top of page
dauphine_profiel.jpg

Dizzybell's Dauphine Daylight

geslacht: teef
geb.datum: 24-03-2007
vader: Jonglör Jonne Sweet Masterpiece
moeder: Curlfinch Obadiah Dascha 

HD-uitslag: A (vrij)
PRA: vrij (voorlopig) mei 2009

Von Willebrand Diseas: vrij (DNA vrij geteste ouders)

Schofthoogte: 57,5 cm.

stamboom (pedigree) 

12 juli 2012
Maandagavond zie ik dat ik gebeld ben, Trijntje dat is bijzonder want die belt nooit 's avonds, via mijn huistelefoon krijg ik een sms door van Trijntje; graag overleg over Dauphine. Ik bel meteen en wat blijkt ze heeft een baarmoeder ontsteking en wat nu ?? Eruit en wel zo snel mogelijk dit is de 2e keer na haar keizersnee dat haar baarmoeder ontstoken is dat is niet goed dus wordt ze de volgende dag geopereerd. Vanochtend contact gehad en ze maakt het naar omstandigheden goed. Jammer dat we niet meer met haar kunnen fokken maar gelukkig hebben we Dimphy de mooie dochter van Dauphine en Phillip, haar bloedlijnen zullen dus doorgegeven worden.

28 februari
Trijntje schrijft:
Hallo Wil,
Hier even een mailtje over onze toekomstige “honde” moeder. Het gaat prima met haar, haar buikje wordt echt dikker. Vooral de mensen die haar maar één keer per week zien, zien het goed. Zelfs Teus vindt ze trager, heeft z’n grote zondagsronde met de fiets een beetje ingekort. Volgens Martijn is niet ze ‘vooruit te branden’ met uitlaten.
Eetlust neemt toe maar daar geef ik nog niet veel gehoor aan, ze was te zwaar voor dat ze gedekt werd.
Dauphine slaapt veel…. ‘broed’ goed! 


Groetjes,


Trijntje

21 februari 2011
Trijntje is vandaag met Dauphine voor een echo geweest en ze hebben veel ampulletjes gezien, zeker 9 !!!! Dus onze rattenvangster is drachtig !!! ze wil 's morgens niet eten, is een beetje misselijk, 's avonds daarentegen wil ze de schade weer inhalen en eet ze voor 2 !! Ze is ook wat trager dan voorheen kortom echt een teef in haar zwangerschap. Trijntje gaat mij op de hoogte houden van de vorderingen van Dauphine zodat ik e.e.a. op de website kan vermelden.

27 januari 2011
Dauphine is 22 januari 's middags nog een keer gedekt door Phillip deze dekking is weliswaar begeleid door Patrik beter verlopen dan de eerste, er heeft een normale koppeling plaats gevonden en dan nu maar afwachten of er puppies van komen !!??

22 januari
Gisteren telefoon Dauphine is zover, Trijntje komt met haar onze kant op. De dekking verloopt niet probleemloos maar ze is gisteravond gedekt. Hulde aan Patrik wiens hulp ik ingeroepen heb. Vannmorgen hebben Phillip en Dauphine samen heerlijk in de tuin gespeeld, nou ja gespeeld wel met maar een doel wat Phillip betreft het bespringen van Dauphine iets waar Dauphine een andere mening over had zie de filmpjes op onderstaande links;

filmpje 1  filmpje 2 filmpje 3

19 januari
Trijntje heeft gisteren gebeld dat het progesteronsgehalte bij Dauphine wel gestegen was maar nog (lang) niet genoeg. Vrijdag laten we haar weer testen en dan weten we hoogstwaarschijlijk meer. Phillip heb ik ook nog maar niets verteld, maar die is er wel helemaal "klaar voor" aangezien Lotus zo langzamerhand ook op haar hoogtepunt komt, dus al met al veel onrusti in huize Dizzybells. We houden jullie op de hoogte.

10 januari
Dauphine is 8 januari loops geworden en gezien haar leeftijd (bijna 4 jaar) laten we haar dekken, ondanks dat Emma ook gedekt is in december en hoogstwaarschijnlijk drachtig is maar ik vind het niet verantwoordelijk om langer te wachten, daarbij komt het voor de familie (Trijntje en Teus) waar ze in huis is ook beter uit als ze nu gedekt zou worden. Dauphine zal als alles volgens plan verloopt gedekt worden door Phillip. Dit wordt tevens Phillip zijn 7e en laatste nest.

1 juni 2010
We, Geerke, Emma en Wil, hebben Dauphine weer even gezien op de knipdag van de NPC in Almere. Wat een heerlijke hond is dat en wat een rust nu ze in een gezin is waar ze de enige hond is en geen competitie heeft met meerdere honden. Je ziet dat zij daar heel prima bij gedijt !!!!

 

Hieronder nog een kort verslage van Trijntje over Dauphine:
Hier (zie fotoalbum) enkele foto’s van Dauphine met behendigheid  en nog het resultaat van de knipdag. In de volgende een mooie van haar, waarin ze zeer geïnteresseerd is in de nieuwe haan. Dit is een kuiken van 2 maanden die helemaal niet bang is voor de hond. Dauphine schrok er bijna van toen het haantje onder haar liep. Ze was de eerste dagen wel gefixeerd op dit beestje . Verder hebben we 1 kuiken gekregen uit 10 broedeieren (jouw honden doen het beter). Dit is ook zeer interessant voor Dauphine, alleen doen kippen nogal lelijk als je in de buurt komt heeft Dauphine ervaren.

9 februari 2010
Afgelopen zondag bij Dauphine op bezoek geweest !!! Wat een heerlijk leven heeft zij daar bij Theus en Trijntje !!!! Ze was ook iets afgevallen, er wordt 1 uur per dag met haar gefietst, ze is dus mooi slank en heeft spieren als staaldraad op haar billen !!!! Wat ben ik blij voor die hond ze was blij om ons alle 3, Catharina, Geerke en mijzelf te zien maar zat zonder riem naast haar "nieuwe" baasjes op de stoep ons uit te zwaaien toe we weggingen. Wat een heerlijk gevoel is dit.


We hebben besloten deze volgende loopsheid (maart 2010) nog niet met haar te gaan fokken, Trijntje wil deze zomer met vakantie en hebben afgesproken dat we de loopsheid van aug/sept. 2010 afwachten.

11 november 2009
Op 29 oktober ontving ik onderstaand bericht over Dauphine.
Hier even weer een update van onze Dauphine. Ze maakt het prima, wordt erg blij van het uitlaten langs de fiets. Ze jubelt dan gewoon en probeert Teus steeds zover te krijgen dat ze ’s avonds maar snel gaan. Heeft een lampje aan de halsband want een zwarte hond is niet handig in het donker.   Meestal luistert ze prima, maar maandag had ze schijnbaar wat problemen met haar oren… Paulien en Liesbeth gingen met Dauphine en Tess naar het bos. Tess dacht samen te gaan spelen/rennen met Dauphine, deze had andere plannen. Ze luisterde slecht dus maar weer snel aan de lijn, verder in het bos toch maar los en toen ging ze ervandoor!  Ze kwam niet terug, ook niet na lang en veel roepen. Het begon donker te worden en de beide dames maakten zich erg zorgen na een half uur. Moeder thuis gebeld, moest maar meekomen  zoeken en zij liepen alvast naar de auto. Voordat ik zelf in de auto stapte kwam er gelukkig een telefoontje dat de dame bij de auto zat te wachten…. Ze wist heel goed dat ze fout was, kwam niet naar de meiden toe. Besloten om maar snel op cursus te gaan en dit ging gelukkig. Gisteravond zijn Dauphine en ik naar de behendigheidscursus geweest, we konden nog instromen. Het was voor de anderen de vijfde les maar gezien de basis van Dauphine en het ras wilde men het wel proberen. Het ging dan ook prima, met hulp van hondeworst pikte ze het zeer snel op. Leuk om te zien hoe soepel ze alle hindernissen neemt. We vonden het allebei leuk en gaan hier zeker mee door. Het is jammer dat we volgende week niet kunnen, Dauphine moet dan met Liesbeth mee op proefexamen in Barneveld en de afstanden zijn te groot om haar even op te halen. Wordt vervolgd…

15 oktober
Door mijn afwezigheid i.v.m. de wereldshow in Bratislava is het gemis van de honden wat op de achtergrond geraakt, maar ik was toch erg blij met onderstaand bericht over Dauphine en de foto's !!!


Hier even weer nieuws over Dauphine. Ze maakt het zeer goed, heeft ondertussen vrede gesloten met de katten, al blijft erachter aan jagen nog steeds leuk. Jachtinstinct heeft ze inderdaad meer dan genoeg en dat voor een hond die volgens de opleiding van Liesbeth bij de gezelschapsdieren hoort! Gezellig is en blijft ze, aandacht wil ze tot opdringerig toe. Ze heeft het weekend weer van alles meegemaakt, op vrijdag zijn we samen in de trein naar Drenthe gegaan. Ze vond het wel een beetje eng, vooral een voorbijrazende goederentrein. In de eerste trein moest ik ze in tillen maar bij de volgende overstappen ging ze zelf keurig de treden af en op. Ging rustig slapen in de trein. We hadden wel veel bekijks en regelmatig de opmerking, wat een mooie hond is dat. Vrijdagmiddag heeft Liesbeth haar gewassen en geschoren ter voorbereiding op de workshop de volgende dag in Sneek. Het ging erg goed op de workshop, Liesbeth kreeg veel en goede begeleiding. Wat grappig was dat bij aankomst Jetty van der Hulst en Jean Beets mij vroegen waar die hond vandaan kwam, nu uit Brabant natuurlijk. Nee, dat bedoelden ze niet, ze wilden weten wie de hond gefokt had want ze kenden haar niet en waren gewend om veel hun eigen fok tegen te komen . Jouw naam genoemd en toen ging het van: Oh, van de Dizzy bells? Ja, dit is een Dizzy bell!
Julllie zien op de foto hoe ze geworden is, wij vinden het erg mooi. Liesbeth werd begeleid in de workshop door Jetty van der Hulst, Jean Beets en Ilse van de opleiding in Barneveld. Liesbeth deed het erg goed, Jean Beets gaf aan dat ze de lijnen nog niet goed zag. (wat niet verwonderlijk is als je dit model nog nooit gedaan hebt). Teus vindt Dauphine erg mooi nu, maakte gisteren de opmerking dat ze niet korter hoefde van hem, dit tot onze verbazing. Hij kamt die poten ook niet door, moet ik hem toch eens laten doen, denk ik.
Verder is het wel duidelijk dat de dame pit genoeg heeft, ze laat zich het kaas niet van het brood eten. Met Tess is er af en toe wat spanning, die mag niet kijken naar knuffel van Dauphine. Zij zullen echt samen nog even duidelijk moeten krijgen wie de baas is en dat wint Dauphine, verwachten wij. Buiten, in het bos, lopen ze samen te rennen en te spelen.
Heel veel groetjes uit Brabant en beiden een knuffel (neus) van Dauphine!!!!

30 september 1.30 uur
Gelukkig er is weer een berichtje over Dauphine over de mail !!! Na de bestuursvergadering van de NPC check ik nog even m’n mail want ik verwacht zowel over Pelle als over Dauphine wel een berichtje.
Dauphine is vorige week woensdag opgehaald dus nu 1 week bij haar nieuwe familie en doet het goed !!! Ik mis haar nog iedere dag en denk iedere dag aan haar en vraag mij dan af hoe ze het toch zal maken die Dauphine van ons. Hieronder de berichtjes die ik tot nu toe gehad heb.

donderdag 24 september
De dame is er en dat weten we, het is wennen aan zo’n brok energie in huis. We waren een “bejaarde” gewend……
Vooral onze 4 poezen zijn erg interessant voor haar, twee van de vier laten zich opjagen door haar, de andere twee hebben een houding van; jij bent nieuw hier en ik woon hier al lang. Wat ze met die twee aan moet, weet ze nog niet helemaal want die beesten geven zelfs kopjes.. De twee Siamezen gaan haar uit de weg maar er komt al langzaam verbetering in want als ze stil blijven zitten gebeurt er niets. Ze laat zich wel corrigeren maar is wel eens kort van geheugen. Dauphine heeft vannacht in de gang geslapen, accepteerde dit prima en kwam niet eens boven kijken. Ze kan toch traplopen? Liesbeth heeft vandaag met Dauphine en Tess gebald met een werpstok en in het bos gewandeld. Dit ging allemaal prima, al was Dauphine in het bos natuurlijk wel interessant voor reuen maar ze had geen geduld voor dat geruik aan haar. Kortom, alles gaat prima hier, er wordt veel geknuffeld want deze komt ze voortdurend halen en wij vinden haar erg lief!


dinsdag 29 september
Hier even weer een verslagje over de ervaringen van ons met Dauphine na een druk weekend. Het is en blijft een heel lief, aanhankelijk dier!


Zaterdag was onze oudste jarig, dit betekent bezoek en dan kun je lekker veel die neus in hun handen duwen, of de gasten dat nu fijn vinden of niet Dauphine kwam langs. Haar uiterlijk wordt door iedereen verschillend beoordeeld, de ene vind het mooi, de ander teveel haar. Op zondag en maandag zijn we naar Drenthe gegaan, reizen betekent niets voor haar, ze slaapt gewoon. In Drenthe haar een paar uurtjes alleen gelaten met Tess in oma’s huis en dit is prima gegaan, de dames hebben zich keurig gedragen. Verder heeft ze genoten van het bos daar en natuurlijk van alle knuffels en aandacht. Verder slaapt ze beneden in de gang, ze heeft het boven wel geprobeerd maar ik heb ze een paar keer teruggestuurd en dat accepteerd ze goed. Heerlijk, zo’n opgevoede hond. We zijn nog steeds blij met haar! 


30 september 11.00 uur
Ik zal je iets vaker mailen, ik begrijp dat het moeilijk is. Je mag best trots op jezelf zijn, je levert toch ook een prima ‘hondenproduct’. Het is wel duidelijk dat op karakter fokken goed gelukt is. Wat me verbaasd is dat Dauphine vol energie zit maar ook rustig een paar uur kan liggen. Ik durf ze rustig alleen te laten en vertrouw ze ook bij de katten. De katten kunnen altijd weg komen, er zijn er nog twee die nog moeten wennen, ze blazen nog maar lopen niet meer weg. Ik krijg soms de indruk dat ze de hond lopen uit te dagen…. Je vroeg in een mail of ballen met Tess goed gaat, dit gaat goed als Tess maar eerst mag. Dauphine had het snel door, eerste bal voor Tess, dan een bal voor haar. Erg waaks is ze niet, bezoek is fijn want dan wordt ze aangehaald en dat is erg belangrijk voor haar. Dauphine is echt een kadootje voor ons, ik realiseer me dat ik heel erg bof dat wij elkaar tegen zijn gekomen… Pas goed op jezelf!

1 september 2009
Het is een heftige tijd in huize Dizzybell's Jonne weg naar België, Pelle wordt op 4 jarige leeftijd nog hulphond dus die gaat een jonge gehandicapte vrouw helpen bij haar dagelijkse handelingen en Dauphine gaat in Aarle Rixtel wonen bij Trijntje en haar man Theus. Afgelopen zondag is de familie, inclusief de 2 dochters en hun kruising poedel/mechelaar bij mij en Geerke op bezoek geweest en het klikte tussen Dauphine, Geerke en de meiden, Trijntje en Theus. De honden lieten elkaar links liggen. Dat ik als "iets" had met Trijntje moge duidelijk zijn anders had ik haar dit aanbod niet gedaan, het was voor mij namelijk al een hele tijd duidelijk dat als er een gezin of iemand "langs" zou komen ik Dauphine het 1 op 1 contact wat zij zo nodig heeft zou gunnen. Het was het laatste jaar druk hier, te druk en daar heeft Dauphine onder geleden en toen kreeg ik daar maar zo een hele leuke mevrouw aan de telefoon waarmee het heel goed klikte. Dauphine gaat 23 september naar haar nieuwe thuis en ik zal haar daar blijven volgen want we hebben afgesproken dat we zeker 1 maar misschien nog wel 2 nestjes met haar gaan fokken dus het contact blijft bestaan. Het weekend van 12 en 13 september gaat ze nog een paar dagen naar Geerke want ook daar heeft Dauphine het altijd heel goed gehad maar het zit er voor Geerke niet in nu een hond te nemen. Geerke heeft gelukkig ook haar goedkeuring uitgesproken voor de mensen waar "onze" Dauphine naar toe gaat en het goed gaat krijgen. Het wordt stil hier maar we blijven haar volgen !!!!!

4 november 2008
Dauphine heeft inmiddels in Maastricht en in Bleiswijk shows gelopen en op beide shows heeft ze heeft het fantastisch gedaan!!! in Maastricht een reserve CAC en in Bleiswijk het CACIB !!!! Ook deze dochter van Jonne is een bijzonder lieve, mooie en gezonde hond !!!

2 mei 2008
Vandaag de uislag van de HD foto's gekregen (zie hierboven). We zijn dik tevreden met deze uitslag. Het gaat erg goed met Dauphine ze wordt steeds zekerder en is altijd vrolijk !!!!! Ze heeft een enorm pak haar waar ik verschrikkelijk veel werk aan heb, zeker omdat ze zelf heel erg graag door nat gras en los zand rent en dat is voor het haar geen goede combinatie. Ik vind haar een mooie en intelligente grote poedel, ze is helemaal het type waar ik persoonlijk erg van houd. Kortom ik ben zeer content met haar.

 

Dagboek

1 april
Dit zal de laatste keer zijn dat ik in het dagboek van Dauphine schrijf.


Een week geleden zijn de Daylightjes 1 jaar geworden. Hier heb ik door te drukke omstandigheden niet uitgebreid aandacht aan besteed. Die dag waren we op de show in Leeuwarden en onderweg daar naar toe hebben we ook nog door de slechte weeersomstandigheden een aanrijding gehad maar gelukkig zijn Geerke, de honden en ik  er zonder kleerscheuren vanaf gekomen maar de auto ziet er vreselijk uit !!! De eigenaren van Ceasar hebben ons op de show een bezoek gebracht en dat was heel gezellig en ook erg leuk dat we Ceasar (bruine bandje) ook weer even hebben gezien. Met Jonne jr. en Dirk hebben we geregeld contact we hebben ook de afgelopen week van Deejay, de reu die voor blindengeleide - of hulphond opgeleid gaat worden ook nog nieuws gekregen. Hij is bij de puppyalker vandaan en gaat nu de aan het serieuzere werk beginnen en als z'n opleiding met goed gevolg is afgerond zal hij geplaatst worden als steun en toeverlaat van een blinde of gehandicapte medemens. Het is altijd weer een eer als 1 van je fokproducten dit werk kan en mag gaan doen. Ik ben hier heel trots op.

 

Dauphine maakt het goed het is een vrolijke tante die te graag achter het wild aan gaat en dat met een passie doet die ik liever niet zie, maar ja je hebt het niet altijd voor het zeggen. Vooral als ze met de reuen is neemt ze het voortouw om te jagen ze loopt dan voorop, wat deze teef voor een acceleratie heeft dat is enorm zo loopt ze bij je zo is heeeeeeel ver weg, maar lief als ze is dat is ook weer heel apart, ze is gevoelig en een tikkeltje nerveus maar zeker niet storend. Kortom ze lijkt op haar moeder Dascha !!!
Ze heeft in Luxemburg op de show gelopen samen met haar zus Emma en ze eindigde op de 2e plaats achter Emma, dus mooi zijn ze alle 2 maar ieder op z'n eigen manier. Ik geniet van deze heerlijke ondeugd en hoop dat jullie hetzelfde doen van jullie honden.

6 november
Het gaat goed met Dauphine, ze is een enorme druktemaakster, soms zo gek als een deur buiten, rent ze heel ver weg, rent weer net zo snel terug, maakt rare bokkesprongen en is druk druk druk !!! In huis valt het mee ze speelt veel met Emma maar buiten is ze soms helemaal "Wappie" (uitdrukking van mijn oudste dochter, die haar moeder Dascha in huis heeft) ik vergis mij dan ook weleens en noem haar Dascha in plaats van Dauphine omdat ze in haar gedrag buiten zoveel gelijkenis met Dascha vertoond. Nooit haar tong recht uit de bek altijd in een mondhoek en als er hier iets te beleven valt is er op het zelfde moment vast daar ook iets t beleven het leven is voor haar een groot feest !!!! Vogeltjes zijn favouriet en heel soms vindt ze een auto ook interessant om achteraan te rennen, dit tot grote ontsteltenis van mij want het is levensgevaarlijk !!! Ik kan haar vaak vrij snel terug roepen, maar heb het niet altijd even snel in de gaten, vooral als ze het en hele tijd weer niet gedaan heeft en dan ineens uit het niets moet er weer een auo achtervolgd worden, het is dus constant opletten met deze dame. Op de trainign doet ze het damen met Geerke prima daar kan ze zich wel goed concentreren !!!!Dauphine gaat zaterdag 24 november voor het eerst naar de show in Amsterdam, de Winner een van de belangsrijkste shows van het jaar in Nederland !! We gaan het afwachten wat de ekrumeester van haar vindt.

24 september
Gisteren zijn de "daylightjes" een halfjaar geworden. Wat worden ze groot, alle tandjes en kiesjes gewisseld. Dauphine heeft samen met 2 broertjes (Dirk en Djonne) haar eerste "show" gelopen in Waalwijk. Het betrof een puppydag waar pups in de leeftijd van 2 tot 12 maanden voor ingeschreven kunnen worden. Dirk en Dauphine zijn het verst gekomen ze vielen in de 7e ronde af (de achtste was de laatste ronde). Zie voor verdere info dagboek van Emma. Wij hebben vorige week Dirk, Emma en Dauphine de schouderhoogte gemeten met onderstaand resultaat:
Emma 56,5 cm
Dirk 55 cm.
Dauphine 53,5 cm.
Er zit dus niet veel onderling verschil meer tussen de (half) broers en zussen. Dauphine is trouwens nog helemaal "trouw" aan Geerke als die in de buurt is dan kan ik roepen maar ze komt bij Geerke !!! Heel leuk om te zien en Geerke is zo trots als een pauw maar soms wat lastig voor mij, maar ja dat is de prijs die we betalen voor het hebben van veel honden en dat je het trainen soms aan iemand anders over moet laten.

3 september
Gisteren familiedag gehad en de "Daylightjes' waren goed vertegenwoordigd. Jammer dat de hulphond in opleiding er niet was en Ceasar was er ook niet vanwege een gebroken arm van het vrouwtje. Wij wensen haar beterschap !!! Wat mij betreft was het een geslaagde dag en zodra er foto's binnen komen zetten wij ze op de site in het fotoalbum.


De workshops waren goed bezocht en wij hopen dat alle eigenaars van het zusje en broertjes van Dauphine hebben genoten, voor wat ik er van gezien heb en de reacties die ik gekregen heb, was dat zeker het geval. Ook Dauphine staat al op 2 maaltijden per dag misschien nog niet voor allemaal aan de orde maar hier gaat de een altijd met de ander op dus beide dametjes nog maar 2 maaltijden per dag. Het haar begint gelukkig ook al aardig te groeien na de snoeipartij toen ze 10 weken was. Het haar op haar hoofdje wordt al te lang en komt in de ogen en daar doen we dan ook al elastiekjes in, iets wat ze totaal geen probleem vindt. 16 september staat Dauphine ook ingeschreven voor de puppydag van K.V. Waalwijk. Dirk en Djonne gaan mee. We zullen zien hoe dat gaat aflopen een Daylight invasie !!!

14 augustus
Wil en Geerke zijn vandaag met de dametjes, Jonne en Pelle naar de dierentuin in Amersfoort geweest. We hebben enorm genoten van alle 4 de honden ze vonden het geweldig. Dauphine was in tegenstelling tot Emma niet moe te krijgen en bleef geïnteresseerd in alles. De uiteenlopende reacties van de mensen zijn erg leuk om te horen. De honden waren of helemaal geweldig !!! of ze waren eigen toch wel zielig !!! De reacties van de "wilde" dieren waren ook van zeer geïnteresseerd tot totaal geen intresse. De bavianen vonden het uiterst interessant, 1 leeuwin was erg op haar hoede en hield de honden scherp in de gaten. De foto's van deze happening staan in het fotoalbum.


11 augustus
Zie ook dagboek Emma. Toen ik afgelopen woensdag Dauphine aan het scheren was heb ik tegelijkertijd even het gebit gecontroleerd. Er was 1 hoektand uit !!! Gisteren bij Catharina zagen we dat er 3 hoektanden uit waren en de 4e staat op uitvallen want haar "grotehonden hoektand" komt  bijna door het tandvlees heen. Zo ineens gaat het heel hard. Dauphine heeft mooie elementen goed van kleur en grootte !!! We hebben ook haar gisteren gemeten en zij meet nu 49,5 cm. schofthoogte. Ze heeft een erg mooi en arogante manier van lopen, dat zal nog wat worden als ze geshowd gaat worden wat een uitstraling heeft deze madame !!! Ze kijkt nog steeds heel ondeugend uit haar ogen, ze is gewoon een heerlijk "monster".

stamboom (pedigree) 

 

2 augustus
De snijtandjes van Dauphine zijn allemaal "door" nu de rest nog. Dauphine zit overduidelijk in de kleuterpubertijd, ze is ondeugend en heeft bananen in haar oren als het gaat om luisteren. Ze is leuk, verschrikkelijk leuk en stout, het straalt uit haar hele wezentje. Iedereen, mens en dier moet begroet en besprongen worden, de poezen hebben geen leven ze laat ze niet met rust. Er ligt dus nog een schone taak voor mij, want Geerke gaat met haar naar cursus en nu heeft ze naar mij toe iets over d'r van jouw ken ik wel maar een commando opvolgen is toch wel heel iets anders !!! dat doen wij toch nooit samen ??? Genieten dat doet ze samen met de andere honden en natuurlijk met Emma. Dauphine is een zondagskind !!!

24 juli 
Ze zijn geslaagd Dauphine en Geerke, ze hebben erg hun best gedaan en ik ben dan ook heel trots op alle 2 !!! Ze hebben hun certificaat gehaald met allemaal G's !!!!Het is inmiddels ietsje rustiger in huize Dizzybells Dirk is voorgoed met Nina en Jorrit mee naar huis en gaat sinds gisteren mee met Nina naar haar werk op het KNGF.  Het wisselen van Dauphine gaat ook voorspoedig !!!!

19 juli
Donovan is sinds gisteravond weer naar huis, jammer genoeg heb ik hem met een fikse kennelhoest naar huis moeten doen. Kennelhoest is een vorm van verkouden zijn als bij de mens maar is voor de honden extreem besmettelijk, dus als het in een huis/kennel heerst dan krijgen ze het allemaal !!! dus ook de logé's. Ik doe er verder niet bijzonder veel aan. Ze krijgen hoestdrank (Tusistin van VSM) tegen het (slijm)ophoesten. Mochten ze koorts krijgen dan moet je met ze naar de dierenarts maar als het alleen bij hoesten/kuchen blijft dan kan je volstaan met een hoestdrank. Het kuchen klinkt soms heel afgrijselijk het is een droge, rauwe hoest/kuch !!!
Morgen hebben we examen met de beide dametjes ze moeten dan wel even hun best doen. Onderstaande onderdelen moeten ze beheersen in de hal dus niet buiten met allerlei afleidingen.

 • zit en blijf

 • af en blijf

 • aandacht tijdens het voorwaarts gaan

 • volgen

 • zit blijf en hierkomen

Het ging ze gisteravond op de laatste les erg goed af dus we hebben goede hoop !!!

14 juli
Sinds gisteravond is Dauphine, tot maandag als we weer naar cursus gaan, logeren bij Geerke. Emma is vandaag weg met Dirk en Nina naar een puppypicknick !!! En ik heb Donovan alleen thuis (de familie is aan het verhuizen). Tijdens de lessen op de hondenschool had ik al gezien dat z'n voetjes niet geschoren waren bij de trimster terwijl hij daar voor een trimbeurt geweest was. Toen Joyce hem gisteren bracht vroeg ik: heeft ze z'n oren wel geplukt ??? Na controle bleek dat deze trimster naar mijn mening haar taak wel heel erg makkelijk had genomen:
Wat ze o.a."vergeten"  was:

 • liezen uit te scheren (van belang omdat er allerlei "viezigheid" in de vacht kan blijven hangen)

 • geslachtsapparaat te scheren (hierdoor krijg je resten urine die in de haren kleven)

 • haar uit de oren te plukken (hierdoor krijg je oorontstekingen)

 • voeten te scheren, zowel onder de voetzolen als de tenen (op den duur lopen de honden op een tapijt van viezigheid en haren)

 • haar aan de ingang van de oren niet geschoren (van belang voor de "beluchting" van de oren)

 • de staartaanzet (dit om te voorkomen dat er ontlasting e.d. in blijft hangen)

 

Kortom naar mijn mening een hele slechte trimbeurt gemaakt !!!!

Als jullie de hond voor een trimbeurt naar de trimster brengen let dan op bovenstaande zaken, het is van het aller grootste belang en de "frisheid" van je hond dat de trimster deze zaken wel  bij je hond behandeld !!!! Zij is er uiteindelijk voor opgeleid en je moet er voor betalen dus mag het wel goed gebeuren. Vergeet ook niet te vragen naar het nagels knippen misschien op dit moment niet zo van belang omdat wij ze redelijk kort gehouden hebben maar niet verwaarlozen, anders krijg je als de nagels te lang zijn op den duur een hond die slecht op z'n voeten gaat staan en gaat lopen !!!

Wat naar mijn mening zoal bij een trimbeurt voor een poedel hoort is:

 • hond wassen, fohnen en borstelen (indien noodzakelijk ontklitten)

 • scheren; de voetjes, de snuit (en ook onder de oren) en dan naar een puntje in de hals, de staartaanzet en rond de anus, de liezen, het geslachtsapparaat

 • oren plukken en eventueel reinigen

 • nagels knippen ook het duimpje aan de voorbenen (deze zit iets hoger)

 • niet te vergeten de hond in model knippen/scheren !!!!

Let a.u.b. op dat bovenstaand goed gebeurt zodat dat je een schone en frisse poedel hebt die niet gaat stinken en ook niet snel gaat klitten, likken en bijten. Denk er om het is ook weer vlooientijd hou je hond in de gaten en anders behandelen met een antivlooienmiddel van de dierenarts. Niet direct na of vlak voor een trimbeurt met een anti-vlooienmiddel behandelen het liefst een paar dagen wachten na het bezoek aan de trimster !!!!

Zo dat was een "onderhoud" praatje maar het is van het grootste belang dat dit gebeurt, Jullie hebben niet voor niets gekozen voor een poedel !!!!

Ik ben vandaag maar vast begonnen met de oren te plukken, iets wat mij door Donovan niet in dank werd afgenomen, er zat inmiddels ook al veel haar in en dan is het echt niet leuk voor de honden, dus goed bijhouden !!! Ik heb z'n voetjes, liezen, geslachtsapparaat en snuitje geschoren !!! De komende dagen gaat hij in bad en knippen we het model er weer "netjes" in.

11 juli
Dauphine is ook aan het wisselen, ik kreeg een mailtje van Hennie, die Jonne Jr. heeft en die schreef dat hij al aan het wisselen was, dus toen heb ik ook meteen gecontroleerd en ja hoor onze druktemaakster miste ook al 2 tandjes !!!! Ook van Dauphine staan er niwue foto's in het fotoalbum !!! Ze maakt het goed zit qua gehoorzaamheid even in een dip maar dat gaat helemaal goed komen daar heb ik alle vertrouwen in.

5 juli
Het gaat goed met Dauphine, op de cursus doet ze het goed. Geerke volgt de lessen met haar en ik doe de oefeningen thuis. Sinds gisteren hebben we het "kom hier" fluitje geïntroduceerd en daar reageert ze al snel op !!! Het is en blijft een kleine dondersteen maar wel heeeeeeeeeeel erg leuk !!!!!

1 juli
Vrijdagavond na de cursus van Dauphine zijn Geerke en Wil richting Mooi Zutendaal vertrokken. We hebben daar met Bart, Catharina en Inge een heerlijke weekend gehad. Zaterdag lekker gerelaxed en zondag naar de show in Echt, waar "onze" Catootje Nederlands jeugdkampioen is geworden en beste teef met wederom een kampioenstitel. De dametjes hebben zich uitstekend vermaakt met alle andere honden, de reis was geen enkele probleem en na zo'n lange reis in een vreemd huis slapen leverde ook geen commentaar op, zelfs niet van Dauphine. Tijdens de wandeling hebben de honden 1 voor 1 een modderbad genomen tot hilariteit van ons allemaal. Het zijn dan wel poedels maar door een plas modder racen moet tot de mogelijkheden behoren !!!

29 juni
Dauphine en Dirk hebben gisteren hun 3 prik gehad alles was met beide hondjes naar wens, ik heb nog wel even de traanbuizen van alle 2 laten controleren i.v.m. de traanoogjes maar alles was oké geen dichte traanbuizen of anders engs, zoals ingegroeide haartjes of naar binnen krullende oogleden. Naarmate ze ouder worden gaat dit euvel vanzelf over !!! Ook Dauphine haar navelbreukje vond de dierenarts niet verontrustend. Dirk woog 10,8 kg. en Dauphine 9,6 kg.


Op de puppycursus doet Dauphine het leuk ze heeft aandacht en clicker heeft ze ook al goed begrepen !!! We kwamen ook nog haar broertje Donovan tegen op de cursus die doet ook mee dus het is een hele Dizzybells invasie !!! Vanavond gaan we na de puppycursus naar Zutendaal de dametjes mogen mee en zondag moeten we in Echt Catootje showen. We nemen ze daar ook mee naar toe, zo doen ze ervaring op om op shows te zijn, want dat kan best wel heel indrukwekkend zijn.

25 juni
Dauphine is stout, heel erg stout. Ze molesteert haar broertje (Dirk), ze speelt ook de baas over Emma, ze luistert ineens niet meer naar haar naam en vindt het totaal niet belangrijk om te komen als ik haar roep. Vanavond zijn ze met z'n 3en buiten, ik roep dat we naar bed gaan, Emma komt aan rennen en verdwijnt meteen in haar bench, Dirk komt ook redelijk vlot en gaat ook in z'n bench en Dauhine bouwt in haar eentje nog een feestje en is in het geheel niet van plan binnen te komen. Ze blijft op een afstand staan en steekt nog net niet haar dikke vinger op maar als ik een stap in haar richting doe holt ze weg met opgeheven staart !!!! Ik sluit na 2 pogingen de deur en ga binnen zitten, na een aantal minuten staat ze voor de deur te blaf/piepen. Ik doe de deur open en vervolgens moet ze er nog eens over denken of ze wel naar binnen wil, ze draait zich om en wil weglopen, dan is zo'n staart handig, ik grijp hem, ze schrikt, gilt, ik til haar op (niet aan haar staart naturlijk) en zonder iets te zeggen doe ik haar in de bench. Wens iedereen wel te rusten en ga dit verslag(je) schrijven. Sinds dagen protesteert ze niet dat ik naar bed ga en zij in de bench moet. Zou het geholpen hebben ???? We zullen het morgen wel weer ervaren.

21 juni
Hieronder het verslag(je) van Geerke over de loggerpartij van Dauphine:
Eind vrijdagmiddag Dauphine opgehaald op de Korhoenlaan samen met mijn moeder. Alle benodigdheden klaar gelegd, ook de speeltjes. Achteraf misschien niet heel slim om deze op de grond te leggen. Na een paar minuten lagen alles speeltjes buiten op het grasveld. Thuis aangekomen alles bekijken en besnuffelen. Dauphine is een stoere poedel ‘chick’ en niet gauw onder de indruk, totdat ze de teckel zag staan. Wij hebben in de tuin een deurstopper staan in de vorm van een teckel. Daar liep ze toch liever met een grote boog omheen. Na wat nerveus heen en weer gehuppel, durfde ze uiteindelijk de teckel te besnuffelen.
De opmerkingen op straat als je haar uitlaat zijn bijna allemaal positief: ‘Oh dus zo ziet een poedel eruit’, of : ‘Ze zien er nog best leuk uit voor een poedel’.


Ik heb het weekend genoten van het gezelschap van Dauphine. Het is een poedel met groot gevoel voor humor, en luistert nu al zo goed! Kortom: Dauphine mag gerust nog een weekendje komen logeren.!

 

20 juni
Dat is een tijd geleden dat ik in de dagboeken geschreven heb. Hier is het inmiddels iets rustiger. Afgelopen weekend heeft de Stichting waar ik voorzitter van ben een CAC-show georganiseerd op het terrein van K.C. Pampus. Er waren ruim 1800 honden ingeschreven verdeeld over 2 dagen, dus jullie zullen wel begrijpen dat het een drukke tijd geweest is. De dametjes zijn zaterdag mee geweest naar de show en hebben in hun "blootje" veel bekijks gehad. De baasjes van Dirk en Jonne zijn zaterdag komen kijken en Deejay was er zondag !!! De  Dizzybell's honden die ingeschreven stonden hebben goede resultaten gehaald. Pelle had een U2, Loesje een U2 en reserve CAC. Catootje (uit Zweden) een U1, beste teef, en haar eerste CAC. Met Dauphine gaat het goed, het is een druktemaakster van jewelste, altijd vrolijk en in voor stoutigheid. Het slapen in de bench vindt ze ineens heel moeilijk, vooral als ze moet gaan slapen, dan protesteert ze dat het een lieve lust is. Als alles donker is en het duidelijk wordt dat er niemand meer zal verschijnen wordt ze stil en slaapt tot de volgende ochtend door. Waar dit protest ineens vandaan komt weet ik niet, het zal ook wel weer overgaan !!!


Afgelopen donderdag zijn we bij Catharina geweest, Pelle moest geknipt worden voor de Flevodogshow en terwijl Catharina Pelle heeft geknipt, heb ik Jonne in bad gedaan en heeft Yvonne, Eloïse onder handen genomen. Na dit alles hebben we ook nog alle 4 de pups, Dior en Dirk waren ook mee, in bad gedaan, ze waren heel vies geworden van het graven en buiten spelen. Emma en Dauphine moest nodig geschoren worden, nou dat was geen onverdeeld succes, ze protesteerden en waren heel onrustig, kortom ze vonden het niet leuk !!!! Daar moet ik meer aandacht aan besteden. Gisteren ze daarom maar weer even op de tafel gezet en geborsteld, oren geplukt en Dirk geschoren. Nou die Dirk vindt het scheren geen enkel probleem, hij blijft net zo rustig zitten, ik zou willen dat Dauphine dat ook zo deed.
Deze week moeten we ook weer voor een prik naar de dierenarts, ben benieuwd hoe zwaar ze is en of alles oké is.

10 juni
Geerke heeft vrijdagmiddag samen met haar moeder Dauphine opgehaald voor een weekendje logeren !!! De beide dametjes zijn dus voor het eerst alleen en Dauphine nog wel in een vreemd huis. Ik heb tot op dit moment geen contact gehad over haar, het zal naar alle waarschijnlijkheid wel goed gaan daar in huize Eggenhuizen. Als ze vanmiddag thuis komt hoor ik alles wel en zal Geerke vragen een verslagje te maken van de logeerpartij.

8 juni
Gisteren met Geerke naar het Kootwijkerzand. Wat een mooi gebied is dat. Geweldig !!! Jonne en Pelle moesten kennismaken met een dame (Betsy) die gedekt moet worden door 1 van de beide heren. Betsy, is gebleken, is daar niet erg van gediend en nu gaan we het op deze manier proberen, eerst maar eens kennis maken als ze niet loops is en dus gewoon interessant. Van spelen was nog geen sprake, maar volgende week gaan we het weer proberen !!! De puppies hebben we meegenomen heerlijk spelen in het zand en kuilen graven onder een boom, ze vonden het geweldig !!!

5 juni
Zondag 3 juni
We zijn met onze kleindochter Mila en de beide damtjes naar de dierentuin geweest. Zie voor verslag dierentuinbezoek dagboek Emma.

Maandag 4 juni
Dauphine en haar broertje Dirk en halfzusje Emma zijn een dagje bij de trimster geweest. Dauphine en Emma zijn daar zeer kaal vandaan gekomen, we hebben ze op 9 mm van kop tot staart kort geschoren. Dit was ons geadviseerd door een collega fokker zo ben je meteen van de puppyvacht af en je kan het nu lekker laten groeien, nou we gaan het beleven dit hebben we nog nooit gedaan !!!!! Showen zit er op deze manier voorlopig niet in dus dat geeft dan ook wel weer rust, want anders wil je toch weer gaan en nu KAN het eenvoudig weg niet. Camille, Tifanny, Charlotte en Dascha waren ook mee en zijn er heel mooi vandaan gekomen. Samen met Yvonne hebben we het hele stel gewassen, geschoren en geknipt. Tussendoor heeft Yvonne nog "even" en kat ontdaan van z'n viltlaag !!! Ongelooflijk dat mensen het zover kunnen en willen laten komen met hun kat, het haar was zo erg vervilt dat de vlooien niet eens meer op de huid konden komen. Laten wij verkomen dat het met onze poedels zo ver komt, want ook dat zie je nog wel eens bij verwaarloosde poedels en of poedels die niet geborsteld willen worden !!!! Let daar op, nu zijn onze hondjes nog klein en nu moeten wij het ze leren het borstelen zonder protest en het naar de borstel bijten, te ondergaan.

2 juni
Dauphine heeft haar eerste puppyles gehad vandaag. Het ging uitstekend ze was doodmoe na afloop. Ze heet geleerd naar haar naam te luisteren (dat deed ze eigelijk al heel goed) en ze heeft het komen op bevel geleerd, nou dat was niet echt een punt voor haar, die andere hondjes zijn leuk maar mijn stem is toch ook wel herkenbaar (hahahaha) en ze reageerde direct. Afgelopen nacht heeft ze in tegenstelling tot de afgelopen week samen met Emma in de bench geslapen ze vond het maar niets zo alleen en de bench stond ook nog op een andere plaats, na een aantal minuten haar gejank aangehoord te hebben heb ik besloten haar bij Emma in de bench te doen, niet goed gedaan van mij maar toch wel erg lekker geslapen. Tijdens de les van Emma moest ze langs de kant van de ring in de fietskar blijven en dat deed ze weer heel keurig even protest maar daarna ging ze afwisselend slapen en als ze dan weer iets hoorde zat ze recht op maar geen protest meer, dus dat is weer heel knap. Je ziet ik ben ook maar een mens en zeker niet zonder fouten en verwennerijen naar mijn honden toe !!!! Ook Dauphine, Dirk en Donovan hun oren zijn de afgelopen week geplukt. Voor de pluk methode zie: Emma

1 juni
Ik krijg net telefoon van Rob en Joyce, ze hadden het dagboek gelezen en zeiden tegen elkaar; "wij hebben het druk, maar bij Wil is het zeker zo druk" en vervolgens hebben ze besloten om Donovan vanmiddag op te halen en hem definitief in huis te nemen. Mocht het met de verhuizing te druk worden dan komt hij nog een paar daagjes logeren. Dus wordt het onverwacht weer wat rustiger in huize Dizzybells. Gisteren had ik voordat we naar de dierenarts gingen de mannetjes in bad gedaan en Donovan geschoren. Vandaag heb ik Dirk geschoren en van beide kerels het haar achter de staart op de bovenbeentjes kort geknipt, dat ziet er altijd weer heel vlot uit in plaats van die lange haren aan hun "broek". Als ik het over scheren heb bedoel ik altijd:

 

 • de voorsnuit (zo blijft hun bek(je) lekker schoon)

 • de liezen (zo hebben ze geen last van opgedroogde urine)

 • de voetjes (zo nemen ze minder vuil mee naar binnen)

 • de staartaanzet (zo kan er geen ontlasting blijven hangen

 • het geslachts apparaat (zo voorkom je irritatie)

31 mei
Dauphine, Dirk en Donovan zijn vandaag voor hun 2e prikje bij de dierenarts geweest. Eerst in de wachtkamer met z'n allen lopen spelen, toen in de spreekkamer allemaal een plas gedaan en na de prik lagen ze met z'n allen te slapen, terwijl ik nog even met de dierenarts stond te praten. Hoe traumatisch kan een dierenarts bezoek zijn !!!!!!
Dauphine woog 6,1 kg. Dirk 6,4 kg. Donovan 7 kg.
De dierenarts was zeer tevreden over ze. Dirk en Donovan moeten nog 1 maal ontwormd worden, Dauphine had haar 4e kuur al bij Catharina gehad, dus die hoeft niet meer.
Vandaag heb ik ook een ontdekking gedaan, ze plassen zo af en toe ook nog in de bench. De eerste dag heb ik daar heel erg opgelet maar dan verslapt je aandacht daarvoor. Ik ben als de sodemieter alle kleedjes gaan wassen. Waarop ze besloten de garage maar te gebruiken als openbaar toilet, nou dat is ook de bedoeling niet !!!!! Even weer de touwtjes iets strakker trekken en consequenter zijn in het uitlaten. Ik moet er ook weer niet te makkelijk over denken 4 puppen zindelijk maken, nou dat is mij weer duidelijk  geworden !!!  Bart heeft de hondentuin heel mooi kort gemaaid dus dat zal ook wel schelen in het zindelijk worden, want dat natte hoge gras is ook niet alles om als je net wakker wordt in te moeten gaan plassen.
Het eten verdeel ik inmiddels over 3 keer per dag i.p.v. 4 keer ze lieten iedere keer een gedeelte staan en nu ze 3 keer krijgen eten ze alles in 1 keer op, dus dat is ook weer opgelost.

30 mei
Eindelijk weer even de tijd om te schrijven, wat gaat de tijd toch snel, veel te snel en de puppies die groeien en ontwikkelen op deze leeftijd helemaal als een raket !!!!
Dauphine is in onze vakantie bij Catharina geweest en heeft het daar goed gedaan. Ze is in bad geweest, geschoren en haar "kontje" is genipt. We kregen van de fokker van Dascha nog een tip om Dauphine 1 keer 9mm kort te scheren en het haar daarna te laten groeien, zij vindt dat je dan meteen van de puppyvacht af bent. We gaan het proberen dus we hebben deze week nog 2 kale pups. Voor de broertjes en zusjes die niet naar de show gaan zou ik deze "tip" niet opvolgen laat maar lekker groeien dat haar op hun lijfjes !!! Hou wel de snuitjes en de voetjes en geslachtdelen vrij van haar. Het is goed om ze vaak kennis te laten maken met de tondeuse en het geluid van het knippen van een schaar, want hier moeten ze toch aan wennen.
Hieronder een overzicht wat Dauphine de afgelopen dagen allemaal heeft meegemaakt.
26 mei
Jonne is op de show in Arnhem ingeschreven, dus op naar Arnhem, Emma en Dauphine mee. Ze hebben hun ogen uitgekeken naar alle hondjes van verschillend formaat en kleur en het lawaai op zo'n show, kortom een veel bewogen dag. Ze hebben ook heerlijk relaxed liggen slapen in de fietskar die is inmiddels heel vertrouwd geworden. Dauphine ontwikkelt zich als een kleine druktemaakster die met haar staart in de lucht de hele wereld aan kan !!!!
27 mei
Dagje België, Bart is eigenaar van een recreatiepark in Zutendaal, België Mooi Zutendaal en daar wordt een nieuw overdekt zwembad gebouwd en de vorderingen moesten bekeken worden, dus met dochter, schoonzoon en de kleinkinderen op naar België, Emma en Dauphine mee !!! Onderweg ergens heerlijk koffie gedronken en een broodje kroket gegeten. De dametjes hebben dan even moeite om zo'n restaurant binnen te gaan maar als ze eenmaal binnen zijn gaat de rest vanzelf, na gegeten en gedronken te hebben, gingen ze heerlijk liggen slapen. 's Avonds komen Nina en Jorrit met Dirk langs en hebben ze met z'n 3en in de puppyren(ja die stond er nog) gespeeld. Dirk laat het kaas niet van z'n brood eten door de dametjes en staat z'n mannetje.


28 mei
's Morgens neem ik ze mee naar m'n moeder en later op de dag gaan we Inge sterkte wensen voor haar ziekenhuis opname. Dauphine stormt naar binnen begroet Catootje, die op het punt stond mee te gaan met Catharina, plast in huis en gaat liggen slapen. Ze verovert alles stormende hand !!! Door de werkzaamheden van Nina en Jorrit en de verhuizing van Joyce en Rob zijn Dirk en Donovan, vorlopig doorde weeks nog bij ons. We halen 's avonds Donovan op (we komen op de terug weg toch langs Lelystad) en Dirk wordt afgeleverd, het is een hele organisatie maar om 23.30 uur lig ik in bed met 4 puppies in de garage in hun benches, sommige protesteren wat maar dat duurt niet lang.


29 mei
Wat hebben die kleine rakkers zich uitstekend gedragen !!!! De hele nacht stil en zindelijk, wel vroeg (6 uur)  opgestaan maar ik ben trots op allemaal, het was voor de dametjes voor het eerst in de bench en het is uitstekend verlopen. Het domein wordt voorlopig de garage, ze kunnen dan zo naar buiten en hoeven niet iedere keer langs die vervelende volwassen reuen die maar mopperen en grommen en een Dauphine die vindt dat ze beslist aardig gevonden moet worden en dan al plassend en spelend ze probeert te verleiden. De puppyren wordt afgebroken en het normale leven gaat een aanvang krijgen. Ze moeten toch ook zindelijk worden !!!


30 mei
Vandaag de dierenarts bellen, want Dauphine moet voor haar 2e prik, ze mogen met z'n 4en tegelijk mee !!!!

15 mei
Sinds het afgelopen weekend zijn de broertjes en zusje van Dauphine, op 1 na, allemaal uitgevlogen. Ze zijn stuk voor stuk opgehaald door de gezinnen waar ze de rest van hun leven mogen blijven !!!!! Althans dat is de wens van ons allemaal.
Wat betreft Donovan, want zo heet het blauwe bandje, daar zou eerst een mevrouw voor komen kijken die vervolgens er toch maar van af gezien heeft, jammer maar dit kan gebeuren !!!! Jammer voor Donovan maar niets aan te doen. 
Maar goede raad is duur en we willen a.s donderdag toch graag met vakantie dus we hebben het gezin van, Rob en Joyce, die al 2 keer zijn wezen kijken maar wegens drukke werkzaamheden nog niet aan een pup toe zijn, gebeld met de brutale vraag; kunnen jullie a.u.b. een weekje op Donovan passen ?? en dat is gelukt. Rob zei meteen; natuurlijk Wil dat gaan we doen geweldig !!!! 
Waar zou een mens zijn zonder zulke geweldige mensen om zich heen.
Wij wensen de eigenaars van het daylight nest heel veel plezier met hun pups en we gaan de belevenissen van Dauphine in dit dagboek bijhouden. Mama Dascha is inmiddels ook naar huis, zij is afgelopen zondag na de moederdag viering met Corrina mee naar huis gegaan. Maandagavond zijn we nog even met de pups langs geweest maar dat was niet echt nodig. Dascha maakte het uitstekend en stuwing van haar melkpakket was nagenoeg nihil.

bottom of page