top of page
nina.jpg

Chrikjell’s Erica Falck (Nina)

 

geb.datum:                        19 december 2018

geslacht:                            Teefje

vader:                                Chrikjell’s Trance Dance

moeder:                             Chrikjell’s Coldplay

HD:                                    A

PRA:                                  Vrij

vWD:                                 Vrij

NE:                                    Vrij

DM:                                   Vrij
RCD4:                               Vrij

Ecvo:                                 Vrij

COI:                                  19% 

Over ons: Teus en Trijntje Verhoef

 

In 2009 hebben  we Wil leren kennen en haar passie voor de grote poedel. We hadden al jaren grote honden en de grote poedel boeide ons. Een hond die niet zomaar overal voor opzij ging en een fijn karakter heeft.  In ons eerste telefoongesprek met Wil was er direct een klik. We zijn op bezoek geweest en hebben kennisgemaakt met Wil en familie maar ook met Dauphine (Dizzybell’s Dauphine Daylight), een van de grote teven die niet gelukkig was in een roedel. Dauphine is naast Teus gaan zitten, eiste aandacht met het duwen van haar neus tegen arm/ hand en de band was er. Dauphine woont nu nog steeds bij ons, een hoogbejaarde dame( 24-03-2007) ) met gezondheidsklachten maar kan nog genieten van wat de dag haar brengt. Dauphine is vorig jaar zomer (2022) op de leeftijd van 15 jaar ingeslapen. 

 

Dauphine heeft bij ons een nest gehad; 11 puppys. Was een bijzondere ervaring waardoor  we nog meer ‘poedelmensen’ hebben leren kennen. Door Wil heeft onze dochter Liesbeth haar leven ook ingericht met  poedels. Samen met Wil zorgt zij ervoor dat er op deze aarde Dizzybell’s poedels blijven bestaan! 

 

Verder woont Romeo (Dizzybell’s Diamond Dreamer) bij ons , Romeo heeft als dekreu veelt betekent in de abrikoos fokkerij, is geboren als abrikoos uit twee zwarte poedels . Romeo (28-03-2010) is een lieve , aanhankelijke reu. Met Romeo en Dauphine heb ik regelmatig de verpleegafdelingen bezocht waar mensen met dementie wonen, zij genieten beide heel erg van de aandacht die zij daar gaven en kregen.

 

In het voorjaar van 2019 zijn Liesbeth en ik naar Zweden gereisd en hebben daar Nina (Chrikjell’s Erica Falck,geboren18-12-2018) opgehaald. Vers bloed voor de Dizzybell’s fokkerij en een jonge hond voor ons omdat de anderen toch al op leeftijd zijn. Met de aankoop van Nina konden er reuen ingezet worden uit eigen fokkerij.

 

Nina (Chrikjell’s Erica Falck)

 

Nina is geboren op 18 december 2018 in Zweden bij Christina Sohlman. Nina is een hele vriendelijke, stabiele hond.  Gaat elke week naar balans en coördinatie op de hondenschool, ze vindt het niet altijd even leuk maar de beloning is altijd welkom. De aandacht geniet ze erg van en wordt dan ook de Diva genoemd.  

 

Houdt erg van heel hard rennen, vooral met vriendin Jans die bij Liesbeth woont. Nina heeft begin november haar eerste nestje gehad : de Dizzybell’s Durskes en Junskes.

 

Haar partner, vader van de puppy’s was een zoon van Romeo: Bliksem (Tjeerd from Quindonmertiek). Nina was een geweldige moeder voor haar zeven puppy’s , trouw en zorgzaam tot laatste dag.

 

Eén van haar kinderen woont nu voorlopig bij Liesbeth: Jet (Dizzybell’s Goei Durske). Gaat in de toekomst , samen met Nina, Aarle-Rixtel onveilig maken! Inmiddels woont Jet ook in Aarle Rixtel en heeft het goed naar haar zin samen met Romeo en Nina.

Op donderdag 1 juni 2023 is Liesbeth met een loopse Nina en Elke afgereisd naar Zweden. Voor de dekking van beide meisjes inmiddels is bevestigd dat Elke drachtig is maar op de drachtbevestiging van Nina moeten we nog even wachten want zij is met Trijntje en Teus op vakantie naar Noorwegen en Zweden en komt zaterdag 8 juli weer thuis, zij zal dan op maandag de 10e juli voor de drachtecho gaan.

Aangezien Nina de kleur bruin draagt hebben we gekozen voor een bruine Reu, hij woont in Zweden maar is Import uit Rusland, dus zeker een hele interessante combinatie. Zijn naam is Suvenier De Luks Tsarisky Podarok, roepnaam Putte. Hij is Zweeds en Deens kampioen en heeft mooie papieren. 

Vandaag, maandag 10 juli 2023 is er door middel van een drachtecho bevestigd dat Nina en Putte de trotse ouders gaan worden van minimaal 6 puppy's. De bevalling zal over ongeveer 4 weken gaan plaatsvinden. Uit deze combinatie verwachten wij bruine en zwarte nakomelingen.

bottom of page