top of page
jonne.jfif

Jonglör Jonne Sweet Masterpiece

geb. datum: 2-06-2005
geslacht: reu
vader: Multi Ch. Jouet Viking de  Ravissante
moeder: Darlene Sweet Masterpiece

 Nederlands Kampioen

 Hd-uitslag: A (vrij)

 PRA: (voorlopig) vrij mei 2009

 Von Willebrand Diseas: vrij (DNA getest)

 Schofthoogte: 62,5 cm.

 stamboom (pedigree) 

25 mei 2015
Afgelopen jaar is er nog wel het e.e.a. te beleven geweest met Jonne. Hij werd namelijk gevraagd aan mee te doen aan het outcross programma van de Wetterhoun. Dit is een Nederlands/Fries ras dat in nood verkeert, gezond maar door een te kleine populatie staken er vruchtbaarheids problemen de kop op. Na veel gepraat en overleg met fokkers en leden van de rasvereniging en last but not least de Raad van Beheer heeft het bestuur toestemming gekregen om een outcross programma op te zetten. Dit heeft o.a geresulteerd in een outcross met de grote poedel en daar is Jonne voor geselecteerd. Na de inventarisatie van zijn kinderen en kleinkinderen op de familiedag van 2014 is er goedkeuring verleend en was het wachten op de loopsheid van de teef. In januari 2015 zijn er 9 pups geboren en die worden nu gemonitored tot 18 maanden en dan wordt er besloten welke van de honden er gebruikt gaan worden voor de fokkerij van de Wetterhoun. Begin mei hebben we een zogenaamde "terugkomdag" van deze pups gehad en ik was blij verrast met wat ik zag. Ik ben bij dit proces door de rasvereniging nauw betrokken en vind het een eer dat 1 van mijn honden hieraan mee heeft mogen werken. Met dank aan Marie-Anne, waar Jonne (Nouriev) woont, die haar toestemming heeft gegeven dan wij hem mochten "gebruiken".

21 september 2009
De afgelopen week slecht geslapen want ik ga de 3 kleine mannetjes uit het nest van Cato en Dugan naar België brengen en dat niet alleen ik ga Jonne weer zien en daar zie ik tegenop en ik weet nog steeds niet goed wat mij te wachten staat. Ik ben er onrustig van, heb er wel vertrouwen in maar toch ??!!!


Vrijdagmorgen de pups in bad, lekker schoon mee naar België. We (Bart en ik) vertrekken om kwart over 2 zodat we ondanks de files op tijd in Waasmunster zullen aankomen. Ik heb een hotel geboekt om te overnachten want donderdagavond spreek ik heel kort Marie-Anne en die zegt; dat ik goed moet slapen want dat het vrijdagavond niet vroeg zal zijn !!! nou het werd inderdaad vroeg in de ochtend !!!!
Om even voor 18.00 uur arriveren we bij het huis waar "onze" Jonne bij z'n nieuwe bazinnetjes woont en niet te vergeten de kippen (die hij overigens helemaal met rust laat). We bellen aan en een stem zegt; Welkom en de poort gaat open. M'n hart gaat te keer als een gek, wat zal hij doen ?? kent hij ons nog ??? We parkeren de auto en de voordeur gaat open en Jonne komt naar buiten, begroet ons als "bezoek" ruikt wel even aan en in de auto maar laat weinig blijk van herkenning merken. Gelukkig geen doodongelukkige Jonne !!! We halen de pupjes uit de auto en samen met een van de dames lopen we de tuin in, met de schoongewassen pups in ons kielzog en Jonne die her en der vlaggend z'n terrein afbakent voor die kleine mannetjes. Binnen 5 minuten zijn rood en groen "gedoopt" in de vijver (daar gaan m'n schone pupjes), we drogen ze snel af en de schade blijkt achteraf mee te vallen. Intussen vertelt Jo dat Marie-Anne wegens veel te drukke werkzaamheden voorlopig althans afziet van een pup maar voor de kleine rakker wel een heel leuk gezin gevonden heeft in haar zakenrelatie/vriendenkring. De pupjes gaan dus allemaal naar bevriende gezinnen van de baasjes van Jonne, die inmiddels helemaal naar de naam Nouriev luistert. Als ik de pupjes fluit met mijn bekende "dizzybells" fluitje dan is er even een blijk van herkenning van Jonne's kant maar nou niet om te denken; Goh wat heeft die hond ons gemist. Na een glaasje Champagne en een rondgang door het huis om te laten zien waar Nouriev (Jonne) slaapt, vertrekken we naar het restaurant waar het "feest" voor de pupjes gegeven gaat worden. Het protocol is als volgt: Marie-Anne en Jo gaan met Nouriev (Jonne) en de kleine rakker met het rode bandje naar binnen alsof dit het enige pupje is die er die avond zal zijn, want de kinderen van de families weten nergens van !!!! Daarna zal ik samen met Jo de andere pupjes gaan halen en ze 1 voor 1 aan de kinderen overhandigen. De uitdrukking op de snoetjes van die kinderen toen bleek dat de andere 2 pupjes voor hun waren zijn niet te beschrijven. Wat een blijdschap, verassing en vreugde op die gezichtjes. De hele avond hebben ze met de pups gespeeld, getroeteld, geaaid, kortom onze pupjes kregen een warm welkom zowel bij de kinderen als bij hun ouders. Alle pupjes kregen ook nog eens een mand met; speeltjes, kluifjes, snoepjes, enz. enz.


Tijdens het aperatief heb ik met 2 ouders gesproken, want ik moest toch "mijn verhaal" over mijn pupjes kwijt en m'n informatie overhandigen en doornemen. Na het diner (ja ook nog eten) heb ik de derde ouder gesproken en met hem en z'n vrouw alles doorgenomen wat ik belangrijk vind dat de nieuwe eigenaars moeten weten.


De hele avond loopt Jonne tussen de gasten door, haalt hier een aai en daar een knuffel, corrigeert een pup die te brutaal is maar hij besteed niet meer aandacht aan ons dan aan de andere gasten die hij allemaal kent van het werk waar hij alle dagen met Jo en Marie-Anne naar toe gaat. Ook in het restarant is hij een graag geziene gast, er komen zelfs mensen die avond, die Nouriev ontmoet hebben en nu met ons kennis willen maken om een pup te bespreken. Er zijn ook al "ondeugende" verhalen van hem te vertellen zo is hij het kantoor uitgerend om de konijnen op het veld tegenover het kantoor te gaan vangen, staat hij zeer regelmatig op kantoor voor het raam te piepen omdat hij de konijnen aan de overkant ziet, gaat hij van links naar rechts onder armen door om knuffels te halen en heeft een bad genomen in de koeienvlaaien. 


Toen Jonne met deze dames mee ging had ik niet gedacht dat hij ooit zou kunnen tippen aan de hond die ze gehad hadden maar het grootste compliment dat ik hoorde die avond is dat hij zo lief en aanhankelijk is en altijd geaaid en vertroeteld wil worden iets wat hun Popov niet wilde. Ze hebben hun nieuwe kameraad gevonden !!!!! en ik ben tevreden ook al kost het moeite en soms nog wel verdriet ik weet dat Jonne het goed heeft en er 2 mensen zijn die dolgelukkig met hem zijn en met hen een heleboel mensen die hem helemaal geweldig vinden !!!!

1 september 2009
Op 19 augustus krijg ik vanuit België bezoek voor een reutje uit het nest van Catootje. Op de afgesproken tijd stappen er 2 dames uit een mooie Landrover, die nadat ze de pups bewonderd hebben, mij een waar eerbetoon op de computer tonen van hun op 14-jarige leeftijd overleden Grote Poedel Popov. Het maakt grote indruk op mij, Popov was hun enige poedel die werkelijk overal mee naar toe ging; naar het werk, het restaurant, het strand in Knokke, op vakantie naar St. Tropez, Deauville enz. enz. Als Popov op de foto een zilveren strik om had dan was het Oudejaarsavond, met Kerst droeg hij een roodgroene strik en als hij jarig was een witte strik zo kon je de evenementen herkennen aan de kleur strik. Ondanks dit alles had deze hond een normaal "honds" bestaan waar gewoon mee gewandeld werd, hij was zeker geen vet gevoerde, verwende  poedel.


Deze dames spraken zo vol liefde over hun overleden Popov dat ik het een eer vond dat zij bij mij een pup wilden aanschaffen, want dat deze pup een bijzonder leven zou krijgen was mij wel duidelijk geworden.


Na het bekijken van de foto's vertelden ze dat het wel steeds moeilijker werd een hond en zelfs een grote poedel overal mee naar toe te nemen en dat ze daarom graag 2 pupjes wilden kopen. Probleem !!!!! dat doe ik niet !!!! Uitgelegd waarom maar ja ze willen er toch wel erg graag 2. Na veel heen en weer gepraat kwam mij het eerbetoon aan Popov weer voor de geest en mijn reactie was; willen jullie niet een pup en een volwassen hond  dan krijg je ook de problemen niet die je met 2 puppies van dezelfde leeftijd en sexe kan krijgen. Daar hadden beide dames nog niet over nagedacht aangezien het met Popov onmogelijk was er een pup bij te nemen dat was ze door de dierenarts afgeraden. Heeft u dan een volwassen hond vragen ze en ik haal Jonne uit de garage waar hij vanwege het bezoek even moest verblijven. Hij komt op zijn eigen volprezen manier binnen en de kamer is gevuld met hond, ze zijn verkocht, helemaal verkocht. Inmiddels is Bart er ook bij gekomen en die moet de foto's van Popov ook bekijken en we besluiten met z'n 4en dat dit voor Jonne een "once in a lifetime" kans is. De dames zijn helemaal weg van hem en nu is hij nog jong (4 jaar) en zal zich nog makkelijk aan hun levensrithme en -stijl aanpassen. Casteren is voor hun geen optie dus als ik dat zou willen kan ik nog een keer een dekking halen !!!! Ze willen hem wel meteen meenemen waarop ik zwakjes protesteer; ja maar hij is niet schoon en niet netjes zo kan hij toch niet mee. Waarop een van de dames zegt; dan gaat hij vrijdag wel naar de trimster dus dat komt helemaal goed. Als laatste komt de vraag: Waarom doe je hem eigenlijk weg ??? Waarop ik antwoord; omdat ik Jonne dit leven gun !!! Dit is voor hun een afdoend antwoord en ze nemen hem mee, daar gaat hij dan mijn grote knuffelbeer een nieuw leven tegemoet !!!!!
Wat een bijzondere ontmoeting !!!


De volgende dag gaat de telefoon; het gaat goed met Jonne, maar kan hij wel blaffen en wil hij wel spelen ??? Ja dat wil hij wel maar hij zal nog wel beduusd zijn van de plotselinge verandering in zijn leven. De dames hebben aan een zakenrelatie/vriend die de volgende dag Jonne zag en het hele verhaal te horen kreeg ook een reutje verkocht en haar laatste woorden zijn; ik verkoop alle "reukes" voor u !!!! en inderdaad de volgende dag weer telefoon er was nog een zakenrelatie/vriend op kantoor geweest en die had de hele avond op de site gekeken en besloten voor z'n 2 dochters ook een reutje aan te schaffen. Met Jonne gaat het goed hij wordt al speelser en de volgende dag heeft hij al een konijntje opgejaagd en een paar dagen later tegen een paard geblaft, hij gaat zich al thuis voelen daar in België !!!!!
Op 18 september ga ik hem weer zien dan ga ik de pupjes persoonlijk in België brengen er wordt dan voor de kinderen en de pupjes een "doopfeest" gehouden en ik mag erbij zijn. Ik wil toch ook de nieuwe gezinnen leren kennen waar mijn "kleintjes" heen gaan en Jonne erg graag zien in z'n nieuwe omgeving.

23 april
We zijn net thuis uit Zweden van een bezoek aan de puppies van Lisa en Jonne. Wat een bijzonder mooi nest (ik denk tot nu toe het mooiste). De pups maken het uitstekend, worden al lekker ondeugend en ondernemend het zijn geen luidruchtige puppies, waar Gerty heel blij mee is. Waar ze ook heel tevreden over is, is de kwaliteit van de puppies, ze zijn allemaal diepzwart, ze zijn mooi kort (van lijfje) hebben een prima onderkaak, de hoekingen voor en achter zijn prima de staart aanzet ziet er goed uit en net als alle kinderen van Jonne, eten ze GRAAG !!!! voor foto's zie het fotoalbum

16 maart 2009
Jonne heeft op 11 januari Lisa, de moeder van Catootje, gedekt daar zijn gisteren op 15 maart 10 puppies uit geboren 7 reuen en 3 teefjes. Ze zijn heel gelijkmatig van gewicht allemaal tussen de 290 en 330 gram en diep zwart er zit geen enkel wit vlekje op. Voor de foto's zie het fotoalbum

15 juni 2007
Het nieuwe toilet van Jonne heeft inderdaad z'n vruchten afgeworpen. Op de show in Goes heeft hij z'n laatste CAC gehaald en is met 4 volle CAC's Nederlands Kampioen geworden. Showen zal nooit z'n hobby worden maar dit hebben we toch maar bereikt dankzij de inzet van Geerke en Catharina.

26 september 2007
Jonne is vadaag voor de 3e keer vader geworden. Hij heeft Betsie v.'t Boeffies Kamp gedekt en daaruit zijn 6 puppies (3 reuen en 3 teven) geboren en van deze teven (Lotus) is bij ons komen wonen

5 juli 2007
Afgelopen weekend hebben we na rijp beraad besloten om Jonne in de "bollen" te zetten. Wil heeft altijd gezegd; "dit ga ik mijn gezin en omgeving niet aandoen", maar vandaag is het er van gekomen !!!! Oordeel zelf.

8 juni 2007
Jonne is inmiddels vader van 16 kinderen. Hij heeft  2 teven gedekt, Charlotte en Dascha en zij hebben beide 8 pups gekregen. Uit deze nesten zijn 2 teven (Emma) en (Dauphine) bij ons gebleven. Het gaat goed met Jonne hij wordt steeds meer volwassen. Jonne is letterlijk en figuurlijk een geweldige hond en hij heeft aan de puppies doorgegeven wat wij verwachtten dus wat willen we nog meer !!!.

 

27 november   
Jonne niet geplaatst op de Winner dus geen Nederlands Jeugdkampioen (ZG). Jammer nu op naar z'n Nederlands Kampioenschap z'n 1e punt van de 4 heeft hij reeds binnen.

20 november 2006
Zo wordt Jonne beste reu in Utrecht en zo krijgt hij een 4 ZG op de show in Bleiswijk, daarna nog snel ingeschreven op de kampioensclubmatch van de NPC op 19 november. In een jeugdklasse van maar liefst 8 reuen werd hij 3e op zich een prima prestatie maar geen U1 en die heeft hij wel nodig. Onze hoop is nu op de Winner gevestigd maar of hij het daar zal redden ??? Daarna is hij te oud voor de jeugdklasse en is z'n kans om Nederlands Jeugdkampioen te worden verkeken. Jammer maar helaas.

 

30 oktober 2006
Jonne doet het goed op show. Hij is wel wat lui, ligt liever dan dat hij de ring rond draaft maar het gaat steeds beter. Op de show in Utrecht heeft hij z'n 2e U1 gehaald voor z'n Nederlands Jeugdkampioenschap en tevens z'n eerste CAC, hij werd nl. beste reu en dat was een hele eer aangezien er een behoorlijk aantal reuen ingeschreven stonden op de show in Utrecht.

 

26 augustus
Jonne heeft op de show in Rotterdam z'n eerste U1 gehaald in de Jeugdklasse en nu op naar de volgende 2 voor het Nederlands Jeugdkampioenschap !!       

 

2 juni 2006
Jonne is vandaag precies 1 jaar oud en hij weegt 30,5 kg. en heeft een schofthoogte van 62,5 cm. Hij is letterlijk en figuurlijk een geweldige hond, hij heeft een fantastisch karkakter gooit buiten met spelen wel steeds meer z'n gewicht in de strijd maar is een heerlijke en eerlijke hond in alles.

24 februari 2006
Jonne wordt groot, misschien te groot ??? Vandaag uiteindelijk de centimeter gepakt en samen met Catharina heeft Wil hem opgemeten, 61 cm. en (bijna) 9 maanden. Hij moet niet veel groter worden, wel heeft hij mooie en goede eigenschappen die we, mits HD en PRA uitslagen goed zijn, kunnen gebruiken binnen "onze" lijnen:

  • fantastisch karakter (niet dat onze honden dat niet hebben, maar wel erg belangrijk)

  • prachtige hals/nek (daar ontbreekt het wel eens aan)

  • goed bone en lichaam (hieraan hebben we geen gebrek)

  • enorme oren qua lengte (daar ontbreekt het bij ons veel al aan)

  • schitterend gebit qua kleur en elementen (kunnen we goed gebruiken)

We gaan het gewoon met hem proberen en 19 maart a.s. gaat hij voor het eerst mee naar de show in Goes. We wachten de resultaten rustig af.

6 december
Jonne is afgelopen weekend voor het eerst op de show geweest en meteen in het diepe de grootste show van Nederland "de Winner" Hij is daar uitgebracht op een leeftijd van 6 maanden en 1 dag in de puppyklasse en werd van de 3 reutjes die stonden ingeschreven beste reu (veelbelovend 1) met een prima keurrapport.

7 september
Het gaat Jonne heel goed hij is erg relaxed en afgelopen zondag op de familiedag waren de keurmeesters zeer tevreden over hem, zowel z'n bouw, z'n hoofd als z'n karakter alles was "Uitmuntend".

13 augustus Jonne is aangekomen. Bart was voor zaken naar Zwitserland en heeft Jonne op de terugreis opgehaald. De integratie is uitstekend verlopen, waar ik het meest tegen opgezien had is de reactie van Pelle. Aangezien ze maar weinig van leeftijd verschillen en Pelle zich naar jongere of honden van z'n eigen leeftijd in huis nogal bazig op kan stellen maar dat is alles meegevallen. Het is heel leuk een pup in huis te nemen die je niet zelf gefokt hebt, je ervaart de spanning weer even die iedere pup-eigenaar ervaart als hij z'n pup gaat halen. Doordat Bart Jonne heeft gehaald heeft hij er nu een vriend bij Jonne loopt Bart overal achterna en Bart vind hem geweldig hij heeft zich dan ook bijzonder goed gedragen onderweg, het was toch een reis van bijna 6 uur !!!!!

Aangezien we nieuwe bloedlijnen binnen onze kennel dringend nodig hebben, zijn we op zoek gegaan naar geschikte kandidaten. Daarbij zijn we, geholpen door diverse "vrienden", terecht gekomen in Duitsland bij Stefanie en Friedbert Weintz. Zij verwachten een nestje van hun zelfgefokte teef en hun eigen "Jouet" reu Wicky. Het was een "herhalings" nest en aangezien de resultaten van de nakomelingen van het vorige nest uitstekend zijn besloten we voor deze combinatie te kiezen. Het nest is 2 juni 2005 geboren maar tot onze schrik 1 zwarte en 2 witte reuen de keus was dus nihil. Na overleg hebben we besloten in ieder geval te gaan kijken. De eerste kennismaking op 3 juli verliep uitstekend Wil vond wat ze zag mooi, zelfs al was het hele nest zwart geweest had ze nog voor deze reu gekozen. Het tweede bezoek op 12 juli bevestigde onze eerste indruk dus toen hebben we besloten voor deze reu te kiezen.

bottom of page