top of page
Pheebee.jpg

Dizzybell’s Devine Dualipa (Pheebee)

 

geb.datum:                        7 september 2021

overleden:                          12 september 2023

geslacht:                            Teefje

vader:                                 Merino’s Favorite Minstrel

moeder:                             Dizzybell’s Dikke Dame

Pheebee (Dizzybell’s Devine Dualipa) is een kind van Elsje (Dizzybell’s Dikke Dame) x Merino’s Favorite Minstrel een toypoedel reutje uit Duitsland van Frau Hennecke.

Uit deze combinatie werden 2 puppy’s geboren een reutje en een teefje en vanaf dag 1 kregen we al in de gaten dat dit beide toypoedels zouden worden. Niet erg want Beert wilde altijd nog 1 keer een toypoedel hebben dus werd er snel beslist dan het meisje mocht blijven. Jammer genoeg voor ons werd ik halverwege dit nest opgenomen in het ziekenhuis en heeft Liesbeth de puppy’s naar huis gehaald en daar zijn ze gebleven tot ruim 9 weken, daarna is het reutje naar zijn nieuwe eigenaar gegaan en heb ik Pheebee (naam gegeven door Liesbeth) naar Doornspijk gehaald.

Ze heeft zich inmiddels ontpopt als een heerlijk eigenwijs meisje die voor geen kleintje vervaard is en ze laat zich niets laat wijsmaken door wie dan ook.

Ze heeft inmiddels ook meerdere troetelnaampjes gekregen van Monkey naar Piewie naar kleine muis.

Aankomende week op 1 maart 2022 ga ik (eindelijk) met haar op puppycursus want dat kan echt geen kwaad. Wordt vervolgd ……

5 Juli 2023

Op een leeftijd van 11 maanden bleek Pheebee overmatig last te hebben van haar oogjes. Ze had al wel vaker traanoogjes en na een aantal dierenarts bezoeken ben ik doorgestuurd naar de oogarts en daar bleek dat Pheebee meer dan normaal last had van haartjes die aan de binnenkant van haar oogleden de oogbol irriteren, zogenaamde Distichiasis.

We hebben besloten haar daar aan te laten opereren, de consequentie daarvan is dat wij NIET met haar gaan fokken, jammer van dit bijzonder leuke meisje maar het is beter om met deze "afwijking" niet te fokken.

Een haartje kan geen kwaad maar dit was echt te erg.

13 september 2023

Gisteren hebben wij onze kleine muis, de kleine terrorist van Tigra laten inslapen, wat hebben wij van dit lieve, leuke meisje genoten en gehouden veel te kort maar het kon niet anders binnen 24 uur heeft ze van een pijntje tot aan een serieus zware neurologische afwijking doorgemaakt. Uit de röntgenfoto bleek dat ze een hernia in haar rug had die op de zenuwen in haar ruggenmerg drukte waardoor er ineens van een klein pijntje tot aan een verlamming in een tijdbestek van 12 uur ontstond. Nadat de honden afscheid hebben genomen hebben we haar in de tuin begraven. Wij zijn zo verdrietig...

bottom of page