top of page
Muis.jpg

Dizzybell's Magnificent Miss Marple

Teef
geb.datum: 19-12-2001
vader: Black Diego from the Flat Hills
moeder: Fatal Attraction from the Flat Hills

Hd-uitslag: C
PRA: (voorlopig) vrij
Von Willebrad Diseas: vrij (DNA getest)

stamboom (pedigree) 

Miss Marple is een poedel die vooral opvalt door haar bijzondere goede karakter. Ze is niet alleen erg lief maar daarbij ook zeer gehoorzaam met veel aandacht voor de ‘baas’. Haar will to please is groot, waardoor ze een fijne hond voor de hondensport is.

Miss Marple is een kind uit het tweede nest van Tiffany en als pup opgegroeid bij Wil. Ze werd door Catherina als pup een muis genoemd, waardoor haar tweede naam “Muis” is ontstaan. Ze luistert nu zowel naar de naam “Miss Marple” als naar “Muis”.

 

Als pup was Miss Marple zeer bijzonder, ze dacht namelijk dat ze een labrador was. Altijd uitbundig blij tegen iedereen en ook altijd honger. Als ze de kans kreeg, at ze bij de andere honden de etensbak leeg. Ze is dan ook een van de weinige pups bij ons geweest die wat meer puppyvet had dan de andere honden. Nu ze wat ouder is, is dat goed gekomen, ze weet nu dat ze een poedel is.

Toen Wil begin 2004 besloot om zowel een pup van Eloïse als een pup van Tiffany aan te houden, is Miss Marple verhuisd naar Ton en Inge. Ze woont daar nu samen met Eloïse.


Ton en Inge hebben met Miss Marple de gehoorzaamheidstraining en obedience weer opgepakt. Het trainen met behulp van de clicker vindt Miss Marple erg leuk en daar doet ze dan ook haar best voor.


Daarnaast doet Miss Marple ook behendigheid. Misschien gaan we ook nog jachttraining met haar doen, net als haar vader. Poedels worden vandaag de dag niet meer gezien als jachthond, maar zijn dat van oorsprong wel.

Miss Marple is 24 december 2004 gedekt door Dizzybell's Murdog's Mungo en op 24 februari 2005 moeder geworden van 4 reutjes en 2 teefjes. De bevalling is goed verlopen. Na de geboorte van de eerste pups kwamen we tot de ontdekking dat de tepels van Muis nog erg ingetrokken waren maar na een "handigheidje" lukte het de pups met onze hulp de tepels goed te pakken en het heeft verder geen problemen meer gegeven.

 

Nestcode Dizzy VII

        vader: Dizzybell's Murdog's Mungo
       moeder: Dizzybell's Magnificent Miss Marple
     geboortedatum 24-2-2005

        reuen/dogs 4  eigenaar(s)/eigenaresse(s 
     Heer Hugo        Geurt Bagchus en familie
     Don Dudok        Marianne en Simon Plugge
     Valuable Vegas  puppywalker van de St.hulphond
     Pelle Pojken      Bart en Wil van der Valk

        teven/bitches 2  eigenaar(s)/eigenaresse(s 
     Incredable Isabelle Wim, Annet, Nicole en Marjon
     Georgina Grace      Alice, Jo en Robin van den Boer

Na rijp beraad hebben we besloten Muis ook met pensioen te doen. Het moederschap was niet echt een feest voor haar en we hebben Pelle en Isa waar we verder mee kunnen, dus geen puppies meer voor Muis !!!!

bottom of page