top of page
pien.jpg

Dizzybell's Donia Damita (Pien)


geb.datum:                         13 sep 2014
geslacht:                            Teef
vader:                                 Dizzybell's Duopenotti Diodati
moeder:                              Lotus
kleur:                                  Zwart

Hd-uitslag:                         A
PRA:                                  (voorlopig) vrij 2016
NE:                                     
von Willebrand Disease:    

Dinsdag 4 april 2017
Vanmiddag Pien weer eens in bad gedaan, de laatste keer voor ze gaat bevallen. Twee weken geleden had ik haar showpak eraf gehaald maar het was nog niet helemaal naar mijn zin dus vandaag moest ze er nogmaals aangeloven. Haar benen korter en de staart ook zo kort mogelijk. Pien is echt mijn mooie meisje die het niet altijd even makkelijk heeft bij ons, ze kan slecht tegen het leven in een roedel daarom heb ik ook besloten om voor haar een goed tehuis te zoeken. Maar niet voordat ik een nestje met haar gefokt heb want ik wil zo graag een dochter van haar houden. Het goede tehuis had ik al wat langer voor haar in gedachten, Pien (ja zo heet ze echt) en Edwin hebben vroeger een zusje van Camille en een zusje van Muis gehad die beide een hele hoge leeftijd bereikt hebben maar er jammer geoeg nu niet meer zijn. Zij wilden erg graag weer een poedel en toen ik dacht meteen aan "mijn" Pientje wat zou ik haar het leven bij Pien en Edwin gunnen. Nadat ik contact met ze opgenomen had is Plien, zo als ze tegenwoordig heet, al een aantal keren wezen logeren en ze wordt in het weekend meerdere keren door Pien en Edwin opgehaald voor een wandeling. Dit gaat uitstekend ! Om de terugkeer van Plien in de roedel zo goede mogelijk te laten verlopen gaat Pippa mee wandelen. Dat terugkeren na een "uitje" hetzij een show of een knipwedstrijd is voor Plien enorm belastend ze heeft het erg moeilijk om zich weer te schikken in de roedel en dan voornamelijk met Yure, de 2 kleintjes en last but nog least Tigra de kruising Fila Brasiliero van Beert. Oscar is haar maatje en Pippa is dermate relaxed dat zij zich van het gemopper van Plien niets aan trekt. Kortom Plien krijgt hier haar puppy's en ik hoop zo erg dat er voor mij een meisje bijzit, maar hoe dan ook ze mag de rest van haar leven bij Pien en Edwin, op wie ze inmiddels tot over haar oren verliefd is en zij op haar, door brengen. 
Wat betreft de zwangerschap van Pien die verloopt goed, ze is niet heel erg dik maar met het tillen op de tafel viel mij op dat ze behoorlijk gewicht in de schaal legt, we moeten nog ruim 2 weken geduld hebben. 

Vrijdag 31 maart 2017
Het gaat goed met Pien haar eetlust is uitstekend, haar humeur iets minder en haar bruikje groeit gestaat, vorige week donderdag 52cm omvang en vandaag 58cm. Nog 3 weekjes te gaan voor de bevalling, ik ben zeer benieuwd wat "onze" Pien voor een moeder zal zijn. 

Maandag 20 maaart 2017
Afgelopen vrijdag was het 4 weken na de eerste dekking en ik moet mij sterk vergissen maar Pien is echt dragend, haar eetlust is nog steeds slecht, haar tepeltjes zijn vuurrood en ze kan met zo'n dromerige blik in de verte staren. Als ze naar buiten gaat met de jongens is zij ze altijd behoorlijk de baas maar nu laat ze het kaas van haar brood eten. Volgende week zal haar buikje gaan groeien vermoed ik dus dat gaan we bijhouden. Volgende week gaat haar weelderige vacht er af zodat ze daar geen "last" van heeft als er puppy's geboren worden. Wordt vervolgd.......................

Woensdag 8 maart 2017
Met pien gaat het prima, ze eet inmiddels niet heel goed meer, iets wat ik bij mijn teven gewend ben als ze gedekt en drachtig zijn, ze is ook aanhankelijker en minder aardig tegen de andere honden, reuen zowel als teefjes, dus de voortekenen zijn goed. Zodra er meer duidelijkheid is over de toestand van de dracht dan wordt het hier zo snel mogelijk gemeld.

dinsdag 28 februari 2017
Op donderdag 9 februari constateer ik dat Pien ook loops is, Pippa is het al een week dus deze loopsheid werd wel verwacht. Op vrijdag 17 februari geven zij en Yure duidelijk aan dat ze "eraantoeis". Oscar gaat die dag naar Yvette om mee te gaan naar knipwedstrijd in Zwitserland en komt maandagavond pas weer thuis dus een uitgelezen kans om de dekking dit weekend te laten plaats vinden, zeker als ze zo duidelijk aangeven dat ze "zover" zijn. Pien en Yure zijn in het dagelijks leven niet de allerbeste vrienden dus ik blijf bij ze in de buurt als ik ze samen buiten laat. Ze dollen als gekken over elkaar heen en hebben de grootste lol samen en na een paar pogingen lukt het Yure zonder probleem Pien te dekken. Als ze gekoppeld staan is ons "Pientje" niet echt de makkelijkste ze staat niet stil en als ze ontkoppelen doet ze te wild waardoor ze zich zelf zeer doet, tenminste ze piept als ze wegloopt. Na de dekking zet ik ze weer apart en ze slapen beide als rozen en we hebben een rustige nacht. De volgende dag laat ik ze een keer of 3 bij elkaar maar het komt niet meer tot een dekking en ook de volgende dag zondag 19 februari laat ik ze 's morgens weer bij elkaar maar ook deze keer komt het niet tot een dekking. Ik overleg met mezelf en besluit omdat het vrijdag pas de 9de dag van de loopsheid was om Ton Boxman te bellen wat zijn mening is. We overleggen en besluiten zondagmiddag de dekking door hem te laten begeleiden en maandag nog een keer. Beide dekkingen verlopen zonder problemen, wel maakt Pien het ons niet echt makkelijk ze trappelt, kwispelt, staat niet stil, zucht en kreunt, het werkt ook wel een beetje op onze lachspieren, ze is en blijft een bijzonder meisje. 
Daarna is het met de loopsheid ook meteen gedaan en als maandagavond Oscar thuis komt maakt Pien hem snel duidelijk dat ze niet gediend is van zijn avances en keert binnen 24 uur de rust helemaal terug en kunnen de honden weer met z;n allen bij elkaar. Wat een genot ik altijd blij dat die loopsheid periode weer achter de rug en ik de dames van hun eenzame opsluiting kan verlossen. Het is nu wachten of deze dekking leidt tot een dracht. Wordt vervolgd...................... 

18 december 2016
Agelopen zondag naar de Winner in Amsterdam geweest en Pien heeft daar samen met Geerke weer haar uiterste best gedaan, ze stond in een sterke groep van openklasse teven en kwam met een U2 uit de ring, de teef die haar klasse won werd ook de Beste teef. Ik ben tevreden, meer zit er voor Pien denk ik niet in, die staart speelt ons op de show gewoon parten en daar is niets aan te doen.
Volgend jaar onverweeg ik met haar en Yure een nestje te fokken, spannende combinatie voor mij.

12 december 2015
Pien is al diverse keren in de jeugdklasse ingeschreven op show, ze krijgt de meest mooie keurrapporten, maar die verrekte staartdracht speelt haar parten, de keurmeesters zijn "weg" van haar maar met zo'n staart zijn ze niet snel geneigd haar op 1 te plaatsen. Tot nu toe 3 x ingeschreven en 2 x Uitmuntend 2 en 1 x Uitmuntend 1 gehaald. Dus een mooie hond met een beduidend minder mooie staartdracht, jammer maar helaas het is de natuur die dit fenomeen aan stuurt en daar kan je als fokker weinig tegen inbrengen.

30 juli 2015
Pien is loops, 2 weken geleden is zij tegelijkertijd met Josephine loops geworden, dit is vooraf gegaan door een periode dat ze elkaar bijna naar het leven stonden, ik had stiekem wel verwacht dat de loopsheid de oorzaak zou zijn van hun gedrag, want ze waren altijd de beste maatjes en zijn dat nu ook weer. Ondanks of dankzij de hormonenbommetjes die in hun lijf ontploffen.
Pien is op 21 juni 2015 op de kampioenschaps clubmatch geshowd en heeft daar de sterren van de lucht gelopen, ze was de jongste en eindigde met een U2. De teef die de jeugdklasse won was een aantal maanden ouder en al veel verder in haar ontwikkeling, Pien was toen nog een echte kleuter, maar inmiddels volop puber !!! Het gaat goed met haar, wel een klein akkevietje gehad met een trauma in op of nabij haar oog in ieder geval was haar oog behoorlijk ontstoken en reageerde ze niet goed op de cafzalf en werd het van kwaad tot erger. Na 4 keer bij de dierenarts geweest te zijn hebben we besloten haar onderste ooglid vast te zetten want ze raakt in een vicieuze cirkel van pijn, ooglbol naar binnen trekken, waardoor het onderste ooglid naar binnen ging krullen en weer pijn veroorzaakt. Gelukkig is alles op zijn pootjes terecht gekomen.

18 april 2015
Pien is de jongste telg in huize "Dizzybells", ze is het kind van Capi en Lotus. Ze heeft met haar lange oren en lieve ogen de uitstraling van haar moeder maar het ondeugende karakter van haar vader, ze is dus een goede mix van beide. Het enige nadeel wat ik van haar is dat ze graag deemoedplasjes doed, zeker voor Pippa die haar dan door luid gegrom toe aan zet, het is net of het een "spel" van de teven onderling is.Pien is al een keer in de babyklasse geshowd en kreeg een prima keurverslag en ze werd beste baby. Ik heb met Pien de basiscursus bij Gaus gedaan en die heeft ze met goed gevolg doorlopen, ze eet heel erg graag is gek op alles wat eten is. Samen met Josephine is ze met het mooie weer, de laatste dagen de hele dag buiten, stoeien, rennen, stout zijn, slapen en dan begint het weer vanvoren af aan. Ze hebben alle 2 een tomeloze energie.

bottom of page