top of page
Jeugdwinner 2016 - oscar.jpg

Dizzybell's Dost King of Darkness (Oscar)


geb.datum:                         26 augustus 2015
geslacht:                            Reu
vader:                                Huffish American History
moeder:                             Dizzybell's Dramaqueen Dragana

 

Hd-uitslag:                                         A 
PRA:                                                (voorlopig 2019) vrij
onderstaande test zijn op DNA dan kan je volstaan met eenmalig testen.
von Willebrand Diseas:                     vrij
NE (Neonatale Encephalopathy):     vrij
PRA (Progressieve Retina Atrofie):  vrij 
PRA/prcd4: vrij
DM (Degeneratieve Myelopathy):     vrij
MH (Malignant |Hyperthermia):        vrij

De uitslagen kun je vinden in zijn fotoalbum

Oscar staat ter dekking voor geschikte dames.

Benelux Jeugdwinner (2016)
Nederlands Jeugdkampioen (2016)
Jeugdwinner 2016

Dinsdag 8 september 2020
Inmiddels is er qua gezondheid nog een DNA test bij gekomen de zogenaamde prcd4 test, hier zijn een aantal honden drager van getest en dan is het zaak te weten of jouw hond vrij is, mocht er een aanvraag komen voor een dekking met een teef die daar drager van is.
Zijn ECVO test wordt jaarlijks herhaald.


Oscar heeft inmiddels een aantal nestjes gehad met diverse teefjes, waarvan er met 1 teef iets helemaal fout is gegaan met de puppy's waarvan er een groot aantal helaas zijn overleden aan nierproblemen, gelukkig heeft dat zich niet meer voorgedaan en inmiddels heeft het teefje weer een nest gehad met een ander reu en is alles uitstekend verlopen en Oscar heeft daarna nog 2 teefjes gedekt waarbij ook alles super is verlopen. De natuur speelt soms rare spelletjes.

Maandag 27 augustus 2017
Zojuist bericht ontvangen dat Oscar over 5 weken vader wordt van een prachtig nestje bij Lianne Nieuwenhuizen. De gezondheiduitslagen van Oscar staan in zijn fotoalbum ik heb hem laten testen op het totaalpakket wat ze tegenwoordig bij Laboklin voor de poedels aanbieden, hij was gelukkig voor alle 5 vrij ! 

Dinsdag 25 april 2017
Oscar is het afgelopen weekend met Yvette meegeweest naar een westrijd/examen, zij heeft daar haar internationale diploma gehaald en is in de ochtend eerste geworden in de competitie.

Mijn mooie man staat dit nieuwe toilet erg mooi en ik ben dan ook heel erg trots op hem. De foto's van dit evenement staan in het fotoalbum, met dank aan Thea Luthart-Snijders voor de prachtige foto's.


Oscar is de 5e generatie Dizzybell's. Het is begonnen met Camille (Dizzybell's Casual Camille) zijn dochter is Malta (Dizzybell's Malta Mali), die haar dochter is Lies (Dizzybell's Dalizi Dalarna) en die haar dochter en tevens de moeder van Oscar is Dragana (Dizzybell's Dramaqueen Dragana).


Oscar draagt, omdat zijn moeder wit is het gen voor wit, dat wil zeggen dat hij met een partner die ook dat gen draagt witte pups kan vererven.


Verder komt Oscar uit vrij geteste ouders voor vWD, NE en is derhalve daar ook vrij van.


Zijn heupen zijn geröntgend en de uitslag is A (vrij).


Zijn ogen zijn nog niet gespiegeld voor PRA maar dat zullen wij binnenkort zeker gaan doen.

Zondag 18 december 2016
Vorige week zondag met Oscar naar de Winner, Yvette kwam om Pien op te kammen maar ze heeft zich ook over Oscar zijn kuif ontfermd, Geerke heeft het vuur uit dr sloffen gelopen met mijn jongste kanjer en we behaalden een JeugdWinner titel, wat ben ik trots de eerste Winnertitel van een Dizzybell's Grote Poedel die biji mij thuis woont. Zonder de andere te kort te doen maar ik ben zo trots op mijn ventje. Foto's volgen in het fotoalbum.

Dinsdag 4 oktober 2016
Afgelopen weekend een heel succesvol weekend gehad op de show in Zwolle, de eerste dag haalde Oscar zijn laatste U1 voor zijn Nederlands Jeugd Kampioen (NJK) en hij werd beste reu. De 2e dag weer een U1 maar nu reserve beste reu. Al met al prima resultaat ! 

Maandag 26 september 2016
Gisteren is onze jongste spruit mee geweest naar de show in Maastricht en daar heeft hij zijn Benelux Jeugd Winner titel gehaald met een kwalificatie voor Crufts. Na het debacle op de show in Rotterdam waar hij met een ZG 2 de ring uitkwam heeft hij nu revanche halen met zijn 2e U1, zijn eerste behaalde hij op de Kampioensclubmatch van de Nederlandse Poedelclub. Aankomend weekend gaan we naar de show in Zwolle en hopen we zijn 3e en laatste U1 te halen zodat we het NJK (Nederlandse Jeugd Kampioen) aan mogen vragen. Oscar ontwikkeld zich als een mooie stabiele sociale kerel een die je overal mee naar toe kunt nemen een stapelgek is op mij.

Woensdag 25 mei 2016
Oscar is 1 van de 2 jongste telgen uit het nest van Dragana en Harley, het was vanaf het begin de bedoeling om uit deze combinatie en reu aan te houden, maar toen er maar 1 meisje geboren werd was voor  Corrina de verleiding zo groot om ook het meisje te houden datik daar niet om heen kon. Goede raad was duur, wat doen we houden we er 2 aan of houden we het alleen bij het meisje.

De omstandgheden beslisten voor ons, de verkoop van de reuen verliep niet zoals ik gewend was en toen ze 7 weken waren hadden we er nog maar 1 verkocht en 1 in bestelling maar die zou veel later opgeaald woden. Ik heb toen 2 reutjes in huis genomen, Liesbeth bood aan Max, zoals hij inmiddels heette voor de socialisatie in huis te nemen. De eerste week diende er zich bij haar in de trimsalon al geìnteresserde aan, Max was mee naar de trimsalon en liep daar zijn eigen vrolijke zelf te zijn, mevrouw die haar apricot poedel kwam brengen voor een knipbeurt meteen helemaa verliefd. Max heeft het getroffen in  Rolde, een gezin met 3 kinderen, waarvan hij met de jongste een eorme klik heeft, vlakbij Liesbeth en hij komt regelmatig bij haar in de trimsalon.

 

Oscar bleef bij mij en is er nog steeds, hij is inmiddels uitgegroeid tot een bijzonder ondeugende poedel, de jongste van miijn roedel van 4 grote poedels, waarvan er 3 onder de 2 jaar zjn dus alle dagen feest maar ook kleine conflictjes waar )scar zich uigtstekend uit weet te redden, kortom een heerlijke vrolijke hond die ook nog zeer verdienstelijk is uitgegroeid. Over 2 weken gaat hij net als zijn  zus mee naar de kampioensclubmatch van de poedelclub, we zijn benieuwd wat de keurmeester gaat vinden van deze 2 jongste telgen en wat zij ervan vinden om onder showomstandigheden zich te moeten presenteren. Wordt vervolgd ........ 

bottom of page