top of page
Zoeken
 • dizzybellsnl

Cato x Dugan - 20097e, 8e en 9e week

21 september Het laatste stuk(je) in het dagboek van de Dametjes en Dandy's. Afgelopen donderdag nog voor een inenting naar de dierenarts, alles is goed met ze en vrijdag de reutjes naar België gebracht en last but not least Jonne bezocht !!!! Lees het complete verhaal op de site van Jonne. De namen van de reutjes in het dagelijks leven zijn geworden:

 • rood: Saphir

 • groen: Baltus

 • blauw: Diaz

Het doopfeest voor deze 3 mannetjes, waar we voor waren uitgenodigd, en die gegeven werd door de baasjes van Jonne (Nouriev) vond plaats in een restaurant in Waasmunster. Vantevoren was er afgesproken dat ik de hondjes aan de kinderen van de betreffende families zou overhandigen. Het was een geweldige avond met 5 heel erg blije kinderen en aan het eind van de avond 3 heel erg vermoeide pupjes die met hun baasjes huiswaarts keerden. Wij wensen de families veel plezier en geluk met hun nieuwe huisgenootjes.


1 september Wat een ouderwets hectisch/hysterisch weekend was het weer. Maar de pups hebben het overleefd en Catharina (die bij ons was), Bart en ik ook !!!

Maandagochtend kwamen ze van de Gaus blindengeleidehondenschool om 10.30 de "Decadente Dame" testen of ze opgeleid kan gaan worden als blindengeleidehond. Marlia komt samen met de puppywalker en ze moeten naar boven naar de badkamer want de pups zijn al door het hele benedenhuis in iedere kamer geweest dus alleen de badkamer komt nog in aanmerking als "testruimte". De dames gaan met haar naar boven, terwijl ze aan het testen zijn komt Cato ook nog even een kijkje nemen ze had waarschijnlijk in de gaten dat "haar kind" daar boven was en wilde toch wel even poolshoogte nemen. Onze Decadente Dame wordt geschikt geacht om het traject in te gaan ze gaat eerst een jaartje bij de puppywalker in Lelystad wonen en daarna komt ze bij Marlia die haar verdere opleiding gaat verzorgen. Voor ons Delicate Dametje ligt ook een taak in het verschiet, zij wordt door de stichting Paqo bij een gehandicapte dame geplaatst alwaar zij opgeleid gaat worden tot hulphond voor de alledaagse handelingen. Zij zal een dezer dagen opgehaald worden. De Dandy's krijgen steeds meer onderlinge conflicten die soms op hardhandige en luidruchtige manier "uitgevochten" worden. De Deftige Dame wordt mooi en is vooral deftig ze valt als pup niet heel erg uit de toon bij de anderen ze past zich snel aan iedere situatie aan. De pups zijn nu ook steeds vaker met de grote honden in de tuin of voor het huis en dat wordt al als normaal ervaren dat er honden zijn die zwart zijn en gestroomd zijn en er is er zelfs een oranje !!!!! ze hebben staande en hangende oren, ze brommen en soms snauwen ze maar soms gaan ze ook op hun rug liggen om met je te spelen, kortom iedere keer weer een hele belevenis om te zien hoe die kleintjes zich weten te handhaven tussen de grote/volwassen honden !!!!! Maandagochtend was ik de Decadente Dame kwijt, ik wilde de pups allemaal naar binnen in hun eigen verblijf stoppen en toen kwam ik maar tot 5 en ik kan toch zeker wel tot 6 tellen. Zoeken, zoeken en nog eens zoeken, ik kon haar niet vinden waar zou ze nou toch kunnen zijn, ze kon niet weg zijn maar waar was ze dan wel ???? Uiteindelijk roep ik tegen de grote honden waar is die kleine pup, waar is het puppy en Monty kijkt en blijft kijken onder een Rhododendron struik en ja hoor daar lag madame heerlijk te slapen. Een zucht van verlichting want ondanks dat ik weet dat ze niet weg kan ben ik toch ongerust.


27 aug. De pupjes zijn gisteren allemaal ingeënt, de dierenarts was zeer tevreden, ze waren allemaal goed gezond, goed van gewicht en zeer evenwichtig van karakter. Na verloop van tijd gingen ze in de spreekkamer van de dierenarts liggen slapen, de assistentes zeiden bij wijze van grapje; "het lijkt wel of ze narcose gehad hebben i.p.v. een injectie tegen hondenziekte en parvo", zo relaxed lagen ze te slapen, een aantal onder de onderzoekstafel en 2 in verschillende hoeken van de spreekkamer. Vanuit de auto liepen ze volkomen onbevangen achter Leelah en mij aan de wachtkamer in en daarna hup zo mee de spreekkamer binnen. Er was geen paniek en geen onrust, het was eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld dat ze daar waren !!!!! Terug de auto in hebben we ze 2 aan 2 opgetild en in de auto gezet ze waren, van alle indrukken en onderzoeken, te moe om te lopen. Cato was weer heel blij ze thuis te zien en ze kregen dan ook meteen van moeders te eten. Hier gaat het helemaal goed, met Cato, de kleintjes en alle andere honden.


25 aug. De puppies zijn gisterenmiddag gechipt en dat is probleemloos verlopen. Wat een stoere dametjes en dandy's !!!! De namen waren al bekend maar nu zijn ze aan de hondjes geplakt.

 • Lila > Dizzybell's Delicate Dame

 • Roze > Dizzybell's Decadente Dame

 • Blauw > Dizzybell's Devote Dandy

 • Rood > Dizzybell's Diamanten Dandy

 • Groen > Dizzybell's Dynamische Dandy

 • Geel > Dizzybell's Deftige Dame

Voor morgen is er een afspraak gemaakt met de dierenarts voor de eerste inenting en aangezien deze pups al zo gewend zijn in het met de auto meegaan heb ik besloten ze mee te nemen naar de dierenarts in plaats van dat zij bij mij komt. Weer een stapje verder op de weg naar hun nieuwe baasjes !!!! De foto's die in het fotoalbum staan zijn 's avonds rond 20.00 uur gemaakt !!! Phillip was zo leuk aan 't spelen met de kleintjes dat ik het niet kon laten om er een paar opnames van te maken. Er staan een paar oude manden in de tuin, daar speelden ze op en onder en Phillip er in en de puppies erbij en er weer uit. Het was een lust voor het oog om die grote knul voorzichtig te zien spelen met die kleintjes. Last van chippen hoe kom je erbij het leven is een feest !!!!! De nieuwe gewichten na 1 week staan hieronder in de tabel.

4e, 5e en 6e week

23 aug. Het was weer een enerverende dag voor het kleine spul, vanmorgen voor 't eerst achter het huis in de grote honden ren eerst met de grote honden en later alleen, toen ze in het gras uitgespeeld en geravot waren vielen ze met z'n allen in slaap in de garage !!!! In die tussentijd heb ik Leelah daar geborsteld, want Catharina kwam en dan moet ze er toch op z'n paasbest uit zien !!!! Later Lotus onder handen genomen tot Catharina verscheen en we ons aan de thee gezet hebben !!!! de puppies hebben we toen in de huiskamer laten lopen. Catharina en ik hebben na de thee de puppies geschoren (voetjes, snoetjes, staartjes, buikjes) nageltjes geknipt, gevoeld en van top tot teen bekeken en op de foto gezet. Daarna hadden de Dametjes en Dandy's een runderknars partijtje waar ze van genoten hebben samen met Catootje, knagen, kluiven en vechten om een bot, aan moeder Cato haar bot mochten ze niet komen dat was heel erg moeilijk want het toch het leukste om de botten van elkaar af te pakken !!!!! Het was een heerlijke zondag en heel erg fijn om Catharina weer "even" op bezoek te hebben. Er staan heel veel nieuwe foto's in het fotoalbum.


22 aug. Ik heb bericht gehad dat de puppies a.s. maandag gechipt worden, daarna zal ik ook een afspraak gaan maken bij de dierenarts voor de eerste inenting, wat gaat het toch allemaal snel, zo zijn het nog blinde en dove wezentjes en nu lopen, rennen en blaffen ze, zijn meer dan 10 X hun gewicht vermeerderd, spelen overal mee, bijten overal in en weten al precies als ik ze roep dat er wat te "halen" is en komen ze als een speer aangerend. Geweldig ik geniet er iedere dag weer opnieuw van. De 3 reutjes zijn alle 3 naar België verkocht dus ook dat gaat heel snel 1 van de teefjes gaat naar Lisette en wij worden beide eigenaar van haar. Ze zal geshowd en als ze gezond en op de juiste leeftijd is zal er zeker met haar gefokt worden.


21 aug. Wat een drukte na zo'n week vakantie !!! Veel puppie bezoek, show honden die in bad moeten en dan nog maar niet gesproken over de "normale" mensenzaken die er altijd zijn na een vakantie, kortom weinig tijd om in het dagboek te schrijven en foto's te maken want ook de puppies vragen steeds meer aandacht, puppyren 4 tot 5 keer per dag dweilen, de buiten ren opruimen en 's avonds uitspuiten, 4 keer per dag eten geven en dan nog de aandacht die ik ze wil geven, even in handen en met ze kroelen en spelen. Ze zijn ook weer ontwormd en gewogen (zie onderstaande tabel). Volgende week ga ik ze weer scheren en worden de nageltjes weer geknipt. Vanmorgen heb ik de pups voor 't eerst voor het huis met de andere honden "uitgelaten" dat is nog wel op ons eigen erf maar toch een veel groter bereik dan normaal achter het huis waar ze binnen de puppyren moeten blijven. Er lag maar 1 poeppie in de puppyren van de hele nacht en de rest heb ik allemaal buiten kunnen opvangen dus het zindelijk worden gaat goed !!! Cato heeft de puppies buiten gevoed, ze is 's nachts niet meer bij de pups en halverwege de nacht hoorde ik haar naar boven komen iets wat zo lang als ze hier is en dat is toch al 13 maanden nog nooit gedaan heeft behalve dan om samen met Dauphine de poezen te plagen. De pups vonden het helemaal prachtig tussen de grote honden en maakten er totaal geen punt van dat ze met veel meer honden waren en ook nog eens meer terrein tot hun beschikking hadden, ze speelden er lustig op los met elkaar met Leelah en met Monty, onze Welsh Corgi die dat altijd maar zo zo vindt, ook Phillip vond die kleintjes heel interessant. Het gaat goed met die kleine dametjes en dandys ze maken het nodige mee en hun ontwikkeling gaat uitstekend zelfs het "noodweer" van gisteravond deerde ze totaal niet !!!!


16 aug. Om 7.30 uur gaat de wekker, ik ga samen met Geerke de puppies halen in Wapserveen, eerst de grote honden verzorgen en om 7.30 uur vertrek ik naar Geerke en samen door naar de familie Hennink. Daar aangekomen zijn de puppies al helemaal verzorgd schoon en netjes voor vertrek na een bakkie thee en koffie vertrekken we richting huis, of toch maar niet ??? We besluiten langs Catharina te gaan en dat was een goede zet, ze was erg blij en verrast ons, Cato en de puppies te zien. We hebben heerlijk een uurtje in de zon gezeten de puppies hebben zich uitstekend vermaakt met de 2 apricot dames die net terug van de wandeling hebben ze erg leuk gespeeld. Daarna richting Almere de puppies waren redelijk rustig in de auto dus dat ging allemaal van een leien dakje !!!! Thuis gekomen hebben ze zich te goed gedaan aan een bak met brokjes, in die tijd hebben Bart en ik de puppieren opgezet en toen hup zo hun nieuwe verblijf in. Het is nu 20.48 uur en alles is weer rustig in huize Dizzybells de volwassen honden en de kleinkinderen hebben hun kennismaking met de puppies hernieuwd en alles gaat in perfecte harmonie. Cato is niet meer zo bezitterig als voor de vakantie dus hier is alles goed !!!!


15 aug. We zijn weer thuis, onderweg kreeg ik 's zondags onderstaand bericht van Wim en Annet uit Wapserveen, het logeeradres van Cato en haar schare:

Wil,

Alvast een paar plaatjes van de prinses en haar monsters. Zoals je kunt zien is mevrouw al weer helemaal gewend aan het leven op het platteland. Ze blijft wonderwel van de medebewoners (katten en kippen) af en ze speelt af en toe lekker ruig in het weiland met Jente en Isa. De kleintjes zijn de afgelopen dagen voor het merendeel van de tijd buiten geweest. In het begin was dat wel even wennen voor ze, maar tegenwoordig liggen ze lekker onder de picknick tafel te slapen en zijn ze de tijd dat ze wakker zijn de nieuwe omgeving aan het onderzoeken. Tijdens dat onderzoek moet er overal aan gesnuffeld worden, zo ook aan Marjon, die nietsvermoedend in de deuropening van de zon zat te genieten. Toen ze zo vrij werden om gezamenlijk een hapje van Marjon te nemen hebben we ze maar even tot de orde geroepen. Wonderwel vindt Cato het allemaal prima. In het begin beschermde ze de pups nog wel tegen iedere hond of kat die te dichtbij kwam, maar ze heeft nu wel door dat ze dat niet gaat redden en ze heeft het dan ook maar opgegeven. Isa mag de pups gewoon "verzorgen" als ze daar zin in heeft. Eén van de foto's is afgelopen vrijdag gemaakt toen Rob en Joyce met Donovan en Dina nog even langskwamen. Dina vond de kleintjes erg interessant, getuige de foto. Ik hoop dat jullie het een beetje naar de zin hebben in de bergen.

Groeten ook aan Bart, geniet er van, hier is alles onder controle... (foto's in het fotoalbum)


5 aug. Weer een dag vol belevenissen voor de puppies:

 • voor 't eerst in de serre

 • voor 't eerst geschoren

 • voor 't eerst buiten

 • voor 't eerst Carnibest gegeten

 • weer nageltjes geknipt !!!!

Ik heb heerlijk buiten in de schaduw gezeten en daar de puppies op schoot hun eerste scheerbeurt gegeven. Ze staan allemaal met hun geschoren koppies in het fotoalbum de een was iets meer onder de indruk dan de ander maar ze lieten het allemaal over zich heen komen. Het vlees (Carnibest) lieten ze zich heerlijk smaken. Morgen gaan ze verhuizen naar Wapserveen en dan zie ik ze 9 dagen niet dat is verschrikkelijk afkicken want er is niets leuker dan een nest puppies groot brengen en verzorgen. Mocht ik informatie krijgen omtrent de puppies op mijn vakantie adres dan zet ik nog wel een berichtje in het dagboek zo niet dan voor de fans van het dagboek tot maandag 17 aug. en de dievenbende er is oppas voor de andere honden die zijn allemaal THUIS !!!!!


4 aug. Ze zijn al weer 3 weken die kleine monsters, nou ja klein !!! zo klein zijn ze nou ook weer niet. Roze is met haar spectaculaire groei gestopt en is nu net zo zwaar als Geel, bij de geboorte lag hun gewicht ook niet ver van elkaar. Blauw daarentegen groeit spectaculair door als ik de gewichten van de pups van de afgelopen jaren bekijk heb ik nog nooit een pup gehad die op deze leeftijd al 1800 gram woog, terwijl hij niet groot is, het is gewoon een klein dikkerdje !!!!! Rood en Lila zijn de lichtgewichtjes. Groen ligt er precies tussen in. Aankomende vrijdag ga ik voor 8 dagen !!!! op vakantie en de pups gaan uitlogeren naar Wapserveen met Cato natuurlijk !!!! Die week zal er niet veel op de site geschreven worden maar dat het ze daar in Wapserveen goed zal gaan daar twijfel ik niet aan en het is voor hun ontwikkeling helemaal prima.

 • een auto rit

 • poezen die gek zijn op puppies

 • paarden naast de puppieren

 • kippen om de puppieren heen

 • 2 geweldige meiden die ze veel op schoot zullen nemen

 • veel aanloop/bekijks

Kortom een weldaad van aandacht, indrukken en verzorging.

2e en 3e week

3 augustus Met Cato gaat het weer helemaal goed ze voedt weer helemaal zelfstandig en relaxd de puppies dus ze is door het ergste "zeer doen" heen. De puppies krijgen nu 1 keer per dag vlees en vanaf vanavond krijgen ze ook brokjes, hierover morgen meer. Vanochtend Lisette en haar 4 mannen heel gezellig op bezoek gehad. De oudste Ryan was helemaal weg van de puppies en zou het liefst roze zo mee naar huis hebben genomen. Maar hij moet nog even wachten !!!


Arme Cato !!! Vanmorgen wilde ze niet eten en haar drinken had ze ook niet aangeraakt, ik had haar temperatuur al opgenomen maar die was normaal, ik begreep er niets van. Ik zag haar ook niet bij haar puppies liggen maar die waren rustig dus daar zocht ik "het" ook niet. Om 13.30 uur ga ik de puppies hun vlees (Energique) geven, Cato komt er ook bij in de puppyren en ik "voel" haar en tot mijn afschuw !!!!! verschrikkelijk opgezette melkklieren, die waren zeker een halve dag/nacht niet leeggemaakt en helemaal hard, arme Cato ze durfde door het doorkomen van de tandjes bij de puppies haar kindjes niet meer te voeden want daar moet de huid van de melkbar aan wennen en die huid is daar gevoelig. Goede raad was duur maar onder dwang moest er toch gevoed worden, veel overredingskracht was er niet nodig maar ze had duidelijk wel mijn support nodig om "er weer aan te beginnen". Als je haar tepels aanraakte dan spoot de melk er zo uit daar was niet veel voor nodig. De puppies liggen nu volgevreten van het vlees en de vele melk te slapen en Cato ligt er tevreden bij, gelukkig maar !!! Zo zie je dat als alles al 3 weken perfect verloopt, je dus "iets" over het hoofd kan zien met als nu gelukkig geen "vervelende" gevolgen maar het had niet tot vanavond moeten duren dan had het heel vervelend af kunnen lopen !!! Vanaf vandaag dus maar regelmatig de melkbar controleren op oneffenheden.


2 augustus Gisterenochtend gaat om 10.00 uur Connie en haar man Wim zijn in de buurt en willen even langs komen: Gezellig !!! Ik gauw onder de douche om de visite "decent" te ontvangen !!!! Ellen komt met Elise en haar moeder Wilma een uurtje later op kraamvisite, het is een heel gezellige boel en Cato voelt zich heel aardig op haar gemak zelfs Wim wordt niet als heel "gevaarlijk" beschouwd en ze laat hem met rust, hij mag zelfs bij de puppies kijken !!!! Als Connie en Wim weggaan ga ik samen met Ellen proberen de puppies vlees te voeren, nou dat ging helemaal goed ze vielen aan alsof ze een hele dag geen eten gehad hadden. Alleen rood had wat moeite met het doorslikken van het vlees maar de anderen vonden het helemaal geweldig en sloegen al heel snel onze vingers/handen over en stortten zich op het bakje waar het vlees in zat !!!!! We konden tegelijkertijd ook voelen of de tandjes/kiesjes al "door" waren, nou dat waren ze. Bij de meeste voelden we kiesjes, snijtandjes en bij sommige zelfs de hoektandjes al !!!! Spelen gaan ze ook steeds meer doen met elkaar en met de tenen van Elise (zie het fotoalbum). Geluidjes worden er ook steeds meer geproduceerd. Kortom het gaat heel goed met de dametjes en dandies !!!!


31 juli Het gaat helemaal goed in de nieuwe "babykamer", onze huiskamer dus. Cato gaat zich er steeds meer thuis voelen, ze houdt nog wel de andere honden op een afstand maar dat gaat niet met grof geweld dus iedereen accepteert het. Toen de kleinkinderen gisteren kwamen wilden ze natuurlijk ook meteen bij de puppies in de ren. Nou dat was moeilijk voor Cato maar samen met oma vond ze het oké. De jongens zittend op hun billen de hondjes tussen de beentjes helemaal pret. De jongens vonden het alleen jammer dat die puppies nog niet wilden spelen maar dat is een kwestie van geduld als ze 1 week ouder zijn dan komt dat ook zeker.

Gisteren had ik Cato's eten in de puppyren gezet, later bleek; daar waren de pups ook meteen op af gekomen !!!! Roze lag op iets te sabbelen en ik kijk in haar bekje kijken; niets te zien, bril gepakt in het licht gaat staan en ja hoor tegen haar verhemelte zat een brokje geplakt en die was ze gewoon aan het opsabbelen. Ik vind ze nog te jong om al vast voer (brokjes) te geven maar na het weekend ga ik dat toch maar proberen, als ze nu al van Cato haar eten stelen dan komt dat zeker goed. De brokjes waar ik altijd mee begin zijn de Starters brokjes van Royal Canin. Met vlees ga ik het weekend voorzichtig mee beginnen.


30 juli De pups zijn verhuisd !!!! Vanochtend vond ik dat het niet langer kon, alleen maar in de werpkist en af en toe in de huiskamer. Cato moet er maar aan wennen dat er ook andere honden in de buurt komen dus de puppyren opgezet, zeil eronder, mand, speeltjes, doos en kleedjes er in. De pups gewogen en verhuisd !!!!!! Cato voelt zich nog wat onwennig in de huiskamer met de puppyren aan de ene kant en de ren in de serre met de teven, waarvan Lotus loops is, dus die moet er constant verblijven, aan de andere kant.

30 juli 14.00 uur Het wordt voor Cato al wat rustiger in de nieuwe "babykamer" ik heb Lotus en Leelah een voor een bij Cato en haar kindjes in de huiskamer laten lopen en dat ging goed. Cato laat door voor de puppyren heen en weer te lopen weten dat ze niet gediend is van verdere toenadering en Leelah en Lotus begrijpen haar goed. Vanavond proberen we 2 andere honden en zo moet het gaan lukken. Dit is voor mij ook helemaal nieuw, normaal gesproken mogen alle honden al de eerste dag bij de moeders en hun puppies op kraamvisite komen maar bij Cato ging dat dus niet lukken. Maar zo gaat het ook goed komen !!!!


29 juli Het gaat goed eigenlijk niet veel nieuws te melden. Cato heeft het moeilijk als er te veel mensen tegelijk komen kijken. Gisteren had ik de puppies even in de huiskamer met de kleinkinders, dat vindt ze maar zozo en andere honden duldt ze helemaal niet in de buurt, ze wordt nerveus en probeert ze allemaal over hun bek te bijten, met andere woorden wegwezen !!!!! De puppies gaan steeds meer op hun pootjes staan en gisteren in de huiskamer liepen ze al een heel eind van de mand weg achter Cato aan.


28 juli De puppies gewogen en ze zijn wederom spectaculair gegroeid de groei die er een beetje uit was zit er weer helemaal in het is ongelooflijk wat die "kleine" Cato aan power melk geeft. Verder gedijt alles rustig de ontwikkeling van de tandjes wordt nu zichtbaar dus die zullen binnenkort ook wel voelbaar worden (arme Cato). De ontworming is ook goed verlopen, eigenlijk gewoon een super nest !!!!!


27 juli Eindelijk weer even tijd tussen het puppiebezoek door om een stukje in het dagboek te schrijven. De puppies maken het prima, alle oogjes zijn open, de oortjes gaan ook steeds meer open, gisteren en vandaag heb ik ze een paar uur verhuisd naar de huiskamer maar dat is niet makkelijk met Cato als moeder want ze duldt geen andere honden en met mate maar mensen bij de pups. Daarbij is Lotus ook nog eens loops en die moet ik ook apart houden van de reuen dus een heel gedoe.

Gisteren bracht ik op het moment dat mijn dochter en haar gezin binnen kwamen de pups terug naar "hun" kamertje en toen beet Cato uit het niets, zonder blaf of grom m'n schoonzoon hap zo in z'n kont !!!! Schrik op schrik was dat er was waarschijnlijk iets te veel bezoek geweest voor leuk, althans volgens de normen van Cato, wij vonden het heeeeeeeeel gezellig !!!!!

Vandaag is het iets rustiger, Jeannette uit Roosendaal de eigenaresse van Dolores is met 2 dochters op bezoek geweest en dat ging helemaal prima. We hebben de puppies gewogen, nageltjes geknipt en nu moet ik ze straks nog hun ontwormingstabletjs ingeven maar dat gaat lukken !!!!!

De groei gaat niet meer zo snel als de eerste tijd maar de puppen zien er uitstekend uit en 30 gram per dag is eigenlijk ook wel meer dan voldoende op deze leeftijd. De groei die ze door gemaakt hebben was voor "mijn" begrippen een hele snelle en de groei van de laatste dagen is wat mij meer bekend voorkomt. De eetlust van Cato is niet te stillen vannacht had ze de snoepjes die Ellen meegenomen had voor de pups van m'n buro gestolen de helft er van opgegeten !!!! Vanochtend heeft ze zich te goed gedaan aan 2 kluifjes ze gaat dus nu gewoon op rooftocht !!!!

Gisteren was groen ook al uit de mand gekropen en waggelde zo'n beetje al krijsend rond de mand zo van "Help waar is iedereen". Ik heb toen snel hulp geboden en hem weer terug gezet bij broers, zusjes en moeder Cato.


24 juli Alle pupjes voor 't eerst op de babyweegschaal gewogen, zie de gewichten in de tabel hieronder en de foto's in het fotoalbum. Er zit altijd iets verschil tussen het kleine weegschaaltje en deze maar ze pasten echt niet meer in het bakje van de kleine weegschaal !!! wat groeien die kleine apen van Cato ik geloof dat ik nog nooit een nest gehad heb wat zo snel groeide. Op geel en groen na zijn alle puppies in 11 dagen meeer dan 2 keer hun geboortegewicht gegroeid !!!

De oogjes beginnen ook al kiertjes te vertonen bij roze en rood is 1 oogje al open !!!! Vanaf vanmiddag ben ik tot zaterdagavond weg. Geerke komt op Cato en de puppies passen dus morgen even geen berichtje over de pupjes in het dagboek. Ik zal proberen of ik zaterdagavond nog een stukje kan schrijven en anders zondagmorgen weer. Cato gaat steeds meer eten, ik had niet gedacht dat ze nog meer zou kunnen eten dan wat ze de eerste week gedaan heeft maar er wordt nu 2 keer per dag met smaak vlees gegeten en daarnaast nog 2 keer per dag brokjes en 2 keer per dag een bakje slagroom al met al een werkt ze een hele berg eten naar binnen, daarbij drinkt ze zeker 2 bakken water leeg !!!


23 juli Alles gaat goed maar door drukke hondenwas bezigheden (we staan voor de NPC op de opendag van Kynorama in Nederweert) vandaag geen puppies gewogen. Morgen wegen we weer en dan gaan ze van de kleine brievenweger (ze vallen bijna uit het bakje) naar de grote babyweegschaal. De resultaten vinden jullie morgenochtend vroeg op de site (beloofd).


22 juli Gisteren met Catharina uit fokkersoogpunt naar de puppies gekeken. Hieronder ons verslag(je).

Ze hebben allemaal een prima onderkaak, goed pigment, prima borstbreedte en diepte, goede hoekingen, brede en goede staartaanzetten, beslist op dit moment geen lange poten !!!!

Geel en groen hebben iets minder kin en een eleganter/smaller hoofd. Rood en blauw hebben nog een soort van bult(je) op hun voorsnuit, waardoor wij verwachten dat deze hoofden behoorlijk in lengte zullen gaan groeien. Roze heeft een iets langere bovenlipp als de rest.

Bovenstaand is natuurlijk een indruk van dit moment en er kan nog zoveel gebeuren maar om e.e.a. over 2 weken en 4 weken te kunnen vergelijken vermelden we in het dagboek. De groei is er op dit moment bij rood en groen een beetje uit maar de rest is weer spectaculait gegroeid !!!! Ze zijn heel tevreden en maken steeds meer geluidjes van blafjes bij het dromen tot gilletjes als ze de tepel niet snel kunnen vinden.


21 juli Lila is deze keer niet veel gegroeid maar maakt wel een gezonde indruk dus is er wat lila betreft even een rustige periode in de groei !!!! De anderen groeien bijna uit hun velletje, wat een dikke mollen ze liggen je gewoon toe te glimmen bij hun moeder. Catootje neemt steeds wat meer afstand en ligt vaak lekker languit op bed of op de grond voor de werpkist. Ze (vr)eet me weer de oren van het hoofd het vlees, de brokjes de slagroom met af en toe een eitje er door zijn niet aan te slepen. Ze is buiten heel fel tegen mens en hond. Ook is ze heel fel als ze uit "het kamertje" is, als een van mijn andere honden bij haar puppies wil gaan kijken. Ze mogen kijken maar achter het hekje en dan alleen als zij "binnen" is en anders WEGWEZEN !!!! Het bezoek wordt inmiddels door ons prinsesje geaccepteerd maar de mensen buiten moeten vooral uit de buurt blijven !!!!!


20 juli Ik heb de afgelopen nacht weer in mijn eigen bed geslapen met de deur open zodat ik de puppies kon horen als er iets zou zijn. Het is helemaal goed gegaan Cato heeft mij in het geheel niet nodig gehad. Het gaat heel goed met de "groeiwondertjes" ze groeien sneller als de spreekwoordelijke kool !!!! Gisteren Lisette en haar moeder op bezoek gehad. Het was erg gezellig en Lisette gaat een van de puppies voor mij in huis nemen om er mee te showen en als alles naar verwachting gaat er op den duur mee te fokken. We hebben de puppies ook even in een doos naar de huiskamer gehaald, Cato had het er erg moeilijk mee maar vond wel goed dat we haar kindjes bekeken en op de foto zetten. Daarna weer terug in de werpkist en Cato er heeeeeel tevreden weer bij.De bevalling en de eerste week

Het is 12 juli 22.36 uur

en we gaan naar bed het zal vannacht wel gaan gebeuren maar we proberen eerst nog wat te slapen. Catharina is vanmiddag gearriveerd en Cato is niet meer bij haar weg te slaan maar ze zal het voorlopig met mij moeten doen want Catharina slaapt boven die heeft haar rust meer dan nodig !!!! Wordt vervolgd (hopelijk vannacht)


Het is 13 juli 's morgens 9.00 uur

en er zijn nog steeds geen puppies. Afgelopen nacht veel gehijg en gepuf en dan weer 2 tot 2,5 uur slapen daarna weer hijgen en puffen, lekker in slaap vallen op mijn dekbed ik onder haar slaapzak !!!! en ga zo maar door want het mag ons prinsesje aan niets ontbreken. Om 8.30 ga ik de honden eten geven en madam grist een eendenrug uit mijn handen en voor dat welke andere hond dan ook het maar in de gaten had stond Cato er op te knagen dat het een lieve lust was ze had dan ook als eerste "haar eend" verorberd, hoe zo barensnood !!!!! Daarna weer hijgen en puffen, blaas en darmen leeg maken maar nog steeds geen persweeën !!!! We gaan het vandaag maar weer afwachten !!!!!


10.22 uur de eerste 2 pupjes zijn geboren, teefjes met goede gewichten !!!! Cato had met de eerste behoorlijk moeite maar de tweede ging een stuk makkelijker.

10.54 de volgende 2 zijn ook geboren en het gaat Cato steeds makkelijker af, ons prinsesje doet het geweldig !!!!!

13.50 uur nummero 6 is net geboren een teefje, alles gaat voorspoedig, Catharina en ik denken beide dat we er zijn (van mij mag het). Cato is een super moeder tot nut toe maar bevallen doe je op een bed, dus toch een prinsesje op de erwt.


20.50 uur Catootje heeft lekker gegeten en gedronken haar temperatuur is 39,3 helemaal in orde voor een teef die net geworpen heeft en 6 pupjes zoogt. Ook is ze al 2 keer voor een korte wandeling buiten geweest en dat gaat goed op de terugweg sleurt ze ons bijna naar huis maar op de heenweg zijn er toch wel interessante luchtjes te besnuffelen.

14 juli 9.30 uur Na een wat onrustige nacht met nog een slagroom en uitlaat sessie hebben we vanochtend de pups gewogen (zie resultaat hierboven) en Cato getempt 39,4 ook dat is prima. Ze eet prima, ze doet het uitstekend !!! verder weinig nieuws te melden.

14 juli 16.33 uur Catootje doet het goed net weer even buiten geweest voor de broodnodige beweging maar ze wil niet te ver en als we richting huis lopen sleurt ze mij zowat mee naar binnen(en dat valt toch echt niet mee met mijn gewicht). Ik heb meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt en haar temperatuur opgemeten en die was 39,4 dus dat gaat ook goed. Gisteravond met Catharina, die nu weer naar huis is, zitten puzzelen over de namen van dit nest. Ze zijn als volgt geworden:

 • Dizzybell's Diamanten Dandy

 • Dizzybell's Dynamische Dandy

 • Dizzybell's Devote Dandy

 • Dizzybell's Deftige Dame

 • Dizzybell's Delicate Dame

 • Dizzybell's Decadente Dame

Welke hondjes aan deze namen worden gekoppeld dat is pas van belang als de chipper rond de 6 weken komt!!!! Dan kunnen we ook veel meer zeggen over de specifieke karaktertjes van de verschillende hondjes. De eerste 3 namen zijn voor de reutjes maar dat spreekt voor zich. We vonden deze bijzondere namen helemaal bij kinderen van Cato passen.


15 juli De pups zijn spectaculair gegroeid !!!! zie de bewijzen in het fotoalbum !!! Cato eet mij de oren van het hoofd en de puppies die van haar. Geweldig !!!! Het gaat dus heel goed met het gezinnetje van Cato en Dugan ze zijn gedurende de dag en nacht tamelijk rustig maar ja als je ook zo veel aankomt op 1 dag dan is je buikje gevuld en ben je heel tevreden. Er zitten er een paar tussen die wat onrustig zijn als er niet snel genoeg melk "toeschiet" en ze moeten dan te lang wachten en dan wordt er gepiept/blaft en niet te zuinig ook maar dat is weer over zodra de melk daar is. Ik ben zo blij met dit nest, het aantal is prima voor zowel Cato als voor mij (zeker straks) de verdeling reu/teef is geweldig en de zorg van Cato voor de puppies laat niets te wensen over, ik ben een blij mens !!!!! De temperatuur van Cato was van morgen 39,2 dat gaat goed.


16 juli Wat een apart nest heb ik, zo heel anders als andere nesten die ik tot nu toe gehad heb ze lijken wijzer, groeien sneller, zijn rustiger en hebben een ongelooflijk trouwe moeder. Cato wil af en toe nog wel even buiten werpkist liggen maar als ik haar niet blijf aaien en enigszins probeer tegen te houden, zo van; "joh blijf toch even rustig op de koude vloer liggen de kleine apen redden zich wel" dan vertrekt ze na 30 seconden weer naar haar kleintjes. Als er bezoek komt kan ze dat niet echt waarderen ze heeft een houding van: AFBLIJVEN !!!! als ik de puppies dan even voor het bezoek op bed leg komt ze erbij liggen en dan mag het bezoek wel even kijken en vooral HAAR aaien en kroelen dat vindt ze zo lekker dat ze haar bezwaren tegen het bezoek op zij zet. De temperatuur van Cato daalt langzaam (39,1) maar gaat richting normale waarde (38,3), dus de goede kant op !!!!


17 juli Vandaag hebben alle puppies nieuwe bandjes gekregen, ze groeien zo snel dat het dringend noodzakelijk was. Ook zijn ze allemaal individueel op de foto gezet zie het fotoalbum. Catootje neemt sinds vannacht wat meer afstand ze kan haar draai/ligplekje buiten de werpkist nog niet helemaal goed vinden maar 24 uur per dag in de werpkist is vanaf heden over !!!! Cato haar temperatuur blijft constant dus dat is goed. Morgen krijgen we Ellen, de eigenaresse van de vader (Dugan) van het nest op bezoek.


18 juli De hele nacht doorgeslapen !!! Wat een fantastisch nest zo rustig en wat groeien die kleintjes ze ontploffen gewoon, groen heeft een hele dikke buik !!! Ze voelen allemaal zo goed aan lekker warm, heerlijk stevig en ze glimmen. Alles gaat dus helemaal goed in huize Dizzybells ik geniet samen met Cato van haar kindjes. Vandaag eens kijken of we Cato kunnen ontdoen van haar bevallings "viezigheid" met andere woorden; "even in bad". Niet leuk voor Cato maar wel noodzakelijk !!!

Het is vandaag alweer de laatste dag van de eerste levensweek van de dametjes en dandys. Zoals je in de tabel kunt zien zijn ze als kool gegroeid van de 6 zijn er 4 in 1 week verdubbeld in gewicht, sommige zelfs meer dan dat en dat is een prestatie !!!! Cato maakt het prima ze is gisteren in bad geweest dat vond ze maar zozo toen ik halverwege met föhnen was sprong ze van de tafel en wilde linea recta naar haar kindjes maar die zouden dan ook nat geworden zijn dus daar hebben we een stokje voor gestoken, eerst droog en dan weer bij je kroost !!!! Cato had gisteren een slechte eetdag maar daar hebben de puppies niet echt van geleden, vandaag eet ze weer met meer smaak. De temperatuur is ook weer normaal gegeven de omstandigheden. Gisteren is Ellen de eigenaresse van Dugan bij de pups wezen kijken ze was erg enthousiast en blij dat het zo goed gaat met ook een beetje "haar" kindjes. Ze kwam met kadootjes voor de pupies en kluiven voor de grote honden. De pups worden steeds luidruchtiger er zijn 2 dametjes die zich luidkeels laten horen als er iets gebeurt wat niet naar hun zin is !!!!! Ze ontwikkelen zich geestelijk ook met de dag. Volgende week staan ons ook weer ontwikkelingen te wachten, de oogjes en de oortjes gaan open ze gaan proberen op hun pootjes te staan het worden dan steeds meer hondjes.

Drachtig !!!!!!

Op 8 juni moest Catootje voor dracht controle terug komen in Utrecht. Daar is het ritueel als volgt:

 • eerst "voelen" een voor een de studenten

 • daarna "voelt" de docent

 • daarna worden de studenten gevraagd wat ze gevoeld hebben is ze drachtig, zo ja hoeveel ampullen (pupjes) heb je gevoeld.

Deze keer kwam er nog een docent langs en die werd ook naar z'n mening gevraagd. De studenten kwamen op 2 en 3, de docenten op 4 en 6. Daarna met het echo apparaat gekeken maar ook dan kom je in zo'n vroeg stadium niet tot een telling die hout snijdt. Mij werd gevraagd of ik op 5 weken nog een keer langs wilde komen voor een pretecho met Cato. Zo gezegd zo gedaan en toen waren de ampullen al duidelijker te zien en konden we iets beter tellen, we kwamen tot 8, 5 in de ene baarmoederhoorn en 3 in de andere. Vervolgens werden we gevraagd of we op 6 weken nog een keer langs wilden komen (zou leuk zijn voor mij en de studenten) ook dat hebben we gedaan en leuk was het ongelooflijk wat je allemaal kunt zien als die pupjes 6 weken "oud" zijn. De wervelkolom, pootjes, de 2 kamers en boezems van het hartje, doorsnee van de schedel met de hersenholtes, de ribbetjes en druk als die pupjes bewogen !!! er stonden 5 mensen omheen met allemaal een glimlach op hun gezicht het was met recht een "pret" echo !!!!

Volgende week woensdag 1 juli mogen we nog een keer langs komen de docente wilde graag de dracht op deze manier een keer volgen. Nou voor Cato en mij geen probleem het kost wat tijd maar het is ook heel bijzonder om dit een keer mee te mogen maken en Cato gaat er heerlijk bij liggen en vindt al die belangstelling helemaal geweldig. Bij de balie mocht ik Cato wegen en ze wilden voor mij in haar status kijken hoe zwaar ze was op 11 mei, nou deze dame was ondanks dat ze niet heel erg veel eet reeds 1,9kg. gegroeid !!!! Volgende week dus meer.


2 juli Gisteren voor de 4e echo van de puppies geweest ze groeien als kool, Geerke was mee en was helemaal enthousiast wat ze allemaal te zien kreeg, voetjes, het hartje, de longetjes, de lever, de maag enz. enz. De kring van geïnteresseerde rond het echoapparaat groeide met de minuut. De studenten konden zich helemaal uitleven. De röntgenoloog kwam ook even langs hij vond het heel erg leuk om deze maal eens te kunnen kijken zonder naar afwijkingen te moeten zoeken vanwege complicaties. Iedereen dus gelukkig en Cato nou die vond alles best, ze was ook weer 1,6 kg gegroeid dus dat gaat allemaal voorspoedig. Dit was de laatste echo volgende week kunnen we de afspraak niet gelijktijdig plannen vanwege drukke agenda's in Utrecht, pech voor ons maar wel zo rustig voor Cato !!!!


9 juli Het is nog steeds rustig op de poedelboerderij Dizzybells althans met Cato en haar aanstaande bevalling voor de rest heerst er natuurlijk de gebruikelijke chaos. Gisterenavond heeft Geerke Lies opgehaald die was weer nodig aan een wasbeurt toe en dat kan nu beter hier gebeuren dan in Den Haag dan ben ik te lang van huis. Gisteren de werpkist neergezet, erg laat voor mijn doen, maar er heerste nog zo'n rust dat ik het ook steeds uit stelde. Ze nam het zoals je op de foto's kunt zien direct in gebruik maar had er ook weer snel genoeg van.

Afgelopen zaterdag heeft ze de hele dag niet willen eten alleen 's avonds at ze, na die tijd eet ze mij de oren van het hoofd 4 maaltijden op een dag en ook nog met smaak tot vanochtend ze at een heel klein beetje dronk van de aangemaakte slagroom ook een heel klein beetje en installeerde zich op mijn bed, die ik met ingang van vannacht naast de werpkist ga beslapen. De temperatuur van Cato was 37,7 dus vooralsnog geen spectaculaire daling. We gaan het afwachten maar het wordt nu wel spannend.


10 juli Vandaag de 60ste dag van haar dracht en er heerst nog steeds stilte voor de storm de temperatuur van Cato daalt nog niet gisteravond 37,8 en vanochtend 37,8 dus daar gebeurt nog niets. Gisteren had Cato weer een mindere dag qua eetlust maar vanochtend heb ik alle dames en heren poedels op de gisteren opgehaalde kluiven getrakteerd en dat viel ook bij Cato bijzonder in de smaak ze heeft er heerlijk aan liggen kluiven en neemt nu haar rust in de werpkist. Het blijft spannend !!!! Het bed naast de werpkist is vannacht ook nog niet door mij beslapen aangezien haar temperatuur nog niet daalde en Cato zo rustig was dat ik mezelf en haar nog een rustige nacht gegund heb. Zie de foto's in het fotoalbum.


11 juli De temperatuur van Cato daalt nog steeds niet dat wil zeggen dat de bevalling de eerste 24 uur nog niet verwacht wordt. Ze eet kleine beetjes zo'n 6 keer per dag en gedraagt zich heel aanhankelijk. Vannacht heb ik voor 't eerst bij haar geslapen en dat was een redelijk rustige nacht, we gaan het afwachten, het wordt steeds spannender !!!


12 juli Vannacht heerste er wat meer onrust Cato had af en toe moeite met gaan liggen en bleef staan. Ik heb haar om 02.00 uur nog een keer uitgelaten en toen had ze duidelijk pijn in haar buik, ze wilde gras eten maar uiteindelijk zijn we alle 2 toch weer in slaap gevallen. Vanmorgen vroeg weer wat onrust maar nog geen hijgen en puffen dus het zal nog wel even duren maar de bevalling is zeker aanstaande, haar temperatuur was om 9.30 uur 37.0 dus dat gaat de goede kant op. Om 9.45 Catharina gebeld dat de bevalling wel aanstaande is maar nog wel even kan duren tijdens het telefoongesprek merkte ik dat Cato ook wat zat te hijgen, kortom het zal vandaag wel gaan gebeuren en anders zeker vannacht.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page