top of page
Dolores.jpg

Dizzybell's Design Dolores

geboortedatum: 12-08-2005
geslacht: teef 
vader: Champion Sisterhood Tom Tom
moeder: Sonyboy's Queen of Darkness
kleur: zwart met daaronder geel/apricot/rood/bruin.

PRA: (voorlopig) vrij
HD: A (vrij)
vWD: vrij
SA: clear (november 2009)

30 augustus 2011
Doortje is ook met pensioen na 2 nesten is het genoeg geweest uit haar laatste nest hebben we 3 puppen aangehouden, 2 licht apricots, Lilly het teefje woont bij Catharina en Romeo de reu woont bij Liesbeth. Tinka het zwarte teefje woont samen met haar moeder bij Jeannette en Peter en hun gezin. Als alles volgens plan verloopt zal Tinka zeker nog wel ingezet worden voor de fokerij en de 2 apricots zeker !!!!

22 maart
Hoi Wil, 
Hoe is het bij jullie? Groeit Lotus nog gestaag door? Nou, Doortje gaat iets langzamer heb ik het idee. Gelukkig maar, ze wordt wel steeds trager en ik heb zelfs het idee dat ze minder trek heeft. Er blijft  zelfs af en toe wat eten in haar bak zitten. Alleen brokjes hoor, het puppy-voer wordt er vakkundig uitgepitst. Heb net weer haar omvang gemeten ; was hij vorige week maandag nog 67 cm ,nu (een kleine week later) 71 cm ! Van boven af gezien lijkt het nog of iets van een taille heeft, maar van opzij valt vooral haar enorme hangbuik op. Zoals ook een zwangere vrouw anders op een stoel ploft, zo gaat Doortje nu ook op een andere manier zitten, wij moeten er best om lachen, die overeenkomsten tussen mens en hond. Zoals ze nu op de bank “klimt” : ze heeft nog net geen takeltje nodig maar kan een  “kontje “goed gebruiken .Twee weken geleden ging dat nog vrij soepeltjes.


Ik bedacht me vandaag dat het onderhand tijd wordt om te gaan temperaturen. Hoewel ze ons daar de vorige keer aardig mee om de tuin heeft kunnen leiden. Toen hadden wij niet in de gaten dat de bevalling in ging zetten omdat  haar temperatuur niet echt duidelijk zakte…..Hopelijk hebben we nu meer ervaring.


Vergeet ik bijna te zeggen dat we de PUPS GEVOELD hebben dit weekend. Ze vindt het niet fijn dat we haar buik betasten en spant dan steeds haar buik. Iets voelen van de pups is dan niet meer mogelijk. Nu lag ze heerlijk naast me op de bank en ik had al die tijd mijn hand op haar buik liggen. Opeens voelde ik het !  Wat een gefrummel, joh. Echt mooi !! 


Groetjes Jeannette

 17 maart
Gisteren de werpkist, de kruiken en heel veel vetbedjes in Roosendaal gebracht voor de aanstaande bevalling. Dolores zag er prima uit, lekker dik dat wel, ze is vandaag gewogen en in totaal 5 kg. aangekomen. Lotus en Dolores doen niet heel veel voor elkaar onder en het is moeilijk vergelijken want Lotus is beduidend groter dan Dolores. Dolores zal vrijdag ook nog voor de bevalling in bad gestopt worden, geschoren en geknipt worden zodat ze lekker schoon en fris aan haar bevalling kan beginnen.  We gaan afwachten wat ons zowel in Roosendaal als in Almere te wachten staat.

12 maart
Hieronder een update over  de zwangerschap van Doortje.
Nou ze groeit  gestaag door. Zo’n 2 weken geleden  heb ik voor het eerst haar buik gemeten 4 weken ná de dekking was ze 54 cm. 5 weken ná de dekking 56,5 en een week later ……65  !!!! cm. Wil… waar groeit dat naar toe ?!?!
Ik vraag me nog even af, “heb ik wel goed gemeten? maar bij Doortje is het zo gemakkelijk. Ze heeft nl een navelbreukje wat nu een enorme vetbult is geworden en dat houd ik als meetpunt aan. Toen ik vanmorgen op het punt stond om te gaan werken, zat  ze me aan te kijken in de keuken (lees.. schooien!!) en zei ik nog tegen Juliëtte, “moet je kijken joh, die buik ligt gewoon op de grond !”  Het is (of lijkt het nou maar zo) net  of ze veel dikker is dan de vorige keer. Bij de dierenarts woog ze de laatste keer, toen de echo werd gemaakt 24 kilo, nu op de weegschaal thuis, al wiebelend kwamen uit op een gemiddelde van 28 kilo Ze heeft de hele dag honger, ze groeit als een gek en nou moet ik ze ook nog extra eten gaan geven ?!?! Die moet na de bevalling echt gaan sonja bakkeren ! (net als de baasjes… )  
Verder is ze lui, ligt de hele dag te slapen (broeden noemen wij dat) en is buiten nu al niet meer vooruit te branden. (lijkt wel bejaard) Ze vind dat ONZE bank nu van HAAR is en heeft nog steeds de hele dag HONGER !!
We zijn zo benieuwd naar het aantal pups, we twijfelen nu af en toe wel of de dierenarts het goed heeft gezien, EN zijn ook erg nieuwsgierig of ze meerdere kleurtjes samen met Pito heeft gecreëerd. Kitty en Juliëtte hopen op meer dan 6 ä 7, Flair vind 2 meer dan genoeg!

27 febrari 2010
Jeannette heeft afgelopen donderdagmiddag gebeld met de mededeling dat er 6 of 7 puppies op de echo te zien waren. We verwachten nu officieel van 2 teven puppies !!!

23 februari 2010
Al een beetje door je verkoudheid heen? Hopelijk ben je ver genoeg van Catharina vandaan gebleven en is ze niet ziek geworden van je gesnotter.


Jij dacht een signaal gezien te hebben bij Lotus dat ze drachtig was, nou ik ook hoor !!
Niet het slijmerig spul, maar het gedrag van Doortje veranderd. Ze is nóg aanhankelijker dan ze normaal is en loopt en zit waar ik loop en zit. Vanavond wist ik het zeker hoor. Ze is in VERWACHTING !!


De hele avond was ze ons al aan het aanstaren, zat ze pal voor de tv, of lag ze met haar hoofd op onze voeten, benen of handen. Tot ze op een bepaald moment zich tussen de bank en tafel door wilde wringen en ze daardoor ook nog langs/om het deurtje van de bench en over mijn benen wilde/moest. Toen ik het deurtje van bench voor haar opzij deed zodat ze er gemakkelijker langs kon en zei “kom maar”  stapte zo de bank op en plofte neer. Dit terwijl ze nooit op de bank mag !! (en het ook nooit doet)Toen ze de vorige keer drachtig was hebben we haar wel toegelaten op de bank te liggen en ik vermoed dat ze denkt dat het nu ook weer wel mag. 
Ook zag ik (heb haar net geknipt en geschoren) dat haar tepels 2 keer zo groot zijn en ik vind eigenlijk dat haar buik strakker staat (alsof ze een flinke bak vlees heeft weggewerkt)  terwijl ze al weer twee dagen nauwelijks heeft gegeten… Ze staat de hele dag te schooien maar eet niks. Ze wil alleen maar menseneten, kaas, brood, sla, komkommer, broccolistronken, alles waar ik mee bezig ben, maar haar brokken ? ho maar !!


Dus volgens mij is het raak ! goed raak ! 


Volgende week, donderdag a.s., heb ik een afspraak. We gaan toch proberen om een echo te maken. Ik wil een beetje voorbereid zijn op de hoeveelheid…. Volgens de meiden worden het er 14 !


ENNN blijven we er met een paar zitten, die dan bij ons blijven wonen natuurlijk. HAHAHa 
Donderdag weten we meer ! 


Groetjes aan Bart (en Catharina)


28 januari 2010
Pito heeft vandaag wederom z'n beste beentje, nou ja beentje, voorgezet en Dolores gedekt. Ze hebben 30 minuten gekoppeld gestaan, arme ruggen van ons en voor de rest was het een dekking volgens het boekje. Nu duimen voor een goede bevruchting en over 4 weken weten we of ze drachtig is.

27 januari 2010
Vandaag heeft Dolores zich op de haar onvolprezen manier door Pito laten dekken. Ik zag het in het begin niet zitten want ze bleef maar piepen en wegspringen zodra hij maar een poot op haar flank legde waarop Pito iets over zich had nou dan maar niet, terwijl de dierenarts gezegd had dat de dag juist was, twijfelde ik ontzettend het was op z'n gunstigst uitgerekend de 9e dag van de loopsheid, dus erg vroeg. Ze wilde wel spelen maar daar bleef het ook bij. Binnen, buiten en maar happen en dollen maar niet stil staan en staart opzij, ho maar.
Na ongeveer een uur van kennismaken en acclamatiseren bleef ze stil staan, liet zich likken en daar was de staartreflex. Ik met die 2 naar buiten, daar heb ik Pito kunnen overtuigen dat dit Dolores is en dat het met deze dame zo gaat en niet anders. Pito liet zich graag overtuigen en besprong haar, prikte in 1 keer raak en klaar was kees, nou ja Pito, ze bleven 25 minuten gekoppeld staan, dus al met al een perfecte dekking. Morgen gaan we terug voor een herkansing want we willen als het kan graag een gemengd nest en hoe meer eitjes er bevrucht worden, hoe hoger de kans op de verschillende kleuren !!!!

26 januari 2010
Afgelopen dinsdag gaat de telefoon, Jeannette meldt dat Dolores "eindelijk" loops geworden is, ze gaan maandag voor het bepalen van het progesteron naar de dierenarts en dan hebben we wel weer contact. Gisteren een mailtje ontvangen dat "het" gestegen is tot 3,5 (het moet naar 10) en ze gezien het verloop bij de vorige keer morgen weer terug moet komen om bloed te prikken. Vanochtend gaat de telefoon het progesteron is gestegen naar 6,8 dus morgen al op pad voor de dekking !!!! Vanavond Lisette op de hoogte gebracht van onze komst, ze was Pito net aan het baden dus Dolores treft het die krijgt een mooie schone echtgenoot morgen !!!!
Wordt vervolgd ........

17 november 2009
We hebben Dolores laten testen of ze onder haar zwarte vacht nog andere kleuren draagt en de uitslag hiervan is dat ze het gen voor geel/apricot/rood en bruin draagt. We hebben een reu (Auldaviam Sparks Will Fly) gevonden die uit een zwart/apricot combinatie komt, hij is dus zwart maar draagt het gen voor apricot/rood en die gaan we voor het 2e nestje van Doortje gebruiken. Ze zal dec./jan., als ze loops is, gedekt worden door deze reu in de hoop dat we een gemengd (diverse kleurtjes) nest krijgen.

3 september 2008
Dolores moet altijd even nadenken als je haar Dolores noemt, want in ons gezin heet ze Doortje. Ze kwam met 7 weken in huis en is -hoewel zwart- een gouden hond voor ons. Doortje is altijd blij en vrolijk. Het leven vind ze een groot feest. Haar staart wuift een groot deel van de dag. Ze vindt alle grote en kleine mensen onvoorwaardelijk leuk, maar als verstandige meid kijkt ze soms bij mannen even de kat uit de boom. Iedereen mag haar aaien en knuffelen, waarna ze meteen op zoek gaat naar iets om mee te spelen. Ze snapt maar niets van andere honden die niet willen spelen of soms wel eens een grauw of snauw naar haar geven. Wij snappen dat wel, want je zult als terrier maar eens zo'n gek zwart beest als een berggeit of gazelle op je af zien komen ! In het bos of op het strand is ze niet vies van een plas water. Ze pikt ze allemaal mee, groot en klein, diep en liefst vol modder. Aan het strand is het apporteren van flesjes gevuld met zand een groot feest. Hoe verder de zee in hoe leuker. Erg charmant ziet ze er dan niet uit, maar de lol straalt er wel van af !Met Doortje hebben we een puppycursus en een beginnerscursus gehoorzaamheid gedaan. Met de clicker en een brokje kregen we haar snel veel bijgebracht. Ze luistert goed (behalve wanneer ze met een groep andere honden aan het spelen is). Ze is snel van begrip, maar vaak ook denken we dat er onder al dat zwart toch aardig wat blond moet zitten. Soms vermoeden we dat ze dingen bewust niet wil begrijpen....
Doortje bewaakt de roedel in huis onopvallend: ze doet het maar dat heb je vaak niet in de gaten. Het blijft bij een oren-gespits of een onderdrukt blafje dat aangeeft dat er iets of iemand is. Natuurlijk komt ze dan steevast bij je zitten. Want de baas is sterk, nietwaar? Pas als we zeggen: "Wat is dat?" barst ze los en gaat ze kijken. Dat doet ze trouwens consequent als we dat zeggen..... Zelfs op een ander moment of op een andere plek en als er helemaal niks aan de hand is.

Familie Veeke

17 augustus 2008
Afgelopen vrijdag een mailtje van Jeannette gekregen Dolores is loops. Zij zal deze loopsheid gedekt worden door Diesel. Ze hebben een paar weken geleden kennis gemaakt met elkaar en konden het zeker tijdens de wandeling uitstekend met elkaar vinden. Diesel is een zoon van Dascha en Jonne en een broer van Dauphine. Toen ik deze pup terug zag na ruim 1 jaar, was ik zeer enthousiast over deze hond. Hij ziet er geweldig uit en heeft een heerlijk karakter. Ik heb toen de familie Roovers gevraagd of zij hem voor een dekking wilde geven. Nou dat was tegen geen dovemans oren gezegd, ze waren zeer enthousiast en hun dochter die binnenkort gaat trouwen heeft al een reu besteld uit deze leuke combinatie.

De heupen van Diesel zijn: HD A en de PRA uitslag: (voorlopig) vrij

Dolores is op verschillende shows geweest en heeft daar altijd een Uitmuntend gekregen dus niet alleen wij zijn zeer tevreden met deze teef maar ook de keurmeesters vinden haar "kampioenwaardig". De familie Veeke kon het jammer genoeg, door omstandigheden, niet langer volhouden om deze "wildebras" in showvacht te houden vandaar dat ze verder niet geshowd is. 

30 oktober 2006
Dolores heeft een U4 gekregen op de show in Utrecht. Ze kreeg een uitstekende beoordeling van de keurmeester. We zijn heel tevreden met deze uitslag, zeker voor een teef die de eerste keer op show verschijnt met al dat gekam, geborstel, gefrunnik en lakgespuit ze heeft het allemaal moeten ondergaan en wilde daarna ook nog geshowd worden door Geerke die ze verder nooit ziet. Complimenten voor de familie Veeke die deze teef als gezin toch een prima basis heeft gegeven om op de show te acteren zoals ze gedaan heeft. Richard bedankt voor het knipwerk.

Dolores is een kind van Eloïse en Tom Tom, hiervoor zijn Wil en Inge destijds helemaal afgereisd naar Finland en het resultaat mag er zijn !!!


Dolores is in huis bij de Familie Veeke-de Bruyn en Wil is mede-eigenaar. Dolores zal op 29 oktober voor het eerst geshowd worden in Utrecht.

Dolores is op de familiedag 2006 tijdens de knipdemo geknipt door Richard Burg.
De foto's zijn gemaakt door www.hondenopdefoto.nl

bottom of page