top of page
Chanel.jpg

Dizzybell's Disneygirl Duchess (Chanell)


geb.datum:                         17 aug 2013
geslacht:                            Teef
vader:                                 Dizzybell's Descent Dandylion
moeder:                             Dizzybell's Dramatic Dreamer

kleur:                                  BBEe (dwz ze is zwart maar kan de kleur wit vererven, mits de partner ook die kleur bij zich draagt)

Hd-uitslag:                         A
PRA:                                  (voorlopig) vrij 2015
NE:                                    Vrij (DNA) 
von Willebrand Disease:    Vrij (DNA)

zondag 21 augustus 2016
Gisteren is Lisette met Chanell voor een echo geweest en daar was geen enkele twijfel mogelijk Chanell is drachtig, er waren in 1 oogopslag 4 vruchtjes te zien dus dat beloofd wat !!  Rond 21 september, dus nog precies 1 maand, worden de puppy's verwacht. Komende week ga ik de aanstaande moeder bezoeken om alvast wat spullen met betrekking tot de bevalling af te leveren Lisette van leesvoer te voorzien met betrekking tot de bevalling en de ontwikkelingen die de komende de weken in de buik van Chanell zullen plaats vinden, niet dat ik niet aanwezig zal zijn bij de bevalling maar het is goed als Lisette zich ook vast inleest.. Het gaat de komende weken spannend worden maar we moeten afwachten !!

zondag 7 augustus 2016
Afgelopen week nog even contact gehad met Lisette met betrekking tot eventuele de dracht van Chanell, Chanell is zo mogelijk nog aanhaliger als dat ze anders is het komt dus goed uit dat Lisette op vakantie is op de camping zodat ze lekker de hele dag Chanell de aandacht kan geven die ze graag hebbben wil. Op 20 augustus gaat Lisette met Chanell voor een drachtecho en weten we of onze inspanningen en die van Yure en Chanell het gewenste effect hebben gehad. Wordt vervolgd .......................

Vrijdag 22 juli 2016
Afgelopen dinsdag 's morgens vroeg samen met mijn kleinzoons en Yure afgereisd naar Ommen, want daar zit Lisette op de camping. De zoons van Lisette en mijn kleinzoons kennen elkaar van een aantal jaren geleden en het klikte meteen weer, de laatste nieuwtjes werden uitgewisseld en daarna richting zwemplas. Disney, de vader van Chanell in de caravan gedaan en Yure kennis laten maken met Chanell. Deze kennismaking verliep zeer soepeltjes en na wat oefenpartijtjes kwam het tot een "echte" dekking, waarbij Chanell als een echt kleinkind van onze Emma luidruchtig van zich liet horen. Toen de jongens terug kwamen van het zwemmen en wij vertelden dat "het" al achter de rug was, was er bij de jongens van Lisette sprake van enige teleurstelling . Toen ik gisteren kwam zaten de jongens er dan ook helemaal "klaar" voor, dit lieten ze zich niet ontnemen. Ik heb het toen met ze op een akkoordje gegooid en gezegd dat ik ze zou roepen als het zover was. De jongens samen met Disney in de caravan en Yure en Chanell bij elkaar, nou die hadden niet veel tijd nodig, de dekking was snel een feit. Daarna de jongens geroepen die braaf op een stoel gingen zitten en terwijl er allerlei vragen op ons werden afgevuurd hebben we zo de koppeling met zijn 5jes afgewacht. De honden trokken zich van de :"kijkers" niets aan en de jongens hebben "foekie foekie", zoals ze het noemen met eigen ogen mogen aanschouwen. Fijn dat het zo kan. Nu moeten we 4 weken wachten of deze dekkingen tot het verwachte resultaat gaan leiden. Wordt vervolgd...............

Maandag 18 juli 2016
Vanmorgen een telefoontje van Lisette dat het heftige bloeden van de loopsheid gestopt is, de kleur van het bloed is beduidend lichter. Ze verwacht dat Chanell zover is, we overleggen even en ik besluit dat Ik morgen vertrek met Yure en mijn 2 kleinzoons (het is mijn vaste oppasdag) richting de camping in Ommen om te kijken of de bevindingen van Lisette kloppen en Chanel gedekt wil worden door Yure, ze hebben er de warmste periode van de afgelopen weken voor uitgezocht maar daar is niets aan te doen, we gaan het zien morgen. wordt vervolgd................

Zondag 10 juli 2016
Hiep hiep hoera de loopsheid van Chanell is eindelijk een feit, vrijdagmiddag kwam het verlossende woord uit Julianadorp "ze is loops" geen twijfel meer mogelijk, het hele gezin leefde al meerdan 6 weken in operste paraatheid want ze moesst toch loops worden er werd dagelijks gecontroleerd, de jongens kondden hun lol dan ook niet op dat het eindelijk zover is. Zij verheugen zich zo op een nestje puppy's maarnu za bhet er dan eindelijk van kome tenminste als de natuur doet wat wij verwachten.
We, Lisete en ik hebben de strategie hoe nu verder doorgesproken en nu is het aan Chanell om aan te geven wanneer ze "zover" is. Aangezien Lisette met haar gezin eind volgende week voor 4 weken naar de camping richting Ommen vertrekt zal ik tegen die tijd met Yure ook die kant op gaan. Voorlopig zal het nog rustig zijn maar na volgende week gaat het er om spannen. Wordt vervolgd..........................

Zondag 3 juli 2016
De loopsheid van Chanell laat behoorlijk lang op zich wachten ze is inmiddels een maand uitgelopen, er is interesse genoeg van het andere geslacht maar dat zijn voortekenen waar we geen waarde aan kunnen hechten is inmiddels gebleken. Het blijft voorlopig gewoon afwachten, de natuur beslist.

Vrijdag 27 mei 2016
Gisteren de uitslag van de HD foto's binnen gekregen en die was prima in orde ! Lisette ook helemaal blij, zij verwacht de loopsheid toch wel een dezer dagen, de vader van Chanell, Disney heeft al hevige interesse in haar maar ze heeft nog geen bloed gevonden dus nog even afwachten. Lisette en ik houden contact over het wel en wee met Chanell haar hormonen 

Maandag 2 mei 2016
Agelopen weekend contact gehad met Lisette en na rijp beraad besloten Chanell de volgende loopsheid te laten dekken door mijn eigen reu Yure, Chanell woont bij Lisette,haar man Bob en hun 3 zonen, in Julianadorp. Tevens wonen Chanell haar vader en grootvader in hetzelfde gezin one happy family..

Chanell is van moederskant 3e generatie en van vaderskant 4e generatie Dizzybell's de stammoeders waar alles mee begonnen is van moederskant Eloïse en van vaderskant Tiffany 2 teven die bewezen hebben gezond nageslacht voort te brengen.

Chanell is geboren bij de familie Veeke in Roosendaal zij hebben de afgelopen jaren 4 keer een nestje van moeder Dolores en dochter Tinka voor de Dizzybell's kennel met veel plezier grootgebracht, Lisette gaat dit nu voor de eerste keer doen. Het grote voordeel van het grootbrengen van een nest in een gezin waar meerdere dieren en kinderen aanwezig moge duidelijk zijn. De uiteindelijke verantwoording, de administratie, de gezondheid onderzoeken en de contacten met de puppykopers ligt bij mij.

Hieronder zal Lisette zich verder voorstellen:
Chanell is onze 3e grote poedel, haar vader en grootvader wonen ook bij ons in huis. Haar grootvader is Pito hij is als volwassen hond bij ons in huis gekomen Pito (Auldavium Sparks will Fly) is een Engelse import reu en o.a. de vader Romeo. Via Pito ben ik in contact gekomen met Wil, omdat Pito een import reu is uit een zwarte moeder en apricot vader was er interesse vanuit Wil om Pito te gebruiken voor een dekking. Het was immers compleet vers bloed, samen met Doortje van Jeannette hebben ze een vreselijk leuk nest gekregen. Een van de puppy's Tinka is bij Jeannette gebleven.


Inmiddels was het poedelvirus in alle hevigheid toegeslagen. Voor mij vanzelfsprekend zou mijn volgende poedel ook bij Wil vandaan moest komen, puur vanwege de geweldige karakters die er in de Dizzybell's poedels huizen. Mijn 2e poedel werd een kind van Emma, Disney (Dizzybell's Descent Dandylion) waarvan Wil en ik beide eigenaar zijn. Disney is een nestgenootje van Pippa, de wens was om hem ook in te zetten voor de fokkerij. Disney is dus intact gebleven voor een geschikte kandidate. Na 2 jaar kwam het telfoontje van Wil met de vraag hoe ik het zou vinden als Disney Tinka zou dekken ?? Geweldig !! Disney zou dan de vader worden van de kleinkinderen van Pito !


Zo gezegd zo gedaan. Tinka werd moeder van het leukste Dizzybells nest ooit ! (kan ook niet anders met zo'n opa en vader !)
Na veel wikken en wegen, toch met mijn gezin besloten om een teefje uit dit nest in huis te nemen, we hadden op dat moment al 4 honden in huis, maar voor mij was het de laatste mogelijkheid om nageslacht van Pito in huis te nemen aangezien hij inmiddels gecastreerd was.Daarbij komt dat Disney de vader is dus beide honden verenigd in dit mooie zwarte meisje.Samen met Wil hebben we gekeken welk hondje het zou worden de keus viel op het witte bandje.
De stamboomnamen van het nest van Tinka  en Disney hebben Jeannette en ik samen bedacht en ze werden goedgekeurd door Wil. Als roepnaam kreeg ze Chanell.


Ook van dit hondje zijn Wil en ik samen eigenaar. En zo is Chanell dus in ons leven gekomen, het karakter van dit hondje is in één woord te vangen Ge-wel-dig !!! Ze isaltijd vrolijk, heeft heel veel humor en is zo vreselijk lief en zachtaardig. Alle 3 de poedels verschillend in karakter maar Chanell is toch echt wel het allemansvriendje. Chanel is ook mijn begeleider op de camping. Ze gaat altijd met mij mee, want ondanks dat ze een allemansvriendje is en met iedereen meeloopt hangt ze erg aan mij. Ze is echt mijn kleine meisje letterlijk en figuurlijk want ze is niet echt een grote teef.Door omstandigheden is ze niet vaak geshowd, maar in december 2014 is ze op de Holland Cup geweest. Het resultaat was voor mij verbluffend een Uitmuntend !! Ze is dus niet alleen lief maar ook mooi !!
In huis is ze heel relaxed maar als ze haar  gekke 5 minuten" heeft dan raced ze door de hele kamer en doet ze aan stijle wand race.Ook met de kinderen doet ze het geweldig, ze zoekt ze altijd op en doet haar uiterste best om bij ze te liggen. Nog nooit heb ik haar een lip op zien trekken of horen grommen naar de kinderen. Spelen met de kids is ook altijd heel leuk.


Ze heeftr 1 klein nadeeltje ze steelt als de raven en maakt deuren open, alle klinken in huis staan omhoog en alles wat eetbaaar is moet achter slot en grendel.

bottom of page