top of page
phillipa_profiel.jfif

Caro-Lines Chickabi's Callas (Philippa)


geb.datum:                         4 apr 2012
geslacht:                            Teef
vader:                                 Rusch Mix Also Sprach Zarathustra
moeder:                              Caro-Lines Cheery Chickabiddy
kleur:                                   


PRA:                                  Genetisch vrij
Patella Luxatie:                  Vrij 
PRA:                                  Spiegeltest PRA (voorlopig) vrij

Distichiasis:                        Niet Vrij

donderdag 6 april 2017
Gisteravond de puppy's van Dragana verwelkomd op de wereld en vanmorgen een berichtje van Annet en Wim dat de temperatuur van Philippa gedaald is en wel zodanig dat de geboorte nu echt wel aanstaande is. Dus vanmiddag zal ik richting Wapserveen vertrekken om daar de bevalling te begeleiden. Wordt vervolgd................
Het vervolg kan je hier lezen.

dinsdag 4 april 2017
Vanmorgen krijg ik een App van Annet dat de temperatuur van Philippa maar 37,2 graden bedroeg dat zou kunnen betekenen dat de temperatuur al aan het dalen is, vanmiddag was het 37,3 en vanavond 37,7 nog geen reden voor mij om af te reizen naar Wapserveen. Ik verwacht dat haar temperatuur nog wel onder de 37 graden zal duiken. Dus voorlopig gaat Philippa nog mee naar bed met Wim en Annet en slaap ik nog een nachtje in mijn eigen bed.

vrijdag 31 maart 2017
Philippa groeit gestaag door, ze is volgens Annet de vorige 2 keer niet zo dik geweest, dus we hebben goede hoop op een 3ling. Ook voor Philippa is het nog 1 week te gaan, het wordt spannend in huize Dizzybells.

maandag 20 maart 2017
Afgelopen week goede berichten vanuit Wapserveen, Philippa haar buikomvang neemt behoorlijk toe, volgens Annet moeten we op een vierling rekenen. Dat doe ik nog net niet maar ik hoop wel dat ze de volgorde aan houdt, 1e nest 1 pup, 2e nest 2 pups en wie weet 3e nest 3 pups. Voordat we dit zeker weten moeten we nog krap 3 weekjes wachten. Vooralsnog verloopt de dracht heel voorspoedig, de eetlust is ook grotendeels weer terug. Wordt vervolgd ................

woensdag 8 maart 2017
Annet  is met Philippa voor echo bij de dierenarts geweest en daarop waren volgens de dierenarts zeker 2 vruchtjes waar te nemen, ook Philippa eet slecht tot zeer slecht zij wordt zelfs tijdes de wandeling met de hand gevoerd want anders eet het kleine monstertje helemaal niet. We kunnen dus zeggen dat we over 4 a 5 week puppy's van Philippa en Gaborik kunnen we verwachten.

dinsdag 28 februari 2017
Afgelopen zondag Annet en haar dochter Nicolle gesproken ook zij merken al verandering in het gedrag van Flipje, ze eet minder goed dan normaal, ze liet afgelopen week zelfs haar kluifje links liggen, kortom ook bij Flip zijn er tekenen dat de dekking zal resulteren in een dracht. Eind deze week nemen we eenn beslissing of we een echo gaan maken om de dracht offiecieel te maken.

maandag 13 februari 2017
Op 23 januari, mijn 65ste verjaardag appt Annet dat onze kleine dame loops is, we hebben afgesproken dat we haar nog 1 keer laten dekken en na een hele lange zoektocht samen met Liesbeth Verhoef op het internet naar reutjes die geschikt waren voor onze kleine heks, zijn we uitgekomen op Ten Shapr's Gaborik. Hij is Zweeds gefokt en woont in Tsjechie, contact gelegd met de eigenaar van deze jongeheer en zij kon zich vinden in onze plannen omtrent deze combinatie, klein detail was dat hij op stamboom nog steeds als toy vermeld stond en een toy x dwerg combinatie is hier in Nederland (nog) steeds niet toegestaan. Gelukkig was er op het stamboom van zijn zoon vermeld hoe groot hij is en dat hij onder de variëteit dwerg de nodige kampioenschappen behaald had, na overleg met de Raad hebben we voor deze combinatie toch toestemming gekregen. We hebben toen de reis naar Praag gepland, want daar woont deze mooie vent en op vrijdag 3 februari zijn Annet, Flipje en ik in het vliegtuig richting mooie leuke jongeman vertrokken. De eerste kennismaking op vrijdagavond verliep bijzonder soepel en na 10 minuutjes kennismaking en oefenen was de dekking een feit. Daarna afgesproken dat we het zondagmorgen nog een keer zouden herhalen en ook toen vonden ze elkaar erg aardig dus ook deze dekking was een "fluitjevaneencent". Ik was inmiddels zo mogelijk nog enthousiaster geworden over deze combinatie, zo'n leuk mannetje zo gehoorzaam, niets geen gepies in huis, hij was uiteindelijk toch op vreemde dam in ons huisje wat we daar gehuurd hadden. Zondagmiddag weer terug gevlogen naar huis en nu maar afwachten of deze romance zijn vruchten gaat afwerpen. Over 3 weken maken we een drachtconbtrole echo. Wordt vervolgd................

De belevenissen van de Dreamgirls staan te lezen in het dagboek

maandag 19 december 2016
Vorige week zonndag op de Winner tentoonstelling heb ik een nieuwe en tevens laatste partner (Marincole You Gotta Love Me) voor Philippa gevraagd en de baasjes waren het ermee eens dat deze combinatie weleens een hele leuke zou kunnen zijn. Dus op naar de loopsheid dan mag "ons" Flipje nog 1 keertje moeder worden. Deze combinatie kan niet doorgaan aangezien beide ouderdieren een afwijking aan de oogjes hebben waardoor het niet verstandig is dit te "dubbelen".

zondag 20 december 2015
Zaterdagochtend om 9.41 uur een berichtje van Annet, de temperatuur van Philippa is van gisteravond 37,9 naar vanmorgen 36,4 graden gedaald !! Dat is te vroeg maar ja die temperatuur liegt niet, we spreken af dat we contact houden. De dagen daarna blijft Philippa ons bezig houden, ze speelt, ze eet, ze wil mee op de wandeling kortom geen enkel teken dat er een bevalling aanstaande is. Maandag de dierenarts gebeld voor overleg, er wordt een echo gemaakt ze zien zeker 2 levende pups dus eer wordt besloen om af te wachten, de daling van de temperatuur is wel een feit maar de pups doen het god en Philippa oo dus waarom ingrijpen.


Annet en ik houden 3 x daags contact, zij gaan met Philippa naar bed en ik met de telefoon. Dinsdagavond meld ik Annet dat ze Philippa moet influisteren dat ze het nog een dagje op moet houden want woensdag de 16e staat er voor mij een strak geplande dag in de agenda, eerst Corrina in Almere ophalen om met 3 puppy's naar Otterloo voor de laatste keer te titeren te gaan, daarna komen Ricardo en Patrick oo naar Otterloo om hun kleine mannetje (Darcy) op te halen, dus mocht het moeten gebeuren dan graag na 17.00 ur. Als ik om 11.00 uur op het punt sta om te vertrekken belt Annet dat het zaak is dat ik richting Wapserveen kom, want dat Philippa besloten heeft dat de bevalling vandaag gaat plaats vinden. Pats, boem weg planning, wat nu ??? We overleggen, de afspraak in Otteloo moet zo wie zo doorgaan, Nicole (dochter van Annet)  biedt aan naar Otterloo te komen zodat Corrina ook weer naar huis gebracht kan worden. Al met al een geregel van jewelste maar opgelost. Als Nicole in Otterloo aankomt vertelt ze dat er net 1 puppy geboren is, ze weet nog niet wat het geslacht is maar Philippa heeft het netjes gedaan en het is voor Annet niet de eerste keer ! Ik ben in alle staten en vertrek spoorslags naar Wapserveen. Onderweg nog even kort contact alles gaat goed het is een meisje en ze ziet er prima uit en Philippa neemt de tijd en ligt er heerlijk rustig bij. Als ik na ongeveer een uur in Wapserveen aankom, is het nog steeds 1 pup en maakt Philippa ook nog geen aanstalten om nummer 2 en 3 te produceren.


Om 16.00 uur worden we toch wat onrustig er zit nu al 3 uur tussen en er is nog geen enkele activiteit te bespeuren dat wijst op de geboorte van nummer 2. We nemen contacgt op met de dierenarts en zij vraagt ons langs te komen, dat vind ikk geen goed plan en bel een bevriende fokker op wat ik nog zelf kan ondernemen. Zij adviseert om met Philippa naar buiten te gan even plasje doen en en rondje te lopen zodat er een beetje beweging in komt. Eenmaal buiten merk ik als snel dat ze niet alleen een plas doet maar ook persweeën heeft. Als we binnen komen gaat ze direct door met persen en binnen een paar minuten wordt nummer 2 geboren ! Het is weer een meisje, ietsje kleiner dan de eerstgeborene maar levendig en ze voelt goed aan, ds blij en tevreden. Maar nu nummer 3 nog !
We wachten en wachten en wachten, we zien nog activiteit in de buik wat erop wijst dat er zeker nog en pup geboren gaat worden en bij de drachtcontrole waren er 3 gespot dus....................


Om een lang verhaal kort te maken, na 3 uur bellen we wederom de dierenarts en vetrekken met de 2 pups en Philippa richting dierenarts. Zij voelt en constateert inderdad dat er nog 1 pup in zit, dus krijgt Philipa een spuitje Oxytocine om de weeën op te wekken, er gebeurt daarna wel iets maar niet genoeg, nog eens wandelen, voelen, toucheren en met de echo kijken, nog geen pup in het geboortekanaal, dit gaat zo door tot 3 keer toe zelfs nog een keer calcium gespoten maar ook dat levert niet het gewenste resultaat. Er wordt steeds meer richting keizersne gedacht maar alvorens we dat gaan doen bedsluiten we erst een röntgenfoto te maken wat een schrik maar ook opluchting als blijkt dat er helemaal geen pup meer in de buik van Philippa zit ! Maar wat is het dan wat we voelden en zagen bewegen, het zal altijd een raadsel blijven maar 1 ding iszeker we gaan naar huis met 2 gezonde puppy's en een ervaring rijker. We hadden dit Philippa en de puppy's graag bespaard maar als er 4 volwassene inclusief de dierenarts ervan overtuigd zijn dat er nog een pup geboren moet worden dan maak je ook niet meteen een röntgenfoto, beter wel doen de volgende keer.


De puppy's zijn inmiddels ruim 3 dagen oud, dit is niet zonder zorgen gegaan, de kleinste was afgevallen en de grootste niet gegroeid, dus besloten de gewichten goed in de gaten te houden en de kleinste bij te voeden. Sinds gisterenochtend is dat niet meer nodig en doen ze het beide op eigen kracht.Philippa eet als een dijker zorgt heel goed voor haar kroost dus de rust is inmiddels redelijk weer gekeerd.
Gisteravond samen met Nicole en Annet de namen bedacht, deze 2 dames worden de Dreamgirls met als eigennaam Dolce en Donata, dus..............
Dizzybell's Dreamgirl Dolce
Dizzybell's Dreamgirl Donata

zondag 13 december 2015
Gisteren krijg ik bericht uit Wapserveen dat de temperatuur van Philippa ruim 1,5 graad gedaald is, beetje aan de vroege kant het is pas de 58ste dag, ze is verder in goede doen wilde 's morgens niet eten maar haar eetlust keerde al snel weer terug. Vandaag heeft ze weer normaal gegeten, speelt met de meiden en kluift op haar kluifje en wil mee op de wandeling wat ze vanzelfsprekend mag. Zojuist nog contact gehad en alles gaat zijn normale gangetje daar, de pups bewegen normaal in haar buikje en Philippa doet alsof ze van de prins geen kwaad weet. Waar deze temperatuurdaling vandaan komt weet ik niet, we gaan hett afwachten en als er vannacht niets gebeurt dan nemen we morgen voor overleg contact op met de dierenarts.

woensdag 9 december 2015
Het gaat goed met Philippa ze de afgelopen 10 dagen 6 cm. in omvang toegenomen en gisteravond heeft Nicole de dochter van Wim en Annet een pupje in haar buik gevoeld. Haar conditie wordt goed op peil gehouden en ze loopt nog graag mee met de wandeling van de grote honden. Daarna slaapt ze heerlijk op de rugleuning van de bank, want ze blijft natuurlijk zwanger of niet "een prinses" en zo wenst ze ook behandeld te worden. De komende week wordt een spannende waarin we met z'n allen in afwachting zijn van de bevalling.

3 december 2015
Over 2 weken verwachten wij van Philippa en Moby wederom een nestje. Annet belde begin oktober dat Philippa loops was geworden, de afspraak dat ze deze keer gedekt zou worden en door welke reu, stond al vast dus het was een kwestie van progesteron testen en afwachten tot de juiste dag. Op vrijdag 16 oktober was het zover, de hernieuwde kennismaking verlipe vlekkeloos en de dekking was dan ook snel een feit. Ruim 4 weken na de dekking zijn we voor een echo gegaan want de vorige keer is er maar 1 pupje geboren, maar deze keer liet de echo 3 vruchtjes zien dus we gaan er van uit dat die ook geboren zullen gaan worden. De werpkist is inmiddels hier opgehaald en in Wapserveen bij de familie Hennink in gereedheid gebracht. De dracht verloopt voorspoedig Philippa krijgt al een mooi buikje en we ziijn dan ook heel benieuwd wat er uit ons kleine meisje voor moois geboren zal gaan worden.


14 april 2015
Sinds eind december is Dolly dan eindelijk bij ons in Hierden komen wonen, Philippa is bij Wim en Annet achter gebleven en zal daar de rest van haar prachtige leventje in het mooie Wapserveen blijven wonen. We gaan haar hier in Hierden missen, maar zij is beter af bij Wim en Annet en de meiden. Nicole gaat met haar naar de hondenschool om behendigheid met haar te gaan trainen en de rest van de Familie heeft ze om haar goddelijke vingertje gewonden. In je nek slapen, op de tafel je bivak opslaan, het kan en mag allemaal. Lieve vrienden bedankt voor alles en zorg goed voor het meisje waar ik zo verliefd op werd in Zweden.

4 november 2014
Afgelopen zondag hebben we weer een bezoek gebracht in Wapserveen om ons kleine meisje of eigenlijk onze 2 kleine meisjes en natuurlijk de familie Hennink te bezoeken. Wat doen ze het goed daar in het mooie Drenthe en wat hebben ze het daar goed !!! Vandaag zag ik via de App dat DollyDot al door de tunnel loopt, met als onderschrift: haar eerste behendigheid training !!! Bijna dagelijks word ik op de hoogte gehouden van de vorderingen. Vandaag is ze ook voor t eerst mee geweest in de auto en boodschappen gedaan in de winkel, dit alles in de jas van Marjon. De socialisatie wordt uitstekend opgepakt. Het is een heerlijk klein, bijzonder eigenwijs ding, die het kaas niet van d´r brood laat eten. Pien, mijn nieuwe pup uit het nest van Lotus en Capi, was ook mee op bezoek, die was echter een maatje te groot om met Dotty te spelen, dus dat hebben we in goede banen geleid. Ze verschillen 2 weken in leeftijd maar 3 kilo in gewicht dus voorzichtigheid is geboden. Over 2 weken gaan we haar weer bezoeken, tot dan lieve vrienden !!!

27 oktober 2014
Aankomende zondag kan ik eindelijk weer even de tijd vinden om naar Wapserveen te gaan en de vorderingen van ons kleine meisje met eigen ogen te zien. Ik word dagelijks op de hoogte gehouden, daar niet van maar ik wil haar graag weer zien. Ze eet 2 keer dagelijks haar eigen hapje, haar tandjes zijn doorgekomen, ze loopt en speelt en weegt al meer dan 1000 gram. Ik neem zondag de puppyren mee zodat DollyDot wat meer ruimte krijgt ook als de familie aan het werk, naar school of gewoon even geen tijd heeft voor haar.

20 oktober 2014
Afgelopen woensdag ben ik naar Wapserveen afgereisd om mijn kleine meisjes te bezoeken. Philippa doet het bijzonder goed en Dollydot is een klein dik propje van een dwergpoedel, ze weegt inmiddels meer dan 800 gram. Oogjes zijn open en ze begint al met de eerste stapjes door de werpkist. Haar eerste "hapje" heeft ze ook al van een schoteltje gegeten en dat ging alsof ze nooit iets anders gegeten had, nauwlettend in het oog gehouden door moeder Philippa en tante Isa. Het gaat goed daar in Wapserveen, ik heb het idee dat DollyDot meer tijd doorbrengt op schoot en in de nek van het gezin Hennink dan in haar werpkist. Het is nu al een echte schoothond aan het worden.

10 oktober 2014
Wat gaat het ongelooflijk goed daar in Wapserveen met ons kleine meisje, ze groeit als kool en heeft inmiddels de bijnamen, Dikkiedik, Miss Piggy, Bolly. Ze was vandaag zelfs 525 gram zwaarder dan de puppy's uit het nest van Isa en Pencer, die destijds ook in Wapserveen zijn groot gebracht. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze Dizzybell's DollyDot Donicia uit zal groeien tot een echte dwergpoedel. Ik geniet op afstand mee met de belevenissen van de familie Hennink, zij houden mij dagelijks op de hoogte.

30 september 2014
Ons kleine meisje is afgelopen zondag, 28 september 2014, bevallen van 1 zwart teefje. Het was geen makkelijke bevalling ze had last van weeën zwakte en daardoor moest de dierenarts er toch aan te pas komen. Uiteindelijke werd er toch op de "normale" manier een prachtig en levendig zwart meisje geboren. Jammer genoeg een pupje en niet zoals we verwacht hadden naar aanleiding van de echo 2, maar we zijn tevreden het is een meisje en ze maakt het goed !!!
In eerste instantie wilde de kleine heks niets van haar puppy weten maar op de terugweg naar huis begon ze toch voorzichtig haar dochtertje te wassen en de navelstreng korter af te bijten, goed teken !!
Vandaag is onze "DollyDot" zoals we haar noemen, al meer dan 20 gram gegroeid, doet Philippa het prima, heeft een gezonde eetlust en normale temperatuur voor een zogend teefje.
Philippa is bij de familie Hennink in Wapserveen bevallen en zal daar in ieder geval de rest van haar "kraamtijd" blijven, ik heb deze beslissing genomen omdat ze daar de aandacht krijgt die ze zo nodig heeft en ze daardoor ook veel relaxter in het leven staat, moeilijke beslissing maar zo veel beter voor Philippa. Mijn dank aan Wim, Annet, dochters Nicole en Marjon is dan ook groot.

9 september 2014
Gisteren met Philippa en Lotus voor een "pret echo" naar Utrecht. Alles zag er bij alle 2 erg goed uit. De kleintjes in Philippa's buik waren behoorlijk actief. We moeten nog 3 weken wachten en dan weten we meer en liggen er 2 kleine zwarte heksjes in de werpkist, we gaan het afwachten.

1 september 2014
Vorige week maandag 25 augustus zijn we met Philippa voor drachtcontrole in Utrecht geweest de uitslag; drachtig van 2 puppy's !!!
Volgende week maandag 8 september mogen we nog een keertje terug komen om nog eens een echo te laten maken zodat we kunnen kijken of het goed gaat met onze kleine zwarte heks en de groei van die kleine wezentjes in haar buik(je)

17 augustus 2014
Vrijdag 18 juli, zien we bloed op de grond in de hal, zou ze loops zijn die kleine zwarte heks van ons ?? Ik controleer haar met een wc-papiertje, nee geen bloed. Het hele weekend hoe ik haar in de gaten, zaterdag probeert haar kleine halfbroertje haar te dekken, weer controleer ik haar maar zonder bloed. Zondagavond zie ik dat zij TomTom dekt, dit is niet goed ze MOET loops zijn, weer controle en weer geen bloed, dit kan niet!!! Na 1 uur controleer ik haar nog eens en ja hoor bloed, ze is nu dus echt loops, maar hoelang al, vandaag voor 't eerst of toch een vrijdag al ???  
Morgen ga ik naar Utrecht, ik neem geen risico, maar dat pakt anders uit, ik verslaap me of toch niet in ieder geval ben ik in de planning 1 uur kwijt waardoor ik niet meer kan gaan. 
Woensdag 23 juli reis ik af naar Utrecht, de uitslag volgt; ik moet vrijdag terug komen. Vrijdag krijg ik nat het onderzoek bericht dat ik maandag terug moet komen. Maandag ziet de vaginascopie er al veelbelovend uit en dan bellen ze op met de uitslag dat Philippa dezelfde avond gedekt kan worden.
Marion Postmus had ik aan het begin van de loopsheid al gecontact dat de kleine heks loops was, dus maandag bel ik dat als het haar uitkomt we graag willen komen, we besluiten dat het de avond wordt.
Moby (Marincole Magic Star) is een bijzonder vriendelijke reu die onze kleine zwarte heks aller aardigst benaderd, zij is iets minder toegankelijk, maar krijgt toch al snel in de gaten dat hij "goede bedoelingen" heeft, dus wil ze er wel over nadenken.
Zij een beetje klein en hij een beetje groot, we zetten haar op een kussentje en dan is de dekking al snel een feit. We tekenen de papieren en ik ga naar huis met een zeer tevreden gevoel, een tweede dekking hoeft voor mij niet het is goed zo.
Maandag 25 aug. gaan we voor dracht controle, dus nog even afwachten of "het" gelukt is.
 

27 april 2014
Philippa is deze maand alweer 2 jaar geworden, ze heeft zich ontwikkeld tot een bijzonder eigenwijze dame die het kaas niet van haar brood laat eten waardoor ik soms voor haar gezondheid vrees, ze kent geen vrees en als ze vindt dat iets van haar is dan verdedigt ze dat met haar leven. Ook tegen Tigra, de grote hond van Beert. 
Ze is inmiddels 2 keer loops geweest met een tussentijd van 8 maanden, ze loopt dus niet synchroon met de grote poedel teven, dat is jammer maar niets aan te doen. Haar 2e loopsheid heeft ze doorgebracht bij mijn dochter Corrina en dat is goed verlopen. 
Ze is inmiddels aangekeurd door keurmeester mevr. Winny van Bavel en haar knietjes zijn beoordeeld door dierenarts Marleen Hof. Door de distichiasis die geconstateerd is bij de spiegeltest moet ik volgens het VFR (verenigings fok reglement) van de Nederlandse Poedel Club op zoek naar een reu die hier vrij van is.
De volgende loopsheid verwacht ik juli/augustus en dan wil ik haar laten dekken. De vader is zo goed als uitgezocht, tegen die tijd zal ik die hier bekend maken.

6 oktober 2013
Gisteren met Philippa voor 't eerst op de show in Zwolle geweest ze heeft een prachtig verslag, maar is wel gediskwalificeerd.
Verslag: 
1,5 jaar oude teef, die niet in een juist showtoilet wordt gepresenteerd, goede lichaamsverhoudingen, krachtig hoofd met goed pigment en donker oog. Wat korte oren, die goed aangezet zijn. Goed lichaam, stevige lendenen, wat korte nek, goede voeten, goede staartaanzet en dracht, goede vachtstructuur en kleur, prima temperament.
Jammer dat deze hond gepresenteerd wordt in een nog niet erkend showtoilet, hierdoor diskwalificatie.

28 april 2013
Philippa is begin deze maand 1 jaar geworden en is vandaag voor de eerste keer loops. Wordt een spannende tijd met 2 mannetjes die erg opgewonden zijn omdat de grote meiden al 2 weken loops zijn dus ik kan er nog ff 3 weken tegen aan om de bokken van de geiten gescheiden te houden. Arme mannetjes en arm meisje ze is zo gewend bij die kleine jongens te slapen en te zijn en nu moet ze bij de grote meiden blijven en met ze mee uit en die mannetjes die staan zo raar te kijken dat ze niet mee gaat is voor ons allemaal ff wennen hoor. Maar we kunnen ons geen "foutjes bedankt" permitteren zou niet goed zijn.

17 april 2013
Inmiddels is mijn kleine zwarte heks al 1 jaar oud en doet ze het heel erg goed in huize Dizzybells ze is een heerlijk meisje wat haar plaats in mijn hart heeft verworven. Ook tijdens de wandeling is ze een lust om bij je te hebben met een snelheid van de wind rent ze met de grote poedels mee en heeft het prima naar haar zin ook vreemde honden worden door haar op de juist manier begroet. Kortom nog steeds een heerlijk sociaal hondje. Het showen met haar zal wat moeilijk gaan aangezien ze enorme moeite heeft met het staan op de tafel ze doet het wel tijdens het trimmen maar in showstand zetten vindt ze echt niet leuk, soms denk ik;l ik moet met het haar gaan trainen maar ze is te leuk en zo vrij op de grond dat ik denk; dan maar niet mag ze lekker rondrennen in haar sportieve outfitje !!!!
Loops is ze nog niet geweest maar de grote meiden zijn/worden loops deze maand dus nu verwacht ik wel dat ze mee gaat doen maar je weet het nooit bij die kleine meisjes. We wachten het rustig af.

Juli 2012
Philippa is nu 2 weken bij mij en heeft het zo te zien erg naar haar zin, ze kan het goed vinden met de grote poedelmeiden, heeft een prima gevoel voor verhoudingen en een uitstekende sociale houding ten opzichte van andere honden. 

bottom of page