top of page
dimphy_1.jpg

Dizzybell's Dauphine Dimphy

geb.datum: 23 maart 2011
vader: Caro-Line's Cabbala Caerphilly
moeder: Dizzybell's Dauphine Daylight

HD-uitslag: A
PRA: vrij (voorlopig jan. 2014)

Von Willebrand Diseae: vrij (dna vrij geteste ouders)

2012: Nederlands Jeugdkampioen 

maandag 21 juni 2015
Dimphy is zaterdag 13 juni door haar nieuwe eigenaars opgehaald. Ze had het weekend daarvoor al kennis gemaakt met ze en nu was het zover. Toen Lous en haar dochter Marloes hier waren was Dimphy heel aanhalig naar ze, maar toen het moment van afscheid daar was en ze mee moest in de auto keek zij mij aan met die witte randjes om haar ogen en een blik van ............. waar ga ik naar toe ??? Wat een akelig lastig moment maar wat gun ik haar dit nieuwe thuis, ook al begreep zij het op dat moment zeker niet. Afgelopen zaterdag kreeg ik bericht dat het heel goed gaat met Dimph, ze is al mee geweest naar behendigheidsles en heeft kennis gemaakt met de andere honden van Marloes, ook is er al gewandeld in het bos. Ze is inmiddels helemaal bij de dierenarts onderzocht en volledig gezond verklaard. Ik ga haar missen maar weet dat ze het zoveel beter krijgt bij Lous, afscheid nemen is zwaar maar in de wetenschap dat het beter is voor haar heb ik er vrede mee. Ik wens Lous en haar dochter heel veel plezier met en van onze "jachtpoedel".

maandag 25 mei 2015
Nadat is gebleken dat er een zusje van Dimphy en een kind van Dimphy die ziekte van Addison hebben. Heb ik met pijn in mijn hart besloten om met de lijn van Dimphy te stoppen. Dimphy is zelf een kerngezonde hond.
Voor Dimphy gaan we een goed tehuis proberen te vinden, waar ze meer "te doen" heeft dan hier. Dimphy is een hondje wat best wat uitdaging in haar leven kan gebruiken en alleen al meer aandacht zou voor haar al een grote verbetering zijn.Hier moet ze die aandacht toch met 5 andere honden delen en dat valt voor haar niet altijd mee. Hieronder staat alle informatie van haar, haar moeder is Dauphine en haar vader is Phillip, oma is Dascha en haar opa is Jonne. Je kan dus genoeg informatie op de website over haar voorgeschiedenis vinden. Bij interesse mag je bellen of via contactformulier contact opnemen.

woensdag 23 maart 2014
Vandaag met Dimphy voor drachtcontrole in Utrecht geweest en ze is drachtig !!!
 

24 juni 2012
Net terug van een hele regenachtige en natte show van KC Uden, waar Dimphy haar laatste puntje voor het NJK (Nederlands Jeugdkampioenschap) behaald heeft. Tevens werd ze voor de 2e keer beste teef, niet zoveel concurrentie als de vorige show maar desondanks niet minder trots er zijn meerdere keurmeester gecharmeerd van deze heerlijk ondeugende, kleine grote poedel van ons !!! Dank aan de organisatie dat we vanwege de extreme regenval eerder naar huis mochten.

13 juni 2012
Afgelopen weekend heeft Dimphy op de show in Hulten haar 2e Utje gehaald voor het Nederlands Jeugdkampioenschap en haar eerste CAC. Ze stond eerst in de jeugdklasse met 6 teefjes waar ze van won en daarna moest ze tegen de mooiste uit de tussen- open- en kampioensklasse lopen en ze WON, we zijn zo trots op dit kleine meisje van Dauphine enPhillip.

9 april 2012
Vandaag met Dimphy naar de show in Leeuwarden geweest en daar heeft zij haar eerste U1 behaald in de jeugdklasse waarin ze met 4 andere teven vertegenwoordigd was,  tevens werd ze reserve beste reef, een prima resultaat waar Geerke en ik dan ook heel trots op zijn. Dit kind van Dauphine en Phillip wat op een leeftijd van 5 maanden wat onzeker de wereld in keek ontpopt zich tot een dame die weet wat ze wil en ongelooflijk trainbaar is, ze doet niet liever dan werken, op haar achterpoten lopen, oveer je rug springen, showen, volgen, behendigheid het is allemaal geen probleem voor haar ze doet het met een gedrevenheid waar we allemaal versteld van staan. Kortom een heerlijke hond en een prima vertegenwoordigster van mijn fokkerij !!!! Ik ben trots op haar en de familie Verhoef, waar haar moeder woont en zij geboren is niet minder zij zijn als ware supporters met z'n 3en naar de show in Leeuwarden gekomen om ons aan te moedigen. Het was een heerlijke dag ik heb genoten !!

21 december 2011
Dimphy, de jongste van de teefjes is gisteren loops geworden, Pippa was er net vanaf en nu zij, arme Pavlov die moet er maar mee omgaan al die lekker ruikende teven.

23 november 2011
Naar aanleiding van de foto's die we hebben laten maken op de clubmatch (KCM) van de poedelclub (NPC), eindelijk de tijd genomen om de pagina van Dimphy op de site te zetten. Op diezelfde clubmatch heeft Dimphy haar beste beentje voorgezet en is beste puppyteef geworden daarna beste puppy en toen ook nog best in show puppy. Al met al een geweldig resultaat !!!

Toen we de naam Dimphy hadden gekozen voor dit bijdehante dametje heb ik Catharina gevraagd voor mij op te zoeken wat de naam eigenlijk betekende en zij schreef mij het volgende:


Hoi Wil, ik heb de naam opgezocht in mijn namenboek, het wordt op heel verschillende manieren geschreven. 


Dit staat in mijn namenboek: 


Dymfna [v] Engels. Een van oorsprong Ierse naam waarvan de oorsprong onzeker is. De naam is in Vlaanderen bekend geworden door de Ierse heilige Dymfna, die op de vlucht voor haar vader, een koning, in België belandde en daar door de handlangers van haar vader werd gedood. Dan volgen nog verschillende spellingswijzen. Nou Kun je in ieder geval vertellen dat je een heilige vernoemd hebt. Misschien wordt het wel een heilig boontje. Je weet maar nooit!!

bottom of page