top of page
juna.jpg

Lady Wilma's Mystic Princess (Juna)


geb.datum:                         27 apr 2014
geslacht:                            Teef
vader:                                 Lady Wilma's Mysterious Valentine
moeder:                              Yambala von der Hutzelschweiz
kleur:                                  BBEE

Hd-uitslag:                         
PRA:                                  Vrij (DNA)

Spiegeltest                        (Voorlopig) vrij
Patella Luxatie:                  Vrij 

maandag 26 september 2016
Het contact met Liesbeth is momenteel dagelijks, ze is de temperatuur van Juna gaan meten, dit in verband met de daling die meestal optreedt 24 uur voor de bevalling. De eerste meting bracht al schrik te weeg het was 37,4° dat is bijna 1° lager als een hond normaal heeft, dus een lichte paniek want dat zou te vroeg zijn. De temperatuur steeg gedurende dag een aantal tiende graden. Vanmorgen was de temperatuur 37,0° en vanmiddag weer 37,4°. Liesbeth snapt nu ook waarom Juna het zo snel koud heeft haar "normale" temperatuur is echt 1 graad lager dan bij de gemiddelde hond. Nu afwachten wanneer de daling optreedt. Wordt vervolgd..............

vrijdag 23 september 2016
De laatste week van de dracht van Juna is ingegaan, een dracht die helemaal volgens het boekje verloopt, het enige bijzonder aan Juna is haar veramerlwoede. Zijn het niet de schoenen van Liesbeth die ze verzameld dan is het tegenwoordig het lunchpakket, niet opeten, nee bewaken in de bench. Liesbeth maakt zich een beetje zorgen over de verzameldrift van onze prinses ze is bang dat ze dit ook gaat doen met de puppy's als die geboren zijn. Hier kan ik geen duidelijkheid overgeven, de meeste grotepoedels blijven in de werpkist als daar eenmaal de eerste pup geboren is maar hoe deze kleine eigenwijze dame dat gaat doen kan ik niet voorspellen. We moeten het dus afwachten. Het wordt een spannende week voor Liesbeth want ik ben ook nog eens druk met hondenwassen, naar de trimster en 2 dagen show en dat allemaal aan het eind van de aankomende week en in het weekend. We moeten het afwachten want een bevalling laat zich niet voorspellen. Wordt vervolgd............

dinsdag 13 september 2016
Met Juna gaat het goed, ook zij groeit als kool, de werpkist is reeds in orde gebracht en ook dit kleine madammeke wordt steeds aanhaliger. Liesbeth en Juna genieten van ieder moment van deze zwangerschap, spannende maar heel erg leuke tijd voor baas en hond.

maandag 5 september 2016
Hieronder een berichtje van Liesbeth over het verloop van de dracht.


zaterdag 3 september 2016
Juna nu op de 35e dag van de dracht. Ze begint al een aardig buikje te krijgen, hier zie ik haar de laatste dagen wel wat mee worstelen. Wat ligt nu het lekkerst, hoe het makkelijkst op de bank springen en hoe opstaan. Ze heeft zich zelf wel wat privileges gegeven, ze heeft het schooien nog nooit zo gedaan als laatste weken en jat af en toe het eten van mijn bord. Ze heeft de hele dag honger dus krijgt ze een keer vaker eten op een dag en dat bevalt haar wel. Juna en ik genieten enorm van deze zwangerschap.
De volgende dag krijg ik een appje: Juna niet helemaal lekker vandaag ik vermoed dat toen ik ff naar de winkel was gisteravond ze een zakje brok (maaltijd voor logeerhond Pelle) gejat heeft uit mijn tas. Net met de wandeling wel zo'n 8 x gepoept en ze drinkt erg vaak en veel. Stommerik ook ik. Nou dat valt wel mee hoor Liesbeth dit soort voorvalletjes gebeuren met een zwangere dame die ook nog eens graag eet. Gisteren was Juna te bewonderen op de familiedag en ze is prachtig drachtig een mooi zwanger buikje met hopelijk voldoende puppy's voor alle lieve mensen die zo graag een pupje van haar willen. Wordt vervolgd...................................

zondag 28 augustus 2016
Na een spannende week kwam dan eindelijk afgelopen vrijdagmiddag rond 13.15 uur het verlossende bericht Juna is drachtig en niet van 1 of 2 maar meer dan 3 puppy's !!  Liesbeth en ik verheugen ons erg op dit nestje. Eindelijk mag Juna een hapje meer eten, ze had de laatste weken zo'n honger de arme schat, maar Liesbeth wilde haar ook niet meer geven omdat dat is ook weer niet de bedoeling is, maar gelukkig nu mag ze eindelijk een schepje meer eten. Ze blijft nog steeds haar favoriete bezigheid uitoefenen en dat is het verzamelen van Liesbeth's schoenen in haar mand, we zijn benieuwd hoe ze dat gaat doen met de puppy's. De bevalling wordt verwacht rond eind september begin oktober. 
Juna is inmiddels ook getest of ze nog een andere kleur bij zich droeg dan het zwart wat we kunnen zien, maar dat is niet het geval, dus verwachten we alleen zwarte puppy's.

zondag 21 augustus 2016
Vandaag loopt Juna voorlopig haar laatste behendigheidswedstrijd en ze is 3e geworden wat een pracht prestatie !!! Reactie van Liesbeth: Ze liep heerlijk vandaag en op vast en jumping ook een promotiepuntje gehaald!!
Vrijdag gaat Liesbeth voor de echo om te kijken of de dekking het gewenste resultaat opgeleverd heeft. We moeten dus nog even afwachten. Wordt vervolgd ................

zondag 7 augustus 2016
Afgelopen maandag is Juna niet meer gedekt, ze was niet meer zo "graag" als zaterdag, niet dat ze het alle 2 niet geprobeerd hebben maar het wilde niet echt vlotten en aangezien Kyron toch een ventje is van bijna 10 jaar oud en Juna haar slijmvliezen geIrriteerd, raakten hebben Jeannette en Liesbeth besloten het is genoeg ! Het zal ongetwijfeld zaterdag de goede dag geweest zijn dus daar gaan we voor. Maandag 29 augustus gaan we voor een drachtechto ! Wordt vervolgd ..............

zondag 31 juli 2016
Liesbeth laat maandag 18 juli vanuit Zweden waar ze op vakantie is weten dat Juna loops is geworden. Volgende week woensdagavond, 27 juli komt ze thuis dus we gaan er van uit dat ze op tijd is voor de dekking.Alles verloopt volgens plan en donderdagmiddag gaat Liesbeth met Juna op bezoek bij Charlie. Juna geeft namenlijk thuis aan Romeo duidelijk aan dat ze zover is. Het loopt allemaal anders, Charlie is matig geïnteresseerd, daarom besluiten we vrijdagmorgen Juna toch op progesteron te laten testen.  In die tussentijd neemt Liesbeth Charlie mee naar huis om te kijken of het daar wel lukt. Juna blijft haar uiterste best doen om hem uit de kast te lokken maar op een gegeven moment gromt Charlie haar zelfs af. De uitslag komt binnen, we moeten zaterdagavond of zondagmorgen dekken. Om de interesse van Charlie te stimuleren gaan we toch vrijdagmiddag naar Patrik om te kijken of hij de interesse van Charlie wat kan opwekken. Ondanks alle verwoede pogingen van Juna en van Patrik, Charlie laat zich gewillig helpen, raakt hij nog steeds niet opgewonden. Wat een tegenvaller voor alle partijen, Liesbeth had zich er zo op verheugd om puppy's te hebben van dit leuke ventje en zijn eigenaar heeft er alles aan gedaan om aan de eisen omtrent de dekking te voldoen en nu moeten we maar zo besluiten om op zoek te gaan naar een andere reu. In een laatste poging besluiten we toch Charlie bij Juna te laten lopen tot zaterdagavond en als het dan nog steeds niet zo is dan gaan we naar een andere reu. Niet een 2e keus, dat zeker niet maar we willen wel graag dat ze gedekt wordt. Vrijdagavond hebben LIesbeth en ik geregeld contact over welke fokker welke reu de stambomen naast elkaar gelegd en nog eens overlegd en uiteindelijk kwamen we uit op Kyron, voluit: Welcome To My Life Delle Baia Degli Angeli, een bijna 10-jarige reu, Italiaanse import, gezonde nakomelingen, kampioen en beschikbaar ! Als zaterdagmiddag de interesse van Charlie nog niet is toegenomen besluiten we naar Kyron te gaan om te kijken of zijn interesse voor Juna wel op te wekken is. Liesbetth komt mij halen en samen reizen we door naar de reu. Daar aangekomen is de interesse van Kyron snel gewekt en Juna laat zich ook niet onbetuigd en al snel is de dekkinng een feit. Morgen gaat Liesbeth nog terug voor een 2e dekking maar we denken alle 2 dat we op het juiste moment geweest zijn. Het waren een paar verschrikkelijk onrustige dagen maar hopelijk met een goed resultaat, we moeten nog 4 weken afwachten voor we het zeker weten. Wordt vervolgd...........

20 april 2016
Afgelopen zondag had Liesbeth haar 2e debutanten wedstrijd met Juna en wat doen die 2 het goed !!! De eerste medailles zijn al binnen.

Tevens heeft Liesbeth in het agility (behendigheid) circuit een prachtige echtgenoot voor Juna gevonden, Obi Wan of Fauntleroy, dit ventje stond te boek als toypoedel maar was een stukje te groot gegroeid (geluk voor ons) maar dan moest hij wel overgemeten worden. Dit is inmiddels gebeurd, met dank aan keurmeester Wendy van Oosten voor het overmeten  en Shirley van Schie voor haar aanwezigheid als bestuurslid NPC. De papierwinkel kan nu verder afgewikkeld worden.
De gezondheidonderzoeken waren allemaal al achter de rug, hij is goedgekeurd voor het vaderschap en Yuna idem dito met een sterretje voor het moederschap. We zijn heel benieuwd wanneer dit huwelijk voltrokken zal worden.

18 april 2015
Vandaag heeft Juna ook een plaatsje gekregen op de webiste. Juna hebben Liesbeth, haar moeder en ik vorig jaar in juni in Zweden opgehaald, we hadden de keus uit 3 teefjes en hebben na lang wikken en wegen voor haar gekozen. Haar temperament sprak ons enorm aan en aangezien Liesbeth erg graag met haar agility wil gaan doen en ze bij haar in huis woont was dit onder meer een doorslaggevende factor. 

bottom of page