, laten we Charlotte wel of niet dekken en toen de pups geboren waren willen we zelf een teef houden of, aangezien we zoveel mensen voor een teefje op de wachtlijst hebben staan, verkopen we ze allemaal en houden we een reu. Goede raad was duur, uiteindelijk hebben we besloten om de mensen die op de wachtlijst staan hun keus voor een teef te heroverwegen. Hierop heeft een ouder echtpaar, Arianne en Henk, besloten, gezien hun leeftijd en gezondheid, om van een pup af te zien en als er een volwassen hond beschikbaar komt daarvoor te gaan. Persoonlijk vinden wij dit een goede beslissing en we zullen er alles aan doen om Henk en Arianne aan een fijne volwassen hond te helpen. Zo is dus de naam voor het hele nest ontstaan.

5 maart Alles gaat helemaal naar wens, de pups groeien goed, Charlotte ziet er uit alsof er helemaal geen pups zijn die van haar afhankelijk zijn, haar buik zit weer op z'n plaats en de taille is ook al weer helemaal terug, menig vrouw zou er jaloers op zijn!! Haar conditie is als vanouds, gisteren ging ze met de 2 jonge reuen achter een koppel eenden aan. Onvoorstelbaar wat een energie !!! Het is helemaal genieten !!!

4 maart Redelijk rustige nacht gehad. Na de paniek van Charlotte van gisteravond over de kleine pup (veel piepen) is ze veel rustiger geworden, waardoor ze nu zelf de tijd en de rust neemt om te slapen en de andere pups te zogen. Charlotte eet nu goed gaat lekker op haar zij liggen om te slapen en te zogen kortom ze maakt het prima. De pups zijn niet allemaal gegroeid maar Wil is toch redelijk tevreden de 2 kleinsten voor een paar dagen in de gaten houden en dan zal het wel goed komen.


Charlotte is vannacht bevallen van 11 pups !!!!

1 pup niet volgroeid 1 pup dood geboren. overgebleven zijn 9 pups waarvan 5 teven en 4 reuen. 1 van de teefjes is een ienie mienie en we weten niet of zij het gaat redden. Het is een klein kittig ding die beweeglijk genoeg is, we moeten het maar afwachten.


Al met al was het een makkelijke maar wel onrustige bevalling de eerste kwam eigenlijk zeer onverwacht we zagen een perswee en nog 1 en daar was de eerste pup reeds. Bij 1 van de pups had ze behoorlijk moeite, maar slim als poedels zijn, ging ze op haar achterpoten tegen het hekje staan en toen persen en zo werd deze pup ook gezond ter wereld gebracht. 1 pup verloor ze bij het opstaan van mijn slaapbank en deze belandde in de weegschaal, dit geheel ter illustratie hoe onrustig een bevalling kan verlopen. Het is nu 6.00 uur en er klinken rustige puppie geluidjes uit de werpkist dus na ik ga proberen een klein oogje dicht te doen.

Wil


De eerste dag is voorbij en we hebben afscheid moeten nemen van ienie mienie, ze heeft het niet gered. Wil heeft haar vandaag regelmatig met de sonde bijgevoerd maar het heeft niet mogen baten. Vanavond werd Charlotte ineens heel paniekerig pup in haar bek, helemaal nat, daarna ging het ineens heel snel bergafwaarts. Jammer maar het heeft niet zo mogen zijn.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page