top of page
dragana 3.jpg

Dizzybell's Dramaqueen Dragana


geb.datum:                         17 sept. 2012
geslacht:                            Teef
vader:                                 Zenzaris Show Me The Way
moeder:                             Dizzybell's Dalizi Dalarna(Lies)
kleur:                                  Wit

Hd-uitslag:                         A
PRA:                                  (voorlopig) vrij 2015
NE:                                    Vrij (DNA) 
von Willebrand Disease:    Vrij (DNA)

Maandag 20 maart 2017
Corrina heeft vandaag een berichtje op facebook gezet en dat wil ik de "nietfacebookers" niet onthouden, dus bij deze:
Ons mooie lieve meisje, geboren als eenling ontwikkelde ook een bijzonder karakter:
Lief, eigenwijs, soms wat dwars maar bovenal erg emotioneel.
Absoluut geen type om mee te "tutten en te frutten", daar heeft ze al sinds pup af aan een hekel aan.
Stoere spelletjes zijn meer haar ding en omdat wij beide nogal hoog in de emotie kunnen zitten botste het de eerste (paar) jaar tussen ons nog weleens. 
Maar sinds haar eerste nest hebben we elkaar eingelijk gevonden, toen het voor haar moeilijk werd en zij mijn steun nodig had wist ik de kalmte te bewaren om haar te helpen. Haar vertrouwen in mij groeide.... en daarmee de band tussen ons 


Ons "Drakie"...

Het gaat goed met Drakie haar eetlust is weer terug bij normaal haar buikje groeit gestaag, Corrina heeft haar in bad gedaan en lekker kort gezet er kwam toen een mooi buikje tevoorschijn. Ook de kraamkamer is opgezet om te testen aangezien Dragana gaat bevallen in een zwembad, dit is voor ons de eerste keer en is dus best spannend maar we worden gecoached door een bevriende fokker.
Alle 3 de dames hebben de kraamkamer getest en goedgekeurd. zie het 
fotoalbum

Woensdag 8 maart 2017
De voortekenen van de dracht van Dragana worden steeds duidelijker, extreem aanhankelijk is ze nog steeds, eten doet ze nog niet goed maar dat zal volgende week wel verbeteren neem ik aan en ook het zogenaamde "slijmen" slijmdraadje uit de vagina hebben we ook al waargenomen, dus we kunnen nu voor 99,9% zeker zeggen dat ze drachtig is.

Dinsdag 28 februari 2017
Afgelopen zondag heb ik Corrina en Gertjan gesproken en zij zijn er beide 100% van overtuigd, dat de dekking van Dragana tot een dracht heeft geleid. Ze eet slecht, iets wat vaak voorkomt, ze is super aanhankelijk en laat geen kans onbenut om op schoot te kruipen en zo is in het "normale" leven echt niet.. Als ze gelijk hebben dan worden de puppy's rond 6 april verwacht. 

Maandag 13 februari 2017
21 januari appt Corrina dat Dragana nu echt loops is. We hebben Dragana op zondag 5 en maandag 6 februari laten dekken door Klokkendal's Adam hij is een mooie reu uit goede en heel oude lijnen. Gelukkig is hij ook homozygoot zwart waardoor er alleen maar zwarte puppyt's verwacht worden. 4 weken na de dekking maken we een afspraak voor een drachtcontrole echo, het is en blijft spannend zeker als het voor de reu de eerste keer is dat hij gedekt heeft en zich dus nog niet "bewezen" heeft.

Woensdag 26 augustus 2015
Vannacht is Dragana bevallen van 8 pupjes, helaas werden er 2 doodgeboren, het waren 6 reutjes en 2 teefje, we hebben nog 5 reutjes en 1 teefje over, allemaal levendig, hongerig en .................. allemaal zwart !!!.
De geboortegewichten liggen nogal uiteen, Corrina zal de komende tijd dit goed in de gaten gaan houden zodat de 2 kleinste genoeg te eten krijgen. Dragana is een prima moedertje, ze wast en poetst en vindt het niet leuk als Corrina zich met haar baby's bemoeit ! Tot zover alles goed.

Maandag 24 Augustus 
Vanmorgen een röntgenfoto laten maken van Dragana haar buik. Een buik vol puppies. Niet overvol, maar toch een leuk aantal.

 

Zondag 23 Augustus.

We gaan een spannende week tegemoet. Ik, Corrina, ben inmiddels begonnen met temperaturen, vanavond de werpkist opgezet. Taille meet nu 69 cm. Eten gaat nog steeds vaak tegen wil en dank. Maar dat zal vast beter gaan als straks de pupjes zijn geboren.

 

Zaterdag 15 Augustus 2015

Het gaat goed met onze 'drachtige Draak'. Want dat ze drachtig is dat was me voor 2 weken terug al meer dan duidelijk en vanmorgen heb ik voor het eerst ook leven gevoeld in haar buik! 


Dragana is mee op vakantie geweest zo kon ik haar goed in de gaten houden.


Begin van de 6e week leek ze erg misselijk te zijn, want ze at al bar slecht, nu was het helemaal om te huilen, zo weinig. Ik probeerde haar natuurlijk wel te verwennen met wat ik dacht dat ze lekker zou vinden,maar er werd nagenoeg alleen maar even naar gekeken en dan trok ze haar neus op om vervolgens het te laten liggen en weg te lopen.


Ik heb bij de apotheek toen Okugest gehaald voor Dragana en toen leek het wat beter te gaan met eten. Maar toch bleef ze erg kritisch met eten. Uiteindelijk uitgekomen bij Renske en dat eet Dragana wel goed, en ook de goedkopere variant uit de dierenwinkel gaat goed.

Groeien gaat ook prima. Ik heb Dragana haar taille gemeten vlak voor dat we weggingen op vakantie en toen was haar taille 56 cm.. dat is nu, 3 weken later, 63 cm. En vanmorgen dus voor het eerst leven gevoeld in haar buik.. ik voelde er zo 2 onder mijn hand door kruipen.


Dragana heeft op zich het geduld niet om lekker te blijven liggen als ik even wil voelen. Ze vind het eigenlijk maar niks.. dat 'getut'  met handen aan haar buik.

Tegen mensen is Dragana op het moment dat ze drachtig bleek erg aanhankelijk en wil graag geaaid worden (al is het maar even) en in ieder geval vlak bij iemand zijn. Maar tegen honden is ze op het moment niet altijd even vriendelijk. Kleine hondjes en pupjes die ik tegenkom is geen enkel probleem,maar honden, met name reuen, die net zo groot zijn als zij kan ze nog weleens erg 'kattig' reageren. Maar ook dat verschilt per hond. Heel apart. 


De enige reuen tegen wie ze nog wel een beetje aardig doet is, hoe kan het ook anders, haar grote vriend Dost en de Rottweiler mannen. Maar ja, met hen is ze praktisch opgegroeid. 

We zijn ook al volop aan het 'fantaseren' hoe onze Dragana zal zijn als moedertje. Ik verwacht wel dat Dragana haar taak als moeder zeer serieus gaat nemen. Ze was al zo zorgzaam en  zeer lief naar de puppen van Lotus toe. We gaan het zien... we gaan bijna aftellen.. Corrina

Zaterdag 18 juli 2015

Hier een klein stukje van mij (Corrina) over onze Dragana. Zoals mijn moeder al schreef ben ik er al vrij zeker van dat onze Dragana drachtig is en mijn twijfels (voor zover ik die nog had) worden met de dag kleiner eigenlijk.
Dragana eet bar slecht, is inderdaad na de wandeling niet meer vooruit te branden en dergelijke tekenen die mijn moeder al genoemd heeft. 


Ik heb ook het idee dat Dragana gewoon verwend wil worden, wat niet erg onbekend is voor ons. Want haar eigen eten wil ze dus niet eten, maar ze wil wel andere dingen eten. Zo heeft ze vanmiddag een broodje hamburger uit de handen van een meisje uit het pakt gegrist!!?? Stouterik! 


Mijn gedroogde snackjes vinden gretig aftrek bij de jongedame en ook gedroogd vlees wil ze wel. Dat heb ik net even geprobeert of ze dat wel aannam en jawel..  Dat wordt dus vlees drogen voor de vakantie van volgende week, want Dragana gaat met ons mee. Ze is nog nooit uit logeren geweest en ik wil haar nu gewoon liever ook bij me houden. Dat vind ik voor mij prettiger en voor Dragana zelf ook.

Ook merk ik dat ze aanhankelijker is naar mensen toe. En dat is ze eigenlijk nooit echt, ze zal het in ieder geval niet opzoeken, maar nu dus wel. Normaal gaat ze eigenlijk nooit zo op mensen af, maar nu zocht ze in het park  een groepje mensen op die in het gras zaten. (Hoogstwaarschijnlijk wel op zoek naar lekkers, maar het gaat om het idee) Heel apart om mee te maken. 


Dus ja... tekenen genoeg, dus als ze niet drachtig blijkt eet ik mijn schoen op! ;). 
Het is natuurlijk altijd heel spannend als er weer een nestje op komst is,maar dit keer is het voor mij toch wel speciaal. 
Het is voor mij de eerste keer dat een teef die bij mij/ons geboren is een nestje krijgt... mijn 'puppy' krijgt nu zelf puppies. Het lijkt ergens nog maar zo kort geleden dat ze zelf nog een puppy was.

17 juli 2015
Gisteren contact gehad met Corrina over de stand van zaken met betrekking tot de eventuele dracht van Dragana, Corrina is er van 100% van overtuigd dat Dragana drachtig is. Haar tepels worden al wat groter en roze, haar eetlust is beneden peil en ze is niet meer zo snel bereid tot spel, tijdens het wandelen is ze op de heenweg nog enigszins actief maar op de terugweg sukkelt ze zo'n beetje achter Corrina aan.We gaan het afwachten nog 2 weken en dan hebben we zekerheid.

1 juli 2015
Dragana is het zaterdag en zondag probleemloos gedekt. Ik heb afgelopen donderdag de beslissing moeten nemen om niet zelf naar Duitsland te reizen en heb de zaken aan Gertjan en Corrina overgedragen. Het zag er naar uit dat de dekking in het weekend zou plaatsvinden en dan is Gertjan thuis en kon hij samen met Corrina gaan. Het was mij net eventjes te veel om dat hele eind te moeten rijden. Van het aanbod van de eigenaresse van Harley dat we bij hun mochten slapen, hebben we dankbaar gebruik gemaakt. Corrina en Gertjan hebben het heel heel erg leuk gehad en waren heel blij met mijn keuze voor deze bijzonder lieve en vrolijke reu. Over 4 weken weten we meer of alles "geklappt" heeft.

25 juni 2015
Dragana houdt de gemoederen aardig bezig, had ze afgelopen vrijdag een progesteron van 0,5, maandag was die gestegen naar 1,5 en het moet naar 10, dus hebben Corrina en ik besloten haar vanavond (donderdag) nogmaals te laten prikken en dan hebben we vrijdag de uitslag. We hopen dan direkt naar Harley te kunnen vertrekken voor een liaison. Wel merkt Corrina aan Dragana dat ze toegankelijker is naar andere honden, dus ook in haar gedrag zien we vooruitgang richting "willige periode".

22 juni 2015
Dragana is sinds 11 juni loops, Corrina en ik hebben besloten haar te laten dekken, en wel door Huffish American History (Harley) ! Deze reu komt uit Zweden en woont in Duitsland, is op alle fronten qua gezondheid onderzocht en gezond bevonden. Hij is dominant zwart dat wil zeggen dat we met deze reu alleen maar zwarte nakomelingen kunnen verwachten. De lijnen van deze hond heb ik, doordat hij Zweeds gefokt is op de site van de SKK (Zweedse Kennelclub) tot in de 6e generatie kunnen bekijken en heb geen doubleringen qua voorouders van Dragana kunnen vinden. Dus hebben Corrina en ik besloten voor deze reu te gaan. Het contact met zijn eigenaresse verloopt ook naar wens. Vrijdag is er voor t eerst bloed geprikt voor progesteron bepaling de uitslag was nog veel te laag. Vanmiddag is er weer bloed geprikt en we gaan de uitslag morgen horen.

14 April 2015
Het is al een hele poos gleden dat ik wat geschreven is over onze Dragana... dus hierbij een stukje..
Het gaat meer dan prima met onze ' Draak'. Dragana is inmiddels al 2, 5 jaar en een heerlijke jongedame geworden. Voor bekenden is Dragana een zeer uitbundige en vrolijke hond,maar onbekenden daar is ze wat gereserveerder tegen. Ze houdt er niet zo van om zomaar door Jan en alleman aangehaald te worden tenzij zij dat zelf aangeeft te willen. Honden daarentegen is ze eigenlijk altijd vriendelijk tegen en altijd wel in voor een spelletje. Al heeft ze wel voorkeur voor reuen. Dragana heeft dan ook veel vriendjes in het park die haar altijd erg enthousiast komen begroeten. Zelfs tegen ons was Dragana altijd wat gereserveerd als het op aaien aankwam. Ze wilde best bij ons liggen,maar zodra je haar dan aanhaalde vertrok ze. Sinds ze vorig jaar alleen mee is geweest op vakantie is ze daarin veranderd en komt ze zelf ook vaak even een aaitje bij ons halen of even kroelen op de bank. Maar favoriet blijft voor haar: ruige spelletjes spelen! In je mouwen hangen of in je armen is nog steeds een heel leuk spelletje. Maar dat doet ze eigenlijk alleen als ze daarin door ons wordt uitgedaagd. Ze zou een goede pakwerker zijn! Ik schreef al veel eerder dat ze in haar puppytijd ooit eens door een van de buurhonden uit de bosjes was gehaald omdat ze zich daar schuil voor me hield. Sinds die ene dag zijn zij en Dost (zoals de buurhond heet) nog steeds de beste maatjes. Dost  is een reu van nu 5 jaar oud en volgens zijn eigenaresse Christien een echte einzelganger. Speelt eigenlijk met niemand,maar hij en Dragana zijn een ware match gebleken. Het is een waar liefdeskoppeltje. Heel schattig. Christien en ik wandelen ook minstens 1x per dag met de honden en ze kijken dan ook echt naar elkaar uit.


Ook de vriendschap met de Rottweilers in de buurt is sinds de puppytijd blijven bestaan. Toen Dragana ongeveer 8 maanden oud was had een van die teven een nest en daarvan is 1 van de teefjes bij hen gebleven en Dragana en dat teefje, Honey, zijn ook ware vriendinnen. Ook de 2  reuen van deze kennel kan zij bijzonder goed mee overweg. Heel bijzonder om te zien hoe gemoedelijk en vriendelijk ze met elkaar omgaan. Nou ja... soms is Dragana niet heel erg aardig tegen de jongens. Ze laat zich uitgebreid besnuffelen en likken maar als ze het dan genoeg vind snauwt ze ze flink af en dan zie je ze kijken van;' nou ja, ik doe toch niks verkeerd'?? 


Dragana is toen ze ongeveer 9 maanden oud was een weekendje te logeren geweest bij deze Rottweilerkennel die op dat moment bestond uit 6 honden en zelfs de fokker (het zijn mijn overburen) stond er versteld van hoe Dragana integreerde in de roedel. Ze werd door alle 6 gelijk geaccepteerd en kon alles met ze doen.Zelfs onze Lotus is dolenthousiast als ze ze tegenkomt op straat en piept en blaft zelfs als ze ze ziet!? Het leuke is ook wel (vind ik dan) dat deze mensen hebben besloten dat ALS er ooit een andere hond dan een Rottweiler bij komt, dit een Grote Poedel is! Lotus laat zich wel regelmatig op haar kop zitten door Dragana  maar corrigeert haar nauwelijks. Dan kijkt Lotus mij eerder aan van: ' wil je dat mormel uit mijn nek halen?' Als Lotus dan corrigeert is onze Draak niet erg onder de indruk. Maar als Lotus versterking krijgt van Dost dan durft ze wel. Heel apart is dat. Het is een heerlijk stel bij elkaar. 
Corrina

 6 oktober 2013
Gisteren met Dragana naar de show in Zwolle geweest, ze vindt het nog steeds niet echt een feest maar heeft wel haar uiterste best gedaan en samen met Geerke een Uitmuntend 2 verdiend. Ik ben tevreden met dit resultaat, Dragana staat onder de kleur wit ingeschreven en dat is ze niet helemaal ze is iets te donker voor mooi wit en daarom zal ze waarschijnlijk het niet helemaal "redden" op de show. Ze krijgt prachtig mooi verslagen maar haar kleur zal haar parten blijven spelen.

30 aug.2013
Dragana is afgelopen zondag op 25 aug. met mij meegeweest naar de show in Rotterdam, ik had haar in de jeugdklasse (van 9 tot 18 maanden) ingeschreven, ze stond met nog 5 andere teefjes in haar klasse, eigenlijk wel een behoorlijk aantal. Ze stond als laatste in de rij en gedroeg zich ongelooflijk netjes !!! Ze liet zich nog niet met het grootste plezier betasten maar accepteerde het wel, het showen moest ik los doen ik kan haar (nog) niet in stand zetten omdat ze een vervelende ervaring gehad heeft daarmee dus dat moet met moed beleid en trouw getraind worden. Tot nu toe ben ik blij dat ze zich zo heeft laten conditioneren dat ze netjes blijft staan als ik na het lopen halt hou ze zet haar voetjes netjes neer, dus buiktasje om clicker in m'n hand en gaan net als op de training en wat deed ze het goed !!!! Resultaat een U2 ik ben trots !!!

30 juli 2013
Mijn moeder heeft mij gevraagd om een stukje te schrijven over onze Dragana. Wij zijn beide eigenaar van deze heerlijke oudste dochter van Lies. Dragana is geboren uit de eerste dekking tussen Lies en Chivas, een reu uit Zweden. Hoewel mijn moeder lang bleef twijfelen over het al dan niet drachtig zijn van Lies, wist ik het voor de echo eigenlijk al zeker... Lies was drachtig! Stiekem toch wel enigszins gespannen zijn wij op dag 28  van de dracht naar Utrecht gegaan voor een drachtcontrole. Lies bleek inderdaad drachtig. De studenten voelde 1 ampul... Iets is beter dan niets, zullen we maar zeggen. Maar op de echo dachten we er 2 te zien... Ook niet veel  maar het was nu eenmaal niet anders. Later in de dracht een röntgenfoto laten maken en die hielp ons uit de droom...Lies was drachtig van maar 1 pupje!! Na ( meer dan) 63 dagen zijn wij naar de dierenarts geweest om Lies van haar pupje te 'bevrijden'  d.m.v. een keizersnede. Mijn moeder zei nog: “ moet je opletten... is het straks een witte teef!' En jawel.. een witte teef it was! En wat voor 1!!! Ik kwam niet meer bij van het lachen maar wat was ik ook blij dat het pupje het goed deed! Het was een behoorlijk levendige pup die zich na de geboorte behoorlijk van zich liet horen. Ze vond het maar niks... zo in de grote boze wereld ' gekwakt' in een couveuse, zonder moeder! 


We moesten nu nog een naam hebben voor  dit bijzondere meisje. Op een site voor Babynamen kwam ik direct de naam ' Dragana' tegen. Dit is een Slavische meisjesnaam en betekent ' dierbaar/kostbaar'. Nou, dierbaar was ze me al en kostbaar zeker!!! Gezien de kosten voor dekking, reizen naar Zweden etc... Dus dit leek mij wel een goede naam. Mijn moeder moest wel even wennen aan de naam, want hij bleek moeilijk uit te spreken. Maar wij spreken de naam hier in huis uit als 'Dragan-na'. 


Omdat Dragana het enige pupje was en zich van verveling maar gewoonweg leek vol te (vr)eten ben ik met haar zo gauw het kon, het park ingedoken om haar kennis te laten maken met alles wat groeit en bloeit buiten haar eigen vertrouwde omgeving. Dragana toonde zich vol zelfvertrouwen aan de wereld. Zo klein als ze was.. ze was nergens bang voor! Kleine hondjes, grote honden, het maakte Dragana allemaal niet uit! Alles vond ze even leuk. Dragana ontpopte zich in de weken/maanden daarna als een bijzonder vrolijke pup, die graag in is voor een spelletje met andere honden, die ze ook vol zelfvertrouwen tegemoet treed. Wat anderen ook vooral opviel is dat ze behoorlijk gehoorzaam was. Ik kon haar zo uit haar spel halen en meenemen. Of dat ze achter andere honden aanliep...ik kon haar altijd terugroepen! 


Dragana is ook de eerste poedel die ik meemaak die een bijzonder goede eetlust heeft. Ze kon zich op haar bak storten alsof ze dagen niet gegeten had, elke maaltijd weer! Nu ze wat ouder wordt neemt dat gelukkig normalere vormen aan. Dat Dragana zo gek is op voer heb ik mijn voordeel mee gedaan, want ze is daardoor erg goed te trainen. Ze doet (bijna) alles voor voer! Iedereen in het park kent inmiddels onze Dragana en vindt haar leuk! De reuen zijn favoriete speelmaatjes, waarvan een aantal in het bijzonder. Bij ons verderop woont een volwassen reu die ze al kent vanaf dat ze voor het eerst in het park komt en ze worden helemaal uitzinnig als ze elkaar zien! Echt zo schattig! Datzelfde heeft ze ook met een bruine labrador reu en een 5-tal Rottweilers! Rottweilers?? Ja, echt wel! Ik loop geregeld met een meisje wiens ouders Rottweilers fokken en dit vijftal zijn zulke fijne honden! Een van de teven had laatst een nestje en die waren buiten... Onze Dragana mocht gewoon met deze heerlijke wezentjes spelen terwijl moeder erbij liep en deze teef staat er bij de eigenaren om bekent als zeer beschermend naar haar pups toe en niet iedereen zomaar bij haar kroost te willen toelaten. Maar dit was geen enkel probleem! Dat vond ik dan weer heel bijzonder om te zien. Dit zegt in mijn ogen dan weer veel over de verstandhouding tussen onze honden denk ik dan. Ons Draakje (hoe wij haar ook noemen, als koosnaampje) is ook voor het eerst naar show geweest en daar heeft ze het bijzonder goed gedaan voor een eerste keer!! Ik was niet mee, en ik hoorde  maar niks van mijn moeder. Dus ik dacht eigenlijk dat het niet veel was geworden.. MAARRR... Beste pup en 3e in de eindkeuring, ik ben trots! Mijn heerlijke ongeleid projectiel!! Want een ongeleid projectiel is ze bij tijd en wijle.Ze kan ontzettend stuiteren maar wat is ze leuk!! Dat is gelijk wel een valkuil, want daarmee zorgt ze bij mij wel vaak dat ze met dingen ' wegkomt'. Het is een clown eerste klas!


Dragana is nu 10 maanden en volop aan het puberen. Ze probeert graag dingen uit maar uiteindelijk gehoorzaamt ze toch. Dus eigenlijk mag ik helemaal niet klagen. Nog een beetje oefenen met stilstaan en op tafel blijven en dan ben ik meer dan tevredenen!

bottom of page