top of page
Charlotte.jpg

Dizzybell's Cheating Charlotte

 

Geboortedatum: 12 februari 2004
Geslacht: teef 
Moeder: Fatal Attraction from the Flat Hills
Vader: Party Line's Earth Quake

HD-uitslag: C
PRA : (voorlopig) vrij
Von Willebrand diseas: vrij (DNA getest)

Schofthoogte: 58 cm.

stamboom (pedigree) 

3 augustus 2007
Charlotte's pups zijn vandaag 5 maanden en Charlotte woont alweer 2 maanden bij Helma de steun en toeverlaat van Wil. Wij hebben besloten dat Emma de genen van Charlotte verder zal gaan dragen en we Charlotte met pensioen sturen. Ze heeft het erg naar haar zin bij Helma ze is helemaal weg van de bal en daar wordt door Helma helemaal aan voldaan. Ze heeft ook al meerdere malen in de gracht gezwommen !!! Achter de eenden en de bal aan !!! Kortom Charlotte heeft het goed bij Helma.

27 februari 2007
Vandaag heeft Wil de eerste belangstellenden op visite gehad voor de pups (ze moeten nog geboren worden hoor !!!) Heel gezellig Henk en Arianne hebben vader Jonne en moeder Charlotte kunnen bewonderen. Vanavond heeft Wil nogmaals Charlotte's omvang gemeten en die is nu 68 cm. ze groeit nog gestaag door. Charlotte eet goed, maakt wel een rustige indruk maar gaat nog steeds mee voor de wandeling en het begroeten gaat ook nog steeds op 2 achterpoten. De kraamkamer is klaar Wil haar bed is opgemaakt, vanaf morgen gaan we haar temperatuur opmeten ze is dan 8 weken zwanger dus het gaat er om spannen.

21 februari 2007
Gisteren heeft Wil de werpkist klaar gezet voor Charlotte en vanavond nog even haar taille gemeten nou die groeit goed nu 66 cm. Charlotte eet nu 3 keer per dag en tijdens de wandeling wijkt ze niet van de zijde van Wil voor de frolicjes die in haar zak zitten, ze kan en wil de hele dag eten !!! Morgen misschien even langs de dierenarts om te wegen het wordt nu wel erg spannend.

17 februari 2007
Gisteren is Wil voor drachtcontrole met Dascha naar Utrecht geweest en heeft vantevoren gebeld met de vraag of Charlotte ook even mee mocht komen aangezien ze, volgens Wil erg veel aangekomen is en voor 6 weken drachtig zijn al behoorlijk dik is. In Utrecht hebben docent zowel als leerlingen haar onderzocht en gevoeld en hebben behalve dat ze waarschijnlijk veel pupjes bij zich draagt niets bijzonders aan haar kunnen ontdekken. Conditie was goed, buik voelde goed we moeten het rustig afwachten. Gelukkig geen bijzonderheden !!!!

3 februari 2007
Eindelijk even tijd gevonden om het verhaal van Charlotte op de site te zetten. Afgelopen vrijdag is Wil samen met Charlotte voor de drachtcontrole naar Utrecht gegaan. De co-assistente voelt altijd als eerste en daarna de dokter zelf. De co-assistente zei; "ze is in ieder geval drachtig, ik voel er een stuk of 5". De dokter voelde en zei; "ik voel een buik vol met ampullen". Daarna is er ter lering van de assistente nog een pretecho gemaakt. Toen zagen ze er wel heel veel voorbij zwemmen, ze zijn bij 7 á 8 gestopt met tellen. Alles zag er goed uit dus nu gaan we het afwachten. Charlotte is op het moment lastig met eten ze trekt voor alles haar neus op. Ze slaapt veel en wil erg graag verwend worden. 

24 januari 2007
Nog 9 dagen en dan weten we of Charlotte drachtig is !! Ze heeft nog geen duidelijke symptomen, hoewel ze slechter eet als we van haar gewend zijn en er is in de loop der jaren ons wel gebleken dat teven van het moment van dekking tot de drachtcontrole soms wel 1kg. afvallen, dus wat dat betreft misschien wel een goed voorteken. Haar tepeltjes zijn ook wat rozer gekleurd, kortom het is spannend !!!!

5 januari 2007
Vanmorgen voor de laatste keer naar Utrecht, daar is wederom bloed geprikt om te kijken of gisteren inderdaad de juiste dekkingsdatum was. Nou ze hadden helemaal goed het progesteron was goed doorgestegen dus het was helemaal de juiste dag geweest. Jonne mocht van Wil vandaag nog 1 keer voor de lol (zekerheid) Charlotte dekken en ook dat ging weer helemaal geweldig. In Utrecht voor 2 februari een afspraak gemaakt voor de controle of ze daadwerkelijk drachtig is, dus tot dan moeten we het afwachten. Spannend !!!!
Vanavond heeft Wil Charlotte bij Geerke en haar ouders gebracht alwaar zij de laatste dagen van haar loopsheid logeert, zodat de reuen bij Wil thuis weer een beetje tot zichzelf kunnen komen en Charlotte wat meer vrijheid heeft. De afgelopen week is geen gemakkelijke geweest met 4 reuen die in meer of mindere mate behoorlijk opgewonden waren.

4 januari 2007
Vanmorgen is op advies van "Utrecht" Charlotte door Jonne gedekt. Wil had al een afspraak met Catharina voor het knippen van de honden dus alles kwam uitstekend te pas. Catharina arriveerde vanmorgen om 9.30 uur en na een kop koffie/thee zijn ze ge2en met Jonne en Charlotte in de auto naar het terrein van K.C. Pampus getogen om daar de dekking te laten plaats vinden, thuis was geen optie vanwege de onrust met de andere reuen (3). Charlotte uit de auto even een plas laten doen, daarna Jonne erbij en toen kon het "feest" beginnen. Na wat gespeel en geoefen vond er een dekking plaats geheel volgens het boekje. Charlotte was aardig en heel vriendelijk voor Jonne en hij op zijn beurt bijzonder hoffelijk voor haar. Kortom genieten !!! Na 20 minuten gekoppeld te hebben gestaan (arme ruggen van Wil en Catharina) zijn ze tevreden huiswaarts gekeerd, alwaar Jonne op normale wijze door de andere reuen tegemoet werd getreden.
De test van de reserve reu is inmiddels ook bekend HD A dus uitstekend. We hebben hem, althans voorlopig niet nodig maar wie weet in de toekomst voor een van de andere teven.

29 december 2006
Vandaag is Wil wederom met Chalotte naar Utrecht getogen om haar fertiliteit te testen maar het progesteron was nog te laag de schede liet al wel duidelijke plooien zien, maar was nog geen crepepapier, zoals de arts zei. Ze moeten dinsdag weer terug !!! Het wordt wel spannend en de reuen thuis bij Wil worden ook al iets onrustiger. De reden van het fertiliteit onderzoek is voor Wil dat zowel reu als teef onervaren zijn en de reu nog erg jong. Tevens willen we niet dat een teef geforceerd gedekt wordt om dat de aanwezige reuen vinden dat ze "zover" is en omdat Wil Jonne niet onnodig wil belasten met een teef die, omdat ze nog niet zover is, hem afsnauwt en onaardig tegen hem is. Dat geeft bij beide honden alleen maar frustraties.

27 december 2006
Wil is vanochtend met Charlotte naar de universiteitskliniek in Utrecht geweest voor een fertiliteitonderzoek. Er is bloed afgenomen voor de progesteronbepaling en met een camera is haar schede en baarmoeder bekeken. Alles zag er picobello uit !!! A.s. vrijdag moeten ze weer terug en aan de hand van de uitslag van het bloed en de scan van de baarmoeder kan bepaald worden of we het weekend al moeten gaan proberen. Vooralsnog verwachtte Dr. Jeffrey de Gier niet dat er voor het eind van het jaar al gedekt kan worden het zal 2007 worden. Dat houdt in dat we a.s. dinsdag i.p.v. maandag, want dan is het nieuwjaarsdag, weer terug moeten komen.
 

26 december 2006
Op 22 december is Charlotte loops geworden en we hebben na lang wikken en wegen, overleg met de dierenarts enz. want haar HD uitslag is niet de mooiste, toch besloten haar 1 keer te laten dekken. Wil wil uit deze combinatie namelijk zelf erg graag een teef houden.
Aangezien Jonne's HD uitslag uitstekend is, is hij als eerst uitverkoren. Mocht dit op problemen stuiten, hij is uiteindelijk de laagste in rang in huize "Dizzybells", dan hebben we een zoon van Eloïse en Tom Tom uit het "Design" nest op het oog, mits de uitslag van zijn HD onderzoek zeker zo goed is als die van Jonne. 
Ducan is inmiddels getest maar de uitslag heeft door de drukte met de kerstpost wat vertraging opgelopen. Woensdag 27 december gaan we met Charlotte voor fertiliteit onderzoek naar Utrecht en zodra wij van hen "groen" licht krijgen laten we haar dekken.

28 augustus 2005
Charlotte is nog altijd de hieronder beschreven "dondersteen" de resultaten van de shows zijn naar wens (winnen kan er maar 1) en we zijn zeer tevreden met de keurrapporten die we over haar ontvangen. Door haar nimmer aflatende speeldrift met zowel Monty als Pelle als nu ook Jonne blijft er van het haar op haar hoofd en aan haar oren niet zoveel over. Voor de rest heeft ze haar genoeg maar op deze plekken wordt het gewoon "aangevreten" tijdens het spel. Niet echt een pluspunt voor een showpoedel, maar we gaan ondermeer ook voor de gezelligheid en de contacten die we weer opdoen op zo'n show

Charlotte is inmiddels 9 maanden ze is nog steeds een erg leuke hond die haar vrouwtje staat in de roedel. Met Monty is ze dikke vriendjes en met Doortje kan ze het ook goed vinden. Het is altijd een hele klus om 3 zulke jonge honden te hebben, maar het is ook wel erg leuk om ze met elkaar te zien op trekken. Ze is altijd vrolijk, een fantastische hond om mee te trainen eten doet ze ontzettend graag iets wat ik van de andere honden niet gewend ben. Op 27 november gaat ze voor het eerst naar de show en wel meteen de belangrijkste van Nederland!!!


We zullen zien hoe ze het doet en wat de keurmeester van haar vindt. Hierover meer onder de knop shows.

Charlotte is een ontzettend bijdehante pup, die het kaas niet van haar brood laat eten.
Ze kan je aankijken met een blik van kom maar op ik kan de hele wereld aan.
Zij is voor socialisatie en onthechting  10 dagen te logeren geweest bij Petra Gillisse in Den Haag.
Petra woont in het centrum van Den Haag en heeft vele vrienden en kennissen, alwaar ze met Charlotte op bezoek gaat. Voor Charlotte een prima ervaring even uit het huis waar ze geboren is en midden in de grote stad. Ik ben met deze mogelijkheid dan ook zeer blij.
Binnenkort zullen de trainingen ook voor haar beginnen.

bottom of page