top of page
Dandylion (R) - Grote Poedel  Zwart - 2016

Dizzybell's Dutch Dandylion (Pippa)


geb.datum:                         15 feb 2011
geslacht:                            Teef
vader:                                 Dandylion for the Road - Zweeds kampioen
moeder:                              Dizzybell's Deluxe Dilemma - Nederlands- en Luxemburgs Jeugdkampioen
kleur:                                   
BbEe (dwz ze is zwart maar kan de kleuren wit en bruin vererven met een partner die dat ook heeft)

Hd-uitslag:                         A
PRA:                                  (voorlopig) vrij 2014
NE:                                     
von Willebrand Disease:    Vrij (DNA geteste ouders)

2012: Nederlands Jeugdkampioen
2012: Luxemburgs Jeugdkampioen 
2015: Nederlands Kampioen

14 april 2018
De puppy's van Pippa zijn inmiddels al 16 dagen oud, groeien goed en met Pippa gaat het ook uitstekend. Pippa is op 24 en 26 januari gedekt in Zweden door Esswalds Play the Game van Britt Louise Sanden Samuelson een hele fijne reu eleganter van type dan Pippa maar dat kan deze boerentrien van mij wel hebben. Het was een heerlijke tijd samen met Pip in Zweden ook hebben we nog een bezoek gebracht aan Gerty Steffenburg die na haar val van vorig jaar waarbij ze haar nek bracht ongelooflijk goed hersteld is. Dat Pip mee moest met het vliegtuig en in het ruim had ze zo haar gedachtes over maar ze heeft het gered en we hebben 6 prachtige puppy's 4 reutjes waarvan 1 wit en 2 teefjes waaruit ik hoop een keuze te kunnen maken om weer verder te kunnen.

12 januari 2018
Pippa zal deze maand loops worden is de verwachting en zal voor de laatste keer gedekt worden. Haar partner is nog niet helemaal duideliijk maar dat het een parchtige vent wordt is overduidelijk. Ik zal hier het laatste nieuws omtrent loopsheid, partner, dekking en dracht vermelden.

7 april 2016
Pippa is in december 2015 Nederlands Kampioen geworden, het heeft even geduurd maar ze heeft het met vlag en wimpel gehaald, we zijn daarom extra trots op dit kampioenschap.

Afgelopen maand is ze voor de 2e keer gedekt en ditmaals door mijn jonge reu Urban Art Down by Law (Yurre) de uitslagen van zijn gezondheid onderzoeken waren net op tijd binnen om deze dekking doorgang te laten vinden.
Op vrijdag 25 maart j.l. is er een echo gemaakt en daarop zijn duidelijk meerdere vruchtjes te zien. Inmiddels is ze bijna 6 wekeen "heen", ze groeit gestaag, op 27 maart was haar taille 57 cm. een week later 60 cm. en vandaag kon ik mij niet bedwingen en heb haar taille opgemeten en er waren nog eens 4 cm. bijgekomen.


Ze is haar lieve, rustige zelf geniet van het drachtig zijn en heeft dan ook geen vervelende "bijwerkingen". Ik zal een dezer dagen een dagboek aanmaken, dan kunnen daarin de vorderingen van de dracht en het vervolg opgetekend worden.

21 september 2014
Onze Pippa is inmiddels een ruim volwassen dame geworden. Door allerlei omstandigheden heb ik haar showcarriere even op een laag pitje moeten zetten. Ze heeft ruim 1 jaar in de T-clip gestaan en samen met Yvette meegedaan in de trimwedstrijden, ze is zelfs helemaal naar Barcelona geweest. Afgelopen jaar heb ik haar vacht weer laten groeien en we hopen op 5 oktober haar laatste 1/4 puntje te behalen voor het Nederlands Kampioenschap. 
Vandaag is ze gedekt door mijn eigen jonge reu Capi, kind van Lies en Curlfinch Zhivago. Ik ben heel erg nieuwsgierig wat deze combinatie voor moois gaat opleveren.

15 april 2012
Wat gaat het goed met de showresultaten van Pippa nu in Antwerpen weer beste teef terwijl ze nota bene de jongste teef was !! Na dit resultaat ook de moed opgevat om haar voor de Wereldshow in Salzburg in te schrijven, zo spannend. Buiten dat Pippa het goed doet op de shows is ze een wereldhond in huis, trainen wil ze erg graag en dat doet ze net als het showen samen met Geerke, doggydance, agility, showen ze doet het allemaal even enthousiast.

7 april 2012
Afgelopen zondag is Pippa in Luxemburg Jeugdkampioen geworden, ze stond in een zware klasse van 8 jeugd teven en werd door de keurmeester naar bordje 1 verwezen wat zijn we trots !!! Op naar Antwerpen 14 april !!!

19 maart 2012
Gisteren is Pippa op de show in Leiden voor de 2e keer BOB geworden, tevens haar 3e U1 voor het Nederlands Kampioenschap wat nu definitief is. De concurrentie was jammer genoeg niet zo groot als in Groningen maar desalniettemin een prestatie van ons meisje van amper 13 maanden !!!! op naar Luxembourg !!

4 maart 2012
Gisteren op de show in Groningen is Pippa BOB geworden, zo jong nog en dan al zo'n succes !!!! wat zijn we trots op die mooie kleine meid van "onze" Emma. De concurrentie was niet mis maar ze werd door de Engelse keurmeester Mrs. Rodgers bijzonder gewaardeerd. Nog 1 keer U1 halen en dan is ze Nederlands Jeugdkampioen !!! op naar Leiden !!!!

22 november 2011
Gisteren heeft Pippa als jongste jeugdteef de klasse gewonnen haar eerste U1 en een reseerve CAC, het was een mooie klasse met 4 prachtige teven maar ze liet ze samen met Geerke allemaal achter zich een hele prestatie op de leeftijd van 9 maanden en 5 dagen !!!! Geerke liep bijna naast haar schoenen want uiteindelijk is Pippa een dochter van "haar" Emma !!!

6 november 2011
Gisteren heeft Pippa voor 't eerste acte de precense gegeven op de tentoonstelling in Bleiswijk. Ze werd beste puppy en mocht haar ras bij de puppies in de erering vertegenwoordigen. Iets wat zij samen met Geerke met verve heeft gedaan, niet onder de indruk van de muziek, de grote ring of alle andere puppies. We zijn heel trots op dit mooie 3e generatie Dizzybell's meisje.

Pippa is een prima grote poedel met een heerlijk karakter enigszins luidruchtig zeker als ze Geerke in het vizier krijgt, maar ja ze is dan ook het pleegkind van Geerke en haar familie en het kind van Emma die bij Geerke woont. Geerke en Pippa hebben een bijzonder band ze trainen samen bij Agility for Fun in Lelystad en voelen elkaar uitstekend aan.

Geerke en ik hebben samen de naam Pippa gekozen, ik heb Geerke toen gevraagd op te zoeken wat deze naam betekende en zij kwam op  het volgende:
Pippa is een Engelse meisjesnaam.
De betekenis van de naam is: houdt van paarden.
Een Spanjaard die José heet, heeft als roepnaam vaak Pepe, een een Spaanse schone die Josephina heet heeft als roepnaam: Pippa. 
Op 't moment kom je ook vooral al je op google pippa intypt de jongere zus van Kate Middleton tegen!!! maar wij hadden deze naam al voor de "grote trouwdag" gevonden.

bottom of page