top of page

OVER ONS

In 1989 heb ik mijn hart verloren aan de Konings- of Grote Poedel.

Mijn eerste Grote Poedel, Klokkendal’s Josephine, heeft voor mij de basis gelegd voor wat later is uit gegroeid tot mijn grotepoedelkennel Dizzybell’s.


Vele lieve vriendinnen hebben aan de basis gestaan en mij met raad en daad bijgestaan, waar ik ze dankbaar voor ben.

De Grote- of Koningspoedel is een geweldige hond met een fantastisch karakter, zij zijn intelligent, trouw en alles wat je met een poedel doet is plezier voor 2.

Van lieverlee ben ik overgegaan tot het fokken van dit heerlijke ras, de grotepoedel. Het eerste nestje is in 1994 geboren en het volgende nestje zag het daglicht in december 2000.

 

Daarna zijn er vele gevolgd en heb ik een groot aantal mensen plezier gedaan met de nakomelingen uit mijn Dizzybell’s kennel.

20160808083906-5e3ea10f-cu_s9999x200.jpg
Wilma - Dwerg Poedel Zwart - 2015

In 2012 ben ik in Zweden “gevallen” voor de kleinere variant de Dwergpoedel.


Met de dwergpoedel hebben reeds een aantal nestjes gefokte en het is onze intentie af en toe een nestje met de "dwergjes" te fokken.

 

De dwergpoedel is een dappere dodo die zich niet altijd gewaar is van zijn kleine formaat, die sneller reageert dan het licht, waaks is als geen andere hond en soms een te grote bek heeft maar een super maatje en metgezel is en echt niet alleen voor oudere dames 

Beide varianten zijn "echte" honden in tegenstelling tot wat sommige mensen over hun uiterlijk zeggen, je kan ze zelfs de meest fantastische "outfits" aanmeten van super stoer tot super chique, met snor en baard of een gladgeschoren "bekkie", met lange oren of juist kort enz. enz. Je kan er je fantasie samen met de trimster helemaal op los laten.

Inmiddels heb ik sinds 2019 de kennel samen met Liesbeth Verhoef zij woont in Rolde en deelde mijn passie voor in eerste instantie de Grote Poedel maar daar kwam al heel snel de dwergpoedel bij. Inmiddels heeft zij 1 Grote Poedel, 3 dwergpoedels en 1 toypoedel. Liesbeth is een kei in het uitpluizen van stambomen en heeft een goede kijk op de exterieur van de honden, zij houdt mij scherp en is mijn steun en toeverlaat.

20160808083906-5e3ea10f-cu_s9999x200.jpg

Wij fokken selectief en mijn uitgangspunten zijn daarbij:

  • Gezondheid

  • Karakter

  • Schoonheid

 

Ons doel is Grote en dwergpoedels te fokken in de kleuren zwart met heel af en toe een uitstapje naar wit, niet alleen volgens de standaard maar Poedels die bruisen van:

  • Pret, Passie en Plezier

  • met een Perfecte gezondheid

  • en een Prima karakter.

Onze poedels leven allemaal in huis, de puppies worden in huis geboren en zowel binnen- als buitenshuis gesocialiseerd. Omdat we niet te veel honden in huis willen en kunnen hebben en ze zeer zeker niet in kennels willen houden, leven een aantal van onze honden bij goede vrienden thuis als gezinshond. Deze mensen houden net zoveel van en zijn net zo gek met de poedel als Liesbeth en ik. Deze honden blijven van ons en staan ter beschikking voor showen en fokken.

Ik wens u net zoveel plezier met het bekijken van de website als ik heb gehad met het samenstellen. Door op de buttons te klikken baant u zich een weg door "mijn poedelland".

In de tegenwoordige tijd ontkom je niet meer aan het fenomeen "social media" en ook ik heb een Facebook pagina en zelfs een Dizzybells groep!

Als je nog sneller en beter geïnformeerd wil zijn en blijven en contact wilt hebben met andere Dizzybells poedeleigenaren, dan raad ik je aan om "vrienden" en lid te worden op Facebook.

 

Er zijn al hele leuke contacten uit voort gekomen en je kan er alles vragen, er komen leuke filmpjes en foto's voorbij en de verhalen over de honden zijn erg leuk om te lezen.

 

Veel plezier!

bottom of page