top of page
phillip.jpg

Caro-Line's Cabbala Caerphilly (Philip)

geb. datum: 14-04-2008
overleden: 20-06-2017
geslacht: reu
vader: Zweeds Kampioen Färingehusets Durendal
moeder: Dizzybell's Doortje Dartel
kleur: homozygoot ZWART (genetisch getest)

2009: Luxemburgs Jeugdkampioen   
2009: Nederlands Jeugdkampioen
2009: REC Junior Champion
2009: Winner 2009
2010: Nederlands Kampioen

Hd-uitslag: A (vrij)
PRA: vrij (voorlopig) mei 2009
Von Willebrand Diseas: vrij (DNA getest)
Schofthoogte:  58,5 cm.
SA: Clear (juli 2009)

stamboom (pedigree)

dinsdag 4 juli 2017
Telefoon van de nieuwe eigenaar van Phillip, hij ligt bij de dierenarts en heeft een bloeding van ee tumor op zijn milt. We overleggen met de dierenarts en komen tot de beslissing hoe verdrietig ook om Phillip te laten gaan.  Het was een fantastische hond en is meet dan een lid van het gezin geweest voor de familie waar hij vanaf april 2011 tot zijn dood toe geweest is. Ik wenst Dirk en Wil van hieruit heel veel sterkte met het verlies van hun "Patrick". 

30 augustus 2011
Zondag 3 april is Phillip naar z'n nieuwe thuis vertrokken met ongelooflijke veel pijn in m'n hart heb ik deze beslissing genomen. Phillip is een hele mooie hond en is derhalve veel gevraagd voor dekkingen en ik kon het naar mijn eigen waarden en normen niet langer verantwoorden om hem nog vaker in te zetten als dekreu, daarbij is het heel moeilijk als er aanvragen komen voor dekkingen om nee te zeggen dus de beste oplossing voor mij en voor Phillip was om hem te plaatsen. Hij heeft een uitstekend tehuis gekregen deze mensen hebben heel veel geduld met mij moeten hebben want afstand doen van deze voor mij heel bijzonder hond viel niet mee. Phillip woont nu al bijna 5 maanden daar en maakt het uitstekend een dezer dagen ga ik proberen hem te bezoeken voor mij heel moeilijk en ik ben zo bang dat het voor Phillip ook lastig zal zijn maar ze willen zo graag dat ik op bezoek kom voor zij voor de winter naar Spanje vertrekken.

8 februari 2011
Een filmpje van de dochter van Phillip, Curlfinch Whoopy op de show  in Eindhoven.

10 januari
Phillip heeft in het weekend van 28 november de teef van mevrouw Truus Sterck gedekt, deze teef is drachtig, bij Curlifinch is in het zelfde weekend het 2e nest geboren van Phillip en deze maand gaan we kijken of Phillip Dauphine wil dekken en dan is het klaar dat zal z'n laatste nest worden. Dan heeft hij in totaal 7 nesten geproduceeerd en dat is mijn inziens meer dan voldoende !!! Mijn besluit staat vast Phillip staat niet meer beschikbaar voor dekkingen.

9 november 2010
De foto's van Bleiswijk staan in het fotoalbum en het 2e filmpje staat hier

8 november 2010
Na het debacle op de wereldshow in Denemarken waar Phillip zich voor de 3e keer niet wilde laten betasten door de keurmeester, ben ik samen met Geerke hard aan het werk gegaan om het showen weer in goede banen te krijgen. Ik ben op een interne trainingsweek geweest bij Marlia Oosterhof in Koekange, Drente. Daar is de basis gelegd, daarna 2 keer per week naar ringtraining en het heeft z'n vruchten afgeworpen. Phillip heeft zich het afgelopen weekend op de show in Bleiswijk probleemloos door de keurmeester laten betasten en liep de sterren van de lucht. click hier voor 1 van de 2 filmpjes (de andere volgt nog).
Mede dankzij de aanwezigheid van een apricot vriendinnetje die net loops geweest was en aan de ring zat met haar eigenaresse en het prima voorbrengen door Geerke. Niet te vergeten het prachtige knipwerk van Richard al met al een vruchtbare show die resulteerde in een CAC/CACIB, beste reu en Beste van het ras !!!! Daarna nog samen met Lies in de koppelklasse alwaar een derde plaats bemachtigd werd. We hebben de smaak weer te pakken en nu gaan we voor het internationaal kampioenschap want daar heeft hij nog maar 1 punt voor nodig in het buitenland.

27 juli 2010
Op 15 juli jongstleden is Phillip voor de 4e keer vader geworden. Deze keer in Duitsland bij kennel "Von Swenter Moor" er werden in een tijdsbestek van 3 uurtjes 9 pupjes geboren, 5 reuen en 4 teven. Voor info click hier.

27 februari 2010
Phillip is op de hond van het jaar show geweest en heeft samen met Geerke z'n uiterste best gedaan op de catwalk. Hij vond het wel een beetje eng, zo in de spotlight en de harde muziek maar hij DEED HET !!!! Die kanjer van mij. Dank aan iedereen die het laatste jaar hem geshowd, geknipt en opgekamd hebben, waar zou ik zijn zonder jullie !!!! 's Maandags ook nog gehoord dat hij papa wordt, Lotus is drachtig dus het gaat hier helemaal goed !!!!

9 februari 2010
Afgelopen zondag hebben we de show in Eindhoven gehad en aangezien daar een hondje gemeten moest worden tot welke varieteit zij behoord was de officiële meetlat van de NPC in mijn bezit. Ik heb toen meteen de maat van Phillip gemeten en die is 58,5 cm. !!!! Ook die van Lies gemeten en zij was 58 cm. Lotus meette 60 cm.
Phillip was niet mee naar de show in Eindhoven, maar Carla had wel haar pupje uit het nest van Fleur en Phillip, Whoopy, mee !!!!  Wat een lekker ding en wat ben ik jalours !!!!! ik wil ook puppies van Phillip maar ja je kan de natuur niet dwingen ik moet nog 13 dagen wachten en dan weet ik  of Lotus drachtig is van Phillip.

12 januari 2010
Catharina en ik hebben de afgelopen maand zowel de pupjes bij Curlfinch als de pupjes bij Leanka's bekeken en zijn niet ontvreden met het resultaat. De pups bij Curlfinch zijn allemaal al naar hun nieuwe tehuizen en van de puppies uit Duitsland hebben we er 3 meegenomen naar huis voor een aantal gezinnen die bij mij op de wachtlijst stonden, deze pups zijn de afgelopen dagen bij mij opgehaald. Naderhand heeft er nog iemand van de wachtlijst besloten een pup van Leanka's te gaan halen en die komt het weekend van 30-31 januari naar Nederland. Mocht je de puppies willen bekijken, kijk dan op de site van Leanka's, we hebben Darwin (Catharina), Delilah (Bart) en Dexter (Wil) meegenomen, Dewayne komt eind januari naar Nederland.

16 november 2009
Phillip doet het niet alleen goed op show maar heeft ook al 2 teven met succes gedekt. Er liggen 12 nakomelingen van hem bij Leanka's kennel in Maagdenburg, Duitsland en 7 puppies bij Curlfinch in Laren (Gld). Catharina en ik zijn zeker van plan als de puppies 6 weken zijn om in Maagdenburg te gaan kijken, als haar gezondheid e.d. het toelaat en de pups in Laren gaan we ook volgen.

15 oktober
We zijn weer thuis uit Bratislava moe (niet eens zo heel erg) maar voldaan !!! Phillip heeft op de RECshow (REC is de overkoepelende vereniging van Europese Poedelclubs) samen met mij een ongelooflijk resultaat behaald. Eerst werd hij in de jeugdklasse beste reu, daarna moest hij tegen alle beste reuen van de diverse varieteiten en kleuren ook dit won hij en daarna moest hij voor BISwinner tegen de beste puppyreu en teef en tegen de beste junior teef en ook dat heeft hij gewonnen !!!! Veel dank ben ik verschuldigd aan Richard Burg die met ongelooflijk veel geduld Phillip geborsteld, gekamd en geknipt heeft. Dank aan Catharina, Melanie, Yvonne en natuurlijk Richard voor de support langs de ring wat hebben ze geklapt, gefloten en gejoeld. Zelf heb ik 2 dagen niet kunnen praten van de aanmoedigingen die ik door hun gejoel Phillip zelf in de ring kon geven !!!!
Op de wereldshow heeft Phillip de 2e plaats behaald bij de zwarte jeugdreuen, hij werd verslagen door een reu van dezelfde fokker en een halfbroertje van Catootje, die tevens Wereld jeugdwinner werd !!!!
 
30 september 2009
Afgelopen zondag zijn we met Phillip op de show in Maastricht geweest en hij heeft daar samen met Geerke z'n beste beentje voorgezet. Ik had hem ingeschreven in de tussenklasse en die won hij daarna moest hij terug komen voor beste reu en ook dat werd hij. Toen nog tegen de beste teef en ook dat werd gewonnen !!! Geerke en ik waren helemaal enthousiast maar nu moesten we wel blijven tot de eindkeuring. Gelukkig werd rasgroep 9 niet als laatste gekeurd dus dat liep goed. Aangezien de grote poedels het nooit heel goed doen in de eindkeuring van rasgroep 9 liet ik Geerke in haar eentje gaan en dacht wel na verloop van tijd waar blijft ze toch ??? Ik had al exposanten terug zien komen maar dacht nog niet dat die 2 misschien wel geselecteerd waren. Tot ik door iemand naar de erering gestuurd werd met de woorden; ga nou maar kijken het gaat goed !!! Ik kon toen nog net zien dat Phillip als 2e geplaatst werd in de groep !!! Ik geloof dat we nog nooit zo trots gekeken hebben als het moment dat Geerke de ring uitkwam met een beker, een zak voer en last but not least een uitnodiging om op de hond van het jaar show te komen showen !!!!! Na een zeer vermoeiende reis waren we 's avonds toch pas om 10.00 uur thuis want heel Nederland stond op zondagavond in de file !!! maar trots en gelukkig dat we waren !!!! Dank aan Geerke, Richard en Catharina voor het voorbrengen, knippen en opkammen en aan iedereen die er voor ons waren die dag. 
Het allerlaatste nieuws Phillip wordt vader !!!! Het teefje Angelina uit Duitsland is drachtig, de puppies worden rond eind oktober verwacht !!! We zijn heel benieuwd.

1 september 2009
Wat een weekend hebben we er weer op zitten het was weer eens hectisch in huize Dizzybell's.

  • op de kleinkinderen passen

  • een teef voor een dekking van Phillip

  • bezoek van een gezin met interesse voor Dauphine

  • show in Rotterdam

  • 6 puppies van 7 weken oud !!!!

  • en dan heb ik ook nog een echtgenoot die dit allemaal maar over zich heen laat komen !!!!

Phillip heeft afgelopen zaterdag en zondag een teef uit het verre Maagdenburg, Duitsland gedekt. De dekking is zaterdag niet heel makkelijk verlopen hij zakte te veel door z'n knieën, maar zondag kostte het hem geen enkele moeite meer en was "het" zo gedaan. De eerste nakomelingen van Phillip zijn dus in de maak !!! 

0.08 uur 30 maart 2009
We zijn net terug van de show in Luxemburg en ik heb in 48 uur mijn bed niet gezien maar ben wel een Luxemburgs Jeugdkampioen rijker. Samen met Richard en Geerke zijn we zaterdagnacht om 1.40 vertrokken uit Almere en zondagavond om 22.15 waren we weer thuis. Het is en blijft een hobby maar 1 waar wel heel veel tijd in gaat zitten maar we zijn wel intens tevreden met de behaalde resultaten. Richard ging naar huis met "zijn" Teun die Luxemburgs kampioen geworden is. Geweldig bedankt voor jullie support en inzet, het resultaat is er naar !!!!! 

14 maart 2009
Phillip is op de show in Leiden beste van het ras (BOB) geworden. We zijn heel trots op onze "Snotneus" hij is uiteindelijk nog maar 11 maanden en dan al zo'n resultaat en showen in de erering. Geweldig !!!!

24 febr. 2009
Phillip is op 7 febr. op de show in Eindhoven geweest en daar heeft z'n eeerste U1 gekregen. Wil krijgt veel complimenten over hem en zelf is ze ook zeer tevreden. Op de show in Zutphen 1 week later heeft Phillip een U2 gekregen maar wederom zijn we heeeeel tevreden !!!!

7 januari 2009
Phillip heeft z'n eerste show in Zweden gelopen hij is daar beste puppy reu geworden !!!!
Op 23 nov. heeft hij z'n eerste show in Nederland gelopen en is daar beste grote poedel pup geworden en in de eindkeuring 2e van alle pups. Gerty Steffenburg en Wil zijn heel trots op hem en zeer tevreden met hem.

24 september 2008
Phillip maakt het prima hij groeit naar wens op, heeft inmiddels z'n gebit gewisseld en is helemaal complet. Gisteren is hij voor het eerst op ringtraining geweest en heeft daar z'n beste beentje voor gezet. Ook op de basistraining van de Martin Gaus hondenschool heeft hij het goed gedaan. Binnenkort gaan we verder met de vervolg I cursus.

11 juli 2008
We hebben Philip op de terugreis van de Wereldshow in Stockholm bij Gerty opgehaald. Toen wij in mei/juni bij Gerty waren, was hij mij al opgevallen en toen we Gerty ontmoeten op onze trip naar de Wereldshow en zij hem nog niet verkocht had, heb ik als nog besloten dit "kind" van Doortje bij ons in huis te nemen.

bottom of page