top of page
capi.jpg

Dizzybell’s Duopenotti Diodati (Capi)

geb.datum: 2 april 2013
geslacht: reu
vader: Flypast from the Falo Way(Flyp)
moeder: Dizzybell's Dalizi Dalarna (Lies)
kleur: zwart

Hd-uitslag: A
PRA: (voorlopig) vrij
von Willebrand Diseas: vrij (DNA geteste ouders)
NE (Neonatale Encephalopathy): vrij (DNA test)


Nederlands Jeugdkampioen (2014)
Benelux Junior Winner (2014)
Nederlands Kampioen (2015)

7 april 2016
Ik heb voor Capi door omstandighden een goed tehuis moeten zoeken, de reden ??
Ineens van de ene op de andere dag was het van zijn kant oorlog met Yurre, mijn jongste reu uit Kroatie. Het vervelendste aan dit was dat het van Capi zijn kant ook niet meer goed kwam, hij was boos/woedend/gefrustreerd en kon Yurre niet meer verdragen. Yurre daarentegen bleef zijn rustige zelf maar raakte wel steeds meer onder de indurk van Capi zijn geweld. Het werd snel duideijk dat deze situatie niet houdbaar was, Yurre steeds meer onder de indruk en Capi steeds bozer. Zo jammer 
Inmiddels woont hij alweer een maand bij Marie Louise waar hij een gouden mand getroffen heeft, samen met haar Airdale Terrier teef Iza van 7 jaar. Ze zijn inmiddels de dikste maatjes en Capi voelt zich daar thuis.
​Zo'n beslissing nemen doet iedere keer weer pijn maar kon gezien zijn gedrag niet anders. Blij ben ik zeker voor hem dat hij het nu goed heeft en er ook rust is. Het blijkt overduideijk dat hij geen hond is om met andere reuen samen te leven, ineens gaat z'n knop om en dan is het ook meteen over. Ik wens hem bij Marie Louise nog heel veel prachtige jaren en we houden contact.

30 maart 2015
Het is al weer even geleden dat ik iets over Capi geschreven heb. Inmiddels is hij de trotse vader van 3 zwarte teefjes en 3 blonde reutjes samen met Lotus, met Pippa heeft hij 1 zwarte 1 apricot en 1 witte reu, 3 zwarte, 1 apricot en 2 witte teefjes. De witte genen van onze zwarte Capi zijn behoorlijk sterk en ik was dan ook enorm verrast dat er in beide nestjes blonde nakomelingen van hem zaten. Of ik hem verder nog ga inzetten voor mijn fokkerij weet ik nog niet, voorlopig ga ik hem showen en proberen Nederlands Kampioen te maken.

9 september 2014
Capi is het laatste jaar redelijk vaak op show geweest en heeft deze shows met prima gevolg gelopen en heeft diverse CAC's op zijn naam. Hij is inmiddels Nederlands Jeugdkampioen en Benelux Junior Winner geworden.  
Zijn ogen zijn getest, zijn heupen geröntgend, zijn bloed is getest voor NE en zijn DNA profiel is gemaakt. Hij was er dus helemaal klaar voor toen Lotus loops werd, het was voor Lotus een nu of nooit dekking want anders vind ik dat ze te oud wordt, ze wordt deze maand 7 jaar, maar ........ het is gelukt. Deze week wordt Capi vader van de puppy's van Lotus. Ik verheug mij heel erg op dit 1e nest van Capi en 2e nest van Lotus.

25 april 2014
Hier is hij dan onze jongste loot aan de Dizzybell's stam, kind van een witte vader en een zwarte moeder, de enigste zwarte pup in het nest van een moeder waar ik erg graag een zwarte reu uit wilde halen, veel keus had ik niet met maar 1 zwarte pup maar ik ben bijzonder tevreden. Als Capi 1 jaar en 14 dagen oud is, is hij al Nederlands Jeugdkampioen tevens is hij op de show in Utrecht BOB geweest. In België heeft hij ook al z'n eerste puntje voor het jeugdkampioenschap, wat kan een fokker nog meer verlangen, ik ben trots.

Capi is niet alleen een mooie vertegenwoordiger van zijn ras maar heeft ook een prachtig karakter, is gek met de kinderen, kan eigenlijk ook niet anders als je bij mijn dochter Corrina geboren en tot 7 weken getogen bent. Hij is soms wat onstuimig maar kan heel erg zacht van karakter zijn.

Mijn dank gaat uit naar Carla Platerink-Kroes voor het in mij gestelde vertrouwen, ik denk dat onze keuze voor Flyp een hele goede geweest is.

We gaan binnenkort het traject in van alle gezondheidsonderzoeken en tests zodra hierover meer bekend is wordt dat hier vermeld (zie boven)

bottom of page