top of page

Dizzybell’s Demi Moore (Demi)

 

geb.datum:                        3-3-2021

geslacht:                            Teefje

vader:                                Curlfinch Quichot

moeder:                             Dizzybell's Dressed to Impress

HD:                                   Vrij A

PRA:                                 Vrij 

vWD:                                 Vrij

NE:                                    Vrij

DM:                                   Vrij
RCD4:                               Drager

ECVO:                               Vrij (voorlopig) deze test moet jaarlijks gedaan worden.

 ....

17 Juli 2023

Demi is het bruine zusje van Saartje, zij woont bij mijn nichtje Frederiek, Ruben, Amber en Sofie haar 3 kinderen in Huizen.

Aangezien er in het begin geen sprake van was dat Frederiek ooit een nestje met Demi zou nemen hebben we haar in eerste instantie gewoon aan Frederiek verkocht. Na verloop van tijd begon het toch te kriebelen en wilden de kinderen en Frederiek toch wel een keertje een nestje met Demi fokken. Het is natuurlijk ook een belevenis, de dekking, de juiste dag bepalen om naar de reu te gaan, de geboorte en het kleine grut zien opgroeien. Daarom hebben wij na rijp overleg besloten Demi op mijn naam over te schrijven zodat dit ook een Dizzybell's nestje kon worden. Ik ga Frederiek en haar gezin helemaal begeleiden bij de gezondheid onderzoeken, de keus van de reu, de dracht en de geboorte. Ook ben ik dan verantwoordelijk voor het zoeken naar de juiste tehuizen voor de nieuwe Dizzybelletjes. 

De nieuwe eigenaren van de puppy's zullen dus te maken krijgen met mij als eindverantwoordelijke en het gezin van Frederiek als gastgezin voor de puppy's en het ontvangen van het puppybezoek.

De loopsheid van Demi wordt een dezer dagen verwacht, zojuist op de app een berichtje van Frederiek dat Demi loops is !! 

 

21 juli 2023
Er is voor aanstaande maandag een afspraak gemaakt voor de eerste progesterontest om te kijken hoe ver Demi in haar loopsheid is. Hiervoor gaan we naar dierenkliniek Putten omdat we dan binnen 1 uur na het bloed afnemen een uitslag hebben. 

Het blijft voorlopig nog een spannende tijd.

25 juli 2023

Demi is gisteren voor de eerste progesterontest bij de dierenarts geweest er was al wat stijging te zien maar nog niet voldoende, morgen voor de tweede keer prikken, voor alle zekerheid  met Liesbeth overlegt en zij verwacht vrijdag/zaterdag dekken mocht Demi door stijgen zoals we verwachten.

2 augustus 2023

Afgelopen maandag is Demi door Melle gedekt, het ging niet helemaal van een leien dakje maar uiteindelijk is het helemaal in orde gekomen. Het was voor Frederiek, de eigenaresse van Demi voor het eerst dat ze dat meemaakte een hele gebeurtenis en ik moet eerlijk zeggen ik kan mij dat goed kan voorstellen het is toch altijd een heel gedoe voor zo'n eerste keer.

Over 4 weken maken we een drachtecho om te kijken of de dekking resulteert in een dracht en we weer een prachtig Dizzybell's nestje kunnen verwachten.

Wordt over 4 weken vervolgd...............

17 augustus 2023
Er is op 28 augustus een afspraak gemaakt voor een drachtecho om te kijken of Demi daadwerkelijk drachtig is !!!

26 augustus 2023

Gisteren telefoon van Frederiek;

Demi heeft zo'n honger tante Wil, ze rammelt het hele huis en de tuin door met haar lege etensbak !!

Mag ik haar al wat meer eten geven ?

Meestal doen we dat niet voor de 6 weken dracht en we weten niet eens of ze wel drachtig is dus ik vraag; hoeveel krijgt ze nu ?

Blijkt dat ze iets te zwaarlijvig werd en ze dus al een hele poos wat minder eten kreeg daarom besloten haar wat meer te geven, hopelijk geeft dat wat rust voor Frederiek en voor Demi.

Onderstaand 2 filmpjes hoe dit dan in zijn werk gaat bij Demi, dit is niet van de afgelopen week maar toen ze "op rantsoen" moest vanwege te veel en lekker eten.

 

28 augustus 2023

9.17 uur gaat de telefoon, Frederiek; uh, uh

ik denk op dat moment; oh jee een tegenvaller ze is niet drachtig

ze vervolgt; het zijn er wel 9 of misschien wel 10 !!! Neem maar een abonnement op de Irenestraat in Huizen ik zal je hulp hard nodig hebben !! Dat begrijp ik, maar het lag voor mij in de lijn der verwachting dat als ze drachtig was het een groot nest zou worden. Gezien de grootte van de nesten van haar moeder (Juultje), oma (Pippa), grootmoeder (Emma), overgrootmoeder (Charlotte) en over-overgrootmoeder (Tiffany). Het was een lucky shot precies de juiste dag en maar 1 x gedekt en Melle die te hoffelijk was en niet door durfde pakken omdat Demi een piepje gaf als hij wilde penetreren. Gelukkig hebben we Patrik Brandenburg bereid gevonden om als dekmeester op te treden en beide honden hierbij te assisteren. Op zijn eigen relaxte manier die ik van Patrik ken heeft hij de geliefden geholpen en dit is het resultaat !!! Wij zijn meer dan tevreden !

De uitgerekende datum zal 30 september of 1 oktober worden vermoed ik. 

Wordt vervolgt ..............

31 augustus 2023

Vandaag is Demi hier geweest voor een was -en scheerbeurt want ze moest vanmiddag naar Ester die haar altijd trimt. Over 3 weken komt ze nog 1 keer hier voor een was-en scheerbeurt, Frederiek heeft Ester gevraagd of ze haar "lekker kort" wilde maken voor de aanstaande bevalling en dat zal zeker goed gekomen zijn. Vandaag ook de bevallingskoffer klaar gezet dat als het zover is de noodzakelijke "attributen" meteen voor handen zijn

 

bottom of page