top of page
Diva3.jpg

Dizzybell's Delirious Dancer (Diva)

teef
geb.datum: 26 maart 2010
vader: Caro-Line's Cabbala Caerphilly 

moeder:  Lotus 


2009: Luxemburgs Jeugdkampioen 
2009: Nederlands Jeugdkampioen
2009: REC Junior Champion
2009: Winner 2009
2010: Nederlands Kampioen
2008: Nederlands Jeugdkampioen
2009: Clubwinner 2009
2010: Nederlands Kampioen
2011: Belgisch Kampioen

HD-uitslag: A (vrij)
PRA: vrij (voorlopig) 
Von Willebrand Disease: Vrij (DNA geteste ouders)

Pedigree
HD uitslag

25 juni 2013
De temperatuur van Diva was vanmiddag vergeleken met de vorige dagen 0,9 graad gedaald, je kan aan alles merken dat de bevalling aanstaande is. Ze eet bijna niet meer, heeft tijdens de wandeling haar darmen leeggemaakt en slaapt veel en is af en toe wat onrustig maar nog niet zo erg dat ik paraat moet staan met kruiken en handdoeken enz. We hebben nog wel even denk ik.

24 juni 2013
Alles is nog rustig in huize Dizzybells de temperatuur van Diva zakt al wel iets maar nog niet voldoende dus de bevalling zal nog wel even op zich laten wachten. We tellen vandaag de 60ste dag van de dracht dus het gaat er om spannen. Haar taille was nog weer 4 cm gegroeid dus ook dat gaat nog steeds door. Haar poot laat ze nog niet graag met rust dus dan maar de kap om is niet anders.

21 juni 2013
De laatste week van de dracht is voor Diva ingegaan, vanmorgen wilde ze de auto niet uitkomen voor de wandeling in het bos, ik moest haar aan de halsband de eerste 100 meter meenemen en daarna ging ze van de wandeling genieten maar traag er kon een drafje af maar harder lopen zat er echt niet in !!! 


Gisteren zijn we nog bij de dierenarts geweest want onze "Diva" vindt dat ze aan een plek op haar elleoog moet likken en geeft dat onder geen beding op, dus goede raad was duur, naar de dierenarts. Ze moet een kap om, arme Diva, maar gelukkig niet de hele dag als ik haar ingesmeerd heb dan moet ze die kap voor 2 uurtjes op zodat ze de creme niet van die plek kan likken en ze heeft een kuurtje van 5 dagen antbiotica gekregen niet leuk maar het is niet anders. Toen we bij de dierenarts waren heb ik haar meteen maar even gewogen en ze is 5,5 kg. aagekomen, haar taille is op dit moment 72 cm. of mijn voorspelling van 7 puppy's uit gaat komen vermoed ik inmiddels niet maar we gaan het afwachten. Vandaag ga ik de werpkist neerzetten en vanaf morgen ga ik haar ook 3 keer per dag temperaturen om in de gaten te houden of de temperatuur daalt want dan zou de bevalling aanstaande zijn. Het worden spannende dagen in huize Dizzybell's.

10 juni 2013
De taille van Diva is weer met ruim 4 cm toegenomen !!! Ze maakt het goed, eet voor 2 en wordt met de dag waakser en allerter om "vreemden" buiten de deur te houden. Vandaag ook besloten, omdat het de eerste keer is dat er puppy's in mijn nieuwe huis geboren worden, dit te laten plaatsvinden in de huiskamer, dat is de meest rustige plek, daar gaan we dan ook over een dag of 10 de werpkist neerzetten en kan ik na de bevalling op de bank bij haar slapen.

4 juni 2013
Vorige week dinsdag Diva's taille gemeten en vanavond weer het verschil: ruim 4 cm. ons zwangere meisje groeit goed !!! Ze eet mij ook de oren van het hoofd en is nog ietsje trager met de wandeling als voor 10 dagen terug. Vanavond is ze na een jachtpartijtje samen met Dimphy ook maar gewoon naar de auto gelopen en is daar gaan zitten blaffen zo van; komen jullie ik wil nu wel naar huis !!!

31 mei 2013
Ik begin er aardig in te geloven dat "onze" Diva drachtig is, ze is tijdens de wandeling niet zo vlot meer blijft meer in de buurt, de reuen vinden dat ze erg lekker ruikt, ze verliest ook wat slijm uit haar vulva, d'r tepels zijn wat rozer van kleur en ze eet alsof ze in geen weken wat gehad heeft, ze beet mij zelfs afgelopen week in mn vinger omdat ik Dimphy die naast haar zat iets wilde geven en zij vond dat zij het krijgen moest. D'r buik is ook wat dikker en strakker al met al tekenen dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat er over 4 weken puppy's in huize Dizzybells geboren gaan worden. Volgende week zal het zeker nog duidelijker zijn nog even afwachten !!!

25 april 2013
Diva is vanavond gedekt door Curlfinch Zhivago. Ik was gisteren al bij de reu geweest maar dat verliep nog niet echt succesvol maar vandaag is de dekking geslaagd. Het is redelijk vroeg in de loopsheid maar voor mij was er geen twijfel ze liep vandaag tegen PinPin te piepen en te janken zodat ik besloten heb ze sinds vanmiddag gescheiden, het werd een beetje te erg dat "gedoe" tussen PinPin, TomTom en Diva dus de bokken van de geiten gescheiden zal binnenkort ook wel moeten want ik verwacht Philippa vandaag of morgen toch ook wel loops. Nu afwachten of deze dekking resulteert in een prachtig nestje zwarte puppy's.

16 april 2013
Vandaag is Diva loops geworden en ik heb besloten om haar te laten dekken. Mijn keus van de reu is gevallen op Curlfinch Zhivago (Gio), beide honden hebben HD vrije heupen de ogen van Zhivago zijn al getest op PRA en vrij. Met Diva ga ik deze week voor de ogentest naar Amsterdam. Beiden honden zijn vrij van Von Willebrand Disease doordat de ouders genetisch vrij getest zijn.
Diva is onderwijl op verschillende shows geweest met goede resultaten, 1 keer beste teef en diverse U'tjes. Door mijn verhuizing en de stress die dat hoe dan ook toch met zich meegebrengt, is haar vacht in een mindere conditie geraakt daarom heb ik besloten om haar kort te maken en te stoppen met showen. 
Inmiddels heb ik een fotoalbum gemaakt met daarin foto's van Gio en van Diva plus al wat uitslagen van de gezondheidonderzoeken en het stamboom van Diva.

26 augustus 2012
Diva is vandaag voor het eerst met mij meegeweest naar de show in Ahoy, Rotterdam. Ze is resereve beste teef geworden. Je kan de filmpjes op onderstaande links bekijken.
Diva 2e openklasse en resereve beste teef

23 juli 2012
Eindelijk de moed gevat en de tijd genomen om Diva op de site te zetten. Diva was mij in het nest wel opgevallen maar mijn angst dat ze te groot zou worden deed mij besluiten haar aan Annie en Bennie te verkopen. Zij wilden graag een grote teef en troffen het met Diva bijzonder goed. De vele mailtjes die ik van Annie over Diva heb gekregen zijn alleen maar loftuitingen over "haar" Diva. Annie en Bennie werden ware Dizzybell's fans en kwamen bij vele shows ons supporteren. Door tragische omstandigheden is er een eind aan beide levens gekomen en is Diva terug op het Dizzybells nest. Aankomende show van Rotterdam ga ik haar voor 't eerst showen. Ik hoop dat we nog veel van deze dochter van Lotus en Phillip gaan horen.

bottom of page