top of page
Malta.jpg

Dizzybell's Malta Mali

17 januari 2008
Malta is na haar 2e nest weer terug bij Francis, ze heeft het uitstekend gedaan, 2 dochters Loes en Lies blijven bij Petra. Zij worden geshowd en zullen ook beschikbaar blijven voor de fokkerij. Malta's genen zullen dus door 2 dochters voort gezet worden. Petra en Francis dank voor het "gebruik" van deze fantastische hond.

 

27 september en Petra schrijft:
De verrassing was gisteren natuurlijk groot toen de dierenartsassistente uit Oegstgeest belde dat we de volgende dag al met Malta voor een dekking konden naar Samuel. Maar ik kom zojuist thuis en tot nog toe is de missie geslaagd! Nu waren de omstandigheden ook bijzonder gunstig! Francis en ik hadden de ren in Wassenaar optimaal romantisch ingericht. Ik kan altijd erg van de humor van mijn zus genieten. Er stonden kaarsjes, we hadden een flesje wijn aan laten rukken en een (voorgekauwde) kluif neergelegd, zodat de hereniging van Sam en Malta enig cachet zou krijgen.


Bovendien zat het weer mee. Droog dus. Een volle maan en een sterrenhemel; je hebt het niet in de hand, maar deze verhogen toch de sfeer.


Enfin, je begrijpt dat het hoongelach van Werner het opgewonden geblaf van Malta overstemde! Tja bij Lady en de Vagebond komt er zelfs spaghetti aan te pas, dan hebben wij het nog bescheiden gehouden!


De vorige keer zijn wij netjes zoals het hoort naar de reu gegaan. Dit keer was Richard echter zo lief naar "ons" toe te komen. Werner trapte vanmiddag door de remmen. Gelukkig reden zij op een parkeerterrein en was hij zo gis om de handrem te gebruiken. Godzijdank geen gewonden (zelfs geen blikschade), maar dit weekend staat hun auto bij de garage.


Sam kent Malta natuurlijk nog van de vorige dekking. Normaal gesproken gedraagt hij zich neutraal ten opzichte van de honden die door Richard getrimd worden. Maar Malta komt hij altijd even begroeten! Lief he?


Richard heeft Samuel even aan de lijn gehouden, zodat hij niet al te moe zou worden. Malta was direct super enthousiast. Zij ging vrij snel klaarstaan voor haar minnaar (het is dan ook een stuk die reu). Nog even plagen (net op het laatste moment weglopen), maar na een half uurtje stonden zij gekoppeld. 


Dit duurde een minuut of elf. Al met al een geslaagde dekking. We duimen voor een voorspoedig gevolg. Dat Malta en Sam nog meer nakomelingen mogen krijgen zo lief, leergierig, zachtaardig en beeldschoon als mijn Loes!

26 september
Malta is voor haar fertiliteit onderzoek geweest en Francis en Petra hebben de uitslag gekregen, morgenavond mag ze al gedekt worden !!! Ik denk dat ze misschien iets langer loops is geweest dan zij dachten !!! Goed dat je dan zo'n fetiliteit onderzoek doet anders waren we zeker te laat geweest. We gaan morgenavond afwachten en dan moet ze vrijdag nog 1 keer voor onderzoek of de steiging in haar progesteron doorgezet heeft en het inderdaad de juiste dag geweest is. Eerst maar eens kijken of de dekking goed verloopt.

21 september
Gisteravond heeft Petra gebeld dat Malta loops is geworden. Dat we Malta zouden laten dekken stond alvast. Wij hebben Richard benaderd of wij Samuel wederom mochten gebruiken. Deze combinatie heeft de vorige keer 2 erg lieve en mooie pups opgeleverd dus wilden wij dit graag herhalen.


Aankomende week gaan we het fertiliteits-onderzoek in en wachten af wanneer ze gedekt moet worden.

Hieronder een berichtje van Francis en Petra over "hun" Malta Mali.

Zo nu en dan brengt Wil een hondje onder fokkers voorwaarden onder bij vrienden met dezelfde poedelpassie als zij. Op die manier raakt haar huis niet overbevolkt en krijgen alle poedels de aandacht en ruimte die zij nodig hebben. Bij Wil vind je dan ook geen honden in kennels!

Toen zij ons vroeg of wij interesse hadden in een dergelijk overeenkomst, waren wij dolenthousiast. We kenden de vader en moeder van het nest (Camille en Eloïse) goed en waren gek op hen. De bedoeling was dat Wil dan, na ongeveer drie jaar, één of twee keer een nest met het hondje zou fokken. Dit zou ons in staat stellen van heel dicht bij een nest puppen op te zien groeien, met de kennis en de ervaring van Wil en onder haar eindverantwoordelijkheid.

De beslissing was dus snel genomen en we hadden zelfs al een naam: Malta Mali.

En wat een geluk hebben we met deze dame! We kennen geen hond die zo blij door het leven gaat als zij. Voor Malta geldt: “Waarom lopen wanneer je ook huppelen kan?” en “Waarom eromheen, wanneer je er ook overheen kan springen?” Het lijkt wel een hertje!

Ze is de clown van ons clubje. Zo presteerde zij het om tijdens de Obedience training niet alleen haar eigen apporteerblok op te halen, ze nam in één moeite door het blok van mijn zus haar hond mee. De hele loods door, drie maal om je as draaien op je achterpoten (de lachers op je hand) en de blokken keurig aanbieden aan je baasje. Succes verzekert!

Zo kan zij ook tijdens het twizzelen in één beweging je bril van je neus likken! Haar grote liefde is mijn aanstaande echtgenoot, Werner. Wanneer zij hem ziet, volgt er een compleet piep en jank orkest!

Maar ze kan ook heel serieus zijn en keihard werken. We trainen iedere donderdag Obedience (met de klicker). Ze vindt dat geweldig en kan dan ook zeer geconcentreerd en gedreven werken. Bovendien is Malta een knuffel eerste klas.

Binnenkort (eind december) moet zij loops worden. We hebben al een prachtige reu voor haar uitgezocht. Nu maar hopen op een spoedige loopsheid, een goede dracht en een nestje gezonde pups! Wij kijken er erg naar uit en zijn benieuwd hoe Malta als moeder zal zijn!

Malta woont met Casper, de andere grote poedel in Den Haag en zal haar komende loopsheid worden gedekt door "Sam" van Richard Burg. Sam is een zoon van Black Robert. Deze reu hebben we op hoge leeftijd willen gebruiken voor de moeder van Malta, Eoïse, dit is toen jammer genoeg niet gelukt vandaar dat deze twee "kinderen" het nu mogen proberen. In Sam zitten bloedlijnen uit mijn eerste Grote Poedel Klokkendal's Josephine, die ik graag weer terug wil hebben in mijn huidige bloedlijnen.

We zien met z'n allen erg uit naar dit veel belovende nest.

Sam is evenals alle honden op onze site geen "kennelhond", maar een gewone normale huishond in een huishouden met 2 andere grote poedels, waaronder z'n zus Liz en z'n hoog bejaarde vader Robert. Bovendien wonen er ook nog een aantal kleine tot zeer kleine poedels. Richard heeft in Den Haag een trimsalon.


Sam is Nederlands Kampioen, HD A geröntgend, PRA (voorlopig vrij) en Von Willebrand Desease vrij (DNA getest). 
De nieuwe foto's op deze site zijn gemaakt ter gelegenheid van het huwelijk van Francis met Werner, door Ernst von Scheven, hij heeft een eigen website: www.hondenopdefoto.nl


Malta en haar dochter Dizzybel's Diva D'Eloïse (foto gemaakt door I. den Boer)

bottom of page