top of page
Zoeken
  • dizzybellsnl

Bess X Bane 2024

Bijgewerkt op: 11 mei
Dizzybell's Dubbel Drents Dina Dizzybell's Dure Dame Shirley's Pearls Bane


10 mei 2024

Afgelopen donderdag, hebben Mario en Lisette vakkundig gechauffeurd door Quinn, Pixel opgehaald bij Liesbeth. Wat een feest was voor Mario en Lisette was een hele lastige dag voor Liesbeth. Het kind van Bess waar ze zo naar uitgekeken had omwille van de grootte van haar roedel moeten plaatsen, maar ze krijgt een fantastische plek daar in Julianadorp en als alles volgens plan verloopt blijft ze voor Liesbeth (Dizzybell's) beschikbaar.


onderweg naar "huis" Thuis in het mooie roze mandje. Bij Ryan in z'n nek

en bij Yoël in zijn capuchon


27 april 2024

De kleine Pixel gaat goed, afgelopen week is ze getitert dat is door om de 3 weken een bloedonderzoek te doen en zo te bepalen hoe hoog de maternale bescherming is en aan de hand van die uitslag krijgt ze dan een inenting, op deze manier kan je meestal volstaan met 1 inenting ipv 3, omdat je pas inent als de maternale bescherming zo goed als verdwenen is. Deze manier is zeker niet goedkoper dan de 3 inentingen die ze normaal krijgen maar door dit bloedonderzoek weet je wel of je hond voldoende beschermd is ook na de inenting sluiten we het na 3 weken af met een bloedonderzoek. Dit misschien ten overvloede maar wel van belang, lees hier het hele verhaal.

Hieronder 2 filmpjes waarin je het verschil kan zien tussen een ontmoeting met visite en "eigen"
21 april 2024

Zo het is alweer 2 weken verder dat ik hier voor t laatst verslag gedaan heb van het wel en wee van Pixel. Ze is inmiddels gechipt en geswapt door de Raad van Beheer dit voor controle van het ouderschap en de chip is een identiek nummer die ook op haar stamboom en in het dierenpaspoort worden vermeld.

Het gaat heel goed met de kleine meid van Bess en Bane, zie de foto's en de filmpjes hieronder die spreken voor zich.

Spelen met haar tante Romi.


Vrijdag 19 april 2024

Pixel speelt met haar denkbeeldige broertjes en zusjes


Deze video is van donderdag 18 april 2024 voor te eerste mee op de wandeling.


Ontlasten buiten gaat goed!! Samen met oma Elke in de mand


7 april 2024

Liesbeth vindt haar wat trager in ontwikkeling als de andere puppy's die bij haar geboren waren, maar het is wel een eenling dus ze wordt ook niet echt gestimuleerd door broertjes en zusjes en dat maakt denk ik wel het verschil. Afgelopen weekend had oma Elke het zich ineens in haar hoofd gehaald om ook mee te gaan doen met het voeden van de kleine Pixel, dat heeft de Hilde de oppas van Liesbeth (ja ze was zomaar een weekendje weg zonder haar geliefde hondjes) haar uit het hoofd gepraat dat dat niet de bedoeling was en ook niet nodigm Bess kan het prima alleen.

Romi begint ook steeds meer interesse te krijgen in dat kleine ding wat daar zo'n beetje rondscharrelt in die werpkist en de puppyren. Kortom het gaat goed !
29 maart 2024

"Onze Pixel" alweer 2 weken en wat doet ze het goed!!! Zoals je op de foto zien kan beginnen de oogjes al kiertjes te vertonen en ze kruipt al wat door de werpkist. Moeder Bess eet inmiddels weer zelfstandig, Liesbeth vertelde afgelopen pas dat Bess met de hand gevoerd werd omdat ze weigerde zelf te eten, als een teefje met een nest dat weigert geven we meestal de schuld aan het opeten van de nageboortes maar dat was bij Bess niet het geval, ze zal misselijk geweest zijn van de narcose of de pijnstilling maar gelukkig gaat dit ook weer goed!een klein kiertje Bess eet weer zelfstandig. Pixel tussen haar "broertjes en zusje"


24 maart 2024

Vanmorgen foto's en een filmpje van de kleine Dame ontvangen en het is officieel !! haar roepnaam wordt "Pixel" daarmee zal ze door het leven gaan bij Lisette en Mario. Het gaat dus goed met Pixel ze groeit nog steeds als kool alhoewel de groei nu stabiliseert en niet meer zo enorm is. De melkgift heeft zich aangepast op de vraag zullen we maar zeggen. Zoals je op het filmpje kan zien is haar krabreflex goed in orde als Bess haar bij haar oksel likt. Liesbeth vertelde ook dat als zij de pup in handen gehad heeft, Bess het heel erg nodig vindt om haar te poetsen en te poetsen en te poetsen, alsof er met hele vieze handen aan "haar kind" is gezeten.21 maart 2024

Gisteren was de "Dure Dame" 1 week oud en haar gewicht was precies verdubbeld en ja haar naam op het stamboom is Dizzybell's Dure Dame geworden, dit met een knipoog naar de torenhoge kosten die vooraf gegaan zijn aan de geboorte van deze jongedame.

Er is ook nieuws dat deze Dame als de tijd rijp is bij Mario en Lisette gaat wonen en ze beschikbaar blijft voor de fokkerij mits natuurlijk haar gezondheid dat toelaat.


De Dame 1 week oud

17 maart 2024

Wat gaat het goed in Rolde met de kleine dame ze is inmiddels sinds haar geboorte

63 gram gegroeid! ze heeft natuurlijk de hele melkbar voor haar alleen en Bess vindt regelmatig dat ze wakker moet worden om te drinken. Vrijdag stuurde Liesbeth mij een filmpje met daarop te zien een Bess die helemaal uit haar dak gaat om een aantal muisjes uit te roeien met daaronder de tekst;

Hoeveel vrouwen zouden 2 dagen na een keizersnede een gat graven?

Jullie zullen begrijpen dat Bess weinig last heeft van de operatie.


14 maart 2024

Vandaag gaat het goooooeeeedd de kleine Dame doet het goed en na een relatief rustige nacht gaat het met Bess ook een stuk beter, ze is niet stoned meer en krijgt ook wat meer interesse in de kleine Dame, die bij de geboorte 137 gram woog en was vanmorgen niet afgevallen dat is in ieder geval een goed teken. Wordt vervolgd......


13 maart 2024

Vanmiddag is Bess (Dizzybell's Dubbel Drents Dina) via de keizersnee bevallen van een teefje.

Wat hier aan vooraf ging.

Bess is het kind van Elke en Joey ze is een heerlijk klein eigenwijs meisje die zich in de roedel bij Liesbeth prima kan handhaven. Ook is Bess het meisje wat al twee keer eerder gedekt was en steeds maar niet zwanger wilde raken. Er werd een bacterie gevonden na de eerste dekking (in Zweden) die behandeld werd. Daarna in Nederland een reutje gevonden, die had helaas het dekken nog niet zo goed onder de knie en moest geholpen worden, dat resulteerde helaas ook niet in een dracht. Liesbeth werd er een beetje wanhopig van maar

" 3x is scheepsrecht" Bane werd gevonden, zag kwam en overwon.

Na 4 weken bleek Bess drachtig van 1 misschien 2 puppy's. Gisteren werd het spannend de bevalling kwam nog niet op gang en Liesbeth besloot tot het maken van een röntgenfoto, daar was duidelijk te zien dat het om 1 puppy ging en dat zou wel eens de reden kunnen zijn van het niet op gang komen van de bevalling.

Overleg met de dierenarts resulteerde in een geplande geboorte via de keizersnee en zo geschiede......

Zojuist deze filmpjes van Liesbeth ontvangen, op het eerste filmpje is de kleine dame het niet mee eens dat er nog geen melk toeschiet hoezeer zij ook haar best doet.Op onderstaand filmpje gaat het een stuk beter! Liesbeth zal voorlopig haar handen nog wel even "vol" hebben aan Bess en de Dame, want de kleine glijdt iedere keer naar beneden, maar zo te zien is het een pittig kleine ding met een prima zuigreflex.
327 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page