top of page
dibbah_edited.jpg

Dizzybell's Dibah Queen of Darkness (Dibah)


geb.datum:                         26 aug 2015
geslacht:                            Teef
vader:                                 Huffish American History
moeder:                             Dizzybell's Draqueen Dragana
kleur:                                  Zwart

Hd-uitslag:                         
PRA:                                  
NE:                                    Vrij (DNA geteste ouders) 
von Willebrand Disease:    Vrij (DNA geteste ouders)

Woensdag 25 mei 2016
Het wordt tijd om de jongste jongedame aan jullie voor te stellen:

Dizzybell's Dibah Queen of Darkness, roepnaam Dibah.

 

Zij is geboren op 26 Augustus 2015 en de enige dochter uit het eerste nestje van Dragana (en Harley).


De eerste week was onze Dibah een beetje een 'zorgenkindje'omdat ze wel heel ienimini klein was voor een grote Poedelpup. Zij woog slechts 166 gram. Zij had 5 broers die (veel) groter waren dan zij en mijn moeder was bang dat ze te weinig aan bod zou komen om te drinken, dus moest ik haar extra in de gaten houden. Niets was minder waar. De kleine 'muis' wurmde zich gewoon tussen haar broers door om te kunnen drinken. Dibah bleek ook behoorlijk wat pit te hebben en je kon goed merken dat ze alleen maar broers had om mee te spelen, want ze stond goed haar 'mannetje' tussen de jongens.

Dibah is nu bijna 9 maanden en al vanaf heel jong merkte ik dat zij erg op mij gericht is, iets wat ze ook op de puppycursus opviel. In tegenstelling tot haar moeder kan ik haar dus goed trainen op stemgebruik en mijn eigen persoon. Dat ze daarbij ook nog een snoepje krijgt is voor Dibah alleen maar bonus. Dibah is ook geen allemansvriend(in). Bekijkt eerst wat voor vlees ze in de kuip heeft voordat ze besluit of ze iemand leuk vind.

Dibah is heel sociaal naar andere honden toe, maar af en toe voor kleine hondjes of pupjes nog een beetje lomp. Ze is dan ook gewend om met grote Rottweilers te spelen. Mijn kleine dame krijgt bijna moeiteloos een volwassen reu van ruim 45 kilo binnen 2 minuten op zijn rug en vervolgens er zelf bovenop te duiken. 

Over een paar weken ga ik voor het eerst met haar naar een show, de kampioensclubmatch van de poedelclub. Ik ben heel benieuwd hoe ze dat vindt, we zijn al druk aan het oefenen.

bottom of page