top of page
lotus_bio.jpg

Lotus

geslacht: teef
geb. datum: 26 september 2007
vader: Jonglör Jonne Sweet Masterpiece
moeder: Betsie v. 't Boeffies Kamp
fokker: Willeke en Frans Gerritsen

Von Willebrand Disease: Vrij (DNA getest)
HD-uitslag: A (vrij)
SA: clear (november 2009)
PRA: (voorlopig) vrij (jan. 2012)

2008: Nederlands Jeugdkampioen
2009: Clubwinner 2009
2010: Nederlands Kampioen
2011: Belgisch Kampioen
 
Schofthoogte: 60 cm.

pedigree 

3 februari 2014
Het is gelukt Lotus en Yodah worden rond 5 maart a.s. ouders van een nest Dizzybell's kinderen. Het gaat goed met Lotus en de trotse vader krijgt deze week een extra lekker portie eten van z'n bazin Tanja Kaptein.

11 januari 2014
De dekking is prima verlopen. Nu moeten we afwachten of ze drachtig is, dus Lootjes zet em op en maak er een mooi nestje van. Over 4 weken zullen we ongetwijfeld meer weten.

17 febr. 2013
Tot mijn grote spijt is Lotus niet drachtig, de vermeende dekking heeft niet het gewenst resultaat gebracht.

17 januari 2013
Lotus is 2 januari loops geworden en ik heb haar afgelopen maandag 14 januari bij  Flypast from the Faloway  gebracht. Door de grootte van Lotus was het geen makkelijk klus voor deze wat kleinere reu en wat heeft die kanjer z'n best gedaan, na rijp beraad hebben Carla, Corrie en ik besloten Lotus bij Flyp te laten, dank Carla hiervoor. Vandaag donderdag 17 januari heb ik haar weer opgehaald. De dekking is niet verlopen zoals we gewild hadden wel denken we dat Flyp minimaal 2 binnenwaardse zaadlozingen heeft gehad en hopen dat dit voldoende zal blijken te zijn om puppies te maken. Om teleurstelling te voorkomen bij de mensen die op de wachtlijst staan heb ik besloten Lies ook te laten dekken door Flyp.

11 februari
Gisteren voor drachtcontrole geweest, tot mijn grote spijt is Lotus niet drachtig, op naar de volgende loopsheid.

24 januari 2012
Door de drukte met de pups, het overlijden van een dierbare poedelvriendin en mijn 60ste verjaardag is er niets van gekomen om de 2e dekking van Lotus te vermelden. Deze dekking heeft op 14 januari plaats gevonden en was er 1 van de "normale" categorie d.w.z. een normale koppeling van 10 minuten. Nu moeten we afwachten tot vrijdag 10 februari of ze drachtig is want dan laten we een echo maken.

13 januari 2012
Omdat Lotus woensdag al naar iedere hond(je) die ze tegen komt loopt te piepen een uit te dagen ga ik donderdag na het oogonderzoek naar Zwolle waar Patrik ons helpt met de dekking. Lotus is gewillig genoeg en Pavlov gretig genoeg maar hij komt 2 cm. in hoogte te kort, de dekking lukt maar er vindt geen koppeling plaats, dit gebeurt wel vaker en is geen reden om aan te nemen dat er geen bevruchting zou kunnen plaats vinden. Phillip heeft op deze manier 3 teven drachtig gemaakt dus daar heb ik wel de nodige ervaring mee maar ik had gehoopt voor Pavlov dat het voor hem goed zou verlopen. Zaterdag komen Patrik en Wendy nog een keertje langs om te kijken of ze nog een keer gedekt wil worden en blijven daarna gezellig een hapje eten, dus volgede week meer over Lotus en Pavlov.

9 januari 2012
Lotus is afgelopen woensdag 4 januari loops geworden en vandaag heb ik besloten haar te laten dekken door mijn eigen gefokte reu Dizzybell's Desperate Desire (Pavlov). Haar ogen worden a.s. donderdag getest (de test van de vorige keer was verlopen) en als alles goed is dan gaan we a.s. weekend proberen of "het" wil lukken we houden de fans van Lotus op de hoogte.

30 augustus 2011
Sinds vorige maand woont Lotus bij het gezin van onze oudste dochter Corrina, haar man en de 2 kinderen Mila en Kaye. Gertjan en Corrina waren helemaal verliefd geworden tijdens de logeerpartijtjes op Lotus en hadden al vaker gevraagd of als Lotus uit showvacht werd gehaald ze bij hun mocht komen wonen. Dascha wordt al wat ouder en dan is het toch leuk om er weer een jongere hond bij te hebben. Het gaat goed met Lotus ze heeft wel wat moeite met het alleen zijn als Dascha of de familie er niet zijn maar dat zal zeker wennen. Lotus zal de komende loopsheid van januari gedekt worden door miijn eigen reu Pavlov, als de uitslagen van zijn gezondheidonderzoeken tenminste goed zijn.

8 maart 2011
Lotus hebben we gefilmd toen ze gekeurd werd op de show in Hoogstraten, Belgie !!!

30 augustus 2010
Gisteren is Lotus op de show in Rotterdam voor 't eerst in het continental toilet, ja in haar blote billen met bollen op de kont, geshowd. 5 maanden na de geboorte van haar puppies zag er zo geweldig uit en dat vond keurmeester Vanaken ook en maakte haar beste teef, daarna moest ze tegen een witte reu uit Duitsland lopen voor het BOB (beste van het ras) en ook dat won ze !!!! Een pracht prestatie met een inschrijving van meer dan 20 grote poedels !!! Toen moesten we nog lopen in rasgroep 9, ze eindigde bij de laatste 9 en uiteindelijk op de 2e plaats met een uitnodiging voor de hond van het jaar show !!!!! Wat ben ik trots en blij dat ik zo'n mooie hond uit het nest bij Frans en Willeke heb mogen kiezen, zo'n mooie nakomeling van "onze" Jonne. Dank aan alle lieve mensen om mij heen die dit alles mogelijk maken o.a. Richard, Geerke voor het kammen, borstelen en showen.

22 maart 2010
Afgelopen vrijdag nogmaals voor een pretecho geweest er was veel te zien maar allemaal dwarsdoorsnedes van puppies 1 hele pup hebben we niet meer op het beeld kunnen vangen. Wat een gekroeil van pootjes, veel hartjes zien kloppen, veel maagjes gezien en dan roepen de dames en heren doctoren kijk de longetjes en kijk de lever, nou ik zie het niet, ja maar het lijkt op de structuur van "beschuit" leuk hoor maar ik kan er nog het 1 nog het ander van maken. Lotus ondergaat zo'n echo op de haar onvolprezen relaxte manier op een gegeven moment lag ze gewoon te slapen. De artsen in opleiding doen hier veel "echo" ervaring mee op en wij genieten met z'n allen van het spektakel in die grote buik van Lotus. Ook is ze weer gewogen en ze was in 2 dagen tijd 400 gram aangekomen, haar taille groeit niet meer zo spectaculair, ze meet nu 80 cm. Als Lotus op de bank of zoals nu achter mij (ik zit nu aan de computer) op m'n slaapbank ligt zie je de pups in haar buik bewegen.


Haar eetlust neemt "iets" af, ze trekt haar prinsesse neusje er voor op, maar uiteindelijk eet ze dan toch maar, net of ze mij er een plezier mee wil doen. Vanaf vandaag ga ik haar temperatuur meten, om zo niet te zeer verrast te worden door de bevalling.

17 maart 2010
Lotus is vanmorgen weer "even" op de weegschaal geweest en ze was in 1 week 2 kg. gegroeid, waar moet dan heen met onze Lotus. Haar taille is op dit moment 79 cm. vandaag is ze voor de laatste keer voor de bevalling in bad geweest en morgen wordt ze geknipt. Aanstaande vrijdag mag voor de laatste keer voor een echo komen ik ben benieuwd wat we dan nog kunnen zien. De werpkist is ingereedheid gebracht en de werpkist die er nog stond van het nest van Cato is naar Roosendaal verhuisd, dus weer even wennen voor Lotus aan een andere maar veel grotere werpkist.

12 maart 2010
Lotus groeit en groeit en groeit !!!!! Vorige week donderdag haar taille gemeten, 65 cm. afgelopen maandag 68 cm. en vandaag 73 cm. haar omvang neemt met de dag 1cm. toe, waar moet dat heen ???? Afgelopen woensdag mochten we nog een keer komen voor een echo en daar is ze gewogen ze was in 2 weken 3,8kg. aangekomen ik was helemaal ontdaan. Tijdens de echo, ze is dan 44 dagen drachtig, hebben we hele mooie beelden van de puppies gezien, een pup die met z'n pootje over z'n neusje aait, een pup die een slokje vruchtwater neemt, mooie opnames van de hartjes, de voetjes en ga zo maar door het was genieten tot in de 10de macht !!!! De dierenarts was er niet meer zo van overtuigd dat het 7 puppies zouden zijn ze verwacht dat het er meer zijn want we zagen als we 1 pup bekeken er links 1 en rechts 1 het leek wel een hele buik vol met van die klein wezentjes !!! en als je dan de buik van Lotus in ogenschouw neemt dat is ook de kleinste niet kon ze wel eens gelijk hebben. We gaan het afwachten maar het wordt wel heel spannend. Nog 17 dagen wachten !!!!

23 februari 2010
Lotus is gisteren voor drachtcontrole naar Utrecht geweest en daar hebben ze geconstateerd dat ze drachtig is en tijdens de echo kwamen we op 6 of 7 vruchtjes !!!! Vorige week had ik al wel een vermoeden dat "het " goed zat maar het is toch altijd leuk te weten dat het inderdaad zo is. De eetlust van Lotus is in de 4e week van na de dekking behoorlijk afgenomen ze is 's morgen ook wat misselijk en moet zichzelf dwingen, lijkt het, om te eten, ze eet in ieder geval niet met smaak.

9 februari 2010
Lotus had afgelopen zondag de kans om defintief Nederlands Kampioen te worden, maar dat is, ondaks alle goede voorbereidingen, geknip, gebrostel en het mooie opkammen van Richard, jammer genoeg niet gelukt !!!! Nu moeten we wachten of ze drachtig is, zo ja dan wordt het in het najaar dat we weer met haar kunnen gaan showen en anders (wat ik niet hoop) dan komt ze in maart/april weer op show !!!

26 januari 2010
Lotus is op 13 januari loops geworden en het speelde al een hele tijd door mijn hoofd, zal ik haar laten dekken of toch nog niet ??? De teleurstelling van het dood geboren pupje van Emma gaf uiteindelijk vorige week donderdag de doorslag, ik doe het, ik heb de reu (Phillip), Lotus is gezond en een pracht van een hond met een schitterend karakter en ik wilde ook heel graag zelf pupjes van Phillip om te zien hoe ze zullen zijn qua karakter en uiterlijk, er is zoveel belangstelling voor hem uit het buitenland en straks heeft iedereen pupjes van hem en ik zelf nog steeds niet. Dus Lotus moest er aan geloven, tijd om de fertiliteit begeleiding te doen was er niet dus besloot ik op de 10e dag van de loopsheid Phillip bij Lotus te laten en ze een poosje buiten in de tuin hun gang te laten gaan. Beide wilden ze graag maar Lotus is wel erg groot en Phillip had moeite om "erbij" te kunnen. Dit verbeterde in de loop van de dag niet en de volgende dag, besloten Catharina en ik een "handje" te helpen ook dit was niet succesvol. Na 2 dagen vol stress bij ons en veel plezier bij Phillip en Lotus, want die hadden ondanks dat de dekking niet echt plaats vond de tijd van hun leven, spelen, likken bespringen weer spelen, blaffen achter elkaar aan rennen door de sneeuw buitelen kortom "drukke" dagen maar geen dekking, besloot ik om Utrecht te raadplegen en te kijken of er nog een mogelijkheid was om Lotus te laten bevruchten desnoods kunstmatig. Ik wilde nl. voorkomen dat de dekking net als bij Emma te laat zou plaats vinden en er maar 1 eitje bevrucht zou worden. Zondagavond een mailtje naar Utrecht gestuurd en het "probleem" voorgelegd met de mededeling dat we de volgende dag om 7.30 uur zouden vertrekkken richting Utrecht. Zo gezegd zo gedaan Lotus en Phillip beide mee. Eerst wordt Lotus lichamelijk onderzocht, er wordt bloed afgenomen en een "glaasje" voor cytologie onderzoek, daarna gaan ze met een zogenaamde scoop naar binnen om te kijken hoe de structuur van de schede er uitziet, is er krimping en een tunnel zichtbaar of zijn de plooien nog bol en rond. De uitslag van deze 3 onderzoeken bepaald of het nog zin heeft om Lotus te bevruchten. Wij gaan om de tijd te doden koffie drinken in de Biltse Hoek. Om 12.00 uur zijn we weer terug in Utrecht waar we de mededeling krijgen dat er niets op tegen is om de "gok" te nemen en Lotus kunstmatig te bevruchten. Lotus en Phillip beide in "het kamertje" naar binnen, alwaar ons de procedure wordt uitgelegd. Daarna wordt er zaad van Phillip afgenomen, getest en via een catheter in de baarmoedermond van Lotus gebracht. Alles was voor Catharine en mij mooi te volgen op het beeldscherm en werd door Jeffrey de Gier aan de studenten en aan ons uitgelegd wat hij precies deed en waarom. Na het inbrengen van het zaad masseerde Jeffrey nog een poosje de vulva van Lotus om zo "de koppeling" na te bootsen, terwijl hij vertelde dat vroeger de teef op haar voorpoten werd gehouden met de achterpoten in de lucht om toch vooral het zaad de goede richting uit te laten zwemmen. Dit is uit onderzoek gebleken volkomen onzin maar stimulatie van de vulva zou z'n nut inmiddels wel hebben bewezen. Thuis gekomen houden we op aanraden van Jeffrey en m'n eigen dierenarts Lotus 48 uur apart van de andere teven aangezien die elkaar ook constant "bespringen" en dat zou geen gustig effect kunnen hebben op de bevruchting. Als Lotus nl de andere teven bespringt kan zij testosteron, wat het mannelijk hormoon is, aanmaken en dat zou de bevruchting niet ten goede komen. We gaan het afwachten over 4 weken moet ik terug komen voor een echo en dan horen en zien we wel of alle moeite niet voor niets geweest is. 

1 september 2009
Lotus is samen met Geerke naar de show in Rotterdam geweest in kon door te drukke bezigheden niet mee !!!!! Richard heeft Lotus helemaal opgekamd, nog een keer de schaar erover gehaald en daar ging ze samen met Geerke de ring in. Ze hebben alle 3 hun uiterste best gedaan en dan heeft dan ook geresulteerd in een reserve CAC/CACIB. Ik ben trots,  het is zo moelijk om er niet bij te zijn maar met puppies van bijna 7 weken, een dekking, kleinkinderen oppas en bezoek gaan dit soort evenementen niet lukken !!!!!  en wat ben ik dan blij met deze mensen die het allemaal voor mij opvangen. Heel, heel erg bedankt hiervoor en de volgende keer in Maastricht ben ik er weer bij !!!!!

4 november 2008
Lotus heeft in Bleiswijk haar Nederlands jeugdkampioenschap behaald. Ze kwam, zag en overwon !!! Dank aan Geerke voor het voorbrengen en last but not least aan Richard voor het geweldige knipwerk en het eindeloze geduld waarmee hij deze hond omtovert van een woest, wilde ragebol in een bijzonder elgante dame !!!! Nogmaals heel veel dank hiervoor !!! Op dezelfde show heeft ze alle teven verslagen en daarna in de keuring voor de beste van het ras ook nog eens de reu en dat op een leeftijd van 13 maanden !!!! Een geweldige prestatie !!!! Lotus heeft nu 2 CAC's van de 4 die ze nodig heeft voor het Nederlands kampioenschap de 4e moet ze behalen na de leeftijd van 27 maanden !!!!

18 september
Lotus is inmiddels loops geweest, heeft haar eerste show in Zwolle gelopen en meteen in de jeugdklasse een U1 gehaald. Ze verovert iedereen met haar charme en kijk mij eens geweldig leuk zijn houding.

21 april
Lotus wordt net als papa Jonne groot of ze te groot wordt zal de tijd leren. Ze heeft op een leeftijd van 7 maanden een schofthoogte van 58 cm.

1 april
Lotus is afgelopen weekend voor het eerst naar de show geweest en wel helemaal in Luxemburg. Ze kwam zag en overwon. De keurmeester zei tegen Geerke; "ik ben helemaal verliefd op die oren !!!!" Ze werd beste puppy teef en daarna ook nog beste zwarte pup en moch de erering in !!! Wat een geweldige start voor zo'n jonge hond, want ze was ook nog eens in goed gezelschap die dag !!! 

Lotus is een kind van Jonne en Betsie. De afstamming van de moederhond vond ik dermate interessant dat ik besloten heb om een pup uit dit nest voor mijzelf aan te houden. Nieuw bloed is altijd welkom.

Lotus is een leuke rustige pup die opvalt door haar enorme lange oren en rustige gedrag. Ze kan het direct goed vinden met de 2 andere dochters van Jonne en trekt heel veel met deze 6 maanden oudere halfzussen op. 


Ze groeit en groeit en groeit en ik houd m'n hart vast of ze niet veel te groot wordt. Met 5 maanden meten we de schofthoogte en is ze 53 cm. 


Nu op een leeftijd van 6 maanden valt het al met al nogal mee met de grootte ze is een forse jonge teef maar niet veel te groot en iedereen die haar ziet sluit haar in z'n hart. Ze heeft een lief gezicht en een lief karakter.

19 november
Afgelopen woensdag heb ik samen met Petra, Lotus opgehaald bij Willeke, ze was het eerste pupje dat het nest ging verlaten. In de auto heeft ze heerlijk op de schoot van Petra liggen slapen, thuis gekomen verliep de kennismaking met de andere honden zonder problemen. De eerste nacht verliep uitermate rustig, Lotus sliep naast mijn  bed op het kleedje, dat Petra achter gelaten had omdat ze daar al zo lekker op had liggen slapen. De volgende dag kwam Catharina mijn honden knippen en ze had de laatste 5 pups van haar nest bij zich, dat gaf even wat onrust bij Lotus maar na een paar uurtjes was ze helemaal aan die "vreemde" luchtjes en kleurtjes gewend !!! en hebben ze  2 dagen met elkaar, gespeeld, gegeten en geslapen. Vrijdagavond was het weer "rustig" in huize Dizzybells en moest ze  zonder de apricootjes slapen, eten en spelen, Dauphine en Emma zijn weliswaar grote maar prima vervangers dus dat gaf geen problemen. Lotus is al mee geweest op verjaarsvisite en op bezoek bij mijn moeder, ze doet het goed en we zullen heel goed voor dit kind van Jonne en Betsie zorgen.

bottom of page