top of page
dascha.jpg

Curlfinch Obadiah Dascha

geb. datum: 25 oktober 2000
overleden: 9 september 2011
geslacht: teef
vader: Visnu From the Falo Way
moeder: Curlfinch Buschka

Hd-uitslag: A (vrij)
Pra: (voorlopig) vrij
Von Willebrand Diseas: vrij (DNA getest)

 stamboom (pedigree) 

14 september 2011
Afgelopen vrijdag heeft mijn dochter en haar man het moeilijke besluit moeten nemen om Dascha in te laten slapen. Sinds een paar maanden wisten wij dat zij een mamatumor had en dat het gezien haar leeftijd (in overleg met de dierenarts) geen optie meer was om haar te laten opereren. Ze maakte het op dat moment nog goed was wel wat sneller moe maar was vrolijk en had geen pijn, tot vorige week donderdag haar temperatuur ineens veel hoger was dan normaal, we hebbennog wel met medicijnen geprobeerd die naar beneden te krijgen maar die sloegen niet aan en de tumor brak open en dan is er maar een weg en die was niet makkelijk voor het gezin van Gertjan en Corrina.
Dascha is voor hun en de kindeeren Mila en Kayeen fatastische hond geweest, niet makkelijk, redelijk bewerkelijk en druk maar geweldig in karakter en een kameraad voor de kinderen. Ik wens jullie sterkte.
Liefs mama

PS
Van Dascha woont inmiddels een kleindochter (Dimphy) bij mij thuis en zij ziet er veelbelovend uit en is net als haar moeder een ware aanwinst voor het ras !!!!

2008
Na het 2e nest van Dascha op een leeftijd van 6 jaar hebben wij besloten om Dascha niet meer te laten dekken. Wij hebben van haar 2 prachtige nesten gehad en 1 teef, Dauphine is bij ons gebleven voor te showen en de fokkerij dus Dascha's lijnen zullen binnen onze kennel zeker voortgezet worden.

In december 2001 is Dascha ons leven binnen gestormd. Er werd voor haar een goed tehuis gezocht. Bart en Wil hebben dat in eerste instantie geprobeerd. Na een halfjaar ontstond er wrevel tussen Tiffany en Dascha die uit de hand dreigde te lopen. Bovendien was de woonomgeving van Bart en Wil vanwege het vele wild voor Dascha geen succes, zij ontwikkelde een enorme jachtpassie.
Gertjan en Corrina hebben toen aangeboden het met Dascha te proberen. Daarom woont Dascha sinds juli 2002bij Gertjan en Corrina en het gaat prima met haar.
Na goede begeleiding van twee gedragstherapeuten is Dascha veranderd van een nerveuze hond,die snel afgeleid was door alles om haar heen in een rustige, goed opvoedbare en vrolijke hond.
Door persoonlijke omstandigheden binnen hun gezin wordt er op dit momentniet geshowd met Dascha. Wellicht is hiervoor in de toekomst een mogelijkheid.
Voor nu genieten zij gewoonvan haar spontane en vrije karakter en mag Dascha lekker overal doorheen baggeren.
Jawel, wat dat betreft is Dascha geen nette dame.
Dascha mag graag jagen in de bossen of gewoon dwars door plassen heen denderen in het park.

 

Nestcode Dizzy VI
vader: Dizzybell's Discolo Davide
moeder: Curlfinch Obadiah Dascha
geboren op 30 oktober 2004

reuen/dogs 4 eigenaars/owners
Coole Cees is in opleiding bij Serge Gaus voor blindengeleidehond
King Kachani Ricardo Oellers
Best BartjeJolanda van der Meer
Bongusto BarboncinoRia van Trier

teven/bitches 1
Bongusto Babetteis op de leeftijd van 12 maanden en 19 dagen door een auto-ongeluk om het leven gekomen.

Zondag 4 maart krijgen we bericht dat Coole Cees op de leeftijd van 17 maanden reeds "klaar" is om als blindengeleidehond aan het werk te gaan. Een bijzondere prestatie van puppy-walker en trainster en misschien ook wel de fokker ???? De week daarna ontvangen we een mailtje dat ze uit het volgende nest van Dascha wederom een pup willen reserveren. Wil is erg trots op dit bijzondere resultaat !!!!

 

Nestcode: Daylight


vader: Jonglör Jonne Sweet Masterpiece
moeder: Curlfinch Obadiah Dascha
geboren: 24 maart 2007

reuen: eigenaars:
Djonne Hennie en Jan Roeten
DirkNina en Jorrit
Doetsefam. Kalt
Dieselfam. Roovers
DeejayGaus (blindengeleidehond)
DonovanRob Joyce en de kinderen Verschuuren

teven;
DoloresNelleke en Theo
DauphineBart en Wil van der Valk

Na dit laatste nest gaat Dascha met welverdiend pensioen !!!!

bottom of page