top of page
eloise_koeien.jpg

Sonyboy's Queen of Darkness (Eloïse)

Eloïse is een poedel met een heel elegant gangwerk en een mooie lange voorsnuit.
Haar karakter is ingetogen en zeer intelligent.
Specifiek aan Eloïse is dat ze zich soms iets meer kat dan hond voelt.
Ze is bedachtzaam, klimt graag, zit het liefste op schoot, gaat samen met de katten op jacht, eet liever kattenbrokken dan hondenbrokken en gaat het liefste haar eigen gang. 

De eerste drie jaar van haar leven heeft Eloïse bij Wil gewoond. Het bleek echter dat zij binnen de roedel honden van Wil (die bestond toen uit vijf grote poedels) niet volledig tot haar recht kwam. Haar zachte karakter maakte dat zij te weinig aan bod kwam en daardoor ook niet de aandacht kreeg die zij verdiende.

Ton en Inge, destijds in het bezit van één hond, een kruising (Kelly), waren op zoek naar een volwassen poedel als tweede hond. Wil heeft er voor gekozen om Eloïse bij Ton en Inge te plaatsen. Bij Ton en Inge heeft Eloïse haar draai gevonden.

 

Met Eloïse is een aantal verschillende trainingen doorlopen. Het blijkt echter dat zij geen hond is,  die in de wieg is gelegd voor gehoorzaamheids- training. Na cursussen obedience en gewone   gedrag- en gehoorzaamheidtraining konden we   merken dat Eloïse daar weinig plezier in had. Voor  haar lijkt gehoorzaamheidstraining te weinig   afwisseling te geven, waardoor ze zich gaat
vervelen. We hebben er daarom voor gekozen om met Eloïse behendigheid te gaan doen. Dat lijkt  meer in de aard van Eloïse te liggen, ze houdt het  meest van klimmen en springen en in de behendigheid kan ze daarmee goed uit de voeten.

 

 


Eloïse heeft bij Ton en Inge twee nesten gekregen.

De aanloop naar het eerste nest van Eloïse verliep niet helemaal probleemloos. Eloïse vond namelijk dat zij zelf wel iets te zeggen had over wie de vader van haar nest mocht worden. Bij de eerste twee pogingen tot dekking werd de desbetreffende reu door haar afgekeurd. Een derde reu en een loopsheid verder, ging ze wel akkoord met onze keuze. De reu werd zonder problemen door haar goedgekeurd.
Resultaat was een probleemloze zwangerschap, een relatief makkelijke bevalling en een mooi nest met drie reuen en vier teven.
Opvallend was dat alle pups, voor een grote zwarte poedel, een relatief hoog geboortegewicht hadden. Onze ervaring was dat het geboortegewicht van een zwarte poedel gemiddeld zo’n 250 gram is en dat van een abrikoos poedel zo’n 350 gram. Eloïse had pups met een gemiddeld gewicht van 350 gram. Haar afkomst, een abrikoos moeder, werd daar duidelijk mee bevestigd.

Nestcode Dizzy III (zwart)

vader: Dizzybell's Casual Camille
moeder: Sonyboy's Queen of Darkness
geboren 18 juli 2002

reuen/dogs 3  eigenaar(s)/eigenaresse(s)
Murdog's Mungo   Adrie en Connie Wiss
Fantastic Fedor     Peter, Jeanette en de kinderen
Clever Camille Jr.   Anja en Johan Muns

teven/bitches 4  eigenaar(s)/eigenaresse(s)  
Dancing Donna    in opleiding voor blindengeleidehond
Malta Mali           Francis Gillisse
Zus van Zeven    Marylou Bijvoet
Fancy Floppy      Mart en Mieke Labes en hun dochter

Tot onze grote schrik hebben we vandaag 30 juli 2005 vernomen dat Fantastic Fedor van de familie Veeke ten gevolge van een ongeluk is ingeslapen. Hij is tegen de dichte glazen schuifpui, die even tevoren nog open gestaan had, gerend en daarbij dermate verlamd geraakt dat er geen redding meer voor hem was.


Wij wensen de familie Veeke heel veel sterkte !!!!

Voor het tweede nest hebben we een reu uitgezocht in de lijn van de reu van het eerste nest, een halfbroer. Wederom verliep de zwangerschap probleemloos. De bevalling verliep nog makkelijker dan de eerste bevalling. Eloïse wist wat haar te wachten stond en vond dat ze het beslist helemaal alleen kon doen.

Nestcode Dizzy IV (zwart)

vader: Dizzybell's Discolo Davide
moeder: Sonyboy's Queen of Darkness
geboren 29 november 2003

reuen/dogs 2  eigenaar(s)/eigenaresse(s)
Jesse James    puppywalker Jantine den Drijver
Jolie Jacques   Diana Burton en haar zoon Joseph

teven/bitches 4  eigenaar(s)/eigenaresse(s
Doortje Dartel         Gerty Steffenberg-Norderstom, Zweden
Black Beauty           Bennie en Dirko
Dessa Delight          Annelies Smalbil
Monique Ma Chérie   Gabi Radler, Oostenrijk

Eloise en Dessa

Tijdens beide nesten heeft Eloïse zich een geboren moeder getoond. Opmerkelijk was dat ze niet alleen veel aandacht voor de pups had, maar ook veel van de pups accepteerde. Daarbij hield ze het nest en de pups ook heel lang goed schoon.
Op het moment dat de pups geen melk meer bij haar dronken, wilde ze nog steeds doorgaan met voeden van de pups. Als ze haar eigen voerbak had leeg gegeten, ging ze naar de pups en gaf ze over, zodat de pups haar voer kon eten.
Kortom, Eloïse heeft zich gedragen als een voorbeeldige moeder.

Eloïse zou met pensioen maar aangestoken door het "nog 1 keer proberen om apricot uit haar te fokken" virus, zullen we mei/juni met haar afreizen naar Finland om haar te laten dekken door de Zweedse en Finse kampioen Sisterhood Tom Tom. Een reu die net als Eloïse uit een zwart X apricot combinatie is gefokt en inmiddels heeft bewezen apricot te vererven.
 

Nestcode Dizzy VIII


vader: Sisterhood Tom Tom
moeder: Sonyboy's Queen of Darkness
geboren 12 augustus 2005

reuen/dogs 4  eigenaar(s)/eigenaresse(s)
Dugan     Ellen & Michel
Duca       Elise
Benthe    Monique & Pieter
Dali         Noes Fiolet

teven/bitches  eigenaar(s)/eigenaresse(s
Lilah        Dirko & Bennie
Dolores    Fam Veeke

eloise 2.jpg
bottom of page