top of page
Pelle.jpg

Dizzybell's Pelle Pojken

geb. datum: 24-02-2005
overleden: 15-11-2013
geslacht:reu
vader: Dizzybell's Murdog's Mungo
moeder: Dizzybell's Magnificent Miss Marple (Muis)

 

Hd-uitslag: A(vrij)

PRA: (voorlopig) vrij

Von Willebrand Diseas: vrij (DNA getest)

Schofthoogte: 57 cm.

stamboom (pedigree)

15 november 2013
Na een kwakkelende gezondheid waarin Pelle last had van een ontsteking in z'n keel waardoor hij niet kon eten en waarvan hij veel pijn had heeft Barbara Pelle in laten slapen. Deze ontsteking kreeg de dierenarts niet goed onder controledus een biopt genomen van de bult die er inmiddels ontstaan was in z'n keel om te testen op kankercellen. Deze uitslag was goed, maar daags daarna kreeg Pelle een heel lelijk ontstoken oog en had weer pijn. Barbara en haar ouders hebben toen in overleg met de dierenarts besloten een MRI te laten maken en daaruit kwam naar voren dat de linkerhersenhelft van Pelle vol met tumoren zat. Arme Pelle zoveel pijn, te jongen niet meer te redden. Ze hebben hem gisteren nog mee naar huis genomen maar vanmiddag is hij om 15.50 uur ingeslapen. Barbara zal Pelle erg missen voor mij is het zo'n raar gevoel om mij te realiseren dat ik hem nu echt nooit meer zal zien, die kans had ik tot vandaag ik heb er nooit gebruik van gemaakt omdat ik hem en Barbara niet van streek wilde maken maar nu is definitief:
Nooit meer Pelle Pojken, mijn kleine mannetje.

15 november 2009
Gisteren een filmpje gekregen van de training van Pelle in de supermarkt. Wat heeft een hond een aanpassingsvermogen en dat op een leeftijd van ruim 4 jaar. Volgens mij had Pelle nog nooit een supermarkt van binnen gezien en moet je hem zien lopen langs alle lekkere luchtjes van het vlees en al die mensen die hem aandacht zouden kunnen geven (iets waar hij helemaal dol op is) maar hij gedraagt zich keurig !!! Complimenten aan de mensen van Bulters en Mekke en vooral aan Barbara die het aangedrufd heeft om "onze" Pelle in haar leven toe te laten en volgens mij ook in haar hart te sluiten !!!!

20 oktober
Er is weer een berichtje en een filmpje van Barbara over Pelle !!!!
Ik ben sinds gisteren aan het oefenen met een tasje om te aporteren.
Ook gaan we weer oefenen met loslopen. Dus ben benieuwd hoe dat gaat.
Verder Joop was erg tevrede hoe het gaat!! Ik stuur Pelle goed aan zei die dus daar ben ik wel blij om dat is dus goed voor me zelfvertrouwen zullen we maar zeggen.
Omdat Pelle me wel al een keer haast van me scoot heeft gesleurt ivm een kat waar Pelle
achteraan wilde heeft hij tijdelijk een halti. Zien hoe het dan gaat. Maar ook dat komt goed. Pelle is ook geregelt erg ondeugend maar laat me daardoor niet kennen hoor ;-)

Ik heb een filmpje voor u van het aporteren van het tasje.Hier is de link: http://www.youtube.com/watch?v=kSTxrgSpqXs.Is met 1 hand gefilmt en andere hand dus het werpen van tasje etc dus soms zie je pelle even half hahaha. Ik hoop dat u kunt genieten van het filmpje. Zodra ik weer wat foto's heb of filmpje stuur ik dat zeker door.

 

15 oktober
Hieronder een aantal reacties van Barbara hoe het haar vergaat met Pelle !!!


14 oktober
Pelle heeft ondeugende streken. Wijs hem op de dingen die niet mogen en stuur hem dan op zijn plek. 2 seconden laten gaat ie vlak voor me zitten en pootjes geven hij is echt heel erg ondeugend. Dagen dat ie luisterd en dat ie niet luisterd wisselen elkaar af. Heb er best veel werk aan. Maar geeft niet!!! Wist ik voor ik aan een hulphond begon. Geloof dat ie nu net weer de poep uit zijn oren heeft gelikt hihi. Ik ben van gisteren (dag van niet luisteren en hondenkwaad uit halen) erg moe. Maar ik ben ook vaak moe van mijn beperkingen. Dus alles bij elkaar he. Ook wil hij graag achter vogels en katten aan. Wel of niet aan me scoot hij wil er achteraan. Net bijna scoot op de zijkant. Maar goed dat zal ie vast nog wel gaan leren. Heb ook net nog een foto gemaakt die zal ik straks ook effe zenden ;-). Ook heeft hij gisteren gespeelt met een hond ook bij mij uit het flat alleen was ie heel dominant en werd de andere hond erg bang. Verder gaat het wel goed met pelle hoor. Hij heeft gisteren en vandaag lekker naast de scoot gerent. Dat vind ie heerlijk want als we daarvan terug komen komt ie meestal vlak erna bij me al kwispelend. Ook word ik vaak aangesproken door mensen die hem zo mooi vinden en ook zo statig vinden lopen. Ook hoor ik geregeld heeeeeeeeeeeeeeeeeeh een poedel als hulphond en zo'n moooie poedel nog wel. Dus heb wel aansloes door Pelle.

 

9 oktober
Heb vandaag weer wat handgrepen gekregen van Joop (mijn trainer)

Dus we gaan er weer volop tegen aan. En ik ga zelf ook kijken of ik toch

voldoende rustmomenten in kan lassen. Die zijn hard nodig.
Maar gaat helemaal goed komen.


7 oktober
Ik doe me best om me niet onder te krijgen. Maar dat is heftig. Hij nam toestraks met los oefenen de plijtvaart de struiken in. En ik maar roepen en wachten. Tsja net een kind he die probeert je ook uit. Van kinderen ken ik het. En als ik hem roep heel hellevoet hoort het behalve Pelle. Maar ja we zullen zien he.

6 oktober

Ik heb al even niet gemailt.
Omdat ik graag weer wat leuks wilde mailen.
Pelle heeft al 4 dagen "poep" in zijn oren NIET WILLEN LUISTEREN

en dat kost me veel energie. Maar goed komt allemaal goed

hoop ik. Als hij luistert is hij erg lief.

 

30 september 's avonds om 20.45 uur
Een berichtje van Barbara over de link die er op de site van Bulters en Mekke staat over Pelle en Barabara !!!!
Hallo Wil,
Heb een link van de site van bulters en mekke waar het eerste verslagje over pelle en mij staat. Misschien vind u het leuk om te lezen http://www.bultersmekke.nl/ en dan onder HH teams, nou en dan Pelle en Barbara
Groetjes

Barbara


30 september 's middags een berichtje via de website
Wat een Súper mens ben jij met een GROOT hart ! Afscheid nemen van één van je lievelingen, omdat je weet dat hij als Hulphond zéér veel goed werk zal gaan doen.
Pelle bij Barbara, wat zullen ze een mooi team gaan worden. Nog helemaal naar de kapper geweest om zo mooi mogelijk voor de dag te komen. Je verdient een groot compliment Wil Dat heb je al van Astrid en Joop gekregen maar namens de Stichting Bulters ~Mekke wil ik ook nog een duit in het zakje doen. Blijf hem volgen !
Heel Hartelijk Dank !
Yvonne Mol

30 september 2009
Er zijn 2 nieuwe berichtjes over Pelle
een van Astrid (begeleider)
Hallo Wil

De match tussen Barbara en Pelle was geweldig. Je zag Barbara groeien en glimmen van trots. Buiten deed hij het perfect en luisterde goed. Ook binnen deed hij het perfect. Barbara kan hem goed aansturen met het opspringen en niet op de bank komen.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit echt een superleuk traject gaat worden.

In de bijlage een foto van gisteren.

Ook zal er 1 dezer dagen een stukje staan op www.stichtingbultersmekke.nl onder het kopje nieuws, over jouw schenking van de hond, en de plaatsing bij Barbara.

Barbara zelf zal stukjes gaan schrijven op de andere site: www.bultersmekke.nl onder het kopje hulphonden teams in opleiding.

Echt nogmaals superbedankt voor deze mooie schenking!

Lieve groet,

Astrid

1 van Barbara nieuwe eigenaresse van Pelle

Hoi Wil,
Wat een schat is Pelle.
Het gaat erg goed.
De eerst training ging erg goed.

Ik heb zelf 2 foto's gemaakt.
Astrid heeft foto's gemaakt tijdens het trainen.
Zodra ik die heb krijgt u ze ook.

Groetjes

Barbara

 

29 september 2009
Vanmiddag om 13.15 uur rijdt de auto met de mensen van de organisatie waar Pelle voor gaat “werken” het erf op. Ik ben al een hele dag van slag dat Pelle weg gaat. Gisteren heeft hij z’n laatste gedragsonderzoek gehad waar ik in Utrecht aan mee gedaan had, hierbij werd z’n gedrag van voor de castratie en 4 maanden er na bekeken. Heerlijk nog samen een hele middag op pad en iedereen die hem leuk en aardig vond. Genieten !!!! ’s avonds is Yvonne gekomen en zij heeft hem helemaal “kort” gemaakt z’n vacht moest er zoveel mogelijk af in verband met een allergie van z’n nieuwe bazinnetje.
Maar vandaag was het dan zover Pelle gaat ons verlaten om voor een jonge gehandicapte vrouw te gaan werken, hij zal als alles volgens wens verloopt haar gaan helpen bij de dagelijkse handelingen. Ze bekijken en proberen hem aan alle kanten uit maar z’n enthousiasme is niet te stuiten hij apporteert, springt, is blij, kortom hij is Pelle ten voeten uit !!!! Ze zijn helemaal “weg” van hem en besluiten met hem naast de rolstoel te gaan wandelen om te kijken hoe hij daar op reageert. Na een paar minuten komen ze terug, niets trekken aan de lijn, gewoon meegelopen is die Pelle van ons, hij gaat dus mee !!! Wil je nog knuffelen wordt er gevraagd; “nee” zeg ik resoluut hij moet niet met mijn verdriet opgezadeld worden en ik weet dat hij het goed gaat krijgen, want werken en mensen is z’n lust en z’n leven, die Pelle is een echte “mensenhond” .
Hij springt in de auto, want ook dat is leuk en daar gaat “mijn” Pelle wat doet het zeer maar wat zal hij gaan genieten en wat gun ik hem die 1 op 1 aandacht en hier wordt het steeds leger !!!!!

1 september 2009
Wat er allemaal in de week van 19 augustus in huize Dizzybell's is gebeurd is met geen pen te beschrijven maar lees gerust de computerverslagen op de sites van Jonne en Dauphine en dan nu hieronder het verhaal van Pelle.
Op 29 september komen ze van Bulters en Mekke voor Pelle, hij zal als alles verloopt zoals wij verwachten en hopen een jonge vrouw gaan helpen bij haar dagelijkse bezigheden. Hoe datzo gekomen is, is als volgt;
Ik werd benaderd door diezelfde jonge vrouw voor een pup die haar zou moeten gaan helpen bij haar dagelijkse bezigheden en de instructeurs van Bulters en Mekke zouden die pup dan gaan opleiden, zij zouden ook contact met mij opnemen. Dat contact verliep niet zoals wij beiden verwacht hadden maar daar kwam wel uit dat zij het een prima idee vonden om het met een volwassen/gecastreerde reu (Pelle), die heel graag werkt en een ontzettende "mensenhond" is te willen gaan proberen. De verzekering heeft accoord gegeven, toen moest er ruimt gevonden/gemaakt worden in de agenda's van de trainers en dan zou Pelle aan het werk kunnen bij Barbara. Hij wordt de eerste tijd heel intensief begeleid om te voorkomen dat hij te veel verwend gaat worden door Barbara en dat zou niet goed gaan hij moet nu gewoon gaan werken voor de kost. Helemaal "het ding" van onze Pelle. Voor de liefhebbers we houden jullie op de hoogte van de vorderingen van Pelle !!!!

14 mei
Op woensdag 5 mei, heb ik Pelle z'n zaad in Utrecht laten controleren. De reden hiervoor was dat bij hem op latere leeftijd (3 maanden) z'n 2e balletje indaalde en ik op een leeftijd van 5 maanden ontdekte dat hij een teeltbal had waaraan qua vorm een afwijking zat. Bij eerdere bezoeken aan de Universiteitskliniek voor dieren had ik dit al eens te berde gebracht, daar wilde ze hem graag zien maar dat was er nog nooit van gekomen dus nu wilde ik het toch laten zien en z'n zaad testen. Uit deze test bleek:

 • het volume van de spermarijke fractie van het ejaculaatwas normaal

 • het percentage bewegende cellen was matig

 • het totale aantal zaadcellen was goed

 • het percentage normale gebouwde zaadcellen was te laag

 • het percentage dode zaadcellen

Conclusie:
Omdat zowel de bouw als de beweeglijkheid van de spermatozoa te laag zijn, mag verwacht worden dat Pelle verminderd vruchtbaar is, ondanks het hoge totale aantal spermacellen. Mogelijk is de afwijkende bouw van de rechter bijbal de oorzaak van de gevonden afwijkingen, om dat verder te onderzoeken is een echo van de bijballen de volgende stap.

Naar aanleiding van deze uitslag heb ik besloten om Pelle niet in te zetten voor de fokkerij. Mijn mening is dat ik niet met een reu die deze "afwijking" laat zien moet fokken. Ik wil het late indalen van de teeltballen en de afwijkende bouw van de rechter bijbal niet in mijn bloedlijnen vermeerderen. Daarbij komt dat de bloedlijnen die Pelle draagt meer dan vertegenwoordigt zijn in de andere honden in mijn fokkerij, dus dringend noodzakelijk om hem in te zetten is het ook niet. Jammer maar helaas want het karakter is wel heel geweldig en hij is en blijft mijn "mannetje".

In overleg met de specialist van Utrecht heb ik besloten, aangezien hij behoorlijk last kan hebben van zijn hormonen, om hem te laten castreren, voor mij de eerse keer dat ik een reu laat "helpen". Hij gaat mee lopen in een onderzoek in Utrecht en dan kunnen ze daar meteen ook de afwijkende bouw van de rechter bijbal onderzoeken.

15 juni 2008
Pelle is op de show in Hulten Nederlands kampioen geworden. Hij scoorde z'n laatste kwart puntje hiervoor in de openklasse reuen waar 6 reuen voor ingeschreven stonden met een overmacht aan witte grote poedels, maar samen met Geerke heeft hij z'n beste beentje voorgezet en het laatste puntje verdiend.

6 januari 2008
Pelle is Beste van het ras geworden op de show in Hoogstraten België en heeft een CAC (België) en CACIB verdiend. Wat waren wij blij met deze uitslag !!!! ware het niet dat deze uitslageen, op z'n zachts gezegd,vervelendgevolg voorkeurmeester, organisatie en voor mijzelf had.
Rond 15.15 werder omgeroepen dat ik mij bij het secretariaatmoest melden. Geerke ging er in eerste instantieheen. Watbleekeen andere exposant, de heer Zimmerman uit Duitsland,had een officiële klacht ingediendbij de organisatie.Pelle moest opnieuw gekeurd worden !!!! In eerste instantie had ik daar weinig oren naar, gekeurd is gekeurd, maar al snel wist men mij duidelijk te maken dat het beter was om er aan mee te werken.Het bleek over de staartdracht van Pelle te gaan.3 keurmeesters uit 3 verschillende landen moesten de staart van Pelle bekijken en hier een oordeel over geven. De klacht werd ongegrond verklaard mijn verdiende CAC/CACIB werd niet ingetrokken, de keurmeester werd in het gelijk gesteld en Pelle mocht gewoon naar de erering en eindigde daar vervolgens bij de laatse 10 !!!!! Wat een heisa voor niets en wat jammerdat er exposanten zijn die zover willen gaan dat ze kosten nog moeite sparen om hun gelijk te halen.
NB
Organisatie zowel als keurmeester hebben dit in hun 30-jarige carriere nog nooit meegemaakt.

20 november 2006
Pelle heeft in Bleiswijk wederom een reserve CAC gehaald en op de kampioensclubmatch van de NPC een U2 in de openklasse. Aangezien er en fout gemaakt werdbij de eindkeuring voor de beste reu en Wil te verbouwereerd was om te reageren is hij verder niet geplaatst.

30 oktober 2006
Pelle en Jonne zijn op de show in Utrecht respectievelijk reserve en beste reu geworden. Pelle heeft inmiddels 2 1/2 punt voor z'n Nederlands Kampioenschap.

17 juni 2006
Pelle heeft z'n 3e U1 gehaald op de show in Hulten en is nu Nederlands Jeugdkampioen !!! Wat is Wil trots op haar kleine mannetje.

3 juni 2006
Pelle heeft op de show in Arnhem z'n eerste CAC gehaald !!!! Dank aan Catharina voor het knippen en aan Geerke voor het professionele voorbrengen.

24 februari 2006
Pelle 1 jaar oud en een "blijvertje", met andere woorden hij gaat niet meer weg , hij blijft bij ons, Wil is dol op 'em. Pelle staat dan ook het komende halfjaar voor diverse shows ingeschreven.

28 augustus 2005
Wil is heel trots, Pelle heeft z'n eerste show gelopen in Rotterdam en daar een veelbelovend gehaald met een schitterend keurrapport:6maanden oude reu. Buitengewoon harmonieus. Vacht van goede aanleg. Lichaam nog volop in ontwikkeling. Het dubbele krulstaartje is wat minder chique. Prima gangwerk.
Met dank aan Geerke voor het uitstekende voorbrengen van alle 3 de honden !!!

Pelle is ook het pupje dat 33 uur bij een gezin in Apeldoorn heeft gewoond entoen om onduidelijke redenen bij ons is terug gebracht. Tot nu toe is hij buiten een aantal logeerpartijtjes niet meer weggeweest en het wordt steeds moeilijker om deze "Pelle" weg te doen.Pelle is namenlijk: Geweldig !!!!

 

 • z'n karakter

 • z'n blijheid

 • z'n staart

 • z'n uitstraling

 • z'n lijf(je)

 • z'nslimheid

 • z'n ogen

 • z'n leergierigheid

 • z'n trouw

 • z'n hele wezen straalt.

 

Kortom Pelle is Pelle een "hartendief" !!!!

Pelle is het pupje met het rode bandje uit het eerste nestje van Muis X Mungo wat tot de leeftijd van twee weken regelmatig bij zijn "OMA" Eloïse gelegd werd omdat hij de kleine pups geen kans gaf om te drinken. Pelle is nu niet meer zo'n zware hond hij is na de eerste 2 weken minder snel gegroeid dan de andere pups. Onze Pelle is een kleine dondersteen !!!

bottom of page