top of page
Doortje.jpg

Dizzybell's Doortje Dartel

 

Geslacht: teef
geb.datum: 29 november 2003
vader: Dizzybell's Discolo Davide
moeder: Sonyboy's Queen of Darkness

HD-uitslag: A (vrij)

Von Willebrand diseas: vrij (DNA getest)

17 januari 2008

Door in Zweden, ze doet het er goed!

Als je op puppen klikt komt u bij de foto's van het nest van Doortje.

10 juli
Een reutje uit het nest van Doortje hebben we na de wereldshow opgehaald en zal ons reuenteam komen versterken.

17 april
Een mailtje van Gerty de puppen maken het goed. Doortje had wat problemen doordat niet alle nageboortes mee waren gekomen tijdens de bevalling maar de medicijnen hebben wonderen verricht en ook moeder Doortje maakt het goed !!!!!

15 april 's morgen 10.15 uur
Ik bel naar Zweden hoe de nacht is verlopen. Gerty had zich net geïnstalleerd voor de nacht toen ze door gepiep weer naar de werpkist werd geroepen en ja hoor weer een pup, een teefje gezond en wel. De score is hier mee 5 teefjes en 5 reutjes. Doortje maakt het goed en de pupjes zien er gezond en mooi zwart glanzend uit. Ze is tevreden !!!!!

15 april 0.22 uur
Gerty schrijft het zijn 4 teefjes en 5 reutjes geworden, ik ga rustig slapen alles gaat goed daar in Zweden.

14 april 20.48 uur
Er komt een mailtje binnen Doortje is aan het bevallen er zijn 4 teefjes en 3 reutjes geboren.

Hieronder het hoe en waarom "onze" Doortje naar Zweden is gegaan.

26 april
Telefoon; Gerty ze zijn thuis en alles is prima verlopen. Doortje verliest haar geen moment uit het oog, ze is zelfs de trap op gegaan om boven met Gerty en alle honden te gaan slapen. Dit heeft ze hier nog nooit gedaan (trap gelopen).
Gerty vindt haar "lovely" en we zijn zo blij dat woord te horen. We zijn wel nog een beetje verdrietig maar ook tevreden. Doortje gaat het daar geweldig krijgen, veel vrijheid en lieve mensen om zich heen.
Dat is ook wat ze fokken noemen, om wille van .......... afscheid nemen

25 april
Er is een tijd van komen en een tijd van gaan en dat doen ze dan ook, met Doortje !!! Ze stapt zonder te aarzelen in die zo heerlijk naar honden ruikende auto. Paxton en Lisa gaan bij Doortje achterin en voor ik het goed en wel door heb rijdt de auto de straat uit. Dag Doortje !!! Dag lieve Zweedse dames zorg goed voor onze Door, ze is het waard !!!!!

24 april
Lotta moet weer vroeg terug met het vliegtuig naar Zweden en haar moeder Marianne heeft met Jacqueline afgesproken naar de Keukehof te gaan. Iederen is dus weer vroeg op. Bart, Wil en Gerty slapen daarna nog heerlijk uit. Wil leert die dag zoveel bij over honden, showen, bloedlijnen enz. enz.


Wil kan ook in alle rust haar verhaal over Doortje kwijt, de gebruiksaanwijzing, als het niet gaat wil ze haar terug en ga zo maar door. De papieren worden uitgewisseld en Doortje toont voor de eerste keer interesse en genegenheid voor die vreemde mevrouw.

23 april
's Morgens om 5.45 uur op om te gaan showen in Leiden, wat een gezellige drukte heerst  er op de Korhoenlaan in Almere. Honden eten, uitlaten, kopje thee voor de dames en daar gaan we. Inge haalt Geerke op, want die gaat onze honden showen. We ontmoeten elkaar bij de Shell in Muiden.


Doortje laat zich van haar beste kant zien op de show en Charlotte en zij verdienen alle 2 een U. Gerty haar dwerg wordt BOB ze is tevreden. Paxton krijgt U2 en reserve CACIB en Lisa een U. Doortje gedraagt zich nog steeds gereserveerd naar Gerty, maar we laten haar toch door de dierenarts controleren en het paspoort aftekenen voor export naar Zweden. Het komt nu wel erg dicht bij !!!!
's Avonds hebben we een heel gezellige avond met ons Zweedse bezoek, Catharine, Ienske Niekerk en haar zus Jacqueline.

 

22 april
De telefoon gaat: ze zijn al met de auto in Almere en willen weten hoe ze precies in huize van der Valk komen. Ik vind het een prestatie, 73 jaar en helemaal komen rijden vanuit Zweden naar Nederland om te showen en naar een teefje van ons te kijken of ze geschikt is om mee te gaan naar Zweden. Gerty is zo nieuwsgierig om Doortje te zien dat ze haar een beetje overvalt waardoor Door iets over zich heeft wie ben jij en wat doe je hier ???

21 april
We krijgen het benauwd nog geen uitslag van het bloed, we gaan bellen naar het laboratorium in Brussel. De test is goed maar de papieren liggen nog in Brussel. 
Goede raad is duur. Overleg.
Test wordt vrijdag's door een neef van Wil opgehaald in Brussel.

6 april
Precies de 120ste dag laten we haar bloed testen.

Eind maart 2005 krijgen we telefoon uit Zweden, Gerty Steffenburg van de Poedelkennel Caroline's wil naar Nederland komen om haar honden te showen en is op zoek naar een teefje. Gerty is een van de meest ervaren en gewaardeerde poedelfokkers in Zweden. Haar kennis van honden en de poedel in het algemeen is uitzonderlijk te noemen.
Wij hebben weliswaar een nest, maar de teefjes zijn al besproken.


Na intern overleg, bieden we haar Doortje aan. Doortje voelt zich niet altijd even gelukkig in de roedel van huize van der Valk. Het zou voor Doortje fijn en voor ons een eer zijn haar onder te kunnen brengen bij Caroline's. Ze zal het daar goed krijgen. De honden leven allemaal net als bij ons normaal in huis en ze hebben een iets minder temperamentvol karakter. Ze zal daar geshowd worden en als er daarna met haar gefokt wordt, krijgen wij een pup terug.


Na veel heen en weer telefoneren, stambomen en foto's bekijken, besluiten we Doortje's heupen te laten röntgenen. De eerste stap is gezet. De uitslag komt binnen, A dat is geweldig. Gerty gebeld en ze is helemaal verrukt en zeer benieuwd haar te zien.
Gerty schrijft in voor de show in Leiden op 23 april en ze komt met haar handler Lotta, diens moeder Marianne en 3 honden bij ons logeren. 


Nu nog de bloedtest voor export naar Zweden, die mag pas 120 dagen na de Rabies inenting. 

 

November 2004
Doortje wordt eind deze maand 1 jaar en op de dag voor haar verjaardag gaat ze naar de Winner en zal daar voor de eerste keer worden geshowd. Degene die haar showt is Geerke Eggenhuis die als Juniorhandler al heel wat heeft gepresteerd (vorige jaar derde van Nederland). Doortje is op de leeftijd van 9 maanden loops geweest. Ze traint graag met Geerke voor de show en met obedience doet ze haar uiterste best voor Wil.


Al met al gaat het met Doortje uitstekend ze is een heel fijne hond met een prima karakter af en toe een beetjes stiekum, maar soms gewoon openlijk ondeugend. Als ze buiten komt om uit gelaten te worden, maakt ze als het even kan luid blaffend haar aanwezigheid bekend. Iets wat andere eigenaren van honden die toevallig in de buurt zijn niet zo prettig vinden, maar ze is volkomen ongevaarlijk !!!!

Doortje is in veel opzichten een dochter van Eloïse. Elegant en een zacht en lief karakter.
De uitstraling die ze nu heeft is om verliefd op te worden. Ze heeft een mooi gangwerk ze dartelt echt door het leven.
Ze gaat ons team versterken en in de loop van tijd zal ik haar uitbrengen op show.
Van de resultaten worden jullie op de hoogte gehouden.

Haar eerste trainingen heeft ze er al op zitten en ze vindt het erg leuk.

Het onderhoud van haar vacht vergt wel veel tijd en aandacht, maar dat is hopelijk de moeite waard. Van de overdreven hoofdtooien ben ik afgestapt mijn honden show ik allemaal met een "normale" kuif zonder al dat gedoe met spuitbussen e.d. Hopenlijk wordt dit ook door de keurmeesters gewaardeerd. We wachten maar af.

bottom of page